◾️اهميت حادثه عاشورا از نگاه علامه محمدتقي جعفري(ره)
◾️اگر كسي بگويد فهرست و مجموعه تمام ارزشهاي تاريخ بشري از يك طرف و فهرست ضد ارزشهاي بشري در طرف ديگر، در آن روز، در آن مدت معين بروز كرده است؛ جاي ترديد نيست. تنها زمان كم است و انسان خيال ميكند كه حادثه، حادثة يك روز و دو روز است. كمي زمان را نگاه نكنيد. لحظات، گاهي بوي ابديت ميدهد. آدم احساس ميكند كه اگر آن روز تمام دنيا از حركت حسين بن علي(ع) جلوگيري ميكردند و ميگفتند: يا ابا عبدالله قطعاً كشته خواهي شد، ميگفت: «أفبالموت تخوفني؟؟!» آيا مرا از مرگ ميترسانيد؟
📚 منبع: شهید فرهنگ پیشرو انسانیت
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ احکام عزاداری ماه محرم (4)
1⃣ آیا نذر بهجای دیگران صحیح است؟
با نذر نمیتوان در امور دیگران دخالت کرد، بنابراین اگر پدر يا مادر نذر كند كه دختر خود را به سيد يا شخص ديگرى شوهر دهد، نذر آنان نسبت به دختر اعتبار ندارد و تكليفى بر او ثابت نمىكند.
البته برخی از فقها در مورد نذرِ تزویج دختر به سید، احتیاط دارند و فرمودهاند چنانچه ممکن است رضایت او را جلب نمایند، ولی ظاهراً همه فقها بر این نکته اتفاق نظر دارند، که نذر پدر و مادر الزامی برای دختر نمیآورد. پس شایسته است پدر و مادر از اینگونه نذرها خودداری نمایند؛ زیرا در ازدواج، حق تصمیم گرفتن با خود زوجین است گرچه رضایت پدر نیز در ازدواج دختر باکره شرط است.
2⃣ آیا نذر غیرسید برای سید اشکال دارد؟
فقها، در باب زکات فرمودهاند: غیرسید نمیتواند زکات خود را به سید بپردازد، ولی این مسأله، مختص به باب زکات (و بهطور احتیاط در کفارات است) و شامل موارد دیگر نمیباشد، پس اگر غیرسید پول یا مالی را برای سید نذر نماید اشکالی ندارد.
3⃣ کسی که نذر را فراموش کرد وظیفهاش چیست؟
پاسخ: این مسأله دارای دو صورت میباشد:
الف) بهطور کلی آنرا فراموش کرده است بدون آنکه محدود به مورد خاصی باشد، یعنی اصلاً نمیداند چه چیزی را بر عهده گرفته، در این صورت چیزی بر آن شخص نیست.
ب) میداند یکی از دو مورد یا سه مورد را بر عهده گرفته، ولی بهطور مشخص نمیداند کدام مورد را بر عهده گرفته است، در این صورت باید هر دو مورد یا هر سه مورد را بهجا آورد؛ مثلاً اگر نمیداند نذر کرده سوره واقعه را بخواند یا الرحمن را، باید هر دو را بخواند.
4⃣ کسی که برای شخص امام علیهالسلام نذر کند در چه راهی باید مصرف کند؟
اگر براى خود امام علیهالسلام چيزى نذر كند. چنانچه مصرف معينى را قصد كرده، بايد به همان مصرف برساند و اگر مصرف معينى را قصد نكرده، بايد به فقرا و زوار بدهد يا مسجد و مانند آن بسازد و ثواب آنرا هديه به آن امام نمايد و همچنين است اگر چيزى را براى امامزادهاى نذر كند.
5⃣ اگر نذرکننده از عمل به نذر خود عاجز شود وظیفه او چیست؟
جواب: این مسأله دارای دو صورت میباشد:
الف) نذر او دارای وقت خاصی بوده، مثل اینکه نذر کند در روز خاصی به زیارت مرقد مطهر امام حسین علیهالسلام مشرف گردد، ولی در همان روز مریض شد، در این صورت چیزی بر او نیست و نذر او منحل میگردد.
ب) نذر او مقید به زمان خاصی نبوده مثل اینکه نذر کند به زیارت مرقد مطهر امام حسین علیهالسلام مشرف گردد بدون اینکه زمان آنرا مشخص کرده باشد، ولی پس از نذر عاجز شد، در این صورت هر وقت توانایی پیدا کرد باید به نذر خود عمل نماید.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
⚫️ بر خواندن زیارت عاشورا مداومت کنید. لذا آنان که به خواندنزیارت عاشورا استمرار دارند، اثر خواندن این دعا را دیده و میبینند. زیارت عاشورا یادآور مصائبی است که بر اهلبیت علیهمالسلام گذشته و هر کس به واسطه اینزیارت به اهلبیت علیهمالسلام توسل کند، مأجور است و انشاءاللّه گرهکارهایش باز خواهد شد...
آیةاللّهالعظمی میرزا جواد تبریزی قدسسره
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ پرسمان محرم (2)
❇️ در دیدار امام حسین(علیه السلام) با فرزدق شاعر چه گذشت؟
🔷 امام حسین(ع) بعداز شهادت مسلم، اعلام کردند که هنوز تکلیف ما باقى مانده است. سپس به خواندن اشعاری پرداختند که مضمون شان درباره برتر بودن بهشت در مقایسه با دنیا و برتری شهادت بر مرگ بود. همچنین طبق قولی دیگر امام با نکوهش بی وفایی کوفیان، خود را سزاوارتر از هر کس برای یاری دین خدا و جهاد در او به هر قیمتی، معرفی می کند....
➕ متن کامل
yon.ir/Ijhiw
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ منابر اقتصادی ویژه ایام محرم وصفر (2)
🔘 محمد جواد توکلی
✅ در آیات و روایات تاکید زیادی بر اهمیت استقلال اقتصادی جامعه اسلامی شده است. هر چند آیه واعدوا لهم مااستطعتم من قوه (انفال:60) به ظاهر به جنگ مرتبط است، ولی بر اساس نگاه مفسران مضومنی عام دارد و بر این نکته تاکید دارد که مسلمانان باید تمامی ابزارهای قدرت را در اختیار داشته باشند که یکی از آنها ابزار قدرت اقتصادی است...
➕ متن کامل
yon.ir/yk2xF
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ احکام عزاداری ماه محرم (5)
🔵 وجوه مازاد
⭕️ گاهی هزینه در نظر گرفته شده برای اطعام در مجالس معصومین(ع)، زیاد میآید، این پول را چه باید کرد؟
پاسخ این مسأله اقسامی دارد.
1⃣ قسم اول، اینکه پول مازاد، ملک شخصی است بدون اینکه نذر شرعی بر آن تعلق گرفته باشد، در این صورت مقدار زیاد آمده مانند اصل غذا، مال صاحب غذا است و تصرف دیگران در آن حرام است، مگر با اجازه صاحب مال باشد.
2⃣ قسم دوم، اینکه اموال مازاد، ملک شخصی میباشد، ولی نذر شرعی بر آن تعلق گرفته است که در مجلس یکی از معصومین(ع) مصرف شود، در اینصورت چنانچه اطعامهای بعدی که متعلق همان نذر باشد وجود دارد، باید در آنها صرف گردد و در غیر اینصورت باید از مراجع تقلید استفتاء شود، چرا که مسأله محل بحث است.
3⃣ قسم سوم، این است که بودجه زیاد آمده، ملک شخصی نبوده بلکه از محل کمکهای مردمی فراهم شده، در اینصورت اموال مازاد مال مردم است که یا باید به هدیهکنندگان و صاحبان آنها برگردانده شود و یا با اجازه خود صاحبان، در کارهای دیگر مصرف گردد، و اگر معلوم نیست که هدیهکنندگان چه اشخاصی هستند، آن اموال و پولها مجهولالمالک به شمار میرود و باید از مراجع تقلید در این زمینه کسب تکلیف نمود، چرا که آنان بر اموال مجهولالمالک ولایت دارند.
سؤال: چنانچه پول زیاد آمده، از محل هدایای مردمی باشد، آیا میتوان آنرا بهعنوان کفاره به فقیر پرداخت نمود؟
جواب: خیر. حساب هدایایی که برای مجالس معصومین(ع) پرداخت میشود، از کفارات جدا است.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
⚫️ یکی از درسهای بارز عاشورا، امر به معروف و نهی از منکر است. اگر جامعه اسلامی لااقل همین یک درس را از واقعه عاشورا بیاموزد، بسیاری از معضلات اخلاقی اجتماع اصلاح خواهد شد و گناهانی نظیر بیحجابی، غیبت، تهمت، تجاوز به حقوق و اموال دیگران، شایعهپراکنی و اشاعه فحشاء، از جامعه زدوده خواهد شد.
آیه الله العظمی مظاهری
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ اهل بیت علیه السلام را چگونه به کودکان معرفی کنیم؟
⏹ براي معرفي اهلبيت(ع) به کودکان را در ايام عزا و شهادت می توانيم تولي و تبري را به کودکان خود عملاً آموزش دهيم. يکي از کارهايي که در اين ايام ميتوان انجام داد، سياهپوش کردن منزل است؛ البته نه به حدي که در بچهها تأثير منفي داشته باشد. بنده خودم در ايام محرم در منزل روبان سياهرنگی با عرض دو سانتيمتر به همراه دو آويز در رابطه با ماه محرم نصب ميکنم و از آغاز محرم تا پايان ماه صفر اين روبان و آويز در منزل نصب است
⏹ برای اثرگذاري شرکت دادن کودکان در مجالس عزا، چندين شرط لازم است، يکي از شرايطي که والدين بايد رعايت کنند، اين است که فرزندان را به مجالسي ببرند که سخنرانان و مداحان، همزباني با کودکان را رعايت کنند و به مسائلی نپردازند که کودک آنرا نفهمد.
⏹ استفاده از فضای مفيد براي کودکان بسيار لازم است؛ به نحوی که بايد کودکان را دير به مجالس ببريم و زود برگردانيم تا خسته نشوند، زيرا اين خستگی باعث زدگي آنها می شود.
⏹ بايد در منزل براي فرزندان مسابقات علمي برگزار کنيم؛ به نحوی که کتابي را با موضوع شخصيت يکي از ائمه معصوم برای کودکان آماده کرده و با فرصت دادن يک ماهه، از آنها بخواهيم در مسابقه علمي که براي آنها برگزار ميکنيم، شرکت کنند و با اهدای جوايزی نفيس، نظر آنها را به شرکت در اين مسابقات جلب نماييم؛ البته اگر اين مسابقات توسط کانون يا مسجد محل انجام بپذيرد، تأثير بيشتری دارد.
⏹ قصه زبان کودک است و بچهها با آن بزرگ ميشوند. در قرآن کريم قصه و مثلهای بسياري آمده است که والدين با مطالعه اين قصهها ميتوانند داستانهاي زيبايي را براي فرزندان خود بيان کنند و اين عمل بسيار تأثيرگذار است
حجت الاسلام والمسلمین راستگو
🔰 @ofogh_howzah
❇️ تبیین دفاع از جایگاه والایی امامت در هندسه سیاسی اسلام
🔘 گفتوگو با حجت الاسلام والمسلمین محمدامین پورامینی
✅ اشاره: اهمیت جایگاه والای امامت بهگونهای است که در قلمروی اساسیترین و بنیادیترین اعتقادات شیعه و جزء اصول دین و پایه های مذهب قرار گرفته است و این مسأله باعث شده که شیعه همواره امامان معصوم علیهم السلام را بهعنوان الگو و اسوه در تمامی اقدامات و تحرکات سیاسی خویش مطرح و عمل به دستورات ایشان را فصل الخطاب در تمامی امور قلمداد نماید...
➕ متن کامل
yon.ir/k1Q3Q
🔰 @ofogh_howzah
❄️ حدیث روز
✅پروردگارا عاشورا چیست؟
👏 قالَ مُوسَى ع يَا رَبِّ وَ مَا الْعَاشُورَاءُ قَالَ الْبُكَاءُ وَ التَّبَاكِي عَلَى سِبْطِ مُحَمَّدٍ ص وَ الْمَرْثِيَةُ وَ الْعَزَاءُ عَلَى مُصِيبَةِ وُلْدِ الْمُصْطَفَى؛
حضرت موسی عرض کرد پروردگارا عاشورا چیست؟ فرمود: گریه کردن یا تباکی کردن و روضه خوانی و عزاداری بر مصیبت فرزند مصطفی(ع) است.
📗مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج10 ؛ ص319
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
✅ درباره عاشورا به ذکر حوادث کربلا قناعت نکنید، بلکه “ریشهها” و “نتایج” را نیز بیان کنید؛ زیرا هر حادثه تاریخى ریشهها و نتایجى دارد.
دشمنان امام در عاشورا، ریشه در جاهلیت و جنگهاى ابوسفیانها، ابوجهلها و بقایاى آنها دارند؛ باید این ریشهها را براى مردم بازگو کنید...
آیه الله العظمی مکارم شیرازی
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ تغییر ماهیت جهاد
🔘 جنگ و جهاد زمان پيامبر اكرم صلىاللّهعليهوآلهوسلم، جنگ و جهاد در راه دين بود، ولى جنگ و جهاد در زمان خلفا، براى آن بود كه گنجينههاى كسرى و قيصر را بهدست آورند. لذا دين و دنيا برايشان جمع شده بود. و بدين خاطر بود كه هرگاه حضرت امير عليهالسلام مىخواستند لشگركشى كنند، چون اجازه نمىدادند اموال مسلمانى را كه با آنحضرت جنگيده بودند بگيرند، در آخر حكومتشان، مردم آنحضرت را اجابت نمىكردند.
🔘 جهاد در زمان حضرت امير عليهالسلام، مانند جهاد زمان پيامبر صلىاللّهعليهوآلهوسلم، جهاد در راه دين بود و دنيا در آن نبود. ولى مردم زمان خلفا، جهاد در راه دين را فراموش كرده بودند و جهاد براى احياى دين بدون دنيا، ديگر براى آنان مفهومى نداشت.
🔘 جهاد در زمان حضرت سيدالشهدا عليهالسلام نيز به همين معنا شده بود، يعنى جنگ براى دنيا و بهدست آوردن دنيا! و بدين سبب بود كه همه به آنحضرت مىگفتند: به «كوفه نرو!» ابنعباس، عبداللّهبنعمر و صحابه ديگر
🔘 و حتى برادر آنحضرت «عمربن على» كه در مدينه خدمت حضرت سيدالشهدا عليهالسلام رسيد، به ايشان عرض كرد: «يا أخى سمعت أخى الحسن ...» و نتوانست شنيده خود را بازگو كند و گريهاش گرفت! حضرت سيدالشهدا عليهالسلام برادر خود را در آغوش گرفتند و فرمودند: «برادر! تو خيال كردى برادرم حسن عليهالسلام از پدرش چيزى شنيده كه به شما گفته و به من نگفته است؟!» عمربن على در جواب گفت: «برادر! بيا تأويل كن و نرو تا اين كشتار نشود.»
🔘 حضرت نمىتوانستند به او بفهمانند كه بايد قيام كنند و كشته شوند و در قيام ايشان بهره دنيايى نباشد. نمىتوانستند به او بفرمايند: «ما بايد قيام كنيم و مانند زمان پيامبر صلىاللّهعليهوآلهوسلم كشته شويم تا دين خدا احيا شود..
علامه عسگری (ره)
🔰 @ofogh_howzah
👏حسرت سید العرفا بعد از فوت
▪️بعد از رحلت عارف بزرگ مرحوم آیت الله میرزا سید علی آقای قاضی(ره) کسی ایشان را در خواب دید و سوال کرد: چه عملی در آنجا مهمتر است؟
فرمود: زیارت عاشورا! و من پشیمانم که چرا روزی یک بار زیارت عاشورا را قرائت کردم و دوبار نخواندم!
📗طرحی نو از زیارت عاشورا، ص۲۱۲
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ مرحوم الهی قمشه ای و شفای فرزند به مدد حضرت علی اصغر علیه السلام
🔶 مرحوم آقای الهی قمشهای، این نغمهی حسینی او یک منظومه است، نغمهی حسینی را ایشان برای همین پسرش حسین آقا -که حالاها مطرح است- گفته. خود مرحوم آقای الهی برای من شخصاً تعریف کرد این قضیّه را که این بچّه مریض بود و ایشان قطع امید کرده بودند از اینکه این بچّه که شیرخواره بوده، زنده بماند؛ نذر میکند که اگر این بچّه زنده بماند، ایشان یک منظومهای بگوید دربارهی امام حسین.
🔶 گفت مشغول فکر شدم، دیدم بچّهام داشت میمرد، بچّه در آن ساعتهای آخر بود و داشت از بین میرفت، میمرد؛ برای اینکه مادرش نبیند جان کندن بچّه را، به او گفتم برود بالای پشت بام؛ گفتم برو بالای پشت بام، سرت را برهنه کن، دعا کن، فلان کن؛ به این بهانه خواستم از بالای سر بچّه دورش کنم که جان کندن بچّه را نبیند امّا خودم این نذر به ذهنم رسید که اگر این بچّه خوب شد، من یک منظومهای بگویم دربارهی امام حسین؛ بعد شروع کردم فکر کردن که بله مثلاً از کجا شروع میکنم، چهجوری میگویم و ازاینقبیل، همینطور ذرّه ذرّه در ذهنم [میگفتم] که ناگهان رسیدم به علیاصغر و تشنگی علی اصغر؛
🔶 ناگهان به ذهنم آمد که این بچّه سه چهار روز است به دستور دکتر، نه آب خورده، نه شیر؛ دکتر گفته بوده آب و شیر برای این [بچّه] ضرر دارد، اگر بخورد میمیرد؛ گفتم با خودم این بچّه تشنه است، اینکه دارد میمیرد، بگذار من آب به او بدهم [بعد] بمیرد؛ دیگر حالا که دارد میمیرد، اقلّاً تشنه نمیرد؛ میگفت بلند شدم آب آوردم و با قاشق چایخوری ذرّه ذرّه آب ریختم لای لبهای این بچّه؛ دو سه بار که این کار را کردم، دیدم چشمهایش وا شد؛ بیشتر آب به او دادم، شروع کرد گریه کردن؛
🔶 رفتم دمِ راهپلّه، مادرش را صدا کردم گفتم که بیا بچّهات شیر میخواهد؛ گفت مادره فکر کرد بچّه مُرده، من با این زبان دارم میگویم که «بیا بچّهات را شیر بده»؛ آمد پایین دید نه، بچّه دارد گریه میکند و شیر میخواست، بنا کرد شیر دادن؛ گفت بچّه خوب شد! البتّه این داستان را ایشان در همان مقدّمهی نغمهی حسینی ذکر کرده؛ آنچه ایشان به من گفت و حالا نقل کردم با آنچه در مقدّمهی نغمهی حسینی است اندکی تفاوت دارد..
مقام معظم رهبری 96/3/20
🔰 @ofogh_howzah
◾️ مادر نه طفل تشنه خود را به باب داد
مهتاب را فلک به کف آفتاب داد
چون قحط آب، قحط وفا، قحط رحْم دید
چشمش به لعل خشک وی از اشک، آب داد
بر طفل و باب او چو جوابی نداد کس
یک تیر، هر دو را، به سه پهلو جواب داد
خون گلوی طفل نه، ایثار را ببین
آن گُل، نخورد آب و به گلچین گلاب داد
هم عندلیب سوخت و هم باغبان که خصم
آبی به گُل نداد، ولی گُل به آب داد
پرپر چو مرغ می زد و تا پر، نشسته تیر
اما به خنده باز تسلاّی باب داد
او خنده کرد و عالم از این خنده گریه کرد
نگرفت آب و آب به چشم سحاب داد
اصغر به لای لای ندارد نیاز و تیر
او را به خواب بُرد و به مَهد تُراب داد
علی انسانی
🔰 @ofogh_howzah
❇️ حدیث وصایت و خلافت در کلام اهلبیت علیهم السلام و دیگران
🔘 نوشتاری از علامه سید مرتضی عسکری رحمه الله علیه
✅ احادیث وصایت از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده در آن از امام علی علیه السلام به عنوان وصی و جانشین پیامبر نام برده شده است. مضمون این احادیث با عبارتهای مختلفی در جوامع حدیثی شیعه و سنی آمده است. روایت «لِکُلِّ نَبِیٍّ وَصِیٌّ وَ وَارِثٌ وَ إِنَّ عَلِیّاً وَصِیِّی وَ وَارِثِی» از مشهورترین نقلهای آن است که توسط بریده بن حصیب از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده است...
➕ متن کامل
yon.ir/18jqq
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ پرسمان محرم (3)
🔘 امام حسین(علیه السلام) در سال آخر حکومت معاویه خطاب به حجاج حاضر در منی چه فرمودند؟
✅ یک سال قبل از مرگ معاویه، امام حسین(ع) به حج رفت. در این سفر جمعیّتى بیش از هفتصد نفر از انصار و بنی هاشم و اصحاب با تقوای رسول خدا گرد آورد و میان آنان خطبه اى ایراد کرد: «امّا بعد! همه شما دیدید، دانستید و شاهد بودید که این مرد طغیانگر (معاویه) با ما و شیعیان ما چه کرده است؟! ... و شما را به حقّ خداوند و پیامبر خدا(ص) و نسبتى که با پیامبرتان دارم، سوگند مى دهم که حادثه امروز را به مردم برسانید و ...و در شهرهایتان افراد مطمئنّ از مردم را دعوت کنید!»...
➕ متن کامل
yon.ir/KrSiV
🔰 @ofogh_howzah
✅ سخن بزرگان
🍃درسی که باید از امام حسین(علیه السلام)آموخت
توصیه آیت الله العظمی سبحانی به مبلغان
وظایفی را که به عهده گرفته اید باید در راستای کسب رضایت الهی و تقویت نظام اسلامی باشد تا همه اموری که بر عهده شما گذاشته شده رنگ الهی به خود بگیرد. امام حسین(علیه السلام) در آخرین لحظات عمرش فرمودند: الهی رِضاً بِرِِضِاکَ، و این درسی است برای همه ما که باید در هر حالتی و در هر موقعیتی رضایت الهی را مد نظر قرار دهیم و تسلیم امر خداوند باشیم.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 امام حسین علیه السلام
💎 اعْلَمُوا أَنَّ حَوَائِجَ النَّاسِ إِلَیْکُمْ مِنْ نِعَمِ اللَّهِ عَلَیْکُمْ فَلَا تَمَلُّوا النِّعَمَ فَتَحُورَ نِقَما.
💎 همانا حوایج مردم از نعمتهای خداوند بر شماست. بنابراین از نعمتهای الهی خسته نشوید که خداوند آنرا از شما [سلب نموده] و به سوی دیگران بر میگرداند.
📚 کشفالغمة فی معرفةالأئمة/ج2/ص29
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ سلام بر عباس فرزند امیرمومنان که جان خویش را در راه برادرش داد از دیروزش برای فردایش توشه برگرفت، در راه برادر جانبازی کرد و خود را فدایش کرد، از او حفاظت و خود را سپر بلایش کرد، برای او آب آورد، دست هایش قطع شد. خداوند قاتلانش یزیدبن وقاد و حکیم بن طفیل طائی را لعنت کند.
زیارت ناحیه مقدسه
🔰 @ofogh_howzah
▪️رازهای عاشقی در تاسوعا حسینی
مشک برداشت که سیراب کند دریا را
رفت تا تشنگیاش آب کـند دریا را
آب روشن شد و عکس قمر افتاد در آب
ماه میخواست که مهتاب کند دریا را
تشنه میخواست ببیند لب او را دریا
پس ننوشید که سیراب کند دریا را
کوفه شد علقمه، شقّ القمری دیگر دید
ماه افتاد که محراب کند دریا را
تا خجالت بکشد، سرخ شود چهره آب
زخم میخورد که خوناب کند دریا را
ناگهان موج برآمد که رسید اقیانوس
تا در آغوش خودش خواب کند دریا را
آب مهریّه ی گل بود والّا خورشید
در توان داشت که مرداب کند دریا را
روی دست تو ندیده است کسی دریا را
چون خدا خواست که نایاب کند دریا را
(سید حمید رضا برقعی)
❄️ حدیث روز
💎امام صادق(عليه السلام): كانَ عَمُّنَا العَبّاسُ بنُ عَلِيٍّ نافِذَ البَصيرَةِ صُلبَ الإيمانِ جاهَدَ مَعَ أبي عَبدِاللّه ِ و أبلى بَلاءً حَسَنا و مَضى شَهيدَا ؛
عموى ما ، عبّاس ، داراى بينشى ژرف و ايمانى راسخ بود ؛ همراه با امام حسين عليه السلامجهاد كرد و نيك آزمايش داد و به شهادت رسيد.
📗 عمدة الطّالب ، ص 356
🔰 @ofogh_howzah
✅ سخن بزرگان
سید عبدالرّزاق بن محمد موسوی مُقَرَّم:
از فقرات زیارتنامه قمر بنی هاشم(علیه السلام) اظهار می شود، که حضرت عباس(علیه السلام) دارای مقام عصمت باشند و هم سنگ و هم شأن با ذوات مقدسه معصومین بودند. در زیارت نامه ایشان آمده: «اشهد انک قد استحلت...»؛ یعنی بنی امیه تمام محرمات الهی را در شأن تو روا داشتند. «فلعن اللّه امه قتلتک و لعن اللّه امه ظلمتک و لعن اللّه امه استحلّت منک المحارم و انتهکت حرمت ال…سلام»؛ نفرین خدا بر آن امت و مردمی که تمام محرمات الهی را در شأن تو حلال کردند.
📚 منبع: کتاب العباس(ع) سید عبدالرزاق مقرم