🌺منبر کوتاه دهه فجر🌺
☘در تاریخ بنی اسرائیل ، روزهای بزرگی وجود داشت که خداوند در پرتو هدایت حضرت موسی علیه السلام به آن ها نعمت های بزرگ عطا فرمود در بین همه نعمت هایی که به واسطه موسی بر امت خود عنایت فرمود فقط در یک مورد است که آن روز را با عنوان یوم الله از آن یاد می کند وآن روزی است که بنی اسرائیل با رهبری حضرت موسی از چنگال طاغوت زمانه نجات پیدا می کنند در نتیجه ذکر «روز نجات » در این آیه، حاکی از اهمیت فوق العاده استقلال و آزادی از چنگال فرعونیان می باشد.
🔸«و لقد ارسلنا موسی بایاتنا ان اخرج قومک من الظلمات الی النور و ذکرهم بایام الله ..» . ابراهیم/ 5.
🔸دستور دیگر قرآن به بنی اسرائیل این است که این نعمت را متذکر شوید: اذکروا نعمه الله علیکم اذ انجاکم من آل فرعون ابراهیم/ 6.
روز 22 بهمن 57 نیز روز نجات ملت ایران از چنگال طاغوتیان زمان، روز آشکار شدن نعمت بزرگ الهی; یعنی، استقلال و آزادی است که هر ساله در این ایام متذکر آن می شویم
آیه بعدی می فرماید:
🔸لئن شکرتم لازیدنکم ولئن کفرتم ان عذابی لشدید (ابراهیم 7)
شکرگذاری از نعمت بزرگ انقلاب این نعمت را پربار وپربرکت تر خواهد کرد
🔺یکی از مهم ترین نشانه های شکر گذاری پایبندی به اصول وارزش های انقلاب ونظام اسلامی است
در هر بخشی از نظام که قرار داریم درحد توان وبا افتخار در این مسیر خدمت گذار باشیم
دانشگاه نقش مهمی در این عرصه دارد
🔺امام خمینی فرمود دانشگاه کارخانه آدم سازی است
🔺امام خامنه ایی فرمود وظیفه دانشگاه تربیت نیروی انسانی طراز انقلاب اسلامی است(مومن ومتعهد ومتخصص وانقلابی)
وچشم انداز این انقلاب تمدن نوین اسلامی است تا بتواند هرچه بیشتر زمینه ساز ظهور حضرت حجت باشد ان شاء الله
🔴 این قطار انقلاب به فضل اللهی در مسیر خود با تمام فراز ونشیب ها در حرکت است وان شاء الله به ایستگاه ظهور خواهد رسید بدین امید که این روز شیرین را به زودی زود ببینیم
مرحوم آیت الله بهجت
فرزند آن عالم و مرجع بزرگوار می گوید: مرحوم آقا میفرمود: «خدا میداند خطبه حضرت زهرا چقدر مطلب دارد»! بعد میفرمودند: «این زن با آن مقامات، با آن کمالات، این همه مظلوم واقع میشود».
حاج آقا اینها را نقل میکرد و گاهی اشک در چشمانش جمع میشد. میگفت یکی از معجزات و یکی از کرامات حضرت زهرا(سلام الله عیها) وصیت ایشان است. آن خطبهاش، مقامات علمی او را نشان میدهد. این خطبه آنقدر عظیم است که طعنه میزند به بهترین خطبههای عرب؛ به خطبه امیرالمؤمنین؛ به خطبه ولایت؛ این قدر قوی است.
ایشان همچنین ادامه می دادند: در آن وصیتش [که شبانه دفن شود] چه کارها کرد؟! با آن وصیت ثابت کرد که حق با اوست. حقانیت خودش را با وصیت ثابت کرد. این خیلی کار [بزرگی] است. کار انبیا است؛ کار معمولی نیست.
آیتالله بهجت به توسل به حضرت زهرا علیهاالسلام تأکید کرده و می فرمود: «هرکسی که گرفتار است و مشکل دارد، چارهاش این است که متوسل شود به زهرای مرضیه(سلام الله عیها)»
حضرت فاطمه ی زهرا(سلام الله علیها) از منظر امام و رهبری
امام خمینی
[حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها)] زنی که افتخار خاندان وحی[است] و چون خورشیدی بر تارک اسلام عزیز می درخشد.1
حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) زنی که فضایل او هم تراز فضایل بی نهایت پیامبر اکرم و خاندان عصمت و طهارت بود.2
زنی که در حجره ای کوچک و خانه ای محقّر، انسان هایی تربیت کرد که نورشان از بسیط خاک، تا آن سوی افلاک و از عالم ملک، تا آن سوی ملکوت اعلا می درخشد.3
صلوات و سلام خداوند تعالی، بر این حجره محقری که جلوه گاه نور عظمت الهی و پرورشگاه زبدگان اولاد آدم است.4
[حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها)] زن معمولی نیست. او موجود ملکوتی است که در عالم به صورت انسان ظاهر شده است.5
حضرت زهرا(سلام الله علیها) در کلام مقام معظم رهبری
دخت گرامی رسول اکرم(صلّی الله علیه و آله) معمای ناشناخته ذهن و معارف بشری است.(17/10/1369)
عمده ترین رمز بقای اسلام، از طریق حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است.(24/9/1371).
درباره زهرای اطهر علیها السلام هر چه انسان بیشتر فکر کند و در حالات آن بزرگوار بیشتر تدبّر کند، بیشتر دچار شگفتی خواهد شد. تعجب انسان نه فقط از این جهت است که چه طور یک موجود انسانی در سنین جوانی می تواند به این رتبه از کمالات معنوی و مادی نایل بشود- که البته این خود هم یک حقیقت شگفت انگیز است- بلکه بیشتر از این جهت است که اسلام با چه قدرت عجیبی توانسته است تربیت والای خود را به حدی برساند که یک زن جوان در آن شرایط دشوار، بتواند این منزلت عالی را کسب کند. هم عظمت این موجود واین انسان والا تعجب آور و شگفت انگیز است و هم عظمت مکتبی که این موجود عظیم القدر و جلیل المنزله را پدید آورده است.(25/9/1371)
شما یک زن را با همه محدودیت هایی که از جهات مختلف ممکن است برای او وجود داشته باشد- به خصوص در آن دوران که محدودیت ها بیشتر بوده است- در نظر بگیرید، آن وقت ببینید که این بانوی مکرم، چه عظمتی را در آن شرایط و در طول این عمر کوتاه نشان داده است.(25/9/1371)
ما باید احساس محبت به فاطمه زهرا (سلام الله علیها) را در زندگی خود پیاده کنیم؛ زیرا بدون پیوند عملی به اصل آن، محبت مورد سؤال قرار خواهد گرفت؛ در پی محبت، باید اطاعت و متابعت باشد.(17/10/1369)
پی نوشت ها:
1. صحیفه نور، ج12، ص 72.
2. همان.
3. همان، ج16، ص 125.
4. همان.
5. همان، ج6، ص 185.
انقلاب فاطمی.pdf
1.37M
📜فیش منبر 📩 منبر کامل
#فاطمیه
⭕️ فاطمیه 💠
#انقلاب_فاطمی
💢🍃سیزده مبحث ناب و کاربردی برای #منبر در 200 صفحه 💠
مرجع دانلود فیش منبر و مرثیه👇
╭┅─────────┅╮
🌺 @fishemenbar
╰┅─────────┅╯
*آدم كسي مباش!*
علامه جعفری :
روزي طلبه فلسفه خواني نزد من آمد تا برخي سوالاتش را بپرسد. ديدم جوان مستعدي است كه استاد خوبي نداشته است. ذهن نقاد و سوالات بديع داشت كه بي پاسخ مانده بود. پاسخ ها را كه مي شنيد، مثل تشنه اي بود كه آب خنكي يافته باشد. خواهش كرد برايش درسي بگويم و من كه ارزش اين آدم را فهميده بودم، پذيرفتم. قرار شد كتابی را نزد من بخواند. چندي كه گذشت، ديدم فريفته و واله من شده است. در ذهنش ابهت و عظمتي يافته بودم كه برايش خطر داشت. هرچه كردم، اين حالت در او كاسته نشد. مي دانستم اين شيفتگي، به استقلال فكرش صدمه مي زند. تصميم گرفتم فرصت تعليم را قرباني استقلال ضميرش كنم.
روزي كه قرار بود براي درس بيايد، در خانه را نيم باز گذاشتم. دوچرخه فرزندم را برداشتم و در باغچه، شروع به بازي و حركات كودكانه كردم. ديدمش كه سر ساعت، آمد. از كنار در، دقايقي با شگفتي مرا نگريست. با هيجان، بازي را ادامه دادم. در نظرش شكستم. راهش را كشيد و بي يك كلمه، رفت كه رفت.
مرحوم علامه جعفري با آنهمه خدمات فكري و فرهنگي به اسلام می فرمایند:
براي آخرتم به معدودي از اعمالم، اميد دارم. يكي همين دوچرخه بازي آنروز است!
درس استاد آن بود كه دنبال آدمهاي بزرگ بگرديد و سعي كنيد دركشان كرده از وجودشان توشه برگيريد. اما مريد و واله كسي نشويد. شما انسانيد و ارزشتان به ادراك و استقلال عقلتان است. *عقلتان را تعطيل و تسليم كسي نكنيد. آدم كسي نشويد، هر چقدر هم طرف بزرگ باشد.*
🌹
💠مروری بر ماجرای فدک، از زبان امام کاظم
🌿از علی بن أسباط نقل شده است:
🍃وقتی امام موسی کاظم (علیهالسلام) بر مهدی عباسی1⃣ وارد شدند، دیدند که او در حال بازپس دادنِ اموال بهزورگرفتهشده است.
🔶پس به او فرمودند:
🔸«ای امیر مؤمنان!2⃣ پس چرا مالی که از ما به زور گرفته شده است، به ما برنمیگردد؟
🔷خلیفه گفت:
🔹کدام مال، ای ابوالحسن؟
🔶حضرت فرمودند:
🔸«زمانی که خداوند (تبارکوتعالی)، رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) را در فدک و مناطق اطرافش بدون لشکرکشی به پیروزی رساند،3⃣ این آیه را بر پیامبرش نازل فرمود که:
🔅«وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ»؛ «حقِ نزدیکانت را بده» (إسراء:۲۶)
🔸رسول خدا متوجه نشدند که منظور چه کسانی هستند، بههمینخاطر برای دانستن آن، به جبرئیل (علیهالسلام) مراجعه فرمودند. جبرئیل نیز به پروردگارش مراجعه کرد.
🔅خداوند بر ایشان وحی فرمود که «فدک را به فاطمه (سلاماللهعلیهما) بده.»
🔸پس رسول خدا حضرت زهرا را خواستند و به ایشان فرمودند: «خداوند به من دستور داده است که فدک را به تو بدهم.»
🔸حضرت زهرا فرمودند: «ای رسول خدا! (این هدیه را) از خداوند و رسول خدا میپذیرم.»
🔸از آن پس، تا وقتی که رسول خدا زنده بودند، وکلا (نمایندگانِ) حضرت زهرا در فدک حاضر بودند. اما زمانی که ابوبکر حاکم شد، وکلای ایشان را از فدک اخراج کرد.
🔸حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) نزد ابوبکر رفتند و از او خواستند که فدک را به ایشان برگرداند.
🔹ابوبکر گفت: یک نفر را – چه سیاه باشد و چه سرخ – بیاور که شهادت دهد که فدک از آنِ توست.
🔸حضرت زهرا، امیرالمؤمنین و اُمأیمَن4⃣ را آوردند و آندو نفر به نفع ایشان شهادت دادند. ابوبکر نیز دستوری را برای توقّفِ تعرّض به فدک، مکتوب کرد. حضرت زهرا از نزد ابوبکر رفتند، درحالیکه آن نامه همراهشان بود.
🔹عُمر با ایشان روبهرو شد و گفت: ای دختر محمد! چیزی که همراهت است، چیست؟
🔸حضرت زهرا فرمودند: «نامهای است که ابن ابیقُحافه (ابوبکر) برایم نوشته است.»
🔹عمر گفت: آن را به من نشان بده.
🔸حضرت زهرا نامه را به او ندادند. آن را از دستان ایشان ربود و نگاه کرد. سپس آب دهان روی آن انداخت و نوشتههایش را پاک کرد و پارهاش کرد.
🔹آنگاه به ایشان گفت: پدرت فدک را با لشکرکشی نگرفته است که تو بخواهی ریسمان به گردن ما بیاندازی (و ما را محکوم کنی!)»
🔷مهدی عباسی به امام کاظم (علیهالسلام) گفت:
🔹ای ابوالحسن! محدوده فدک را برایم بگو.
🔶امام کاظم (علیهالسلام) فرمودند:
🔸«یک مرزِ آن؛ کوه احد است5⃣، یک مرزش: عَریش مصر6⃣ است، یک مرزش ساحل دریا7⃣ است و یک مرزش نیز دومةالجَندَل8⃣.»
🔷خلیفه به حضرت گفت:
🔹همه این سرزمینها؟!
🔶حضرت فرمودند:
🔸«بله، ای امیر مؤمنان! همهاش. همه اینها از سرزمینهایی است رسول خدا به آنها لشگرکشی نکرده است.»
🔷خلیفه گفت:
🔹این خیلی زیاد است، دربارهاش فکر میکنم.
📚الكافي، ج۱، ص۵۴۳
📚تهذيبالأحكام، ج۴، ص۱۴۹
📝پاورقیـــــــــــــــــــــــــــ
1⃣مهدی عباسی؛ فرزند منصور دوانیقی و پدر هارون الرشید، سومین خلیفه بنیعباس بوده است و بین سالهای ۱۵۸ تا ۱۶۹ حکومت میکرده است.
2⃣همانطور که در مطالب پیشین بیان شد، این لقب، مختصِ علیبنابیطالب (علیهماالسلام) است، اما اهلبیت (علیهمالسلام) بنا به شرایط تقیه، خطاب به سلاطین زمانهشان از این لقب استفاده میکردند.
3⃣فدک، دهکدهای حاصلخیز در نزدیکیِ خیبر و در ۱۶۰کیلومتری مدینه بوده است که در سال هفتم هجری با مصالحهی یهودیان، به ملکیت پیامبر در آمد.
4⃣اُم أیمَن، کنیزی اهل حبشه آزادشدهی پیامبر بوده است. وی از نخستین زنانی بود که اسلام آورد و بعدها به همسریِ زید بن حارثة که او نیز آزادشدهی پیامبر و فرزندخوانده ایشان بود، در آمد. حاصل ازدواج آندو، اسامة بن زید؛ فرمانده جوان انتخابیِ پیامبر برای مقابله با لشکر روم، بود.
5⃣احد، کوهی است در شمال شهر مدینه.
6⃣عَریش، شهری است در شمال مصر.
7⃣ظاهراً مقصود، ساحلِ دریای سرخ است.
8⃣دومةالجَندَل، شهری است در شمال عربستان.
📝پانوشتـــــــــــــــــــــــــــ
👈مرحوم شیخ مفید در کتاب «الإختصاص» جزئیات دردناکتری از این حادثه را نقل کرده است که در مطلب بعدی، إنشاءالله، بخش انتهایی آن نقل خواهد شد.
#رسول_خدا_صلی_الله_علیه_و_آله #امام_علی_علیه_السلام #حضرت_زهرا_علیها_السلام #امام_کاظم_علیه_السلام #فدک #غصب_خلافت #ابوبکر #عمر #مهدی_عباسی #بنی_عباس #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
💠روایت امام صادق از تهدید حضرت زهرا به نفرینِ غاصبان خلافت
🌿رُوِيَ عَنِ الصَّادِقِ ع أَنَّهُ قَالَ:
🍃«لَمَّا اسْتُخْرِجَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع مِنْ مَنْزِلِهِ خَرَجَتْ فَاطِمَةُ ص خَلْفَهُ فَمَا بَقِيَتِ امْرَأَةٌ هَاشِمِيَّةٌ إِلَّا خَرَجَتْ مَعَهَا حَتَّى انْتَهَتْ قَرِيباً مِنَ الْقَبْرِ فَقَالَتْ لَهُمْ: «خَلُّوا عَنِ ابْنِ عَمِّي فَوَ الَّذِي بَعَثَ مُحَمَّداً أَبِي ص بِالْحَقِّ إِنْ لَمْ تُخَلُّوا عَنْهُ لَأَنْشُرَنَّ شَعْرِي وَ لَأَضَعَنَّ قَمِيصَ رَسُولِ اللَّهِ ص عَلَى رَأْسِي وَ لَأَصْرُخَنَّ إِلَى اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى فَمَا صَالِحٌ بِأَكْرَمَ عَلَى اللَّهِ مِنْ أَبِي وَ لَا النَّاقَةُ بِأَكْرَمَ مِنِّي وَ لَا الْفَصِيلُ بِأَكْرَمَ عَلَى اللَّهِ مِنْ وُلْدِي.» قَالَ سَلْمَانُ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ: كُنْتُ قَرِيباً مِنْهَا فَرَأَيْتُ وَ اللَّهِ أَسَاسَ حِيطَانِ مَسْجِدِ رَسُولِ اللَّهِ ص تَقَلَّعَتْ مِنْ أَسْفَلِهَا حَتَّى لَوْ أَرَادَ رَجُلٌ أَنْ يَنْفُذَ مِنْ تَحْتِهَا لَنَفَذَ فَدَنَوْتُ مِنْهَا فَقُلْتُ يَا سَيِّدَتِي وَ مَوْلَاتِي إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى بَعَثَ أَبَاكِ رَحْمَةً فَلَا تَكُونِي نَقِمَةً فَرَجَعَتْ وَ رَجَعَتِ الْحِيطَانُ حَتَّى سَطَعَتِ الْغَبَرَةُ مِنْ أَسْفَلِهَا فَدَخَلَتْ فِي خَيَاشِيمِنَا.»
📚الإحتجاج (للطبرسي)، ج۱، ص۸۷
🌿از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
🍃«زمانی که امیرالمؤمنین (علیهالسلام) را از منزلشان بیرون بردند، حضرت زهرا (علیهاالسلام) نیز پشتسر حضرت امیر بیرون رفتند و هیچیک از زنان بنیهاشم نمانده بودند، مگراینکه همراه حضرت زهرا راه افتادند. رفتند تا نزدیک مزار رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) رسیدند.
🔶حضرت زهرا به آن جماعت فرمودند:
🔸«قسم به خدایی که پدرم محمد (صلیاللهعلیهوآله) را بهحق مبعوث نمود، اگر او را رها نکنید، موهایم را آشکار و پراکنده میکنم و پیراهن رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) را روی سرم میگذارم و با فریاد از خداوند (تبارکوتعالی) یاری میطلبم. نه حضرت صالح نزد خداوند از پدرم ارجمندتر است و نه آن بچهشتر از فرزندانم.»
🔷سلمان فارسی (رضیاللهعنه) گوید:
🔹من نزدیک حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) بودم. به خدا قسم، دیدم پایههای دیوار مسجد رسول خدا از جا کنده شد، طوریکه اگر مردی میخواست، میتوانست از زیر آن عبور کند.
🔷سلمان گوید:
🔹من به ایشان عرض کردم: ای سرور من! و ای مولای من! بهراستیکه خداوند (تبارکوتعالی) پدرتان را بهعنوان رحمت و مهربانی مبعوث نمود، شما انتقام و عذاب نباشید.
🔹پس حضرت زهرا بازگشتند و دیوار مسجد نیز به جای خود بازگشت؛ آنچنانکه گرد و خاکی از پایههای دیوار بلند شد و در بینیهایمان فرو رفت.»
#حضرت_زهرا_علیها_السلام #امام_علی_علیه_السلام #امام_صادق_علیه_السلام #سلمان_فارسی #غیرت #غصب_خلافت #ولایت #دفاع_از_ولایت #سلمان_فارسی #ابوبکر #نفرین #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
📜متن عربی حدیث:
🌿أَبُو مُحَمَّدٍ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: «...ثُمَّ انْصَرَفَتْ فَقَالَ عَلِيٌّ ع لَهَا: «ائْتِي أَبَا بَكْرٍ وَحْدَهُ فَإِنَّهُ أَرَقُّ مِنَ الْآخَرِ وَ قُولِي لَهُ ادَّعَيْتَ مَجْلِسَ أَبِي وَ أَنَّكَ خَلِيفَتُهُ وَ جَلَسْتَ مَجْلِسَهُ وَ لَوْ كَانَتْ فَدَكُ لَكَ ثُمَّ اسْتَوْهَبْتُهَا مِنْكَ لَوَجَبَ رَدُّهَا عَلَيَّ فَلَمَّا أَتَتْهُ وَ قَالَتْ لَهُ ذَلِكَ قَالَ: صَدَقْتِ قَالَ فَدَعَا بِكِتَابٍ فَكَتَبَهُ لَهَا بِرَدِّ فَدَكَ. فَقَالَ: فَخَرَجَتْ وَ الْكِتَابُ مَعَهَا فَلَقِيَهَا عُمَرُ فَقَالَ: يَا بِنْتَ مُحَمَّدٍ مَا هَذَا الْكِتَابُ الَّذِي مَعَكَ؟ فَقَالَتْ: «كِتَابٌ كَتَبَ لِي أَبُو بَكْرٍ بِرَدِّ فَدَكَ.» فَقَالَ هَلُمِّيهِ إِلَيَّ فَأَبَتْ أَنْ تَدْفَعَهُ إِلَيْهِ فَرَفَسَهَا بِرِجْلِهِ وَ كَانَتْ حَامِلَةً بِابْنٍ اسْمُهُ الْمُحَسِّنُ فَأَسْقَطَتِ الْمُحَسِّنَ مِنْ بَطْنِهَا ثُمَّ لَطَمَهَا فَكَأَنِّي أَنْظُرُ إِلَى قُرْطٍ فِي أُذُنِهَا حِينَ نُقِفَتْ ثُمَّ أَخَذَ الْكِتَابَ فَخَرَقَهُ فَمَضَتْ وَ مَكَثَتْ خَمْسَةً وَ سَبْعِينَ يَوْماً مَرِيضَةً مِمَّا ضَرَبَهَا عُمَرُ ثُمَّ قُبِضَتْ فَلَمَّا حَضَرَتْهُ الْوَفَاةُ دَعَتْ عَلِيّاً ص فَقَالَتْ: «إِمَّا تَضْمَنُ وَ إِلَّا أَوْصَيْتُ إِلَى ابْنِ الزُّبَيْرِ.» فَقَالَ عَلِيٌّ ع: «أَنَا أَضْمَنُ وَصِيَّتَكِ يَا بِنْتَ مُحَمَّدٍ.» قَالَتْ: «سَأَلْتُكَ بِحَقِّ رَسُولِ اللَّهِ ص إِذَا أَنَا مِتُّ أَلَّا يَشْهَدَانِي وَ لَا يُصَلِّيَا عَلَيَّ.» قَالَ: «فَلَكِ ذَلِكِ.» فَلَمَّا قُبِضَتْ ع دَفَنَهَا لَيْلًا فِي بَيْتِهَا وَ أَصْبَحَ أَهْلُ الْمَدِينَةِ يُرِيدُونَ حُضُورَ جِنَازَتِهَا وَ أَبُو بَكْرٍ وَ عُمَرُ كَذَلِكَ فَخَرَجَ إِلَيْهِمَا عَلِيٌّ ع فَقَالا لَهُ: مَا فَعَلْتَ بِابْنَةِ مُحَمَّدٍ أَخَذْتَ فِي جَهَازِهَا يَا أَبَا الْحَسَنِ؟ فَقَالَ عَلِيٌّ ع: «قَدْ وَ اللَّهِ دَفَنْتُهَا.» قَالا: فَمَا حَمَلَكَ عَلَى أَنْ دَفَنْتَهَا وَ لَمْ تُعْلِمْنَا بِمَوْتِهَا؟ قَالَ: «هِيَ أَمَرَتْنِي.» فَقَالَ عُمَرُ: وَ اللَّهِ لَقَدْ هَمَمْتُ بِنَبْشِهَا وَ الصَّلَاةِ عَلَيْهَا فَقَالَ عَلِيٌّ ع: «أَمَا وَ اللَّهِ مَا دَامَ قَلْبِي بَيْنَ جَوَانِحِي وَ ذُو الْفَقَارِ فِي يَدِي إِنَّكَ لَا تَصِلُ إِلَى نَبْشِهَا فَأَنْتَ أَعْلَمُ.» فَقَالَ أَبُو بَكْرٍ: اذْهَبْ فَإِنَّهُ أَحَقُّ بِهَا مِنَّا وَ انْصَرَفَ النَّاسُ.»
📚الإختصاص، ص۱۸۵
💠 کـانـال «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
💠غیرت عصمت کبری، نسبت به امیرالمؤمنین
🌿...عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُحَمَّدٍ الْجُعْفِيِّ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ وَ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالا:
🍃«إِنَّ فَاطِمَةَ ع لَمَّا أَنْ كَانَ مِنْ أَمْرِهِمْ مَا كَانَ أَخَذَتْ بِتَلَابِيبِ عُمَرَ فَجَذَبَتْهُ إِلَيْهَا ثُمَّ قَالَتْ أَمَا وَ اللَّهِ يَا ابْنَ الْخَطَّابِ لَوْ لَا أَنِّي أَكْرَهُ أَنْ يُصِيبَ الْبَلَاءُ مَنْ لَا ذَنْبَ لَهُ لَعَلِمْتَ أَنِّي سَأُقْسِمُ عَلَى اللَّهِ ثُمَّ أَجِدُهُ سَرِيعَ الْإِجَابَةِ.»
📚الكافي، ج۱، ص۴۶۰
🌿عبدالله بن محمد جُعفی از امام باقر و امام صادق (علیهماالسلام) نقل کرده است:
🔶«زمانی که آنان (ابوبکر و عمر و یارانشان) آن کارها را کردند (به خانه حمله کردند و امیرالمؤمنین را برای بیعت به مسجد بردند)، فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) یقهی عُمَر را گرفت و کشید. سپس فرمود:
🔸«بدان که به خدا قسم، ای پسر خطّاب! اگر بدم نمیآمد از اینکه کسی که گناهی ندارد، دچار بلاء شود، خودت میدانی که خدا را قسم میدادم (که عذاب نازل شود) و او نیز سریع اجابت میکرد.»»
📝پانوشتـــــــــــــــــــــــــــــ
1⃣این فاطمه زهرا، همان فاطمه زهرایی است که در مقابل مرد کور نیز حجاب میگرفت. باید شرایط بحرانی این مقطع زمانی را تصور کنیم، تا بتوانیم این رفتار حضرت (سلاماللهعلیها) را هضم کنیم.
2⃣زینب کبری، دختر این مادر بوده است. سلام الله علیهما.
#حضرت_زهرا_علیها_السلام #غیرت #غصب_خلافت #ولایت #دفاع_از_ولایت #ابوبکر #عمر #نفرین #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
📜متن عربی حدیث:
🌿...عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ قَالَ: لَمَّا وَرَدَ أَبُو الْحَسَنِ مُوسَى ع عَلَى الْمَهْدِيِّ رَآهُ يَرُدُّ الْمَظَالِمَ فَقَالَ: «يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ مَا بَالُ مَظْلِمَتِنَا لَا تُرَدُّ؟» فَقَالَ لَه:ُ وَ مَا ذَاكَ يَا أَبَا الْحَسَنِ؟ قَالَ: «إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمَّا فَتَحَ عَلَى نَبِيِّهِ ص فَدَكاً وَ مَا وَالاهَا لَمْ يُوجَفْ عَلَيْهِ بِ خَيْلٍ وَ لا رِكابٍ فَأَنْزَلَ اللَّهُ عَلَى نَبِيِّهِ ص «وَ آتِ ذَا الْقُرْبى حَقَّهُ» فَلَمْ يَدْرِ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ هُمْ فَرَاجَعَ فِي ذَلِكَ جَبْرَئِيلَ وَ رَاجَعَ جَبْرَئِيلُ ع رَبَّهُ فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَيْهِ أَنِ ادْفَعْ فَدَكاً إِلَى فَاطِمَةَ ع فَدَعَاهَا رَسُولُ اللَّهِ ص فَقَالَ لَهَا: «يَا فَاطِمَةُ إِنَّ اللَّهَ أَمَرَنِي أَنْ أَدْفَعَ إِلَيْكِ فَدَكاً» فَقَالَتْ: «قَدْ قَبِلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مِنَ اللَّهِ وَ مِنْكَ» فَلَمْ يَزَلْ وُكَلَاؤُهَا فِيهَا حَيَاةَ رَسُولِ اللَّهِ ص فَلَمَّا وُلِّيَ أَبُو بَكْرٍ أَخْرَجَ عَنْهَا وُكَلَاءَهَا فَأَتَتْهُ فَسَأَلَتْهُ أَنْ يَرُدَّهَا عَلَيْهَا فَقَالَ لَهَا ائْتِينِي بِأَسْوَدَ أَوْ أَحْمَرَ يَشْهَدُ لَكِ بِذَلِكِ فَجَاءَتْ بِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع وَ أُمِّ أَيْمَنَ فَشَهِدَا لَهَا فَكَتَبَ لَهَا بِتَرْكِ التَّعَرُّضِ فَخَرَجَتْ وَ الْكِتَابُ مَعَهَا فَلَقِيَهَا عُمَرُ فَقَالَ مَا هَذَا مَعَكِ يَا بِنْتَ مُحَمَّدٍ؟ قَالَتْ: «كِتَابٌ كَتَبَهُ لِيَ ابْنُ أَبِي قُحَافَةَ» قَالَ: أَرِينِيهِ. فَأَبَتْ فَانْتَزَعَهُ مِنْ يَدِهَا وَ نَظَرَ فِيهِ ثُمَّ تَفَلَ فِيهِ وَ مَحَاهُ وَ خَرَقَهُ فَقَالَ لَهَا هَذَا لَمْ يُوجِفْ عَلَيْهِ أَبُوكِ بِ خَيْلٍ وَ لا رِكابٍ فَضَعِي الْحِبَالَ فِي رِقَابِنَا.» فَقَالَ لَهُ الْمَهْدِيُّ: يَا أَبَا الْحَسَنِ حُدَّهَا لِي. فَقَالَ: «حَدٌّ مِنْهَا جَبَلُ أُحُدٍ وَ حَدٌّ مِنْهَا عَرِيشُ مِصْرَ وَ حَدٌّ مِنْهَا سِيفُ الْبَحْرِ وَ حَدٌّ مِنْهَا دُومَةُ الْجَنْدَلِ» فَقَالَ لَهُ: كُلُّ هَذَا؟ قَالَ: «نَعَمْ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ هَذَا كُلُّهُ إِنَّ هَذَا كُلَّهُ مِمَّا لَمْ يُوجِفْ عَلَى أَهْلِهِ رَسُولُ اللَّهِ ص بِخَيْلٍ وَ لَا رِكَابٍ» فَقَالَ: كَثِيرٌ وَ أَنْظُرُ فِيهِ.
📚الكافي، ج۱، ص۵۴۳
📚تهذيب الأحكام، ج۴، ص۱۴۹
💠 کـانـال «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
📜متن عربی حدیث:
🌿...حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ مُحَمَّدٍ الْهُرْمُزَانِيُ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ ع قَالَ: «لَمَّا قُبِضَتْ فَاطِمَةُ ع دَفَنَهَا أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ سِرّاً وَ عَفَا عَلَى مَوْضِعِ قَبْرِهَا ثُمَّ قَامَ فَحَوَّلَ وَجْهَهُ إِلَى قَبْرِ رَسُولِ اللَّهِ ص فَقَالَ: «السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ عَنِّي وَ السَّلَامُ عَلَيْكَ عَنِ ابْنَتِكَ وَ زَائِرَتِكَ وَ الْبَائِتَةِ فِي الثَّرَى بِبُقْعَتِكَ وَ الْمُخْتَارِ اللَّهُ لَهَا سُرْعَةَ اللَّحَاقِ بِكَ قَلَّ يَا رَسُولَ اللَّهِ عَنْ صَفِيَّتِكَ صَبْرِي وَ عَفَا عَنْ سَيِّدَةِ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ تَجَلُّدِي إِلَّا أَنَّ لِي فِي التَّأَسِّي بِسُنَّتِكَ فِي فُرْقَتِكَ مَوْضِعَ تَعَزٍّ فَلَقَدْ وَسَّدْتُكَ فِي مَلْحُودَةِ قَبْرِكَ وَ فَاضَتْ نَفْسُكَ بَيْنَ نَحْرِي وَ صَدْرِي بَلَى وَ فِي كِتَابِ اللَّهِ لِي أَنْعَمُ الْقَبُولِ «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ» قَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِيعَةُ وَ أُخِذَتِ الرَّهِينَةُ وَ أُخْلِسَتِ الزَّهْرَاءُ فَمَا أَقْبَحَ الْخَضْرَاءَ وَ الْغَبْرَاءَ يَا رَسُولَ اللَّهِ أَمَّا حُزْنِي فَسَرْمَدٌ وَ أَمَّا لَيْلِي فَمُسَهَّدٌ وَ هَمٌّ لَا يَبْرَحُ مِنْ قَلْبِي أَوْ يَخْتَارَ اللَّهُ لِي دَارَكَ الَّتِي أَنْتَ فِيهَا مُقِيمٌ كَمَدٌ مُقَيِّحٌ وَ هَمٌّ مُهَيِّجٌ سَرْعَانَ مَا فَرَّقَ بَيْنَنَا وَ إِلَى اللَّهِ أَشْكُو وَ سَتُنْبِئُكَ ابْنَتُكَ بِتَظَافُرِ أُمَّتِكَ عَلَى هَضْمِهَا فَأَحْفِهَا السُّؤَالَ وَ اسْتَخْبِرْهَا الْحَالَ فَكَمْ مِنْ غَلِيلٍ مُعْتَلِجٍ بِصَدْرِهَا لَمْ تَجِدْ إِلَى بَثِّهِ سَبِيلًا وَ سَتَقُولُ وَ يَحْكُمُ اللَّهُ وَ هُوَ خَيْرُ الْحاكِمِينَ سَلَامَ مُوَدِّعٍ لَا قَالٍ وَ لَا سَئِمٍ فَإِنْ أَنْصَرِفْ فَلَا عَنْ مَلَالَةٍ وَ إِنْ أُقِمْ فَلَا عَنْ سُوءِ ظَنٍّ بِمَا وَعَدَ اللَّهُ الصَّابِرِينَ وَاهَ وَاهاً وَ الصَّبْرُ أَيْمَنُ وَ أَجْمَلُ وَ لَوْ لَا غَلَبَةُ الْمُسْتَوْلِينَ لَجَعَلْتُ الْمُقَامَ وَ اللَّبْثَ لِزَاماً مَعْكُوفاً وَ لَأَعْوَلْتُ إِعْوَالَ الثَّكْلَى عَلَى جَلِيلِ الرَّزِيَّةِ فَبِعَيْنِ اللَّهِ تُدْفَنُ ابْنَتُكَ سِرّاً وَ تُهْضَمُ حَقَّهَا وَ تُمْنَعُ إِرْثَهَا وَ لَمْ يَتَبَاعَدِ الْعَهْدُ وَ لَمْ يَخْلَقْ مِنْكَ الذِّكْرُ وَ إِلَى اللَّهِ يَا رَسُولَ اللَّهِ الْمُشْتَكَى وَ فِيكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ أَحْسَنُ الْعَزَاءِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ وَ عَلَيْهَا السَّلَامُ وَ الرِّضْوَانُ.»»
📚الكافي، ج۱، ص۴۵۸
💠 کـانـال «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona
🔰امیرالمؤمنین به خلیفه اول و دوم چه گفت که قصد کشتنش را کردند؟ (بخش اول)
🌿از امام صادق (علیهالسلام) نقل شده است:
🔶زمانی که ابوبکر فدک را از حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) گرفت و وکیل حضرت را از آنجا اخراج کرد، امیرالمؤمنین (علیهالسلام) به مسجد رفتند، درحالیکه ابوبکر نشسته بود و مهاجرین و انصار نیز اطرافش بودند.
🔸حضرت فرمودند: «ای ابوبکر! چرا فدک را از فاطمه (علیهاالسلام) گرفتی؛ حالآنکه رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) فدک را به او داده بودند و وکیل فاطمه از سالها پیش آنجا بوده.
🔺ابوبکر گفت: فدک، غنیمتی بوده که به مسلمانان تعلق دارد، اما اگر شاهدان عادلی بیاورد که فدک را به او پس میدهم و الّا او حقی در این مورد ندارد.
🔸امیرالمؤمنین (علیهالسلام) فرمودند: «ای ابوبکر! در مورد ما، بهخلاف روشی که در مورد سایر مسلمانان حکم میکنی، حکم مینمایی.»
🔺ابوبکر گفت: نه (چنین نیست.)
🔸حضرت فرمودند: «به من بگو! اگر دست مسلمانان مالی باشد و من مدعی شوم برای من است، از چه کسی میخواهی که بَیِّنه (دلیل قانعکنندهای) بیاورد؟»
🔺ابوبکر گفت: معلوم است که از تو میخواهم (دلیلی برای ادعایت بیاوری.)
🔸حضرت فرمودند: «حال اگر در دست من مالی باشد و مسلمانان مدعی شوند که برای آنهاست، باز هم از من میخواهی که بیّنه بیاورم؟!»
🔺ابوبکر سکوت کرد، اما عُمر گفت: فدک، غنیمتی است که برای مسلمانان است و ما در مورد چیزی با تو دشمنیای نداریم.
🔸امیرالمؤمنین (علیهالسلام) به ابوبکر فرمودند: «ای ابوبکر! قرآن را قبول داری؟»
🔺ابوبکر گفت: بله.
🔸حضرت فرمودند: «درباره این سخن خداوند (عزّوجلّ) برایم بگو:
🔅«إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً»؛ «خداوند اراده کرده است که ناپاکیها را فقط از شما اهلبیت دور کند و شما را کاملاً (از هر آلودگیای) پاک نماید.» (احزاب:۳۳)
🔸آیا این آیه درباره ما نازل شده است یا غیر ما؟»
🔺ابوبکر گفت: در مورد شما.
🔸حضرت فرمودند: به من بگو! اگر دو شاهد از مسلمانان شهادت دهند که فاطمه (سلاماللهعلیها) کار زشتی را مرتکب شده، آیا چه میکنی؟
🔺ابوبکر گفت: همانطور که به زنان مسلمانان حد جاری میکنم، بر او نیز حد جاری میکردم.
🔸امیرالمؤمنین (علیهالسلام) فرمودند: «دراینصورت تو نزد خداوند جزء کافران خواهی بود.»
🔺گفت: برای چه؟!
🔸حضرت فرمودند: «زیرا تو شهادت خداوند (به پاکیِ او) را رد کردهای و شهادت غیر خدا را پذیرفتهای؛ چراکه خداوند (عزّوجلّ در این آیه) به پاکی و طهارت او شهادت داده است، اما تو شهادت خداوند را رد کردی و شهادت غیرخدا را پذیرفتی. تو نزد خداوند از کافران هستی.»
🔹مردم (که شاهد این گفتگو بودند) گریه کردند و بعد پراکنده شدند و (از این سخن ابوبکر) خشمگین شدند.
🔺وقتی ابوبکر به منزلش برگشت، (شخصی را) بهدنبال عمر فرستاد و (وقتی عمر نزد او رفت) به او گفت: وای بر تو، ای ابن خطّاب! مگر علی را ندیدی که با ما چه کرد؟ به خدا قسم، اگر یک جلسهی اینچنینِ دیگر (با ما) داشته باشد، به این امر (خلافت ما) آسیب میزند و تا وقتی زنده باشد، هیچ آسودگی نخواهیم داشت.
🔺عمر گفت: کسی غیر از خالد بن ولید برای این کار مناسب نیست.
🔺ابوبکر و عمر (شخصی را) بهدنبال خالدبنولید فرستادند. (وقتی خالد آمد،) ابوبکر به خالد گفت: ما میخواهیم وظیفه سنگینی به عهدهات بگذاریم.
👈ادامه دارد...
📚عللالشرائع، ج۱، ص۱۹۱
#امام_علی_علیه_السلام #حضرت_زهرا_علیها_السلام #امام_صادق_علیه_السلام #فدک #غصب #غصب_خلافت #ابوبکر #عمر #حدیث
💠 جرعهای از احادیث کمترشنیدهشده اهلبیت ﴿علیهمالسلام﴾ در «حـدیـثـنـا»:
💠 @hadithona