🖊شرح حدیث جلسه چهلم/همه ضرر و زیانهای جامعه در اثر چهار صفت
♦️من مواعظ علی علیه السلام:
من استطاع أن یمنع نفسه من أربعة اشیاء فهو خلیق بأن لاینزل به مکروهٌ أبداً قیل: وما هنّ یا أمیرالمؤمنین! قال: العجلة واللجاجة والعُجب والتّوانی.
📚(تحف العقول صفحه 222)
🔰هرکس این چهار صفت را از خود دورکند خواه فرد باشد، خواه مجموعه دستاندرکاران و رؤسای جامعه، هیچگاه حادثه و واقعه ناخوشایندی، متوجه او نخواهدشد:
🔸1- عجله، بدون تأنّی و دقت، تصمیمگیری کند یا کاری را اجراء نماید (عجله غیر از سرعت در عمل است).
🔸2- لجاجت، یکی از مسائل خطرناک و بلاهای دامنگیر، اصرار و پافشاری ناحق، در مسألهای است که چون این حرف را گفته و یا چنین موضعی اتخاذ کرده حاضر نیست عقبنشینی کند و لو خلاف آن ثابت شود.
🔸3- مغرورشدن و خودشگفتی، که انسان نقصها و ضعفهای خود را ندیده و احیاناً محسناتش را بزرگ بشمرد.
🔸4- کاهلی و سستی، کار امروز را به فردا افکندن و تأخیر انداختن.
✅بنده، در اثر تجربیاتی که در سالهای متمادی پیدا کردم به این نتیجه رسیدم که این سخن علی (علیه السلام) واقعاً حکمت تمامی است و همه ضرر و زیانهایی که متوجه جامعه شده است در اثر این امور بوده. خداوند ان شاءاللّه ما را با مجاهدت خودمان و با توفیق خودش از این صفات دور بدارد.
رهبری ۱۳۷۸/۱۰/۲۷
#شرح_حدیث
#رهبری
14.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙سخنرانی آیت الله آقا مجتبی تهرانی در ارتباط با ضرر و زیان #سخنرانی
در راستای توانمندسازی ائمه جماعت دانشگاهها، (( اتقان 4 )) چهارمین دوره آموزشی در https://ec.nahad.ir/index.php/samen/homepage/?siteid=909 در دسترس ائمه جماعت دانشگاهها قرار گرفت.
در این دوره که به همت مرکز اقامه نماز و قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تهیه و تدارک دیده شده است دروس تاثیر فضای مجازی بر خانواده، پاسخگویی به شبهات اعتقادی کرونا، پاسخگویی به شبهات عزاداری، معاد 3، وحی و خاتمیت 1، فن خطابه 5، فن خطابه 6، جریان های فکری ایران معاصر و روش تحقیق در اختیار ائمه جماعات دانشگاهها قرار گرفته که میبایست پس از گذراندن دروس یاد شده گواهیهای مربوطه را به دفاتر نهاد دانشگاه محل فعالیت ارائه نمایند.
در ضمن گواهی پایان دوره و گواهی هر درس قابل دریافت می باشد.
May 11
🔷ضمان امین
🔰امانت گیرنده، امین است و اگر مال در دست او تلف شود، ضامن نیست. اما در چند مورد ضامن است:
1️⃣بدون اجازه در امانت تصرف کرده باشد.
2️⃣ مال امانت را تضییع کرده یا در معرض نابودی قرار داده باشد.
3️⃣ امانت را بدون اجازه به کس دیگری سپرده باشد.
4️⃣ در حفظ امانت کوتاهی کرده باشد.
📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 63 )
#احکام
🔻از شخصی مقداری طلب داشتم که در پرداخت آن کوتاهی می کرد، در نتیجه یکی از اقوام او چک مدّت داری را به مقدار مبلغ قرض، به من داد به این شرط که به او در پرداخت بدهی مهلت بدهم، بدین ترتیب او ضامن شد که اگر بدهکار قرض خود را تا سرِ موعدِ چک ندهد، آن را بپردازد، سپس فرد بدهکار فرار کرد و مخفی شد و در حال حاضر دسترسی به او ندارم، آیا شرعاً جایز است که همه قرض را از ضامن بگیرم؟
🔺ج: اگر بر وجه صحيح شرعی ضامن شده باشد جايز است بعد از رسيدن موعد، قرض خود را از او مطالبه کنيد و همه آن را از او بگيريد.
#رهبری
#استفتاء
19.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙درس آیت الله جوادی آملی با موضوع تفسیر آیات ۴۷ تا ۴۸ سوره بقره #سخنرانی
🔷سه نکته دربارۀ تاوان
1️⃣تاوان و غرامت عبارت است از آنچه که بابت جبران خسارت داده می شود. هر عمل ضمان آوری، موجب تاوان و غرامت می شود، خواه سبب ضمان اختیاری باشد یا قهری مانند اتلاف مال دیگران و یا کوتاهی در حفظ امانت. بنابراین خسارت گرفتن در تصادفات رانندگی مانعی ندارد.
2️⃣ تاوان گرفتن در یک صورت جایز نیست و آن جایی است که مالی به عنوان امانت در اختیار شخصی قرار گرفته و بدون کوتاهی در حفظ آن و بدون شرط ضمان آسیب ببیند.
3️⃣ جبران خسارت گاه به تعمیر عین مال آسیب دیده است مانند وسایل برقی آسیب دیده، و گاه به دادن قیمت آن است، اگر برگرداندن مثلش ممکن نباشد و یا صاحب حق به قیمت راضی شود.
📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 63 )
#احکام
🖊به نظر میرسد که عدهای از مسئولین نسبت به دغدغههای فرهنگی حساسیت لازم را از خود نشان نمیدهند. غافل از اینکه اگر چیزی به اسم جمهوری اسلامی و ارزشهای مرتبط به آن نباشد هیچ دلیلی برای مسئولیت حضرات و تداوم مدیریت آنها وجود ندارد. چرا که آنها نیز به نوعی برآمده از همین نظام هستند. جالب است که هنوز مسئولین ذیربط در وزارت علوم به این سؤال پاسخ ندادهاند که چرا تاوان ناکارآمدی مسئولین را دانشجویان جوان و بیگناه باید بپردازند.
🔰اما سخن آخر پیرامون بحران مدیریت در کشور است. اجازه دهید بی تعارف عرض کنم که ظاهراً گرفتن مسئولیت و مدیریت در کشور ما راحتترین کار است. چرا که اگر قلمرویی که تحت اختیار مدیری است به تباهی هم کشیده شود هیچ تنبیه و یا نظارتی وجود ندارد و حتی مسئولین خود را پاسخگو هم نمیدانند. معلوم نیست که این مصونیت سیاسی ناصواب و شغلی برای مدیران از کجا آمده است؟ این امر متأسفانه از جمله معضلاتی است که گریبانگیر کشور است. اگر مدیران و مسئولان در هر سازمان و در هر نهادی حدأقل تاوان را برای سوء مدیریت خود میپرداختند بی تردید مدیریت کلان کشور امروز از مسائلی چون رانت خواری، رابطه بازی، اختلاس، حقوق نجومی و داستان یک مرد و ده پست رنج نمیبرد.
رهبری
اساتید دانشگاهها در دیدار رهبر انقلاب 1398/03/08
#رهبری
20.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙سخنرانی حجت الاسلام مسعود عالی در رابطه با تاوان #سخنرانی
🔷مواردی که رضایت دیگران شرط نیست
🔰گرچه رضایت افراد در بسیاری از مسائل فقهی همچون بیع، نکاح، شرکت، عاریه، قرض و ... شرط است، اما در بسیاری از مسائل رضایت دیگران شرط مشروعیت نیست. همچون:
1️⃣پورسانت حرام
2️⃣ رشوه
3️⃣ ربا
4️⃣ ارتباط نامشروع
5️⃣ ادای واجبات مانند نماز و حج
🔻پرسش: اگر پدری به فرزند بگوید راضی نیستم قرآن بخوانی یا در جلسۀ قرآن شرکت کنی، آیا بر فرزند اطاعت از پدر در این مورد لازم است؟
🔺پاسخ: اگر منشأ نارضایتی پدر عناد یا بی اعتنایی به قرآن باشد اطاعت از او لازم نیست.
6️⃣ تقلب
7️⃣ بدحجابی
8️⃣ خوردن چیزهای مضر
9️⃣ بی عفتی و ارائه فیلم و عکس به نامحرمان
🔟 غیبت
📚( احکام دو دقیقه ای، جلد سوم، صفحه 64 )
#احکام