🔷معیار زکات فطر
🔹فطره در لغت چند معنا دارد که مهم ترین آنها خلقت و اسلام است و در اصطلاح، عبارت است از زکاتی که هر مسلمان برای خود و هرکس که نان خور او محسوب شود، به مستحق می پردازد و زمان ادای آن مغرب روز آخر ماه رمضان تا ظهر روز عید فطر می باشد.
🔸پس از پایان ماه مبارک رمضان یعنی در شب عید فطر افرادی که دارای شرایط لازم باشند باید زکات فطر بدهند.
🔹میزان در قیمت فطریه قیمت زمانی است که می خواهد بپردازد، نه زمانی که واجب شده و همچنین میزان قیمت مکانی است که می خواهد بپردازد نه مکانی که زکات فطر بر او واجب شده است.
🔸فقیری که فطریه به او می دهند واجب نیست عادل باشد ولی احتیاط واجب آن است که به کسی که آشکارا معصیت می کند مثل اینکه نماز نمی خواند فطریه ندهند.
🔹روزه دار بودن از شرایط وجوب زکات فطر نیست، پس پرداخت فطریه بر کسانی هم که روزه نیستند واجب است.
🔻پرسش: اگر زن به جهت نیاز شوهر در تأمین مخارج زندگی کمک کند چه کسی باید زکات فطر آنها را بدهد؟
🔺پاسخ: همه مراجع: باید خودش فطریه اش را بدهد. 📚( احکام رمضان، صفحه 119)
#مناسبت #ماه_مبارک_رمضان #عید_فطر #احکام
❓چرا زکات واجب شده است؟
♦️امام رضا(علیه السلام) در پاسخ محمّد بن سنان می فرمایند:حکمت زکات کمک به بینوایان و نیز حفظ اموال ثروتمندان و اغنیاء است، و خداوند تبارک و تعالى اهل صحّت و سلامت را مکَلّف ساخته تا به برآوردن نیازهاى آفت زدگان و بلادیدگان برخیزند، چنان که می فرماید:
(((لَتُبْلَوُنَّ فِی أَمْوالِکُمْ وَ أَنْفُسِکُمْ)))[ آل عمران (۳)، آیه ۱۸۶.]؛
«در اموال و جان ها و انفستان، مورد امتحان و آزمایش واقع خواهید شد.»
♦️در پرداخت زکات ادای شکر نعمت هاى پروردگار عزّوجلّ و امید زیادت نعمت است، و نیز رأفت و رحمت بر پریشان حالان و مردم بینوا و کوخ نشین و ضعفا است، و همچنین تحریص بر مواسات و همدردى با فقرا و اعانت ایشان بر امور دینى است، و این بینوایان خود موعظه و پندى هستند براى ثروتمندان که با دیدن بدبختی هاى اینان در این دنیا، اغنیاء یاد بینوایى آخرت افتند و از این تهى دستى فقرا درس گیرند، به فقیرى عالم قیامت و به بیچارگى و بى زادى در آن روز پى برند، و با دادن زکات بر شکرگزارى خداوند تبارک و تعالى ترغیب شوند که به آنها ثروت داده و آنان را بى نیاز فرموده است، و همچنین بر دعا و تضرّع ترغیب گردند و بترسند از این که روزى مانند این بینوایان گردند.[ عیون أخبار الرضا(علیه السلام)، ج ۲، ص ۸۸.] #مناسبت
#ماه_مبارک_رمضان #عید_فطر #پرسش_و_پاسخ
🔲در عید سعید فطر مومنان روزه دار آماده نماز می شوند. همه خود را برای خواندن نماز عید فطر آماده می کنند. در اینجا به آداب و چگونگی خواندن نماز عید فطر می پردازیم:
1️⃣شرایط خواندن نماز عید فطر
نماز عید فطر در زمان ظهور و حضور امام علیه السلام واجب است و باید با جماعت خوانده شود و در زمان ما که امام علیه السلام غائب است، مستحب بوده و می شود آن را با جماعت یا فرادی خواند.
2️⃣وقت نماز
وقت نماز عید فطر و قربان از اوّل آفتاب روز عید تا ظهر است. در روز عید فطر مستحب است مسلمانان بعد از بلند شدن آفتاب افطار کنند و زکات فطره را هم بدهند و بعد نماز عید را بخوانند.
3️⃣روش خواندن نماز عید فطر
نماز عید فطر دو رکعت است که نمازگزار در هر رکعت باید بعد از خواندن حمد و سوره، سه تکبیر بگوید. بهتر آن است که در رکعت اوّل پنج تکبیر بگوید و میان هر دو تکبیر یک قنوت بخواند، و بعد از تکبیر پنجم تکبیر دیگری بگوید به رکوع رود و دو سجده بجا آورد و برخیزد و در رکعت دوّم چهار تکبیر بگوید و میان هر دو تکبیر یک قنوت بخواند. بعد از تکبیر چهارم تکبیر دیگری بگوید و به رکوع رود و بعد از رکوع دو سجده کند و تشهّد بخواند و نماز را سلام دهد.
4️⃣قنوت نماز عید فطر
در قنوت نماز عید فطر و قربان هر دعا و ذکری بخوانند کافی است، ولی بهتر است، نمازگزار این دعا را بخواند:
«اللهمَّ اَهْلَ الکبْریاءِ وَالعَظَمَةِ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ، وَاَهْلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَةِ، وَاَهْلَ التَّقْوَی وَالمَغْفِرَةِ، اَسْأَلُک بِحَقِّ هذَا الیوْمِ، الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِین عِیداً، وَلِمُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله وسلم ذُخْراً وَشَرَفاً وَکرامَةً وَمَزِیداً، اَنْ تُصلِّی عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، و آن تُدْخِلَنِی فِی کلِّ خَیرٍ اَدْخَلْتَ فِیهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ، و آن تُخْرِجَنِی مِنْ کلِّ سُوءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُک عَلَیهِ وَعَلیهِمْ، اللهمَّ اِنِّی اَسْأَلُک خَیرَ ما سَأَلَک بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ، وَاَعُوذُ بِک مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُک المُخْلَصُونَ».
◽️در زمان غایب بودن امام علیه السلام، اگر نماز عید فطر به جماعت خوانده شود، احتیاط لازم آن است که بعد از آن دو خطبه بخواند؛ و بهتر است که در خطبه عید فطر احکام زکات فطره گفته شود.
#مناسبت #ماه_مبارک_رمضان #عید_فطر #منبر
🔷 سه نکته دربارۀ لباس سیاه 🔹1. پوشیدن لباس سیاه، به ویژه در نماز مکروه است. 🔹 2. پوشیدن کفش، عبا و چادر سیاه مکروه نیست. 🔻 پرسش: آیا کراهت لباس سیاه برای نماز، شامل چادر مشکی و همچنین عبای مشکی می شود؟ 🔺پاسخ: خیر. 🔹3. پوشیدن لباس مشکی، به جهت اطهار حزن و اندوه بر مصیبت های وارده بر ائمه ( علیه السلام ) به ویژه حضرت سید الشهدا ( علیه السلام ) مستحب است. 📚 ( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 34 ) #احکام
May 11
🔷 شش نکته دربارۀ قبله
یکی از مقدمات نماز، جهت یابی و یافتن قبله است. که از راه های زیر ممکن است:
🔸 1.خود شخص یقین پیدا کند که قبله کدام سمت است.
🔹 2. به گفتۀ دو شاهد عادل که از روی نشانه های حسی شهادت می دهند، عمل کند.
🔸 3. به قول کسی که مورد اطمینان است و از طریق قواعد علمی، جهت قبله را تشخیص می دهد، اعتماد کند.
🔸 4. اگر کسی از طریق قطب نما یا قبله نما، به قباه یقین پیدا کند، باید به همان طرف نماز بخواند.
🔹 5. اگر شناخت قبله ممکن نشد، باید به هر طرف که گمان دارد سمت قبله است، نماز بخواند.
🔸 6. اگر نتواند گمان به قبله پیدا کند و چهار طرف در نظر او مساوی باشد، در صورتی که وقت دارد باید به چهار طرف نماز بخواند و اگر وقت تنگ است، به مقداری که وقت دارد باید به اطراف نماز بخواند.
📚 ( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 34) #احکام
❓❓ درزمان پیش ازاسلام اولین بارچه زمانی وبه چه علت قبله ازکعبه به بیت المقدس تغییریافت؟چون قبله تازمان حصرت ابراهیم هم ظاهراکعبه بوده چی شدکه مدت زمان طولانی بیت المقدس قبله تعیین شد؟
♦ قبله مسلمانان زمانی به امر خدا بیت المقدس بود و دریکی از عبادتهایی که رسول خدا رو به بیت المقدس نماز می خواند در وسط نماز حکم تغییر قبله از جانب خدا و خطاب به پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله صادر شد.
🔻 به این موضوع و فلسفه آن در سوره بقره آیه ۱۴۴ پرداخته شده است:
«قَدْ نَرى تَقَلُّبَ وَجْهِکَ فِی السَّماءِ فَلَنُوَلِّیَنَّکَ قِبْلَةً تَرْضاها فَوَلِّ وَجْهَکَ شَطْرَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ وَ حَیْثُ ما کُنْتُمْ فَوَلُّوا وُجُوهَکُمْ شَطْرَهُ وَ إِنَّ الَّذِینَ أُوتُوا الْکِتابَ لَیَعْلَمُونَ أَنَّهُ الْحَقُّ مِنْ رَبِّهِمْ وَ مَا اللَّهُ بِغافِلٍ عَمَّا یَعْمَلُونَ »
«نگاه هاى انتظار آمیز تو را به سوى آسمان مى بینیم، اکنون تو را به سوى قبله اى که از آن خشنود باشى، باز مى گردانیم، روى خود را به جانب مسجد الحرام کن، و هر جا باشید روى خود را به جانب آن بگردانید، و کسانى که کتاب آسمانى به آنها داده شده بخوبى مى دانند این فرمان حقى است که از ناحیه پروردگارشان صادر شده (و در کتابهاى خود خوانده اند که پیغمبر اسلام به سوى دو قبله نماز مى خواند) و خداوند از اعمال آنها (در مخفى داشتن آیات) غافل نیست.»
🔻 بیت المقدس قبله موقتمسلمانان بود، پیامبر ص انتظار مى کشید که فرمان تغییر قبله صادر شود، به خصوص اینکه یهود پس از ورود پیامبر ص به مدینه این موضوع را دستاویز خود قرار داده بودند، و مسلمانان را سرزنش مى کردند که اینها استقلالى از خود ندارند و قبول قبله ما دلیل بر قبول مذهب ما است .
🔻 به این مطلب توجه داشته باشیم که از آغاز تا به انجام ، قبله ،کعبه بود و همه پیامبران رو به سوی آن عبادت کرده اند . تنها پیامبر ما به طور موقت به سوی بیت المقدس نماز خواندند و پس از چند سال به سوی کعبه ایستادند.
♦ این را هم بدانیم که به نظر نویسنده تفسیر کشاف پیامبر در مدت اقامت در مکه رو به کعبه نماز می خواند و پس از هجرت برای به دست آوردن دل یهود به سوی صخره بیت المقدس نماز خواند . زمخشری این مطلب را در جلد اول تفسیر کشاف ص ۲۰۰ در تفسیر آیه و ما جعلنا القبله التی کنت علیها الا لنعلم آورده است. #پرسش_و_پاسخ
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙سخنرانی حجت- الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره بقره - آیه- ۱۵۰ #تفسیر
🔷سه نکته دربارۀ اذان
🔹1.اذان نماز، دو گونه است: اذان اعلام و اذان نماز.
اذان اعلام باید در اول وقت نماز باشد و اذان نماز در هر وقتی که نماز خوانده می شود، مطلوب است. هرچند در آخر وقت باشد.
🔸2. اذان برای غیر نمازهای یومیه و قضای آن، مشروعیت ندارد.
🔹3. از آداب اذان، رو به قبله بودن، ایستاده بودن و صحبت نکردن بین جملات اذان است.
🌀با شنیدن الله اکبر اذان، و با یقین به دخول وقت نماز، میتوان نماز را شروع کرد.
📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 35)
#احکام
❓❓سؤال:
آیا می شود بعد از اذان رادیو و تلویزیون در صبح فوراً نماز صبح خواند؟
💠نام مرجع تقلید:
آیت الله العظمی سیستانی (حفظه الله تعالی)
🌀پاسخ:
با عرض سلام و ادب؛
اگر در مورد طلوع فجر صادق تحقیق کرده اید می توانید طبق آن عمل کنید ، و جایز نیست محاسبات فلکی را ملاک قرار دهید مگر اینکه از آن محاسبات اطمینان حاصل شود که وقت داخل شده است. و این مسأله تقلیدی نیست بلکه برای ثبوت آن کافی است که بینه عادل شهادت دهد یا اینکه شخص مورد وثوق که وقت را می شناسد خبر بدهد.
⬅️شایان ذکر است، اعتبار در احراز وقت به وثوق خود مکلف می باشد ، و در صورت عدم وثوق باید نماز را به تأخیر انداخت تا وقوع نماز در وقت احراز شود. [1]
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
[1] استفتائات آیت الله سیستانی، ویژه نمایندگان، دفتر قم، ص221 / سایت کلیشه (سایت اختصاصی آیت الله سیستانی)، ویژه نمایندگان معظم له، بخش "کلیشه"
#استفتاء
📖اذان اعلام
❇️شعار فراخوانی مسلمین به نماز که در اوایل هجرت تشریع شد . در حادثه کربلا چند مورد به کار گرفته شده است . یکی آنگاه که کاروان حسین (ع) با سپاه حر در « ذو حُسَم » در مسیر کربلا مواجه شد . هنگام ظهر فرا رسید . امام حسین (ع) به حجاج بن مسروق ( و به گفته برخی منابع ، به پسر خویش ) فرمود : اذان بگو . اذان گفته شد و امام حسین (ع) نماز جماعت خواند . سپاه حر نیز به آن حضرت اقتدا کرد .
❇️ مورد دیگر در شام و بارگاه یزید ، وقتی امام سجاد (ع) آن خطبه افشاگر و کوبنده را ایراد کرد و پیاپی فضایل خویش را برشمرد و حاضران به گریه افتادند و افکارشان دگرگون شد و یزید بیم آن داشت که فتنه ای پیش آید که پایانش ناخوشایند باشد ، به مؤذن اشاره کرد که اذان بگوید تا بدینوسیله خطبه امام را قطع کند . مؤذن چون تکبیر گفت ، حضرت فرمود : خدا بزرگتر از هر چیز است و برتر از حواس . مؤذن چون گفت : اشهد ان لا اله الا الله ، حضرت فرمود : مو و پوست و گوشت و خون و مغز و استخوانم به یگانگی خدا گواهی می دهد . چون مؤذن گفت : اشهد ان محمدا رسول الله ، حضرت سجاد خطاب به یزید کرد : ای یزید! این « محمد » آیا جد من است یا جد تو؟ اگر بگویی جد توست ، دروغ گفته ای و اگر بگویی جد من است ، پس چرا عترتِ او را کشتی؟ و اینگونه بود که حضرت زین العابدین (ع) ، روش یزید را در به کار گرفتن اذان برای خاموش کردنِ فریادِ اذان مجسم خنثی کرد و از همان موقعیت ، بهترین بهره برداری سیاسی را نمود . امام سجاد (ع) در پاسخ ابراهیم بن طلحه نیز که از حضرت پرسید : چه کسی پیروز شد؟ فرمود : هنگام نماز ، اذان و اقامه بگو ، می فهمی که چه کسی پیروز است .
#منبر_کوتاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله جوادی آملی با موضوع تفسیر آیه ۶۱ تا ۶۲ سوره هود #تفسیر
روایتی زیبا.mp3
6.72M
🏴 سالروز تخریب بقیع
امروز روز تخريب قبور ائمه بقيع است و ما اين روز را تسليت عرض می كنيم. بايد امروز بعنوان يك روز عزا در بين مومنين شناخته شود. عده اي هويت خودشان را در تخريب ميبينند و روش كار آنها شبهه انگيزي و تخريب باورهاست. آنها بايد بطور منطقي حرف شان را بزنند و از عقايدشان دفاع بكنند ولي آنها حرف خاصي ندارند كه آنرا بگويند. در تاريخ ادياني كه بي ريشه و ساختني هستند ماندني نيستند. با اينكه ظواهر قبور از بين رفته است ولي اصل آنها باقي است و ياد آنها در بين همه اسماء است. #بقیع