🗓 تقویم روز
💥 27 دی
🔴 شهادت حجت الاسلام «سيدمجتبی نواب صفوی»، رهبر جمعيت فداييان اسلام و يارانش (1334ش)
◽️ شهيد سيدمجتبى نواب صفوى در سال 1303ش درخانى آباد تهران به دنيا آمد و پس از اتمام دروس ابتدايى، به آبادان سفر كرد. سيد مجتبى سپس براى ادامه تحصيل به نجف اشرف مهاجرت نمود و در آن جا از محضر مدرسين حوزه علميه نجف اشرف بهره مند گرديد. وى پس از چهار سال اقامت در نجف به دستور آيت اللّه سيدابوالحسن اصفهانى جهت مبارزه با كجروى هاى كسروى به ايران آمد و با تشكيل «جمعيت فداييان اسلام» به مبارزه با بدخواهان و بدانديشان پرداخت.
◽️ ترور وابستگان استعمارى مانند احمد كسروى، عبدالحسين هژير، على رزم آرا و حسين علاء از جمله فعاليت هاى سياسى اين جمعيت مى باشد. شهيد نواب صفوى همچنين با حكومت دكتر مصدق به خاطر عدم عمل به احكام اسلامى به مخالفت برخاست و به همين جهت در ايام نخست وزيرى مصدّق، دستگير و به زندان افتاد و تا سقوط حكومت مصدق در زندان بود. سرانجام اين مجاهد خستگى ناپذير به همراه سه تن از همرزمانش به نام هاى خليل طهماسبى، مظفر على ذوالقدر و سيدمحمد واحدى در بيدادگاه رژيم پهلوى محكوم و در صبحگاه 27 دى 1334 شمسى تيرباران شده و به خيل شهدا پيوستند. بدين ترتيب پرونده ده سال فعاليت سياسى و اجتماعى جمعيت فداييان اسلام بسته شد و جنايت ديگرى در پرونده سياه خاندان پهلوى ثبت گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
☀️ «گل درخت سخاوت و مغز حبه صبر و برگ فروتنی را به ظرف يقين بريزد و با وزنه حلم آنها را بكوبد و بهم مخلوط كند و آن را با آب خوف از خداي متعال خمير نمايد، و با جوهر اميد رنگ بزند و در ديگ عدالت بجوشاند بعد از آن در جام رضا و توكل صاف كند و داروي امانت و صداقت به آن مخلوط نمايد و از شكر و دوستي آل محمد و شيعيان ايشان به مقدار كافي بر آن بريزد و چاشني تقوا و پرهيزكاري بر آن اضافه نمايد و هر روز با ذكر خدا در پياله توبه قدري بنوشد، تا بهبودي حاصل نمايد و پيكر انسانيت داشته باشد، تقاضا مي شود به خواندن تنها اكتفا نشود بلكه جامعه عمل به آن پوشانده شود.»
شهید حجت الاسلام نواب صفوی
🔰 @ofogh_howzah
☀️ « آن کسی که در دوره جوانی من خیلی روی من اثر گذاشت، در درجه اوّل، مرحوم «نوّاب صفوی» بود. آن زمانی که ایشان به مشهد آمد، حدوداً پانزده سالم بود. من بهشدّت تحت تأثیر شخصیت او قرار گرفتم و بعد هم که از مشهد رفت، به فاصله چند ماه بعد، با وضع خیلی بدی شهیدش کردند. این هم تأثیر او را در ما بیشتر عمیق کرد»
1۳۷۷/۰۲/۰۷
مقام معظم رهبری
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 27 دی 1357
🔵 پيام امام خميني به مناسبت فرار محمدرضا شاه پهلوی از ايران
◽️ «فرار محمدرضا پهلوى را كه طليعه پيروزى ملت و سرلوحه سعادت و دست يافتن به آزادى و استقلال است به شما ملت فداكار تبريك عرض مى كنم» امام در ادامه اين پيام، علاوه بر درخواست از ملت ايران به ادامه دادن تظاهرات پرشور خود بر ضد رژيم سلطنتى و دولت غاصب بختيار، بار ديگر از قواى نظامى و انتظامى خواستند كه به ملت بپيوندند. از سوى ديگر با فرار شاه از ايران، مردم، مجسمه هاى شاه فرارى را در شهرهاى مختلف پايين كشيدند.
🔰 @ofogh_howzah
🔘 در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین نجمالدین طبسی بررسی شد
🔴 شهادت حضرت فاطمهزهرا علیها السلام در منابع اهلسنت
◽️ من بهعنوان کسی که سالهاست درباره تاریخ اسلام مخصوصاً دوران رسولالله و بعداز آن مطالعات زیادی داشتهام عرض میکنم، دلمان میخواهد زهرای اطهر که پاره تن رسولالله است بعداز رحلت ایشان معزز باشد و مورد اهانت قرار نگیرد. بسیار آرزو داشتیم تا حرفهای تلخی که راجع به زهرای اطهر میشنویم را نشنویم، زجردهنده، سوزناک و بسیار مصیبت بزرگی است هر چند دلمان میخواست که اینگونه نبود و میگفتیم چنین چیزی نیست اما چه کنیم، کتابهای حدیثی و تاریخی خود اهلسنت اینها را نقل کردهاند...
➕ متن کامل
yon.ir/HVGPE
🔰 @ofogh_howzah
☸ شهادت حضرت فاطمهزهرا علیها السلام در منابع اهلسنت
1⃣ المعجم الکبیر الطبرانی
او از شخصیتهای بزرگ اهلسنت و حنبلی مذهب است (م 260-360) ذیل «مما اسند ابوبکر الصدیق عن رسولالله؛ روایاتی که ابوبکر صدیق از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل میکند»؛ در آنجا حدیثی میآورد که ابوبکر میگوید: سه چیز است انجام دادم که ای کاش انجام نمیدادم «فوددت أنی لم أکن کشفت بیت فاطمة وترکته وأن أغلق علی الحرب» ای کاش دستور حمله به خانه فاطمه علیها السلام را نمیدادم هرچند این در به روی من بسته شد بهعنوان اعلان جنگ.
2⃣ مصنف عبد الرزاق متوفی 235
این کتاب اعتبار بیشتری از کتاب طبرانی دارد، ابن ابیشیبه در زمان متوکل عباسی بود؛ اتفاقاً سند این روایت از فرزند عمربن خطاب است، ایشان میگوید: وقتی که با ابوبکر بیعت شد علی علیه السلام و زبیر وارد بر فاطمه زهرا علیها السلام میشدند و راجع به قضیه سقیفه با ایشان مشورت میکردند، خبر به عمر رسید و او در آن ایام خلیفه نبود و یک شهروند بود، عمر وارد خانه فاطمه زهرا علیها السلام شد. گفت: ای دختر رسول خدا من به شما علاقهمندم اما به خدا قسم اگر دوباره این دو نفر به اینجا آمدند دستور میدهم خانه را به آتش بکشند؛ بعد عمر رفت و زهرای اطهر فرمودند عمر قسم خورده که اگر دفعه بعد آمدید اینجا را آتش بکشد، بلافاصله فرمود به خدا قسم عمر اینکار را میکند؛ ما هم مثل خیلیها دوست داشتیم اینگونه نباشد.
3⃣ انساب الاشراف بلاذری م 279
بلاذری، ندیم متوکل بود، شخصیتی نبود که دلش برای اهلبیت علیهم السلام بسوزد لذا اگر حرفی هم درباره حضرت فاطمهعلیها السلام گفته است بیشترش سانسور شده ولی مطلبی از او مانده است که میگوید: خلیفه کسانی را فرستاد برای بیعت با ابوبکر و مولی بیعت نکرد، او آمد و با آتش به درب منزل زهرا رفتند و زهرا به استقبال رفت، جلویش را گرفت و فرمود: آمدهای خانه مرا آتش بزنی؟ عمر گفت برای حفظ دین، خانه تو را باید آتش بزنم و در جای دیگر میگوید: ابوبکر عمر را خدمت امیرالمؤمنین علیه السلام فرستاد و به عمر گفت با خشونت و قساوت علی را بیاور؛ این قساوت یعنی همان که پیشتر ذکر کرد که با آتش آمد.
4⃣ الاموال ابن سلام متوفی 224
عبدالرحمنبن عوف میگوید خدمت خلیفه اول رسیدم؛ او بیمار بود مشاهده کردم خیلی ناراحت و متأسف است، سپس گفت: کاش سه کار را انجام نمیدادم «انی وددت ان لا تفعل؛ کاش کذا و کذا را انجام نمیدادم». نویسنده میگوید ابوبکر گفته است، راوی هم گفته ولی من نمیخواهم بگویم، ببینید خیانت تا چه حد است! ولی در پاورقی مطلب آمده است که ابوبکر گفته است «فوددت أنی لم أکن کشفت بیت فاطمة».
yon.ir/HVGPE
🔰 @ofogh_howzah
✳️ آیا حکم اجباری بودن حجاب در حوزه قانون الهی است یا در حوزه قوانین اجتماعی؟
◽️ آیاحجاب زنان و مردان یک امر خصوصی است یا مسئله عمومی؟ موج تخریب و هجمه همهجانبه مخالفان «حجاب»، امروز در رویکردی جدید و با شیوه شبهپراکنی و تفرقهافکنی وارد میدان شده است؛ زیرا حیا و «حجاب» بزرگترین مانع غلبه دشمن بر کشور اسلامیمان است. «میشل هولباگ» نویسنده فرانسوی میگوید: «جنگ علیه اسلامگرایی با کشتن مسلمانان فایدهای ندارد، فقط با فاسد کردن آنها میتوان به این پیروزی دست یافت...
➕ متن کامل
yon.ir/rq8ej
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام سجاد علیهالسلام
💎 ألا و إنَّ أبغَضَ النّاسِ إلَى اللّه مَن یَقتَدی بِسُنَّةِ إمامٍ و لا یَقتَدِی بِأعمالِهِ.
💎 هشدار که منفورترین مردم نزد خداوند کسى است که سیره امامى را برگزیند ولى از کارهاى او پیروى نکند.
📚 کافى/8/234
🔰 @ofogh_howzah
🔵 روزی که بیتو میگذرد روز محشر است / سعدی
این بوی روح پرور از آن خوی دلبر است
وین آب زندگانی از آن حوض کوثر است
ای باد بوستان مگرت نافه در میان
وی مرغ آشنا مگرت نامه در پر است
بوی بهشت میگذرد یا نسیم دوست
یا کاروان صبح که گیتی منور است
این قاصد از کدام زمین است مشک بوی
وین نامه در چه داشت که عنوان معطرست
بر راه باد عود در آتش نهادهاند
یا خود در آن زمین که تویی خاک عنبر است
بازآ و حلقه بر در رندان شوق زن
کاصحاب را دو دیده چو مسمار بر در است
بازآ که در فراق تو چشم امیدوار
چون گوش روزه دار بر الله اکبر است
دانی که چون همیگذرانیم روزگار
روزی که بیتو میگذرد روز محشر است
گفتیم عشق را به صبوری دوا کنیم
هر روز عشق بیشتر و صبر کمتر است
صورت ز چشم غایب و اخلاق در نظر
دیدار در حجاب و معانی برابر است
در نامه نیز چند بگنجد حدیث عشق
کوته کنم که قصهی ما کار دفتر است
همچون درخت بادیه سعدی به برق شوق
سوزان و میوهی سخنش همچنان تر است.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 حضرت زهرا سلام الله علیها
💎 الَهِی أَصْلِحْ لِی دِینِیَ الَّذِی هُوَ عِصْمَةُ أَمْرِی وَ أَصْلِحْ لِی دُنْیَایَ الَّتِی فِیهَا مَعَاشِی وَ أَصْلِحْ لِی آخِرَتِیَ الَّتِی إِلَیْهَا مَعَادِی وَ اجْعَلِ الْحَیَاةَ زِیَادَةً لِی مِنْ کُلِ خَیْرٍ وَ اجْعَلِ الْمَوْتَ رَاحَةً لِی مِنْ کُلِّ شر.
💎 خداوندا! دینم را اصلاح کن که نگهدار کار من است، دنیای مرا اصلاح کن که تلاش و معاش من در آن است، آخرتم را اصلاح کن که بازگشتم به سوی آن است، زندگی مرا سبب زیادی هر خیر، و مرگ مرا مایه راحتی از هر شّر قرار بده.
📚 الصحیفة الفاطمیه، ص 56
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 29 دی
⚫️ رحلت مرجع و عالم بزرگ آيت اللّه «سيد احمد خوانساری» (1363 ش)
◽️ آيت اللّه سيد احمد موسوى خوانسارى در سال1269ش 1309 ق در خوانسار به دنيا آمد. وى در كودكى پدر را از دست داد و از آن پس تحت سرپرستى برادر بزرگش قرار گرفت. ايشان پس از طى مقدمات در زادگاه خود، راهى اصفهان و نجف اشرف گرديد و از محضر استادان نامدارى همچون: آخوند خراسانى، سيد محمدكاظم يزدى، ميرزاى نايينى و آقاضياء عراقى استفاده كرد. ايشان همچنين در اراك نيز از آيت اللّه حائرى يزدى كسب فيض نمود. آيت اللّه خوانسارى از آن پس به تدريس همت گماشت و مدتى بعد درس خارج فقه و اصول خود را داير ساخت.
◽️ وى در سال 1329ش، به درخواست مردم تهران به آن شهر عزيمت نمود و در مسجد حاج سيد عزيزاللّه بازار تهران، به اقامه جماعت مشغول گرديد. آيت اللّه خوانسارى از عالمانى است كه همزمان با خروش مقدس امام خمينى عليه رژيم طاغوت، همواره از آن حضرت پشتيبانى مى كرد و از هر اقدامى براى پيشبرد اهداف انقلاب كوتاهى نمى كرد. حضور ايشان در پايتخت علاوه بر روحيه دادن به انقلابيون، باعث برخورد محتاطانه تر رژيم با مردم مى گرديد. در محضر درس اين فقيه نستوه، عالمان نامدارى چون حضرات آيات: شهيد مرتضى مطهرى، امام موسى صدر، سيد رضا صدر و جلال طاهر شمس پرورش يافتند.
◽️ آيت اللّه خوانسارى در طول عمر با بركت خود، آثار فراوان عمرانى و علمى از خود برجاى گذاشت كه بخش عمده اى از آن، شامل آثار علمى و تاليفات آن فقيه بزرگوار مى باشد. شرح مختصر نافع، حاشيه بر عروة الوثقى و العقايد حقه و... از آن جمله اند. ايشان از صدقات جاريه به ساخت مساجد و مدارس و حسينيه ها و درمانگاه ها همت گماشت و منشأ خدمات خير گرديد. آيت اللّه خوانسارى سرانجام در 29 دى 1363 27 ربيع الثانى 1405ق در 94 سالگى رحلت كرد و در حرم حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 29 دی 1357
🔴 تظاهرات ميليونی مردم انقلابي ايران در روز اربعين حسينی عليه دولت بختيار
☀️ به دعوت امام خمينى (ره)، مردم ايران، با اتحاد، در يكراهپيمايى، عليه آخرين بازمانده رژيم شاه شركت كردند.
در اين تظاهرات كه از بزرگ ترين اجتماعات دوران انقلاب بود و همزمان با روز اربعين سال 1399ق برگزار شد، شركت كنندگان خواستار اعلام غيرقانونى بودن سلطنت و خلع رژيم شاه و تأسيس جمهورى اسلامى شدند.
🔰 @ofogh_howzah
☸ زندگی نامه طلبه شهید مهدی مرادی
◽️ در کربلای پنج از دشمن اسیر گرفت، ولی چشمش در چشم آن افتاد، دلش رحم آمد و او را نکشت، مدتی بعد او را با بمب شیمیایی چنان شهید کردند، که جنازهاش قابل شناسایی نبود.
◽️ طلبه شهید مهدی مرادی، سال 1347ش در مشکینشهر دیده به جهان گشود. پساز رشد و بالندگی به مدرسه رفت. در دبیرستان صبحها درس میخواند و عصرها در حوزه علمیه مشغول درس دینی شد.
◽️ پدرش میگوید: مهدی لحظهای قرآن را از خودش دور نمیکرد و در نیمههای شب نیز قرآن و دعا میخواند و روزهای دوشنبه و پنجشنبه روزه داشت. کمحرف، با حیا و مهربان بود با آنکه سن کمی داشت، ولی نماز و دعایش در دیگران اثر میگذاشت. میگفت: نماز، انسان را از گناه دور میکند.
◽️ مادرش وقتی متوجه رفتن مهدی به جبههها شد، بیدرنگ بهدنبالش رفت و به او گفت: وقتی بروی، مثل اینکه امیدمان رفته است. چیزی نگفت و به خانه برگشت. داخل حیات لباسش را به مادرنشان داد و با گریه گفت: سرباز آقا زمان زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستم، حالا نمیگذاری بروم؟ مادرش میگوید: به او گفتم: برو. بعدها مهدی در نامهای نوشت: آن روز بهخاطر اینکه دل شما را نشکنم، مجبور شدم که برگردم، ولی دینم را بیشتر دوست دارم و باید در جبهه باشم.
◽️ تنها پسر خانواده بود و به همین دلیل سپاه مانع رفتن او به جبهه میشد. با گریه میگفت: اسمم را مهدی گذاشتند و اگر آقا ظهور کند، چه جوابی دارید تا به ایشان بدهید؟
◽️ در گردان حضرت علیاصغر علیه السلام بهعنوان پیک مشغول بود و عاقبت در روز جمعه دوم فروردین سال 1366 در عملیات کربلای8 در شلمچه آسمانی شد. وقتی مادرش حرف از عروسیاش میزد، میگفت: دعا کنید تا عروس شهادت را در آغوش بگیرم!
علمداران عشق
تهیه و تنظیم: علیاکبر بخشی
🔰 @ofogh_howzah
✳️ تسبيحات حضرت زهرا(س)
💎 در مورد تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها نکاتي وجود دارد:
1⃣ اين تسبيحات تشکيل شده از 34 مرتبه اللهاکبر، سپس 33 مرتبه الحمدلله و سپس 33 مرتبه سبحانالله.
2⃣ تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها داراي اهميت بسيار است، امام محمدباقر عليهالسلام فرمودند: خداوند به چيزي مانند تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها ستايش نشد. اگر چيزی بهتر از آن وجود داشت، پيامبر صلياللهعليهوآلهوسلم آن را به حضرت زهرا سلاماللهعليها می بخشيدند.
3⃣ اين تسبيحات مختص به تعقيب نمازهای يوميه يا واجب نبوده، بلکه پساز همه نمازها گفتن آن مستحب است. حتي پساز نمازهاي مستحبي، بلکه اين تسبيحات مستحب نفسی است و هرجا گفته شود خوب است، حتي اگر در تعقيب نماز نباشد.
4⃣ هنگام خواب، تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها مستحب است و فقها فرمودهاند براي دفع خواب بد مفيد است.
5⃣ استحباب بيشتر در گفتن تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها با تسبيح تربت سيدالشهدا عليهالسلام.
6⃣ اگر در تعداد هريک از تکبيرات يا تحميدات يا تسبيحات شک کند، چنانچه از محل خود رد نشده، بنا بر کمتر ميگذارد و تکرار ميکند تا مطمئن شود مقدار مشخصشده را گفته است، ولي اگر از محل رد شده است اعتنا نميکند.
حجةالاسلام والمسلمين سيدجعفر زبانی
🔰 @ofogh_howzah
◾️ اگر کسی خواست ببيند چرا حضرت مريم(ع) نيمی از جهانی شدن است و تا حضرت عيسی(ع) ضميمه نشود، جهاني نخواهد شد؛ ولي حضرت فاطمه(س) به تنهایي کلمه جامع الهی است؛ بايد بداند کفيل حضرت مريم(س)، حضرت زکريا بود: و کفّلها زکريا، يعني جعلالله سبحانهوتعالي زکريا کفيلاً للمريم؛ ولی کفيل وجود مبارک حضرت فاطمه(س)، رسول گرامي اسلام(ص) است که اولين و آخرين، در پيشگاه رسالت آنحضرت خاضعاند...
حضرت آیه الله جوادی آملی
🔰 @ofogh_howzah
◾️ بوی خوش میآید اینجا، عود و عنبر سوخته؟
یا که بیت اللَّه را کاشانه و در سوخته؟
از چه خون میگرید این دیوار و در؟ یا رب مگر
گلشن آل خلیل اینجا در آذر سوخته؟
خانه وحی از مَلک یکباره شد در ازدحام
اندرین غوغا مگر جبریل را پر سوخته؟
خانه زهراست اینجا، قتلگاه محسن است
آشیان قهرمان بدر و خیبر سوخته
سینه زهرا شکسته، چهرهاش نیلی شده
مرتضی، خونین جگر قلب پیمبر، سوخته!
بر حریم عقل کل، دیوانهای زد آتشی
کز غمش هر عاقلی را جان و پیکر سوخته
خیمهگاه کربلا را آتش از اینجا زدند
شد ز داغ محسن آخر کام اصغر، سوخته
گر نمیکرد اشک چشمانت «حسان» امداد من
میشد از آه من این اوراق دفتر، سوخته
حبیب الله چایچیان
🔰 @ofogh_howzah
💠حدیث روز
▪️حضرت زهرا(علیها السلام): مَا الَّذِی نَقِمُوا مِنْ اَبِی الْحَسَنِ(علیه السلام)
نَقَمُوا مِنْهُ وَ اللهِ نَکِیرَ سَیْفِهِ، وَ قِلَّةَ مُبالاتِهِ بِحَتْفِهِ، وَ شِدَّةَ وَطْأَتِهِ، وَ نَکالَ وَقْعَتِهِ، وَ تَنَمُّرَهُ فِی ذاتِ اللهِ.
👈هنگامى که فاطمه(علیها السلام) بیمار شد ، زنان مهاجر و انصار به عنوان عیادت خدمتش حاضر شدند، و عرض کردند: حال تو چه گونه استاى دختر رسول خدا؟او در پاسخ، حمد و سپاس خدا را بجا آورد، و درود بر پدرش پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرستاد، و سپس فرمود:
1⃣ابوالحسن (علیه السلام) براى رهبرى جامعه اسلامى چه مشکلي داشت که كارگردانان سقيفه او را رها کردند؟
2⃣اشکالشان به علي اين بود که در هنگامه جنگ کسي در مقابل شمشيرش طاقت نميآورد؛
3⃣ ديده بودند علي جايي که قدم ميگذاشت استوار و محکم قدم ميگذاشت نه با مسامحه؛
4⃣آن جايي که بايد کسي را مجازات کند ضربهاش عبرتآموز و سخت؛
5⃣آنجا که مربوط به خدا ميشود علي کاملا آماده است و کمال قاطعيت را در مورد تکاليف الهي اعمال مي کند و هيچ انعطاف نميپذيرد. اين عيبي است که مردم از علي ميگرفتند. اين براي مردم قابل تحمل نبود.
📒دلائل الامامة: ۱۲۵، الاحتجاج ۱: ۱۴۷
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 30 دی
🔵 آتش زدن مركز فرهنگي ايران در لاهور پاكستان توسط گروهك صحابه (1375ش)
◽️ كتابخانه علامه اقبال لاهورى و مركز فرهنگى ايران، بهدنبال بى تفاوتى پليس پاكستان در حراست از آن، از سوى گروهك صحابه، عوامل مزدور وهابيون در پاكستان، به آتش كشيده شد و حدود دوازده هزار جلد كتاب شامل قرآن، كتابهاى مذهبى و آثار نفيس و ارزشمند علمى، وسايل آموزش قرآن و زبان و رايانه ها در آتش حقد و كينه ضد فرهنگيان سوخت.
◽️ كتابخانه علامه اقبال لاهورى به عنوان بزرگ ترين كتابخانه و مركز فرهنگى جمهورى اسلامى ايران در لاهور پاكستان، داراى سابقه اى چهل ساله و روزانه پذيراى خيل عظيمى از مسلمانان تشنه علم و فرهنگ و مشتاقان زبان، فرهنگ و ادبيات فارسى بود. اقدام عوامل تروريست در آتش زدن اين مركز فرهنگى نشان داد كه آمريكا و اسرائيل در اين حركت ضد اسلامى و ضد فرهنگى دست داشته اند و مى خواستند با دامن زدن به فرقه گرايى، مراسم روز جهانى قدسِ آن سال را تحت الشعاع اين حادثه قرار دهند.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 30 دی 1357
⚫️ انتشار خبر بازگشت حضرت امام خمینی (ره) به ايران
◽️ انتشار خبر بازگشت حضرت امام خمينى به ميهن اسلامى، شادى و شعف فراوانى در ميان مردم ايران به وجود آورد. گفتگو درباره مراجعت امام و كيفيت استقبال از ايشان، در ميان مردم و اجتماعات كوچك و بزرگ، شور و هيجان غيرقابل وصفى ايجاد كرد. از طرف ديگر، اعلام تصميم قطعى امام براى بازگشت به ايران، عوامل رژيم شاه را دچار بحران و اضطراب شديدى كرد. آنها با تلاش بى وقفه سعى داشتند راهى براى نجات خود بيابند و بسيارى ناچار به استعفا و فرار از ايران شدند.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
☀️ او [حضرت زهرا سلام الله علیها)] سرور زنان عالم و نظير مريم دختر عمران است و هنگامي كه از صحرای محشر عبور ميكند منادی از عرشالهی ندا می دهد كه ای اهل محشر چشمانتان را بپوشانيد زيرا فاطمه دختر محمد از اينجا ميگذرد. اين از احاديث صحيح است و جزو اخبار ضعيف نيست و پيوند و ازدواج او با [حضرت] علي [علیه السلام] نبود مگر بعد از آنكه خداوند عقد [حضرت] علي و او را به شهادت و گواهی ملائكه در آسمانها بست. و چقدر بسيار، نه يكمرتبه،[پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم] فرمود: مرا میآزارد هرچه كه او را بيازارد ومرا به خشم ميآورد هرچه او را به خشم آورد و بهدرستی كه او پاره تن من است.
ابن ابیالحديد معتزلی
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در كلام نويسندگان غير شيعه
1⃣ عليبن محمدبن عبدالكريم جزري-معروف به ابناثير- در اسدالغابة در توصيف حضرت فاطمه(علیها السلام) مينويسد: فاطمه معروف به ام ابيها شده بود و عزيزترين مردم به رسول خدا بود.
2⃣ عبدالفتاح عبدالمقصود -نويسنده معروف اهلسنت و مصري- پشتيباني و جانبداري حضرت فاطمهزهرا(علیها السلام) از اميرالمؤمنين(علیه السلام) را يادآور ميشود و مينويسد:
(حضرت) فاطمه (علیها السلام)... بر خود لازم ميدانست كه بهپا خيزد، دعوت كند، تا ميتواند بكوشد. او دوش به دوش شوهر مظلومش ايستاد و با زبان كه تنها وسيله دفاعش بود به او ياري ميكرد. با اين عمل (حضرت) خديجه كبري (علیها السلام) را دوباره نشان ميداد
3⃣احمدبن عبدالله احمدبن اسحاقبن موسيبن مهران- محدث و مؤلف نامدار اهل سنت- معروف به ابونعيم
اصفهاني در كتاب پرآوازه خود يعني حليةالاولياء مينويسد:
(حضرت) فاطمه(علیها السلام) از عابدان خالص و پاكان تقويپيشه است. او سرور دوشيزگان، تكه مانند رسول، نزديكترين فرزندانش به قلبش از لحاظ دوستي و نزديكي و اولين آنها بعد از وفاتش از لحاظ ملحقشدن است. او از دنيا و بهرههاي عمري دنيا چشم پوشيده بود و به پيچيدگيهاي عيوب دنيا و آفتهاي آن آشنا بود.
4⃣ ابنابيالحديد معتزلي از استاد خود، ابوجعفر يحييبن محمد علوي بصري، نقل ميكند كه ميگفت:
حرمت (حضرت) فاطمه (علیها السلام) اعظم و منزلتش ارفع، صيانتش بهخاطر رسولخدا (ص)سزاوارتر است. (حضرت) فاطمه (علیها السلام) پاره تن و جزئي از گوشت و خون اوست نه همچون زن بيگانه كه هيچ نسبتي بين او و شوهرش نيست...
5⃣ سليمان كتّاني (نويسنده مسيحي)در كتاب «فاطمةالزهرا وتر في غمد» مینویسد:
(حضرت)فاطمه زهرا (علیها السلام) مقامي والاتر از آن دارد كه سندهاي تاريخي و روايتي بهسوي او اشاره كنند و گراميتر از آن است كه شرححالگونهها بهجانب وي راهنما باشند. (حضرت) فاطمه (علیها السلام) را همين چارچوب كافي است كه دختر محمد (ص)و همسر علي (علیه السلام) و مادر حسن و حسين (علیه السلام) و بزرگ بانوي جهان است.
6⃣ ابوسالم كمالالدين محمدبن طلحهبن محمد حسن عدوي قرشي- شاعر و قاضي شافعي- (582- 652 ه. ق) صاحب كتاب عقدالفريد و مطالبالسوول نام دختر رسول خدا(ص) را با اين بيان خاطرنشان ميشود:
همانا او به فضيلت و خلقوخوهايي كه از سوي پيامبر (ص)منصوص بود مخصوص شده بود و به خصايصي كه كلام نبوي به آن تصريح كرده بود برتري داده شده بود و با صفات شرفي كه نفسهاي پاك و گرانقدر در تكتك آنها مسابقه داده بودند متمايز شد...
7⃣ هروي - لغوي نامي- در كتاب الغريبين مينويسد:
(حضرت) مريم(علیها السلام) بتول ناميده شد، چون از مردان بريد و (حضرت) فاطمه (علیها السلام) بتول ناميده شد، چون از نظير و مانند بريد، يعني بیهمتا شد.
🔰 @ofogh_howzah
◾️ آن مظلومه، چنین وصیّت کرد (مرا شبانه دفن کنید و قبر مرا به کسى اعلام ننمایید) و مولىالموالى، امیرالمؤمنین على(علیه السلام) به آن وصیّت عمل کرد. «أوصت فاطمة أن لا یعلم إذا ماتت... لا یصلیا علیها قال فدفنها علیّ(علیه السلام) لیلاً و لم یعلمهما بذلک.» بحار/43/182 آنگاه که امیرمؤمنان فاطمه، آن بضعه اشرف کائنات را در شب با چشمى گریان و غمى گران دفن نمود؛ و این کار به دلیل اقامه حجت بر نسلهاى آینده بود تا در اینباره فکر کنند که چرا قبر آن حضرت(علیها السلام) مخفى است؟!
◾️ مرحوم کلینى فقط با سه واسطه از امام هفتم موسىبن جعفر(علیه السلام) به روایت صحیحه روایت مىکند به این ترتیب که از محمدبن یحیىالعطّار از عمرکىبن علىالبوفکى از علىبن جعفر برادر امام(علیه السلام) از امام موسىبن جعفر(علیه السلام) روایت مىکند که امام(علیه السلام) فرمودند: «إن فاطمة (علیهاالسلام) صدیقة شهیدة». کافی/1/458 «فاطمه(علیها السلام)، صدیقه شهیده است»؛ یعنى هم راستگوست و در آنچه مىگوید شک و شبهه اى نیست و هم شهیده راه حق است...
آیةاللهالعظمی میرزاجواد تبریزی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
◾️ سینهای کز معرفت گنجینه اسرار بود
کی سزاوار فشار آن در و دیوار بود؟
طور سینای تجلی مشعلی از نور شد
سینه سینای وحدت مشتعل از نار بود
ناله بانو زد اندر خرمن هستی شرر
گویی اندر طور غم چون نخل آتشبار بود
آنکه کردی ماه تابان پیش او پهلو تهی
از کجا پهلوی او را تاب آن آزار بود؟
گردش گردون دون بین کز جفای سامری
نقطه پرگار وحدت مرکز مسمار بود
صورتش نیلی شد از سیلی، که چون سیل سیاه
روی گیتی زین مصیبت تا قیامت تار بود
شهریاری شد به بند بندهای از بندگان
آنکه جبریل امینش بنده دربار بود
از فقای شاه، بانو با نوای جانگداز
تا توانایی به تن، تا قوت رفتار بود
گرچه بازو خسته شد وز کار دستش بسته شد
لیک پای همتش بر گنبد دوّار بود
دست بانو گرچه از دامان شه کوتاه شد
لیک بر گردون بلند از دست آن گمراه شد
آیةالله غروی اصفهانی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
◾️ اسماء میگويد، هنگام ولادت فرزندان فاطمه(ع) هيچگونه آثار زنانگی در آن حضرت ظاهر نگشت و شنيدم كه رسول خدا(ص) فرمود: «انّ فاطمة خلقت حوريّةً في صورة انسية» [بحارالانوار ج 43، ص 7] همانا فاطمه چون حوريهاي در صورت انسانی خلق شده است
◾️ و نيز رسول گرامي اسلام(ص) ميفرمايد: فاطمة حوراء انسية فكلّما اشتقت الي رائحةالجنة شممت رائحة ابنتي فاطمة،... فما قبّلتها قطّ الاّ وجدت رائحة شجرة طوبي منها. [بحارالانوار، ج 43، ص 4و6] فاطمه حوريهاي انساني است، هر زمان مشتاق بوی بهشت میشوم فاطمه دخترم را میبويم، هيچوقت او را نبوسيدم مگر اينكه بوی شجره طوبي را از او استشمام میكنم.
علامه محمدتقی جعفری(ره)
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 1 بهمن
🔵 رحلت محدث كبير شيعه «حاج شيخ عباس قمی» صاحب مَفاتيحُ الجَنان (1319 ش)
◽️ آيت اللّه حاج شيخ عباس قمى در سال 1256 ش1294 ق در شهر قم به دنيا آمد. در ابتدا از محضر آيت اللّه محمد ارباب قمى فيض برد و سپس در 21 سالگى راهى نجف اشرف گرديد. وى در نجف از محضر فقيهان بزرگى همچون: علامه سيد محمد كاظم يزدى، ميرزا محمد تقى شيرازى، شيخ الشريعه اصفهانى و سيد حسن صدركاظمى بهره برد و اجازات متعدد اجتهاد دريافت كرد. شيخ عباس قمى به علت علاقه بسيار به احاديث و اخبار، ملازم خاتمُ المحدثين، علامه ميرزا حسين نورى گشت و بيشتر اوقات خود را در اين مسير صرف نمود و اجازه روايت نيز گرفت.
◽️ وى به كمك حافظه قوى، تلاش پيگير و علاقه وافرى كه به شناخت راويان و محدثان راستگو و نقل اخبار اهل بيت داشت به جمع آورى حديث همت گماشت به طورى كه در طى ساليان اقامت در نجف، از شاگردان طراز اول استاد خود بود. ايشان در حدود سال 1392 ش (1331 ق) ساكن مشهد شد و در آن جا به مدت بيست و دو سال، به تصنيف و تأليف و تدريس پرداخت. درس هاى اخلاق شيخ عباس قمى با استقبال كم نظير طلاب و علماى شهر مواجه شد و نزديك به هزار نفر در آن شركت مى كردند.
◽️ محدث قمى گذشته از تبحر و استادى در علوم مختلف اسلامى، در ادبيات عربى و فارسى نيز عالمى چيره دست بود و به شعر و شاعرى علاقه بسيار داشت و گاه خود نيز شعر مى سرود. مجموعه آثار او متجاوز از هشتاد اثر است كه در علوم مختلف به نگارش درآمده اند. آثار و نگاشته هاى شيخ عباس قمى در اين علوم نشان از روح تلاشگر و عظمت علمى وى دارد. كلمات لطيفه، علم اليقين، نَفسُ المَهموم، منازل الاخره و... از جمله سى كتاب تأليف شده ايشان مى باشد. همچنين مفاتيحُ الجنان مهم ترين و معروفترين اثر آن عالم ربانى است.
◽️ سرانجام وى در اواخر عمر راهى نجف شد تا اينكه در 1 بهمن 1319ش 23 ذى حجه 1359ق در 63 سالگى رحلت كرد و در نجف اشرف در جوار قبر استاد خود، ميرزاى نورى مدفون گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 1 بهمن 1357
🔵 آزادی زندانيان سياسی از زندان های طاغوت (1357 ش)
◽️ با متزلزل شدن پايه هاى حكومت رژيم پهلوى درمقابل فشارهاى مردمى و امواج خروشان انقلاب اسلامى، بختيار درصدد بود با اقداماتى كه در جهت كم كردن خشم مردم و فروكش نمودن انقلاب انجام مى دهد، بتواند نظر امام خمينی (ره) را به خود جلب كند. وى در اين راستا دستور آزادى 162 زندانى سياسى را داد و اين زندانيان در ميان ابراز احساسات شديد مردم آزاد شدند.
🔰 @ofogh_howzah
☀️ اول بهمن 1348 ش، سرآغاز سلسله درس هاى زيربنايى «ولايت فقيه» يا «حكومت اسلامى» بود كه حضرت امام خمينى (ره) همزمان با رهبرى حركت سرنوشت ساز بسيج نيروهاى جوان و دانشگاهى و تشويق آنان به مطالعه و بررسى قوانين همه جانبه اسلام، در حالى كه چند سالى از تبعيدشان در نجف اشرف مى گذشت، در طى دوازده جلسه در مسجد شيخ انصارى ارائه نمودند.
☀️ اين بحث علمى نه تنها حوزه هاى علميه و محافل علمى روحانيت را با بيانى مستدل و فقهى به اصل تفكيك ناپذيرى دين و سياست متوجه مى نمود، بلكه محيط هاى دانشگاهى را نيز با نظام سياسى اسلام به عنوان يك تئورى كامل و الهى براى حكومت اسلامى آشنا مى كرد و روح خودكم بينى و خودباختگى را از اين محافل آشنا با فرهنگ غرب مى زدود. سخنان حضرت امام خمينى در اين جلسات پس از مدتى تبديل به كتابى با همين عنوان گرديد.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
◾️ این همه اظهاراتی که پیغمبراکرم(ص) درباره حضرت زهرای مرضیه(س) کردهاند، از یک نوع عنایت حکیمانه حکایت میکند، یعنی صرف احساس پدری و فرزندی نیست که احساسات پدری و فرزندی چنین سخنانی را اقتضا کرده باشد؛ و از سوی دیگر، اینگونه نبود که چون خودشان حضرت زهرا(س) را دوست میداشتند، فقط به ملاک این که پدری فرزند خودش را دوست میداشته، این جملهها را میگفتهاند...
◾️ آیا کسی باور میکند که در دنیای عرب تا چند سال پیش مردم از وجود دختر ننگ داشتند و دخترها را زنده به گور میکردند، حال یکمرتبه پیغمبر رسید به حدی که دست دخترش را میبوسد، حضرت زهرا(س) را میبوید و میگوید: من بوی بهشت را از این دختر استشمام میکنم، انسیه حوراء، بشری است ملکوتی.
اینها نشان میدهد که همانگونه که حضرت علی (ع) الگوی مرد اسلام ومرد نمونه اسلام بود، حضرت زهرا(س) زن نمونه اسلام بود.
علامه شهید مطهری (ره)
(آشنایی با قرآن/ ج۸/ ص۱۲۵)
🔰 @ofogh_howzah