🔵 روزی که بیتو میگذرد روز محشر است / سعدی
این بوی روح پرور از آن خوی دلبر است
وین آب زندگانی از آن حوض کوثر است
ای باد بوستان مگرت نافه در میان
وی مرغ آشنا مگرت نامه در پر است
بوی بهشت میگذرد یا نسیم دوست
یا کاروان صبح که گیتی منور است
این قاصد از کدام زمین است مشک بوی
وین نامه در چه داشت که عنوان معطرست
بر راه باد عود در آتش نهادهاند
یا خود در آن زمین که تویی خاک عنبر است
بازآ و حلقه بر در رندان شوق زن
کاصحاب را دو دیده چو مسمار بر در است
بازآ که در فراق تو چشم امیدوار
چون گوش روزه دار بر الله اکبر است
دانی که چون همیگذرانیم روزگار
روزی که بیتو میگذرد روز محشر است
گفتیم عشق را به صبوری دوا کنیم
هر روز عشق بیشتر و صبر کمتر است
صورت ز چشم غایب و اخلاق در نظر
دیدار در حجاب و معانی برابر است
در نامه نیز چند بگنجد حدیث عشق
کوته کنم که قصهی ما کار دفتر است
همچون درخت بادیه سعدی به برق شوق
سوزان و میوهی سخنش همچنان تر است.
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 حضرت زهرا سلام الله علیها
💎 الَهِی أَصْلِحْ لِی دِینِیَ الَّذِی هُوَ عِصْمَةُ أَمْرِی وَ أَصْلِحْ لِی دُنْیَایَ الَّتِی فِیهَا مَعَاشِی وَ أَصْلِحْ لِی آخِرَتِیَ الَّتِی إِلَیْهَا مَعَادِی وَ اجْعَلِ الْحَیَاةَ زِیَادَةً لِی مِنْ کُلِ خَیْرٍ وَ اجْعَلِ الْمَوْتَ رَاحَةً لِی مِنْ کُلِّ شر.
💎 خداوندا! دینم را اصلاح کن که نگهدار کار من است، دنیای مرا اصلاح کن که تلاش و معاش من در آن است، آخرتم را اصلاح کن که بازگشتم به سوی آن است، زندگی مرا سبب زیادی هر خیر، و مرگ مرا مایه راحتی از هر شّر قرار بده.
📚 الصحیفة الفاطمیه، ص 56
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 29 دی
⚫️ رحلت مرجع و عالم بزرگ آيت اللّه «سيد احمد خوانساری» (1363 ش)
◽️ آيت اللّه سيد احمد موسوى خوانسارى در سال1269ش 1309 ق در خوانسار به دنيا آمد. وى در كودكى پدر را از دست داد و از آن پس تحت سرپرستى برادر بزرگش قرار گرفت. ايشان پس از طى مقدمات در زادگاه خود، راهى اصفهان و نجف اشرف گرديد و از محضر استادان نامدارى همچون: آخوند خراسانى، سيد محمدكاظم يزدى، ميرزاى نايينى و آقاضياء عراقى استفاده كرد. ايشان همچنين در اراك نيز از آيت اللّه حائرى يزدى كسب فيض نمود. آيت اللّه خوانسارى از آن پس به تدريس همت گماشت و مدتى بعد درس خارج فقه و اصول خود را داير ساخت.
◽️ وى در سال 1329ش، به درخواست مردم تهران به آن شهر عزيمت نمود و در مسجد حاج سيد عزيزاللّه بازار تهران، به اقامه جماعت مشغول گرديد. آيت اللّه خوانسارى از عالمانى است كه همزمان با خروش مقدس امام خمينى عليه رژيم طاغوت، همواره از آن حضرت پشتيبانى مى كرد و از هر اقدامى براى پيشبرد اهداف انقلاب كوتاهى نمى كرد. حضور ايشان در پايتخت علاوه بر روحيه دادن به انقلابيون، باعث برخورد محتاطانه تر رژيم با مردم مى گرديد. در محضر درس اين فقيه نستوه، عالمان نامدارى چون حضرات آيات: شهيد مرتضى مطهرى، امام موسى صدر، سيد رضا صدر و جلال طاهر شمس پرورش يافتند.
◽️ آيت اللّه خوانسارى در طول عمر با بركت خود، آثار فراوان عمرانى و علمى از خود برجاى گذاشت كه بخش عمده اى از آن، شامل آثار علمى و تاليفات آن فقيه بزرگوار مى باشد. شرح مختصر نافع، حاشيه بر عروة الوثقى و العقايد حقه و... از آن جمله اند. ايشان از صدقات جاريه به ساخت مساجد و مدارس و حسينيه ها و درمانگاه ها همت گماشت و منشأ خدمات خير گرديد. آيت اللّه خوانسارى سرانجام در 29 دى 1363 27 ربيع الثانى 1405ق در 94 سالگى رحلت كرد و در حرم حضرت معصومه(س) به خاك سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 29 دی 1357
🔴 تظاهرات ميليونی مردم انقلابي ايران در روز اربعين حسينی عليه دولت بختيار
☀️ به دعوت امام خمينى (ره)، مردم ايران، با اتحاد، در يكراهپيمايى، عليه آخرين بازمانده رژيم شاه شركت كردند.
در اين تظاهرات كه از بزرگ ترين اجتماعات دوران انقلاب بود و همزمان با روز اربعين سال 1399ق برگزار شد، شركت كنندگان خواستار اعلام غيرقانونى بودن سلطنت و خلع رژيم شاه و تأسيس جمهورى اسلامى شدند.
🔰 @ofogh_howzah
☸ زندگی نامه طلبه شهید مهدی مرادی
◽️ در کربلای پنج از دشمن اسیر گرفت، ولی چشمش در چشم آن افتاد، دلش رحم آمد و او را نکشت، مدتی بعد او را با بمب شیمیایی چنان شهید کردند، که جنازهاش قابل شناسایی نبود.
◽️ طلبه شهید مهدی مرادی، سال 1347ش در مشکینشهر دیده به جهان گشود. پساز رشد و بالندگی به مدرسه رفت. در دبیرستان صبحها درس میخواند و عصرها در حوزه علمیه مشغول درس دینی شد.
◽️ پدرش میگوید: مهدی لحظهای قرآن را از خودش دور نمیکرد و در نیمههای شب نیز قرآن و دعا میخواند و روزهای دوشنبه و پنجشنبه روزه داشت. کمحرف، با حیا و مهربان بود با آنکه سن کمی داشت، ولی نماز و دعایش در دیگران اثر میگذاشت. میگفت: نماز، انسان را از گناه دور میکند.
◽️ مادرش وقتی متوجه رفتن مهدی به جبههها شد، بیدرنگ بهدنبالش رفت و به او گفت: وقتی بروی، مثل اینکه امیدمان رفته است. چیزی نگفت و به خانه برگشت. داخل حیات لباسش را به مادرنشان داد و با گریه گفت: سرباز آقا زمان زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف هستم، حالا نمیگذاری بروم؟ مادرش میگوید: به او گفتم: برو. بعدها مهدی در نامهای نوشت: آن روز بهخاطر اینکه دل شما را نشکنم، مجبور شدم که برگردم، ولی دینم را بیشتر دوست دارم و باید در جبهه باشم.
◽️ تنها پسر خانواده بود و به همین دلیل سپاه مانع رفتن او به جبهه میشد. با گریه میگفت: اسمم را مهدی گذاشتند و اگر آقا ظهور کند، چه جوابی دارید تا به ایشان بدهید؟
◽️ در گردان حضرت علیاصغر علیه السلام بهعنوان پیک مشغول بود و عاقبت در روز جمعه دوم فروردین سال 1366 در عملیات کربلای8 در شلمچه آسمانی شد. وقتی مادرش حرف از عروسیاش میزد، میگفت: دعا کنید تا عروس شهادت را در آغوش بگیرم!
علمداران عشق
تهیه و تنظیم: علیاکبر بخشی
🔰 @ofogh_howzah
✳️ تسبيحات حضرت زهرا(س)
💎 در مورد تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها نکاتي وجود دارد:
1⃣ اين تسبيحات تشکيل شده از 34 مرتبه اللهاکبر، سپس 33 مرتبه الحمدلله و سپس 33 مرتبه سبحانالله.
2⃣ تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها داراي اهميت بسيار است، امام محمدباقر عليهالسلام فرمودند: خداوند به چيزي مانند تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها ستايش نشد. اگر چيزی بهتر از آن وجود داشت، پيامبر صلياللهعليهوآلهوسلم آن را به حضرت زهرا سلاماللهعليها می بخشيدند.
3⃣ اين تسبيحات مختص به تعقيب نمازهای يوميه يا واجب نبوده، بلکه پساز همه نمازها گفتن آن مستحب است. حتي پساز نمازهاي مستحبي، بلکه اين تسبيحات مستحب نفسی است و هرجا گفته شود خوب است، حتي اگر در تعقيب نماز نباشد.
4⃣ هنگام خواب، تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها مستحب است و فقها فرمودهاند براي دفع خواب بد مفيد است.
5⃣ استحباب بيشتر در گفتن تسبيحات حضرت زهرا سلاماللهعليها با تسبيح تربت سيدالشهدا عليهالسلام.
6⃣ اگر در تعداد هريک از تکبيرات يا تحميدات يا تسبيحات شک کند، چنانچه از محل خود رد نشده، بنا بر کمتر ميگذارد و تکرار ميکند تا مطمئن شود مقدار مشخصشده را گفته است، ولي اگر از محل رد شده است اعتنا نميکند.
حجةالاسلام والمسلمين سيدجعفر زبانی
🔰 @ofogh_howzah
◾️ اگر کسی خواست ببيند چرا حضرت مريم(ع) نيمی از جهانی شدن است و تا حضرت عيسی(ع) ضميمه نشود، جهاني نخواهد شد؛ ولي حضرت فاطمه(س) به تنهایي کلمه جامع الهی است؛ بايد بداند کفيل حضرت مريم(س)، حضرت زکريا بود: و کفّلها زکريا، يعني جعلالله سبحانهوتعالي زکريا کفيلاً للمريم؛ ولی کفيل وجود مبارک حضرت فاطمه(س)، رسول گرامي اسلام(ص) است که اولين و آخرين، در پيشگاه رسالت آنحضرت خاضعاند...
حضرت آیه الله جوادی آملی
🔰 @ofogh_howzah
◾️ بوی خوش میآید اینجا، عود و عنبر سوخته؟
یا که بیت اللَّه را کاشانه و در سوخته؟
از چه خون میگرید این دیوار و در؟ یا رب مگر
گلشن آل خلیل اینجا در آذر سوخته؟
خانه وحی از مَلک یکباره شد در ازدحام
اندرین غوغا مگر جبریل را پر سوخته؟
خانه زهراست اینجا، قتلگاه محسن است
آشیان قهرمان بدر و خیبر سوخته
سینه زهرا شکسته، چهرهاش نیلی شده
مرتضی، خونین جگر قلب پیمبر، سوخته!
بر حریم عقل کل، دیوانهای زد آتشی
کز غمش هر عاقلی را جان و پیکر سوخته
خیمهگاه کربلا را آتش از اینجا زدند
شد ز داغ محسن آخر کام اصغر، سوخته
گر نمیکرد اشک چشمانت «حسان» امداد من
میشد از آه من این اوراق دفتر، سوخته
حبیب الله چایچیان
🔰 @ofogh_howzah
💠حدیث روز
▪️حضرت زهرا(علیها السلام): مَا الَّذِی نَقِمُوا مِنْ اَبِی الْحَسَنِ(علیه السلام)
نَقَمُوا مِنْهُ وَ اللهِ نَکِیرَ سَیْفِهِ، وَ قِلَّةَ مُبالاتِهِ بِحَتْفِهِ، وَ شِدَّةَ وَطْأَتِهِ، وَ نَکالَ وَقْعَتِهِ، وَ تَنَمُّرَهُ فِی ذاتِ اللهِ.
👈هنگامى که فاطمه(علیها السلام) بیمار شد ، زنان مهاجر و انصار به عنوان عیادت خدمتش حاضر شدند، و عرض کردند: حال تو چه گونه استاى دختر رسول خدا؟او در پاسخ، حمد و سپاس خدا را بجا آورد، و درود بر پدرش پیامبر(صلى الله علیه وآله) فرستاد، و سپس فرمود:
1⃣ابوالحسن (علیه السلام) براى رهبرى جامعه اسلامى چه مشکلي داشت که كارگردانان سقيفه او را رها کردند؟
2⃣اشکالشان به علي اين بود که در هنگامه جنگ کسي در مقابل شمشيرش طاقت نميآورد؛
3⃣ ديده بودند علي جايي که قدم ميگذاشت استوار و محکم قدم ميگذاشت نه با مسامحه؛
4⃣آن جايي که بايد کسي را مجازات کند ضربهاش عبرتآموز و سخت؛
5⃣آنجا که مربوط به خدا ميشود علي کاملا آماده است و کمال قاطعيت را در مورد تکاليف الهي اعمال مي کند و هيچ انعطاف نميپذيرد. اين عيبي است که مردم از علي ميگرفتند. اين براي مردم قابل تحمل نبود.
📒دلائل الامامة: ۱۲۵، الاحتجاج ۱: ۱۴۷
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 30 دی
🔵 آتش زدن مركز فرهنگي ايران در لاهور پاكستان توسط گروهك صحابه (1375ش)
◽️ كتابخانه علامه اقبال لاهورى و مركز فرهنگى ايران، بهدنبال بى تفاوتى پليس پاكستان در حراست از آن، از سوى گروهك صحابه، عوامل مزدور وهابيون در پاكستان، به آتش كشيده شد و حدود دوازده هزار جلد كتاب شامل قرآن، كتابهاى مذهبى و آثار نفيس و ارزشمند علمى، وسايل آموزش قرآن و زبان و رايانه ها در آتش حقد و كينه ضد فرهنگيان سوخت.
◽️ كتابخانه علامه اقبال لاهورى به عنوان بزرگ ترين كتابخانه و مركز فرهنگى جمهورى اسلامى ايران در لاهور پاكستان، داراى سابقه اى چهل ساله و روزانه پذيراى خيل عظيمى از مسلمانان تشنه علم و فرهنگ و مشتاقان زبان، فرهنگ و ادبيات فارسى بود. اقدام عوامل تروريست در آتش زدن اين مركز فرهنگى نشان داد كه آمريكا و اسرائيل در اين حركت ضد اسلامى و ضد فرهنگى دست داشته اند و مى خواستند با دامن زدن به فرقه گرايى، مراسم روز جهانى قدسِ آن سال را تحت الشعاع اين حادثه قرار دهند.
🔰 @ofogh_howzah
📢 روز شمار انقلاب
💭 30 دی 1357
⚫️ انتشار خبر بازگشت حضرت امام خمینی (ره) به ايران
◽️ انتشار خبر بازگشت حضرت امام خمينى به ميهن اسلامى، شادى و شعف فراوانى در ميان مردم ايران به وجود آورد. گفتگو درباره مراجعت امام و كيفيت استقبال از ايشان، در ميان مردم و اجتماعات كوچك و بزرگ، شور و هيجان غيرقابل وصفى ايجاد كرد. از طرف ديگر، اعلام تصميم قطعى امام براى بازگشت به ايران، عوامل رژيم شاه را دچار بحران و اضطراب شديدى كرد. آنها با تلاش بى وقفه سعى داشتند راهى براى نجات خود بيابند و بسيارى ناچار به استعفا و فرار از ايران شدند.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
☀️ او [حضرت زهرا سلام الله علیها)] سرور زنان عالم و نظير مريم دختر عمران است و هنگامي كه از صحرای محشر عبور ميكند منادی از عرشالهی ندا می دهد كه ای اهل محشر چشمانتان را بپوشانيد زيرا فاطمه دختر محمد از اينجا ميگذرد. اين از احاديث صحيح است و جزو اخبار ضعيف نيست و پيوند و ازدواج او با [حضرت] علي [علیه السلام] نبود مگر بعد از آنكه خداوند عقد [حضرت] علي و او را به شهادت و گواهی ملائكه در آسمانها بست. و چقدر بسيار، نه يكمرتبه،[پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم] فرمود: مرا میآزارد هرچه كه او را بيازارد ومرا به خشم ميآورد هرچه او را به خشم آورد و بهدرستی كه او پاره تن من است.
ابن ابیالحديد معتزلی
🔰 @ofogh_howzah