💠 حدیث روز
🔵 امام موسى کاظم (ع)
💎 طُوبَى لِشِیعَتِنَا الْمُتَمَسِّکِینَ بِحُبِّنَا فِی غَیْبَةِ قَائِمِنَا الثَّابِتِینَ عَلَى مُوَالاتِنَا وَ الْبَرَاءَةِ مِنْ أَعْدَائِنَا أُولَئِکَ مِنَّا وَ نَحْنُ مِنْهُمْ قَدْ رَضُوا بِنَا أَئِمَّةً وَ رَضِینَا بِهِمْ شِیعَةً وَ طُوبَى لَهُمْ هُمْ وَ اللَّهِ مَعَنَا فِی دَرَجَتِنَا یَوْمَ الْقِیَامَةِ.
💎 خوشا به حال شیعیان ما که در غیبت قائم ما بر محبت و ولایت ما و بیزارى از دشمنان ما پایدار ماندند، آنها از ما و ما از آنهاییم. همانا آنان امامت ما را پذیرفتند، ما هم آنها را بهعنوان شیعیان خود پذیرفتیم. خوشا به حال آنها و باز هم خوشا به حال آنها، آنها به خدا قسم در درجه ما و در کنار ما در روز قیامتاند.
📚 بحارالانوار(ط - بیروت)/ج51/ص151
🔰 @ofogh_howzah
♻️ بیانیه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در مورد جنایات و کشتار مردم مظلوم و مسلمان منطقه جامو و کشمیر
✅ مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم ضمن ابراز نگرانی از وضعیت اسفبار ملت ستمدیده کشمیر ومحکومیت کشتار بی رحمانه از دولت هند می خواهد که با حفظ سابقه افتخار آمیز خود در مبارزه با استعمار و استکبار با تاسی به رهبر آزادگان جهان امام حسین بن علی(علیهما السلام) هرچه سریعتر با پایبندی به قوانین بین المللی و داخلی ثبات و آرامش را به منطقه برگردانده و از هرگونه اقدام تنش آمیز خود داری نماید.
http://mntqom.com/?p=7651
_____
@MNT_QOM
🔰 @ofogh_howzah
◾️ گریه بر سید الشهدا(علیهالسلام)از نماز شب بالاتر است
آیت الله العظمی بهجت(ره)
▪️ فضیلت بکاء بر سیدالشهدا(علیهالسلام)بالاتر از نماز شب می باشد؛ زیرا نماز شب عمل قلبی صرف نیست، بلکه کالقلبی است، ولی حزن و اندوه و بکاء، عمل قلبی است، بهحدی که بکاء و دمعه (اشک چشم) از علائم قبولی نماز وتر است.
در محضر بهجت، ج۱، ص ۲۱۶📚
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ احکام عزاداری ماه محرم (1)
1⃣ گریه در نماز برای مصائب سیدالشهدا علیهالسلام مسئلهای اختلافی بین فقهاست. به نظر برخی از بزرگان، این امر نماز را باطل نمیکند؛ بنابراین در این مسئله باید به رساله فقها مراجعه شود.
2⃣ اگر مسجد را برای روضهخوانی چادر بزنند و فرش کنند و سیاهی نصب کنند و اسباب چای در آن ببرند اشکال ندارد؛ به شرط آنکه این کارها به مسجد ضرر نرساند و مانع نماز خواندن نشود.
3⃣ اخلاص در اعمال، روح اعمال است؛ پس در اقامه عزای سیدالشهدا علیهالسلام باید به خدا تقرب بجویند؛ زیرا یکی از راههای نیکو برای نزدیک شدن به خدای متعال است و باید از هرگونه ریا و سمعه و رقابتهای نابجا و خودنماییها دوری شود تا نتیجه مطلوب بر آن مترتب شود. قرآن کریم میفرماید: «و ما أمروا إلا لیعبدوا الله مخلصین له الدین»
4⃣ اخلاص در عزای امام حسین علیهالسلام با تعظیم شعائر منافات ندارد؛ پس باید تلاش شود مراسم عزای آن حضرت هر چه با شکوهتر انجام گیرد تا تولی و تبری (یکی از واجبات دینی) در آن محقق شود؛ قرآن کریم میفرماید: «و من یعظم شعائر الله فإنها من تقوى القلوب».
5⃣ دروغ بستن بر معصومین علیهمالسلام از جمله در مصائب حضرت سیدالشهدا علیهالسلام به صورت شعر یا نثر، روزه را باطل میکند و گناه آن از سایر دروغها بیشتر است؛ بنابراین برخی از مصائب، مشتمل بر دروغ است و باید از ذکر آن احتراز شود؛ بلکه باید از مطالب معتبری استفاده شود که در کتب مستند، مطرح شده است؛ اما چنانچه زبان حال، مناسبت داشته باشد و به امام علیهالسلام نسبت ندهند اشکال ندارد و مبطل روزه نیست و اگر به صحت آنها اطمینان ندارند با ذکر نام، مطلب را از همان کتاب نقل کنند.
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ احکام عزاداری در ماه محرم (2)
✅ نذر دارای دو قسم است و هر دو صحیح میباشد: مطلق و مقید.
⭕️نذر مطلق، آن است که بدون شرط باشد، مثل اینکه گفته شود: برای خدا بر من است که ده هزار تومان به فقیر بدهم. نذر مقید آن است که مشروط به چیزی باشد، مثل اینکه گفته شود: اگر به سلامت به مقصد رسیدم، برای خدا بر من است که ده هزار تومان به فقیر بدهم.
در نذر مطلق، مطلقاً باید به نذر خود عمل نماید، ولی در نذر مقید، در صورت حاصل شدن حاجت، باید به نذر عمل کند.
✅ وفای کامل به نذر
⭕️ پس از انجام نذر شرعی، لازم است کاملاً به نذر عمل نمود نه بهطور ناقص، مثلاً اگر گوسفندی نذر شده که برای خدا در مجلس عزای سیدالشهدا علیهالسلام مصرف شود، تمام آنرا باید برای مجلس عزای آنحضرت به کار برند حتی باید پوست آن فروخته شود و در مجلس امام حسین علیهالسلام مصرف گردد، پس نذرکننده نمیتواند دل یا جگر یا بعضی قسمتهای دیگر آنرا برای خود بردارد، مگر آنکه در هنگام نذر استثنا کرده باشد.
⭕️ این تصریح فقها است که فرمودهاند: گوسفندى را كه براى صدقه، یا براى یكى از امامان علیهمالسلام نذر كردهاند، پشم آن و مقدارى كه چاق مى شود جزو نذر است و اگر پیش از آنكه به مصرف نذر برسد شیر بدهد، یا بچه بیاورد باید به مصرف نذر برسانند. (توضیحالمسایل محشی/2/620)
✅ آیا میتوان نذر را تغییر داد؟
⭕️ پس از آنکه نذر با شرایطش محقق شد نمیتوان آنرا تغییر داد. برای نمونه، به چند مثالی که فقها در رسالههای عملیه خود ذکر فرمودهاند اشاره مینماییم:
الف) اگر نذر كند روز معینى را روزه بگیرد، باید همان روز را روزه بگیرد و نمىتواند در آن روز مسافرت كند. (توضیحالمسایل محشی/2/616)
ب) اگر نذر كند كه به فقیر معینى صدقه دهد، نمى تواند آنرا به فقیر دیگر بپردازد و اگر آن فقیر بمیرد، بنابر احتیاط باید به ورثه او بدهد.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
✅ اگر امام حسین (ع) میخواست در مقابل حوادثِ بسیار تلخ و دشواری مثل شهادت علی اصغر، اسارت زنان، تشنگی کودکان، کشته شدن همه جوانان و حوادثِ فراوانِ دیگری که در کربلا قابل احصاست، با دیدِ یک متشرّعِ معمولی نگاه کند و عظمتِ رسالتِ خود را به فراموشی بسپارد، قدم به قدم میتوانست عقب نشینی کند و بگوید: «دیگر تکلیف نداریم...اما امام حسین (ع) چنین نکرد...
مقام معظم رهبری 75/3/14
🔰 @ofogh_howzah
⚫️آیا عزاداری برای امام حسین (ع)در زمان امامان (ع) سابقه دارد؟ (2)
🔵 عزاداری امام صادق(ع)
💎 امام موسیکاظم(ع) میفرمایند: «چون ماه محرم فرا میرسید، دیگر پدرم خندان نبود، بلکه اندوه از چهرهاش نمایان میشد و اشک بر گونهاش جاری بود، تا آنکه روز دهم محرم فرا میرسید. در این روز مصیبت و اندوه امام به نهایت میرسید. پیوسته میگریست و میفرمود: امروز، روزی است که جدم حسینبن علی(ع) به شهادت رسید». (امام حسن و امام حسین (ع)/341)
🔵 عزاداری امام موسیکاظم(ع)
💎 از امام رضا(ع) نقل شده است که فرمودند: «چون ماه محرم میرسید، کسی پدرم را خندان نمیدید و این وضع ادامه داشت تا روز عاشورا؛ در این روز پدرم را اندوه و حزن و مصیبت فرا میگرفت و میگریست و میگفت: در چنین روزی حسین را که درود خدا بر او باد، کشتند». (حسین، نفس مطمئنة، ص65)
🔵 عزاداری امام رضا(ع)
💎 گریه امام رضا(ع) در حدی بود که فرمودند: همانا روز مصیبت امام حسین(ع)، پلک چشمان ما را مجروح نموده و اشک ما را جاری ساخته است».(بحارالانوار/44/482)
دعبل خدمت حضرت رضا(ع) آمد. آنحضرت درباره شعر و گریه و سیدالشهدا(ع) کلماتی چند فرمودند، از جمله اینکه: «دعبل! کسی که بر مصایب جدم حسین(ع) گریه کند، خداوند گناهان او را میآمرزد. آنگاه حضرت بین حاضران و خانواده خود پردهای زدند تا بر مصایب امام حسین(ع) اشک بریزند».
🔵 عزاداری امام زمان(عج)
💎 بنابر روایات، امام زمان(عج) در زمان غیبت و ظهور بر شهادت جدّشان گریه میکنند. آنحضرت خطاب به جد بزرگوارشان سیدالشهدا(ع) میفرمایند:(بحارالانوار/101/23) «اگر روزگار مرا به تأخیر انداخت و دور ماندم از یاری تو و نبودم تا با دشمنان تو جنگ کنم و با بدخواهان تو پیکار نمایم، هماکنون هر صبح و شام بر شما اشک میریزم و به جای اشک در مصیبت شما خون از دیده میبارم و آه حسرت از دل پر درد بر این ماجرا میکشم».
🔰 @ofogh_howzah
🔰 علامه مصباح یزدی : حال که چندروز بیشتر از عمرم نمانده است، وظیفه دارم این مطلب را بگویم ....
🔻چند روزی بیشتر از عمرم باقی نمانده است، احساس می کنم وظیفه دارم که مطالبی را به ما بگویم که متأسفانه کمتر به آن توجه می شود و حتی کسانی که خودشان دست اندرکار این انقلاب بودند، در پیاده کردن ارزش های این انقلاب و برقراری این نظام، آن گونه که شایسته هست، مطلب را درک نکرده اند.
🔻 جوهره اصلی این انقلاب چه بود؟ شخص حضرت امام (ره) که پرچمدار این انقلاب بود و یاران ایشان و کسانی که هنوز هم واقعا پیرو ایشان هستند، ادعایشان این است که عنصر اصلی در انقلاب "دین" بود و معتقد بودند که باید ارزش های اسلامی پیاده و با دشمنان دین مبارزه شود.
🔻 فکر و اعتقاد دیگران را نمی توان با تزریق دارو، عوض کرد و نسل جوان امروز که برای کارهایش دلیل می خواهد – و صحیح هم هست – را نمی توان قانع کرد که بر اساس تقلید، اعتقادی را بپذیرند؛ چه بسا برخی از آنها شیوه پدرانشان را اشتباه بدانند؛ معتقد باشند چه فایده ای داشت که این همه جنگیدیم و این همه ویرانی و کشته و معلول حاصل شد؟ آیا نمی شد راه کم هزینه تری را انتخاب کرد؟
🔻 حتی اگر پذیرفته شد که دین باید در امور اجتماعی سیاسی دخالت کند، آیا این روشی که جمهوری اسلامی در پیش گرفته، روش درستی است؟ حتی اگر پذیرفتیم روش جمهوری اسلامی هم درست بوده، آیا در ادامه هم باید با همین شیوه جلو رفت یا شرایط عوض شده و باید به گونه دیگری عمل کرد؟ آیا امروز هم لازم است از همان شعارهای اول انقلاب حمایت کرد یا باید راه های دیگری را بیابیم تا ضرر کمتری داشته باشیم؟
🔻اگز بخواهیم نسل آینده ما اسلام انقلابی را باور داشته باشد و در این مسیر تلاش کند، باید پاسخ این سئوالات به خوبی برایش تبیین شود.
🔻 بنابراین اول ما باید شناخت خودمان را نسبت به خود و هستی و خدا به یقین برسانیم؛ ساده ترین راهی که بعد از هشتاد سال ما به آن رسیدیم این طرح ولایت است .
👈 دیدار با دانشجویان خواهر دانشگاه فردوسی مشهد ( شرکت کننده در طرح ولایت)
19 مردادماه 98
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام حسین علیه السلام
💎 مَنْ حَاوَلَ أَمْراً بِمَعْصِیَةِ اللَّهِ کانَ أَفْوَتُ لِما یَرجُوا وَ اسْرَعُ لِما یَحْذِرُ.
💎 آن کس که انجام کاری را از طریق عصیان پروردگار بطلبد، آنچه را که امید دارد، زودتر از دست میدهد؛ و از آنچه میترسد زودتر در آن واقع میشود!
📚 تحفالعقول/ص177
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ احکام عزاداری در ماه محرم (3)
1⃣ پوشیدن لباس مشکی به خودی خود کراهت دارد؛ ولی پوشیدن آن در عزای امام حسین و سایر امامان معصوم علیهمالسلام برای تعظیم شعائر الهی اشکال ندارد.
برخی از علما در اینباره رسالهای مستقل تحت عنوان «تبیین الرشاد فی لبس السواد علی الأئمة الامجاد» نگاشتهاند. فرزند امام سجاد علیهالسلام میگوید: وقتی جدم حسین علیهالسلام کشته شد، زنان بنیهاشم لباس سیاه و پشمینه در ماتم حسین علیهالسلام پوشیدند و این لباس همچنان بر تنشان بود و از گرما و سرما، شکایت نمیکردند و علیبن الحسین علیهماالسلام برای آنان طعام درست میکرد
مرحوم صاحب حدائق (م 1186ق) میگوید: «لا یبعد استثنا لبس السواد فی ماتم الحسین علیهالسلام من هذه الاخبار لما استفاضت به الاخبار من الأمر بإظهار شعائر الأحزان؛ بعید نیست استثنای لباس سیاه در ماتم امام حسین علیهالسلام به سبب روایات بسیاری باشد که درباره دستور به اظهار نشانههای حزن وارد شده است.»
2⃣ اقامه عزای سیدالشهدا علیهالسلام نباید موجب ترک واجب یا انجام محرمات شود؛ زیرا همه فقها و اصولیین بر این باورند که در تزاحم واجب و مستحب، واجب مقدم است و در تزاحم حرام و مستحب، ترک حرام مقدم است؛ بنابراین، استفاده از حرام برای عبادت و تقرب به خدا جایز نیست. همه فقها اعتقاد دارند: «لا یمکن التقرب بما هو مبعد؛ با آنچه انسان را از خدا دور میکند نمیتوان به او نزدیک شد.»
3⃣ درباره قمهزنی، چنانچه خطر جانی داشته باشد یا موجب وهن شیعه شود، این عمل جایز نیست؛ بنابراین، باید در این مسئله مانند سایر مسایل اختلافی به رسالههای عملیه مراجعه شود. امام خمینیقدسسره در این زمینه (م 1409) میفرمایند: قمهزنی در عرف از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمیشود و سابقهای در عصر ائمه علیهمالسلام و زمانهای بعداز آن ندارد و تأییدی هم به شکل خاص یا عام از معصوم علیهالسلام درباره آن نرسیده است؛ علاوه بر آن در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب میشود؛ بنابراین در هیچ حالتی جایز نیست.
4⃣ فینفسه اشکال شرعی بر حضور زنان در دستههای عزاداری مترتب نیست؛ به شرط آنکه حجاب، حفظ و اختلاط نداشتن با نامحرمان رعایت شود؛ ولی بهتر است بانوان محترم، مجالس و مراسم ویژه خویش تشکیل دهند
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ پرسمان محرم (1)
❇️ علت صلح نکردن امام حسین علیه السلام با یزید(لعنت الله علیه)
🔷 امام حسین(علیه السلام) در روز عاشورادلیل خود برای بیعت نکردن با یزید را چه عنوان کرد؟ پاسخ اجمالی: امام حسین(ع) در روز عاشورا درباره دلیل بیعت نکردن خود با یزید فرمود: «اين ناپاك زاده، فرزند ناپاك زاده مرا ميان دو انتخاب قرار داده است، كشته شدن يا قبول ذلّت و چقدر دور است كه ما تن به ذلّت دهيم، خداوند و پيامبر او هرگز براى ما ذلّت و زبونى نمى پسندند و نياكان پاك سرشت و دامن هاى پاكى كه ما را پرورانده اند و بزرگ مردان غيرتمند و انسان هاى با شرافت اين را از ما نمى پذيرند»...
➕ متن کامل
yon.ir/AQYVr
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ منابر اقتصادی ویژه ایام محرم وصفر (1)
🔘 محمد جواد توکلی
🔷 أَلَمْ تَرَى كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَ فَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ؛ تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا ….؛ وَمَثَلُ كَلِمَةٍ خَبِيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبِيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الأَرْضِ مَا لَهَا مِنْ قَرَارٍ؛ آيا نديدي چگونه خداوند گفتار پاكيزه را به درخت پاكيزهاي تشبيه كرد كه ريشه آن در زمين ثابت و شاخه آن در آسمان است؟ هر زمان ميوه خود را به اذن پروردگارش ميدهد... همچنين سخن آلوده را به درخت ناپاكي تشبيه كرده كه از روي زمين بركنده شده و قرار و ثباتي ندارد... (إبراهيم: 24-26). ¢ امام صادق (ع):ثَلَاثَةُ أَشْيَاءَ يَحْتَاجُ النَّاسُ طُرّاً إِلَيْهَا الْأَمْنُ وَ الْعَدْلُ وَ الْخِصْبُ: سه چیز است که مردم همگی بدان نیازمندند: امنیت، عدالت و فراوانی(بحار الانوار؛ ج 75، ص 234.)...
➕ متن کامل
yon.ir/ClUBS
🔰 @ofogh_howzah
◾️اهميت حادثه عاشورا از نگاه علامه محمدتقي جعفري(ره)
◾️اگر كسي بگويد فهرست و مجموعه تمام ارزشهاي تاريخ بشري از يك طرف و فهرست ضد ارزشهاي بشري در طرف ديگر، در آن روز، در آن مدت معين بروز كرده است؛ جاي ترديد نيست. تنها زمان كم است و انسان خيال ميكند كه حادثه، حادثة يك روز و دو روز است. كمي زمان را نگاه نكنيد. لحظات، گاهي بوي ابديت ميدهد. آدم احساس ميكند كه اگر آن روز تمام دنيا از حركت حسين بن علي(ع) جلوگيري ميكردند و ميگفتند: يا ابا عبدالله قطعاً كشته خواهي شد، ميگفت: «أفبالموت تخوفني؟؟!» آيا مرا از مرگ ميترسانيد؟
📚 منبع: شهید فرهنگ پیشرو انسانیت
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ احکام عزاداری ماه محرم (4)
1⃣ آیا نذر بهجای دیگران صحیح است؟
با نذر نمیتوان در امور دیگران دخالت کرد، بنابراین اگر پدر يا مادر نذر كند كه دختر خود را به سيد يا شخص ديگرى شوهر دهد، نذر آنان نسبت به دختر اعتبار ندارد و تكليفى بر او ثابت نمىكند.
البته برخی از فقها در مورد نذرِ تزویج دختر به سید، احتیاط دارند و فرمودهاند چنانچه ممکن است رضایت او را جلب نمایند، ولی ظاهراً همه فقها بر این نکته اتفاق نظر دارند، که نذر پدر و مادر الزامی برای دختر نمیآورد. پس شایسته است پدر و مادر از اینگونه نذرها خودداری نمایند؛ زیرا در ازدواج، حق تصمیم گرفتن با خود زوجین است گرچه رضایت پدر نیز در ازدواج دختر باکره شرط است.
2⃣ آیا نذر غیرسید برای سید اشکال دارد؟
فقها، در باب زکات فرمودهاند: غیرسید نمیتواند زکات خود را به سید بپردازد، ولی این مسأله، مختص به باب زکات (و بهطور احتیاط در کفارات است) و شامل موارد دیگر نمیباشد، پس اگر غیرسید پول یا مالی را برای سید نذر نماید اشکالی ندارد.
3⃣ کسی که نذر را فراموش کرد وظیفهاش چیست؟
پاسخ: این مسأله دارای دو صورت میباشد:
الف) بهطور کلی آنرا فراموش کرده است بدون آنکه محدود به مورد خاصی باشد، یعنی اصلاً نمیداند چه چیزی را بر عهده گرفته، در این صورت چیزی بر آن شخص نیست.
ب) میداند یکی از دو مورد یا سه مورد را بر عهده گرفته، ولی بهطور مشخص نمیداند کدام مورد را بر عهده گرفته است، در این صورت باید هر دو مورد یا هر سه مورد را بهجا آورد؛ مثلاً اگر نمیداند نذر کرده سوره واقعه را بخواند یا الرحمن را، باید هر دو را بخواند.
4⃣ کسی که برای شخص امام علیهالسلام نذر کند در چه راهی باید مصرف کند؟
اگر براى خود امام علیهالسلام چيزى نذر كند. چنانچه مصرف معينى را قصد كرده، بايد به همان مصرف برساند و اگر مصرف معينى را قصد نكرده، بايد به فقرا و زوار بدهد يا مسجد و مانند آن بسازد و ثواب آنرا هديه به آن امام نمايد و همچنين است اگر چيزى را براى امامزادهاى نذر كند.
5⃣ اگر نذرکننده از عمل به نذر خود عاجز شود وظیفه او چیست؟
جواب: این مسأله دارای دو صورت میباشد:
الف) نذر او دارای وقت خاصی بوده، مثل اینکه نذر کند در روز خاصی به زیارت مرقد مطهر امام حسین علیهالسلام مشرف گردد، ولی در همان روز مریض شد، در این صورت چیزی بر او نیست و نذر او منحل میگردد.
ب) نذر او مقید به زمان خاصی نبوده مثل اینکه نذر کند به زیارت مرقد مطهر امام حسین علیهالسلام مشرف گردد بدون اینکه زمان آنرا مشخص کرده باشد، ولی پس از نذر عاجز شد، در این صورت هر وقت توانایی پیدا کرد باید به نذر خود عمل نماید.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
⚫️ بر خواندن زیارت عاشورا مداومت کنید. لذا آنان که به خواندنزیارت عاشورا استمرار دارند، اثر خواندن این دعا را دیده و میبینند. زیارت عاشورا یادآور مصائبی است که بر اهلبیت علیهمالسلام گذشته و هر کس به واسطه اینزیارت به اهلبیت علیهمالسلام توسل کند، مأجور است و انشاءاللّه گرهکارهایش باز خواهد شد...
آیةاللّهالعظمی میرزا جواد تبریزی قدسسره
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ پرسمان محرم (2)
❇️ در دیدار امام حسین(علیه السلام) با فرزدق شاعر چه گذشت؟
🔷 امام حسین(ع) بعداز شهادت مسلم، اعلام کردند که هنوز تکلیف ما باقى مانده است. سپس به خواندن اشعاری پرداختند که مضمون شان درباره برتر بودن بهشت در مقایسه با دنیا و برتری شهادت بر مرگ بود. همچنین طبق قولی دیگر امام با نکوهش بی وفایی کوفیان، خود را سزاوارتر از هر کس برای یاری دین خدا و جهاد در او به هر قیمتی، معرفی می کند....
➕ متن کامل
yon.ir/Ijhiw
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ منابر اقتصادی ویژه ایام محرم وصفر (2)
🔘 محمد جواد توکلی
✅ در آیات و روایات تاکید زیادی بر اهمیت استقلال اقتصادی جامعه اسلامی شده است. هر چند آیه واعدوا لهم مااستطعتم من قوه (انفال:60) به ظاهر به جنگ مرتبط است، ولی بر اساس نگاه مفسران مضومنی عام دارد و بر این نکته تاکید دارد که مسلمانان باید تمامی ابزارهای قدرت را در اختیار داشته باشند که یکی از آنها ابزار قدرت اقتصادی است...
➕ متن کامل
yon.ir/yk2xF
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ احکام عزاداری ماه محرم (5)
🔵 وجوه مازاد
⭕️ گاهی هزینه در نظر گرفته شده برای اطعام در مجالس معصومین(ع)، زیاد میآید، این پول را چه باید کرد؟
پاسخ این مسأله اقسامی دارد.
1⃣ قسم اول، اینکه پول مازاد، ملک شخصی است بدون اینکه نذر شرعی بر آن تعلق گرفته باشد، در این صورت مقدار زیاد آمده مانند اصل غذا، مال صاحب غذا است و تصرف دیگران در آن حرام است، مگر با اجازه صاحب مال باشد.
2⃣ قسم دوم، اینکه اموال مازاد، ملک شخصی میباشد، ولی نذر شرعی بر آن تعلق گرفته است که در مجلس یکی از معصومین(ع) مصرف شود، در اینصورت چنانچه اطعامهای بعدی که متعلق همان نذر باشد وجود دارد، باید در آنها صرف گردد و در غیر اینصورت باید از مراجع تقلید استفتاء شود، چرا که مسأله محل بحث است.
3⃣ قسم سوم، این است که بودجه زیاد آمده، ملک شخصی نبوده بلکه از محل کمکهای مردمی فراهم شده، در اینصورت اموال مازاد مال مردم است که یا باید به هدیهکنندگان و صاحبان آنها برگردانده شود و یا با اجازه خود صاحبان، در کارهای دیگر مصرف گردد، و اگر معلوم نیست که هدیهکنندگان چه اشخاصی هستند، آن اموال و پولها مجهولالمالک به شمار میرود و باید از مراجع تقلید در این زمینه کسب تکلیف نمود، چرا که آنان بر اموال مجهولالمالک ولایت دارند.
سؤال: چنانچه پول زیاد آمده، از محل هدایای مردمی باشد، آیا میتوان آنرا بهعنوان کفاره به فقیر پرداخت نمود؟
جواب: خیر. حساب هدایایی که برای مجالس معصومین(ع) پرداخت میشود، از کفارات جدا است.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
⚫️ یکی از درسهای بارز عاشورا، امر به معروف و نهی از منکر است. اگر جامعه اسلامی لااقل همین یک درس را از واقعه عاشورا بیاموزد، بسیاری از معضلات اخلاقی اجتماع اصلاح خواهد شد و گناهانی نظیر بیحجابی، غیبت، تهمت، تجاوز به حقوق و اموال دیگران، شایعهپراکنی و اشاعه فحشاء، از جامعه زدوده خواهد شد.
آیه الله العظمی مظاهری
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ اهل بیت علیه السلام را چگونه به کودکان معرفی کنیم؟
⏹ براي معرفي اهلبيت(ع) به کودکان را در ايام عزا و شهادت می توانيم تولي و تبري را به کودکان خود عملاً آموزش دهيم. يکي از کارهايي که در اين ايام ميتوان انجام داد، سياهپوش کردن منزل است؛ البته نه به حدي که در بچهها تأثير منفي داشته باشد. بنده خودم در ايام محرم در منزل روبان سياهرنگی با عرض دو سانتيمتر به همراه دو آويز در رابطه با ماه محرم نصب ميکنم و از آغاز محرم تا پايان ماه صفر اين روبان و آويز در منزل نصب است
⏹ برای اثرگذاري شرکت دادن کودکان در مجالس عزا، چندين شرط لازم است، يکي از شرايطي که والدين بايد رعايت کنند، اين است که فرزندان را به مجالسي ببرند که سخنرانان و مداحان، همزباني با کودکان را رعايت کنند و به مسائلی نپردازند که کودک آنرا نفهمد.
⏹ استفاده از فضای مفيد براي کودکان بسيار لازم است؛ به نحوی که بايد کودکان را دير به مجالس ببريم و زود برگردانيم تا خسته نشوند، زيرا اين خستگی باعث زدگي آنها می شود.
⏹ بايد در منزل براي فرزندان مسابقات علمي برگزار کنيم؛ به نحوی که کتابي را با موضوع شخصيت يکي از ائمه معصوم برای کودکان آماده کرده و با فرصت دادن يک ماهه، از آنها بخواهيم در مسابقه علمي که براي آنها برگزار ميکنيم، شرکت کنند و با اهدای جوايزی نفيس، نظر آنها را به شرکت در اين مسابقات جلب نماييم؛ البته اگر اين مسابقات توسط کانون يا مسجد محل انجام بپذيرد، تأثير بيشتری دارد.
⏹ قصه زبان کودک است و بچهها با آن بزرگ ميشوند. در قرآن کريم قصه و مثلهای بسياري آمده است که والدين با مطالعه اين قصهها ميتوانند داستانهاي زيبايي را براي فرزندان خود بيان کنند و اين عمل بسيار تأثيرگذار است
حجت الاسلام والمسلمین راستگو
🔰 @ofogh_howzah
❇️ تبیین دفاع از جایگاه والایی امامت در هندسه سیاسی اسلام
🔘 گفتوگو با حجت الاسلام والمسلمین محمدامین پورامینی
✅ اشاره: اهمیت جایگاه والای امامت بهگونهای است که در قلمروی اساسیترین و بنیادیترین اعتقادات شیعه و جزء اصول دین و پایه های مذهب قرار گرفته است و این مسأله باعث شده که شیعه همواره امامان معصوم علیهم السلام را بهعنوان الگو و اسوه در تمامی اقدامات و تحرکات سیاسی خویش مطرح و عمل به دستورات ایشان را فصل الخطاب در تمامی امور قلمداد نماید...
➕ متن کامل
yon.ir/k1Q3Q
🔰 @ofogh_howzah
❄️ حدیث روز
✅پروردگارا عاشورا چیست؟
👏 قالَ مُوسَى ع يَا رَبِّ وَ مَا الْعَاشُورَاءُ قَالَ الْبُكَاءُ وَ التَّبَاكِي عَلَى سِبْطِ مُحَمَّدٍ ص وَ الْمَرْثِيَةُ وَ الْعَزَاءُ عَلَى مُصِيبَةِ وُلْدِ الْمُصْطَفَى؛
حضرت موسی عرض کرد پروردگارا عاشورا چیست؟ فرمود: گریه کردن یا تباکی کردن و روضه خوانی و عزاداری بر مصیبت فرزند مصطفی(ع) است.
📗مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج10 ؛ ص319
🔰 @ofogh_howzah