🔴منبر کوتاه امتحان بندگی🔴
🔸از مرحوم آقا میرزا جواد آقا ملکی تبریزی نقل شده که فرمود: آیا هیچ شده است که خود را در صدق عبودیت و بندگی امتحان کنید تا بدانید آیا بنده خدایید یا نه؟ فکر کنید اگر زن و فرزند خود به قصد زیارت کربلا مهیای حرکت سفر نموده و با زحمت فراوان و هزینه زیاد تا لب مرز برسید، ولی در آنجا میبایست حرامی ـ مانند کشف حجاب یا نظر اجنبی به همسر و دختران همراه ـ را مرتکب شوید تا مقدمه خروج از گمرک و گرفتن گذرنامه و مجوز عبور از مرز باشد، 🔸 دراینصورت خود را چگونه مییافتید؟ 🔸آیا با خود میگفتید: این یک حرام عیب ندارد، ما که این همه زحمت کشیده و هزینه نمودهایم تا به اینجا رسیدهایم، بگذار این حرام انجام گیرد و عبور کنیم. 🔸 و یا با کمال شجاعت و مردانگی و متانت مثل گُل با آن همه رنج و دوری راه و تحمل مخارج و هزینه سفر، با عائله خود برمیگشتید؟ زیرا کسی که فرموده: زیارت مستحب است، و همان کسی که من به قصد قربت و به داعی (انگیزه) امر او تا به اینجا آمدهام و متحمل این همه خسارت شدهام، ارتکاب حرام را جایز نمیداند و به داعی نهی و زجر او باید دوباره بدون هیچگونه نگرانی و ناراحتی برگردم؛ چراکه من بندهام، من میخواستم زیارت حضرت سیدالشهدا علیهالسلام را برای رضای خدا انجام دهم، نه برای خواهش دل خود. اگر برای خداست، خدا میفرماید: کار حرام را انجام نده و با انجام گناه به زیارت مرو، لذا باید امتثال نمایم و برای او به زیارت نروم 🔸 بنابراین، اگر اینطور نکرد و برنگشت، یقیناً ناقصالایمان است؛ زیرا خداوند سبحان میفرماید: «فَلا وَ رَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حَتَّى يُحَكِّمُوكَ فيما شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا في أَنْفُسِهِمْ حَرَجاً مِمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُوا تَسْليماً؛ پس به پروردگارت سوگند، ایمان نمیآورند، مگر اینکه در اختلافی که میان آنها پیش آمده تو را حاکم کنند، سپس از آنچه قضاوت نمودی در دل خود هیچدلتنگی احساس نکنند، و چنانکه باید خود را تسلیم [خدا و حکم شما] کنند». بنده با ایمان باید تسلیم فرمان و حکم الهی باشد، نه تابع خواستههای خود و مطیع نفس و شیطان.(در محضر بهجت، ج۱، ص341)
🔺نمونه های این موارد در احکام زیاد مشاهده می شود مانند
1- برخی از کسانی که قصد پیاده روی در راهپیمایی اربعین را دارند، به صرف اینکه مقصد مقدس است، نسبت به مقررات و قوانین دولتی تقیدی نداشته و تخلفاتی را مرتکب می شوند.در حالی که به فرموده مراجع تقلید، برای بهره برداری کامل از این سفر معنوی، مراحل و قوانین رسیدن به مقصد نیز همچون خود مقصد، از اهمیت بالایی برخوردار است و باید بصورت مشروع و صحیح طی شده و انجام گیرد.
🔺پرسش: آیا جایز است که بدون ویزا یا حتی پاسپورت به کربلا برویم و زیارت ما قبول است؟
پاسخ: تخلف از قوانین و مقررات مربوطه، جایز نیست.(.استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای)
2- با آغاز پیاده روی اربعین، بسیاری از بانوان نیز تمایل به شرکت در این سفر معنوی دارند.
اما نکته ای که نباید فراموش شود این است که اذن شوهر در سفری که بر زن واجب نیست، لازم است. در حالی که برخی از بانوان بدین مسأله توجهی ندارند.
مسأله: اگر زن بدون اجازه شوهر سفری برود که بر او واجب نیست، باید در سفر نمازش را کامل بخواند. 3- اطاعت از والدین در صورت عدم رضایت به سفر اربعین
هدایت شده از باشگاه خبرنگاران جوان
🔸 نذر کمک به موکبهای اربعین چه حکمی دارد؟ + فیلم
👇👇👇
https://www.yjc.ir/00S751
🆔 @YjcNewsChannel
Arbaeen_Ashuraee_Dobareh_97.pdf
2.5M
‼️منتشر شد
📚«اربعین؛ عاشورایی دوباره»
👌قابل استفاده مبلغین و زائران اربعین
🔸 آداب سفر
🔹 تاریخچه اربعین
🔸 آداب زیارت
🔹 پیاده روی اربعین و..
تالیف: مؤسسه راه فخرالأئمه ع
تهیه شده در: قرارگاه اربعین هیأت رزمندگان اسلام
.
Dar_Talab_Khoon_To_97.pdf
2.05M
‼️منتشر شد
📚«در طلب خون تو»
🔺مجموعه شعر و نوحه اربعین
👈اشعار، زمزمه، زمینه، واحد، شور
👌قابل استفاده #مداحان در اربعین
گردآوری: رضایزدانی
چاپ:هیأت رزمندگان اسلام
دانلود سبکها:
هدایت شده از رساله امام خامنهای
‼️محدوده دقیق تخییر در کربلا
🔷س 799: نماز مسافر در حرم امام حسین(علیه السلام) در چه محدوده مخیر بین قصر و اتمام است؟
✅ج: تمام روضه شريفه داخل حرم را كه از طرف بالای سر و پايين پا منتهی به پنجرهها و درها و رواق میشود از طرف پشت سر تا مسجد امتداد دارد، شامل میشود.
🆔 @resale_ahkam
هدایت شده از حرم حضرت فاطمه معصومه س
sokhanrani 97.7.26.mp3
9.49M
#منبر_حرم
💠 #حجت_الاسلام_دارستانی
🔸موضوع: هدایتگری در وادی امام حسین علیه السلام
🔸پنجشنبه 26 مهر 97
🔸حجم: 9 مگابایت
کانال حرم حضرت معصومه (س)
@AstanqQom
8.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاسخ دکتر عباسی به این سئوال که چرا ارتش وسپاه در عرصه های مختلف سازندگی حضور دارند
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرمایشات امام خامنه ای در زمینه اربعین
13.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ مناسب جهت فضاسازی اربعین در دانشگاه
💠خاطره ای شنیدنی از استاد انصاریان در مورد اولین سال عمامه گذاری و ملبس شدن به لباس روحانیت💠
✍به دست مرحوم آیت الله حاج شیخ عباس تهرانی استاد به لباس روحانیت ملبس شدم. او اهل عرفان و سلوک بود. ایشان پس از اینکه عمامه به سر من گذاشت، فرمودند:
✍همين الآن به حرم حضرت معصومه عليهاالسلام، دختر موسى بن جعفر عليه السلام برو، زيارت كن، به اين فقره از زيارت كه رسيدى توقف كن و اصرار كن تا حضرت معصومه عليهاالسلام بين شما و خدا براى اين لباس واسطه شود. جمله زيارت اين بود: «فَلا تَسلُب مِنّى مَا أنَا فِيهِ» خدايا! در لباس درس خواندن و طلبگى كه هستم، عنايت خود را از من سلب نكن.
📜 ١۵ توصیه کاربردی برای یک زندگی مومنانه:
️ مرحوم دولابی
١. هر وقت در زندگیات گیری پیش آمد و راهبندان شد، بدان خدا کرده است؛ زود برو با او خلوت کن و بگو با من چه کار داشتی که راهم را بستی؟ هر کس گرفتار است، در واقع گرفته یار است.
٢. زیارتت، نمازت، ذکرت و عبادتت را تا زیارت بعد، نماز بعد، ذکر بعد و عبادت بعد حفظ کن؛ کار بد، حرف بد، دعوا و جدال و… نکن و آن را سالم به بعدی برسان. اگر این کار را بکنی، دائمی می شود؛ دائم در زیارت و نماز و ذکر و عبادت خواهی بود.
٣. اگر غلام خانهزادی پس از سالها بر سر سفره صاحب خود نشستن و خوردن، روزی غصهدار شود و بگوید فردا من چه بخورم؟ این توهین به صاحبش است و با این غصهخوردن صاحبش را اذیت میکند. بعد از عمری روزی خدا را خوردن، جا ندارد برای روزی فردایمان غصهدار و نگران باشیم.
۴. گذشته که گذشت و نیست، آینده هم که نیامده و نیست. غصه ها مال گذشته و آینده است. حالا که گذشته و آینده نیست، پس چه غصهای؟ تنها حال موجود است که آن هم نه غصه دارد و نه قصه.
۵. موت را که بپذیری، همه غم و غصهها می رود و بیاثر میشود. وقتی با حضرت عزرائیل رفیق شوی، غصههایت کم میشود. آمادگی موت خوب است، نه زود مردن. بعد از این آمادگی، عمر دنیا بسیار پرارزش خواهد بود. ذکر موت، دنیا را در نظر کوچک میکند و آخرت را بزرگ. آمادگی باید داشت، نه عجله برای مردن.
۶. اگر دقّت کنید، فشار قبر و امثال آن در همین دنیا قابل مشاهده است؛ مثل بداخلاق که خود و دیگران را در فشار میگذارد.
٧. تربت، دفع بلا میکند و همه تبها و طوفانها و زلزلهها با یک سر سوزن از آن آرام میشود. مؤمن سرانجام تربت میشود. اگر یک مؤمن در شهری بخوابد، خداوند بلا را از آن شهر دور میکند.
٨. هر وقت غصهدار شدید، برای خودتان و برای همه مؤمنین و مؤمنات از زندهها و مردهها و آنهایی که بعدا خواهند آمد، استغفار کنید. غصهدار که میشوید، گویا بدنتان چین میخورد و استغفار که میکنید، این چین ها باز میشود.
٩. تا میگویم شما آدم خوبی هستید، شما میگویید خوبی از خودتان است و خودتان خوبید. خدا هم همینطور است. تا به خدا میگویید خدایا تو غفّاری، تو ستّاری، تو رحمانی و…خدا میفرماید خودت غفّاری، خودت ستّاری، خودت رحمانی و… . کار محبت همین است.
١٠. با تکرار کردن کارهای خوب، عادت حاصل میشود. بعد عادت به عبادت منجر میشود. عبادت هم معرفت ایجاد میکند. بعد ملکات فاضله در فرد به وجود میآید و نهایتا به ولایت منجر میشود.
١١. خدا عبادت وعده بعد را نخواسته است؛ ولی ما روزی سالهای بعد را هم میخواهیم، در حالی که معلوم نیست تا یک وعده بعد زنده باشیم.
١٢. لبت را کنترل کن. ولو به تو سخت میگذرد، گله و شکوه نکن و از خدا خوبی بگو. حتّی به دروغ از خدا تعریف کن و این کار را ادامه بده تا کمکم بر تو معلوم شود که به راست خدا خوب خدایی است و آن وقت هم که به خیال خودت به دروغ از خدا تعریف میکردی، فی الواقع راست میگفتی و خدا خوب خدایی بود.
١٣. از هر چیز تعریف کردند، بگو مال خداست و کار خداست. نکند خدا را بپوشانی و آنرا به خودت یا به دیگران نسبت بدهی که ظلمی بزرگ تر از این نیست. اگر این نکته را رعایت کنی، از وادی امن سر در میآوری. هر وقت خواستی از کسی یا چیزی تعریف کنی، از ربت تعریف کن. بیا و از این تاریخ تصمیم بگیر حرفی نزنی مگر از او. هر زیبایی و خوبی که دیدی رب و پروردگارت را یاد کن، همانطور که امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در دعای دهه اول ذیحجه میفرماید: به عدد همه چیزهای عالم، لا اله الا الله
١۴. دلهای مؤمنین که به هم وصل میشود، آب کُر است. وقتی به علــی (علیهالسّلام) متّصل شد، به دریا وصل است...شخصِ تنها، آب قلیل است و در تماس با نجاست نجس میشود، ولی آب کُر نه تنها نجس نمیشود، بلکه متنجس را هم پاک میکند."
١۵. هر چه غیر خداست را از دل بیرون کن. در "الّا"، تشدید را محکم ادا کن، تا اگر چیزی باقی مانده، از ریشه کنده شود و وجودت پاک شود. آن گاه "الله"را بگو همه دلت را تصرف کند.⚪️