کودکان شاد، زیاد تلویزیون تماشا نمی کنند
محققان در مطالعاتی پی بردند. چاقی خود از عواملی است که بر شاد بودن افراد تاثیرمی گذارد. به گفته محققان، مهم ترین عوامل تاثیرگذار بر چاقی کودکان، در دسترس بودن تلویزیون و زمانی است که بچه ها به تماشای آن اختصاص می دهند.
والدین کودکان شاد، آن ها را از نظر عاطفی و تحصیلی حمایت می کنند
بررسی شیوه تربیت کودکان در والدین چینی و آمریکایی نشان داد والدینی که در زندگی عاطفی و تحصیلی فرزندان شان مشارکت داشته و از نظر عاطفی و تحصیلی با کودکان شان تعامل دارند، جوانان کامل و با مهارتی را به جامعه ارایه می کنند.
@nooredideh
ای کاش هیچ پدر و مادری، فریب
آرامش ظاهری بچهها را نمیخورد.
شیطنت و بازیگوشی، راز آرامش
بچههاست.
بچههایی که اهل شیطنتند، دلِ
آرامی دارند. بازیگوشی و فعالیت،
زمینۀ آرام شدن در دوران نوجوانی
و جوانی را فراهم میکند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
با اشتباه بچه ها چه کنیم؟
بچه با پول گم کردن یاد میگیره که چطور پول گم نکنه. مثلا با بچه به پاساژ رفتین دوهزار بدین دستش بستنی بخره. هی بهش نگین "پولتو بده من گم نکنی" "پولتو بده من بزارم تو قلکت برات قایم کنم..."
کودک وقتی رسید به بستنی فروشی دست کرد تو جیبش و دید که پولش نیست، اینجا میفهمه گم کردن یعنی چی. میفهمه...
بهش نگین "صد دفعه گفتم پولتو بذار جیبت گم نشه" اینا توهین وتحقیره. اگر توهین و تحقیرش کنین تو سن نوجوانی باهاتون لجبازی میکنه. بستنی را نخرید بذارین گریشو بکنه. دفعه بعد پول بهش بدین بگین بخر.
ما یک شرایط را بارها برای کودک تکرار میکنیم تا او انتخاب کردن را یاد بگیره . شما فقط راهنمایی کنید بذارین فرزندتان خودش انتخاب کنه
Join @nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من که ضعف کردم 😍😍
کمندتم ببند...😅😂
این شیرینی تمام شدنی نیست...😍
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
چند نکته در مورد تشویق: 🔸تشویق برای دیدن است نه برای دیده شدن. معنی حرف من این است که با بچه هایتان
جایزه باید غیر مترقبه باشد و برای کودک هیجان داشته باشد. اگر بدون هیجان باشد هیچ اثری نخواهد داشت. مثلاً بچه سه ماهه که یک توپ یا یک اسباب بازی را می خواهد، تمام دلش دنبال آن بوده حالا این بچه دو ماهه که مرتب داره مسواک میزنه، مادر خلاق یک مسواک بزرگ درست می کند و روی آن می نویسد: قربون اون مسواک زدنت برم و یک توپ هم که بچه خیلی دوست داشته را کادو پیچ می کنه و با پدر هماهنگ می کند که پدر سر بچه را مشغول کند، مادر هدیه ها را می برد توی دستشویی آویزان می کند، کودک که میره مثل همیشه مسواک بزنه ...حالا حال این کودک چه جوری خواهد بود؟ این میشه جایزه. این کودک تا آخر عمرش مسواک خواهد زد و اصلاً از مسواک زدن لذت خواهد برد.
در کتابی که درباره ی آموزش و پرورش ژاپن بود خواندم که آقایی به نام سوزوکی در ژاپن مربی ویولون کودکان دو ساله هستند و معتقدند که همه ی بچه ها استعداد ویولون زدن را دارند. اولین جلسه و اولین درس این مربی این است که کودک وارد سالنی می شود که بچه های قدیمی و پدر و مادر های شاگردان قدیمی در آن سالن حضور دارند و همه به محض این که هر بچه ای وارد می شود، بلند می شوند و دست می زنند، کودک از پله ها بالا می رود و می رود روی سن و یک ویولون کوچک با یک آرشه را برمی دارد و دوباره همه ی جمعیت برایش دست می زنند، کودک به جمعیت تعظیم می کند و پایین می آید و کودک بعدی .... و درس آن روز تمام می شود. بدون این که حتی یک آرشه بکشند..
ابراز احساسات جمع برای همیشه در مغز کودک حک می شود. هر وقت ویولون ببیند احساس افتخار می کند. این جایزه است. با این نگاه به بچه هایمان جایزه بدهیم وگرنه جایزه بگیر حرفه ای و رشوه بگیر بار می آوریم. (پایان نشست تنبیه)
#نشست_تنبیه {قسمت23}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
بعضی اوقات گفتار به اندازه نوشتار موثر نیست. این روش بیشتر برای کودکان بالای ۷ سال قابل استفاده است که قدرت خواندن داشته باشند.
یادداشت زیر توسط مادر کارمندی نوشته و روی تلوزیون چسبانده شده است. "قبل از اینکه، اینو روشن کنی فکر کن آیا تکالیف مدرسهمو انجام دادم؟ آیا تمرینامو انجام دادم؟
پدری که از داد و فریاد زدن خسته شده بود، برای پسرش این یادداشت را نوشت تا شاید اثربخش باشد.
"سلام عزیزم! میدونم از ورزش کردن و درس فراغت پیدا نمیکنی، اما این اناق بههمریختهات باید مرتب شود، دوست عزیز من. متشکرم بابا
@nooredideh
حل مشکل کودک خجالتی🤔
👈پرهیز از انگ زدن
👈ارزش نهادن به کودک
👈کمک به بیان احساسات
👈عدم حمایت خجالت او
👈عدم اجبار به برقراری ارتباط
نگذارید کودک گوشه گیری کند چون افسرده میشود❗️
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خدا صبر بده به پدر مادرش 😃
@nooredideh
کودکان از رفتار شما هنگام عصبانیت الگو میگیرند. مراقب باشید.
دعوای بچهها را نادیده بگیرید.
به شرطی که آسیبی در آن نباشد.
مداخله والدین حل کردن مشکل توسط بچهها و آشتی شان را کند میکند. اگر می توانید اتاقی را برای دعوا بگذارید و موقع دعوا بخواهید آنجا رفته و قبل از آشتی بیرون نیایند.
حفظ برابری دو طرف ضروری است
اکثر موارد، مجازات بچهها باید یکسان باشد، بدون هیچ استثنا.
میل به برد و باخت را در دعواهای بچهها از بین ببرید.
راههایی آموزش دهید که با آرامش برای مشکلاتشان راهحل پیدا کنند.
قوانینی برای کارهایی که برای حل مشکلاتشان ممنوع و مجاز هست تعیین کنید
مثلاً ممنوعیت داد کشیدن، گریه کردن، زد و خورد
وقتی بچهها با هم کنار میآیند، آنها را تشویق کنید.
Join @nooredideh
نه می توانیم از بمباران اطلاعاتی جلوگیری کنیم و نه فرزندانمان را به حال خود رها سازیم و شاهد پژمردگی روحی شان باشیم.
به روز بودن یعنی غذای روحی و روانی فرزندانمان را که همان فیلمها, شبکه های اطلاعاتی و تلویزیونی, روزنامه, مجله و کتاب است, همراه فرزندانمان, با دقت انتخاب کنیم و شیوه ی استفاده از آنها را برنامه ریزی کنیم تا موجب رشد علمی, فرهنگی و اعتقادی ما شود, نه موجب سقوط معنوی ما.
محیط خانه باید استریل باشد؛
در غیر اینصورت فضای اخلاقی و فرهنگی خانه میکروبی می شود و فرزندانی که در آن تربیت می شوند, افرادی ناکارآمد و از نظر روحی بیمار, مشوش و مضطرب خواهند بود.
@nooredideh
بعضی وقتا تمام چیزی که میخوای آرامشی از این جنسه😍
این آرامش رو برای همتون آرزو دارم
@nooredideh
پنجشنبه است
یـادی كنيـم
ازمسـافـرانی
که روزي در
کنـارمان بودند
و اكنون فقط یاد و
خاطـرشـان
دردلمـان باقی ست
بافاتحه وصـلوات
السلام علیک یا اباعبدالله
Join @nooredideh
🌺برای کمک به رشد مغز فرزندتان، كودک را تشويق كنيد تا نمايش بازی كند:
🔹🔹كودكان از تبديل وقايع روزمره و يا تخيلاتشان به نمايشهای جالب و بازی كردن در اين نمايشها، بسیار میآموزند.
🔹🔹هنگامی كه كودک شما یک نمايشنامه ساده را طراحی ميكند، مهارتهای كلامی و اجتماعی او افزايش میيابند. او با بازی كردن، بر روی آگاهی و کنترل احساسات و عواطف خود تمرين میكند.
🔹🔹هنگامی كه او خود را به عنوان یک پدر، دكتر و يا معلم تصور میكند، احساس قدرت كرده و همچنين مسئول بودن را تمرين میكند.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
جایزه باید غیر مترقبه باشد و برای کودک هیجان داشته باشد. اگر بدون هیجان باشد هیچ اثری نخواهد داشت. م
🔸 نشست هوش و یادگیری:
این مبحث را با موضوع بسیار جذاب و دوست داشتنی برای مادران به نام هوش و یادگیری شروع می کنیم. در اولین مبحث این دوره را با موضوع "کودک آرزوها " آغاز کردیم. مبحث دوم، رشد و مبحث سوم راجع به ذهن صحبت کردیم. در مبحث ذهن گفتیم که پایه ی رشد در ذهن است و ذهن مرکز کنترل و مدیریت رشد است. قول داده بودم که موضوع ذهن را بیشتر باز کنم و راجع به مهارت ها و هرچه که در مورد ذهن هست صحبت کنیم. در این مبحث به قولم عمل می کنم و بحث ذهن و هوش را بررسی می کنیم. بارها از من شنیده اید که ما دچار بحران مفاهیم هستیم. یک سری کلمات را به زبان می آوریم و در طول زندگی بارها با آن ها مواجه می شویم، بدون این که مفهوم کامل این کلمات را بدانیم. یکی از مسائل و مفاهیمی که در مورد کودک دچار بحران هستیم همین بحث هوش است.
در محاوره ها چه قدر می گوییم: ذهن، عقل، هوش، خلاقیت، درک، شعور، فهم، ادراک و غیره. در مبحث کودک آرزوها ویژگی هایی که شما والدین برای کودک آرزوهایتان نام بردید را در موضوعات مختلف تقسیم بندی کردم، ویژگی هایی که شامل موضوع عقل می شد بعد از موضوع شخصیت بیشترین موارد را داشت که این نشان دهنده ی دغدغه ی ذهنی والدین برای پرورش فرزندان بعد از پرداختن به شخصیت کودک، پرداختن به موارد عقلی و هوشی است. به زبان ساده تر به دنبال کودک عاقل، باشعور، باهوش، فهیم، بامعرفت و .... هستیم. این اصطلاحات را خوب بلدیم ولی با مفهوم اصلی آن ها آشنا نیستیم؛ که در این مبحث تا جایی که در بحث هوش به یک تفاهم نسبی برسیم، به موضوع هوش خواهیم پرداخت.
امروزه بچه های ما بدجوری به خاطر این مفاهیم آسیب می بینند. مفاهیمی مثل تیزهوشان، فرزانگان، خردمندان. وقتی این مفاهیم در حال آسیب زدن به بنیان زندگی عزیزان ما است، نمی توانیم بی تفاوت باشیم. امروزه داریم می بینیم که به خاطر باهوش بودن و تیزهوش بودن چه فجایعی اتفاق می افتد و بچه ها قربانی می شوند؛ بدون این که کسی مقصر باشد و بدون این که کسی سوء نیت داشته باشد؛ بلکه همه با حسن نیت در حال آسیب وارد کردن به روح و روان بچه ها هستند.پس لازمه که این موضوع را از ریشه بررسی کنیم.
#هوش_ویادگیری {قسمت1}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
بحث #هوشویادگیری👆 رو تازه شروع کردیم قسمت اوله
والدینی که بچه مدرسه ای دارن رو به کانال دعوت کنید
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
نوجوان و بازیهای رایانهای🎧🎮🕹🖥
🔻بازیهای رایانهای، همانند یک سکه دو رو دارند؛ یک روی جذاب، هیجان انگیز و لذت بخش و روی دومی که مخرب، آسیبزننده و خطرناک.
🔻در انتخاب بازی سراغ محصولاتی برویم که از نظر اخلاقی آسیب کمتری داشته باشند.
🔻میتوانید با مشورت با کارشناسان و یا مراجعه به مراکز معتبری که محصولات فکری را عرضه میکنند، بازی رایانهای مناسب خود را پیدا کنید.
🔻خوب است بدانیم هیجان ایجاد شده توسط بازیهای رایانهای، نوعی هیجان مصنوعی محسوب میشود.
در بازیهای رایانهای، شما در مقابل یک تهدید بزرگ تنها با فکر و نهایتا دستان خود روی دگمه مورد نظر فشار داده و یک واکنش بسیار کمتر از موقعیت نشان میدهید.
⚠️در این وضعیت، بقیه ماهیچهها فقط دستور فرار را دریافت کردهاند، بدون آنکه واکنش مناسب را نشان دهند. این حالت سبب تولید استرس در سراسر بدن میشود، درست شبیه یک بمب عمل نکرده!
✅ قانون اعتدال در همه کارها، یک کلید طلایی است.
✅وقتی هیجان بازیها شما را افسون میکند، نیازمند کسانی هستید که بتوانند این افسون را باطل کنند.
✅پدر و مادر با قوانینی که میگذارند، مانع از بیشتر شدن آسیبهای ناشی از بازیهای رایانهای میشوند.
✅نه تنها محدودیت والدین برای بازیهای رایانهای ناراحت کننده نیست، بلکه به خاطر دلسوزی آنها نیازمند تشکر هم میباشند.
⚠️استاد ابراهیم اخوی
📮 کانال همنو
╭─┅─🍃🌺🌸🌺🍃─┅─╮
https://eitaa.com/joinchat/173277184C
كودكي كه در كودكي آزاد نبوده در بزرگسالي با شك و ترديد روبرو ميشه. حس ميكنه وقتي من آنقدر بي ارزش و اشتباه كارم كه حتي در مورد زندگي خودم نميتونم تصميمي بگيرم پس بهتره كاري انجام ندم. بنابراين از هر موضوع تازه اي ميترسه، از شكست و اشتباه ميترسه، و تنها نظر مردم براش مهمه و در حقيقت از كار مي افته و دچار اضطراب و نگراني و وحشت چه در كودكي چه در بزرگسالي ميشه. يا كمال پرست ميشه يا ترجيح ميده كاري انجام نده.
كودكی که آزاد نیست عادت ميكنه خودشو انكار كنه نيازش رو انكار كنه و احساساتش رو نفي و انكار ميكنه و حس ميكنه در اين دنيا تك و تنهاست و كسي نيست كه او رو بخواد و تبديل ميشه به كسي كه ديگران ميخواهند.
كودك تبديل به چشم ميشه كه همه رو ميبينه جز خودش. از ديگران مراقبت ميكنه به خوشحاليه بقيه اهميت ميده اما به خودش نه. خواسته همه براش مهم جز خودش. پدر و مادري كه در چهارچوب امن به كودكشون ازادي نميدن در سه سالگي دچار اضطرابي عميق ميشه.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
join @nooredideh
بازی نباید کودک را خسته کند. بازی سازنده به واسطه ویژگی هایی که دارد از سوی ما والدین یک ارتباط کامل و حضور کامل است و از سوی کودک یک تجربه بی بدیل که علاوه بر تخلیه انرژی اضافه و هیجانات او به او فرصت کشف میدهد او روابط بین پدیده ها را کشف می کند.
مثلا تصور کنید می خواهید با هم یک املت برای صبحانه درست کنید در این فرآیند کودک روابط زیادی را کشف میکند "شکستن تخم مرغ با ضربه زدن ، روان شدن کره با حرارات دیدن ، پختن تخم مرغ و ..." او در این بین از حمایت شما نه مداخله و ایجاد انسداد برخوردار خواهد بود. و در نهایت همین مواجه و تجربه ناب که در آن علاوه بر درست کردن صبحانه بیش از بیست تعامل گرم با شما را تجربه نموده و یک فرایند را همراه شما طی نموده بخشی از انرژی او تخلیه شده، احساس خوبی پیدا کرده و این احساس هیجانات ناشی از دوست نداشته شدن یا نا امنی از جانب شما را تخلیه کرده یک مهارت خوب "درست کردن املت" را تمرین کرده اگر در روز شما حدود ده بازی لذت بخش این چنین را با فرزندتان انجام دهید و او به شما اعتماد پیدا خواهد کرد و مطمئن باشید آرام تر از آنچه تصور کنید خواهد شد.
البته روزهای اول که این مدل رابطه را با کودکان شروع می کنیم چون انرژی و هیجان انباشت شده دارند کار بیشتر میبرد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
دعا میکنم خدا سرنوشت فرزندانتون رو اونقدر قشنگ رقم بزنه که از ته دل بخندید ♥️
20.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعریف و تشویق اشتباه و درست در رابطه با کودکان
http://eitaa.com/joinchat/971833344C27493babe0
کودکان مانند دانشمندان دایما
نظریه میدهند و آن را رد میکنند
ومجدد نظریه جدید میدهند
اما والدین با ممانعت در بازی آنها
بخاطر نظافت از این کشف
جلوگیری می کنند
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
مدیریت حواسپرتی!
از کودک نمیتوان انتظار داشت در جایی که دور و برش خوراکی، اسباب بازی، تلویزیون روشن یا هر وسیله مزاحم دیگری وجود دارد، تکالیفش را انجام دهد.
اگرچه از بین بردن حواس پرتی تقریبا غیرممکن است اما راههایی برای مدیریت و کاهش تعداد مواردی که باعث ازبین رفتن تمرکز کودک میشود وجود دارد.
با این تکنیک شروع کنید که هنگام انجام تکالیف هیچ خبری از تلویزیون، تلفن و کامپیوتر نیست تا زمانی که تکالیف تمام شود. البته سکوت مطلق هم لازم نیست.
@nooredideh
وقتى كودك ظرفى را شكست يا گونى برنجها را برگرداند، اورا دعوا نكنيد، داد نكشيد، به او احساس گناه ندهيد كه "من با اين خستگى بايد خرابكارى تو رو تميز كنم" "تو هم لنگه باباتي" "اي خدا منو بكش" "كشتي منو"
يا فرزندتان را نترسانيد "دست نزن" "برو عقب" "نكن بدتر ميشه" "دستت ميبره" "پاهات كثيف ميشه"
بلكه بهش بگيد برو جارو يا دستمال رو بيار تا با هم تميز كنيم و اجازه دهيد كمك كند و با اين كار به او جبران كردن، همكاري كردن، اعتماد به نفس و اعتماد كردن به خودش و شما را بياموزد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
دوران کودکی، دوران کودکی کردن و تمرین زندگی است؛
دوران بزرگسالی نیست.
وقتی لباس های مجلل و گران قیمت تن کودک می کنیم، دائماً او را تحت فشار می گذاریم که لباست رو کثیف نکنی.
چرا لباس بچه ها را راحت انتخاب نمی کنیم که اگر کثیف شد حرص نخوریم. که همه چیز در زندگی حول محور رشد (تحول) است، بازی کردن و کثیف کردن به رشد کودک کمک می کند. پس لباس پوشیدن بچه ها را دقت کنیم.
@nooredideh
🛑 جملات سمی!
حرفهایی که نباید به کودکان بزنید
۱.چند بار باید بهت بگم؟
🔹این جمله خیلی متداوله. با این کار شما فقط نیاز به غر زدن خودتون رو برآورده کردید که مسلما نتیجه مثبتی هم نداره.
۲.گریه نکن، خوب میشی
🔹وقتی به فرزندتون میگید گریه نکن باعث میشه اونا فکر کنن کار بدیه که احساساتشون رو نشون بدن.
۳.بچه بازی در نیار
🔹این یکی از بدترین جملههایی که میشه به بچهایی که ناراحته بگید. این جمله احساسات اونا رو بیارزش میکنه و باعث میشه دیگه اونا رو با شما در میون نگذارند.
۴.کارت خوب بود، اما...!
🔹از هر انتقادی که با «اما» همراه باشه اجتناب کنید. به جاش موفقیتهای کوچک رو جشن بگیرید.
@nooredideh
راهكارهایی برای والدین در مقابل عصبانیت فرزندان
ابتدا بر رفتارها و برخوردهای خودتان دقت كنید. با شخصیت و ویژگیهای رفتاری خود آشنا شوید و اگر نیاز به بهبودی دارند، آنهارا بهبود بخشید.
در كنار فرزند خود باشید، نه در مقابل او. این را بدانید كه هر رفتاری دلیلی دارد پس هنگام بروز رفتارهای عصبی با حفظ آرامش خود سعی كنید علت را بیابید. تلاش كنید مساله را از دریچه ذهن فرزند خود ببینید. این یك رفتار همدلانه است. با او همدلی كنید. زمان بروز خشم و عصبانیت اصلا زمان مناسبی برای نصیحت نیست. وقتی رابطه مطلوب است با فرزند خود صحبت كنید و ارتباطی صمیمانه را بین خودتان شكل دهید حالا در خلال این رابطه صمیمی بیشتر میتوانید بر او تاثیر بگذارید.
وقتی عصبانیت و پرخاشگری بروز میكند سعی كنید با لحنی آرام و در عین حال قاطع با او صحبت كنید. این گونه خشم او نیز كنترل میشود.همچنین در برخورد با فرزندان خود چه در تشویق و چه در تنبیه، منصفانه و عادلانه برخورد كنید. اطلاعات و آگاهیهای خود را در مورد مراحل رشد فرزندان و ویژگیهای هر دوره افزایش دهید تا بهتر بتوانید با فرزند خود ارتباط برقرار كنید.
Join @nooredideh
ما بزرگترها از طریق کودک درون می توانیم با فرزند بیرونمان رابطه برقرار کنیم.
یعنی در حقیقت اگر بتوانیم با کودک دون خود ارتباط برقرار کنیم و کودک درون و معصومیت درونمان را آزاد کنیم آنوقت می توانیم با بچه ها ارتباط خوبی داشته باشیم.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
ما از آینده خبر نداریم ولی به این اصل مسلم هستی ایمان داریم که اگر فرزندانمان را قوی و محکم پرورش دهیم هیچ خطری در آینده آنها را تهدید نخواهد کرد.
نه اینکه تهدیدها نیست. خطر ها و تهدیدها همیشه هست ولی قدرت مقابله بچه های ما بالا خواهد رفت و این مهم فقط با بازی های سازنده قابل دسترسی است.
این روزهایی که کنار هم هستیم تبدیل کنیم به فرصتی برای بازی های سازنده.
Join @nooredideh