هدایت شده از جهاد کبیر
179.mp3
3.02M
🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼
🌸📖🌼📖🌸📖🌼
🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼
فایل صوتی تفسیر آیه ۱۷۹ سوره بقره توسط استاد قرائتی:
وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
ﺍﻱ ﺻﺎﺣﺒﺎﻥ ﺧﺮﺩ ! ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﻗﺼﺎﺹ ﻣﺎﻳﻪ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺍﺳﺖ ، ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ [ ﺍﺯ ﺭﻳﺨﺘﻦ ﺧﻮﻥ ﻣﺮﺩم ﺑﺪﻭﻥ ﺩﻟﻴﻞ ﺷﺮﻋﻲ ] ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ .(١٧٩)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان وعرض تسلیت فرارسیدن ایام حزانگیز شهادت ام ابیها وتوفیق شناخت معارف ومعاریف اسلام وعمل به آنها
روز چهارشنبه شما بزرگواران صاحب دل و با اخلاص همراه با سلامتی و طول عمر با عزت و برکت
یاحی یاقیوم
مفهومشناسی اجتماعی و سیاسی خطبه فدکیه ونقش آن در جامعه پس از رحلت پیامبر اسلام ص
خطبه فدکیه مهمترین متون تاریخی و دینی اسلام
خطبه فدک که توسط حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ایراد شده است، یکی از مهمترین متون تاریخی و دینی اسلام است که جنبههای اجتماعی و سیاسی برجستهای دارد. این خطبه در واقع پاسخی به غصب حق ایشان در ماجرای فدک و دفاع از حق ولایت امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) بود. مفهومشناسی اجتماعی و سیاسی این خطبه از ابعاد مختلف قابل بررسی است:
خطبه فدکیه وتأکید بر عدالت اجتماعی
حضرت در این خطبه به اهمیت عدالت اجتماعی اشاره کرده و ظلم و بیعدالتی را محکوم میکنند. ایشان از غصب فدک نه به عنوان یک مسئله فردی، بلکه به عنوان نماد نقض حقوق و بیعدالتی سخن میگویند. این پیام نشاندهنده لزوم مبارزه با ظلم در هر جامعه است.
تبیین حقوق مردم و جامعه خطبه فدکیه
حضرت فاطمه (س) در بخشی از خطبه به نقش پیامبر (ص) در آگاهسازی مردم اشاره میکنند و بیان میدارند که پیامبر آنان را از ظلمت به نور هدایت کردند. این بخش تأکیدی بر لزوم آگاهی و حقطلبی در جامعه است.
هشدار نسبت به عواقب غفلت اجتماعی
حضرت با هشدار به مردم، آنها را از عواقب سکوت در برابر ظلم و فراموش کردن تعالیم پیامبر (ص) آگاه میکنند. ایشان این غفلت را عامل سقوط اخلاقی و اجتماعی میدانند.
جنبه سیاسی خطبه فدکیه
دفاع از ولایت واهداف الهی امامت
یکی از مهمترین جنبههای سیاسی خطبه، دفاع از ولایت امیرالمؤمنین علی (ع) است. حضرت به صراحت بیان میکنند که علی (ع) شایستهترین فرد برای رهبری امت است. این سخنان نشاندهنده جایگاه والای ولایت در نظام سیاسی اسلام است.
انتقاد ازشیوه حکومت داری وقت
حضرت فاطمه (س) در این خطبه حکومت وقت را به انحراف از مسیر حق و عدول از تعالیم پیامبر (ص) متهم میکنند. ایشان عملکرد حاکمان وقت را بیاحترامی به اصول اسلام و خیانت به امانت پیامبر میدانند.
بیان فلسفه حکومت اسلامی در خطبه
حضرت فاطمه (س) با بیان نقش پیامبر (ص) در هدایت و تربیت مردم، فلسفه حکومت اسلامی را تبیین میکنند. از نظر ایشان، حکومت باید مبتنی بر عدالت، هدایت، و تأمین منافع مردم باشد، نه بر اساس منافع فردی و قبیلهای.
انتقاد از سکوت مردم در مقابل جبهه نفاق
حضرت با اشاره به سکوت مردم در برابر غصب خلافت و حقوق اهل بیت (ع)، آنها را به بازنگری در رفتار و مسئولیتهای خود فرا میخوانند. این انتقاد، پیامی سیاسی برای لزوم حضور مردم در صحنه سیاست است.
ضرورت آگاهی مردم در خطبه فدکیه
حضرت با بیان حقایق تاریخی و اجتماعی، مردم را به آگاهی و بصیرت دعوت میکنند.
أهمیت مبارزه با ظلم وبی عدالتی در خطبه فدکیه
خطبه تأکیدی بر اهمیت مبارزه با ستم و احقاق حق است.
رابطه دین و سیاست دربیان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
حضرت فاطمه (س) نشان میدهند که دین و سیاست از هم جدا نیستند و رهبری دینی باید بر اساس عدالت الهی باشد.
تاکید بر حفظ اصول اسلام در خطبه
خطبه یادآوری میکند که فراموشی اصول اسلام، جامعه را به انحراف میکشاند.
دفاع حضرت فاطمه زهرا (س) از حق، عدالت و اصول اسلام
خطبه فدک از جنبههای اجتماعی و سیاسی یک سند بسیار مهم است که نشاندهنده دفاع حضرت فاطمه زهرا (س) از حق، عدالت و اصول اسلام است. این خطبه، مردم را به مسئولیتپذیری اجتماعی، آگاهی سیاسی و مبارزه با ظلم فرا میخواند و الگویی برای جوامع اسلامی در طول تاریخ به شمار میرود.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِما اَحاطَ بِه عِلْمُک
التماس دعا دارم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دختر ۸ ساله حافظ کل قرآن که با یک جمله، بی اختیار اشک همه رو در آورد.
😭😭
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر ژیل دوور (وکیل فرانسوی حامی مردم فلسطین) به دعوت مؤسسه محکم در اسفندماه سال 1402 وارد ایران شد و در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ (سیزدهم مارچ ۲۰۲۴) جلسه ای با حضور ایشان و با موضوع "بررسی ظرفیت های تشکل های مردم نهاد" در تهران برگزار گردید. (فیلم بالا بخش هایی از این مراسم می باشد.)
پس از آن در یک جلسه معارفه، ایشان با کانون وکلای قوه قضاییه ایران و پس از آن با وکلا و حقوق دانان بین المللی مرتبط شدند که منجر به اتفاقات بسیار خوبی گردید. یکی از همان اتفاقات محکوم شدن نتانیاهو به عنوان جنایت کار جنگی در دادگاه لاهه بود. متأسفانه ایشان در ششم آذر ماه سال جاری درگذشت که با توجه به حکم اخیر دادگاه لاهه برای محکومیت نتانیاهو به عنوان جنایتکار جنگی، مرگ او مشکوک به نظر می رسد.
📽 در بخشی فیلم بالا می شنوید که دکتر دوور می گوید:"مقاومت برازنده ایران است."
#⃣ #دکتر_ژیل_دوور #حامیان_مقاومت #دادگاه_لاهه
روزِ محشر ؛
که تمامی شهیدان جمعاند
نام سربند تمام شهدا "فاطمه" است
#یا_فاطمة_الزهرا (س)
هدایت شده از جهاد کبیر
مادرم خورد زمین و جگرم تیر کشید
از غم بال و پرش بال و پرم تیر کشید
چند گامی به عقب آمد و افتاد و شکست
تا سرش خورد به دیوار سرم تیر کشید
🏴سلام و عرض ادب و احترام و صبح بخیر
سالروز شهادت جانسوز غریبانه و سراسر مظلومیت و حزن و اندوه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را به ساحت مقدس حضرت ولیعصر (عجلالله تعالی فرجه الشریف) و تمامی شیعیان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، تسلیت و تعزیت عرض مینماییم.🖤🖤
هدایت شده از جهاد کبیر
275.mp3
6.71M
🏴🎋🏴🎋🏴🎋🏴
📖🏴📖🏴📖🏴📖
🏴🎋🏴🎋🏴🎋🏴
فایل صوتی تفسیر آیه ۲۵۷ سوره بقره توسط استاد قرائتی:
الَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لَا يَقُومُونَ إِلَّا كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا فَمَن جَاءَهُ مَوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَانتَهَىٰ فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللَّهِ وَمَنْ عَادَ فَأُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺭﺑﺎ ﻣﻰ ﺧﻮﺭﻧﺪ [ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﺮﺩم ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻣﺮ ﻣﻌﻴﺸﺖ ﻭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ] ﺑﻪ ﭘﺎﻱ ﻧﻤﻰ ﺧﻴﺰﻧﺪ ، ﻣﮕﺮ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﻪ ﭘﺎﻱ ﺧﺎﺳﺘﻦ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺗﻤﺎﺱ ﺧﻮﺩ ﺁﺷﻔﺘﻪ ﺣﺎﻝ ﻛﺮﺩﻩ [ ﻭ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺭﻭﺍﻧﻲ ﻭ ﻋﻘﻠﻲ ﺍﺵ ﺭﺍ ﻣﺨﺘﻞ ﺳﺎﺧﺘﻪ ] ﺍﺳﺖ ، ﺍﻳﻦ ﺑﺪﺍﻥ ﺳﺒﺐ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺧﺮﻳﺪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ ﻫﻢ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺭﺑﺎﺳﺖ . ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺧﺮﻳﺪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ ﺭﺍ ﺣﻠﺎﻝ ، ﻭ ﺭﺑﺎ ﺭﺍ ﺣﺮﺍم ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﭘﺲ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺵ ﭘﻨﺪﻱ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺭﺳﺪ ﻭ [ ﺍﺯ ﻛﺎﺭ ﺯﺷﺖ ﺧﻮﺩ ] ﺑﺎﺯﺍﻳﺴﺘﺪ ، ﺳﻮﺩﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ [ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺗﺤﺮﻳﻢ ﺁﻥ ] ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻩ ، ﻣﺎﻝ ﺧﻮﺩ ﺍﻭﺳﺖ ، ﻭ ﻛﺎﺭﺵ [ ﺍﺯ ﺟﻬﺖ ﺁﺛﺎﺭ ﮔﻨﺎﻩ ﻭ ﻛﻴﻔﺮ ﺁﺧﺮﺗﻲ ] ﺑﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ . ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ [ ﺑﻪ ﻋﻤﻞ ﺯﺷﺖ ﺧﻮﺩ ] ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﻧﺪ [ ﻭ ﻧﻬﻲ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺍﺣﺘﺮﺍم ﻧﻜﻨﻨﺪ] ﭘﺲ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﻫﻞ ﺁﺗﺶ ﺍﻧﺪ ، ﻭ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺟﺎﻭﺩﺍﻧﻪ ﺍﻧﺪ .(٢٧٥)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
اعظم الله اجورکم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان وعرض تسلیت شهادت فاطمه زهرا سلام الله علیها ام ابیها توفیق شناخت افکار و اندیشههای سیاسی و اجتماعی وعبادی آن بانوی دوعالم
روز حزانگیز شهادت دختر گرامی پیامبر اسلام خدمت همه عزیزان بزرگوار تسلیت داریم.
لااله الاالله الملک الحق المبین
نقش تاثیرگذار شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در تحولات اجتماعی ،سیاسی ورفتاری جامعه انسانی
شهادت حضرت فاطمه س تأثیرعمیق و چندبعدی بر جامعه انسانی
شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) تأثیری عمیق و چندبعدی بر جامعه انسانی داشته است که از منظرهای دینی، اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی قابل بررسی است. در ادامه به برخی از این تأثیرات اشاره میشود:
الگوسازی در مبارزه با ظلم و دفاع از حق
حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در طول زندگی خود، نمادی از ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از حق بود. خطبه فدکیه و تلاشهای ایشان برای احیای حق خلافت امام علی (علیه السلام) نشاندهنده تعهد ایشان به عدالت و مبارزه با ستم است. شهادت ایشان این پیام را به جامعه انسانی منتقل کرد که حق و عدالت، حتی به قیمت جان نیز باید حفظ شوند.
ایجاد حساسیت نسبت به مقام زن در اسلام
زندگی و شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) نشان داد که زن در اسلام جایگاهی والا و تأثیرگذار دارد. ایشان با ایفای نقشهای متنوع بهعنوان دختر پیامبر، همسر امام، و مادری برای ائمه معصومین، الگویی از زنانگی مؤمنانه، شجاعانه و بصیرتمندانه ارائه داد که تا امروز الهامبخش زنان مسلمان است.
تعمیق فرهنگ امام شناسی در جامعه
شهادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) پیام روشنی درباره اهمیت ولایت و رهبری در جامعه اسلامی داشت. ایشان با دفاع از ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) و با شهادت خود، ارزش پیروی از ولایت الهی را بهعنوان یک اصل بنیادین در جامعه اسلامی تثبیت کردند.
ایجاد وحدت در میان پیروان حق
شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) و مظلومیت ایشان، بهعنوان یک واقعه تاریخی، بستری برای همبستگی پیروان حق در طول تاریخ بوده است. بزرگداشت این واقعه، به تقویت پیوندهای میان مسلمانان و تأکید بر بازگشت به ارزشهای اصیل اسلامی کمک میکند.
شهادت حضرت فاطمه س وترویج اخلاق و معنویت
حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نمونه کامل عبودیت و اخلاق اسلامی بود. شهادت ایشان، یادآور لزوم حفظ ارزشهای اخلاقی و دینی در برابر فشارها و انحرافات است. این واقعه به جامعه انسانی نشان داد که برای زنده نگه داشتن معنویت و اخلاق، گاه نیاز به فداکاری و ایثار است.
الهامبخشی برای جنبشهای عدالتخواهانه
مظلومیت و ایستادگی حضرت زهرا (سلام الله علیها) الهامبخش بسیاری از حرکتها و جنبشهای عدالتخواهانه در طول تاریخ بوده است. نهضتهای آزادیبخش و عدالتمحور از روحیه مبارزهطلبی و شجاعت ایشان بهره گرفتهاند.
شهادت فاطمه س وتحقق مفاهیم ارزشمندی چون حقطلبی، ولایتمداری، نقش زن در جامعه
شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، علاوه بر اینکه رویدادی تلخ و جانکاه برای مسلمانان است، بهعنوان یک درس تاریخی و معنوی برای جامعه انسانی شناخته میشود. این شهادت، مفاهیم ارزشمندی چون حقطلبی، ولایتمداری، نقش زن در جامعه، و اهمیت اخلاق را برجسته کرده و تأثیری پایدار بر انسانها و جوامع مختلف گذاشته است.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِما اَحاطَ بِه عِلْمُک
التماس دعا دارم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا معراج شهداست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 و اینگونه بانوی دوعالم شبانه و مخفیانه به خاک سپرده شد ...
🔹 گوشه هایی از نمایش بزرگ ميداني "سفیران عشق"
تهیه کننده : ابراهیم بهادری
نویسنده و کارگردان : حمید حسین خانی
هدایت شده از جهاد کبیر
سلام ✋️ صبحتون مهدوی
🌹آدینه همگی بخیر و سلامتی
💎 لحظه هاتون آرام
🌹روز تون پر از یاد خدا
💎سهم امروزتون خوبی
🌹سهم عمرتون عزت
💎عنایت امام زمان جاری در زندگیتان
🌹امروزتون زیبا و در پناه خدا
💞فرج امام زمان صلوات
✧✾═══✾🌸✾═══✾✧
هدایت شده از جهاد کبیر
149.mp3
3.37M
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🎋📖🎋📖🎋📖🎋
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
فایل صوتی تفسیر آیه ۱۴۹ سوره بقره توسط استاد قرائتی:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تُطِيعُوا الَّذِينَ كَفَرُوا يَرُدُّوكُمْ عَلَىٰ أَعْقَابِكُمْ فَتَنقَلِبُوا خَاسِرِينَ
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺑﺮﻳﺪ ، ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ [ ﻋﻘﺎﻳﺪ ﻭ ﺭﻭﺵ ﻫﺎﻱ ﻛﺎﻓﺮﺍﻧﻪ ] ﮔﺬﺷﺘﮕﺎﻧﺘﺎﻥ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﮔﺮﺩﺍﻧﻨﺪ ، ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺯﻳﺎﻧﻜﺎﺭ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ. (١٤٩)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان و توفیق شناخت دستاوردهای خون همه شهیدان راه حق و حقیقت وتلاش در احیا وتوریج آن.
روز آدینه شما بزرگواران صاحب دل و با اخلاص همراه با سلامتی وعمرباعزت
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
نگاهی جامعه شناختی به انعکاس اجتماعی نسبت به شهادت فاطمه زهرا سلام الله علیها
شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) مهمترین وقایع تاریخی و مذهبی در فرهنگ اسلامی
شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) از مهمترین وقایع تاریخی و مذهبی در فرهنگ اسلامی، به ویژه در مذهب شیعه است و انعکاس اجتماعی آن در جوامع مسلمان به اشکال گوناگونی دیده میشود. این انعکاسها نشاندهندهی اهمیت این شخصیت بزرگوار در عقاید و باورهای دینی و اجتماعی مسلمانان است. در ادامه به برخی از ابعاد این انعکاسها اشاره میشود:
. برپایی مجالس سوگواری
مساجد و حسینیهها: مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا در مساجد، حسینیهها و خانهها با حضور گسترده مردم برگزار میشود. این مجالس شامل مرثیهخوانی، ذکر مصیبت، سخنرانیهای مذهبی و توزیع نذورات است.
هیئتهای مذهبی: هیئتهای عزاداری در ایام فاطمیه (دو دهه سوگواری به مناسبت شهادت حضرت زهرا) برنامههای متعددی برای تبیین مظلومیت ایشان برگزار میکنند.
. پیامهای اخلاقی و تربیتی وآموزههای اخلاقی، اجتماعی و سیاسی
شخصیت و زندگی حضرت زهرا الهامبخش بسیاری از آموزههای اخلاقی، اجتماعی و سیاسی است. در سخنرانیها و برنامههای مذهبی، بر الگوی زندگی فاطمی، نقش زن در اسلام، احترام به حقوق خانواده و توجه به عدالت اجتماعی تأکید میشود.
نشاندهنده همبستگی اجتماعی و تقویت هویت دینی
در برخی جوامع، تجمعات مذهبی با شعارهایی در راستای ابراز مظلومیت حضرت زهرا و پاسداشت ارزشهای ایشان برگزار میشود. این راهپیماییها نشاندهنده همبستگی اجتماعی و تقویت هویت دینی است.
فعالیتهای فرهنگی تولید محتوا در فضای مجازی: در شبکههای اجتماعی
نشر آثار مرتبط: در این ایام، کتابها، مقالات و نشریات مرتبط با زندگی و شخصیت حضرت زهرا منتشر میشوند.
تولید محتوا در فضای مجازی: مسلمانان در شبکههای اجتماعی به انتشار مطالب، تصاویر، کلیپها و اشعار درباره حضرت زهرا میپردازند.
پیامدهای اجتماعی و معنوی. مجالس عزاداری
اتحاد اجتماعی: مجالس عزاداری فرصتی برای گردهمایی مسلمانان و تقویت اتحاد میان آنها است.
تقویت معنویت: شرکت در این مراسم موجب ارتقای روحیه معنوی، توبه و بازگشت به ارزشهای الهی میشود.
ترویج فرهنگ ظلمستیزی: یادآوری مظلومیت حضرت زهرا، پیام مقاومت در برابر ظلم و دفاع از حق را در دلها زنده میکند.
تأثیر شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در هنر و ادبیات
شاعران و هنرمندان با سرودن اشعار و خلق آثار هنری درباره حضرت زهرا، نقشی مؤثر در زنده نگهداشتن یاد و خاطره ایشان دارند. اشعار مرثیهسرایان به ویژه در ادبیات فارسی و عربی، جایگاه ویژهای دارد.
ابعاد سیاسی و اجتماعی در سایر کشورها
در بسیاری از کشورها، یادآوری شهادت حضرت زهرا به نمادی برای اعتراض به ظلم و بیعدالتی تبدیل شده است. از این رو، برخی مراسمها رنگ و بوی سیاسی به خود میگیرد.
انعکاس اجتماعی این واقعه، نشاندهندهی تأثیر عمیق شهادت حضرت زهرا (س) بر باورها و هویت مذهبی و فرهنگی مسلمانان است که از طریق مراسمها و فعالیتهای مختلف بازتاب مییابد.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِما اَحاطَ بِه عِلْمُک
التماس دعا دارم
هدایت شده از جهاد کبیر
🌸سـلام
🍁صبحتون بخیر
🌾امروزتون به
🌸طراوت گل
🍁دعا مےکنم
🌾از همین لحظہ که
🌸دوباره برای
🍁زندگی نو چشم گشودی
🌾خداوند گره از
🌸کارت بگشاید و به تو
🍁قلبی آرام و پر از
🌾عشق هدیه دهد.
🌸اول هفته تون زیبا
هدایت شده از جهاد کبیر
1_1811040361.mp3
1.72M
🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂
🍁📖🍁📖🍁📖🍁
🍂🍁🍂🍁🍂🍁🍂
فایل صوتی تفسیر آیه ۷۴ سوره نساء توسط استاد قرائتی:
فَلْيُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ وَمَن يُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا
ﺑﺎﻳﺪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺯﻧﺪﮔﻲِ ﺯﻭﺩﮔﺬﺭِ ﺩﻧﻴﺎ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺳﺮﺍﻱ ﺟﺎﻭﻳﺪﺍﻥ ﺁﺧﺮﺕ ﻣﺒﺎﺩﻟﻪ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ، ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﺠﻨﮕﻨﺪ . ﻭ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﺑﺠﻨﮕﺪ ﻭ ﻛﺸﺘﻪ ﺷﻮﺩ ، ﻳﺎ ﺑﺮ ﺩﺷﻤﻦ ﭘﻴﺮﻭﺯ ﮔﺮﺩﺩ ، ﭘﺲ ﭘﺎﺩﺍﺵ ﺑﺰﺭﮔﻲ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺧﻮﺍﻫﻴﻢ ﺩﺍﺩ .(٧٤)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان و توفیق شناخت فرهنگ چگونه زیستن مومنانه و سعادتمند ورسیدن به شاخصهای مدینه فاضله
روز آغازین هفته شما بزرگواران صاحب دل و با اخلاص همراه با سلامتی و طول عمر با عزت
یا رب العالمین
نقش شاخصهای قرآنی در تحقق جامعه آرمانی و مدینه فاضله
پیوند مفهومی مدینه فاضله با اصول اخلاقی ومعنوی
مدینه فاضله (آرمانشهر) در قرآن مفهومی است که با اصول اخلاقی، معنوی، اجتماعی و سیاسی پیوند دارد و بر مبنای ارزشهای الهی و انسانی استوار است. شاخصهای مدینه فاضله در قرآن را میتوان از آیات مختلف استخراج کرد.
شیوه تحقق شاخصهای مدینه فاضله
مدینه فاضله در قرآن جامعهای است که در آن عدالت، امنیت، صلح، کرامت انسانی، علم، و معنویت حاکم باشد. این شاخصها به طور عملی از طریق دستورات الهی و عمل به اصول قرآنی تحقق مییابد
نقش توحید و ایمان به خدا در شکل گیری جامعه آرمانی
جامعه آرمانی در قرآن بر اساس ایمان به خدا و یکتاپرستی بنا میشود:
«إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ»
تأکید بر وحدت و یکتاپرستی.
تلاش برای تحقق عدالت اجتماعی
عدالت یکی از ارکان اساسی مدینه فاضله قرآنی است:
«إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ»
> خداوند به عدالت و احسان فرمان میدهد.
آزادی و کرامت انسانی در جامعه قرآنی
قرآن به آزادی و کرامت انسانی توجه ویژه دارد:
«وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ»
همه انسانها از کرامت ذاتی برخوردارند.
برقراری صلح و امنیت در جامعه
جامعه آرمانی در قرآن جامعهای امن و سرشار از صلح است:
«وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَٰذَا بَلَدًا آمِنًا»
دعا برای امنیت و اصلاح جامعه
برابری و نفی تبعیض وشکاف طبقاتی
در مدینه فاضله قرآنی، تبعیضهای نژادی، قومی و جنسیتی جایی ندارد:
«يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَىٰ... إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ»
معیار برتری تقوا است، نه نژاد یا جنسیت.
ایجاد تعاون و همبستگی اجتماعی
کمک و همکاری از اصول جامعه ایدهآل قرآنی است:
«وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَىٰ»
> همکاری در کارهای نیک و تقوا.
امر به معروف و نهی از منکردرعرصه اجتماعی
نظارت اجتماعی در مدینه فاضله اهمیت زیادی دارد:
«كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ»
جامعه باید به خیر و صلاح هدایت شود.
توسعه علم و آگاهی در جامعه
قرآن بر دانشپژوهی و خردورزی تأکید دارد:
«هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ»
جایگاه علم و آگاهی در جامعه آرمانی.
ترویج عبادت و توجه به معنویت در جامعه
معنویت و ارتباط با خدا از ویژگیهای اصلی چنین جامعهای است:
«وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ»
هدف اصلی حیات، عبادت خداوند است.
محبت و مهربانی با همنوعان
جامعه قرآنی سرشار از محبت و همدلی است:
«وَجَعَلْنَا بَيْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً»
روابط انسانی مبتنی بر محبت و رحمت.
روم: 21
ذاریات: 56
زمر: 9
نحل: 90
آل عمران: 110
التماس دعا دارم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 حداقل در عمرتان یکبار هم که شده، نماز شب بخوانید...
💠 استاد بهرام پور
⏰ کمتر از 1 دقیقه
#نماز_شب
@noorolasfia_mosque
هدایت شده از جهاد کبیر
🌸 ســـــــــلام
صبحتون
🌸بخیر و خـــــــــوشی
الهی که امروزتون
🌸پر از برکت ، شــــــــادی
و آرامش و دل خوشی باشه
🌸 با آرزوی بهترینهابرای شما
هدایت شده از جهاد کبیر
176.mp3
5.03M
🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻
📖🌻📖🌻📖🌻📖
🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻
فایل صوتی تفسیر آیه ۱۷۶ سوره نساء توسط استاد قرائتی :
يَسْتَفْتُونَكَ قُلِ اللَّهُ يُفْتِيكُمْ فِي الْكَلَالَةِ إِنِ امْرُؤٌ هَلَكَ لَيْسَ لَهُ وَلَدٌ وَلَهُ أُخْتٌ فَلَهَا نِصْفُ مَا تَرَكَ وَهُوَ يَرِثُهَا إِن لَّمْ يَكُن لَّهَا وَلَدٌ فَإِن كَانَتَا اثْنَتَيْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثَانِ مِمَّا تَرَكَ وَإِن كَانُوا إِخْوَةً رِّجَالًا وَنِسَاءً فَلِلذَّكَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنثَيَيْنِ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ أَن تَضِلُّوا وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ
ﺍﺯ ﺗﻮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻛﻠﺎﻟﻪ [ ﻳﻌﻨﻲ ﻣﻴﺮﺍﺙ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﻭ ﺧﻮﺍﻫﺮﺍﻥ ] ﻓﺘﻮﺍ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ، ﺑﮕﻮ : ﺧﺪﺍ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻛﻠﺎﻟﻪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻓﺘﻮﺍ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ : ﺍﮔﺮ ﻣﺮﺩﻱ ﻛﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﻧﺪﺍﺭﺩ ، ﺍﺯ ﺩﻧﻴﺎ ﺑﺮﻭﺩ ﻭﺑﺮﺍﻱ ﺍﻭ ﺧﻮﺍﻫﺮﻱ ﺑﺎﺷﺪ ، ﻧﺼﻒ ﻣﻴﺮﺍﺛﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺑﻪ ﺟﺎ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺧﻮﺍﻫﺮ ﺑﻪ ﺍﺭﺙ ﻣﻰ ﺑﺮﺩ ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺍﻫﺮﻱ ﺍﺯ ﺩﻧﻴﺎ ﺑﺮﻭﺩ ﻭ ﻭﺍﺭﺛﺶ ﻓﻘﻂ ﻳﻚ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﺑﺎﺷﺪ ، ﻫﻤﻪ ﻣﻴﺮﺍﺙ ﺑﻪ ﺟﺎ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺧﻮﺍﻫﺮ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﺩﺭﺵ ﺑﻪ ﺍﺭﺙ ﻣﻰ ﺑﺮﺩ ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺍﻫﺮﺍﻥ ﻣﻴّﺖ ﺩﻭ ﻧﻔﺮ ﺑﺎﺷﻨﺪ ، ﺩﻭ ﺳﻮم ﻣﻴﺮﺍﺙ ﺑﻪ ﺟﺎ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺭﺍ ﺍﺭﺙ ﻣﻰ ﺑﺮﻧﺪ ، ﻭ ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺍﻫﺮﺍﻥ ﻭ ﺑﺮﺍﺩﺭﺍﻥ ﻣﺘﻌﺪﺩ ﺑﺎﺷﻨﺪ ، ﺳﻬﻢ ﺍﺭﺙ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺮﺩ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺩﻭ ﺯﻥ ﺍﺳﺖ . ﺧﺪﺍ [ﺍﺣﻜﺎﻣﺶ ﺭﺍ] ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺑﻴﺎﻥ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﺗﺎ ﮔﻤﺮﺍﻩ ﻧﺸﻮﻳﺪ; ﻭ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﻫﻤﻪ ﭼﻴﺰ ﺩﺍﻧﺎﺳﺖ.(١٧٦)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان و توفیق شناخت معاد وقیامت ورسیدن به مرحله باور نسبت به مفاهیم عالیه
قرآن
روز یکشنبه شما بزرگواران صاحب دل و با اخلاص همراه با سلامتی وعمرباعزت
یاذلاجلال و الا اکرام
نگاهی به طبقات هفتگانه جهنم وساکنان آن ازمنظر قرآن کریم
جهنم را خداوند طبقه طبقه قرار داد
جهنم را خداوند طبقه طبقه قرار داده است. در روایتی آمده است که حضرت علی (ع) یک دست خود را بر دیگری گذاشت تا طبقات جهنم را نشان دهد.
پایینترین طبقه «جهنم
پایینترین طبقه «جهنم» جایگاه منافقین است. (ان المنافقین فی الدرک اسفل من النار یعنی منافقین در پایینترین درجه آتش هستند
طبقۀ اول جهنم (دَرک)
مخصوص منافقان است و
اینان بدترین گروه از جهنمیان میباشند.
اِنّ المنافقین فی الدَّرکِ الأَسفَلِ مِنَ النّار
طبقۀ دوم جهنم (لَظا)
که جایگاه اشقیا میباشد.
این شعله سوزان کسانی را که پشت به فرمان خداوند کرده و از اطاعت او روی گردان شدند را صدا میزند و همچنین کسانی را فرامی خواند که اموال فراوان جمع کرده و ذخیره نمودند، اما در راه خداوند انفاق نکردند، پس آنها را به عقوبت اعمالشان میرساند.
کلّا اِنّه لَظی
طبقۀ سوم جهنم (حُطَمَه)
که تهمت زنندگان و عیب جویان و
مال اندوزان را در خود جای داده است.
کسانی که در حضور و غیبت مردم را اذیت میکنند و از حرام مال جمع مینمایند و گمان میکنند که آن مال، آنان را در دنیا همیشه نگه میدارد، به زودی در حُطمه (آتش خُردکننده) پرتاب میشوند و تو چه میدانی حُطمه چیست؟ و آن آتش برافروخته الهی است. آتشی که از دلها سر میزند و نخستین جرقه هایش در قلبها ظاهر میگردد
کلّا لَیُنبَذَنَّ فی الحُطَمَه
طبقۀ چهارم جهنم (سَقَر)
که جایگاه کافر و منکر و
تارکین نماز و کسانی که از مساکین
دستگیری نکردند است و عموم جهنمیان
از این درمیگذرند.
ما سَلَکَکُم فی سَقَر
طبقه پنجم جهنم جَحیم
که در ان تجاوزکاران سکونت
داده میشوند.
و وَقاهُم عذابَ الجَحیم
طبقۀ ششم جهنم (سَعیر)
وجایگاه سرپیچی کنندگان از
خداوند است.
فَعتَرَفو بِذَنبِهِم فَسُحقاً لِأَصحابِ السَّعیر
طبقۀ هفتم جهنم (هاویة)
و نصیب کسی میشود که میزان
اعمال خیر او کم باشد و باید ۷۰ سال در
جهنم توقف کند.
و اَمّا مَن خَفَّت مَوازینُه. فَأُمُّه هاویة
سوره قارعه آیه ۸و۹
سوره ملک آیه۱۱
سوره دخان آیه۵۶
سوره مُدَّثِّر آیه ۴۲
سوره همزه آیه۴
سوره معارج آیه ۵
سوره نساء آیه۱۴۵
هدایت شده از جهاد کبیر
سلام و درود🌷
🌿 صبحتون بخیر
🌷ان شاءالله
🌿رزق و روزی تون زیاد
🌷تنتون سالم
🌿افکارتون سبز و مثبت
🌷شادی هاتون فراوون
🌿و زندگیتون پر از زیبایی باشه
🌷تقدیم به قلب مهربون شما
🌿روز تون شاد و زیبا