بزرگترین غایب حاضر مراسم تنفیذ امروز، #حاج_قاسم عزیز بود...
گرچه شهدا حاضرند و نظاره گر ما هستند، اما گوشه گوشه حسینیه امام خمینی(ره) جای خالی حاج قاسم احساس می شد...
خدالعنت کند آنان که تورا از ما گرفتند و آنان که سبب شدند دشمن جرات کند تورا از ما بگیرد...
#دولت_عبرت
@nsiasi
✋
روحانی، دفتر ریاست جمهوری را به رییسی تحویل داد
🔹پس از پایان مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری، سید ابراهیم رئیسی به همراه حسن روحانی در نهاد ریاست جمهوری حضور یافته و رئیس جمهور سابق دفتر کار را به رئیسی تحویل داد. /ایسنا
ببینید | رهبر انقلاب: به دولت دوازدهم خسته نباشید میگویم و برای دولت جدید توفیق را طلب میکنیم
@nsiasi
🔰 کنکاشی در چیستی و ماهیت تنفیذ | تنفیذ نشان وحدت در مدیریت کلان جامعه است
▪️دولت نیازمند مشروعیت و مقبولیت است که مقبولیت و بحث بسط ید به اصطلاح فقهی با رأی مردم درست میشود و بحث مشروعیت با تنفیذ و امضاء رهبر الهی است.
-تنفیذ حکمی است که حتماً مقید است و حقیقی است و نه مطلق تشریفاتی؛ این تنفیذ روی شرایطی میرود که در شریعت باید کارگزاران حکومتی داشته باشند.
▪️تنفیذ شرعیت الهی را به منصه ظهور میگذارد، رأی مردم بسط ید و مقبولیت مردمی را متجلی میکند و به منصه ظهور میرساند.
-تنفیذیک نتیجه کاربردی هم دارد؛ این که بر وحدت رهبری و مدیریت در کشور به این ترتیب تأکید میشود و توجه داده میشود، یعنی به نوعی قانونگذار خواسته است که بگوید که در حکومت اسلامی همه افراد با هر شأن و جایگاهی که دارند در زیر پرچم یک رهبر قرار میگیرند.
▪️تشکیل دولت و تشکیل قوای سه گانه از شؤون رهبری است، لذا حتماً باید حضور، امضاء و تنفیذ رهبری به شکل پررنگی در اینها وجود داشته باشد.
#تنفیذ_سیزدهم
✒️ متن کامل یادداشت حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی را در لینک زیر بخوانید:
https://farsi.khamenei.ir
@nsiasi
*فردای شام آخر*
در آخرین گفتگوی تلویزیونی روحانی به عنوان رییس جمهور در پاسخ به مجری که پرسید: پس از پایان دوره ریاست جمهوری چه خواهید کرد؟ گفت: "کار اصلی من فرهنگی بوده؛ خود من دنبال کار علمی هستم. {از فردا} من دنبال فرهنگی و علمی خواهم بود. من سمت خاصی نخواهم داشت."
این پاسخ کلیشه ای که معمولا توسط همه روسای جمهور تکرار شده و بازگشت به گوشه مسجد یا حوزه یا دانشگاه را کار مورد علاقه خود پس از پایان دوره ریاست اعلام می کنند نه قابل باور است، نه قابل پذیرش و نه مطلوب و معقول.
از فردای روز آخر، رییس جمهور یک سرمایه معنوی و انسانی است که با خون دل میلیونها نفر به دست آمده است.
رییس جمهور سابق، یک وصف نیست، یک جایگاه است که باید به درستی تعیین تکلیف شود و به سادگی رها نشده و از لحظه لحظه حضورش در زیر سایه نظام بهره برد.
رییس جمهور سابق نماد مجموعه ای از توفیقات و شکست هاست حتی اگر شکست هایش بسیار زیادتر از توفیقاتش باشد.
او نماد هزاران راه رفته و نرفته است که باید به آیندگان منتقل شود.
رفتن به یک گوشه دنج علمی یا فرهنگی یا طرد سیاسی او و تبدیلش به یک مخالف بالقوه هنری نیست که از یک حکمرانی خوب قابل پذیرش باشد.
تجربه تبدیل مستمر دولتمردان به منتقد و مخالف و معارض و گاه برآشفتن از نگاه درست و مبتنی بر خردورزی رهبری نظام مبنی بر حفظ و بهره گیری از سرمایه های انسانی نظام پس از چهل سال حکمرانی نادرستی خود را به خوبی نشان داده است.
بی تردید حفظ سرمایه های انسانی به معنای بی توجهی به تخلفات هر فرد در هر جایگاه نیست و نظام قضایی کشور باید به تخلفات واقعی و مستند با قوت رسیدگی کند اما این امر همپنین به معنای هل دادن افراد حتی آنانکه با حکم رهبری در جایگاه های رسمی قرار گرفته و بارها مورد تایید یا حمایت قرار گرفته اند به سمت خارج از پارچوب های نظام و تنگ کردن دایره نیروهای نظام نیست.
از فردا وظیفه رییس جمهور سابق و نظام سیاسی مشترکا تداوم حرکت در چارچوب هم افزایی درونی نظام و انباشت سرمایه های معنوی و انسانی کشور است.
قطعا این نکته که دولت روحانی یک دولت ناکام و گرفتار کارنامه ای با طیف رنگی خاکستری تا سیاه در بیشتر امور مرتبط با مدیریت سیاسی و اقتصادی و فرهنگی است مانع از این نیست که او را نیز یک سرمایه گران قیمت با هزینه تمام شده بسیار بالا برای کشور و نظام بدانم و آرزو نکنم او را نیز همانند برخی پیشینیان از چرخه حکمرانی طرد نسازند.
بر این اساس و مبتنی بر نگاه ملی و رویکرد حکمرانی صحیح، چند پیشنهاد شغلی به روحانی و چند درخواست از نظام را مطرح می کنم:
گرچه ورود و حضور روحانی در امور فرهنگی و علمی خوب است اما می تواند چند کار موثرتر را پیشه خود سازد و اندکی از هزینه انجام شده برای جایگاه کنونی اش را با انتقال تجارب خود جبران کند. مثلا:
۱. به مستند سازی تجارب سیاسی و مدیریتی خود در طول سالها مدیریت در کشور بپردازد و حاصل آن را در قالب کتاب یا قالب های دیگر به همگان منتقل کند.
۲. یک حزب سیاسی راه اندازی کرده و مطالبات خود و طرفداران امروز یا فردای اندیشه خود را نظام مند مدیریت کند
۳. روزنامه یا پایگاه خبری - تحلیلی راه اندازی و باورهای خود را به زبان جامعه تبیین کند.
۴. یک مدرسه حکمرانی یا موسسه تربیت نخبه سیاسی - اقتصادی راه اندازی کرده و مدیرانی آشنا به ایده های خود و شکست های گذشته و توانمند در اداره کشور آموزش دهد.
۵. یک اندیشکده راهبردی در حوزه امنیت و اقتصاد بین الملل راه اندازی کرده و برنامه های مناسب اجرایی در این عرصه ها عرضه کند
برای تحقق چنین پیشنهادهایی قطعا نیاز به اجرای الزاماتی از سوی نظام است :
۱. اولین الزام، سعه صدر نظام و پذیرش رییس جمهور(ان) سابق به عنوان مشاور باتجربه نظام است.
۲. تخصیص بودجه و امکانات قانونی و مصوب کار برای همه روسای جمهور است. داشتن یک دفتر کار مناسب و بودجه سالانه ای قانونی یک گام ضروری است.
۳. سومین الزام، پذیرش رسمی حزب رییس جمهور(ان) سابق از سوی نظام و نقش دهی در مناسبات داخلی و فرایند مشارکت سیاسی است.
۴. یک توصیه نیز واگذاری یک پروژه در سطح ملی یا بین المللی به رییس جمهور(ان) سابق و مشارکت دهی در حل چالش های نظام و بهره گیری از توان آنان در حوزه هایی است که مزیت نسبی دارند.
۵. الزام دیگر، بهره گیری رسانه ای و تخصیص سهمی از رسانه ملی به رییس جمهور(ان) سابق و فراهم ساختن امکان تعامل رسانه ای با جامعه است.
۶. ارائه یک کرسی تخصصی دانشگاه و سپردن چند رساله دکتری با راهنمایی یا مشاوره آنان در حوزه های سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و بررسی علمی جزئیات عملکرد دولت رییس جمهور(ان) نیز می تواند یک توصیه کاربردی مناسب باشد.
بی تردید گذر از تجارب تلخ حکمرانی و دستیابی به یک نظام حکمرانی خردمندانه در گروی نگاه ملی به امور و وانهادن مطالب
@nsiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 🔸️لحظه تحویل دفتر کار ریاست جمهوری به دکتر رئیسی...
الحمدلله رب العالمین
@nsiasi
🟡بیستوچهارم ذیالحجه روز مباهله نام گرفته است.
در این روز که روز نزول آیه «تطهیر» نیز هست، خداوند بر ارزشها و فضیلتهای اهل بیت(ع) و جایگاه راستین آنان در درک و شناخت اسلام راستین مهر تأییدی دیگر زد.
روایات فراوانی در منابع معروف و دست اول اهل سنّت و منابع اهل بیت(ع) آمده است، که با صراحت میگوید: آیه مباهله درباره حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن(ع) و امام حسین(ع) نازل شده است.
🌹🌹روز مباهله گرامی باد🌹🌹
🇮🇷معاونت فرهنگی ورزشی سازمان بسیج ادارات و کارمندان خراسان رضوی
@maktabn
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور منتخب برای شرکت در مراسم تحلیف و ادای سوگند، وارد مجلس شورای اسلامی شد
مدیریت جهادی
✍رئیسی همگان را به صحنه آورد. موافق و مخالف را ، حتی روحانی را که قریب به 18 ماه در جایگاه ریاست جمهوری سابق از کاخ امارت بیرون نیامده بود ، این همان مدیریت جهادی است که اصلاحات فاقد آن است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✋
قالیباف: حاشیه سازی ممنوع!
🔺قالیباف در مراسم تحلیف رئیس جمهور:
🔹در دوره «کارآمدی و پاسخگویی» حاشیهروی حاشیهسازی و فاصله گرفتن از دغدغههای مردم گناهی نابخشودنی است و مردم هرگز این موضوع را از ما قبول نخواهند کرد.
🔹همه ما در همه ارکان نظام وظیفه داریم مراقب باشیم در دامهای خودساخته یا دشمنساختهای که باعث میشود دغدغههای مردم به حاشیه بروند نیفتیم.
🔺کارآمدی وقتی ممکن است که مطابق برنامه عمل کنیم؛ همانطور که رهبر حکیم انقلاب در مراسم تنفیذ فرمودند: «هر حرکت و اقدام اقتصادی باید متّکی بر برنامه کلّی تنظیم شده برای کشور باشد». این فرمایش ایشان یک اصل مهّم و دستوری به ما است.
51.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 دولت اسلامی چگونه مردمسالاری را افزایش میدهد؟
🔻شرط اصلی اسلامی بودن دولت چیست؟
👈🏻 شرط مهمی که احتمالا تا کنون نشنیده اید ...
🔻عبارت کلیدی رهبری در مراسم تنفیذ چه بود؟
📰جَاءَ الْحَقُّ وَزَهَقَ الْبَاطِلُ إِنَّ الْبَاطِلَ كَانَ زَهُوقًا...
یا علی گفتیم و عشق آغاز شد🌹
❤عشق خدمت خالصانه و جهادی به مردم ایران
❤عشق تقویت قدرت علمی، اقتصادی، سیاسی و دفاعی ایران
❤عشق شکست دادنِ هیمنه پوشالی استکبار در منطقه غرب آسیا
❤عشق پایان دادن به اشرافیگری و تکبر در برابر مردم
عشق خدمت، خدمت و خدمت به خلق✌
#اخبار_جبهه_انقلاب_اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رئیسی: طلوع انقلاب اسلامی فصل جدیدی از مردم سالاری ایجاد کرد / مردم برای پیمودن راه انقلاب عزم راسخ دارند
رئیس جمهور جدید جمهوری اسلامی ایران:
🔸ملت ایران با انقلاب اسلامی در برابر شرق و غرب ایستاد تا ثابت کند مردم سالاری دینی شیوه جدیدی از حکمرانی است که میتواند استقلال و آزادی و دین و دنیا را با هم به ارمغان می آورد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎍عباس بابایی، سرتیپ خلبان اف_۵ و ۱۴ تمام کت نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.
*وی در ۱۴ آذر ۱۳۲۹ در شهر قزوین متولد شد و ۳۷ سال بعد در ۱۵مرداد، منطقه سردشت به #شهادت رسید.
《کسی همچون شهید بابایی هیچ وقت از یاد ملت نخواهد رفت.》
#شهید_بابایی 🦋
🇮🇷 کلیدواژه «امام خامنهای»،
اسم رمز تحول در گام دوم انقلاب اسلامی، نماد راهبردملی و رویکرد بینالمللی دولت مردمی🇮🇷
📚 بیستم شهریور ۱۳۵۸، طرح نظام «امت_امامت» در اصل پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی، مخالفت آشکار قدرتهای گردنکش غربی و آشوبطلبی حامیان داخلی آنها را حتی در مجلس خبرگان قانون اساسی برانگیخت.
🇮🇷 بالاخره با فداکاری شهیدبهشتی، مبانی اندیشه توحیدی «امامتِ ولیفقیه» در زمان غیبت معصوم عج، در مقدمه و اصول ۲، ۵، ۵۷ و ۱۷۷ قانون اساسی تدوین و مفهوم قرآنی «امتگرایی» نظام جمهوری اسلامی نیز در بند۱۶ اصل سوم و در اصل یازدهم تثبیت شدند.
✔️ از تاریخ ۱۴خرداد۱۳۶۸ تا ۱۴مرداد۱۴۰۰ یعنی دقیقاً ۳۸۶ ماه، سران دولتها و رؤسای سایر قوای جمهوری اسلامی بخاطر پرهیز از نارضایتی قدرتهای غربی و حامیان داخلی آنها، مبانی توحیدی نظام «امت_امامت» و اصل امامت ولیفقیه را نادیده گرفته و از بکارگیری کلیدواژه «امام خامنهای»، نه تنها خودشان اجتناب میکردند، بلکه بعضاً به بهانه تواضع شخص رهبری انقلاب، دیگران را نیز پرهیز میدادند؛
📚 در حالیکه بر اساس اندیشهی سیاسی امام خمینی و مبانی تئوریک قانون اساسی، داشتن «امام»، حق قانونی و عقیدتی_سیاسی همه مسلمانانی است که از هر قوم و مذهب و ملتی در هرجای جهان، خود را اعضای «امت اسلامی» دانسته و جایگاه قانونی و شرعی ولایتفقیه در عصر غیبت معصوم را «امامت امت اسلامی» میدانند.
🔰 بههرحال با وجود ۳۸۶ ماه تلاش بیوقفه آقایان هاشمی، خاتمی، احمدینژاد، روحانی و تمام کارگزارانی که با مسکوت گذاشتن مبانی نظری نظام اسلامی در صدد خودمحوری و ارضای قدرتهای زیادهخواه و سلطهطلب جهانی بودند، لیکن نه فقط هیچ سودی به ملت ایران نرساندند، بلکه با نفسپرستی، خود را تباه کرده و فرصتهای جهانی و منطقهای نظام اسلامی را نیز هدر دادند.
🔰 اشرار جهانی هم از این تغافل سوءاستفاده نموده، هر روز عرصه را با تهدید و تحریم بر ملت ایران تنگتر کرده و موانع جدیدی در مسیر رشد و پیشرفت و همکاری با جهانیان، بویژه با امت اسلامی و همسایگانمان پدید آوردند.
❌ خلاء ناشی از مسکوت گذاشتن مبانی عقیدتی نظام الهی «امت_امامت» توسط کارگزاران حکومت ما،
‼️ علاوه بر ایجاد محدودیتهای تحمیلی از سوی «صاحبان حقوتو» و تحمل اراده نظام استبدادی و ظالمانه حاکم بر «ملت_دولتها» در تضییع حقوق انسانی ملتمان؛
‼️ عملاً به دشمنان بشریت فرصت داد تا جماعاتی از جوانان سرگردان و بیپناه جهان اسلام را در گروههای تروریستی علیه مصالح عمومی امت اسلامی و امنیت ملی ما سازماندهی کرده و برای تخریب سرزمینها و کشتار ملل مسلمان به کار گیرند.
🌎که در این میان، صدمات بیشماری بر حیثیت اسلام و مصالح و منافع مشترک همه مسلمانان وارد شد.
🇮🇷 در چنین شرایطی، سیدابراهیم رئیسی، هشتمین رئیس جمهور اسلامی ایران، برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی و تعهد به تمامی اصول قانون اساسی در گام دوم، بالاخره تابوی تحمیلی و خواستهی نامشروع استکبارصهیونی را شکست و با بکارگیری کلیدواژه دشمنشکن «امام خامنهای»، راهبرد تحولگرایانه دولت مردمی خود را برای تحقق همگرایی فراجناحی و هم افزایی ملی در راستای پیشرفت و عدالت و اقتدار و عزت کشورمان، نگاه خویشاوندی به همسایگان و برقراری تعامل هوشمند با جهانیان را اعلام کرد.
✍️ این راهبرد در گام دوم انقلاب اسلامی، یعنی احیای فلسفه غدیر و آمادهسازی جهان برای عصر ظهور، تنها راهکار نجات جمعی ما و مسلمانان و مستضعفان زمین از یوغ استثمار اشرار جهانی است.
🇮🇷 نکته مهم و تعیین کننده دیگر این استکه وقتی سران قوا و کارگزاران حکومت، هویت عقیدتی_سیاسی خود را در نقش عضوی از امت اسلامی، «مأمومِ امامِ امت» بدانند و مسئول پیگیری منویات امام خامنهای بشوند، وحدت و همدلی و همکاری و روح معنویت را، جایگزین «خودمحوری، تشتت آراء و تقابل فرساینده میان خودشان» قرار خواهند داد و دیگر جایی برای نفوذ اراده بیگانگان در بین مسئولان نظام باقی نخواهد ماند.
✅ معنای این رویکرد امتگرایانه برای پیروان همه مذاهب اسلامی نیز، حرکتی هوشمندانه و تمدنساز در جهت بسترسازی برای همگرایی جهان اسلام با گسترش همکاریها بمنظور پیشرفت و سعادت جمعی مسلمانان، تحقق عدالت فراگیر و تأمین منافع مشترک آحاد امت اسلامی خواهد بود.
🇮🇷 دوباره جمهوری اسلامی، پرچمدار عدالت و پیشرفت و صلح و معنویت در جهان خواهد شد.
✍️ و از این پس، هیچ دولتی در جهان، نسبت به سیاستهای کلی نظام دچار تردید نمیشود و دولتمردان ما را چندچهره و غیرقابل اعتماد نخواهد دانست...
📚 الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَرُوا مِنْ دینِکُمْ فَلا تَخْشَوْهُمْ وَ اخْشَوْنِ
۱۶مرداد۱۴۰۰
محمدعلی رامین
قبول باشه عزاداری هاتون بزرگواران
متاسفانه بیمارستان های مشهد با بحران مواجه شده و نیاز هست ما مردم ورود کنیم و کمک های مردمی جمع کنیم لطفا تا جاییکه می تونید اطلاع رسانی کنید تا کمک های خوبی در این خصوص جمع بشه ودر این ایامی که متعلق به آقا اباعبدالله است و خیلی غیر باور مردم ما درگیر بیماری هستند در این کارخیر سهیم باشیم تا ان شاء الله این بحران رو پشت سر بگذاریم
🔰 مجالس عزای حسینی مایه برکت و رحمت است، نگذارید وسیله شیوع کرونا شود
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز در پیام تلویزیونی درباره وضعیت بیماری کرونا: مجالس عزای حسینی و عاشورا مایهی برکت و رحمت الهی است. مایه توجه برکات الهی به کشور و ملّت است. ما به این مجالس احتیاج داریم، باید باشد این مجالس منتها با کمال دقت و شدّت بایستی مراعات این شیوهنامهها بشود.
واقعاً هم مسئولینی که مجالس را ترتیب میدهند، هم آقایان منبریها و وعّاظ یا مداحانی که مجلس را اداره میکنند، هم آحاد مردمی که در این مجالس شرکت میکنند بایستی ملاحظه کنند، با دقت شیوهنامهها رعایت بشود، فاصلهها رعایت بشود.
نگذارند که این مجالس خدای نکرده وسیلهی شیوع بشود تا مخالفین، دشمنان بتوانند این مجالس را طعن کنند، بگویند مجالس حسینی موجب شیوع شد، این را نباید بگذارید یک چنین اتفاقی بیفتد. رعایت بشود در این مجالس، به دقت بایستی رعایت بشود.
🔴 اطلاعات منتشر نشده از اقدام رهبر انقلاب که توطئه محروم کردن مردم ایران از واکسن کرونا را خنثی کرد
🔹️بر اساس داده های مراکز امنیتی کشور، برخی افراد در دولت روحانی با حمایت برخی از رسانه های داخلی و خارجی و چهره های سیاسی تریبون دار در ماه های اول شیوع کرونا قصد داشتند طوری القا کنند که تنها واکسن موجود و کارآمد در جهان واکسنهای آمریکایی و انگلیسی هستند و عملا رایزنی برای خرید واکسن های امتحان پس داده دیگر مثل سینوفارم چین و اسپوتنیک روس را معطل بگذارند و اجازه تکمیل چرخه تولید و مجوز عرضه واکسن داخلی را هم ندهند.
🔹️این در حالی بود که روسیه و چین به دلیل درخواست های زیاد از کشورهای جهان بارها از ایران پیگیر ثبت سفارش تولید و صادرات واکسن به کشور بودند و به دلیل تعلل دولت روحانی عملا بنا داشتند ایران را از لیست صادرات حذف کنند.
🔹️از سوی دیگر امتناع آمریکا و انگلیس از فروش واکسن به ایران، کمبود واکسن در خود آمریکا و انگلیس به شکلی که تا الان هم ۵۰ درصد از مردم خود را واکسینه نکرده اند و همچنین عوارض زیاد این واکسن ها هم داشت کار را به سمتی پیش میبرد که ایران نه بتواند واکسن را از غرب وارد کند نه از شرق و نه مجوز تولید داخل بگیرد.
🔹در این شرایط رهبر انقلاب در یک سخنرانی با ممنوع اعلام کردن واردات واکسن از آمریکا و انگلیس هم به خاطر امتناع آنها از فروش و هم به دلیل عوارض آنها دستور دادند سریعا واردات واکسن های معتبر از سایر منابع پیگیری شود و واکسن داخلی هم مورد حمایت قرار گیرد.
📍این یعنی همزمان:
۱. عزت ایران در برابر امتناع آمریکا و انگلیس از فروش واکسن به ایران حفظ شد و توطئه گرو کشی خنثی شد.
۲. قرارداد های خرید واکسن از چین، روسیه، ژاپن و... سریع منعقد و واردات آغاز شد.
۳. واکسن داخلی تحت فشار های زیاد مجوز تکمیل و توزیع گرفت.
🔸️با روند و سرعت فعلی واکسیناسیون در ایران تا پایان سال و احتمالا قبل از آمریکا به پایان خواهد رسید.
«طناب»
بسم الله
حال و هوای عجیبی دارم انگار لحظه به لحظه از طنابی به طناب دیگر پرت میشوم.
پایین پایم دره ای است هولناک ودر مقابلم تنها طناب هایی که امید دارم مرا به آن سوی دره برسانند.
هربار تلاش می کنم خودم را روی طناب نگه دارم اما دست هایم خسته میشوند. خوابم می گیرد تا مرز سقوط پیش می روم و دوباره به طناب بعدی، دست می اندازم.
اما..
دراین میان یک طناب است جنسش با همهی آنچه سراغ داشتم، متفاوت است.
محکم است وپرشکوه.
دستم را که به آن می گیرم انگار آن هم دستم را میگیرد ومی فشرد، دستم بی تاب نمی شود.
دستم لای گره های محکم درهم تنیده اش میپیچد و انگار خودش مرا تاب می دهد وتا آن سوی دره، پیش میبرد.
می رسم آن سوی دره و تازه می بینم چقدر به طناب های کوتاه وحقیری، دست آویخته بودم.
انگار ازاول نباید به هیچ طنابی امید می بستم.
از اول راه،امید همین بوده، همین طناب باوفا، مهربان، قدرتمند.
همین عروه الوثقیِ محبتِ حسین(علیه السلام)...
وامشب شب علی اصغر حسین است و ربابِ عاشقانه های حسینـ..ـ
محکم بگیر رشته ی قنداقه اش بدست،
باب الحوائج است.اگرشیرخواره است.
🌐 *کرونا، شاهاژدها*🌐
📚 در تحلیل پدیدههای پیچیده و ناشناخته که هرروز ابعاد تازهای از آنها پدیدار می شود و عملکردشان در بسیاری از موارد، «غیرقابل محاسبه» است، تعابیری مانند *«قویسیاه»* یا *«شاهاژدها»* به کار گرفته میشود.
💥 ویروس کرونا از جنس همین اژدهای هفتادسر است که نظم حیات فردی و نظام اجتماعی بشر را درنوردیده و علوم و فنون مدرن را از کار انداخته و خودش را بر جوامع جهانی تحمیل کردهاست.
🔥سابقاً ایدز و سارس را گروههایی از جوامع تجربه کردند، اما آنها نه چنین فراگیر بودند و نه چنین وحشی که در هر مرحله، «جهشی» خطرناکتر را از خود نشان دهند و حتی براثر واکسیناسیون، غیرقابل مهارتر بشوند.
🔰طی بیست ماه گذشته، دولت تنبل و بیانگیزه و خوشنشین روحانی، هیچ برنامه و مهارتی برای مهار کرونا از خود نشان نداد تا این که امام خامنهای شخصاً به موضوع ورود کردند و سه مطلب را مطرح و پیگیری نمودند:
✅ فراخوان مردم به همبستگی و کمک رسانی به قشرهای ضعیف جامعه که بر اثر شرایط اجتماعی جدید، آسیب دیده بودند.
✅ تشویق دانشمندان جوان در مراکز علمی کشور برای تحقیق و تولید دارو و واکسن ضدکرونا به منظور بینیاز ساختن مملکت از بیگانگان تنگنظر.
✅ و در تاریخ ۱۹ دیماه ۱۳۹۹ واردات واکسن از دو شرکت آمریکایی و انگلیسی را، به دلیل مشکوک و نامطمئن بودن، تحریم و ممنوع کرده و تهیه واکسن از هر طریق مطمئن را توصیه نمودند که دلایل بسیار خردمندانه و دوراندیشانهای داشت، از آن جمله:
📚 آمار رسمی در روز قبل از آن (۱۸ دیماه ۱۳۹۹) نشان میداد:
📌مبتلایان به کرونا در آمریکا ۲۲ میلیون نفر (بیست برابر ایران)، در بریتانیا ۲ میلیون و هشتصدهزار نفر (بیش از دو برابر ایران)؛ و در ایران یک میلیون و دویست و شصت هزار نفر مبتلا شدهبودند؛
📌مبتلایان جدید کرونا در آمریکا روزانه ۲۶۰ هزارنفر (چهل برابر ایران)، در بریتانیا ۶۲ هزارنفر (ده برابر ایران)؛ در ایران ۶۲۰۰ نفر روزانه مبتلا میشدند؛
📌قربانیان کرونا جمعاً در آمریکا ۳۷۰.۰۰۰ کشته (هفت برابر ایران)، در بریتانیا ۷۷.۰۰۰ کشته (حدود یکونیم برابر ایران)؛ در ایران ۵۵.۸۳۰ نفر بودند؛
📌قربانیان کرونا به طور روزانه در آمریکا ۴۱۰۰ کشته (پنجاه برابر ایران)، در بریتانیا ۱۰۴۰ کشته (بیش از دوازده برابر ایران)؛ و در ایران روزانه ۸۲ نفر جان میباختند.
🇺🇸 از سوی دیگر، کمپانی فاسد آمریکایی (Pfizer) طی بیست سال اخیر، بیش از ۵ میلیارد دلار جریمه جنایات و جرائمی را پرداخت کرده که در موارد گوناگون علیه انسانها، بویژه در آفریقا مرتکب شده است: جرائم بزرگی در حوزه «تجویز دارو برای موارد غیر مجاز»، «جرائم مرتبط با ایمنی»،
«جرائم مرتبط با نظام درمانی»، «تجویز در موارد تایید نشده»، ««طرح ادعاهای دروغ»، «تخطی از مقررات ایمنی دارویی یا تجهیزات پزشکی» و «ارتکاب فساد در معاملات خارجی»...
✅ کدام عقل سلیمی میپذیرد که سلامتی و جان ملتی را در اختیار واکسنهای تولیدی مجرمترین کمپانی داروسازی آمریکا قرار دهد؛ آن هم زمانی که هنوز تستهای مرحله بالینی آن، مشکوک و نامطمئن بودند و میلیونها آمریکایی از پذیرش آنها پرهیز میکردند؛ در حالی که تا آن هنگام ۳۷۰.۰۰۰ کرونایی در آمریکا جان باخته و روزانه ۴۱۰۰ نفر کشته میشدند؟
🇺🇸 آن هم از کینهتوزانی مثل دولتمردان آمریکا که نه فقط دانشمندان و قهرمانان ملی ما را میکشند، بلکه کودکان ایران را از غذا و دارو محروم کردهاند تا به قول سران پیشین خود بتوانند: *«ریشه ایرانیان را بخشکانند»*...
(سوم آبان ۱۳۶۶-کاسپار واینبرگر- وزیرجنگ آمریکا)
✍️ ادامه...
*منطق امام خامنهای در تحریم دو شرکت داروسازی آمریکایی و انگلیسی*
۲۵مردادماه ۱۴۰۰
محمدعلی رامین
⚡️ناگفته هایی از طالبان(١)
🔴 یک تار موی اسلامگرایان را با کل هیکل سکولارها معاوضه نمی کنیم؛ اما از خشونت طالبان با تمام وجود بیزاری می جوییم.
✍به قلم مهدی فرمانیان
🔸قِصه طالبان، غُصه اشغال است؛ رنج ده سال اشغال خاکشان توسط شوروی و بیست سال چپاول سرزمینشان توسط ارتش آمریکا.
🔹مبارزات ده ساله با شوروی، افغان هایِ پشتون زبان را به مجاهدانی طالبانی تبدیل کرد .این نبردها آنان را به جهادگرانی سرسخت تبدیل کرد که کمتر منعطف اند.
🔹ارمغان بیست سال اشغال افغانستان توسط آمریکا تنها ناامنی، خشونت، کشتار و کشت و تولید بیشتر تریاک را در پی داشت.
🔹سالهاست که در کلاسهای درسی و نشست های علمی این جمله را تکرار کرده ام:
✔️« آینده افغانستان از آن طالبان است».
این تحلیل اینجانب از روند رو به رشد طالبان در افغانستان است. در گذشته طالبان تنها در میان پشتوها طرفدارانی داشت، اما امروز در میان بقیه اقوام هم کم و بیش طرفدارانی یافته است. چرا؟
چون درد مردم افغانستان امنیت است، اما اشغالگران درد مردم افغانستان را نفهمیدند و خواستند به آنان، آزادی غربی را هدیه بدهند. ۹۹ درصد مردم افغانستان مسلمانند و اکثراً از این ولنگاری و آزادی غربی آزرده خاطرند و هم سرخورده. این آزادی به آنها هیچ چیزی نداده است. نه امنیت، نه اقتصاد، نه عزت و نه آبرو.
✅حالا گروهی خشن به نام طالبان دوباره در حال رشد است که همه می دانند در عین خشونتی که دارد، امنیت را به ارمغان می آورند. مردم افغانستان در دوراهی "امنیت" و "آزادی" گیر افتاده اند و باید یکی را انتخاب کنند. آنان دیدند که ۲۰ سال حضور آمریکا به آنان هیچ چیزی نداد؛ بلکه برخی از ارزش ها را هم از آنها گرفت. شما جای مردم افغانستان باشید، چکار می کنید؟
🔹در آینده درباره این جمله خواهم نوشت که" چرا یک تار موی اسلامگرایان را به هیکل سکولارها نخواهم داد". افغانستان، عراق، لیبی، مصر، سودان و یمن نمونه بارز سراب اعتماد به غرب است.. به نظرم غرب هنوز هم استعمارگر و وحشی است؛ اما با مدنیت جدیدش.
⚡️ناگفته هایی از طالبان(٢)
🔴 تکفیر و تَکَتُّف
🔹در جنگ شوروری با افغانستان، عده ای از جوانان عرب اهل سنت با گرایش فقهی مالکی از شمال آفریقا برای کمک به مجاهدان افغانی آمده بودند و در میان مبارزان پشتون حضور چشمگیری داشتند.
🔹این مجاهدان عرب دوشادوش مجاهدان افغانی علیه شوروی می جنگیدند و در گرماگرم جنگ، مباحثی بین آنها مطرح می شد.
🔹یکی از موضوعات اختلافی که خط مقدم جنگ علیه شوروی را تحت تاثیر خود قرار داده بود، نوع نماز خواندن مجاهدان مالکی مذهب شمال آفریقا بود. مالکی مذهبان تَکتُّف (دست بسته نماز خواندن) را سنت، اما غیر مستحب می دانستند و لذا با دست باز نماز می خوانند و از آن سو حنفی مذهبان افغانی با اینکه تکتف را مستحب می دانستند، اما دست باز خواندن مالکی مذهبان را نمی توانستند تحمل کنند، به گونه ای که این اختلاف جبهه های نبرد را تحت تاثیر شدید خود قرار داده بود.
🔹حنفی مذهبان افغانی می گفتند که باید مجاهدان مالکی مذهب، نماز را دست بسته بخوانند و مالکی مذهبان می گفتند که هر کس باید به فقه خود عمل کند.
🔹النهایه، نزاع مذهبی بالا گرفت و مجاهدان افغان و عرب بر روی یکدیگر اسلحه کشیدند. دکتر عبداللّه عزّام که رهبر عرب - افغان ها بود، صلاح را در این دید که به مالکی مذهبان دستور دهد که نماز را به صورت دست بسته بخوانند تا شر این غائله بخوابد. از دل این مجاهدان حنفی مذهب، طالبان متولد شد. طالبانی که یک اختلاف کوچک مستحبی را در میان خودِ اهل سنت تحمل نمی کند.
🔹بنابراین نباید از طالبان توقع داشته باشیم که با اقوام و مذاهب دیگر مدارا کند و مهربان باشد.
✔️طالبان این گونه اند...
⚡️ناگفته هایی از طالبان(٣)
🔴 آشنایی با تفکرات مذهبی - قومیتی طالبان
🔹 طالبان (طالب ها به گویش محلی) گروهی از شبه نظامیان روحانی هستند. آنها پشتون زبان و وابستگی فکری به مدارس علمیه دیوبندیه حیاتی(1) شمال پاکستان و جنوب افغانستان دارند.
1️⃣ تفکرات مذهبی:
🔹طالب ها از نظر فقهی، حنفی مذهب و از نظر اعتقادی، ماتریدی – اشعری اند. این جنبش از نظر اخلاقی، صوفی مسلک اند؛ ولی تحت تاثیر آرای ابن تیمیه موسس مکتب سلفیه نیز قرار دارند. طالبان تقسیم بندی توحید و شرک و مفهوم عبادت ابن تیمیه را قبول دارند. بنابراین می توان طالبان را «حنفیانِ ماتریدی-اشعری با گرایشات صوفی» و طرفدار ابن تیمیه دانست.
✔️ نکته اینجاست که به دلیل این طیف متنوع آرای گوناگون در مدرسه دیوبندیه و به تبع آن طالبان می توان مکتب فکری آنها را "دوگانه های متناقض" نامید.
🔹از طرفی طالبان تفکرات ابن عربی - صوفی تاویل گرای معروف قرن هفتم - را قبول دارند و از سویی دیگر آرای ابن تیمیه - ظاهرگرای اهل حدیثی و ضد تفكرات ابن عربی - را نیز قبول دارند.
🔹طالب ها به پیروی از تصوف به قبور ا