🔷 آیا احکام اسلام تعبدی محضاند یا با دلایل عقلی هم میتوان آنها را پذیرفت؟
💎 قرآن کریم بهجای آنکه آدمیان را به تعبد محض و پذیرش بیدلیل عقاید دینی فرابخواند، خود به اقامه دلیل عقلی پرداخته، عملاً همین شیوه را به مخاطبان خود توصیه کرده است و ریشهایترین گناه آدمی که اسباب دوزخی شدن او را فراهم میسازد، سرپیچی از رهنمودهای عقل دانسته شده و در حسرت و افسوس جهنمیان چنین گزارش گردیده است: «و میگویند: اگر ما گوش شنوا داشتیم یا تعقل میکردیم، در میان دوزخیان نبودیم!».
💎 برخی دیگر درست در نقطه مقابل گروه نخست؛ معتقدند که همه تعالیم و آموزههای دینی باید مطابق با عقل بشری باشد. به عقیده اینها برای اینکه مجموعه اعتقادی و دینی مورد پذیرش خردمندان واقع شود، راهی جز اثبات عقلانی تمامی گزارههای آن نیست. به عبارت دیگر؛ هر گزاره دینی باید از دریچه پذیرش عقل عبور کند تا بتوان به آن باور داشت و بر اساس آن زندگی خود را سامان داد.
💎 در مقابل این دو نظریه افراطی و تفریطی؛ اغلب اندیشمندان شیعی با بهرهگیری از متون دینی (کتاب و سنت) بر این باورند که نباید به منظور حفظ قداست دین، ارزش و اهمیت عقل را نادیده گرفت و یا به انگیزه حرمت نهادن به عقل از حریم دین کاست. عقل و دین دو حجت الهی دانسته میشوند و عقل به منزله پیامبر درونی است. (6) از اینرو نهتنها میان دادههای عقلانی با تعالیم دینی تعارض نیست، بلکه از همراهی و هماهنگی کاملی نیز برخوردارند...
➕ متن کامل 👈 yon.ir/qMYvL 🌐
🔰 @ofogh_howzah
✴️ “صلوات” در اسناد اهل سنت
✔️ علامه سيدمرتضي عسکري(ره)
1 . در كنزالعمال از حسن از پيامبرخدا روايت كند كه فرمود: أكثروا الصّلاة علىّ، فإن صلاتكم علىَّ مغفرة لذنوبكم؛ صلوات بر من را بسيار كنيد؛ زيرا، صلوات شما بر من مايه آمرزش گناهانتان است
2 . نيز، از ابودرداء از رسولخدا(ص) است كه فرمود: من صلى علىّ حين يُصبح عشراً و حين يُمسى عشراً أدركته شفاعتى؛ كسى كه در هر صبح و شام ده بار بر من صلوات فرستد، شفاعت من او را فرا گيرد.
3 . از سهل بنسعد آورده است: قَدِمَ رسولاللّه (صلىاللهعليهوآله) فإذا بأبىطلحة، فقام إليه فتلقّاه فقال: بأبى أنت و أمى يا رسولاللّه إنى لأرى السُّرور فى وجهك، قال(ص): “أتانى جبرئيل آنفاً فقال: يا محمد! من صلى عليك مرّةً كتبالله بها عشر حسنات و محى عنه عشر سيّئات و رفع له بها عشر درجات”؛ رسولخدا(ص) وارد شد كه ابوطلحه به سوى او شتافت و از او استقبال كرد و گفت: “پدر و مادرم فدايت اى رسولخدا! چهره شما را مسرور مىبينم.” فرمود: “جبرئيل به تازگى نزد من آمد و گفت: اى محمد! هركس يكبار بر تو صلوات فرستد، خداوند، ده حسنه پاداشش داده، ده سيئه و بدى را از او زدوده و ده درجه بالايش مىبرد.
4 . در صحيح مسلم، سنن ترمذى، سنن نسائى، مسند احمد و غير آن، از ابوهريره آمده است4 كه: رسولخدا(ص) فرمود: من صلى علىّ واحداً صلىالله عليه عشراً؛ هركس يك صلوات بر من فرستد، خداوند دهبار بر او صلوات فرستد...
➕ متن کامل مقاله 👈 http://l1l.ir/2-5g
🔰 @ofogh_howzah
✳️ حکایت جالب آیةالله بافقی قدسسره از کاربرد توکل
💎 عالم ربانی، مرحوم آیةالله شیخ محمدتقی بافقی قدسسره بعد از شهریور 1320 تصمیم گرفت دوباره به قم بیاید و عدهای نیز ایشان را دعوت کرده و قول دادند امکانات زندگی در اختیار این عالم مجاهد بگذارند, مرحوم آیةالله سیدحسین بدلا قدسسره که از دوستان ایشان بود، در اینباره روایت شنیدنی و جالبی نقل کرده است:
💎 آقای بافقی به قم بازگشتند و پس از تحمل برخی از سختیها، در خیابان حضرتی در خانهی محقر اجارهای سکونت گزیدند. من وقتی به دیدارشان رفتم زمستان بود، دیدم زندگی بسیار محقری دارند، ولی صبور و رضایتمندند. هنگام مراجعت به شهر قم با اینکه عدهای قول داده بودند، اما هیچکس پیش او نیامد، لذا به همان محلی که از آنجا دستگیر شده بود؛ یعنی حرم و مسجد بالاسر حضرت معصومه سلاماللهعلیها وارد شده و چند شبانهروز در همان جا بودند، خودش میگفت: خداوند میخواست بدین وسیله مرا تنبیه کند؛ زیرا به غیر او اعتماد نموده و توکل کردهام، چون فقط به اطمینان آنان به قم آمدم، خداوند چنین پیشآمدی را آورد تا من متنبه گردم.
💎 وقتی از نجف به قم میآمدم، هیچ شهرتی هم نداشتم و کسی مرا نمیشناخت. توکلم فقط به خدا بود لذا خداوند مقدمات و اسباب زندگیام را در قم به سادگی فراهم آورد؛ به اینصورت که در کرمانشاه به یک نفر از اهالی قم که قبلاً با او آشنائی داشتم، برخوردم که به زیارت عتبات میرفت، او کلید منزل خود در قم را به من داد و گفت: برو آنجا سکونت کن و من آمدم در منزل او نشستم؛ ولی اکنون که توکل کامل به خدا نداشتم، او مرا بیدار و متنبه کرد.
آن که بیند او مسبب را عیان
کی نهد دل بر سببهای جهان
➕ متن کامل 👈 yon.ir/Emt4F
🔰 @ofogh_howzah
❇️ اصول سیاست در سیره امام علی (ع)
🔘 آیةاللهالعظمی سبحانی
💎 اصولی که امام علیهالسلام از آن پیروی میکرد همگی تحت پوشش ارزشهای اخلاقی و اصول انسانی قرار داشت و بر اساس عدل و دادگری استوار بود و هر نوع دگرگونی در کشور از این اصول سرچشمه میگرفت و امام کراراً به این اصول تأکید میکرد و هر نوع اداره کشور را بر غیر این اصول نفی مینمود؛ زیرا او به آینده کشور فکر میکرد نه به بقای قدرت و سلطه خویش.
💎 چه بسا ممکن است سیاستمداری از طریق مکر و خدعه و فریب مردم، قلوب و دلها را متوجه خود و در نتیجه یک نوع آرامش نسبی بر کشور حکمفرما سازد، ولی از آنجا که ظاهرسازی و تزویر اثر موقت دارد و همیشه نمیتواند کارساز باشد، امیرمؤمنان علیهالسلام از سیاستهای مزورانه سیاسیکاران، پیوسته نقد میکرد و میفرمود: «هیهات! لولا التقی لکنت ادهی العرب» (غررالحکم/ح10041؛ کافی/8/24) اگر پارسایی نبود من داهیترین و زیرکترین عرب بودم...
➕ متن کامل مقاله👈 yon.ir/KRDIP
🔰 @ofogh_howzah
🔵 دوراندیشی شگرف آيةاللهالعظمي بروجردي (ره)
💎 آيةالله شيخ مجتبي عراقي ميگويد: حضرت آيةالله بروجردي اگر چه در زندگي فردي، بسيار ساده و زاهدانه به سر ميکرد و به خصوص در صرف وجوه شرعي نسبت به طلاب و امور ديگر به شدت سختگير بود، در عين حال وقتي عزت و عظمت اسلام و مسلمانان به ميان ميآمد، هرگز از سرمايهگذاري کلان دريغ نميکرد، بلکه با ميل و رغبت هزينه مينمود
💎 هنگامي که ايشان تصميم گرفت در شهر هامبورگ آلمان، مرکزي براي نشر تعاليم اسلام و تشيع تأسيس کند، نماينده معظمله زميني را به اين منظور خريداري کرده بود که اين زمين در جاي مناسب قرار نداشت. وقتي آيةالله بروجردي از موضوع باخبر ميشود، ميفرمايد: در جامعهاي که ارزشها در زيباييهاي ظاهري نهفته است، به هيچوجه صلاح نيست ما به ظواهر نپردازيم و در چشم پيروان ساير اديان و مذاهب حقير جلوه کنيم. در مملکتي که ساختمانهاي پيروان اديان و مذاهب ديگر به صورت مجلل و زيبا و چشمگير ساخته ميشود، بنابراين مراکز متعلق به مسلمانان هم بايد مجلل و زيبا تأسيس شود..
📚 مجله حوزه، ش44 - 43، ص170 و242
➕ متن کامل 👈 yon.ir/GSKju
🔰 @ofogh_howzah
🔵 طلبه باید سعه صدر داشته باشد
🔘 آیه الله العظمی مظاهری
💎 از شرایطی که طلبه باید آن را دارا باشد، سعه صدر است. این شرح صدر که قرآن روی آن خیلی پافشاری دارد، برای ما طلبهها لازم و واجب است.
💎 اگر ما طلبهها سعه صدر و تسلط بر اعصاب نداشته باشیم، نمیتوانیم حرفهایمان را بفهمانیم. اگر وسط حرفها آدم عصبانی بشود، دیگر هیچ کاری نمیتواند بکند، هیچ پیشرفتی ندارد و معمولاً انسانها اینطور هستند و قرآن میفرماید: «إنّ الأنسان خلق هلوعاً»؛ یعنی اگر انسانها خودشان را نساخته باشند، ذاتاً سبکسر هستند و خود قرآن این هلوعاً و سبکسری را معنا میکند: «اذا مسه الشر جزوعاً» یعنی اگر یک وقتی مشکلی برایش پیش بیاید از میدان بدر میرود. خودش را گم میکند به اندازهای که گله از خدا میکند.
💎 دیدم کسانی را که بعضی اوقات میگویند من خدا را قبول دارم، اما خدا را عادل نمیدانم! وقتی که ریشهیابی بکنیم که چرا خدا را عادل نمیداند، میبینیم که مثلاً از نظر اقتصادی از رفیقش، از برادرش عقب افتاده است. مرد میخواهد که در این جذر و مدها خدا را عادل بداند و گله از خدا نداشته باشد. این تسلیم است که انسان را به هدف و مطلوب میرساند ولی اگر مقام تسلیم و رضا نباشد، انسان از خدا در دل گله دارد، در جذر و مدهای روزگار له میشود...
➕ متن کامل yon.ir/d0WcB
🔰 @ofogh_howzah
🏵 یا من له الدنیا و آلاخره ارحم من لیس له الدنیا و الآخره
🌟 مردی بود که تمام عمر خود را در معصیت به سر برده بود. در مدت زندگیاش هرگز خیری از او صادر نشده بود و صلحای شهر و اتقیای روزگارش از او دوری میجستند و از وی نفرت داشتند. ناگاه! موکل قضا دست بر دامان عمرش دراز کرد، ملکالموت آهنگ قبض روحش نمود. چون یقین به مرگ کرد و یافت که وقت رحلتش رسیده، به جراید اعمال خود نظر کرد و آن را از اعمال صالحه خالی دید، به جویبار عمل خود نگریست، شاخی که دست امید بر آن زند، نیافت. عاجزانه آهی از دل بی قرار برکشید و گفت: يا من له الدنیا و الآخره ارحم لمن لیس له الدنیا و الآخره؛ یعنی: ای آن که دنیا و آخرت از توست رحم کن بر حال کسی که نه دنیا دارد نه آخرت. این را گفت و جان داد.
🌟 اهل شهر بر فوت او شاد شدند و وی را در مزبلهای انداختند و رویش خس و خاشاک ریختند و آن موضع را از خاک پر کردند. شب، یکی از بزرگان خواب دید که: فلانی درگذشت و او را در مزبله انداختند. برخیز و او را از آن جا بردار و غسل بده و کفن کن و بر وی نماز بخوان و او را در مقبره صُلحا و اتقیا دفن کن . گفت: خداوندا ! او بد عمل بود و در میان خلق به بدکاری و بد نامی مشهور بود. چه چیز به درگاه کبریا آورد که مستحق کرامت و بخشش گردید؟
🌟 خطاب آمد: چون به حال نزع رسید، در جراید اعمال خود نظر کرد و به جز خطا و معاصی چیزی ندید؛ بنابراین مفلسوار به درگاه ما نالید و عاجزانه دست به دامن فضل ما زد. پس به بیچارگی و عجز او رحمت کردیم و گناهان وی را از نظر پوشاندیم و از عذاب الیمش نجات دادیم و به نعیم مقیمش رساندیم..
➕ متن كامل: yon.ir/6PZRT
🔰 @ofogh_howzah
🔵 نقش زمان و مکان در تنوّع احکام
🔘 حجةالاسلام والمسلمین سیدجعفر ربانی
💎 دیدگاه فقهای امامیه بر این است که تا روز قیامت، تمام حلالها و حرامها بر حکم خود باقی خواهند ماند. دلیل بر مطلب مزبور این است که رفع حکم، متوقف بر نسخ آن است، در حالی که اسلام، دینی جاودانه و خاتم تمام ادیان توحیدی میباشد.
💎 امام صادق علیهالسلام میفرماید: «حَلَالُ مُحَمَّدٍ حَلَالٌ أَبَداً إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ وَ حَرَامُهُ حَرَامٌ أَبَداً إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَةِ لَا یَکُونُ غَیْرُهُ وَ لَا یَجِیءُ غَیْرُهُ...؛ حلال [حضرت] محمد صلیاللهعلیهوآلهوسلم حلال است تا روز قیامت و حرام او حرام است برای همیشه تا روز قیامت و غیر این نیست و نخواهد آمد.»...
➕ متن کامل مقاله http://l1l.ir/2rnl 🌐
🔰 @ofogh_howzah
🇮🇷 جهاد اقتصادی (1)
🔵 مقابله جدی آیتاللهالعظمی حاج ملا علی کنی قدس سره با قرارداد خانمان برانداز رویتر که به مثابه فروش ایران به یهودیان صهیونیست انگلیس بود و نیز مقابله آیتاللهالعظمی میرزای شیرازی با واگذاری امتیاز توتون و تنباکو به کمپانی رژی، همچنین مقابله جانانه آیتالله آقا نجفی اصفهانی با کمپانی هاتساند سان در اصفهان...دکتر موسی فقیه حقانی
➕ متن کامل
🌐 yon.ir/Ojh1t
🔰 @ofogh_howzah
🔵 حضرت آیةالله میرسیدعلی مدرسی لب خندقی (ره)
💎 آیةالله مدرسی لب خندقی فقیهی ممتاز، مرجعی بزرگ و مسلم، حافظ قرآن، دانشمندی وارسته و پرهیزگار و حامی فقرا و محرومان و شاعری خوش قریحه و نیکو طبع بود. با بزرگانی چون آیات عظام حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی، میرزا محمدحسین نایینی، میرزا محمدتقی شیرازی، سیدابوالحسن اصفهانی همدرس بود. او از جهت علمی بر بسیاری از همدرسیهای خود در حوزههای نجف و سامرا برتری داشت و به اعتراف بسیاری از بزرگان اگر در نجف میماند، از مراجع طراز اول بود...
💎 آیةالله مدرسی لب خندقی سرانجام پساز عمری خدمت به اسلام و محرومان و تدریس و تربیت شاگردان فاضل و انجام فعالیتهای گسترده در عرصههای دینی و فرهنگی و اجتماعی، در شب عاشورای حسینی 1364 قمری در یزد وفات یافت و روحش به ملأ اعلی پرواز کرد. پیکر پاکش در روز عاشورا به طرز باشکوهی تشییع و سپس در جوار امامزاده جعفر یزد به خاک سپرده شد. فرزندان وی، سیدمحمدصادق، سیدمحمدباقر و سیدعلیرضا همگی از عالمان دینی یزد بودند...
📚 گنجینه دانشمندان
➕ متن كامل http://l1l.ir/2sl7
🔰 @ofogh_howzah