لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
قیام متصل به رکوع در بیان استاد وحیدی
♻️ زمانه مشروطه
📅 روزشمار تاريخي وقايع و حوادث نهضت مشروطه ايران (قسمت اول)
🖌 تهیه و تنظيم: زهرا ابراهيمي
جنبش مشروطه را - همانند بسياري از رويدادهاي تاريخي ديگر - نميتوان به روز 14 مرداد ۱۲۸۵ هجری شمسی، روز صدور فرمان مشروطه منحصر کرد؛ بلکه براي بررسي آن بايد مروري بر وقايع و حوادث منجر به صدور فرمان مشروطه و پيامدها و نتايج صدور آن داشت؛ که در ادامه به اختصار میآید:
🔶 ۱۲۷۰ـ ۱۲۷۱: بحران تنباکو
در پي واگذاري امتياز تنباکو به تالبوت، از اتباع بريتانيا، نهضتي با رهبري علما، از جمله ميرزاي شيرازي در نجف (که با فتواهاي خود بهويژه حکم تحريم تنباکو اين نهضت را هدايت ميکرد) و ميرزاي آشتياني در تهران، در مناطق گوناگون ايران براي فسخ اين قرارداد برپا شد که سرانجام ناصرالدينشاه را به لغو اين امتياز واداشت و حتي به سرنگوني دولت وقت بريتانيا به رياست لرد ساليبوري، منجر گرديد.
🔶 ۱۲۷۵: ترور ناصرالدينشاه
ناصرالدين شاه به دست ميرزارضا کرماني از شاگردان سید جمالالدین اسدآبادی، ترور شد.
🔶 ۲۲ آذر ۱۲۸۴: مهاجرت صغري
علاءالدوله، حاکم مستبد تهران، به بهانۀ گراني قند چند تن از تاجران سرشناس را احضار کرد و به چوب بست. روحانيان تهران در اعتراض به اقدامات عينالدوله، صدراعظم وقت، به حرم حضرت عبدالعظيم حسنی(ع) رفتند. آنها ضمن تحصن خواستار عزل علاءالدوله، اخراج نوز بلژيکي (که با تعرفه گمركي جديد خود، دروازه بازار ايران را براي كالاهاي روس گشود و اندك صنعتي كه در ايران بود را به حال احتضار درآورد) و تأسيس عدالتخانه شدند. در پي اين تحصن، مظفرالدينشاه اعلاميهاي مبني بر تأسيس «عدالتخانه» صادر کرد که در آن از «تأسيس عدالتخانۀ دولتي براي اجراي احکام شرع و قانون معدلت اسلاميه که عبارت از تعيين حدود و احکام شريعت مطهر است» صحبت ميشد. افزون براين، شاه، حاکم تهران را هم عزل کرد.
🔶 ۲۳ تير ۱۲۸۵: مهاجرت کبري
عينالدوله، صدراعظم وقت، بهرغم دستور شاه، در ايجاد عدالتخانه تعلل ورزيد. به همين دليل آزاديخواهان وي را خائن خواندند و براي نشان دادن مخالفت خود با او، به قيام و تحصن دست زدند و خواستار عزلش شدند. در پي قتل سيد عبدالحميد، طلبۀ جوان، گروه وسيعي به تحصن در مسجد جامع تهران دست زنند. در ميان اين تحصنکنندگان آیات سيد محمد طباطبايي و سيد عبدالله بهبهاني نيز حضور داشتند. پس از بيتوجهي عينالدوله به تحصن مسجد جامع، و خشونت وي نسبت به مردم تظاهرکننده، علما، براي شدت بخشيدن به جنبش راهي قم شدند و اين گونه به تحصن خود ادامه دادند. همچنين حدود يازدههزار نفر از نيروهاي انقلابي نيز در باغ سفارت بريتانيا در تهران تحصن کردند.
🔶 ۱4 مرداد ۱۲۸۵: صدور فرمان مشروطه
مظفرالدينشاه با صدور فرماني، تشکيل مجلس شورا را اعلام کرد، اما بعضي از مشروطهخواهان اين فرمان را نپذيرفتند؛ زيرا عبارت «ملت ايران» در آن نيامده بود. آنها خواستار استفاده از عبارت «مجلس شوراي ملي» به جاي «مجلس شوراي اسلامي» شدند. در 18 مرداد سرانجام بر سر تشکيل مجلس شوراي ملي توافق شد، اما تاريخ رسمي اين فرمان شاه ۱4 مرداد، که مصادف با سالروز تولد او بود، تعيين گرديد.
🔶۸ دي ۱۲۸۵: امضاي قانون اساسي
قانون اساسي مشروطه، که تا حدودي متأثر از قانون اساسي ۱۸۳۱م بلژيک و ۱۸۷۹م بلغارستان بود، يک هفته قبل از مرگ مظفرالدينشاه به امضا رسيد. مظفرالدين شاه بر اثر بيماري در ۵۴ سالگي در گذشت. در 28 دي محمدعلي شاه تاجگذاري کرد، اما در جشن تاجگذاري او نمايندگان مجلس شوراي ملي دعوت نشدند.
📚 منبع: نشریه معارف، شماره 98، مرداد و شهریور سال 1392 .
#مشروطه
🌱 زمانه مشروطه
روزشمار تاريخي وقايع و حوادث نهضت مشروطه ايران (قسمت دوم)
تهیه و تنظيم: زهرا ابراهيمي
🔸 ۲۰ خرداد ۱۲۸۶: پيشنهاد شيخ فضلالله دربارۀ متمم قانون اساسي
در اين تاريخ سرانجام تندروان حاضر در مجلس برخلاف ميلشان پذيرفتند که نظر شيخ فضلالله نوری را مبني بر نظارت مجتهدان بر مصوبات مجلس، در متمم قانون اساسي بگنجانند.
🔸 ۲۹ خرداد ۱۲۸۶: مهاجرت شيخ فضل الله به حرم عبدالعظيم
شيخ فضلالله نوري براي جلوگيري از انحراف مشروطيت از مسير اصيل اسلامي، همراه شماری از علما و روحانيان، در حرم حضرت عبدالعظيم حسنی(ع) بست نشست و تا ۲۵ شهريور در آنجا ماند. در اين زمان شيخ فضلالله، که در حرم حضرت عبدالعظيم(ع) تحصن کرده بود، لايحۀ خود را در انتقاد از انحراف مشروطه منتشر کرد.
🔸 ۸ شهريور ۱۲۸۶: ترور امينالسلطان
در اين روز امينالسلطان، صدراعظم وقت، در هنگام خروج از مجلس به دست عباسآقا، يکي از اعضاي مجاهدين، به قتل رسيد. طراح اين سوء قصد حيدرخان عمواوغلي معرفي شد.
🔸 ۱ مهر۱۲۸۶: ارسال متن فارسي معاهدۀ ۱۹۰۷ ميان انگليس و روسيه به ايران
انگليس و روسيه بعد از يک قرن رقابت در اين سال در برابر نيروي توفنده و تازه نفسي به نام آلمان اختلافات خود را ــ بيشتر به وساطت فرانسه ــ کنار گذاشتند و ايران را به سه منطقه تقسيم کردند: يک منطقۀ بيطرف و دو منطقۀ نفوذ شمال (براي روسيه) و جنوب (براي انگليس). اين توافق به قرارداد ۱۹۰۷م معروف شد.
🔸 ۲۳ آذر ۱۲۸۶: عزل وزرا و عکسالعمل انجمنهاي مشروطهخواه
در اين تاريخ محمدعليشاه در برابر تقاضاي نمايندگان مبني بر اخراج سعدالدوله از دربار، ناصرالملک رئيسالوزرا را زنداني کرد، وزيران را عزل نمود و علاءالدوله را که از سوي نمايندگان براي ميانجيگري به دربار رفته بود، دستگير کرد. ازهمينرو فعالان جوان انجمنها به کمک نمايندگان آمدند و مجلس را سنگربندي کردند. محمدعليشاه زماني که با حمايت گستردۀ مردم از مجلس روبهرو شد، بار ديگر پشت قرآن را امضا کرد و متعهد شد که از مجلس حمايت کند. افزون براين به تبعيد سعدالدوله رضايت داد.
🔸 ۸ اسفند ۱۲۸۶: سوء قصد به جان محمدعليشاه
در اين روز بمبي در اتومبيل جلوي کالسکۀ محمدعليشاه منفجر شد که به کشته شدن دو تن از ملازمان او و مجروح شدن عدهاي منجر گرديد. در پي اين اقدام حيدرعمواغلي، که مسبب اين حادثه شناخته شده بود، دستگير شد، اما در پي تهديد انجمنها، شاه به آزادي او تن داد.
🔸 ۲۲ خرداد ۱۲۸۷: درخواستهاي شاه از مجلس
در اين روز محمدعليشاه درخواستهاي خود را از مجلس مبني بر بازداشت و تبعيد جمعي از انقلابیون از جمله ميرزا جهانگيرخان شيرازي (سردبير نشريۀ صوراسرافيل)، سيدجمالالدين واعظ، ملکالمتکلمين و … مطرح کرد. او در ۳۰ خرداد خواستههاي خود را از مجلس افزايش داد و خواهان اختياراتي شد که مغاير با قانون اساسي بود؛ ازهمينرو نمايندگان از پذيرش آنها سرباز زدند.
🔸 ۲ تيرماه ۱۲۸۷: به توپ بستن مجلس
قزاقها به رهبري لياخوف روسي و به دستور محمدعليشاه بهروي مشروطهخواهان مسلح و سنگرگرفته در مجلس، آتش گشودند و مجلس اول را تعطيل کردند. در پي اين اقدام، دورهاي از استبداد آغاز شد که به «استبداد صغير» معروف گرديد.
🔸 ۲۸ مرداد ۱۲۸۷: محاصرۀ تبريز
نيروهاي سلطنتي پس از به توپ بستن مجلس، به محاصرۀ شهر تبريز، که مجاهدان آن به حمايت از مجلس برخاسته بودند، اقدام کردند. در اين ماه نيروهاي مجاهد تبريز توانستند نيروهاي سلطنتي را شکست دهند. حکومت روسيه، که با شنيدن اين خبر به هراس افتاده بود، به بهانۀ محافظت از جان و مال اتباع روسيه تهديد کرد که به اين خطه از خاک ايران نيرو خواهد فرستاد. پس از آن تبریز در محاصره قرار گرفت.
📂 منبع: نشریه معارف، شماره 98، مرداد و شهریور سال 1392
#مشروطه✏️
هدایت شده از آموزش تبلیغات | احمد شاهنده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️فشار بر مردم از طریق خاموشی ها و .... و تلاش برای تظاهرات سراسری درایران هستند تا نتونن کشور ایران رو به ۲۲ بهمن برسونن اگه انقلاب ۴۰ ساله رو رد کنه بزرگترین ابرقدرت خواهد بود.
📢حتما ببینید ونشردهید
🆔 @nabbnews
20.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تصویری/راهکار های رسیدن به عفت و پاکدامنی
حجت الاسلام #مسعود_عالی
راهکار های مختصر و مفید برای رسیدن به عفت و پاکدامنی و مقابله با غریزه جنسی که توسط استاد عالی مطرح شده است
17.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥شرح حدیث اخلاقی توسط رهبر معظم انقلاب - علم همراه با حلم
مقام معظم رهبری:
گاهی دو فضیلت که با یکدیگر جمع بشوند، موجب فضیلتِ مضاعفی میشوند. لکن در فضیلتهای با یکدیگر جمع شده، چیزی محبوبتر و با فضیلتتر از اجتماع علم با حلم نیست.
✅امام صادق علیه السلام
💬چيزى با چيزى جمع نشد كه برتر از جمع شدن بردبارى با دانش باشد.
📕الخصال : ص 5 ح 11 - بحارالأنوار : ج 2 ص 46 ح
20.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥سفارش نابغه قرآنی دیروز برای فرزندان و بچه های امروز
زمان : 03:08
🌸🌸سفارش نابغه قرآنی دیروز برای فرزندان و بچه های امروز سیدمحمدحسین طباطبایی که در دهه هفتاد و با همکاری پدر، در سن 5-4 سالگی موفق به حفظ کل قرآن گردید.... شام ولادت امام رضا علیه السلام در صحن جامع رضوی -1397
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تصویری/با چه عملی خدا را از خود راضی کنیم؟
بیانات آیت الله جاودان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #ببینیم | ️ اندکی صبر...
🔆 در زمان حضرت موسی، همه میگفتند پس چرا اوضاع درست نشد و منتظر بودند همه چیز سریع درست بشود اما...
⁉️ چرا با اینکه انقلاب اسلامی آمده، همه چیز سریع درست نشده؟
➕شرح آیه این هفته #یادم_باشه از زبان آقا
FormatFactoryالماس وجود.mp3
1.28M
#کلیپ_صوتی
💠 الماس وجود محبان اهلبیت علیهم السلام
📎کلامی از امام کاظم علیه السلام
🔹حجت الاسلام عالی
🔹حجم: 1.2 مگابایت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگاه امام رضا (ع) به حاجات دل شما - حجت الاسلام رفیعی
🌺🌺🌺 روز دحوالارض ـ🌺🌺🌺روز چهارشنبه . ☘روز گسترش زمین ـ روز بسیار مبارکی است و آداب و اعمال ویژه ای دارد؛
🎈از جمله روزه داشتن که ثواب هفتاد سال عبادت را دارد
🎈 احیا و شب زنده داری شب دحوالارض که برابر با یک سال عبادت است.
🎈ذکر و دعا.
🎈انجام غسل به نیت روزِ دحوالارض و نماز مخصوص آن.
🎈روزه: یکی از آن چهار روز است که در تمام سال به فضیلت روزه ممتاز است، در روایتی روزهاش مثل روزه هفتاد سال است و در روایت دیگر کفاره هفتاد سال است، هر که این روز را روزه بدارد و شبش را به عبادت به سر آورد از برای او عبادت صد سال نوشته شود، از برای روزهدار این روز هر چه در میان آسمان و زمین است استغفار کند، این روزی است که رحمت خدا در آن منتشر شده، از برای عبادت و اجتماع به ذکر خدا در این روز اجر بسیاری است.
🎈نماز: نمازی که در کتب شیعه قمیین روایت شده است، آن دو رکعت است، در وقت چاشت در هر رکعت بعد از «حمد»، پنج مرتبه «توحید» و «الشمس» بخواند و بعد از سلام نماز بخواند «لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»، پس دعا کند و بخواند «یَا مُقِیلَ الْعَثَرَاتِ أَقِلْنِی عَثْرَتِی یَا مُجِیبَ الدَّعَوَاتِ أَجِبْ دَعْوَتِی یَا سَامِعَ الْأَصْوَاتِ اسْمَعْ صَوْتِی وَ ارْحَمْنِی وَ تَجَاوَزْ عَنْ سَیِّئَاتِی وَ مَا عِنْدِی یَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ»
🎈خواندن دعا:
اللَّهُمَّ دَاحِیَ الْکَعْبَةِ وَ فَالِقَ الْحَبَّةِ وَ صَارِفَ اللَّزْبَةِ وَ کَاشِفَ کُلِّ کُرْبَةٍ و.....
#روزه_فردا_را_از_دست_ندهید
💢ثواب روزه شصت ماه
#دحو_الارض
به هنگام #جوانى در شب بیست و پنجم ذیقعده به همراه پدرم در خدمت امام رضا(ع) #شام خوردیم، پس امام(ع) فرمود: شب بیست و پنجم ماه ذى القعده حضرت ابراهیم و حضرت عیسى بن مریم- که بر آنان درود باد- متولد شدند. و زمین در آن شب از زیر #کعبه گسترش پیدا کرد، و نیز #فضیلتى در این شب وجود دارد که هیچکس از آن یاد نکرده است و آن این است که هر کس در آن روز روزه بگیرد مانند کسى است که شصت ماه #روزه گرفته باشد.
📚ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 79،
525827_-210978.pdf
5.33M
نسخه pdf پاسخ رهبر انقلاب درباره برخی از نگرانی ها نسبت به آینده انقلاب: به همه بگویید..
@Farsna