eitaa logo
کانال ائمه جماعت
1.8هزار دنبال‌کننده
2.9هزار عکس
2هزار ویدیو
3هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🔷خسارت به بیت المال 🔰برخی افراد به اموال عمومی مانند اتوبوس ها و یا تلفن های عمومی و یا ساختمان های اداری و پارک ها و... خساراتی وارد می آورند، این افراد ضامن هستند و باید خسارت آن را به ادارۀ مربوطه بپردازند. و اگر نمی دانند مربوط به کدام اداره است، در اختیار مجتهد جامع الشرایط بگذارند تا به مصرف شرعی برساند. ( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 65 )
16.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙درس آیت الله جوادی آملی با موضوع تفسیر آیه ۶ سوره هود
7.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞احکام حجت الاسلام و المسلمین فلاح زاده
🔷چهار نکته دربارۀ رد مظالم 1️⃣هرچه از حقوق مالی دیگران تضییع شده و بر ذمۀ انسان است، مظالم نامیده می شود. 2️⃣ رد مظالم، واجب فوری است. و وصیت به آن در آستانۀ مرگ، بر فردی که مظالم بر عهده دارد، واجب است. 3️⃣ مالی که از سوی میت به عنوان مظالم برگردانده می شود از اصل ترکه برداشت می گردد. 4️⃣ چنان چه مالک مال معلوم باشد، عین مال در صورت موجود بودن آن و مثل یا قیمت آن در صورت تلف شدن، به وی بازگردانده می شود، اما اگر مالک ناشناخته باشد، پس از یأس از دستیابی به وی، مال را از جانب صاحبش صدقه می دهند. 5️⃣ در صورتی که مقدار مظالم معلوم نباشد، می توان تخمین زد. 6️⃣ مصرف مظالم، فقرا و نیازمندان هستند. 📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 65 )
📔مظالم جمع کلمه مظلمه است و آن مالی است که در اثر ستم و اجحاف بر ذمّه کسی آمده باشد و ردّ مظالم، برگرداندن اموال و حقوق غصبی به صاحبان آن است و در اصطلاح فقه عبارت است از مالی که بابت دین یا دیونی بر ذمّه کسی آمده و دائن معلوم نیست و آن مال به حاکم شرع پرداخته می شود و یا با اجازه او به مصرف فقراء می رسد، خواه دائن آن شرع باشد و خواه مردم، به عنوان مثال شخصی وارد باغی شده و از آن مقداری میوه می خورد پس از مدتی که این مسأله را به یاد می آورد چون مال تضییع شده و صاحب آن را نمی شناسد بایستی به جای آن و از طرف مالک مالی را به عنوان ردّ مظالم به حاکم شرع بپردازد و یا با اجازه او به مصرف برساند. ✔️مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند: در ردّ مظالم أحوط آن است که با اذن حاکم شرع باشد.
16.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙درس آیت الله جوادی آملی با موضوع تفسیر آیه ۱۱۲ تا ۱۱۵ سوره هود
🔷چهار نکته دربارۀ تقاص 1️⃣تقاص، برداشتن مال دیگری بدون اذن او در مقابل مال خود است. 2️⃣ اگر بدهکار قدرت بر پرداخت بدهی دارد ولی امتناع می کند، طلبکار می تواند به اندازۀ طلب خود، تقاص کند. 3️⃣ تقاص همان گونه که از عین جایز است، از منافع نیز جایز می باشد، از این رو طلبکار می تواند خانه یا ماشین مدیون را اجاره دهد و اجرت آن را بابت طلب خود بر دارد. 4️⃣ زنی که از شوهر اطاعت می کند اگر مطالبه خرجی کند و شوهر ندهد می تواند در هر روز به اندازۀ خرجی آن روز بدون اجازه از مال او بر دارد. 📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 66 )