❄️ سخن روز
💎 هیچ عیبی بالاتر از آن نیست که انسان عیب خود را نفهمد و از آن غافل باشد
💎 چقدر زشت است انسانی که خود دارای هزاران عیب است از عیوب خود غفلت کند و به عیوب دیگران بپردازد تا عیوب دیگران را مانع و سرپوشی از کشف عیوب خود قرار بدهد.
💎 اگر انسان قدری در حالات و اخلاق و اعمال خود سیر کند و به اصلاح آن بپردازد در نهایت کارهایش اصلاح میشود و اگر خود را خالی از هر گونه عیبی بداند نهایت جهل ونادانی او است و هیچ عیبی بالاتر از آن نیست که انسان عیب خود را نفهمد و از آن غافل باشد و با آن که مجموعهی عیوب است ، به عیوب دیگران بپردازد.
📚امام خمینی(ره)، چهل حدیث ، ص269
🔰 @ofogh_howzah
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
♦️هر روز خود را حداقل با قرائت یک صفحه از قرآن کریم آغاز کنیم.
#هر_روز_یک_صفحه_از_قرآن
#هر_روز_با_قرآن
#صفحه_5_عثمان_طه
🔰 @ofogh_howzah
💎 #حدیث_روز
✨امام صادق علیه السلام:
🍃لا يَسْتَكْمِلُ عَبْدٌ حَقِيقَةَ الْإِيمَانِ حَتَّي يَكُونَ فِيهِ خِصَالٌ ثَلَاثٌ التَّفَقُّهُ فِي الدِّينِ وَ حُسْنُ التَّقْدِيرِ فِي الْمَعِيشَةِ وَ الصَّبْرُ عَلَى الرَّزَايَا.🍃
✍🏻هیچ بنده به کمال حقیقت ایمان نرسد جز وقتی که سه خصلت داشته باشد: فهم دین، اندازه گیری صحیح معاش، و صبر در مصائب.❤️🍃
📚بحار الانوار، ج ۱، ص: ۲۱۳
🔰 @ofogh_howzah
💠 حدیث روز
🔸امام موسی کاظم علیهالسلام
💎 من اراد الغنی بلا مال و راحة القلب من الحسد و السلامةَ فی الدین فلیتظرَّعْ الی الله عزّوجلّ فی مسألته بان یکمّل عقله فَمَنْ عَقَلَ قنع بما یکفیه اِسْتَغْنی
💎 کسی که خواهان بینیازی بدون مال، آرامش دل از گزند حسادت، و سلامت دین است، باید با تضرع و زاری از خدای بخواهد که عقلش را کامل کند، زیرا عاقل به قدر کفایت قناعت کند.
📚 کافی/1/18
🔰 @ofogh_howzah
❄️ سخن روز
✅ اذکار کارگشا
🔸آنهايي که دنبال اين هستند که حسنات را برای خود ذخيره کنند، از بهترين ذکرها براي اينکار، صلوات است. در بين اذکار، ذکر صلوات علاوه بر اینکه ذخيره کننده حسنات است، کاربرد گرهگشا هم دارد. ما در بين اذکار، دو ذکر داريم که اينها سرآمد اذکار هستند. و آن دو، عبارت از «صلوات» و «استغفار» است. اين دو ذکر، کاربرد گرهگشايي دارند.
🔸دنبال اين نباشيم که در صلوات رقم و عدد معین کنیم. اگر سقفي و عددی براي صلوات مشخص مي کنند، خيال نکنيد که رعايت آن سقف عددياش، مدخليّت زيادي داشته باشد. نه! اينگونه نيست. من اينرا از بزرگان به يادگار دارم که: «دنبال اين نباشيم که در صلوات رقم و عدد بياوریم».
البته، رقمها و سقفهايي که گذاشته شده، سر جاي خودش درست است؛ اما خود اين ذکر صلوات فينفسه گرهگشايي دارد و سواي حسنه بودنش، از نظر گرهگشايياش در کارهاي انسان اثر وضعي دارد.
آیه الله آقا مجتبی تهرانی (ره)
🔰 @ofogh_howzah
✳️حدیث روز
♻️اهمیت و ضرورت محبت به هم نوعان
👈پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله):انَّما الْمؤمنون فی تَراحُمهم و تَعاطُفِهم بِمنزلةِ الْجَسد الْواحِدِ اذا اشَتَکی مِنْهُ عُضوٌ واحدٌ تداعی لهُ سائِرُ الْجسد بِالْحُمّی والسَّهَرِ.
مؤمنان از نظر مهرورزی و عطوفت نسبت به یکدیگر مانند یک پیکرند که هرگاه عضوی از آن دچار دردی شود سایر اعضاء، همدردی خود را با آن عضو ابراز میدارند و به کمکش میشتابند.
بنی آدم اعضای یک پیکرند
که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار
تو کز محنت دیگران بی غمی
نشاید که نامت نهند آدمی
🔰 @ofogh_howzah
🌷حلول ماه شعبان 🌺 ماه میلادحضرت سیدالشهدا (ع) و حضرت ابوالفضل (ع) و امام سجاد (ع) و حضرت علی اکبر (ع) و 🌼 ماه میلاد امام زمان (عج) برهمگان مبارک باد
🔰 @ofogh_howzah
افق حوزه
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨ ♦️هر روز خود را حداقل با قرائت یک صفحه از قرآن کریم آغاز کنیم. #هر_روز_یک_
🔰 @ofogh_howzah
ترجمه آیات 38 تا 48 سوره بقره، صفحه 7 عثمان طه
38 -✅ گفتیم: همه از آن پایین روید، پس اگر از جانب من هدایتی برایتان آمد، هر کس از هدایت من پیروی کند، نه خوفی بر آنهاست و نه اندوهگین شوند
39 -✅ و آنان که کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند، آنها اهل آتشند و در آن ماندگار
40 -✅ ای بنی اسرائیل! نعمت مرا که بر شما ارزانی داشتم به یاد آرید و پیمان مرا وفا کنید تا به پیمانتان وفا کنم، و تنها از من بیم دارید
41 -✅ و به آنچه نازل کردم [قرآن] بگروید که آنچه را با شماست تصدیق میکند، و نخستین منکر آن نباشید و آیات مرا به بهای ناچیز مفروشید و تنها از من بترسید
42 -✅ و حق را به باطل نیامیزید و حقیقت را پنهان نکنید در حالی که میدانید
43 -✅ و نماز به پا دارید و زکات بدهید و با راکعان رکوع کنید
44 -✅ آیا مردم را به خیر و نیکی فرمان میدهید و خود را فراموش میکنید با این که شما کتاب آسمانی را تلاوت میکنید! پس چرا نمیاندیشید!
45 -✅ و از صبر و نماز یاری بگیرید و البتّه آن جز بر خاشعان بسی گران است
46 -✅ آنهایی که میدانند حتما به لقای پروردگارشان میرسند و به سوی او باز میگردند
47 -✅ ای بنی اسرائیل! نعمتم را که بر شما ارزانی داشتم و شما را بر جهانیان (مردم زمانه) برتری دادم به یاد آرید
48 -✅ و بترسید از روزی که کسی از دیگری چیزی دفع نکند و از کسی شفاعتی نپذیرند و از او فدیه و غرامت نگیرند و نه ایشان یاری شوند
🔰 @ofogh_howzah
✴️ وصف مناجات شعبانیه
بسمالله الرحمنالرحيم
🔸دعا، وسیله مؤمن و ملجأ مضطر و رابطه انسان ضعیف و جاهل با منبع فیاض علم و قدرت است، و بشر بیرابطه روحی با خدا و بدون عرض نیاز به غنی بالذات، در عرصه زندگی سرگشته و درمانده و هدر رفته است؛ «قُل مایَعبَؤُا بِکُم رَبیّ لَولا دُعاؤُکُم».
🔸بهترین دعا آن است که از سرمعرفتی عاشقانه به خدا و بصیرتی عارفانه به نیازهای انسان انشا شده باشد، و این را فقط در مکتب پیامبر خدا (صلّی اللّه علیه و آله و سلّم) و اهلبیت طاهرین او ــ که اوعیه علم پیامبر(ص) و وراث حکمت و معرفت اویند ــ میتوان جست. ما بحمدالله ذخیرهای بیپایان از ادعیه مأثوره از اهلبیت (علیهم السّلام) داریم که انس با آن، صفا و معرفت و کمال و محبت میبخشد و بشر را از آلایشها پاکیزه میسازد.
🔸مناجات مأثوره ماه شعبان ــ که روایت شده اهلبیت (علیهم السّلام) بر آن مداومت داشتند ــ یکی از دعاهایی است که لحن عارفانه و زبان شیوای آن، با مضامین بسیار والا و سرشار از معارف عالیای همراه است که نظیر آن را در زبانهای معمولی و محاورات عادی نمیتوان یافت و اساساً با آن زبان قابل ادا نیست. این مناجات، نمونه کاملی از تضرع و وصف حال برگزیدهترین بندگان صالح خدا با معبود و محبوب خود و ذات مقدس ربوبی است، هم درس معارف است، هم اسوه و الگوی عرضحال و درخواست انسان مؤمن از خدا.
🔸مناجاتهای پانزدهگانه که از امام زینالعابدین حضرت علیبن الحسین (علیه السّلام) نقل شده، گذشته از خصوصیت بارز دعایی مأثور از اهلبیت (علیهم السّلام)، این مزیت را داراست که بهمناسبت حالات مختلف مؤمن، مناجاتها را انشا فرموده است.
خداوند به همه توفیق استفاضه و خودسازی بهبرکت این کلمات مبارک را عنایت فرماید.
آمین.
رهبر فرزانه انقلاب
🔰 @ofogh_howzah
🗓 تقویم تاریخ
⚫️ 1 شعبان
🔵 رحلت عالم بزرگوار شيخ «محمد حسن نجفي» مؤلف و فقيه گرانقدر شيعه (1266ق) صاحب جواهر
🔹آيت اللّه شيخ محمد حسن فرزند شيخ محمدباقر نجفى در سال 1200 ق در نجف اشرف ديده به جهان گشود. پس از طى مقدمات، در نوجوانى به درس خارج فقه و اصول راه يافت و خوشه چين حلقه ى درس آيات عظام شيخ جعفركاشف الغطاء، سيدمهدى بحرالعلوم، سيدجواد عاملى و شيخ موسى كاشف الغطاء گرديد. در 25 سالگى به درجه ى اجتهاد رسيد و از همان سال نگارش كتاب گرانقدر «جواهر الكلام» را آغاز كرد. جواهر الكلام، اين دائرة المعارف فقه شيعه، ثمره ى 32 سال تلاش شبانه روزى او، اينك، معتبرترين متنِ درسى عالى ترين سطح دروس حوزه هاى علميه ى شيعه، يعنى درس خارجِ فقه است.
🔹نقل شده که ظاهر زندگی صاحب جواهر نسبتاً در رفاه بوده که برای برخی سؤال برانگیز بوده است. از شیخ انصاری سؤال شده که چرا شما زاهدانه و فقیر زندگی میکنید اما استاد شما، صاحب جواهر آنگونه بود؟ شیخ در پاسخ گفته است: «استاد ما اراده کرده بود عزت و شرف شریعت را آشکار کند، اما من اراده کردم زهد آن را ظاهر کنم.»
🔹صاحب جواهر هم در ابواب مختلف جواهر الکلام به حسب بحث، مباحثی مربوط به محدوده اختیارات فقیه مطرح کرده است اما در مورد کلیت این ولایت معتقد است: اگر ولايت عامه فقيه نباشد، بسيارى از كارهاى مربوط به شيعيان معطل میماند.
صاحب جواهر کسانی را كه درباره ولايت فقيه ترديد دارند، مورد نكوهش قرار داده، مینويسد: اين افراد طعم فقه را نچشيده و از فرمايش ائمه عليهالسلام چيزى نفهميدهاند
🔹صاحب جواهر تا آخرين لحظات عمر به تأليف مشغول بود. در اواخر عمر تصميم به شرح كتابى ديگر گرفت، امّا پيمانه ى عمرش به سرآمد. سرانجام اين عالم كم نظير در 66 سالگى در نجف اشرف وفات يافت و پس از تشييعى باشكوه، بدن مطهر او را در مقبره اى كه خود جنب مسجدش در نجف آماده كرده بود، به خاك سپردند. شيخ محمد حسن نجفى در پايان عمر زمام امور دينى را پس از خود به شاگرد فقيه و فرزانه اش شيخ مرتضى انصارى سپرد و جان به جان آفرين تسليم نمود.
🔰 @ofogh_howzah