۹۹/۹ درصد عمر بشریت٬بشر در طبیعت بزرگ شده٬ نوازش نسیم بر صورتش رو حس کرده و صدای پرندگان رو شنیده و دستهاش خاک و و چوب و سنگ و برگ لمس کرده،
در سال های اخیر بچه های ما حبس خانگی شدن... خیلی بهشون لطف کنیم میبریمشون پارک مصنوعی سر کوچه و بس!
کاملا طبیعیه که بچه ها در آپارتمانهای کوچک ما گیج و بدخلق و کلافه باشند.
بچه های ما یتیم شده اند
چون مادر آنها یعنی طبیعت را از آنها گرفته ایم
join @nooredideh
کودک از سنین بسیار پایین، روابط والدین با خود را با روابط والدین با دیگر خواهرها و برادرهایش مقایسه میکند. آنچه در اینجا اهمیت دارد، این نیست که با همهی فرزندانمان رفتار دقیقا یکسانی داشته باشیم، بلکه مسئلهی مهم این است که بچههایمان باور داشته باشند رفتار متفاوت ما منصفانه است.
درواقع اهمیتی ندارد که در مقام والدین فکر کنیم رفتار متفاوتمان با کودکانمان منصفانه است یا خیر، بلکه مهم این است که بچههای ما چه فکری میکنند و اینکه آیا دراینباره با هم توافق دارند یا نه. هنگامی که کودکان باور داشته باشند رفتار والدینشان با آنها در مقایسه با خواهرها یا برادرهایشان منصفانه است، روابط خواهر و برادریشان محکمتر می شود. برای این منظور باید میزان مهربانی، تحسین و کنترل والدین در حق همهی فرزندانشان یکسان باشد.
این مسئله که کودک احساس کند والدینش روابط گرمتری با خواهر یا برادرش دارند، ممکن است واقعا بر شادی او و رابطهاش با خواهر یا برادرش اثر بگذارد. چنین کودکانی نهتنها علائم بیشتری از افسردگی بروز میدهند، بلکه رفتارشان با خواهرها یا برادرهایشان نیز سردتر میشود
@nooredideh
#پسر_را_جسور_بار_بیاورید❗️
آیت الله حائری شیرازی : پسر باید جسور بشود، باید پرجرأت بشود. مرحوم آقای آمیرزا نور الدین [حسینی الهاشمی]، بچه هایش را اینطوری تربیت می کرد. باغ داشت، در باغ زندگی می کرد. می گفت: «یک شیر بچه می خواهم که برود فلان جا، آن دفتر من را بیاورد». دفتر را گذاشته بود گوشه باغ و بچه شب تاریک باید برود بیارورد!
پسر است؛ باید خطر کند. باید در تاریکی برود. باید به این امور عادت بکند. پسر اگر سوسک می بیند بترسد، چه فایده دارد؟
خود آقای آمیرزا نورالدین مار را با دمش می گرفت؛ مارهای بزرگ و کوهستانی! دم مار را می گرفت و می چرخاند، بعد به بچه ها می گفت بیایند با این مار بازی کنید. بچه ها باید دست بزنند به مار تا جرأت پیدا کنند.
——————————————————
*مرحوم آیت الله العظمی سید نورالدین حسینی الهاشمی، پدر همسر آیت الله حائری شیرازی و از علمای بزرگ فارس بودند.
Join @nooredideh
در برابر بیاحترامی فرزندتون قاطعانه عمل کنید
🔸هرگز به فرزندتون اجازه ندید با شما یا هر فرد دیگهای گستاخانه صحبت کنه یا از کلمات آزاردهنده استفاده کنه. اگه بچهتون کلمات بدی استفاده کرد قاطعانه بهش یادآوری کنید که هیچ بیاحترامی رو تحمل نمیکنید.
برنامه تربیتی خودتون رو به دیگران منتقل کنید
🔸بقیه مراقبانِ فرزندتون اعم از همسر، پدرومادربزرگ، مربیان مهد و پرستار کودک رو برای تقویت ارزشها و رفتاری که میخواید تو بچهتون ببینید، بسیج کنید. این برنامه تربیتی میتونه شامل هر چیزی باشه، از گفتن «ممنونم» تا مهربون بودن با دیگران و ناله نکردن.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
ادامه تنبیه ۳۰ ثانیه ای اگر در تنبیه 30 ثانیه ای کودک سرش را پایین انداخت و احساس شرمندگی کرد چه کا
تنبیه سه شرط دارد:
🔸شرط اول : از صبح تا شب راه نیفتید و دائم بچه را صدا کنید و این مراسم تنبیه را اجرا کنید و کارمان بشه چشم غره رفتن به بچه و اصل کار را بی اثر کنیم فقط در حوزه ارزشها تنبیه میکنیم و اجازه داریم که تنبیه کنیم، حوزه ی مهارت ها تنبیه ندارد، مجازات و جزا دارد که در ادامه خواهم گفت.
🔸شرط دوم، پدر و مادری می توانند این تنبیه را اجرا کنند و درست انجام بدهند که شاد باشند. وقتی در سی ثانیه اخم می کنیم و خودمان را ناراحت نشان می دهیم طبیعتاً اختلاف سطح به وجود می آید. مادری که از صبح تا شب جیغ می زند و داد میزنه و غر می زنه، این سی ثانیه هم روی این همه ترش رویی ها. در این سی ثانیه فقط مدلش فرق می کند. کودک در این حالت معیار نمی گیرد. بلکه کودکی معیار می گیرد که مرتب از پدر و مادرش احساس خوب می گیرد و لذت می برد و رشد می کند، حالا یک لحظه می بیند که وای حالت ها فرق کرده و وارد منطقه ی قرمز شده، متوجه اوضاع می شود و با خودش عهد می کند که دیگه وارد این منطقه نمی شم آخ اخ این منطقه برق داشت من دیگه این کار رو نمی کنم!!!!! حالا اگر مادر عصبی باشه و صبح تا شب در حال غر زدن باشه و پدر دائم در حال بد اخلاقی و دعوا باشه فایده ای نداره و تکرار مرتب عصبانیت و تنبیه و دعوا اثرش را از دست می دهد.
🔸شرط سوم در حیطه ی مهارت مدیریت می کنیم. اجازه دهید که بچه ها اشتباه کنند و بعد جزای اشتباهشان را دریافت کنند. یاد بگیرند که این اتفاق که افتاد نتیجه ی کار خودم بوده اشکالی هم نداره می توانم یاد بگیرم و تجربه کنم برای رشدم. ما به این حالت «جزا» می گوییم. 6 تا شکلات خریدیم و سپردیم که 2تا رو صبح بخور، 2تا رو ظهر و 2تارو عصر؛ کودک هم خوشش می آید و همه اش را با هم می خورد! شما می آیید و می بینید چه کار باید کنید؟ شکلات هارو خوردی؟ نوش جونت. کودک می ره، ظهر میاد میگه مامان شکلات می خوام، مادر باید بگه خوردی دیگه؛ کودک چونه می زنه که صبح خوردم الآن می خوام. مادر: خوب خودت خواستی! در این جا کودک انتخاب کرده و تصمیم گرفته که همه ی شکلات ها رو با هم بخوره، تأییدش می کنیم، سرزنش این جا جایی نداره،
مادر: خوردی کلی هم کیف کردی ها، الآن دیگه نمیشه تو همشو صبح خوردی، این جا است که شما باید مقاومت داشته باشید و عصبی نشوید چون ممکن است که کودک پافشاری کند و روی اعصاب شما غلتک بزند حالا این وظیفه ی شما است که محکم بایستید، جانم می خوای گریه کنی باشه عزیزم گریه کن، درک احساس می کنیم، جایگزین می دهیم ولی شکلات نمی دهیم. مادر: شکلات ظهرت را خوردی نوش جونت حالا فردا یادت باشه که دیگه نخوری. اگر شما کم بیاورید و کم حوصلگی کنید و به کودک شکلات دهید می فهمه که آهان هرجا که گیر کردم یک کم داد می زنم و گریه می کنم و جیغ می کشم و فحش می دم و ... حرفمو به کرسی می نشونم.
پس هر کاری کرد شما مقاومت کنید. کار نسیه هم نکنید و بگید بیا این شکلات رو بگیر نگه دار برای فردا. اصلاً از این کارها نکنید. بچه شروع می کنه به حرفهای قلمبه و سلمبه زدن مثل
الهی بمیرم تو راحت بشی مامان بد
مادر: خدا نکنه قربون قدوبالات برم.
پس الهی تو بمیری من راحت بشم، مادر: باشه بعداً صحبت می کنیم.
اگه منو دوست داری بده وگرنه جیغ می زنم ها، مادر: باشه عزیزم بیا بریم پارکینگ هر چه قدر دلت می خواد جیغ بزن و گریه کن.....
همراه کودک هستیم از خط خارج نمی شویم به خشونت هم متوسل نمی شویم تا کودک یاد بگیرد که تصمیم گرفته باید پای تصمیم خودش بایستد. در این صورت است که درک مسئول پیدا می کند. (ادامه دارد...)
#نشست_تنبیه {قسمت17}
[مباحث کودک متعادل]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
وظيفه والدین اين است كه كودك
را در محيط غني مانند؛ خانه پارك،
طبيعت،خانه اسباب بازي و..قرار دهند
و اجازه دهند كودك خودش محرك ها
را انتخاب كند و شما به او چيزی
را تزريق نكنيد.
@nooredideh
والدینی که تحمل پذیرش اشتباهات کودک را ندارند
ترس از اشتباه را دراو تقویت میکنند
و کم کم کودک ساکت و منفعل بودن را بخاطر ترس از سرزنش ترجیح میدهد.
درنتيجه كودك خجالتي وكمرو ميشود
یکی از نکات بسیار مهم در #تربیت_جنسی همین نکته است، که باعث میشود بچه ها خجالتی و منفعل شوند و نتوانند بموقع حرف هایشان را به والدین خود بزنند
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
مشارکت والدین در پیشرفت تحصیلی بچه ها
عامل پیشرفت تحصیلی بچه ها وضعیت اجتماعی و اقتصادی بالا و یا شهرت مدرسه نیست.
یکی از عوامل مهم در پیشرفت تحصیلی، میزان تشویق فرزندان به آموختن از سوی والدین و مشارکت آنها در فرایند تحصیل است.
شرایط مساعد را در خانه فراهم کنید.
@nooredideh
📖 تکنیکهایی برای لذتبخش کردن تکلیف مدرسه
👦کارهایی که شما در رابطه با تکلیف مدرسه باید انجام دهید📝
📝قبل از تکالیف مدرسه به او فرصت استراحت بدهید.
📝زمان مشخصی را هر روز برای انجام تکالیف مدرسه تعیین کنید.
📝ساعتی که مناسب سن اوست اجازه دهید تلویزیون تماشا کند.
📝محیطی آرام و ساکت را برای کودک به وجود آورید.
📝بعد از انجام تکالیف خستگی او را با یک نوشیدنی یا خوراکی سالم برطرف کنید.
📝در صورت لزوم پاسخگوی بعضی از پرسش های درسی کودک باشید.
📝ماهی یک بار با معلم او ارتباط داشته باشید.
📝به هیچ عنوان کودک را مجبور به انجام تکلیف نکنید.
📝سعی کنید انجام تکلیف را به صورت کاری شاد و لذت بخش تبدیل کنید.
📝از کودک در مورد زمان انجام دادن تکلیف نظرخواهی کنید.
📝حتما تشویق را چاشنی تکلیف داشته باشید.
✅ این را بدانید در کلاس اول همراهی والدین با کودک شاید تا حدود ۹۰ درصد است و به مرور و با بالا رفتن مقاطع، از این همراهی کممیشود.
❌ و نکته دوم؛ شما مادر و پدر او هستید و هرگز نقش معلم را به خود نگیرید، پس تنبیه، توبیخ، شماتت و جارو جنجال برای درس در خانه ممنوع است.
@nooredideh
پاسخ کامل داد😁
تازه فهمیدم چرا هرچی از خدا میخوام بهم نمیده😁
@nooredideh
🔅نماز فرزندان🔅
❇️ وقتی دیدی یک روز صبح، فرزندت خودش بیدار شد و بدون این که کسی به او بگوید، وضو گرفت و در گوشه خلوتی نماز خواند، بدان که نماز، فرزندت را گرفت، سجده شکر به جا بیاور.
مبادا از آن پس او را برای نماز خواندن تحریک کنی.🚫
جوانان این زمان، تحریک را دوست ندارند.
🔻نمیخواهد آنها را خیلی امر به معروف و نهی از منکر کنید، آنها فطرتاً در راه هستند. با اخلاق و صفات شایسته و با نیت خوب و دعای خیر در حق آنها کار کنید و آنها را به سمت کمالات ببرید. آنها را باید با نماز دوست کنید، نه اینکه فقط نمازخوان کنید.
✅ کار بعضیها، بینماز کردن مردم است. آنها با امر و نهی زیاد و مردمآزاری، جوانها را تارکالصلاة میکنند. مقدسمآبها و افراد سخت گیر کارها را خرابتر میکنند.
✨مرحوم حاج اسماعیل دولابی
@nooredideh
احساس آزادي و راحتي به كودكانمون استقلال ميده، فرصت رشد و انتخاب ميده اشتباه هم بكنن ازش ياد ميگيرن و مي آموزند زندگي لج و لجبازي نيست.
روزي كه من دو دفعه به خواسته هاي كوچك فرزندم گوش بدم حتي اگر اشتباه باشه احتمال آنكه او كم كم توجهي به حرفاي من بكنه و من بتونم اونو براه بيارم به مراتب خيلي بهتر از لجبازيه. كودكانمونو در بزرگسالي تبديل به برده نكنيم. كودكان حرف گوش كن در بزرگسالي از حق و نظر خودشون نميتونن دفاع كنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
تقریباً همه کودکان وقتی نوپا هستند دم دمی مزاج هستند. خشم مزاج در کودکانی که خیلی کوچک هستند و نمیتوانند عصبانیت و ناامیدی خود را با کلمات بیان کنند طبیعی است. آنها یک قسمت طبیعی از رشد کودک هستند و بیشتر در بچههای سنین 2 تا 3 سال اتفاق میافتد. خشم مزاج از غر زدن و گریه گرفته تا جیغ زدن، لگد زدن، ضربه زدن و نفس کشیدن متغیر است.
کودکان حتی ممکن است خود را به زمین بیاندازند و دندانهای خود را فشار دهند، لگد و مشت بزنند. این انفجارهای احساسی باعث آزاد شدن انرژی و همچنین جلب توجه میشوند.
@nooredideh
کمک های بی جا به بچه ها ممنوع
روزی سوراخ کوچکی در یک پیله ظاهر شد. شخصی نشسته بود و ساعت های تقلای پروانه برای بیرون آمدن از سوراخ کوچک پیله را تماشا می کرد. آن گاه تقلای پروانه متوقف شد و به نظر می رسید که خسته شده، و دیگر نمی تواند به تلاشش ادامه دهد.
آن شخص مصمم شد به پروانه کمک کند و با برش قیچی سوراخ پیله را گشاد کرد. پروانه به راحتی از پیله خارج شد، اما جثه اش ضعیف و بال هایش چروکیده بودند.
آن شخص به تماشای پروانه ادامه داد. او انتظار داشت پر پروانه گسترده و محکم شود و از جثه او محافظت کند. اما چنین نشد! در واقع ناچار شد همه عمر را روی زمین بخزد و هرگز نتوانست با بال هایش پرواز کند.
آن شخص مهربان نفهمید که محدودیت پیله و تقلا برای خارج شدن از سوراخ ریز آن را، خدا برای پروانه قرار داده بود، تا به آن وسیله مایعی از بدنش ترشح شود و پس از خروج از پیله.....
فرزندان ما باید در سختی ها قرار بگیرند باید در تلاش وتقلا برای انجام کارهایشان قرار بگیرند کمک ها و حمایت های زیادی و بی موقع آن ها رایک عمر از کار می اندازد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
اگر وارد ذهن پدران و مادران امروز شویم، میبینیم که یکی از دغدغههایی که بر ذهن آنان حک شده این چنین است: چه کنم؟ تا کی میتوانم فرزندم را در خانه نگهدارم؟
مگر میشود او را زندانی کرد؟ نه، نمیشود؛ اما وقتی از خانه بیرون میرود، دلم هزار راه میرود. چگونه میتوانم فرزندم را در برابر این همه دامی که در مقابلش پهن شده حفظ کنم؟ من که نمیتوانم هر کجا که میرود دنبالش بروم. اگر هم بتوانم مگر تا کی این کار، ممکن است؟ وقتی که دانشگاه رفت چه کنم؟ همۀ دانشجویان که در شهر خودشان درس نمیخوانند. اگر در یک شهر دیگر قبول شد چه کنم؟
دغدغههایی از این دست، بسیار به جا و درست است؛ اما فراموش نکنید که محبت عاملی است که برای تأثیرگذاری، نه زمان میشناسد و نه مکان. اگر رابطۀ والدین و فرزندان، صمیمی و عاشقانه باشد، پدر و مادر میتوانند در هر سنّی و در هر جایی روی فرزندانشان اثر بگذارند.
فرزندانی که با دور شدن از پدر و مادر، خود را متعهد به آنچه پدر و مادر یاد دادهاند نمیدانند، بیشتر از کسانی هستند که پدر و مادرشان در رابطۀ عاطفی با آنها موفق نبودهاند.
@nooredideh
نتایج تحقیقات نشان دادند که نوزادانی که هنوز متولد نشده اند قابلیت شنیدن و شکل گرفتن هوش شنیداری را دارا هستند.
آن چه والدین انجام میدهند می گویند و حتی هیجانات آنان بر نوزاد تاثیر گذار است.
حتی هوش زبانی آنان نیز در دوران بارداری شکل می گیرد.
@nooredideh
شاید تعجب کنید اگر بگویم مغز ما با همه پیچیدگیش قادر نیست جملات منفی را از مثبت تفکیک کند:
به جمله ً منفی ً زیر توجه کنید:
" لطفا به فیل قرمز فکر نکنید "
ذهن شما اکنون به چه چیزی فکر می کند؟ بدون شک ذهن شما اکنون در حال فکر کردن به فیل قرمز است.
به نظر شما اگر به کودکی گفته شود
دست مرا ول نکن،
به پریز برق دست نزن،
امروز با بچه ها در مهد دعوا نکن،
چه پیغامی در مغز او مخابره میشود؟
همه این جملات در ذهن او مثبت برداشت شده و گویی که به او دستور داده اید که این کار را انجام دهد، در واقع در فرمان دادن باید به کودک گفته شود چه کاری باید انجام دهد نه اینکه چه کاری نباید انجام دهد.
بنابراین با کودک خود اینگونه سخن بگویید:
- به جای مخالفت نکن ؛ بگو کاری که گفتم را انجام بده
- به جای فحش نده ؛ بگو حرف خوب بزن
- به جای دستم را ول نکن؛ بگو دستم را محکم بگیر
- به جای ندو ؛ بگو آرام راه برو
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
🔻جایگزین های تنبیه برای بچه ها
💠 به جای تنبیه، تقبیح شدید خود را بیان کنید بدون اینکه به شخصیت فرزندتان حمله کنید. مثلا پدری که می بیند فرزندش ابزار او را برداشته و در حیاط زیر باران رها کرده چه عکس العملی می تونه داشته باشه؟ میتونه فریاد بزنه، عصبانیت خودش رو با تندی بیان کنه و میتونه باجدیت به فرزندش تذکر بده بدون اینکه به فرزندش اهانت کرده باشه. مثلا بگه؛ "از اینکه ابزار نوی من توی حیاط زیر بارون رها شده و زنگ زده خیلی عصبانی ام..."
💠 به جای تنبیه، انتظارات خود را جزء به جزء برای فرزندتان شرح دهید.
"انتظار دارم وقتی ابزار من رو قرض میگیری مثل اول بهم برگردونی"
💠 راه جبران خطا را به فرزند خود نشان دهید.
" از این به بعد وقتی ابزار منو می گیری سریع سر جاش برگردون"
💠 به کودک فرصت دهید.
" پسرم تو میتونی ابزار منو امانت بگیری و دوباره پسشون بدی و در مقابل میتونی امتیاز استفاده از آونها را کلا از دست بدی. تصمیمش با خودت"
💠 با موضوع برخورد فعال داشته باشید.
کودک:" چرا درب جعبه ابزار قفله؟!
پدر: "تو به من بگو چرا"
💠 مشکل گشایی کنید.
" پسرم به نظر تو چه راهی می تونیم پیدا کنیم که هر وقت به ابزار من احتیاج داری بتونی از آنها استفاده کنی؟ در ضمن مطمئن باشم که هر وقت لازمشون داشتم داشتم سر جاشون باشند. "
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
زود رنجی در کودکان، حاصل یک زخم روحی است!
زخمهایی که ممکن است از ۴ "ت" آسیب رسان حاصل شده باشد؛
🔸 تهدید
🔸 تحقیر
🔸 توهین
🔸 تمسخر
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
دلایل پر حرفی کودک
👧🏻🧒🏻 یکی از مهمترین علتهای پر حرفی در کودکان، حس کنجکاوی و تمایل به دانستن همه چیز هست. كودكان باهوش زياد سوال ميپرسن.
🔸یکی دیگه از علتهای پرحرفی در کودکان، نیاز به جلب توجه هست.
🔸گاهی ترس کودکان هم باعث میشه زیاد صحبت کنن.
🔸اگه والدین به فرزندشون به اندازه کافی توجه کنن و واسش به طور اختصاصی وقت بذارن، اما باز هم فرزندشون به طور غیر عادی صحبت کنه، باید به دنبال ریشههای روانی قضیه بگردن.
@TebyanOnline
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با یهخورده خلاقیت بچه هاتون رو مسئولیت پذیر بار بیارید👌😍
Join @koodake_man
نا امید نشوید
مشكلات فرزندانتان معمولا يك شبه حل نميشود و تغييرات در كودكان و نوجوانان تدريجي، آرام و مرحله به مرحله صورت ميگيرد.
برخي والدين وقتي در تغيير عادات و رفتارهاي فرزندشان به مشكل برميخورند، به سرعت آشفته و نااميد ميشوند و اعتماد به نفس خود را از دست ميدهند. حال آنكه بايد به پيشرفتهاي كوچك و تدريجي فرزندشان توجه كنند زيرا كليد پيشرفتهاي بزرگ، تشويق پيشرفتهاي كوچك است.
@nooredideh
نوجوان و پرخاشگری 😡😡🤬
🔸ریشه عصبانیت خود را شناسایی کنید: آیا الان به خاطر خستگی عصبانی هستید یا ناکامی ناشی از نرسیدن به یک کار مورد علاقه مانند بازی رایانهای؟
🔸سعی کنید قبل از هر اقدامی درباره حالت خود با دیگران گفتگو کنید مثلا بگویید من از این حرف شما ناراحت شدم.
🔸با ورزش منظم و تنفس عمیق تسلطتان را روی رفتارها و احساسات خود بیشتر کنید.
🔸در موقعیت عصبانیت، سعی کنید حالت خودتان را تغییر دهید. مثلا اگر نشستهاید، بلند شوید و چند قدم راه بروید. اتاق را ترک کنید.
🔸هنگام عصبانیت آب خنک یادتان نرود! با نوشیدن چند جرعه آب خنک میتوانید تصمیم تازهای بگیرید و بهتر عمل کنید
⚠️استاد ابراهیم اخوی
#آموزش
📮 کانال همنو
https://eitaa.com/joinchat/173277184C95ec8b6873
╰─┅─🍃🌺🌸🌺🍃─┅─╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یعنی آدم دختر داشته باشه چی کم داره 😍😍
@nooredideh