هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 آیتالله خامنهای: سعدی یکی از پایههای بنای استوار ادب پارسی است
✍ شرف سعدی بر بسیاری از سرایندگان پارسی آن است که قدر سخن را نشکسته و آن را دستمایه ارتزاق نساخته است
📝 حقگزاری از سعدی بدون معرفت درست او ممکن نخواهد شد
🔄 بازخوانی پیام آیتالله خامنهای به کنگره بزرگداشت مصلحالدین سعدی شیرازی به مناسبت اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی👇
✏️ بسماللهالرّحمنالرّحیم
برگزاری کنگرهی بزرگداشت شاعر و نویسندهی بزرگ پارسی مصلحالدین سعدی شیرازی از جملهی شایستهترین اقدامات در عرصهی ادب و فرهنگ انقلابی این روزگار است.
✏️ تجلیل سعدی، تنها تجلیل شعر و نثر شیوا نیست، تجلیل اخلاق و حکمت و معرفت بلیغ و رسا نیز هست، و در این دوران که انقلاب مبارک اسلامی پهنهی زندگی ما مردم ایران زمین را قلمرو ارزشهای اسلامی ساخته، و حکمت و معرفت را در جایگاه شایستهی خود نشانیده، به جاست که ذکر جمیل سعدی بر زبان ارزشگزاران آن ارزشها و یاد او در خاطر رهروان آن وادیها مکرر و مؤکّد گردد.
✏️ بیشک سعدی یکی از پایههای بنای استوار ادب پارسی و محصول شعر و نثر و تشکیلدهندهی یکی از برازندهترین اندامهای پیکرهی شکوهمند فرهنگ کنونی ماست. پند سعدی که مایه گرفته از معارف قرآن و حدیث است همواره نقش زرین خاطر پندآموزان، و زبان فصیح و صریح او، رازگشای گنجینههای معانی برای دلهای جوینده و مشتاق بوده است. و امروز مانند همیشه عزیزترین هدیهی احباب سخن و ارباب خرد را میتوان در بدایع طیبات دیوان او و زیباترین گلهای اندیشهی بشری را در گلستان مصفای نظم و نثر او جست و یافت.
✏️ شرف سعدی بر بسیاری از سرایندگان پارسی از آن است که قدر سخن را نشکسته و آن را دست مایهی تقرب و ارتزاق نساخته است. بسی اندکاند زبان آورانی که گوهر آسمانی سخن را در پای اهریمنان زمانه نریخته و تیغ ستم را بدان صیقل نداده باشند. سعدی یکی از این نادرگان است که اگر گاه زبان به ستایش گشوده، در ساغر زرین مدح خود جز داروی شفا بخش و گاه تلخ پند و اندرز نریخته است.
✏️ شعر و نثر فاخر این جهاندیدهی انسان شناس صادق، همواره پیامی را با خود حمل کرده است، یا از منبع وحی و گنجینهی قرآن و حدیث و یا از پرتو دل و احساس صاف و بیغش خود او.
✏️ شیوهی سخن بی تکلف و شفاف او نیز امتیاز دیگر این آموزگار بزرگ مردمی و محبت است. کلام او چون جوی آب زلالی، ذره ذرهی جان مستمع را سیراب میکند و بیهیچ غبار تصنع، بر دل او مینشیند. بسیارند آنها که در هر دو قلمرو نظم و نثر، سمند فصاحت تاختهاند، اما فقط سعدی است که شعری روان چون نثر و نثری آهنگین چون شعر پدید آورده و آمیزهی شگفت آوری از مضمون و ترکیب و معنی و لفظ در هر دو عرصه فراهم ساخته است.
✏️ باری اینک، بهانهای برای ابراز شیفتگی به این سخن ساز معنیپرداز فراهم آمده و به جاست که کلام او که قرنها خاطر حزین و شاد را به خود مشغول کرده و از عشق و جوانی تا ضعف و پیری را در بر گرفته و آداب صحبت را به پیر و برنا آموخته و رازهای تربیت را برای عالم و عارف گشوده، امروزه حد آن نگهداشته و حق آن گزارده شود و این حقگزاری بدون معرفت درست او، ممکن نخواهد شد.
🖼 متن کامل پیام را از اینجا بخوانید
🔍 khl.ink/f/113
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🎨 لوح | پندِ سعدی
✏️ آیتالله خامنهای: پند سعدی که مایه گرفته از معارف قرآن و حدیث است همواره نقش زرین خاطر پندآموزان، و زبان فصیح و صریح او، رازگشای گنجینههای معانی برای دلهای جوینده و مشتاق بوده است. ۱۳۶۳/۹/۴
🔃 بخشی از پیام آیتالله خامنهای به کنگره بزرگداشت مصلحالدین سعدی شیرازی؛ بازخوانی به مناسبت اول اردیبهشت روز بزرگداشت سعدی
🖼 متن کامل پیام را از اینجا بخوانید
🔍 khl.ink/f/113
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📷 تصویری از رهبر انقلاب در حال مطالعه بخشی از گلستان سعدی
🔹️عکس: سعدیه شیراز، اردیبهشت ۱۳۸۷ در جریان سفر استانی به استان فارس
🗓 اول اردیبهشت؛ روز بزرگداشت سعدی
💻 Farsi.Khamenei.ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 #گزیده_بیانات | فارسی، زبان گنج معارف بشری
👈 زبان فارسی چه ویژگیهایی دارد و چگونه میتوان بر ظرفیت و گستردگی آن افزود؟
🔹حضرت آیتالله خامنهای، به صورت مکرر و سالهای طولانی است که در بیانات خود ویژگیهای زبان فارسی را برشمرده و بر ضرورت پاسداشت این زبان فاخر و زیبا، تاکید کردهاند. رهبر انقلاب در دیدار شاعران در تاریخ۱۴۰۳/۱/۶ فرمودند: «به نظر من زبان فارسی کاملاً دارد مظلوم واقع میشود. حالا این اواخر یک کارهایی دارد میشود، بعضیها در انجمنهایی یک کارهایی دارند انجام میدهند، امّا ما بیش از این احتیاج داریم به تقویت زبان فارسی.» نشریه خط حزبالله بهمناسبت روز اول اردیبهشت ماه، سالروز بزرگداشت سعدی و روز نثر فارسی، برخی توصیههای رهبر انقلاب درباره پاسداشت زبان و ادبیات فارسی را مرور کرده است.
🔹زبان فارسی، تنها راه استفاده کامل از بخش عظیم مواریث کهن بشریت
اکنون زبان فارسی بهترین حامل و رسانه برای معارف، افکار، نوآوری و تمدن عمیق اسلامی محسوب میشود و بر این اساس وظیفه ما در قبال زبان فارسی بسیار سنگین است... بخش عظیم و غیرقابل اغماضی از مواریث کهن بشریت اعم از فلسفه، دین، علم ، اخلاق، عرفان و سیاست به وسیله زبان فارسی منتقل شده است که دست یافتن به آن بدون اطلاع از این زبان آسان نیست. آنچه که مولوی، عطار، حافظ، سعدی، فردوسی و دیگر بزرگان علم و ادب فراهم آوردهاند، تنها زمانی میتواند مورد استفاده کامل بشریت قرار گیرد که به زبان اصلی یعنی زبان فارسی در اختیار طالبان و پژوهندگان آن گذاشته شود. ۱۳۷۷/۱۲/۱۲
🔍 ادامه را در بله | ایتا خط حزبالله بخوانید
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت دکتر پرویز داودی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹️حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت دکتر پرویز داودی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از مدیران مومن و انقلابی و دانشمند را تسلیت گفتند.
📝 متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
✏️ بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت مرحوم مغفور جناب آقای دکتر پرویز داودی از مدیران مومن و انقلابی و دانشمند را به خاندان محترم ایشان و به جامعهی علمی کشور تسلیت عرض میکنم.
✏️ خدمت مخلصانه و بیشائبه در مسئولیتهای بزرگ در طول سالیان طولانی، چهرهی یک مدیر با اخلاص و کارآزموده و پرتلاش از آن مرحوم را نشان داد و این در محاسبات الهی ارزشی والا است.
رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۳/۰۲/۰۱
💻 Farsi.Khamenei.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هرجایی زالودرمانی نکنید!
🔹رئیس ادارهٔ داروی سنتی سازمان غذا و دارو: زالویی که خارج از زنجیرهٔ سلامت تهیه میشود ممکن است که از زالوهای صید شده در تالابها و مردابها بوده و یا زالویی باشد که پس از مصرف بر روی یک بیمار به درستی معدوم نشده و به طبیعت بازگشته باشد.
🔹اگر بیمار قبلی که زالودرمانی کرده دارای بیماری عفونی مسری مانند ایدز، هپاتیت یا سایر بیماریهای قابل انتقال باشد، زالوهای صیدشده میتوانند این بیماریها را به افراد دیگر منتقل کند.
🔹زالو هم مانند دارو و سایر ملزومات پزشکی باید از طریق داروخانه تهیه و سپس در زنجیره مصرف قرار گیرد.
@Farsna - Link
بهجای چای این دمنوش را بنوشید
🔹چای کوهی یکی از بهترین دمنوشهایی است که در طول روز میتوان بهجای چای سیاه نوشید. این دمنوش نهتنها طعم خوبی داشته، بلکه از خواص خوبی نیز برای سلامتی برخوردار است.
🔹طعم چای کوهی تقریبا شبیه ترکیبی از بابونه، نعناع و لیمو است. یکی از خواص چای کوهی این است که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به درمان سرماخوردگی کمک میکند؛ خلطآور است و در درمان برونشیت و آسم مؤثر است.
🔹چای کوهی مانند چای ترش برای درمان فشار خون بالا عالی است. این چای حاوی ترکیباتی است که ویژگیهای رگگشایی دارد و میتواند فشار خون را پایین بیاورد. همچنین چای کوهی حاوی مقداری آنتیاکسیدان است و از انسداد عروق خونی و شریانها جلوگیری میکند و فشار خون و کلسترول مضر خون را کاهش میدهد.
سایر خاصیتهای چای کوهی را اینجا بخوانید
@Farsna