هدایت شده از کانال حمید کثیری
لایوها تمام شد ...
روزی که این کار رو شروع کردیم واقعا فکر نمیکردم توفیقش باشه بتونیم تمومش کنیم. بتونیم سی و سه جلسه، هر هفته لایو برگزار بکنیم، اما به لطف خدا شد. هزینه نسبتاً سنگین و وقت زیادی براش گذاشتیم اما امروز که بهش نگاه میکنم بابتش خوشحالم .... الحمدالله 🤲
اواسط این دوره یکی از سختترین دوران زندگیم رو سپری میکردم. از چند جهت درگیر شده بودم اما به هر روی سعی کردیم لایوها با انسجام و مرتب برگزار بشه و به قدر وسعمون و مخاطب جلسات مطالبی رو منتقل کنیم.
برای این روز میخواستم یه #مطلب_خاص بنویسم و کلی باهاتون درد و دل کنم. حتی از مدتها قبل براش پوستر و تیتر انتخاب کرده بودم. میخواستم یه عکس از خودم بگذارم و ... اما دیدم هنوز در نقطه صفر قرار داریم و هیچ کاری نکردیم که بشه براش مطلبی نوشت و چیزی گفت. حالا حالاها باید تلاش کنیم. امیدوارم در ادامه هم توفیقش باشه ...
القصه؛
ما برای تشکر از امام رئوف، مشهد هستیم و اگر خدا بخواد قصد دارم دو روز دورهمی و گفتگوی تربیتی داشته باشیم. ساده و بیپیرایه، داخل حرم. طبیعتاً سعی میکنم بیشتر شنونده باشم 🌹
اگر بنا به حضور داشتید، یکشنبه (فردا) إنشاءالله از حدود ساعت ۱۶.۰۰ داخل صحن گوهرشاد، نزدیک ایوان مقصوره هستم. تمایل داشتید تشریف بیارید
پینوشت: سعی کردم با چند تا عکس حال خوب بچهها رو توی حرم و چیزایی رو که خودمم خیلی دوست دارم منتقل کنم ... البته هیچ کدوم از عکسها رو من نگرفتم 😊
#امام_رضا
#تربیت
#مشهد
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
کبوتران جوجههای خود را وابسته نمیکنند. زمانیکه جوجه ناتوان است و بال پرواز ندارد، نوازشش میکنند؛ اما همینکه بال و پری درآورد و قوۀ پرواز در او بروز کرد، سعی میکنند او را از وابستگی خارج کنند.
شاید دیده باشید که کبوتر به جوجهاش نوک میزند و او را وادار به پرواز میکند؛ یا مثلاً جلوی جوجهاش حرکت میکند و یکمرتبه در یکفاصلۀ دو متری پرواز میکند تا بچه هم به هوای او بپرد، دوباره چهار متر آن طرفتر پرواز میکند و جوجه باز از او تقلید میکند.
اینها راه و رسم زندگی را به فرزندانشان اینگونه یاد میدهند. همه این روشها را خدا به حیوانات یاد داده است؛ حیوانات میتوانند بزرگترین منبع معلومات برای ما باشند، چون معلمشان خداست
[استاد حائری شیرازی]
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
لایوها تمام شد ... روزی که این کار رو شروع کردیم واقعا فکر نمیکردم توفیقش باشه بتونیم تمومش کنیم.
👆👆
اصلاح شد
#صحن_قدس
یکشنبه، ساعت ۱۶.۰۰
کنترل عصبانیت
هنگامی که والدین به طور کار آمد هیجان های خود را مهار می کنند، فرزندان شان هم یاد می گیرند تا به همین شیوه عمل کنند. روشی که والدین برای مدیریت خود در شرایط انفجاری (عصبانیت بیش از حد) به کار می برند، الگویی برای فرزندشان می شود تا به هنگام خشم یا اندوه از آن الگو تبعیت کنند.
بنابراین کنترل خشم و عصبانیت چیزی است که همه والدین به آن نیازمندند. خود مهار گری روشی برای کمک به والدین است تا از وارد کردن صدمه به فرزندشان اجتناب کنند. با کسب این مهارت، والدین خواهند توانست تا با فرزندشان به شیوه هایی موثر حتی در لحظات تنش زا، تعامل کنند.
مثلا وقتی کودک ما شاهد است که به نظر خیلی عصبانی می آییم، خشم خود را فرو بخوریم و سکوت کنیم و چند دقیقه ای از او بخواهیم محیط را ترک کند تا کنترل خود را دوباره به دست آوریم، او نیز از این شیوه استفاده خواهد کرد. در واقع رفتارهای خشن فرزندانمان بازتابی از رفتار والدین است.
خشم، هیجان پایه ای است که هر کسی آن را می فهمد. می توان به افراد آموزش داد که چگونه خشم خود را بدون آسیب زدن به خود یا دیگران مهار کنند. آنچه حائز اهمیت است قبول مسئولیت اعمال خود و پذیرش احساسات به عنوان بخشی از ماهیت بشری است.
Join @nooredideh
کودک خلاق و مستقل میخواهید؟
همبازی باشید نه خط دهنده!
والدین بهتر است اجازه بدهند کودک با قدرت خلاقیت خود بازی را اداره کند. زمینه رشد خلاقیت در خانه زمانی فراهم می شود که به کودکان در بازی آزادی زیادی داده شود و برای آنها به عنوان یک فرد احترام قایل شد.
محیط خانه را به صورتی درآورید که در آن فعالیت، بازی و خنده به مقدار زیادی وجود داشته باشد و همراه با کودکان خود سعی کنید کارها را به روش های جدید و جالب انجام دهید.
@nooredideh
به جای تذکر و امر و نهی های پی در پی در خانه، فرزند خود را به همکاری دعوت کنید.
مثلا وقتی که اتاق او به هم ریخته می بینید یا می بینید که کف اتاق را رنگی کرده است به جای اینکه به او بگویید؛ "چه کسی این همه ریخت و پاش کرده؟!" یا "چه کسی این رنگ ها را کف اتاق مالیده؟!" می توانید این گونه مطرح کنید. 👇
1. مشکل را تشریح کنید.
"میبینم که کف اتاق پر از رنگ شده!"
2. آگاهی بدهید.
"پاک کردن رنگ قبل از اینکه خشک شود آسان تر است.
3. یک راهی را پیشنهاد کنید.
"می شود آن را با تکه ای پارچه یا اسفنج خیس تمیز کرد.
4. با یک کلمه یا حالت آن را ادا کنید.
"رنگ"
5. احساس خود را بروز دهید:
" دوست ندارم کف زمین را پوشیده از رنگ ببینم"
6. نوشته ای ارائه دهید:
" قابل توجه نقاشان، لطفاً قبل از ترک اتاق کف زمین را به حالت اول خود در آورید با تشکر"
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
والدین، وظیفه دارند «انتخاب کردن» را به فرزندانشان بیاموزند...
شما دائم برای فرزندتان تصمیم گیری نکنید، یا نظرتان را به او تحمیل نکنید. زیرا او باید در سالهای آینده، تصمیم ها و انتخاب های مهمی داشته باشد، مثل: انتخاب دوست، انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب شغل، انتخاب همسر و...
البته کودک در سن زیر پنج سال، قدرت تصمیم گیری و انتخاب محدودی دارد... و اگر تعداد گزینه ها زیاد شود، او قدرت انتخاب کردن ندارد.
تعداد انتخابهای کودک را محدود کنید تا قدرت تصمیم گیری پیدا کند و انتخاب کردن را یاد بگیرد. مثلا باید در سن زیر پنج سال، دو گزینه به او پیشنهاد دهید تا بتواند یکی از آنها را انتخاب کند. به عنوان مثال، موقع رفتن به مهمانی، دو لباس مناسب مهمانی از کمد خارج کنید، تا او یکی را بتواند انتخاب کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
سر حرف خود بایستید
اگر کودک خواستهای داشت که شما نمیتوانید و یا صلاح نمیدانید به او جواب مثبت بدهید، بر سر نه خود بایستید.
اگر کودک ببیند که بعد از اصرار و گریه و قشقرق میتواند شما را تسلیم خواسته خود کند یاد میگیرد که دفعات بعد هم از همین روش برای رسیدن به خواستهاش استفاده کند.
بنابر این تنها زمانی به فرزندتان نه بگویید که مطمئنید از حرف خود برنمیگردید. اگر موقع شنيدن جواب منفي شما دست به مانور زد، خودزني كرد، سرش را به زمين كوبيد يا خودش را به زمين انداخت، تا زماني كه ميدانيد خطري ندارد مطلقا بي اهميت باشيد.
Join @nooredideh
امام کاظم علیه السلام:
پسندیده است که فرزند در کودکى
به بازى و جست و خیز بپردازد
تا در بزرگ سالى بردبار و باوقار باشد.
📚منبع: بحارالانوار.ج۶۰. ص٣۶٢
@nooredideh
گاهی فقط بايد ديدگاهمان را عوض كنيم تا...
نگوييم: "فرزندم لجباز است "
بگوييم: "به دنبال استقلال است
او دارد "من" وجودی خويش را می شناسد و هويت خود را پيدا می كند و من خوشحالم كه مي تواند "نه" بگويد و توانايی مخالفت و ابراز عقيده اش را دارد.
بسياری از مشكلات و مسائل بين والدين و فرزندان ناشی از سوء تفاهم است. كودك به دنبال امنيت در آغوش مادر می گردد و مادر گمان مي كند كودك "بغلی" شده ...
كودك از وحشت ديدن يك برنامه تلويزيونی شب ها به اتاق والدين پناه می برد و ظن پدر اين است كه او وابسته شده و در اين مورد خاص هم به كودكی كه در جست و جوی خودشناسی ست برچسب "لجباز" می خورد.
زمانی كه اندكی زاويه ديدمان را تغيير دهيم و فرزندمان را طوری ببينيم كه در حال شناخت هويت خود و تلاش براي مستقل شدن است، به جای عصبانی شدن مراقبش خواهيم بود و كمكش خواهيم كرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم فرزندم یک مهمان است در خانه ام و روزی از خانه ام می رود. روزها با سرعت عجیبی میگذرد و او به زودی از من جدا میشود...
به خودم گفتم: کدام مهمتر است؟ نظم خانه یا اینکه فرزندم به خوبی از من یاد کند؟ کدام مهمتر است.خانه یا اخلاق و روحیه و حسن تربیت فرزندم؟ این باعث شد اولویتم را تغییر دهم، بعد از این مهمترین چیز نزد من آرامش خاطر من و اوست....شروع کردم به پیاده کردن نقشه ام، و طبعا مجموعه کمی از قوانین مهم را انتخاب کردم و خود را ملزم به اجرای آنها دانستم و مابقی چیزها را بدون هیچ قید و شرطی رها کردم. از عصبی شدن و داد و فریاد زدن کم کردم و به آرامش رسیدم..از وسواس هایم گذشتم و به خانه ای راضي شدم که مقداری بهم ریخته و نامنظم است و کمی شلختگی در آن به چشم می خورد .....
اما.........فرزندی را تحویل گرفتم که آرامش دارد و از من وخشم هایم نمی نالد و رابطه ای قوی و زیبا بین ما حاکم گشته است.....چون می دانم......
او مهمان زودگذر خانه من است.
کودک عزیزم امیدوارم مهمانی خانه من زیباترین مهمانی زندگیت باش.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
❇️ عادت دادن بچه ها به رفتار خوب
🔆رفتار درست بچه ها را تقویت کنید نه بدرفتاری شان را
🔆درخواست های مودبانه بچه ها را تقویت کنید، نه نالیدن ها و فریاد زدن هایشان را یا سربه سر گذاشتن ها و کج خلقی ها و قهر کردن هایشان را.
🔆سعی کنید بحث و گفت وگوهای آرام را چند برابر کنید، نه مجادله کردن و پافشاری و جنگیدن هایی که گاه و بی گاه را.
Join @nooredideh
بین فرزندتان و اشتباهش تفاوت قائل شوید!
🔸جمله ی «تو را دوست دارم، ولی رفتارت را دوست ندارم»، این اطمینان را در وی به وجود آورید که همواره «خودش» را دوست دارید ولی کاری که انجام داده است، مورد تائید شما نیست.
🔸حتی زمانی هــم که رفتـــار مناسب و شایستهای انجام میدهد او را به دلیل خوش رفتاریاش تشویق کنید. برای مثال به او بگویید: «از رفتار خوبی که با خواهرت داشتی، خشنودم.» کودک به تدریج با انتخاب این شیوه رفتاری بین «خود» و نحــوهی رفتارش میتواند تفاوت قائل شــود.
@nooredideh
به جای سرزنش مداوم خودتان، اشتباهتان را در مقابل کودک بپذیرید و راه حل ارائه دهید.
وقتی والدین اشتباهی انجام می دهند و خود را زیر حملات انتقاد می برند و مدام خود را سرزنش میکنند، کودکان نتیجه می گیرند که وقتی که مرتکب اشتباه میشوند راه شایسته این است که چنین رفتاری با خود داشته باشند.
❌ "باز کلیدو فراموش کردم نمیدونم چمه این چه کاری بود که کردم چه کار اشتباهی مرتکب شدم"
✅ "اخ چه بد شد کاشکی کلید رو فراموش نمی کردم این دومین باره چه کار باید بکنم تا دیگه چنین اتفاقی نیفته؟ فهمیدم میدم یه کلید دیگه از روش بسازم و جایی قایمش می کنم"
با مهربان بودن با خودمان به کودکانمان می آموزیم که نسبت به خود مهربان باشند.
@nooredideh