eitaa logo
کانال ائمه جماعت
1.8هزار دنبال‌کننده
2.8هزار عکس
2هزار ویدیو
3هزار فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🔷 سه نکته دربارۀ لباس سیاه 🔹1. پوشیدن لباس سیاه، به ویژه در نماز مکروه است. 🔹 2. پوشیدن کفش، عبا و چادر سیاه مکروه نیست. 🔻 پرسش: آیا کراهت لباس سیاه برای نماز، شامل چادر مشکی و همچنین عبای مشکی می شود؟ 🔺پاسخ: خیر. 🔹3. پوشیدن لباس مشکی، به جهت اطهار حزن و اندوه بر مصیبت های وارده بر ائمه ( علیه السلام ) به ویژه حضرت سید الشهدا ( علیه السلام ) مستحب است. 📚 ( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 34 )
🔷 شش نکته دربارۀ قبله یکی از مقدمات نماز، جهت یابی و یافتن قبله است. که از راه های زیر ممکن است: 🔸 1.خود شخص یقین پیدا کند که قبله کدام سمت است. 🔹 2. به گفتۀ دو شاهد عادل که از روی نشانه های حسی شهادت می دهند، عمل کند. 🔸 3. به قول کسی که مورد اطمینان است و از طریق قواعد علمی، جهت قبله را تشخیص می دهد، اعتماد کند. 🔸 4. اگر کسی از طریق قطب نما یا قبله نما، به قباه یقین پیدا کند، باید به همان طرف نماز بخواند. 🔹 5. اگر شناخت قبله ممکن نشد، باید به هر طرف که گمان دارد سمت قبله است، نماز بخواند. 🔸 6. اگر نتواند گمان به قبله پیدا کند و چهار طرف در نظر او مساوی باشد، در صورتی که وقت دارد باید به چهار طرف نماز بخواند و اگر وقت تنگ است، به مقداری که وقت دارد باید به اطراف نماز بخواند. 📚 ( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 34)
❓❓ درزمان پیش ازاسلام اولین بارچه زمانی وبه چه علت قبله ازکعبه به بیت المقدس تغییریافت؟چون قبله تازمان حصرت ابراهیم هم ظاهراکعبه بوده چی شدکه مدت زمان طولانی بیت المقدس قبله تعیین شد؟ ♦ قبله مسلمانان زمانی به امر خدا بیت المقدس بود و دریکی از عبادتهایی که رسول خدا رو به بیت المقدس نماز می خواند در وسط نماز حکم تغییر قبله از جانب خدا و خطاب به پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله صادر شد. 🔻 به این موضوع و فلسفه آن در سوره بقره آیه ۱۴۴ پرداخته شده است: «قَدْ نَرى تَقَلُّبَ وَجْهِکَ فِی السَّماءِ فَلَنُوَلِّیَنَّکَ قِبْلَةً تَرْضاها فَوَلِّ وَجْهَکَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ وَ حَیْثُ ما کُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَکُمْ شَطْرَهُ وَ إِنَّ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتابَ لَیَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ وَ مَا اللَّهُ بِغافِلٍ عَمَّا یَعْمَلُونَ » «نگاه هاى انتظار آمیز تو را به سوى آسمان مى بینیم، اکنون تو را به سوى قبله اى که از آن خشنود باشى، باز مى گردانیم، روى خود را به جانب مسجد الحرام کن، و هر جا باشید روى خود را به جانب آن بگردانید، و کسانى که کتاب آسمانى به آنها داده شده بخوبى مى دانند این فرمان حقى است که از ناحیه پروردگارشان صادر شده (و در کتابهاى خود خوانده اند که پیغمبر اسلام به سوى دو قبله نماز مى خواند) و خداوند از اعمال آنها (در مخفى داشتن آیات) غافل نیست.» 🔻 بیت المقدس قبله موقتمسلمانان بود، پیامبر ص انتظار مى کشید که فرمان تغییر قبله صادر شود، به خصوص اینکه یهود پس از ورود پیامبر ص به مدینه این موضوع را دستاویز خود قرار داده بودند، و مسلمانان را سرزنش مى کردند که اینها استقلالى از خود ندارند و قبول قبله ما دلیل بر قبول مذهب ما است . 🔻 به این مطلب توجه داشته باشیم که از آغاز تا به انجام ، قبله ،کعبه بود و همه پیامبران رو به سوی آن عبادت کرده اند . تنها پیامبر ما به طور موقت به سوی بیت المقدس نماز خواندند و پس از چند سال به سوی کعبه ایستادند. ♦ این را هم بدانیم که به نظر نویسنده تفسیر کشاف پیامبر در مدت اقامت در مکه رو به کعبه نماز می خواند و پس از هجرت برای به دست آوردن دل یهود به سوی صخره بیت المقدس نماز خواند . زمخشری این مطلب را در جلد اول تفسیر کشاف ص ۲۰۰ در تفسیر آیه و ما جعلنا القبله التی کنت علیها الا لنعلم آورده است. .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی حجت- الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره بقره - آیه- ۱۵۰
پیام رهبری به مناسبت آغاز مجلس یازدهم
🔷سه نکته دربارۀ اذان 🔹1.اذان نماز، دو گونه است: اذان اعلام و اذان نماز. اذان اعلام باید در اول وقت نماز باشد و اذان نماز در هر وقتی که نماز خوانده می شود، مطلوب است. هرچند در آخر وقت باشد. 🔸2. اذان برای غیر نمازهای یومیه و قضای آن، مشروعیت ندارد. 🔹3. از آداب اذان، رو به قبله بودن، ایستاده بودن و صحبت نکردن بین جملات اذان است. 🌀با شنیدن الله اکبر اذان، و با یقین به دخول وقت نماز، میتوان نماز را شروع کرد. 📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 35)