eitaa logo
کانال ائمه جماعت
1.8هزار دنبال‌کننده
2.9هزار عکس
2هزار ویدیو
3هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
18.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊 سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین حسینی قمی با موضوع امام رضا (ع) و خانواده
ضمن عرض تبریک آغاز امامت امام زمان (عج) به اطلاع می رساند به علت جابجایی مکان ستاد عالی اقامه نماز موفق به ارائه مطلب در هفته گذشته نشده و ان شاء الله از فردا کما فی السابق کانال فعال خواهد بود.
سالروز آغاز امامت و ولایت امام زمان (عج) تبریک و تهنیت باد 🌷🌹🌺🌸🌷🌹 https://digipostal.ir/emzaman
🌷🌺خدیجه، به خانه ای می آید که زینتی جز حضور همیشگی ملایک ندارد؛ خانه ای که جز صدای محمد، هیچ موسیقی دل نشینی را نمی شناسد، خانه ای که افق های روشن آسمان، چشم به آستان بی آلایش آن دوخته اند. سالروز پیوند پیامبر اکرم و حضرت خدیجه (س) مبارک باد.🌷🌹🌸
🔷مواردی که گناه محسوب نمی شود 1️⃣کسی که آگاهی به گناه خاصی نداشته باشد. مثلاً نمی داند که شرط بندی حرام است و شرط می بندد و یا نمی داند با صورت آرایش کرده نباید در برابر نامحرم ظاهر شود، و ناآگاهانه ظاهر می شود. 2️⃣ فکر گناه تا صورت عمل به خود نگیرد، گناه محسوب نمی شود. مانند فکر غیبت یا فکر تجسس و... 3️⃣ کارهای منفی که به صورت ناخواسته انجام می شود مانند: به گوش رسیدن موسیقی از خانه یا وسیلۀ نقلیۀ دیگران با توجه به کراهت شخص یا نگاه غیر عمدی و اتفاقی به نامحرم در کوچه و بازار. 4️⃣ اجبار به انجام گناه، به طوری که شخص در انجام گناه اختیاری نداشته باشد. 5️⃣ اضطرار؛ مانند نجات غریق نامحرم، اظطرار به حرام به جهت درمان. البته برخی از مواردی که مردم اضطرار می دانند، اضطرار نیست همچون: دروغ مصلحت آمیز، رباخواری، دعوت شدن به مجالس گناه. 6️⃣ کارهای منفی قبل از بلوغ، گناه محسوب نمی شود ولی آثار وضعی خود را دارد. مثلاً اگر کودکی، خسارتی به دیگران بزند، لازم است بعد از بلوغ جبران نماید. 7️⃣ عمل خلافی که در زمان بیهوشی از انسان سر بزند، گناه شمرده نمی شود. 8️⃣ اگر موی زن به طور غیر عمد بیرون باشد، گناه نیست ولی از زمانی که متوجه شد، باید موی خود را از نامحرمان بپوشاند. 🔻پرسش: آیا علاقه به انجام گناه، بدون انجام آن، گناه است؟ 🔺پاسخ: نیت گناه، گناه محسوب نمی شود، ولی بهتر است کاری کند که این حالت ترک شود. 📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 82 )
🔷چهار نکته دربارۀ استغفار 1️⃣استغفار در همۀ حالات مستحب است اما در برخی از موارد توصیۀ بیشتری شده است. مانند استغفار بعد از تسبیحات اربعه در رکعات سوم و چهارم نماز و استغفار بین دو سجده، استغفار در زیارت قبور، تشییع جنازه و... 2️⃣ تقاضای عفو و بخشش و انجام اعمال خیر برای همۀ مسلمانان هرچند که گناهکار باشند جایز است. 3️⃣ استغفار یا لفظی است، مانند ذکر ((استغفر الله ربی و اتوب الیه)) یا فعلی است مانند انجام دادن عملی که موجب آمرزش می گردد. مانند صلۀ رحم، صدقه، قضای حاجت مؤمن، احسان به والدین و خانواده. شخصی خدمت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) آمد و عرض کرد: من گناهان فراوانی انجام داده و امروز از کردۀ خود پشیمانم. چه کنم که خداوند گناهانم را ببخشد؟ حضرت فرمود: مادر داری؟ عرض کرد: ندارم. حضرت پرسید: پدر داری؟ عرض کرد: دارم. حضرت فرمود: برو به پدرت احسان کن تا گناهانت بخشیده شود. همین که رفت، حضرت فرمود: کاش مادر داشت و به او احسان می کرد تا گناهانش زودتر بخشیده می شد. 4️⃣ استغفار حقیقی آداب و شرایطی دارد، همچون پشیمانی از گناه، تصمیم بر عدم ارتکاب گناه و ادای حقوق مردم و قضای واجباتی که نیاز به جبران دارد مانند نماز و روزۀ قضا شده. 📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 84 )