☸ ۱۰ جمله عبرت آموز از آیت الله شهید مدرس(ره) به سیاست مداران و مدیران
1⃣ اگر میبینید من نسبت به بسیاری از اسرار آزادانه اظهار عقیده میکنم و هر حرف حقی را بیپروا میزنم، برای این است که چیزی ندارم و از کسی هم چیزی نمیخواهم. اگر شما هم بار خود را سبک کنید و توقع خود را کم نمایید، آزاد میشوید.
2⃣ ما همبستگی اسلامی خود را از دست دادیم، بالاخره باید بیدار شده هوشیار شویم و جامعه خودمان را حفظ کنیم.
3⃣ خداوند دو چیز را به من نداد یکی ترس و دیگری طمع، هرکس با مصالح ملی و امور مذهبی همراه باشد، من هم با او همراهم و الا فلا
4⃣ برای پیشبرد مقاصد خودمان نباید از سلاح برنده دین و تبلیغات مذهبی استفاده نمود. چون اگر با شکست مواجه شویم، اعتقادات مردم متزلزل میشود.
5⃣ اگر واقعاً غرض این است که چیزی که مملکت ما را خراب کرد، مسلمین را کم کرد، فواحش را زیاد کرد، فقیر را در مملکت ما زیاد کرد را میخواهید بیائید و رفع کنید و میخواهید خدمت به ملتتان بکنید ببینید کجا عیب دارد همان جای معیوب را رفع کنید. مفاسد نوعیه رافع نوعیه میخواهد. کتک زدن و جریمه کردن رافع فساد نمیشود.
6⃣ دولتهای مستعمره جوی اروپا از سه قرن پیش برای استعمار ممالک شرق کمر همت بستند و اکثر ملل شرق را خواه از لحاظ سیاسی و اقتصادی و خواه از لحاظ اجتماعی به اسارت درآوردند و از میانه ملتهای آسیای وسطی قومی که در مقابل بیگانه مقاومت ورزید و خود را لقمه چرب اما پر از خار و خس نشان داد ملت ایران بود.
7⃣ ترقی و تعالی هر قوم این خواهد شد که جامع میان ترقی آن جامع خودشان را نگهداری کنند و به واسطه ، ترقی کنند.
8⃣ تلاش و حرکت جامعه برای رسیدن به کمال انسانیت و آزادگی، زمانی بهترین نتیجه را به بار میآورد که با عقل و تدبیر آغاز و به آزادی ختم شود.
9⃣ عاقل تا بصیرت پیدا نکند، سزاوار نیست صحبت کند.
0⃣1⃣ فردی چون من که عمامهاش بالش و عبایش روانداز او است و به لبی نان قانع است هر کجا رود به راحتی زندگی برایش میسر و راحت است.
🔰 @ofogh_howzah
🔻همایش «بررسی آراء و اندیشه های تفسیری آیت الله جوادی آملی»
🔸همزمان با سالروز میلاد با سعادت امام حسن عسکری علیه السلام، اولین همایش ملی «بررسی آراء و اندیشه های تفسیری آیت الله العظمی جوادی آملی» به همت موسسه آموزش عالی حوزوی حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) رفسنجان و با همکاری بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، ویژه طلاب حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور، برگزار می گردد.
🔸از مهمترین محورهای این همایش عبارتند از: نظام تفسیری، نظام معرفتی، نظام ایمانی، نظام اخلاقی، نظام تعلیم و تربیت، نظام سیاسی، نظام اقتصادی و نظام احکام دینی، همچنین محور ویژه این همایش زن و نظام خانواده می باشد.
🔸این همایش ملی، پنج شنبه ۱۴ آذر ماه سال جاری از ساعت ۸ الی ۱۶:۳۰ در تالار خیام دانشگاه حضرت ولی عصر (عج) شهرستان رفسنجان با حضور اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی برگزار خواهد شد.
🌸 @Kowsarnews
🔰 @ofogh_howzah
❇️سخنان ارزشمند و حکیمانه سردار جنگل میرزا کوچک خان
👈11 آذر سالروز شهادت میرزاکوچک خان جنگلی گرامی باد.
🔹ما به شرافت زیست کرده ایم و با شرافت مراحل انقلابی را طی کرده ایم و با شرافت خواهیم مرد.
🔸هیچ قومی از اقوام بشر به آسایس و سعادت نائل نمی گردد. به سیر شاهراه ترقی و تعالی موفق نمی شود. مگر به حقوق خود واقف گشته کاملا ادراک کند که خدای متعال همه ی آنها را آزاد آفریده و بنده و ذلیل همدیگر نیستند طوق بندگی یکدیگر را نباید بگردن بیندازند.
🔹اهالی مشرق زمین و خاصه ایرانی ها که همیشه مذهبی اند؛ زیر بار هیچگونه مرام افراطی و خشن و تند نمی روند.
🔸کلیه نهضت ها یا برای دفع دشمن است یا برای رسوخ عقیده. دفع دشمن جنگجوئی لازم دارد و رسوخ عقیده ملاطفت آن هم به مرور زمان.
🔹من همیشه عقیده داشته ام و هنوز هم دارم که افکار عامه هر نهضت ملی را پیشرفت می دهد نه آهن و آتش ، تبلیغات صادقانه و نجیب مردم و احترام به عقاید و عادات ملی و مملکتی مؤثر تر از صدها هزار قشون و آلات ناریه است.
🔰 @ofogh_howzah
⚫️ میرزا کوچک یک روحانی است، یک طلبه است
◽️ میرزا کوچک -همینطور که اشاره کردید- یک روحانی است، یک طلبه است. البتّه من شنیده بودم، نقل شد برای ما از سالها پیش که ایشان مرحوم میرزای شیرازی را درک کرده، لکن خیلی باورکردنی نیست. این را مرحوم پدرم نقل میکرد از مرحوم آ سیّد علیاکبر مرعشی -که شوهر خواهر پدر ما بود، یعنی باجناق مرحوم شیخ محمّد خیابانی بود- که او از بزرگان علمایی بود که منزوی بود در تهران؛ او گفته بود که میرزا کوچک درس میرزا را درک کرده. به نظرم نمیآید این خیلی قابل تأیید باشد، زیرا که سنّ میرزا کوچک در وقتی که میرزای شیرازی از دنیا رفته، چهارده پانزده سال بیشتر نبوده، بعید به نظر میرسد که ایشان توانسته باشد درک کند مرحوم میرزای شیرازی را؛ لکن در اینکه طلبه بوده، در اینکه روحانی بوده، هیچ شکّی نیست؛
◽️ در حوزهی خودِ رشت، بزرگانی هم در آن وقت بودهاند که میتوانسته از آنها استفاده کند، در این هیچ تردیدی نیست. بنابراین منشأ حرکت میرزا کوچک خان یک منشأ صددرصد دینی و اعتقادی است.
◽️ رفتار او هم یک رفتار دینی و اعتقادی است، یعنی انسان مشاهده میکند با اینکه در درون تشکیلات خودشان مخالفینی داشت، بعضی از اقشار گوناگون ممتاز هم با او مخالفت میکردند، امّا مرحوم میرزا کوچک در برخورد با اینها کاملاً حدود شرعی را رعایت میکرده و اهل درگیری با داخل نبوده. مثلاً کسانی بودند که مخالفتهای اعتقادی با ایشان داشتند؛ همراهان ایشان -آن افراطیها- میگفتند اینها را بزنیم سرکوب کنیم! میرزا کوچک نمیگذاشته، جلوی اینها را میگرفته و مانع میشده از اینکه این کار را بکنند؛ یعنی رفتار هم یک رفتار دینی است...
91/8/29
مقام معظم رهبری
🔰 @ofogh_howzah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نظر امام خامنهای درباره میرزا کوچک خان جنگلی*
بمناسبت سالروز شهادت میرزا کوچک خان
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔵 پيامبر اکرم صلى الله عليه و آله:
💎 مدارا كردن با مردم، نيمى از ايمان است و ملاطفت با آنان، نيمى از زندگى
💎 مُداراةُ النّاسِ نِصفُ الإيمانِ ، والرِّفقُ بِهِم نِصفُ العَيشِ
الكافی جلد2 صفحه117
🔰 @ofogh_howzah
☸ احکام روز
⁉️سوال:
آیا زن می تواند مساوی و یا جلوتر از مرد نماز بخواند ؟
✍ پاسخ:
▪️آیت الله خامنه ای :
باید بین مرد و زن در حال نماز اقلاً مقدار یک وجب فاصله باشد، و فرقی نمیکند زن جلوتر بایستد یا مرد و یا مساوی هم بایستند.
▪️ آیات عظام سیستانی و مکارم شیرازی :
باید در نماز زن عقبتر از مرد بایستد و جای سجده او از جای سجده مرد کمی عقبتر باشد و گرنه نماز باطل است و در این حکم محرم و غیر محرم تفاوتی ندارد.
▪️ آیت الله فاضل :
باید زن عقبتر از مرد بایستد و بهتر است جای سجده زن عقبتر از جای ایستادن مرد باشد .
▪️ آیات عظام صافی و بهجت :
مکروه است زن جلوتر از مرد بایستد.
▪️ آیات عظام خوئی و وحید :
باید بین موقف زن و مرد در نماز یک وجب فاصله باشد .
▪️ آیات عظام امام و نوری :
بنابر احتیاط مستحب جای سجده زن از جای ایستادن مرد کمی عقبتر باشد.
💭 نکته1:
در این مسأله فرقی بین محرم و نامحرم و یا نماز واجب و مستحب نیست .
💭 نکته2:
اگر یکی از آنها نماز نمی خواند یا اینکه بین زن و مرد حائل باشد و یا اینکه حداقل بینشان 5 مترفاصله باشد، بنظر تمام مراجع نمازشان اشکال ندارد.
❇ تذکر:
در رساله جوان آیت الله سیستانی صفحه۹۰ آمده که اگر مردی مشغول نماز شود و زنی بیاید جلوتر یا مساوی آن مرد نماز بخواند :
1⃣ اگر بتواند مانع قرار دهد و یا در بین نماز مقداری جلوتر از زن بایستد ، باید اینکار را بکند و الا نمازش بنابر احتیاط واجب باطل است.
2⃣ اگر نمی تواند حائلی بیندازد یا جلوتر رود ، مثلاً : جلوی او دیوار است ، نمازش صحیح است.
🎀🎀🎀🎀🎀🎀
⁉️سؤال :
این مسأله تقدّم و تأخّر زن و مرد ، شامل افراد نا بالغ هم می شود ؟
✍پاسخ:
▪️ آیات عظام امام و صافی :
بله شامل افراد نا بالغ هم می شود.
▪️ آیت الله مکارم :
بنابر احتیاط واجب شامل افراد نا بالغ هم می شود.
▪️ آیات عظام سیستانی و خوئی :
این حکم اختصاص به افراد بالغ دارد.
🎀🎀🎀🎀🎀🎀🎀
📚منبع:
توضیح المسائل مراجع مسأله ۸۸۶ ، اختلاف فتاوی آخر آموزش فقه آقای فلاح زاده ص ۴۱۴ ، منهاج آیه سیستانی مسأله ۵۴۵ .
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
🔴 #رعایت_حلال_و_حرام
💠 شیخ عباس قمی میگوید من یک مرتبه به یک جایی دعوت شده بودم، یک بنده خدای #مؤمنی بود من را دعوت کرد، از باب اینکه دعوت او را رد نکنم. خیلی نمیدانستم درآمد و #حقوق او چیست، به خانهی آنها رفتم، غذایی خوردم و بعدها فهمیدم که او در معامله رعایت #حلال و #حرام را یک جاهایی نمیکند.❗️
من بعد از اینکه از خانهی او آمدم تا #چهل شب شبها برای #سحر بیدار نمیشدم، یا اگر بلند میشدم حال نماز شب نداشتم. تا #چهل شب وضع من این طور بود.
🔴 #استاد_عالی
🔰 @ofogh_howzah