تصحیح كردن كودک در جمع ممنوع
تصحيح كردن كودک باعث خاموش شدن كودک ميشود. كودکان حساس نه فقط در جمع بلکه در مغز خود نیز ساكت میشوند چون به اين نتيجه ميرسند كه یک انسان اشتباه كار و بد هستند.
تصحيح كردن مستقيم كودک باعث حرمت نفس پايين، خجالتی شدن، احساس بد به خود و ديگران و لکنت ميشود. اگر كلمه ای را اشتباه گفت كلمه درست را در جمله های خود استفاده كنيد و او به راحتی خواهد آموخت یا بعدا به تنهایی به او آموزش درست کلمات را بدهید.
@nooredideh
✔ حقیقت برد و باخت
پژوهشگران و روانشناسان معتقدند که کودکان باید با این حقیقت روبرو شوند که همیشه یکی برنده می شود و دیگری بازنده. آن ها باید به اندازه کافی خوب باشند، ولی اگر نتوانستند به نتیجه دلخواه خود برسند نباید احساس آشفتگی، پریشانی، خجالت، عصبانی، استرس و غمگینی کنند.
در این میان برخی از کودکان روحیه رقابتی تری دارند. ممکن است جنبه خشم و تهاجمی گری در آن ها بیشتر رشد کرده باشد؛ و برای بسیاری از کودکان پذیرفتن واقعیت های زندگی، کار ساده و راحتی نیست.
@nooredideh
كودک از طريق مشاهده ياد میگيرد. اگر خودتان لجبازی میكنيد، فرزندتان هم از شما میآموزد و اگر برای عصبانی كردن همسرتان و تلافی كردن رفتار نامناسب او صدای تلويزيون را بلند میكنيد، فرزندتان هم اين روش رفتاری را ياد میگيرد.
پس قبل از هر كاری، سعی كنيد الگوی كاملی برای فرزندتان باشيد؛ البته گاهی هم آموزش نادرست فرزندی لجباز بار میآورد.
اگر هنگامي كه رفتار نادرستی را در جمع مرتكب میشود به او لبخند بزنيد و با شوخی بگوييد «به فلانی رفته» تا سعی كنيد رفتار نامناسبش را پوشش دهيد، اين پيام را به او می دهيد كه رفتارش جالب بوده و به طور ناخودآگاه رفتارش را تقويت میكنيد.
گذشته از اين، هيچ وقت در مقابل کودک به خاله و دايی در مورد اينكه چگونه ظرف شكلاتها را پخش كرده يا ظرفهای خانه را شكسته است چيزی نگوييد و اشتباهاتش را به عنوان شيرينكاری به ديگران معرفی نكنيد.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
نوجوانان در سنین نوجوانی علاقه زیادی به دیده و پذیرفته شدن از طرف جامعه دارند؛
بنابراین برای این کار اقدام به عوض کردن ظاهر و نوع پوشش خود میکنند. در مواجهه با این گونه مسائل، نباید با پرخاشگری و توهین فرزندتان را از تغییر ظاهرش منع کنید،
بلکه باید با زبانی خوش و دلیل و منطق مناسب، او را تشویق به پذیرفته شدن از راههای دیگری غیر از تغییر ظاهر غیر متعارف کنید. از او بخواهید که رشته هنری یا ورزش مورد علاقهاش را به صورت حرفهای ادامه دهد و موفقیتها و قهرمانیهای پیاپیاش سبب غرور و افتخار خودش و شما باشد.
#نوجوان
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
يكي از مسائلي كه در فرهنگ ما زياد شده اين است كه ما لقب زياد مي دهيم. القاب در ادب كلام بسيار مهم اس
يك سري القاب هم داريم كه توهين آميز هستند كه متأسفانه اين القاب در جامعه ي ما باب شده اند و در مورد بچه هايمان به كار مي بريم.
القابي كه به كودكان مي دهيم موجب ايجاد خودپنداره مي شوند چه مثبت، چه منفي. باز هم روي يك كاغذ بدون احساس گناه يادداشت كنيد كه چه لقب هايي به فرزندتان داده ايد و چه قدر به او بي شعور و نفهم گفته ايد.
مادري اذعان مي كرد كه يك روز فرزندم آمد و گفت:"مامان! من ديگه همه چيز رو خوب مي فهمم؟" گفتم: آره عزيزم چطور مگه؟ گفت: "آخه ديگه بهم نمي گي نفهم" !!!!!!!!!
كودك درك انتزاعي ندارد بنابراين اين القاب را به عنوان شخصيت برداشت مي كند.
مادر و پدر براي كودك در اوج قله ي قدرت قرار دارند وقتي به كودك مي گويند نفهم براي او رد خور ندارد كه "پس من نفهم و بي شعور هستم" و اين حالت در ناخودآگاه ذهن كودك مي نشيند و اين كودك تا آخر عمرش نقش يك آدم نفهم را بازي خواهد كرد چون شخصيت شكل گرفته است.
#شخصیت {قسمت17}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
هدایت شده از کانال حمید کثیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ ما اهل کوفه نیستم علی تنها بماند!
با خانواده بیایم ...
نگذاریم دم نماز بیایم چون احتمالا سخت بشه به مصلی رسید. ضمن اینکه آقا از اول مراسم بزرگداشت شهید سید حسن نصرالله حضور دارند. مراسم از ساعت ۱۰.۳۰ شروع میشه.
#حمید_کثیری 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/2151219200Cf6cb8914a4
تکالیف بچه ها را انجام ندهید
انجام دادن تکالیف مدرسه، مسئولیت کودک شماست ولی لازم نیست زمان انجام تکالیف از او فاصله بگیرید. حضور شما هر چند اندک به کودک کمک می کند تکالیف را بهتر انجام دهد و درس ها را بهتر بیاموزید.
هرگز به جای کودک تکالیف را انجام ندهید، اما برای پاسخ به سوالاتش کنارش باشید تا بتوانید از همان آغاز عادات مطالعه ای کودک را نیز نظر بگیرید و متوجه مشکلات او شوید. البته طوری که وابسته و متکی به شما نباشد حضوری نامحسوس برایش داشته باشید مثلا کنارش بنشینید و کتاب خودتان را مطالعه کنید..
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
به کودکتان کمک کنید تا احساساتش را درک کند.
زمانی که کودک احساس درستی داشته باشد رفتار درستی از خود نشان خواهد داد واین امر میسر نمی شود جز با پذیرفتن عواطف و احساسات کودک.
انکار مداوم عواطف احساسات کودک موجب سردرگمی و خشم او می شود.
🔻کودک: مامان خیلی گرمم هست
🔻مادر: نه هوا سرده گرمکن ات رو در نیار
🔻کودک: ولی من خیلی گرممه
🔻مادر: گفتم که هوا سرده گرمکن ات رو در نیار.
❗️کودک: مادر من خسته ام
❗️مادر: نه خسته نیستی تازه از خواب بیدار شدی
❗️کودک: (بلندتر) اما من خسته ام
❗️مادر: نه تو خسته نیستی فقط کمی خواب آلودی. بیا لباساتو بپوش
❗️کودک: (با شیون) نه من خسته ام
همانطور که میبینید نه تنها تمام گفتگو هایمان منجر به بحث و جدل شد بلکه مدام به کودک آموختیم که به جای اعتماد به احساساتش به من اعتماد کند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
بپذیریم که همه اشتباه میکنیم و کودکان بیشتر...
امروز صبح وقتی به دختر سه ساله ام گفتم بیا لباست رو عوض کنم بریم بیرون، گفت خودم میخوام لباس بپوشم.
گفتم باشه و لباس رو دادم دستش بار اول دستش رو در آستین مخالف گذاشت، بار دوم دستش رو تو سوراخ وسط(محل قرار گرفتن سر و گردن) گذاشت و بار کامل لباسش رو پوشید ولی اشتباهی همون لباسی که قرار بود تعویض کنه رو پوشید...
تو این مدت که شاید ده دقیقه طول کشید با عشق و مهربانی نگاهش میکردم و یه کوچیک سعی میکردم کمکش کنم( که همون هم پذیرا نبود).
سر آخر اجازه داد کمکش کنم تا لباسش رو بپوشه
⛔️بهش نگفتم:
دیدی آخرش هم نتونستی خودت بپوشی و...👇
چون هم اعتماد به نفسش پایین میومد و هم غیر مستقیم از منِ مادر یاد میگرفت هر وقت دیدی کسی اشتباه کرد، سرزنشش کن
✅وقتی کودک شما اشتباه میکند، نیاز به راهنمایی شما دارد نه طعنه و کنایه.
با شفافیت و مهربانی به فرزند خود بگوید کجای کار را اشتباه انجام داده و چگونه میتواند جبرانش کند.
با صبر و مهربانی فرزند خود را زیبا تربیت کنیم
https://eitaa.com/joinchat/1387266178Ce7478c0d3e
بزرگترین محبتی که پدر میتواند به فرزندانش بکند؛
این است که به مادرشان احترام بگذارد.
@nooredideh
مسؤولیت اشتباه خود را بپذیرید تا فرزندتان از شما یاد بگیرد.. مثلا بگویید:
«درست است، تو حق داری. من اشتباه کردم. اجازه بده تا خطای خود را جبران کنم.»
گاهی پیش می آید مثلا در بازی، توپ از دست شما می افتد، این گونه خطاها این فرصت را به شما می دهد تا مسائلی همچون پذیرفتن کارهای خود و درست کردن شرایط را به کودک خود بیاموزید. این کار، اعتماد به نفس کودک را نیز افزایش می دهد.
والدین با این کار احساس خویشتن پذیری را به کودک القا می کنند.
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
دلايل حساس شدن سيستم استرس بچه ها مي تواند :
💠امر و نهي زياد والدين ،
💠خستگي ،
💠گرسنگي ،
💠توقع هاي بيش از توان ،
💠روابط مشكل دار والدين ،
💠بي توجهي به نيازهاي عاطفي ،
💠كلام تند و
💠توهين والدين باشد .
براي رفع مشكل، دليل را جستجو و برطرف كنيد.
@nooredideh
#عادت_دادن_به_کار_نیک...
امام رضا فرمودند: " کودک را امر کن تا با دست خود صدقه بدهد، اگر چه مقدار آن کم باشد."
انجام اعمال نیک را به صورت گفتاری به فرزندان خود آموزش داده و او را به انجام آن عمل عادت دهید. بگذار صدقه را او به شخص مستمند بدهد. تو داری صدقه می دهی؛ اما به دست فرزندت صدقه بده. چقدر زیبا است! اثر تربیتی این نوع برخورد بسیار عمیق تر است. اگر این دو مطلب با هم تلفیق شوند اثر گذاری بیشتری خواهند داشت. پیامبر اکرم ص نیر در روایت مورد بحث به ضرورت توام بودن گفتار و رفتار والدین در امر تربیت فرزندان اشاره فرمودند.
[حاج آقا مجتبی تهرانی]
#ادب_الهی
Join @nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
يك سري القاب هم داريم كه توهين آميز هستند كه متأسفانه اين القاب در جامعه ي ما باب شده اند و در مورد
بعد از القاب، طعنه ها و كنايه ها هستند كه خطرناك تر از دادن لقب هستند به خصوص در رابطه ي همسران.
طعنه و كنايه غير از لقب دادن هستند وحتي از آن بدتر. كودك مي رود پايش مي خورد به ليوان.... مادر: هزارماشاا.... ليوان كه كوره و تو رو نمي بينه!!
اين حالت فقط با زبان نيست و گاهي با حالت هاي صورت و نگاه انجام مي شوند. وقتي مي گوييم زبان نيشدار، مجموعه ي اين مسائل را در نظر مي گيريم چون بچه ها عين اين مسائل را كپي برداري مي كنند و خودپنداره و شخصيت سازي انجام مي شود. اين حالت را القاء مي ناميم.
زبان نيشدار القاء شخصيتي است كه توسط پدر و مادر انجام مي شود.
#شخصیت {قسمت18}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قند و نبات آوردم واستون🤗
اونی که خواهر داره انگار دوتا مادر داره😍😘
#فرزندآوری
@nooredideh
کودکان را دیدهاید؟
به خندههای شان خیره شدهاید؟ چنان به خاطر یک حرف ساده و اتفاق پیش پاافتاده از ته دل میخندند که گویا خندهدارترین حرف دنیا و اتفاق دنیا را دیده و شنیدهاند.
به بزرگترین شیطنتهای یواشکیشان دقت کردهاید؟ یک مداد دست گرفتن و یک گوشه قایم شدن و نقاشی کشیدن روی دیوار!
.
به دلخوریهایشان توجه کردهاید؟ در اوج دلخوری با یک نوازش و یک دوستت دارم کوچولو، شما را میبخشند و از آن به بعد واقعاً از ته دل همهچیز را فراموش میکنند.
مراقبان خوبی برای دنیای صادقانه ، صمیمانه و مهربانانه فرزندان مان باشیم.
@nooredideh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی از زندگیِ خود ناراضی هستید،
این ویدئو رو بخاطر بسپارید.
@nooredideh
آموزش مسئوليت به كودك:
آموزش مسئوليت به كودك از حدود يك سالگى ميتواند شروع شود. زمانى كه به كودك اجازه ميدهيد با دست غذا را برداشته و راه دهانش را پيدا كند و با ماليدن عذا به دهان و دستش غذا بخورد. يا به او اجازه دهيد جورابش را پايش دربياورد.
مسئوليت دادن به كودك بايد همراه با هيجان، شادي، تشويق كردن و مطابق با توانايى هاي كودك باشد.
بهتر است مادر اجازه دهد فرزندش كنارش در آشپزخانه باشد و كارهاي بسيار كوچك جالب مثل پوست كندن تخم مرغ بعد از دو سالگي، مخلوط كردن مواد كيك، يا چيدن قاشقها در جاي مخصوصش كمك كند. پدر روزهاي تعطيل كنار فرزندش در آشپزخانه، اتاق يا حياط فعاليتهاي ساده و هيجانبخش داشته باشد مانند آب دادن گلها، كاشتن دانه گل، غذا يا كيك درست كردن.
كليد موفقيت در آرامش و تشويق والدين است. اجازه دهيد فرزندتان اشتباهات بي خطر كند مثلا كفشهايش را اشتباه بپوشد. اگر به خاطر اشتباه فرزندتان، كندي او و دير شدن شما جلوي كارهاي او را بگيريد، كارها را شما انجام دهيد، يا مرتبا او را تصحيح كنيد موفق نخواهيد بود.
هورا كشيدن، تشكر كردن، و لبخند زدن در حاليكه با محبت او را نوازش ميكنيد بهترين تشويق براي فرزندتان خواهد بود. با روش درست شما و تشويق فرزندتان از سه سالگى ميتوانيد شاهد استقلال فرزندتان در انجام كارهاي شخصى اش باشيد.
@nooredideh
تربیت فرزند نوردیده
بعد از القاب، طعنه ها و كنايه ها هستند كه خطرناك تر از دادن لقب هستند به خصوص در رابطه ي همسران. ط
نكته ي ديگري كه در سال هاي اخير در جامعه ي ما باب شده، حرف زدن هاي مصنوعي با صداهاي مصنوعي است. كه در بين خانم ها بيشتر است و اصطلاحاً به آن حرف زدن جردنی گفته مي شود.
ما در كل عاميانه حرف مي زنيم اما كلمات را نبايد شكست مثل خداحافظ كه نبايد خدافظ بگوييم و خوبه كه فكر كنيم چرا كامل خداحافظ را نگوييم.
براي پيشگيري از اين مسائل، تمرين كنيد متن بنويسيد و بيشتر متون ادبي را بخوانيد. ما متن هاي بسيار زيبايي داريم مثل هفت اورنگ جامي يا فيلم هاي خوب ببينيم مثل بانوي ارديبهشت، كار آقاي داريوش مهرجويي كه بر اساس رمان جان شيفته است. مناجات نامه ي خواجه عبداله انصاري، دعاي جوشن كبير كه كلام بسيار فاخري دارد. از اين منابع در زندگي مان و ادب کلاممان بهره ببريم.
#شخصیت {قسمت19}
[مباحث کودک متعادل ]
@nooredideh👈کانال تربیتی نوردیده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینو ببینید ای جانم 😅😍
گیرم بکشید با رویش جوانه ها چ میکنید؟!
#لبیک_یا_نصرالله✌🏻✨️
@nooredideh
با ریخت و پاش این روزهای بچه ها چه کنیم ؟
تعداد اسباب بازی ها را کاهش دهید .
مکان جذابی برای بازی کودکان آماده کنید . البته با همکاری و امکان نظر دادن خودش .
در مکان انتخاب شده با او همبازی شوید و از آن مکان برای تنبیه استفاده نکنید .
حتی الامکان محل بازی را نزدیک به محل نشستن اعضای خانواده انتخاب کنید .
از بازی جمع کردن ، مسابقه استفاده کنید .
این روزها به دلیل خستگی و کم تحملی کودکان ، جمع شدن انرژی در کودکان ، تخطی از قوانین وجود دارد . تحمل بیشتری داشته باشید .
@nooredideh
چگونه والدین به مغز کودک شان آسیب میرسانند؟
آزمایش روی مغز کودکانی که در معرض دعوای بین پدر و مادرشان قرار گرفته اند، نشان میدهد الگوی مغزی این کودکان مشابه سربازانی است که در جنگ بوده اند!
کودک با گریه مادر احساس ناامنی میکند! یکی از بدترین رفتارها با کودکان، دعوای شدید پدر و مادر با هم در برابر کودک است.
کودکی که در معرض دیدن دائم چنین صحنه ای ست، بخشی از مغزش به اسم Lingual gyrus ، که مربوط به تکلم کودک است نسبت به کودکان معمولی تا شش درصد کوچک تر میشود. نتیجه چنین موردی کاهش توانایی ادراک گفتاری و لکنت زبان در کودک است.
اشتباه بزرگ والدین این است که جلوی چشمان فرزندانمان باهم دعوا میکنند و در خلوت دونفره شان آشتی میکنند! همانطور که دعوایتان علنی است آشتی و عشق و احترامتان هم علنی باشد!
@nooredideh
🌼
قابل توجه پدرها
دختری که کمبود محبت از سمت پدر را همیشه احساس کرده است به دلیل این که همیشه نوعی تشنگی احساسی درون خود حس می کند در بزرگسالی تلاش بسیاری برای جلب توجه و محبت از سوی جنس مخالف خواهد کرد. دختری که پدر عیب جو و انتقاد کننده ای دارد که تمام کارهای او را زیرسوال برده و عزت نفس او را خدشه دار می کند، در بزرگسالی با کمبود عزت نفس، احساس خود کم بینی و حقارت دست و پنجه نرم خواهد کرد. یا دختری که پدر سرد و بی عاطفه ای داشته است اغلب به طور ناخودآگاه به سمت برقراری رابطه عاطفی با افرادی کشیده می شود که همان الگوی رفتاری پدر او را تکرار می کنند.
✍️روزمرِگی_من_و_مامان
🧕https://eitaa.com/joinchat/444596224C4175a724eb
#فرزندانه
🌼