💠 آثار فردی و اجتماعی صله ارحام
🔹 صله رحم (ارتباط داشتن با خویشاوندان نَسَبی) یکی از واجبات است و قطع ارتباط (قهر کردن) با خویشاوندان از گناهان است.
🔹 به طور کلی صله رحم را می توان در سه محور ذیل تعریف کرد:
۱. کمک رسانی با مال و مقام و احساسات و عواطف؛
۲. احسان و نیکی به نزدیکان؛
۳. حفظ و تقویت همه ارتباطات لازم بین خویشان و دیدار با آنان.
🔹برخی تصور می کنند انجام صله رحم مخصوص افرادی است که تمکن مالی دارند و می توانند هزینه های مربوط به دید و بازدیدها را متقبل شوند، در حالی که صله رحم لزوماً به معنای رفت و آمد به منزل اقوام (دید و بازدید) نیست، بلکه به معنای قهر نبودن و قطع نکردنِ رابطه است. این تصور صحیح نیست، زیرا هدف از صله رحم برقراری ارتباط بین خویشاوندان است؛ چنان که امام علی «علیه السلام» فرموند: «صِلُوا أرحامکم ولو بالتسلیم»؛ «با بستگان خود صله رحم کنید گر چه با سلام کردن به آن ها باشد.»
🔹 صله رحم و دید و بازدید از اقوام و خویشان طبق دستورات اسلام و حتی از دیدگاه علم امروزی اثرات مثبت بسیاری به دنبال دارد که از آن جمله: روابط منسجم، رواج تعامل های دو جانبه، یادگیری رفتارهای شایسته، رشد روحیه حمایت اجتماعی و تعاون، تلاش جهت رفع حاجت های مادی و معنوی دیگران، افزایش عواطف انسانی، کمک به سلامت روانی ارحام و ارتقای سطح امید به زندگی، طولانی شدن عمر، زیاد شدن روزی، دفع شدن بلا و پاکیزه شدن اعمال و رشد معنوی انسان است
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات شاهد مجموعه تاخیراتی هستیم
🔻آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه در دیدار نایب رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران
🔹با بومی سازی شبکه ملی اطلاعات میتوانیم متناسب با نیازها، علایق و سلیقه ها امکانات و شرایط لازم را فراهم آورد تا عموم جامعه از آن بهرهمند شوند.
🔹شرکت مخابرات ایران، از جمله دستگاهها و مراکزی است که مخاطب عام و عموم جامعه با آن سرو کار دارند و خدمت رسانی به مردم طبق آیات و روایت اجر معنوی فراوانی دارد، لذا قدر این فرصت خدمت را بدانید و در سالی که متبرک است به ایام مبارک شعبان، بهار قرآن و بهار طبیعت تلاش و مجاهدت بیشتری از سوی شما و همکارانتان در راستای خدمت به مردم صورت گیرد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 بُعد کنترلی و نظارتی خانواده به دلیل شبکههای مجازی با چالش روبرو شده است
🔻حجت الاسلام والمسلمین مهراب صادق نیا پژوهشگر و جامعهشناس
🔹یکی از نهادهای اجتماعی که وضعیت فضای مجازی او را عمیقاً تهدید میکند نهاد خانواده است، برای جوامعی که خانواده در آن از کارکرد بیشتری برخوردار است مثل جامعه ایران قاعدتاً این چالشها و تهدیدها آسیبرسان تر هستند.
🔹بُعد کنترلی و نظارتی خانواده به دلیل شبکههای مجازی با چالش روبرو شده است و در این میان مهمترین آسیب به خانواده معطوف به مدیریت خانواده است. ما متأسفانه در فرایند اجتماعی شدن دچار یک تأخر هستیم، در دنیایی زندگی میکنیم که زندگی در آن نیازمند مهارتهایی است از جمله مهارت استفاده از شبکههای مجازی و اینترنت است.
🔹این در حالی است که هیچ کجا در فرایند اجتماعی شدن به دانشآموزان آموخته نمیشود و علاوه بر این از تهدید و فرصتهای آن اطلاعات زیادی نداریم. آموزش و پرورش بهجای تمرکز روی سواد خواندن و نوشتن باید قدری روی مهارتهای زیستن بچهها تمرکز کند.
🔹همه مراکز از قبیل دانشگاه و حوزههای علمیه باید مهارت زیستن را بیاموزند تا فرد در جامعه آنها را به کار بگیرد. ما در استفاده از فضای مجازی دچار تأخر فرهنگی هستیم، ما نمیتوانیم با ایجاد هراس کاری کنیم سقف استفاده از فضای مجازی پایین بیاید، بهتر از ترساندن آگاهیبخشی صریح در واحدهای درسی است.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌹#رواق_شهیدان
🔻طلبه شهید مدافع حرم میلاد بدری
🔹او دیپلم خود را در رشته تجربی گرفت و پس از آن طبق روحیه دینی و ایمانی به تحصیل درسهای حوزوی گرایش پیدا کرد و طلبه حوزه علمیه سفیران هدایت حضرت ابوالفضل علیه السام شهرستان امیدیه گردید. میلاد از مربیان حلقههای صالحین بسیج بود و در رشد و بالندگی فرهنگ دینی نوجوانان سعی و تلاش میکرد.
🔹نماز شب : مادرش میگوید: چند وقت قبل از رفتنش به سوریه، دیدم که چراغ اتاقش روشن است. به تصور اینکه شاید خوابش برده باشد، جلو رفتم که دیدم میلاد مشغول خواندن نماز شب است. آنقدر چهرهاش نورانی بود که یک لحظه بدنم یخ زد!!
🔹گفتوگوی آخر: میلاد وقتی موقع رفتن، مادرش را بیتاب دید، گفت: مادر! شهادت هم بدون رضایت مادر قبول نمیشود، از تو میخواهم که برای رفتنم رضایت کامل داشته باشی. مادر نیز با فرزندش چنین سخن گفت: پسرم! برو به سلامت، هرچه خدا بخواهد، همان میشود. اگر تو قسمت من باشی، برمیگردی و اگر نصیبت شهادت است، مبارکتت باشد.
🔹مشغول نماز صبح بود که از گروهی که برای دیدبانی و نگهبانی میرفتند، جا ماند، دوری و خطرات راه نیز رفتن را برایش دشوار و ناممکن کرده بود. آن روز برای کار دیگری با دو نفر به جایی میرفتند که ماشین حامل آنها مورد هدف موشک دشمن قرار میگیرد. آن دو نفر همانجا شهید شدند، ولی میلاد یک روز بعد و در اربعین سالار شهیدان در سال 1394ش به آرزویش میرسد. پیکر پاک شهید پس از انتقال به ایران، در زادگاهش دفن شد.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #حدیث_روز
🔸امام صادق علیه السلام: إنَّ الأَرضَ لا تَخلو إلّا وفيها إمامٌ ، كَيما إن زادَ المُؤمِنونَ شَيئاً رَدَّهُم ، وإن نَقَصوا شَيئاً أتَمَّهُ لَهُم .
🔹زمين از امام، خالى نمىماند تا اگر مؤمنان چيزى [به دين] افزودند، آنان را باز گرداند و اگر كم گذاشتند، برايشان كامل كند.
📚الکافی ج ١ ص ١٧٨ ح ٢
📢 کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #سخن_بزرگان
🔻آیةالله احمدی میانجی رحمه الله علیه
🔸روابط خود را با اهلبیت(ع) روزبهروز زیادتر کنید. همواره توسل داشته باشید ولو با خواندن زیارت جامعه یا امینالله یا زیارت عاشورا. با آنان درد دل کنید و به در خانه غیرآنان نروید. با امام زمان(عج) همیشه رابطه برقرار کنید.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌹#عطر_یار
🔸آقا بیا که بی تو پریشان شدن بس است
🔻محمدفردوسی
آقا بیا که بی تو پریشان شدن بس است
از دوری تو پاره گریبان شدن بس است
کنعان دل، بدون تو شادیپذیر نیست
یوسف! ظهور کن که پریشان شدن بس است
یعقوب دیدهام چه قَدَر منتظر شود؟
یعنی مقیم کلبه احزان شدن بس است
گریه ... فراق ... گریه ... فراق ... این چه رسمی است؟!
دیگر بس است این همه گریان شدن بس است
موی سپید و بخت سیاه مرا ببین
دیگر بیا که بی سر و سامان شدن بس است
تا کی گناه پشت گناه ایّها العزیز؟!
تا کی اسیر لذّت عصیان شدن؟! بس است
خسته شدم از این همه بازی روزگار
مغلوب نفس خاطی و شیطان شدن بس است
سرگرم زندگی شدنم را نگاه کن
بر سفرههای غیر تو مهمان شدن بس است
یک لحظه هم اجازه ندادی ببینمت
گفتی برو که دست به دامان شدن بس است
باشد قبول می روم امّا دعای تو...
...در حقّ من برای مسلمان شدن بس است
دست مرا بگیر که عبدی فراریام
دست مرا بگیر، گریزان شدن بس است
اِحیا نما در این شب اَحیا دل مرا
دل مردگی و این همه ویران شدن بس است
آقا بیا به حقّ شکاف سر علی
از داغ هجرت آتش سوزان شدن بس است
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 امام زمان(عج) همواره به یاد ما هست.
🎙 استاد عالی
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
💠 #معرفی_کتاب
📘طلوع تا ظهور: بازنویسی و تلخیص«امام مهدی عجلالله تعالی فرجهالشریف از تولد تا بعد از ظهور»
🔹کتاب امام مهدی علیه السلام از تولد تا بعد از ظهور، ترجمه کتاب الامام المهدی من المهد الی الظهور اثر سید محمد کاظم قزوینی به موضوعات متعددی در زمینه مهدویت پرداخته و با ارائه روایات امامان معصوم (علیهم السلام) در این زمینه و شرح و بررسی روایات مورد نظر، تاریخ زندگی امام زمان علیه السلام را از تولد تا پس از ظهور بیان کرده است.
🔹مطالب کتاب تنها به نقل روایات منحصر نشده و حکایاتی نیز در کتاب نقل شده است که اغلب این روایات با موضوع تشرف به محضر امام عصر (ارواحنا فداه) هستند. مانند داستان انار در بحرین، داستان یاقوت روغن فروش و… .
🔹از ویژگیهای مثبت این کتاب به نسبت سایر کتب مهدویت این است که این کتاب پس از پرداختن به زوایای مختلف حکومت مهدوی در زمینه سیاسی، اقتصادی و تربیتی، فصلی را به مبحث رجعت اختصاص داده و آن را با استفاده از آیات و روایات اثبات کرده است.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🌸 بهار مظهر امید است
🔻 رهبر انقلاب: بهار مظهر امید است، پیامآور امید است؛ بهار به انسان میگوید که خزان و برگریزان حتماً رفتنی است و طراوت و نوسازی و نوگرایی حتماً آمدنی است؛ این، خصوصیّت بهار است. ۱۴۰۱/۱/۱
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🔻آیتالله حسینی بوشهری:
❇️ جهادتببین ریشه در اصل اسلام دارد
◻️ رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دیدار شهردار قم: جهاد تبیین ریشه در اصل اسلام دارد و از همان ابتدا مطرح بوده است؛ البته قالبها تغییر کرده اما رویارویی بین حق باطل هم چنان ادامه دارد.
◻️ قم باید به شهر نمونه اسلامی تبدیل شده و از نظر معماری اسلامی و مبلمان شهری به عنوان یک الگو مطرح باشد. فضای فرهنگی شهر نیز باید، از آنچه که اکنون شاهد آن هستیم، بهبود پیدا کند.
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah
🔰 لوح | مکتب اسلام
🔻 رهبر انقلاب: آنچه به یک ملّت و نهضت هویّت و قدرت میدهد دارا بودن یک زیربنای فکری مستحکم است. علّت اینکه خیلی از کشورهایی که انقلاب کردند بعد از مدّت کوتاهی بکلّی از آن راه برگشتند، این بود که یک زیربنای فکری محکمی در اختیارشان نبود. ۱۳۹۹/۱۱/۲۹
🌷 #روز_جمهوری_اسلامی 🇮🇷
📢کانال رسمی هفتهنامه افق حوزه
🔰http://Eitaa.com/ofogh_howzah