🌙 احکام رمضان (7)
🔴 فرو بردن سر در آب
⭕️ در مورد فرو بردن سر در آب به نکاتی توجه شود:
1⃣ زیر دوش حمام رفتن غیر از فرو بردن سر در آب است؛ آنچه فقها فرمودهاند این است که اگر در جایی آب جمع شده باشد مانند حوض و امثال آن، چنانچه سر را یک مرتبه در آب فرو بریم روزه باطل میشود.
2⃣ نظر بیشتر فقها در مورد فرو بردن سر در آب این است که روزه را باطل میکند؛ ولی برخی دیگر از فقها دیدگاهشان این است که فرو بردن سر در آب روزه را باطل نمیکند؛ بر این اساس لازم است در زمینه مزبور به رساله مراجع تقلید مراجعه شود.
3⃣ اگر کسی در آب بیفتد یا فراموش کند که روزه است و سر را در آب فرو برد روزهاش باطل نیست؛ ولی به مجرد اینکه قدرت پیدا کرد یا یادش آمد باید سرش را از آب بیرون آورد.
4⃣ فرو بردن سر در آب گاهی فقط روزه را باطل میکند و گاهی دو عمل را هم زمان باطل میکند مثل اینکه در حالی که روزه است غسل ارتماسی انجام دهد که هم غسلش باطل است و هم روزه.
🔰 @ofogh_howzah
🔮 ضیافت رمضان (9)
⚫️ مروری کوتاه بر سیره عملی آیتاللهالعظمی گلپایگانی (ره) در ماه مبارک رمضان
✅ اشاره: ماه رمضان، بهترین فرصت برای خودسازی است، و بزرگان دین اسلام همواره بر اهمیت و جایگاه والای آن تأکید کردهاند و مسلمانان را به بهرهگیری از برکات و فضیلتهای بیشمار ماه میهمانی خدا سفارش کردهاند...
➕ متن کامل
yon.ir/b3uxa
🔰 @ofogh_howzah
✳️ آیا امام، انسان مافوق است یا مافوق انسان است؟
🔵 آیتاللهالعظمی صافی گلپایگانی
🔷 به عبارت دیگر آیا امام دارای عالیترین مرتبه کمال انسانیت است یا دارای مقام مافوق انسانیت میباشد؟ برحسب آیه 110 سوره کهف که میفرماید: «قُل إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکمْ یوحی إِلَیّ»؛ (ای رسول ما به مردم) بگو که همانا من بشری مانند شما هستم که به من وحی میرسد و آیات دیگر، پیغمبر بشری است که به او وحی میشود و معجزه و خصایص دیگر دارد، امام نیز بشر است...
➕ متن کامل
yon.ir/PNLuY
🔰 @ofogh_howzah
💠 «بنا بر روایات هر کس این دعا [مجیر] را در «ایام البیض» [روز های سیزدهم و چهارهم و پانزدهم] ماه رمضان بخواند گناهش آمرزیده میشود، هرچند به عدد دانه های باران و برگ های درختان و ریگ های بیابان باشد. خواندن آن برای شفای بیمار و ادای دین و بینیازی و توانگری و رفع غم و اندوه سودمند است»
📚 مصباح کفعمی
🔰 @ofogh_howzah
🌙 احکام رمضان (8)
🔴 فرق های نماز و روزه
1⃣ کسی که مریض یا در سفر است نباید روزه بگیرد؛ ولی با سفر و مرض، نماز از انسان ساقط نمی شود.
2⃣ کسی که نماز قضا بر عهده اوست می تواند نماز مستحبی بخواند ولی کسی که روزه قضا بر عهده اوست نباید روزه مستحبی بگیرد.
3⃣ خانم ها در حال حیض و نفاس نه روزه می گیرند و نه نماز می خوانند؛ ولی بعد از پاک شدن، قضای روزه ها را باید بگیرند اما قضای نمازها لازم نیست.
4⃣ گرچه ترک نماز و روزه بدون عذر، گناه زیاد دارد ولی ترک نماز کفاره ندارد اما ترک روزه کفاره دارد.
5⃣ خوابیدن حتی برای یک لحظه در حین نماز خواندن، نماز را باطل می کند ولی روزه را باطل نمی کند؛ حتی اگر شب قبل تصمیم داشته باشد فردا را روزه بگیرد و روز بعد تمام روز را خواب باشد روزه اش صحیح است
🔰 @ofogh_howzah
🌙 احکام رمضان (9)
🔴 روزه قضا
1⃣ روزه قضا واجب موسع است؛ یعنی لازم نیست فوراً بجا آورده شود. البته به تأخیر انداختن زیاد به گونه که سهل انگاری در انجام واجب محسوب شود هم جایز نیست
2⃣ کسی که در تعداد روزه های قضا بین کمتر و بیشتر شک دارد میتواند به کمتر اکتفا نماید؛ مثلاً اگر شک دارد پنج روز روزه قضا بر عهده او است یا شش روز، پنج روز قضا کفایت می کند.
3⃣ روزه قضای پدری که فوت کرده بر پسر بزرگتر واجب است؛ در این زمینه تفاصیل بسیار است و لازم می نماید به رساله مراجع معظم تقلید مراجعه شود.
4⃣ کسی که روزه قضا بر عهده او است، نباید روزه مستحبی بگیرد
5⃣ روزه قضا و غیر قضا را نمی شود در ماه مبارک رمضان گرفت؛ زیرا در این ماه فقط باید روزه ماه رمضان گرفته شود.
6⃣ کسی که از سال پیش، روزه قضا بر عهده اوست چنانچه تا قبل از ماه رمضان سال بعد روزه های قضا را نگیرد لازم است برای هر روز 750 گرم طعام به فقیر بدهد و به این، «کفاره تأخیر» گفته می شود.
🔰 @ofogh_howzah
❄️ در مسیر زندگی با فراز و نشیبهای گوناگون روبهرو شده، در محیط های رنگارنگ قرار گرفتهام. ولی پیوسته حس میکردم که دست ناپیدایی مرا از هر پرتگاه خطرناک نجات میدهد و جاذبه مرموزی از میان هزارها مانع بیرون کشیده، به سوی مقصد هدایت میکند.
من اگر خارم و گر گل، چمن آرایی هست
که از آن دست که میپروردم میرویم...
علامه طباطبایی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
🌙 احکام رمضان (10)
⭕️ اجیر شدن برای تلاوت
✅ کسانی که مال یا پولی به آنها داده میشود تا مثلاً یک ختم قرآن برای شخصی انجام دهند، باید به نکاتی توجه نمایند:
1⃣ در صورتی که شخصی از دیگری تقاضا کند تمام قرآن یا بخشی از آنرا تلاوت کند و در مقابل آن، اجرتی مشخص کرده باشد، این قرارداد اجاره است و باید دارای تمام شرایط اجاره باشد، مانند مشخص بودن اجرت، بالغ و عاقل بودن اجیر و مستأجر، ممنوعالتصرف نبودن اجیر و مستأجر و بقیه شرایط اجاره؛
2⃣ اجیر نمیتواند یک ختم قرآن را برای دو نفر انجام دهد؛ زیرا ظاهر از اجاره انحصار است همانگونه که یک کارگر نمیتواند در یک زمان برای دو نفر کار کند، مگر اینکه از هر دو نفر اجازه داشته باشد.
3⃣ اجیر باید کلمات قرآن را بر زبان جاری کند و قرآن را «قرائت» نماید، نه اینکه قرآن را به صورت «حدیث نفس» یا «مطالعه» مرور نماید.
4⃣ میدانیم در روایات وارد شده چنانچه شخصی سه مرتبه سوره توحید (قل هوالله احد) را تلاوت کند، ثواب یک ختم قرآن را دارد، ولی اجیری که با صاحب پول قرار گذاشته یک ختم قرآن کند، نمیتواند بهجای ختم قرآن، سه مرتبه سوره توحید بخواند بلکه باید از ابتدای سوره حمد تا آخر سوره ناس (قل اعوذ بربالناس) را تلاوت نماید
5⃣ از آنجا که متبادر از عمل، عمل صحیح است، کسی که برای قرائت قرآن اجیر شده، باید قرآن را بهطور صحیح و با رعایت مخارج حروف بخواند.
6⃣ اجیر باید خود را به جای منوبعنه (شخصی که از طرف او قرآن میخواند) فرض کند و ثواب تلاوت را برای او اهدا کند، نه برای خود
🔰 @ofogh_howzah
🔶 قلب چگونه جلا مییابد: اگر قلب ما زنگ بزند، از چه دوایی میتوان برای رفع آن استفاده کرد. برای اینکار باید سحرها قرآن بخوانید تا قلبتان را جلا بدهید. همچنین جان انسان را استغفار سحر جلا میدهد و میتوان با یتیمنوازی قلب را جلا داد. شخص ثروتمند، تنها با دست کشیدن بر سر یتیم قلبش جلا پیدا نمیکند، بلکه باید یتیمان را از نظر مادی تأمین و مشکلات مالی آنها را برطرف کند. پس یادتان باشد که رحم کردن به یتیم با خلوص نیت، قلب را جلا میدهد.
آیه الله مجتهدی تهرانی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
✅ تا لقمه حرام در بدن تو وجود دارد شیطانی هستی و فرار از شیطان دروغ است. وقتی آثارش از بین برود، آنگاه حالت فرار از ابلیس در تو پیدا میشود وگرنه عبادتهایت هم ظاهری است؛ در خوردن و آشامیدن، روایات فراوانی از اهل بیتعلیهم السلام رسیده است، اینها به منزله بذر است بذر را خراب نکنید...نمیگوید مرغ و پلو نخور. گوشت بخور، ولی حلال بخور و از راههای شیطان دوری کن. کسی که از شیطان فرار نکرد بهدست خودش شیطان را در رگ و پوست و گوشت و خون خود جای میدهد.
آیتالله شهید دستغیب (ره)
🔰 @ofogh_howzah
💠 قرآن در کلام امام حسن مجتبی علیه السلام
✅ یکی از رسالتهای مهم امامان معصوم علیهم السلام تبلیغ دین، بیان احکام و تفسیر قرآن است. میراث قرآنی باقی مانده و ارزشمند وجود مبارک امام حسن مجتبی علیه السلام از نمونههای اعلی و عظیم ذخایر تفسیری معصومان علیهم السلام است. در ادامه با مقالهای تحت عنوان «نگرش قرآنی و تفسیری امام حسن مجتبی علیه السلام» به قلم سیدمهدی سلطانیرنانی آشنا میشویم...
➕ متن کامل
yon.ir/06sTA
🔰 @ofogh_howzah