💠 حدیث روز
🔵 امیرالمؤمنین امام علیبن ابیطالب علیهالسلام
💎 فبادروا العلم من قبل تصویح نبته و من قبل أن تشغلوا بأنفسکم عن مستثار العلم من عند أهله
💎 پس به سوی کشتزار دانش بشتابید پیش از آنکه گیاه آن خشک شود و پیش از آنکه گرفتار خود شوید و از آموختن دانش از اهلش باز بمانید.
📚 نهجالبلاغه/خطبه 105
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 5 اسفند
☸ روز بزرگداشت دانشمند شهير، «خواجه نصيرالدين طوسی»
◽️ ابوجعفر محمدبن محمد معروف به خواجهنصيرالدين طوسى و ملقب به استاد البشر و محقق طوسى در سال 597 ق در طوس به دنيا آمد. وى در ابتدا علوم عقلى و نقلى و حكمت مشاء را آموخت و در سال هاى بعد رياضيات، فقه، فلسفه، نجوم و ادبيات را خواند به طورى كه در علوم روز به تبحر و استادى تمام رسيد. وى چند سال پس از واقعه حمله سپاهيان چنگيزخان مغول، به قلعه اسماعيليه پناه برد و در آن جا نيز از تاليف و نگارش باز نايستاد. با غلبه سپاه مغول بر اسماعيليان، خواجه نصيرالدين به خدمت هلاكوخان مغول پيوست و با استفاده از نفوذ خود، از كشتار مردم و دانشمندان و تخريب آثار فرهنگى و علمى و غارت شهرها و روستاها جلوگيرى نمود.
◽️ پس از فتح بغداد و سقوط عباسيان، خواجه نصير ماموريت يافت تا رصدخانه مراغه را ترتيب دهد. او جماعتى از رياضى دانان بزرگ گردآورد و كار احداث رصدخانه را در سال 657 ق آغاز كرد. خواجه، با اين كار، عالمان بزرگ زمان را كه پراكنده بودند در يك مكان، جمع كرد و همچنين كتابخانه اى عظيم در محل رصدخانه مراغه احداث نمود. اين عالم سترگ براى تهيه كتاب هاى مورد نظر، كتبى از بغداد، شام و شمال آفريقا و اطراف و اكناف ايران فراهم نمود و كتابخانه اى با بيش از چهارصد هزار جلد كتاب، ايجاد كرد. عمر خواجه از اين پس در خدمات علمى گذشت.
◽️ خواجه نصيرالدين، يكى از بزرگ ترين بنيانگذاران كلام شيعه و پيشاهنگ بزرگ فلسفه مشّاء بود و ضمن تاييد حكمت ابن سينا، به شرح مشكلات اشارات پرداخت. وى همچنين آثار متعددى را در علوم مختلف به نگارش درآورد كه اخلاق ناصرى، تجريد العقايد، ذيج ايلخانى، اوصاف الاشراف، اساسُ الاقتباس و تذكره نصيريه و بيش از شصت اثر ديگر در اصول دين، اخلاق، منطق، هندسه، هيئت، نجوم و عروض و شعر از آن جمله اند. خواجه نصيرالدين سرانجام در سال 672 در 75 سالگى، شانزده سال پس از تاسيس رصدخانه درگذشت و در كاظمين به خاك سپرده شد.
🔰 @ofogh_howzah
💷 بانکداری اسلامی (10)
🚫 10 چالش مهم در نظام بانکداری ایران و راهکارهای مهم برای حل چالشها
🔘 نوشتاری از حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم
◽️ اشاره: از سال 1362 بانکداری بدون ربا در بانکهای ایران به اجرا در آمده است و از آغاز تاکنون با مشکلاتی مواجه شده، بلکه بر مشکلات آن افزوده شده است، ولی نگاه جامعی به این چالشها نشده و راه برونرفت جامع هم برای آن ارائه نشده است...
➕ متن کامل
yon.ir/bg44g
🔰 @ofogh_howzah
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
♨️ خبر فوری؛
🎙فردا صبح تریبون آزاد طلاب باموضوع "بیانیه گام دوم انقلاب و رسالت حوزویان" در مدرسه #فیضیه برگزار میشود
📌دوشنبه ۶ اسفند، ساعت 10 صبح در حیاط مدرسه فیضیه
📺 علاوه بر انتشار اخبار، گزارش تصویری و کلیپهای ویدئویی از تریبونِ آزاد طلاب، این مراسم بهطور زنده از صفحه اینستاگرام حوزهنیوز پخش خواهد شد.
#صدای_شما_شنیده_میشود
hawzahnews.com/detail/News/481791
❄️ سخن روز
◽️ ولایتی های دیروز که در سکوت و تحجر خود آبروی اسلام و مسلمین را ریختهاند، و در عمل پشت پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت را شکستهاند و عنوان ولایت برایشان جز تکسب و تعیش نبوده است، امروز خود را بانی و وارث ولایت نموده و حسرت ولایت دوران شاه را میخورند!
امام خمینی (ره)
📚 صحیفه امام خمینی، جلد 21 صفحه ۲۸۱
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم روز
💥 6 اسفند
🔴 كشتار مسلمانان نمازگزار فلسطين در مسجد الخليل از سوي یک صهيونيست اسراييلی (1372ش)
◽️ در حالى كه مقامات حكومت خودگران عرفات درحال گفت وگو براى سازش با رژيم غاصب اسراييل بودند، يك صهيونيست نژادپرست به سوى نمازگزاران روزه دار در حرم حضرت ابراهيم(ع) در شهر الخليل فلسطين تيراندازى كرد و بيست و نه نفر را شهيد و شمار بيشترى را زخمى نمود.
◽️ اين ترور وحشيانه كه بار ديگر دشمنى صهيونيست ها با مسلمانان را نشان داد با واكنش تند و خشم آلود جهان اسلام روبرو شد، به گونه اى كه حتى دولت هاى عَرَبى مجبور شدند براى مدتى، مذاكرات سازش با مقامات رژيم صهيونيستى را به حال تعليق درآورند، ولى دولت هاى غربى تنها به ابراز تأسف اكتفا كردند. اين حمله تروريستى باعث وقوع ناآرامى هاى چندماهه در سرزمين هاى اشغالى و قيام مردم مسلمان اين مناطق گرديد و در عوض رژيم صهيونيستى فرد تروريست را پس از محاكمه به بهانه اين كه بيمارى روانى دارد، از مجازات رهايى داد.
🔰 @ofogh_howzah
🔴 هر کس در هر مقامی احساس ضعف در خود میکند و نمیتواند کار کند از مقام خود، استعفا کند.
#امام_خمینی
📚 صحیفه نور، جلد ۱۹، صفحه ۱۰۸
🔰 @ofogh_howzah
💷 بانکداری اسلامی 11
🔴 طرح جایگزین بانک
⭕️ راهکاری برای برونرفت از چالشهای بانکداری بدون ربا
◽️ طرح جایگزینی بانک و مهندسی جهت رفع نیاز مالی یک جامعه مسلمان بر اساس منابع و مقاصد دینی در گفتوگوی هفتهنامه افق حوزه با حجتالاسلام والمسلمین احمد حسنی از اساتید حوزه علمیه قم، پژوهشگر فقه اقتصادی و مؤلف کتاب «نظام مالی نوین اسلامی»...
➕ متن کامل
yon.ir/aW4mI
🔰 @ofogh_howzah
❌ ربوی بودن عقود و معاملات در ساختار بانکی ❌
◽️ زمانی که بانک وارد جوامع اسلامی شد، فقهای اسلام بهدلیل ربوی بودن، با بانک مخالفت کردند؛ اما وقتی که بانک سیطره خودش را پیدا کرد، برخی از فقها به این فکر افتادند که آیا میتوان تعاملات مؤمنین با بانکها را تصحیح کرد؟ بعداز انقلاب هم همین رویکرد تصحیحگرا وجود داشته و تا به امروز هم رویکرد غالب همین است که ما بانک موجود را بهنحوی درست کنیم که این رویکرد تا به امروز موفق نبوده است؛ چه در عرصه شرعیسازی و چه در رسیدن به مقاصد شریعت؛ مانند عدالت، تأمین رفاه و رفع فقر.
◽️ امروزه مرکز پژوهشهای مجلس اعلام میکند که 85 درصد عقود صوری است و این صوری بودن عقود به اجماع فقها و حتی فقهایی که در طول تاریخ حیلههای ربا را تجویز میکردند، باعث ربوی بودن معاملات بانکی میشود؛ ما توجه نکردیم که این ساختار چیست؟ و لذا برای این ساختار تدبیر مناسب را انجام ندادهایم! ساختار بانک از اساس ربوی است و اقتضای ربوی بودن دارد.
◽️ بانک میخواهد سود ثابتی را به عدهای از سپردهگذاران بدهد و سود بالاتری را از عدهای که نیاز به تسهیلات دارند، بگیرد. وقتی این ساز و کار را میبینید و میخواهید عقود اسلامی را به این ساز و کارها تحمیل کنید، روشن است که کار به سامان نخواهد رسید؛ چراکه عقود اسلامی چه عقود مشارکتی و چه مبادله ای با ریسک همراه هستند. امروز بانکها ترکیبهایی که از عقود مبادلهای انجام میدهند و یا شروطی که در قراردادهای مشارکتی قرار میدهند تا خود را به سود ثابت برسانند، ترکیبها و عقود ناقصی از نظر فقهی هستند و اگر از این اشکال هم صرف نظر کنیم و متن قراردادها را با همه بندهای آنها صحیح بدانیم، از نظر اجرایی به تصریح آمار عقود صوری است یعنی به اجماع فقها ربوی میباشد..
yon.ir/aW4mI
🔰 @ofogh_howzah