نکته بیست و چهارم
اینکه آمادگی سؤالات عجیب وغریب را داشته باشید! اگر سؤال عجیبی پرسیدند نگران نشوید؛ ممکن است یکی از استادان از شما بپرسد که اصلاً چرا آمدید این رشته، برو دانشگاهی که کارشناسی ارشد خواندید. ممکن است با لحن خیلی قاطع هم این را به شما بگوید. یا مثلاً به شما بگوید به نظرت سنت خیلی کم نیست برای دکترا (یا برعکس ممکن است بپرسند که سن و سالت برای دکتری خیلی زیاد نیست؟). در این مواقع آرامشتان را حفظ کنید؛ چرا که بسیاری از این سؤالات، تکنیک هایی برای سنجش روحیه و توان شما در موقعیتهای فشار روانی هستند. در چنین شرایطی شما باید با متانت و حفظ آرامش متناسب با سؤالی که استاد می پرسد جواب بدهید
چطور رزومه بنویسیم؟
این سوالی است که مطمئنا همه ما حداقل یک بار آنرا از ذهن گذرانده ایم . اگر می خواهید پاسخ این سوال مهم را بدانید پیشنهاد میکنیم مطالب کاربردی زیر را تا انتها مطالعه نمایید.
کمتر کسی است که نداند یک رزومه خوب تا چه اندازه برای موفقیت مهم است. اینکه بدانید که چگونه می باید خودتان را معرفی کنید. سوابق خود را چطور قید کنید و از تجربیات تان بگویید می تواند آینده شما را به طور کامل تغییر دهد. نوشتن یک رزومه کاری استاندارد و خوب شاید 70 درصد مسیر موفقیت شما را تعیین کند.
چگونه رزومه بنویسیم ؟
برای نوشتن رزومه شما 2 روش کلی پیش رو دارید. اینکه کدام روش را انتخاب می کنید کاملا به خودتان بستگی دارد و در نتیجه کار شاید آنقدرها تفاوت ایجاد نمی کند اما هر کدام از این دو روش تفاوت هایی دارند که در ادامه به آنها می پردازیم.
روش اول استفاده از نرم افزار ورد و نوشتن رزومه در ورد است.
روش دوم استفاده از رزومه ساز برای ساخت رزومه به صورت آنلاین است.
اطلاعات تماس:
🥏منظور از اطلاعات تماس، نام و نام خانوادگی، آدرس ایمیل و شماره تماس می باشد که باید در رزومه کاری خود بیان نمایید. پیشنهاد می شود اطلاعات تماس خود را در بخش پایین رزومه قرار دهید. در نوشتن اطلاعات تماس می بایست دقت کنید تا به طور دقیق از یک ایمیل استاندارد و یک شماره تماس که در دسترس است استفاده نمائید. استفاده از ایمیل هایی که آدرس های طولانی و عجیب و غریب دارند به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
بررسی رزومهی شما فقط چند ثانیه از وقت مصاحبه کننده را میگیرد. اگر رزومهی شما دقیق و بی عیبونقص باشد و خواندن آن نیز راحت باشد، شانس بیشتری برای گرفتن مصاحبه دارید.
نوشتن رزومه شاید یکی از سنتیترین مسیرهای رسیدن به موفقیت حرفه ای است.
افراد تازهکار میتوانند با بررسی نمونه یک رزومه خوب از افراد حرفه ای و موفق میتوانند به این نتیجه برسند که در رزومه خودشان جای چه مهارتها و تواناییهایی خالی است و تا چه حدی با حرفه ای ترینها فاصله دارند.
چگونه یک رزومه خوب بنویسیم ؟
🥏کامل بودن اطلاعات
🥏به روز بودن اطلاعات و رزومه
🥏صداقت در بیان محتویات و مطالب
🥏انتخاب قالب مناسب
🥏خلاصه بودن ( یک تا نهایتا دو صفحه )
🥏پرهیز از دیزاین زیاد و شلوغ بودن
🥏نوشتن رزومه مطابق با شرایط موسسه
🥏چیدمان درست اطلاعات
🥏نوشتن موارد مهم و ضروری
🥏وزن دادن به اطلاعات
🥏ترتیب زمانی سوابق و پیشینه
🥏لیست مهارت های مهم
🥏فایل رزومهی خود را با ترکیب کامل نام و نام خانوادگی ارسال کنید.
تهیه توصیه نامه تحصیلی شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد اما یک توصیه نامه خوب می تواند نقاط ضعف شما را در رزومه اپلای و شغلی جبران کند و باید در تهیه آن دقت و وسواس بیشتری به خرج دهید. برای تهیه توصیه نامه تحصیلی ، بیشترین سوالی که دانشجویان دارند این است که از کدام یک از اساتید توصیه نامه بگیریم و آیا مهم است کدام استاد توصیه نامه ما را نوشته باشد ؟
توصیه نامه تحصیلی به عنوان مدرکی است که موفقیت ها و دستاوردهای شما را اثبات می کند. این نامه نشان می دهد که از نظر افراد متخصص و آکادمیک حوزه تخصصی خود یعنی اساتید، در چه جایگاه علمی قرار دارید و چه آینده علمی در انتظارتان است. همچنین توصیه نامه به دانشگاه اثبات می کند که لایق پذیرش در آنجا هستید و حتی گاهی می توان نقاط ضعف شما در رزومه تحصیلی و شغلی تان، جبران کند.