.
نخستین درخت مصنوعی کشور به همت شهرداری تبریز ساخته و نصب شد.
🌲 درخت مصنوعی نام دستگاهی است که در جذب آلودگی هوا به اندازه ۷۵۰۰ اصله درخت سوزنی کارکرد دارد و از طرفی میتواند سالانه ۶۱ میلیون متر مکعب هوا را تصفیه کند.
هزینه ساخت هر درخت مصنوعی بسیار کمتر از تأثیر کارکرد آن در کاهش آلودگی هوا است.
.
منبع:خبرگزاری مهر
#نوآوری_اجتماعی
#فناوری
#نوپدید
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
.
.
🚫 سدهای خلاقیت (قسمت دوم)
⁉️ آیا موانع خلاقیت با آموزش از بین میروند
۲.سدهای ارزشی
این سد زمانی به وجود میآید که باورها و ارزشهای شخصی ما دامنۀ ایدهها را محدود میکند. این در حالی است که وجودِ تنوع در ارزشها طبیعی است. کسی که تصور میکند همیشه باید کارها را با یک روش انجام دهد، پذیرای ایدههای جدید نیست و ذهنیت و ارزشهایش بر شیوههای برخورد با مشکلات غالب است. این در حالی است که طبیعتا تنوع ارزشها در محیط خانه، کار و جامعه وجود دارد و «آشتی ارزشها» ناممکن نیست. مدیری که انتظار دارد شیوه صحبتکردن و نشست و برخاست کارکنانش مطابق با نظر و سلیقه او باشد، یک سد ارزشی در پذیرش دیگر ارزش ها یا شیوههای فرهنگی دارد.
💡راه حل:
تغییر یا انعطافپذیری ارزشهای شخصی به سادگی امکانپذیر نیست. حتی شاید دورههای آموزشی هم اثر چندانی در تغییر آنها نداشته باشد! با این حال، «آگاهی» بیشتر از همان ارزشهای شخصی، فرصت تأمل و بازاندیشی شخصی را فراهم میکند. نوشتن از ارزشها که غالبا منجر به افشای احساسات میشود، گامی اثربخش در آشکارشدن این «آگاهی» است. اما اگر مدیری/ کارمندی دارید که سالهاست یک تأمل شخصی ننوشته است، احتمالا گرایش به تامل در او کمرنگ است.
#نوپدید
#تفکر_نقادانه
#حل_مسئله
.
.
🚫 سدهای خلاقیت (قسمت سوم)
⁉️ آیا موانع خلاقیت با آموزش از بین میروند
۳. سدهای ادراکی:
سدهای ادراکی با تمرکزِ بیش از حد روی بخشهای خاصی از موضوع (سوگیریهای شناختی) به وجود میآیند؛ برای مثال، گرایش به انتخاب از میان گزینههای روی میز (خطای دسترسپذیری)، گرایش به انتخاب گزینۀ مورد تایید جامعه (خطای تاییدخواهی)، گرایش به توصیف وقایع آنطور که دوست داریم (خطای آرزواندیشی)، سه نمونه از شایعترین خطاهای ادرکی هستند.
💡راه حل:
ترفندهای حل خلاق مسئله در شکستن سدهای ادراکی واقعا موثرند. همچنین «جمعاندیشی» و گردهمآمدن چندین نفر، آشنا به مسئله البته با تنوع رأی، یا برگزاری جلسات #طوفان_فکری شکنندۀ سدهای ادراکی است. به اشتراک گذاشتن تجربیات در گروه میتواند به ایجاد اعتماد به نفس، کاهش خطر اشتباهِ فردی یا خطای ناشی از سوگیریهای شناختی را که ممکن است به صورت فردی از خود نشان دهیم، جبران سازد. اینکه ببنیم دیگران چگونه یک مسئله مشابه را میبینند تلههای ذهنی بسیاری را میشکند. مشاهده دقیق و چندباره نیز از ترفندهای مؤثر در شکستن سدهای ادراکی است.
#نوپدید
#تفکر_نقادانه
#حل_مسئله
.
.
✅به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی
مثالی از بهره مندی تمامی اقشار جامعه به ویژه اقشار آسیب پذیر و دارای ویژگی های خاص از موزه ها و آثار باستانی
https://b2n.ir/d87284
🟣 مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
برای مطالعه در مورد سایر پدیده های نوآورانه اجتماعی و فرهنگی به سایت nopadid.com مراجعه کنید
.
.
🚫 سدهای خلاقیت (قسمت چهارم،قسمت آخر)
⁉️ آیا موانع خلاقیت با آموزش از بین میروند
۴. سدهای خودانگاره:
این سدها در اثر تصویر ما از خودمان به وجود آمده است. تشخیص این سدها ممکن است دشوار باشد، مگر اینکه خود فرد آشکارا به آن اعتراف کند. شاید نبود تمایل به تصمیمگیری در مورد مسئله روی میز، یا عدم ریسکپذیری، از نشانههای نبودن اعتماد به نفس است. هیچ چیز به اندازه ترس از اشتباهکردن، مانع خلاقیت نیست.
💡راه حل:
سدهای خودانگاره میتوانند از طریق آموزش و الهامبخشی با تحریک «جرأتمندی» یا رشادت در اندیشیدن و عمل کنار روند. استفاده از مشورت افراد واقعبین اما شاداب و امیدوار و خواندن زندگینامه افراد اثربخش و خلاق میتواند خودانگارۀ منفی را به مثبت تبدیل کند.
#حل_مسئله
#تفکر_نقادانه
#نوپدید
منبع:
-Creative Problem Solving for Managers; Developing Skills for Decision Making and Innovation,Tony Proctor, 2019
-Tizfekri.ir
.
.
✅ تکنیک های #حل_مسئله خلاقانه
قسمت سوم
🟣مدرسه نوآوری نوپدید
@nopadid_com
Nopadid.com
#نوپدید
#نوآوری_اجتماعی
#تفکر_خلاقانه
#ایده_پردازی