مردم بغداد در انتظارِ آقااسماعیل
(قسمت دوم)
همه مردمِ حلّه از نانوا و کشاورز و طبیب و دانشمند، سیّد را میشناختند و برای او احترام ویژهای قائل بودند.
همین، کافی بود تا وقتی او، از پزشکان حلّه خواست تا برای معاینه و مداوای دوستش به منزلش بیایند، بدون چون و چرا قبول کردند.
- «با اين غدّه نمیشه کاری کرد. راستشو بخواهید اگر اونو جرّاحی کنیم و بیرون بیاریم، احتمال داره رگ هم قطع بشه و دیگه بیمار، زنده نَمونه ...»
این، نتیجهای بود که پزشکان حلّه، اعلام کردند.
در چهره سیّد و آقا اسماعیل، ناراحتی موج میزند، امّا بارقه امید، هنوز سوسو میکرد.
ابن طاووس که طاقت نداشت درد و بیماری رفیق صمیمیاش را ببیند، به فکر فرو رفت و تصمیم گرفت تا آقا اسماعیل را با خود به بغداد ببرد، شاید پزشکان آنجا بتوانند کاری کنند:
- آقا اسماعیل! شايد پزشکای بغداد از دکترای اینجا، واردتر باشن و بتونن کاری کنن. بیا با هم بریم بغداد...
📚برگرفته از: کتابِ #برگردانِ_روانِ_تشرّفات منقول در کتاب گرانسنگ «منتخب الأثر فی الإمام الثّانی عشر» (ویژه کودکان و نوجوانان)/تألیف محسن اکبری شاهرودی
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
آیة الله العظمی جعفر سبحانی
🔰آیة الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید و فقهای معاصر، در تألیفات خویش، بارها، خوانندگان را به کتاب «منتخب الأثر» ارجاع دادهاند.
🔸ایشان در مقدّمهای که بر کتاب «لمحات في الکتاب و الحدیث و المذهب» در سال ۱۴۰۴ هـ.ق نوشتهاند، «منتخب الأثر» را، مرجع و مصدر محقّقان پیرامون حضرت، معرّفی کرده و مینویسد:
«لم تُقتصر الإشادة به على علماء الشيعة، بل و أشاد به جملة من علماء السنّة و بعض المستشرقين أيضاً، و لذلك أصبح هذا الكتاب مرجعاً و مصدراً لكلّ من أراد الكتابة حول الإمام المهديّ المنتظر صلوات الله عليه و على آبائه الطيّبين.
و السرّ في كلّ ذلك: أنّ المؤلّف الجليل جمع فيه كلّ ما ورد من الأحاديث و الرّوايات حول الإمام المهدي عليهالسّلام و بوّبه أحسن تبويب و نسّقه أحسن تنسيق و أشار في نهاية كلّ باب ما يمكن أن يكون شاهداً لهذا الباب ممّا جاء في الأبواب الأخرى.
🔸ستایش این کتاب به علمای شیعه اختصاص ندارد، بلکه گروهی از علمای اهل سنّت و بعضی از خاورشناسان نیز زبان به ستایش آن گشودهاند و این کتاب، مرجع و منبع هر نویسندهای است که بخواهد پیرامون حضرت مهدیّ منتظر - درود خدا بر او و پدران طاهرینش باد- بنویسد، زیرا مؤلف بزرگوار همه روایات مربوط به آن حضرت را یکجا گرد آورده و در تبویب و تنظیم آن، حُسن سلیقه به کار بسته است و در پایان هر باب، به آنچه از روایات در ابواب دیگر درباره این موضوع است اشاره میکند.»
🔻یا اینکه در جلد ششم کتاب «بحوث في الملل و النّحل» هنگامی که به شبهات و سؤالات پیرامون حضرت اشاره میکند، مطالب «منتخب الأثر» را بینیاز کننده محقّقان در شبهات درباره موضوع مهدویت میداند و مینویسد:
«ثمّ إنّ حول الإمام المهدي أسئلة و شبهات ربّما يتجاوز العشرة و قد ذكرها المحقّقون من علماء الإمامية في كتبهم و أجابوا عنها بوضوح.
في كتاب (منتخب الأثر في الإمام الثانيعشر) لشيخنا لطف الله الصافي ـ دام ظلّه ـ غنىً و كفاية لطالب الحقّ
🔺همانا درباره آن حضرت، سؤالات و شبهاتی که متجاوز از دهها عدد است مطرح شده و محقّقان شیعه در کتابهایشان آنها را ذکر کرده و پاسخ روشنی به آنها دادهاند.
در کتاب (منتخب الأثر في الإمام الثّاني عشر) برای شیخ ما لطف الله صافی - سایه او مستدام باد- برای شخص حقیقتجو، غنا و بینیازی از دیگر کتابها است.»
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
استاد شهید مطهّری
✅ شهید بزرگوار مطهری که از محقّقان و متفکّران ارزشمند مسلمان می باشد، از مادحین و توصیهکنندگان به مطالعه «منتخب الأثر فی الإمام الثّانیعشر» است.
او در فصل هشتم از کتاب «سیری در سیره ائمه اطهار علیهمالسلام» خود، ذیل عنوان «مهدويت در قرآن و احاديث نبوى» با اشاره به روایاتی که از طریق بزرگان اهل سنّت در اینباره وارد شده است، برای مطالعه علاقمندان، دو اثر مهمّ را معرّفی مینماید که یکی از آن دو، کتاب «منتخب الأثر» میباشد.
ایشان با این عبارات، محقّقان و پژوهشگران این عرصه را به مطالعه این کتاب دعوت مینماید:
🔻«از آيات قرآن كه بگذريم مسئله احاديث نبوى است. آيا پيغمبر اكرم در اين زمينه چه مطالبى فرموده است؟ آيا فرموده است يا نفرموده است؟ اگر روايات مربوط به مهدى موعود انحصاراً روايات شيعه مىبود، براى شكّاكان جاى اعتراض بود كه: اگر مسئله مهدى موعود يك مسئله واقعى است، بايد پيغمبر اكرم گفته باشد و اگر پيغمبر اكرم گفته بود، بايد ساير فرق اسلامى هم روايت كرده باشند و تنها شما شيعيان روايت نكرده باشيد. جوابش خيلى واضح است: اتّفاقاً روايات باب مهدى موعود را تنها شيعيان روايت نكرده اند. رواياتى كه اهل تسنّن در اين زمينه دارند، از روايات شيعه، اگر بيشتر نباشد كمتر نيست. كتابهايى را كه در اين زمينه نوشته شده است مطالعه بكنيد، مىبينيد همينطور است.
🔺در همين سالهايى كه ما در قم بوديم، دو كتاب در اين زمينه تأليف شد. يكى را مرحوم آية الله صدر اعلى الله مقامه)البته به زبان عربى نوشتهاند (به نام «المهدى» و خيال مىكنم چاپ هم شده باشد. در آن كتاب، ايشان هر چه روايت نقل كردهاند، همه، روايات اهل تسنّن است. وقتى انسان مطالعه مىكند مىبيند كه مسئله مهدى موعود در روايات اهل تسنّن از روايات شيعه بيشتر هست، و كمتر نيست.»
🔹ایشان در ادامه، از کتاب منتخب الأثر صحبت میکند، و میگوید: «... به امر مرحوم آية الله آقاى بروجردى تهيّه شده به نام «منتخب الأثر» كه يكى از فضلاى حوزه علميّه قم كه الآن هم در قم هستند، به نام آقاى آقاميرزا لطف الله صافى از فضلاى مبرّز قم (گلپايگانى)، تحت رهنمايى مرحوم آية الله بروجردى (اين كتاب را تأليف كردند) يعنى ايشان دستور كلّى اين كتاب را دادند، و طرح و شكل و رسم كتاب را تعيين كردند، و بعد، اين مرد فاضل رفت دنبالش و اين كتاب را نوشت.
اين كتاب را هم مطالعه كنيد، مىبينيد روايات زيادى در اين زمينه هست بالأخصّ از اهل تسنّن، به مضامين و تعبيرات مختلف.»
📚منبع: مطهری، مرتضی، سيرى در سيره ائمه اطهار عليهم السلام، صفحه۲۸۱-۲۸۲، انتشارات صدرا، چاپ دهم ۱۳۷۳ هـ.ش.
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
مقاله(4).pdf
1.58M
مُنتخَب الأثر: بَعد سبعين عاماً
تأليف: آية الله العظمی لطف الله الصافي الكلبايكاني
د. عبد العزيز ساشادينا
ترجمة: د. علي زهير
ملاحظات تمهيدية
منتخب الأثر في الإمام الثاني عشر هو أحد المجموعات البارزة التي اخترتها لهذا المقال القصير إشادةً بهذا المعلّم والباحث الكبير. ولد آية الله العظمی الصافي عام ۱۹۱۹ ولا يزال يعيش حياة هادئة في قم بعد مسيرة سياسية ودينية طويلة في دعم الثورة الإسلامية الإيرانية منذ ۱۹۷۸-۱۹۷۹.
إنَّ الإيمان بالإمام الثاني عشر (علیه السلام) في الغيبة، والذي يُعتبر أيضاً الإمام المخلّص الموعود، قد أُلِّفَت فيه كثير من الأعمال المكتوبة في شرح عقيدة الإمامة في التشيع بشكل عام وإمامة آخر إمام -وهو الإمام الثاني عشر (علیه السلام)- بشكل خاص.
فهناك عدد من علماء الإمامية البارزين الذين ألفوا العديد من الأعمال الهامة عن إمامة الإمام المهدي (علیهالسلام) وغيبته، فهو آخرهم في سلالة الأئمة الاثني عشر (علیهمالسلام) من أئمة الشيعة الإثنا عشرية.
#مقالات
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
🔰 آیة اللّه سیدمحمد باقر صدر
🔹شهید آیة الله سید محمّد باقر صدر از مراجع و متفکّران شیعه، صاحب تألیفات متعدّده از جمله «بحث حول المهدی»، برادر زاده مرجع بزرگوار آیت الله سید صدر الدین صدر صاحب موسوعه «المهدی» در کتاب «بحث حول المهدی» در بعض مواضع، خوانندگان را به مطالعه «منتخب الأثر» ارجاع میدهد.
🔸به طور نمونه، وی هنگامی که به کثرت روایات درباره حضرت، اشاره میکند و این کثرت را موجب شکناپذیری در این موضوع میداند، محقّقان را به «منتخب الأثر» ارجاع داده تا از بسیاریِ این روایات آگاهی یابند، آنجا که مینویسد:
🔻«أُكّدت في نصوص كثيرة بدرجة لا يمكن أن يرقى إليها الشكّ و قد أُحصي أربعمِئة حديث عن النبيّ صلّی الله علیه و آله من طرق إخواننا أهل السنّة، كما أُحصي مجموع الأخبار الواردة في الإمام المهديّ من طرق الشّيعة و السنّة، فكان أكثر من ستّة آلاف رواية و هذا رقم إحصائي كبير لا يتوفّر نظيره في كثير من قضايا الإسلام البديهية الّتي لا يشكّ فيها مسلم عادة.
(يلاحظ كتاب "منتخب الأثر في الإمام الثاني عشر" للشّيخ لطف الله الصافي)
🔹در روایات بسیاری بر این امر تأکید شده است بهگونهای که شکّ در آن امکان ندارد و چهارصد روایت از پیامبر صلّی الله علیه و آله از طریق برادران اهل سنّت احصا شده است، همانطور که مجموع روایات وارده از طریق شیعه و سنّی درباره امام مهدی علیهالسلام احصا شده که بیشتر از شش هزار روایت است و این تعداد، بسیار زیاد است و از حیث عدد، نظیری در سایر مسائل اسلامی بدیهی شکناپذیر ندارد.
(برای آگاهی از این موضوع، کتاب منتخب الأثر في الإمام الثاني عشر شیخ لطف الله صافی ملاحظه گردد.»
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
احمد بن رشید مندو
(قسمت اوّل)
🔰احمد بن حاج رشید مندو، دانشمند ادیب، شاعر و نویسنده معاصر از اهالی سوریه، که دارای ذوق و قریحه شعری والایی است، اشعار فوق العادهای در مدح اهل البیت علیهمالسلام دارد که در دو دیوان بزرگ شعری، به زیور طبع آراسته شده است.
🔸یکی از این دو دیوان «سوانح الأفكار في مدح الرّسول و آله الأطهار» میباشد، که ایشان پس از رؤیت و مطالعه کتاب «منتخب الأثر» ابیاتی را به عنوان تقریظ، سروده و در این دیوان، صفحات ۳۶و۳۷ به چاپ رسانده است.
🔸این شاعر اهل بیت علیهمالسلام، مطلع شعرش را با سپاس خداوند آغاز نموده و خطاب به محقّقان و حقیقتپژوهان، «منتخب الأثر» را کتابی بینظیر دانسته و مینویسد:
«حـمـداً لـمـن تــدبیره * فی کــلّ شئ قـد ظهــر
یــا معــشــر الأدبــاء طلاب * الحقائـق فی السیر
و ذوی الفصاحة و البلا * غة و المعارف و الفکر
لـم یحـو سفــر ما حوی * ذا السّفر منتخب الأثر
سپاس خدایی را که تدبیر او در همه اشیاء ظاهر است.
ای ادیبان و حقیقتپژوهان تاریخ
و ای صاحبان فصاحت و بلاغت و اندیشه!
هیچ کتابی حاوی آنچه منتخب الأثر دارد نیست.»
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
احمد رشید مندو
(قسمت دوم)
🔰ایشان در ابیات بعد، به محتوای این کتاب ارزشمند اشاره نموده و روایات آن را ثابتکننده وجود حضرت امام زمان عجّلالله تعالی فرجه الشریف میداند، آنجا که مینویسد:
🔹«من حجّة و روایة * و حدیث صدق معتبر
بــالحـقّ تشهد کلّها * بــإمامـة الـثّـــانی عشر
مـن أوصیاء المصطفی * و هو الإمام المنتظر
بــإزالـــة الظّــلم الذی * ملأ البریة و إستعر
و إعـــادة العدل الّذی * فقدته أبناء البشر
🔸این کتاب، شامل روایات و اخبار معتبری است
که همه آنها گواهی بر امامت امام دوازدهم میدهند
و نیز گواهی میدهند که او از اوصیای پیامبر اسلام و امام موعودی است
که برای از بینبردن ظلمی که بشریت را پر کرده، ذخیره شده
و نیز برای اقامه عدالتی که بشریت آن را از دست داده است.»
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
احمد رشید مندو
(قسمت سوم)
🔻این شاعر توانمند، در ادامه تقریظش، کتاب «منتخب الأثر» را پر از جواهر دانسته، که خداوند از روی لطف، آن را روشنیبخش هدایتشوندگان قرار داده است:
🔸«سِفر حوت صفحاته * غرر الجواهر و الدّرر
من مذهب الحقّ الذی * ربّ السّــماء بـه أمر
و غــدا بلــطف الله فی * فُلک الهدایة کالقمر
یهدی الأنام إذا دجی * لیل الضلالة و اعتکر
🔹کتابی که صفحاتش پر از جواهر و درّهایی میباشد
از مذهب حقّی که خداوند به اطاعات از آن امر فرموده است.
این کتاب به لطف و عنایت خداوند، برای کشتی نجات، مانند ماه، روشنیبخش میباشد.
و هدایتگر مردم در ظلمتها و شبهای تیره و تار است.»
🔹رشید مندو در ابیات پایانی خویش، مؤلّف این کتاب را با الفاظ و عناوین والا، تجلیل نموده است:
🔸«و کـفــاه فـــخراً أنّــه * مـن دار إیمان ظهر
تألیف لطف الله من * فی قم بالصّافی إشتهر
حـبـر جلـیــل ألمــعــی * بــالثّــقافة و النّظر
فـجــزاه خیـراً ربّــه * و کســـاه أبراد الظّفر
🔺و فخر برای این کتاب است که از شهر ایمان آشکار شده است
تألیف لطف الله معروف به صافی در قم
دانشمند عالیقدر با دقّت و باهوش در مسائل مذهب و عقیده
که خداوند به او بهترین پاداش را بدهد و جامه موفقیت و پیروزی را بر او بپوشاند»
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
شیخ حبیب مهاجر عاملی
(قسمت اوّل)
🔻شیخ حبیب آل ابراهیم مهاجر عاملی از دانشمندان و نویسندگان لبنان و مدیر مسئول نشریه معروف «الإسلام فی معارفه و فنونه» و یکی از کتاب شناسان معروف، در یکی از شماره های مجلّه تحت نظر خویش(الجزء الثالث من المجلد الثّامن، ص۲۷۹-۲۸۱)، در وصف کتاب گرانسنگ «منتخب الأثر في الإمام الثّاني عشر عليه السلام» اینگونه مینویسد:
🔸«لمؤلفه العلّامة الثبت الضابط لطف الله الصافي الکلبايکاني. جمع فيه مؤلّفه الأحاديث الواردة في الإمام الثّاني عشر عليه السلام من جهات متعدّدة لا لإثبات وجوده سلام الله عليه، فإنّه أمر مفروغ منه و الأحاديث في ذلک من طرق الشّيعة و السنّة متواترة و کلمات العلماء من الجانبين متّفقة، إنّما الباعث علی جمعها و تقديمها في هذه الکتاب طلب إيضاح بطلان دعوی من إدّعی المهدوية و الإمامة في عصر الغيبة و خصوصاً في الأزمنة الأخيرة؛
🔹نویسنده این کتاب، علّامه ثبت حافظ لطف الله صافی گلپایگانی می باشد که در این کتاب، احادیث وارد شده درباره امام دوازدهم علیه السلام را از جهات متعدّد، جمع آوری کرده است آن هم نه برای اثبات وجود حضرت، چرا که آن امری است معلوم و واضح و احادیث در آن از طریق شیعه و اهل سنّت متواتر است و نیز علمای هر دو فرقه بر آن اتّفاق دارند، بلکه آنچه موجب جمع آوری این روایات و تألیف کتاب شده است، روشن کردن بطلان سخن کسانی است که ادّعای مهدویت و امامت در عصر غیبت بخصوص در زمان اخیر کرده اند.»
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
شیخ حبیب مهاجر عاملی
(قسمت دوم)
🔰سپس آقای مهاجر عاملی به جان خویش سوگند یاد کرده، و این کتاب را در تبیین موضوع مورد نظر، بسیار عالی دانسته و گفته است:
🔸«و لعمري لقد أجاد في قصد هذه الغاية و أحسن کثيراً فلقد إدّعی رئيس البابية أنّه المهدي و أفسد و أضلّ من النّاس کثيراً و إدّعی غلام أحمد القادياني و أتباعه أنّه المهدي و أضلّ و أفسد من النّاس کثيراً و ما يدريک و لعلّ غيرهما يأتي بعد و يدّعي ذلک و ما ذلک علی ذوي الغايات الفاسدة و الأغراض السافلة بعزيز.
فوجب و الحال هذه النهوض لردّ دعاويهم و إبطال أقاويلهم رعاية للمسلمين و حماية لهم من الوقوع في اشراکهم و التّردي في مهاوي کفرهم و اشراکهم؛
🔻سوگند به جان خودم که مؤلّف در تحقیق این هدف (بطلان سخنان مدّعیان مهدویت)، بسیار نیکو ظاهر شده و عالی کار کرده است، چرا که رئیس بابیت ادعای مهدویت کرد و بسیاری از مردم را گمراه نمود و غلام احمد قادیانی و پیروانش، ادّعا کردند که او مهدی است و بسیاری از مردم را گمراه نمود و چه می دانید شاید غیر از این دو نفر در زمان های بعد بیایند و چنین ادّعایی را مطرح نمایند و این ادّعاها بر کسانی که نیت و اهداف فاسد دارند کار سخت و دشواری نیست؛ پس واجب است این حرکت (تألیف چنین کتابی) برای ردّ ادّعاها و بطلان گفتارشان به خاطر اینکه مسلمانان در شرک و کفر اینها مبتلا و گمراه نشوند.»
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
شیخ حبیب مهاجر عاملی
(قسمت سوم)
🔽 وی سپس، به محتوای کتاب و فهرست بندی آن پرداخته، و آن را در این قسمت، بسیار نیکو می شمارد، آن گاه که می نویسد:
«لقد أجاد و أحسن في ذلک کما أجادوا في حسن تبويب الفصول و ترتيبها و إيراد الأحاديث و جمعها علی تلک الهيئة الحسنة مختارة من کتب السنّة و الشيعة مدلولاً عليها من مواضعها المعيّنة و صحائفها المبيّنة و أرقامها الواضحة»
🔸سپس عدد فصلها و ابواب کتاب را با توضیح عنوان هر باب، اینگونه مینویسد و به این اشاره دارد که مؤلّف در بحث حضرت، هیچ بُعدی از ابعاد را وانگذاشته است:
«فإنّه رتّب الکتاب علی عشرة فصول و کلّ فصل منه علی أبواب و کلّ باب فيه من الأحاديث ما يثبت الموضوع بصورة قطعية من جانبي السنة و الشيعة.»
و سپس فهرست ابواب را به ترتیب منتخب الأثر میآورد.
🔸وی در آخر این نوشتار، کتاب «منتخب الأثر» را کتابی بی نظیر در مهدویت معرّفی کرده و داشتن یک نسخه از آن را برای هر مؤمنی لازم شمرده، آن گاه که نوشته است:
✅«فهو کتاب فريد في بابه لا ينبغي لمؤمن إلّا أن يکون عنده نسخة منه. طبع علی ورق جيّد في (۵۷۵) صفحة بقطع هذا الکتاب من الإسلام جزاه الله عن الإسلام و أهله خيراً؛
این کتاب، کتابی بی نظیر در باب مهدویت است و سزاوار نیست برای هر مؤمنی مگر اینکه یک نسخه از این کتاب را نزد خویش داشته باشد.
روی ورق نفیس در ۵۷۵ صفحه چاپ شده است. خداوند او را از اسلام و مسلمان جزای خیر دهد.»
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar
🔰 منتخب الأثر في الإمام الثاني عشر علیهالسلام
🔹تأليف: آیة الله العظمی الشيخ لطف الله الصافي الكلبايكاني قدس سره
🔻شعر: الدکتور السید سلمان هادي آل طعمة (مورّخ کربلا)
أزاهير روض أم سبائك من تبر
تلوح كما قد أشرق الكوكب الدري
بها ابتهجت منا النفوس وأزلفت
تردد دوماً آية الحمد والشكر
وتلك التعاليم الرشيدة كم لها
على الخلق من ذخر لملتمس الذخر
لقد حزتَ (لطف الله) طبعاً وفكرةً
وحازت نداك الطهر بالنائل الغمر
كتاب يضوع المسك من صفحاته
وأصبح ثغر الدهر مبتسم الثغر
سعدتُ به لما سبرتُ فصوله
تلألأ فيه الدر كالأنجم الزهر
وفيه الأحاديث الشريفة روضة
يفوح شذاها بالأطايب والعطر
أحاديث أهل البيت وهي غنية
أتت من رسول الله والقائد الحبر
أفدتَ به الإسلام رأياً وحكمةً
وقد عظمت شأناً بطلعتك الغر
وعهدي بك الساعي الى الخير والهدى
تحث الورى للدين والشفع والوتر
فكم من أيادٍ جمةٍ لك أقدمت
ودكت صروح الظلم والجور والكفر
ولم أنسَ ما أنجزته من فضائل
تعم الورى بالمكرمات من البر
إذا ذكر المعروف في كل محفل
فأنت أبو المعروف في السر والجهر
جهادك اضحى للفضيلة ناصراً
بعزم وإخلاص يطالب بالثأر
رعى الله هذا الكنز الراجح الحجى
وخلّف للأجيال من اطيب الذكر
وحسبك هذا الجهد والنبل والتقى
وذكرك حيّ خالد طيّب النشر
سما لك مجد شامخ ومؤثّلٌ
كعقد على جيد يليق بذي الفخر
جزيت عن الإسلام خيراً وأحسنت
ولا خير في فعلٍ يسيء الى الخير
فإنك أعطيت الفصاحة حقها
وحسبك ما تملكه من خُلُق نضر
حياتك ملأى بالمفاخر والعلا
وقد حظيت بالمجد والنُبل والطُهر
طلعت على الآفاق حلو مهابة
وان العدى بالفضل تشهد للحر
فكم تائهٍ فينا أضل سبيله
فكنت له نوراً بثاقبة الفكر
قلائد حسن فائقات نثرتها
تذود عن الإسلام بالحمد والذكر
وقدّمت للأجيال فكراً ومنهجاً
وفيها من الاسرار تكتم بالجهر
حوت سيرة (المهدي) والعيلم الذي
له دولة عظمى من الكنز والذخر
هو الأمل المرجو للخلق كله
خليق بأعلاق المودة والبٍشر
تبوأ أوج المكرمات مجاهداً
وأيده الرحمان بالحزم والصبر
ففي عهده كم قد دهتنا طوارق
صعاب لها قاسى الانام من الزجر
هو الآية الكبرى ومنجي نفوسنا
من الذل والاسقام والحرب والشر
هو الحجة العظمى ومنقذ أمة
وصيّ النبي المصطفى وابنه البر
ولما رأى ان المعاصي كثيرة
فلابد ان يقضي على الواقع المزري
متى يظهر (المهدي) للناس ماثلاً
لنحظى بما نصبو من الجاه والقدر؟
وينزل (عيسى) كي يصلي وراءه
فيظهر دين الحق يشرق كالبدر
ويملأها قسطا وعدلاً ورحمةً
كما ملئت جوراً ويقضي على الجور
ويقتل أعداء الإله وظلمهم
كما يقتل (الدجال) في ساعة العسر
متى يعمر الأرض المليئة بالخنا
ويكسر جيش البغي والظلم والغدر؟
فلم يبق (سفياني) يقاتل شعبنا
إذا كان حب الدين في دمنا يجري
لقد طال هذا الانتظار ولم نفز
برؤيا المحيّا الطلق منبلج الفجر
أحيّيك (لطف الله) ما دمت ساعياً
لنشر كتاب بان عن صاحب الأمر
أصبت به عين الصواب ولبّه
واسبغت بالمعروف يسري مع العمر
فلا بدعَ أن يحظى بعلم وحكمة
لتجزى به يوم المعاد من الشكر
تنافحُ عن دين النبي محمدٍ
وترفض ذل العيش ينذر بالذعر
ملأت قلوب الناس عزماً وهمةً
وغيرك من يحدو الى الكرّ والفرّ
طغى الظلم حتى صار في كل مجمع
له أثر يعلو على الصاب والصبر
فأنت لنا حصن حصين ومعقل
وترعى ذماماً في الملمات والقهر
ستبقى لك الآثار شمساً منيرة
وتقرأها الأجيال حيناً من الدهر
📚 منبع: محضر آفتاب، نکوداشت مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی قدس سره/بهکوشش: محسن اکبری شاهرودی
#در_کلام_بزرگان
🔰 به كانال نُورُ البَصَرِ في مُنتَخَبِ الأَثَرِ بپیوندید:
🌐 https://eitaa.com/noorolbasar