📙 کتاب الدره النجفیه
🔸 چنانچه گفته شد، الدرةالنجفیه توجه علما را به خود جلب کرده و شروح متعددی بهصورت نظم و نثر بر آن نوشته شده است. برخی از شروح منظوم عبارت از: ارجوزة فی شرح الدرّة از سید حسین بن رضا بن بحرالعلوم، ارجوزة فی شرح الدرّة از رضا گلپایگانی، ارجوزة فی شرح الدرّة عباس بن حسن نجفی و ارجوزة فی الطهارة از سید کلب باقر نقوی حائری.
🔸 برخی از شروح منثور این کتاب عبارت از: الفیروزجةالطوسیّة فی شرح الدرّة از محمد بن حسن طوسی مشهدی، شرح الدرّةالنجفیة محمدعلی بن محمد نصیر مدرس چهاردهی، شرح الدرّةالنجفیة سید جمالالدین بن علی موسوی.
🔸 سید کتابش را در دو باب از ابواب فقه، یکی طهارت و دیگری صلاة تا پایان نماز طواف تنظیم نمود. در باب طهارت این مباحث مطرح شد: آبها، روش پاک شدن آب، آب مضاف، اغراض وضو، احکام تخلّی، مستحبات وضو، کیفیت غسل و احکام آن، جنابت و احکام آن، حیض، استحاضه و نفاس، تیمم و کیفیت آن، نجاسات، احکام اموات، تعزیت بر میت و....
🔸 از ویژگیهای این منظومه این است که در لابلای احکام فقهی و به مناسبت، به بیان مطالب اخلاقی نیز اشاره میشود؛ مثلاً در بحث «جنازه» ابیاتی میسراید که ترجمهاش این است: نابودکننده لذات (مرگ) را فراموش نکن، اگر تو سراغ آن نروی، مرگ به سراغت خواهد آمد. قبل از مردن بمیر که آن خود، زندگانی است، مرگ برای آنان که قبلاً مرده باشند، آسان است.
🔸 ویژگی دیگر اینکه مؤلف در برخی مواقع به روش فقه استدلالی مینویسد و به اقوال و دلیل آن اشاره مینماید. با اینکه سید بحرالعلوم از شعرای بزرگ و معروف عصر خودش بود، معذلک ایشان ابیات الدرّةالنجفیة را به اشخاص مختلف میداد تا نظر خود را بیان و اشکالات احتمالی را مرتفع نمایند.
🔰 @ofogh_howzah
🗒 تقویم روز
🗓 24خرداد
⚫️ نامه 120 تن از نمايندگان مجلس براي بررسي طرح عدم كفايت سياسي بني صدر (1360 ش)
🔻 پس از آن كه مقاومت مردمى عليه تهاجم قواى متجاوزبعث در جبهه هاى جنگ به علت عدم پشتيبانى لازم از جانب بنى صدر به عنوان فرماندهى كل قوا، به فرسايش گراييد و اختلافات داخلى بين رييس جمهور با مجلس شوراى اسلامى و قوه قضائيه و ديگر نهادهاى انقلابى به اوج رسيد، همچنين نصايح امام خمينى(ره) نيز براى تفاهم و رفع اختلافات به جايى نرسيد، در جلسه 24 خرداد 1360، نامه يكصد و بيست تن از نمايندگان مجلس شوراى اسلامى قرائت شد كه در آن تقاضاى رسيدگى به صلاحيت سياسى بنى صدر را داشته و خواستار طرح آن با قيدِ دو فوريت شدند.
🔻 نمايندگان انقلابى مجلس، با تصويب اين طرح در 31 خرداد 1360، عملاً اين عنصر خائن را به مرحله خلع قدرت رساندند. پس از تصويب عدم كفايت سياسى بنى صدر در مجلس شوراى اسلامى، حضرت امام نيز بر همين مبنا، وى را از رياست جمهورى اسلامى ايران عزل نمودند.
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ بیانات امام خمینی(ره)
بعد از عزل بنی صدر
🔺 من بسیار متأسفم از اینکه کوشش کردم که در این دوره اول جمهوری اسلامی این طور مسائل پیش نیاید، و این طور عزل و نصبها نشود؛ لکن با کمال کوششی که کردم اینها نتوانستند بفهمند. من با زبان های مختلف آنها را دعوت کردم به اینکه رها کنند این راهی را که در پیش دارند و با ملت ایران این طور نکنند.»
(صحیفه امام، ج۱۴، ص ۴۸۶)
🔻 «من الآن هم نصیحت می کنم آقای بنی صدر را به اینکه مبادا در دام این گرگ هایی که در خارج کشور نشستند و کمین کردند بیفتید، و این آبرویی که از دست دادید بدتر بشود.»
(صحیفه امام، ج۱۴، ص ۴۹۲)
🔰 @ofogh_howzah
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
♦️هر روز خود را با قرائت حداقل یک صفحه از قرآن کریم آغاز کنیم.
#هر_روز_با_قرآن
#صفحه 86_عثمان_طه
🔰 @ofogh_howzah
💥 #حدیث_روز
✅ امام صادق(علیه السلام)
💠 یا سُفیانُ، مَنْ أَرَادَ عِزّاً بِلَا عَشِیرَةٍ وَ غِنًى بِلَا مَالٍ وَ هَیْبَةً بِلَا سُلْطَانٍ فَلْیَنْقُلْ مِنْ ذُلِّ مَعْصِیَةِ اللَّهِ إِلَى عِزِّ طَاعَتِه.
▫️ اى سفيان! هر كسی كه با نداشتن عشيره و قبيله طالب عزت و قدرت باشد و بدون داشتن ثروت، خواهان غنا و بىنيازى باشد و بدون در دست داشتن سلطنت،خواهان عظمت و هيبت باشد. پس بايد از ذلت معصيت بيرون رفته و داخل در عزت اطاعت الهى شود.
📚 بحار الأنوار، جلد۶۸/صفحه۱۷۸
🔰 @ofogh_howzah
✴️ سخن بزرگان
🔶 ای عزیز ! مهمترین ذکر، مراقبت است و مراقبت بذر سعادت است و سعادت حاصل نمیشود جز با توجه، مراقبت تام و دوام مراقبه که «إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا ...» نفس انسانی خوپذیر است، انسان به هر چه رو کند آن میشود، چطور یک قطعه زغال در اثر مجاورت با آتش برافروخته میشود، انسان هم بر اثر مراقبه و همنشینی با ملکوت، الهی میشود.
علامه حسن زاده آملی
پندهای حکیمانه، ج ۲، ص ۵۳
🔰 @ofogh_howzah
📙 معرفی کتاب
📗 تأویل الآیات الظاهرة فی فضائل العترة الطاهرة
🔸 سیدشرفالدین علی حسینی استرآبادی از علمای قرن دهم هجری، شاگرد شیخ نورالدین علیبن عبدالعالی معروف به محقق کرکی است. اگر چه تذکرهای از حیات علمی ایشان برای نسلهای امروزی بهجا نمانده، ولی از اثرشان میتوان پی برد که ایشان در حدیث، تفسیر و علوم قرآنی تبحر و توانایی بالایی داشته است. در برخی منابع سال وفات او 940ق ذکر شد.
🔸 کتاب «تأویل الآیات الظاهرة فی فضائل العترة الطاهرة» از آثار روایی تفسیری مکتب تشیع است که به قلم توانای سیدشرفالدین استرآبادی نوشته شد. او در این اثر به تفسیر آیاتی که در شأن و منزلت اهلبیت علیهم السلام نازل شده، پرداخته است.
🔰 @ofogh_howzah
🗒 تقویم روز
🗓 25خرداد
⬛️ رحلت عالم مجاهد و فقيه جليل آيت اللّه «سيدمصطفی مجتهد كاشانی» (1298ش)
◾️ آيت اللّه سيدمصطفی مجتهد كاشانىنجفى در حدود سال 1230ش 1267ق در كاشان به دنيا آمد. وى پس از گذراندن مقدمات ابتدايى، در حوزه درس پدرش قرار گرفت و فقه و اصول و معقول و منقول و رياضيات را فرا گرفت. سيدمصطفى كاشانى سپس راهى اصفهان شد و از محضر عالم بزرگ، شيخ محمدتقى رازى تهرانى اصفهانى معروف به صاحب حاشيه معالم بهره گرفت تا به درجه رفيع اجتهاد رسيد. وى در بيست و پنج سالگى در حالى كه جامع علوم و ماهر در فقه، اصول، تفسير و حكمت و رياضى بود راهى تهران گرديد و پس از فوت پدر عالمش، چندين سال رياست علمى و مرجعيت مذهبى مردم را برعهده گرفت.
◾️ آيت اللّه سيد مصطفى كاشانى در سال 1274ش، پس از سفر حج، ساكن نجف اشرف شد و با ايجاد حوزه درسى خويش، در شمار علماى بزرگ آن سامان قرار گرفت. اين عالم مجاهد در جريان اشغال عراق توسط انگلستان در بحبوحه جنگ جهانى اول، به همراه علماى بزرگ ديگر، قيام مردمى ضد استعمار انگليس را اداره و رهبرى كرد و در اين راه، جانفشانى هاى فراوانى از خود نشان داد. اين عالم سترگ از آن پس ساكن كاظمين گرديد و تا پايان عمر در آن شهر مسكن گزيد.
◾️ آيت اللّه سيد مصطفى كاشانى سرانجام پس از عمرى سرشار از خدمت علمى و مجاهده، در 25 خرداد 1298ش برابر با اواسط رمضان 1337ق در 68 سالگى در كاظمين بدرود حيات گفت و در همان جا به خاك سپرده شد. لازم به ذكر است كه عالم مجاهد و فقيه بزرگ آيت اللّه سيد ابوالقاسم كاشانى، رهبر مذهبى نهضت ملى شدن صنعت نفت ايران و مبارز دوران ستم شاهى، فرزند ايشان مى باشد.
🔰 @ofogh_howzah
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
♦️هر روز خود را با قرائت حداقل یک صفحه از قرآن کریم آغاز کنیم.
#هر_روز_با_قرآن
#صفحه_87_عثمان_طه
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
امیرالمؤمنین عليه السلام:
💎بازنده كسى است كه عمر خود را ببازد و خوشبخت كسى است كه عمرش را در طاعت پروردگارش گذراند
💎 إنَّ المَغبونَ مَن غَبَنَ عُمرَهُ، و إنَّ المَغبوطَ مَن أنفَذَ عُمرَهُ في طاعَةِ رَبِّهِ
غررالحكم حدیث3502
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
✅ رحمت خدا به کسی داده می شود که از رحمت حق در وجودش ظهوری باشد، اگر رحمتی در خودت بود سزاوار رحمت پروردگار می شوی; آن وقت بگو «یا رب ارحم » خدایا! رحمم کن . اما اگر خدای نکرده رحم نداری، نه به زن و بچه، نه به مشتری، نه به یتیم و زیر دستت رحم نمی کنی . هر طور هستی خدا نیز همین طور با تو معامله می کند . تا کرم در تو نباشد، توقع کرم از خدا غلط است . کرم خوب است یا بد؟ اگر بد است چرا می خواهی، اگر خوب است چرا نداری؟
آیه الله شهید دستغیب (ره)
📚 معارفی از قرآن، آیت الله دستغیب، ص 50و 51
🔰 @ofogh_howzah
💠 ششصدو بیست و هشتمین شماره#افق_حوزه با مطالب متنوع علمی و اخبار حوزوی منتشر شد
دریافت فایل 👇👇👇
🔰 @ofogh_howzah