اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان و توفیق درک مرتبه ومقام معنوی وقدسی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و تسلیت فرارسید ایام فاطمیه
روز دوشنبه شما بزرگواران صاحب دل و با اخلاص همراه با سلامتی وعمرباعزت و برکت
یا قاضی الحاجات
شخصیت معنوی ومعرفتی حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) در قرآن کریم
شخصیت و جایگاه حضرت زهرا سلام الله علیها در قرآن
شخصیت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بهصورت مستقیم درقران هذکر نشده است، اما بسیاری از مفسران و علمای اسلامی، با استناد به آیات مرتبط و روایات، شخصیت و جایگاه ایشان را در پرتو آیات قرآن تحلیل کردهاند. در ادامه، برخی از آیات مهم که به حضرت فاطمه (س) نسبت داده میشوند یا جایگاه ایشان را تبیین میکنند، بررسی میشود:
آیه تطهیر دلیلی متقن بر عصمت و طهارت
> إِنَّمَا یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَیُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیرًا
مفسران شیعه و بسیاری از مفسران اهل سنت این آیه را به اهلبیت پیامبر (ص)، شامل حضرت فاطمه (س)، حضرت علی (ع)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) اختصاص دادهاند. این آیه بر عصمت و طهارت کامل اهلبیت تأکید دارد و حضرت فاطمه (س) در مرکز این توجه الهی قرار دارد.
نقش جایگاه والای حضرت زهرا سلام الله علیها در مسئله مباهله
> فَمَنْ حَاجَّکَ فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَکَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَکُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَکُمْ وَأَنفُسَنَا وَأَنفُسَکُمْ..
در روایات آمده است که در جریان مباهله با مسیحیان نجران، پیامبر اکرم (ص) حضرت فاطمه (س) را بهعنوان نماینده "نساءنا" (زنان ما) همراه خود بردند. این امر جایگاه والای حضرت زهرا (س) را در نزد پیامبر و در دین اسلام نشان میدهد.
حضرت زهرا (س) سرچشمه برکات عظیم برای امت اسلامی
إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ
برخی مفسران کوثر را به حضرت فاطمه (س) تفسیر کردهاند که نسل پیامبر (ص) از طریق ایشان ادامه یافت. حضرت زهرا (س) سرچشمه برکات عظیمی است که امت اسلامی از آن بهرهمند است.
انفاق ایثار و بزرگواری حضرت فاطمه
بخشهایی از سوره انسان (دهر) به واقعهای اشاره دارد که در آن اهلبیت (ع) سه روز روزه گرفته و غذای خود را به مسکین، یتیم و اسیر اهدا کردند.
وَیُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَیٰ حُبِّهِ مِسْکِینًا وَیَتِیمًا وَأَسِیرًا
این آیات ایثار و بزرگواری حضرت فاطمه (س) و اهلبیت را در اوج زیبایی به تصویر میکشد.
مودت و دوستی باحضرت فاطمه سلام الله علیها واهل بیت علیهم السلام
> قُل لَّا أَسْأَلُکُمْ عَلَیْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِی الْقُرْبَیٰ
پیامبر اکرم (ص) در روایات متعددی "قربى" را به حضرت علی (ع)، حضرت فاطمه (س)، امام حسن (ع)، و امام حسین (ع) تفسیر کردهاند. این آیه محبت و مودت به حضرت زهرا (س) و اهلبیت را واجب میشمارد.
فاطمه زهرا سلام الله علیها شخصیتی ممتاز و بینظیر
حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) در قرآن کریم بهصورت ضمنی و از طریق آیاتی که درباره اهلبیت پیامبر (ص) است، شخصیتی ممتاز و بینظیر معرفی شدهاند. ویژگیهایی مانند عصمت، طهارت، ایثار، محبت، و نقش مادری نسل پیامبر (ص) همگی از طریق آیات و روایات مرتبط با قرآن به روشنی تبیین میشوند.
سوره شوری، آیه 23
سوره کوثر، آیه ۱
سوره آلعمران، آیه 61
سوره احزاب، آیه 33
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِما اَحاطَ بِه عِلْمُک
التماس دعا دارم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 | از فتنه شام نترسید!
🔰 سخنان حکیمانه سردار عزیز شهید حاج قاسم سلیمانی :
🔻 من با تجربه این را میگویم؛ میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد، در خود فرصتها نیست.
🔻 اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم.
#سوریه
#هیئت_شهداء
✅ @noorolasfia_mosque
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بالاخره یک سرود اثرگذار برای حجاب تولید شد.
لطفا بازنشر فرمایید بسیار زیبا و شنیدنی
بفرستید برای گروهها و دوستانتون دخترامون خواهرامون کیف کنند
#حجاب
#فاطمیه🥀
#ایام_فاطمیه 🥀
🆔 @noorolasfia_mosque
هدایت شده از جهاد کبیر
سلام سه شنبه تون عالی و بی نظیر💗
🌸💫امروزتون پر از
💗💫اتفاقهای خوب
🍁💫وشگفت انگیز
🌸💫امیدوارم
💗💫سلامتی
🍁💫برکت
🌸💫بهروزی
💗💫زندگی آروم
🍁💫خوشبختی
🌸💫و نگاه خـدا
💗💫همیشه همراهتون باشه💐
═══✼🍃🇮🇷🌹🇮🇷🍃✼═══
هدایت شده از جهاد کبیر
35 (2).mp3
3.23M
☘☘☘☘☘☘☘
☘📖☘📖☘📖☘
☘☘☘☘☘☘☘
فایل صوتی تفسیر آیه ۳۵ سوره بقره توسط استاد قرائتی:
وَقُلْنَا يَا آدَمُ اسْكُنْ أَنتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ وَكُلَا مِنْهَا رَغَدًا حَيْثُ شِئْتُمَا وَلَا تَقْرَبَا هَٰذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ
ﻭ ﮔﻔﺘﻴﻢ : ﺍﻱ ﺁﺩم ! ﺗﻮ ﻭ ﻫﻤﺴﺮﺕ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﻬﺸﺖ ﺳﻜﻮﻧﺖ ﮔﻴﺮﻳﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻫﺮ ﺟﺎﻱ ﺁﻧﻜﻪ ﺧﻮﺍﺳﺘﻴﺪ ﻓﺮﺍﻭﺍﻥ ﻭ ﮔﻮﺍﺭﺍ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ ، ﻭ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺩﺭﺧﺖ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﻧﺸﻮﻳﺪ ﻛﻪ [ ﺍﮔﺮ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﺷﻮﻳﺪ ] ﺍﺯ ﺳﺘﻤﻜﺎﺭﺍﻥ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ .(٣٥)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان و توفیق درک مقام وحجیت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها وپیروی آگاهانه از آن بزرگ بانوی دو عالم
روز سهشنبه شما بزرگواران صاحب دل و با اخلاص همراه با سلامتی وعمرباعزت
یاالرحم الراحمین
نقش راهبردی حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) بعد از رحلت پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله)
یکی از نقاط برجسته تاریخ اسلام
نقش راهبردی حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) بعد از رحلت پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) یکی از نقاط برجسته تاریخ اسلام است. ایشان با اقدامات خود، از جمله سخنرانیها، اعتراضها و فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و دینی، تلاش کردند از حقانیت امامت و ولایت دفاع کنند و جامعه اسلامی را از انحراف بازدارند. برخی از مهمترین ابعاد نقشآفرینی ایشان عبارتند از:
دفاع از امامت و ولایت در تداوم بخشی رسالت
بیان حقایق در خطبهها: خطبه فدکیه، که در مسجد مدینه ایراد شد، نمونهای از تلاش حضرت فاطمه (س) برای روشنگری جامعه در مورد حقوق اهلبیت (ع) و جایگاه امامت است. در این خطبه، ایشان بهوضوح حق علی (ع) برای خلافت را بیان و از انحراف سیاسی انتقاد کردند.
حضرت فاطمه (س) و ایستادنددر کنار امام علی (ع)
حمایت از حضرت علی (ع): حضرت فاطمه (س) در کنار امام علی (ع) ایستادند و با تمام توان از ایشان حمایت کردند، حتی به قیمت تحمل سختیها و فشارهای فراوان.
نقش دختر رسول خدا ص مبارزه با ظلم و انحراف
اعتراض به غصب فدک: مسئله فدک، علاوه بر یک مطالبه اقتصادی، یک حرکت سیاسی برای نشان دادن بیعدالتی حاکمان وقت بود. حضرت فاطمه (س) با پیگیری این موضوع، قصد داشتند ظلم و انحراف در جامعه را آشکار کنند.
حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها اعتراض به بیعت اجباری
اعتراض به بیعت اجباری: ایشان به همراه امام علی (ع) در برابر بیعت اجباری با خلیفه وقت مقاومت کردند و نشان دادند که مشروعیت حکومت باید مبتنی بر دستور الهی باشد.
نقش آفرینی در حفظ هویت اسلام اصیل
روشنگری مردم: حضرت فاطمه (س) از هر فرصتی برای روشنگری مردم استفاده کردند تا آنان را از خطرات انحرافات دینی و سیاسی آگاه کنند.
تلاش در جهت تثبیت جایگاه اهلبیت (ع):
تثبیت جایگاه اهلبیت (ع): با یادآوری آیات قرآن و احادیث پیامبر (ص)، ایشان بر نقش اهلبیت (ع) بهعنوان رهبران حقیقی امت تأکید کردند.
الگوی صبر و مقاومت درعرصه بندگی و اجتماعی
زندگی حضرت فاطمه (س) پس از رحلت پیامبر (ص)، الگویی از صبر، استقامت و ایستادگی در برابر ظلم بود. ایشان با تحمل رنجها و مصائب، ارزشهای الهی را حفظ کردند.
. نقش تربیتی و الهامبخش نسل آینده
حضرت فاطمه (س) با تربیت فرزندان بزرگی همچون امام حسن (ع)، امام حسین (ع) و حضرت زینب (س)، نسل آیندهای از رهبران الهی را پرورش دادند که نقش تعیینکنندهای در حفظ اسلام داشتند.
نقش کلیدی در حفظ اصالت دین اسلام
حضرت فاطمه زهرا (س) با ایستادگی در برابر انحرافات و ظلمها، نقش کلیدی در حفظ اصالت دین اسلام ایفا کردند. اقدامات ایشان، اگرچه با سختی و مظلومیت همراه بود، اما تأثیری عمیق بر تاریخ اسلام گذاشت و الگویی جاودان برای تمام آزادیخواهان و عدالتجویان جهان باقی ماند.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِما اَحاطَ بِه عِلْمُک
التماس دعا دارم
هدایت شده از کانال خبری حکیمیه
﷽
اطلاع رسانی
#فاطمیه_خط_مقدم_ماست
#یافاطمه_الزهرا سلام الله علیها
آجرک الله یا بقيه الله
🖤 ویژه برنامه عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها_ فاطمیه دوم
🎙 سخنران :
حجت الاسلاموالمسلمین سالاری
🗣 مداحی :
کربلایی سعادت (شب شهادت)
🗓 مورخ : ۱۳ آذرماه ۱۴۰۳
به مدت ۳ شب
#مسجد_نورالاصفیاء_عج
هدایت شده از جهاد کبیر
🌸ســـلام
صبحتون زیبـا 🌸🍃
🕊امیدوارم
🌺باغچه زندگیتون
🕊همیشـه پراز
🌸گلهای رنگارنگ باشه
🕊وعطر خوشبختی
🌺به مشامتون برسه
🕊دلتون پراز عشق ماندگار
🌸و لبخنـدتون پایـدار
صبح چهارشنبه تون گلبارون🌺
هدایت شده از جهاد کبیر
179.mp3
3.02M
🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼
🌸📖🌼📖🌸📖🌼
🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼
فایل صوتی تفسیر آیه ۱۷۹ سوره بقره توسط استاد قرائتی:
وَلَكُمْ فِي الْقِصَاصِ حَيَاةٌ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
ﺍﻱ ﺻﺎﺣﺒﺎﻥ ﺧﺮﺩ ! ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﻗﺼﺎﺹ ﻣﺎﻳﻪ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺍﺳﺖ ، ﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ [ ﺍﺯ ﺭﻳﺨﺘﻦ ﺧﻮﻥ ﻣﺮﺩم ﺑﺪﻭﻥ ﺩﻟﻴﻞ ﺷﺮﻋﻲ ] ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ .(١٧٩)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان وعرض تسلیت فرارسیدن ایام حزانگیز شهادت ام ابیها وتوفیق شناخت معارف ومعاریف اسلام وعمل به آنها
روز چهارشنبه شما بزرگواران صاحب دل و با اخلاص همراه با سلامتی و طول عمر با عزت و برکت
یاحی یاقیوم
مفهومشناسی اجتماعی و سیاسی خطبه فدکیه ونقش آن در جامعه پس از رحلت پیامبر اسلام ص
خطبه فدکیه مهمترین متون تاریخی و دینی اسلام
خطبه فدک که توسط حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ایراد شده است، یکی از مهمترین متون تاریخی و دینی اسلام است که جنبههای اجتماعی و سیاسی برجستهای دارد. این خطبه در واقع پاسخی به غصب حق ایشان در ماجرای فدک و دفاع از حق ولایت امیرالمؤمنین علی (علیهالسلام) بود. مفهومشناسی اجتماعی و سیاسی این خطبه از ابعاد مختلف قابل بررسی است:
خطبه فدکیه وتأکید بر عدالت اجتماعی
حضرت در این خطبه به اهمیت عدالت اجتماعی اشاره کرده و ظلم و بیعدالتی را محکوم میکنند. ایشان از غصب فدک نه به عنوان یک مسئله فردی، بلکه به عنوان نماد نقض حقوق و بیعدالتی سخن میگویند. این پیام نشاندهنده لزوم مبارزه با ظلم در هر جامعه است.
تبیین حقوق مردم و جامعه خطبه فدکیه
حضرت فاطمه (س) در بخشی از خطبه به نقش پیامبر (ص) در آگاهسازی مردم اشاره میکنند و بیان میدارند که پیامبر آنان را از ظلمت به نور هدایت کردند. این بخش تأکیدی بر لزوم آگاهی و حقطلبی در جامعه است.
هشدار نسبت به عواقب غفلت اجتماعی
حضرت با هشدار به مردم، آنها را از عواقب سکوت در برابر ظلم و فراموش کردن تعالیم پیامبر (ص) آگاه میکنند. ایشان این غفلت را عامل سقوط اخلاقی و اجتماعی میدانند.
جنبه سیاسی خطبه فدکیه
دفاع از ولایت واهداف الهی امامت
یکی از مهمترین جنبههای سیاسی خطبه، دفاع از ولایت امیرالمؤمنین علی (ع) است. حضرت به صراحت بیان میکنند که علی (ع) شایستهترین فرد برای رهبری امت است. این سخنان نشاندهنده جایگاه والای ولایت در نظام سیاسی اسلام است.
انتقاد ازشیوه حکومت داری وقت
حضرت فاطمه (س) در این خطبه حکومت وقت را به انحراف از مسیر حق و عدول از تعالیم پیامبر (ص) متهم میکنند. ایشان عملکرد حاکمان وقت را بیاحترامی به اصول اسلام و خیانت به امانت پیامبر میدانند.
بیان فلسفه حکومت اسلامی در خطبه
حضرت فاطمه (س) با بیان نقش پیامبر (ص) در هدایت و تربیت مردم، فلسفه حکومت اسلامی را تبیین میکنند. از نظر ایشان، حکومت باید مبتنی بر عدالت، هدایت، و تأمین منافع مردم باشد، نه بر اساس منافع فردی و قبیلهای.
انتقاد از سکوت مردم در مقابل جبهه نفاق
حضرت با اشاره به سکوت مردم در برابر غصب خلافت و حقوق اهل بیت (ع)، آنها را به بازنگری در رفتار و مسئولیتهای خود فرا میخوانند. این انتقاد، پیامی سیاسی برای لزوم حضور مردم در صحنه سیاست است.
ضرورت آگاهی مردم در خطبه فدکیه
حضرت با بیان حقایق تاریخی و اجتماعی، مردم را به آگاهی و بصیرت دعوت میکنند.
أهمیت مبارزه با ظلم وبی عدالتی در خطبه فدکیه
خطبه تأکیدی بر اهمیت مبارزه با ستم و احقاق حق است.
رابطه دین و سیاست دربیان حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
حضرت فاطمه (س) نشان میدهند که دین و سیاست از هم جدا نیستند و رهبری دینی باید بر اساس عدالت الهی باشد.
تاکید بر حفظ اصول اسلام در خطبه
خطبه یادآوری میکند که فراموشی اصول اسلام، جامعه را به انحراف میکشاند.
دفاع حضرت فاطمه زهرا (س) از حق، عدالت و اصول اسلام
خطبه فدک از جنبههای اجتماعی و سیاسی یک سند بسیار مهم است که نشاندهنده دفاع حضرت فاطمه زهرا (س) از حق، عدالت و اصول اسلام است. این خطبه، مردم را به مسئولیتپذیری اجتماعی، آگاهی سیاسی و مبارزه با ظلم فرا میخواند و الگویی برای جوامع اسلامی در طول تاریخ به شمار میرود.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِما اَحاطَ بِه عِلْمُک
التماس دعا دارم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دختر ۸ ساله حافظ کل قرآن که با یک جمله، بی اختیار اشک همه رو در آورد.
😭😭
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دکتر ژیل دوور (وکیل فرانسوی حامی مردم فلسطین) به دعوت مؤسسه محکم در اسفندماه سال 1402 وارد ایران شد و در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۴۰۲ (سیزدهم مارچ ۲۰۲۴) جلسه ای با حضور ایشان و با موضوع "بررسی ظرفیت های تشکل های مردم نهاد" در تهران برگزار گردید. (فیلم بالا بخش هایی از این مراسم می باشد.)
پس از آن در یک جلسه معارفه، ایشان با کانون وکلای قوه قضاییه ایران و پس از آن با وکلا و حقوق دانان بین المللی مرتبط شدند که منجر به اتفاقات بسیار خوبی گردید. یکی از همان اتفاقات محکوم شدن نتانیاهو به عنوان جنایت کار جنگی در دادگاه لاهه بود. متأسفانه ایشان در ششم آذر ماه سال جاری درگذشت که با توجه به حکم اخیر دادگاه لاهه برای محکومیت نتانیاهو به عنوان جنایتکار جنگی، مرگ او مشکوک به نظر می رسد.
📽 در بخشی فیلم بالا می شنوید که دکتر دوور می گوید:"مقاومت برازنده ایران است."
#⃣ #دکتر_ژیل_دوور #حامیان_مقاومت #دادگاه_لاهه
روزِ محشر ؛
که تمامی شهیدان جمعاند
نام سربند تمام شهدا "فاطمه" است
#یا_فاطمة_الزهرا (س)
هدایت شده از جهاد کبیر
مادرم خورد زمین و جگرم تیر کشید
از غم بال و پرش بال و پرم تیر کشید
چند گامی به عقب آمد و افتاد و شکست
تا سرش خورد به دیوار سرم تیر کشید
🏴سلام و عرض ادب و احترام و صبح بخیر
سالروز شهادت جانسوز غریبانه و سراسر مظلومیت و حزن و اندوه حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) را به ساحت مقدس حضرت ولیعصر (عجلالله تعالی فرجه الشریف) و تمامی شیعیان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام)، تسلیت و تعزیت عرض مینماییم.🖤🖤
هدایت شده از جهاد کبیر
275.mp3
6.71M
🏴🎋🏴🎋🏴🎋🏴
📖🏴📖🏴📖🏴📖
🏴🎋🏴🎋🏴🎋🏴
فایل صوتی تفسیر آیه ۲۵۷ سوره بقره توسط استاد قرائتی:
الَّذِينَ يَأْكُلُونَ الرِّبَا لَا يَقُومُونَ إِلَّا كَمَا يَقُومُ الَّذِي يَتَخَبَّطُهُ الشَّيْطَانُ مِنَ الْمَسِّ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا إِنَّمَا الْبَيْعُ مِثْلُ الرِّبَا وَأَحَلَّ اللَّهُ الْبَيْعَ وَحَرَّمَ الرِّبَا فَمَن جَاءَهُ مَوْعِظَةٌ مِّن رَّبِّهِ فَانتَهَىٰ فَلَهُ مَا سَلَفَ وَأَمْرُهُ إِلَى اللَّهِ وَمَنْ عَادَ فَأُولَٰئِكَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ
ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺭﺑﺎ ﻣﻰ ﺧﻮﺭﻧﺪ [ ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﺮﺩم ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻣﺮ ﻣﻌﻴﺸﺖ ﻭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ] ﺑﻪ ﭘﺎﻱ ﻧﻤﻰ ﺧﻴﺰﻧﺪ ، ﻣﮕﺮ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺑﻪ ﭘﺎﻱ ﺧﺎﺳﺘﻦ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺗﻤﺎﺱ ﺧﻮﺩ ﺁﺷﻔﺘﻪ ﺣﺎﻝ ﻛﺮﺩﻩ [ ﻭ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺭﻭﺍﻧﻲ ﻭ ﻋﻘﻠﻲ ﺍﺵ ﺭﺍ ﻣﺨﺘﻞ ﺳﺎﺧﺘﻪ ] ﺍﺳﺖ ، ﺍﻳﻦ ﺑﺪﺍﻥ ﺳﺒﺐ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻔﺘﻨﺪ : ﺧﺮﻳﺪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ ﻫﻢ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺭﺑﺎﺳﺖ . ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺧﺮﻳﺪ ﻭ ﻓﺮﻭﺵ ﺭﺍ ﺣﻠﺎﻝ ، ﻭ ﺭﺑﺎ ﺭﺍ ﺣﺮﺍم ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ . ﭘﺲ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺵ ﭘﻨﺪﻱ ﺑﻪ ﺍﻭ ﺭﺳﺪ ﻭ [ ﺍﺯ ﻛﺎﺭ ﺯﺷﺖ ﺧﻮﺩ ] ﺑﺎﺯﺍﻳﺴﺘﺪ ، ﺳﻮﺩﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ [ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺗﺤﺮﻳﻢ ﺁﻥ ] ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺁﻭﺭﺩﻩ ، ﻣﺎﻝ ﺧﻮﺩ ﺍﻭﺳﺖ ، ﻭ ﻛﺎﺭﺵ [ ﺍﺯ ﺟﻬﺖ ﺁﺛﺎﺭ ﮔﻨﺎﻩ ﻭ ﻛﻴﻔﺮ ﺁﺧﺮﺗﻲ ] ﺑﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ . ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ [ ﺑﻪ ﻋﻤﻞ ﺯﺷﺖ ﺧﻮﺩ ] ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﻧﺪ [ ﻭ ﻧﻬﻲ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺍﺣﺘﺮﺍم ﻧﻜﻨﻨﺪ] ﭘﺲ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﻫﻞ ﺁﺗﺶ ﺍﻧﺪ ، ﻭ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺟﺎﻭﺩﺍﻧﻪ ﺍﻧﺪ .(٢٧٥)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
اعظم الله اجورکم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان وعرض تسلیت شهادت فاطمه زهرا سلام الله علیها ام ابیها توفیق شناخت افکار و اندیشههای سیاسی و اجتماعی وعبادی آن بانوی دوعالم
روز حزانگیز شهادت دختر گرامی پیامبر اسلام خدمت همه عزیزان بزرگوار تسلیت داریم.
لااله الاالله الملک الحق المبین
نقش تاثیرگذار شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در تحولات اجتماعی ،سیاسی ورفتاری جامعه انسانی
شهادت حضرت فاطمه س تأثیرعمیق و چندبعدی بر جامعه انسانی
شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) تأثیری عمیق و چندبعدی بر جامعه انسانی داشته است که از منظرهای دینی، اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی قابل بررسی است. در ادامه به برخی از این تأثیرات اشاره میشود:
الگوسازی در مبارزه با ظلم و دفاع از حق
حضرت فاطمه (سلام الله علیها) در طول زندگی خود، نمادی از ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از حق بود. خطبه فدکیه و تلاشهای ایشان برای احیای حق خلافت امام علی (علیه السلام) نشاندهنده تعهد ایشان به عدالت و مبارزه با ستم است. شهادت ایشان این پیام را به جامعه انسانی منتقل کرد که حق و عدالت، حتی به قیمت جان نیز باید حفظ شوند.
ایجاد حساسیت نسبت به مقام زن در اسلام
زندگی و شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) نشان داد که زن در اسلام جایگاهی والا و تأثیرگذار دارد. ایشان با ایفای نقشهای متنوع بهعنوان دختر پیامبر، همسر امام، و مادری برای ائمه معصومین، الگویی از زنانگی مؤمنانه، شجاعانه و بصیرتمندانه ارائه داد که تا امروز الهامبخش زنان مسلمان است.
تعمیق فرهنگ امام شناسی در جامعه
شهادت حضرت فاطمه (سلام الله علیها) پیام روشنی درباره اهمیت ولایت و رهبری در جامعه اسلامی داشت. ایشان با دفاع از ولایت امیرالمؤمنین (علیه السلام) و با شهادت خود، ارزش پیروی از ولایت الهی را بهعنوان یک اصل بنیادین در جامعه اسلامی تثبیت کردند.
ایجاد وحدت در میان پیروان حق
شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) و مظلومیت ایشان، بهعنوان یک واقعه تاریخی، بستری برای همبستگی پیروان حق در طول تاریخ بوده است. بزرگداشت این واقعه، به تقویت پیوندهای میان مسلمانان و تأکید بر بازگشت به ارزشهای اصیل اسلامی کمک میکند.
شهادت حضرت فاطمه س وترویج اخلاق و معنویت
حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نمونه کامل عبودیت و اخلاق اسلامی بود. شهادت ایشان، یادآور لزوم حفظ ارزشهای اخلاقی و دینی در برابر فشارها و انحرافات است. این واقعه به جامعه انسانی نشان داد که برای زنده نگه داشتن معنویت و اخلاق، گاه نیاز به فداکاری و ایثار است.
الهامبخشی برای جنبشهای عدالتخواهانه
مظلومیت و ایستادگی حضرت زهرا (سلام الله علیها) الهامبخش بسیاری از حرکتها و جنبشهای عدالتخواهانه در طول تاریخ بوده است. نهضتهای آزادیبخش و عدالتمحور از روحیه مبارزهطلبی و شجاعت ایشان بهره گرفتهاند.
شهادت فاطمه س وتحقق مفاهیم ارزشمندی چون حقطلبی، ولایتمداری، نقش زن در جامعه
شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، علاوه بر اینکه رویدادی تلخ و جانکاه برای مسلمانان است، بهعنوان یک درس تاریخی و معنوی برای جامعه انسانی شناخته میشود. این شهادت، مفاهیم ارزشمندی چون حقطلبی، ولایتمداری، نقش زن در جامعه، و اهمیت اخلاق را برجسته کرده و تأثیری پایدار بر انسانها و جوامع مختلف گذاشته است.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِما اَحاطَ بِه عِلْمُک
التماس دعا دارم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اینجا معراج شهداست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 و اینگونه بانوی دوعالم شبانه و مخفیانه به خاک سپرده شد ...
🔹 گوشه هایی از نمایش بزرگ ميداني "سفیران عشق"
تهیه کننده : ابراهیم بهادری
نویسنده و کارگردان : حمید حسین خانی
هدایت شده از جهاد کبیر
سلام ✋️ صبحتون مهدوی
🌹آدینه همگی بخیر و سلامتی
💎 لحظه هاتون آرام
🌹روز تون پر از یاد خدا
💎سهم امروزتون خوبی
🌹سهم عمرتون عزت
💎عنایت امام زمان جاری در زندگیتان
🌹امروزتون زیبا و در پناه خدا
💞فرج امام زمان صلوات
✧✾═══✾🌸✾═══✾✧
هدایت شده از جهاد کبیر
149.mp3
3.37M
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🎋📖🎋📖🎋📖🎋
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾
فایل صوتی تفسیر آیه ۱۴۹ سوره بقره توسط استاد قرائتی:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تُطِيعُوا الَّذِينَ كَفَرُوا يَرُدُّوكُمْ عَلَىٰ أَعْقَابِكُمْ فَتَنقَلِبُوا خَاسِرِينَ
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﺍﮔﺮ ﺍﺯ ﻛﺎﻓﺮﺍﻥ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺑﺮﻳﺪ ، ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ [ ﻋﻘﺎﻳﺪ ﻭ ﺭﻭﺵ ﻫﺎﻱ ﻛﺎﻓﺮﺍﻧﻪ ] ﮔﺬﺷﺘﮕﺎﻧﺘﺎﻥ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﮔﺮﺩﺍﻧﻨﺪ ، ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺯﻳﺎﻧﻜﺎﺭ ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ. (١٤٩)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
باسلام وادب خدمت با سعادت عزیزان و توفیق شناخت دستاوردهای خون همه شهیدان راه حق و حقیقت وتلاش در احیا وتوریج آن.
روز آدینه شما بزرگواران صاحب دل و با اخلاص همراه با سلامتی وعمرباعزت
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
نگاهی جامعه شناختی به انعکاس اجتماعی نسبت به شهادت فاطمه زهرا سلام الله علیها
شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) مهمترین وقایع تاریخی و مذهبی در فرهنگ اسلامی
شهادت حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) از مهمترین وقایع تاریخی و مذهبی در فرهنگ اسلامی، به ویژه در مذهب شیعه است و انعکاس اجتماعی آن در جوامع مسلمان به اشکال گوناگونی دیده میشود. این انعکاسها نشاندهندهی اهمیت این شخصیت بزرگوار در عقاید و باورهای دینی و اجتماعی مسلمانان است. در ادامه به برخی از ابعاد این انعکاسها اشاره میشود:
. برپایی مجالس سوگواری
مساجد و حسینیهها: مراسم سوگواری شهادت حضرت زهرا در مساجد، حسینیهها و خانهها با حضور گسترده مردم برگزار میشود. این مجالس شامل مرثیهخوانی، ذکر مصیبت، سخنرانیهای مذهبی و توزیع نذورات است.
هیئتهای مذهبی: هیئتهای عزاداری در ایام فاطمیه (دو دهه سوگواری به مناسبت شهادت حضرت زهرا) برنامههای متعددی برای تبیین مظلومیت ایشان برگزار میکنند.
. پیامهای اخلاقی و تربیتی وآموزههای اخلاقی، اجتماعی و سیاسی
شخصیت و زندگی حضرت زهرا الهامبخش بسیاری از آموزههای اخلاقی، اجتماعی و سیاسی است. در سخنرانیها و برنامههای مذهبی، بر الگوی زندگی فاطمی، نقش زن در اسلام، احترام به حقوق خانواده و توجه به عدالت اجتماعی تأکید میشود.
نشاندهنده همبستگی اجتماعی و تقویت هویت دینی
در برخی جوامع، تجمعات مذهبی با شعارهایی در راستای ابراز مظلومیت حضرت زهرا و پاسداشت ارزشهای ایشان برگزار میشود. این راهپیماییها نشاندهنده همبستگی اجتماعی و تقویت هویت دینی است.
فعالیتهای فرهنگی تولید محتوا در فضای مجازی: در شبکههای اجتماعی
نشر آثار مرتبط: در این ایام، کتابها، مقالات و نشریات مرتبط با زندگی و شخصیت حضرت زهرا منتشر میشوند.
تولید محتوا در فضای مجازی: مسلمانان در شبکههای اجتماعی به انتشار مطالب، تصاویر، کلیپها و اشعار درباره حضرت زهرا میپردازند.
پیامدهای اجتماعی و معنوی. مجالس عزاداری
اتحاد اجتماعی: مجالس عزاداری فرصتی برای گردهمایی مسلمانان و تقویت اتحاد میان آنها است.
تقویت معنویت: شرکت در این مراسم موجب ارتقای روحیه معنوی، توبه و بازگشت به ارزشهای الهی میشود.
ترویج فرهنگ ظلمستیزی: یادآوری مظلومیت حضرت زهرا، پیام مقاومت در برابر ظلم و دفاع از حق را در دلها زنده میکند.
تأثیر شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در هنر و ادبیات
شاعران و هنرمندان با سرودن اشعار و خلق آثار هنری درباره حضرت زهرا، نقشی مؤثر در زنده نگهداشتن یاد و خاطره ایشان دارند. اشعار مرثیهسرایان به ویژه در ادبیات فارسی و عربی، جایگاه ویژهای دارد.
ابعاد سیاسی و اجتماعی در سایر کشورها
در بسیاری از کشورها، یادآوری شهادت حضرت زهرا به نمادی برای اعتراض به ظلم و بیعدالتی تبدیل شده است. از این رو، برخی مراسمها رنگ و بوی سیاسی به خود میگیرد.
انعکاس اجتماعی این واقعه، نشاندهندهی تأثیر عمیق شهادت حضرت زهرا (س) بر باورها و هویت مذهبی و فرهنگی مسلمانان است که از طریق مراسمها و فعالیتهای مختلف بازتاب مییابد.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَة وَ اَبیها وَ بَعْلِها وَ بَنیها وَ سِرِّ الْمُسْتَوْدَعِ فیها بِعَدَدِما اَحاطَ بِه عِلْمُک
التماس دعا دارم