eitaa logo
کانال ائمه جماعت
1.8هزار دنبال‌کننده
2.9هزار عکس
2هزار ویدیو
3هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
📔مظالم جمع کلمه مظلمه است و آن مالی است که در اثر ستم و اجحاف بر ذمّه کسی آمده باشد و ردّ مظالم، برگرداندن اموال و حقوق غصبی به صاحبان آن است و در اصطلاح فقه عبارت است از مالی که بابت دین یا دیونی بر ذمّه کسی آمده و دائن معلوم نیست و آن مال به حاکم شرع پرداخته می شود و یا با اجازه او به مصرف فقراء می رسد، خواه دائن آن شرع باشد و خواه مردم، به عنوان مثال شخصی وارد باغی شده و از آن مقداری میوه می خورد پس از مدتی که این مسأله را به یاد می آورد چون مال تضییع شده و صاحب آن را نمی شناسد بایستی به جای آن و از طرف مالک مالی را به عنوان ردّ مظالم به حاکم شرع بپردازد و یا با اجازه او به مصرف برساند. ✔️مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند: در ردّ مظالم أحوط آن است که با اذن حاکم شرع باشد.
16.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙درس آیت الله جوادی آملی با موضوع تفسیر آیه ۱۱۲ تا ۱۱۵ سوره هود
🔷چهار نکته دربارۀ تقاص 1️⃣تقاص، برداشتن مال دیگری بدون اذن او در مقابل مال خود است. 2️⃣ اگر بدهکار قدرت بر پرداخت بدهی دارد ولی امتناع می کند، طلبکار می تواند به اندازۀ طلب خود، تقاص کند. 3️⃣ تقاص همان گونه که از عین جایز است، از منافع نیز جایز می باشد، از این رو طلبکار می تواند خانه یا ماشین مدیون را اجاره دهد و اجرت آن را بابت طلب خود بر دارد. 4️⃣ زنی که از شوهر اطاعت می کند اگر مطالبه خرجی کند و شوهر ندهد می تواند در هر روز به اندازۀ خرجی آن روز بدون اجازه از مال او بر دارد. 📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 66 )
📕تقاص از ستمگر در دنیا 🌀گذشته از آن که هر ستمگری در روز واپسین به سزای عمل خود خواهد رسید، مشیّت خداوند آن است که تقاص هر مظلومی در دنیا نیز از ظالم گرفته شود و به تناسب ستمی که روا داشته است، قصاص گردد. امیرالمؤمنین علی علیه السلام در این باره می فرمایند: خدای تعالی می فرماید: به عزّت و جلالم سوگند که از ظلم و ستم هر ستمگری نخواهم گذشت، هر چند آن ظلم، زدن مشتی یا کشیدن دستی از طرف کسی به کسی دیگر باشد. خداوند تقاص بندگان را در دنیا از یکدیگر می گیرد تا جایی که هیچ کس به گردن دیگری حقّ و مظلمه ای نداشته باشد. پس از آن که خداوند تقاص مظلومان را از ستمگران گرفت، آن گاه ایشان را برای حساب رسی [در قیامت] می فرستد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع سوره بقره آیه ی ۱۹۴
🔷شش نکته دربارۀ گناه 1️⃣انجام محرمات و ترک واجبات، گناه محسوب می شود. 2️⃣ کسی نمی تواند گناه دیگری را بر عهده گیرد. قرآن می فرماید: وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزرَ أُخری و هیچ گنهکاری گناه دیگری را متحمل نمی شود. 3️⃣ کاری که گناه است فرق نمی کند شخص، اثر منفی آن را درک کند یا نه، مانند مصافحه با نامحرم. (برخی تصور می کنند چون گناه اثر سویی بر روح و روان آنها ندارد مانعی ندارد) 4️⃣ خوشحالی از گناه، آشکار کردن گناه، کوچک شمردن گناه و اعتراف به گناه، گناه دیگری محسوب می شود. 5️⃣ تمام کارهایی که در احکام باید فوری انجام شود، تأخیر عمدی آن گناه محسوب می شود. 6️⃣ تخلف از وظایف شرعی، گناه محسوب می شود. 📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 69 )
12.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام دکتر ناصر رفیعی با موضوع منافق و توجیه گناه