🌴 ويژگى هاى شب قدر(6)
💠3. شب قدر اختصاص به دوازده امام معصوم دارد(4)
🌱 بصائر الدرجات (به نقل از حسن بن عبّاس بن حَريش): اين نوشته را به امام جواد عليه السلام عرضه كردم. امام عليه السلام آن را پذيرفت و به آن اقرار كرد.
راوى گويد: امام صادق عليه السلام فرمود: «على عليه السلام در سحرگاه اوّلين شب قدر پس از [رحلت] پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود:" از من بپرسيد. به خدا به شما خبر مى دهم از آنچه تا سيصد و شصت سال اتّفاق خواهد افتاد، از: مورچه و كوچك تر و بالاتر از آن. سپس از آن به شما خبر مى دهم، نه با زحمت و نه با رأى و ادّعاى دانايى، و تنها از دانش خداوند، كه مرا آموخته است. به خدا سوگند كه اهل تورات، اهل انجيل، اهل زبور و اهل فرقان چيزى از من نپرسند، مگر آن كه ميان هر يك از اهل كتاب، به حكمى كه در كتابشان است، داورى مى كنم».
به امام صادق عليه السلام گفتم: آيا آنچه را در شب قدر مى دانيد، ممكن است آن سال بگذرد و چيزى بماند كه درباره آن سخن نگفته ايد؟
فرمود: «نه. سوگند به آن كه جانم به دست اوست، اگر در آنچه آن شب مى دانيم، اين باشد كه: "در برابر دشمنانتان ساكت باشيد"، سكوت مى كنيم، و سكوت، سخت تر از سخن گفتن است».
🌱 بصائر الدرجات (به نقل از عمر بن يزيد): به امام صادق عليه السلام گفتم: وضع كسى كه به آنچه در شب قدر آن گونه كه ياد شده به شما مى رسد، باور ندارد و آن را انكار هم نمى كند، چگونه است؟
فرمود: «اگر به وسيله كسى كه در دانشِ ما مورد اطمينان اوست، حجّت بر او تمام باشد و او اطمينان نكند، او كافر است؛ امّا اگر كسى آن را نشنيده است، معذور است، تا آن كه بشنود».
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
هدایت شده از روشنگری
▪️استاد ریاضی گفت: بچه ها به جای #روزه گرفتن ، دلی را به دست آورید ، #گرسنه ای را سیر کنید!
✖️گفتم استاد: اگر ما به جای معادله #ریاضی در برگه امتحانی برای تو #شعر زیبایی بنویسیم به ما نمره قبولی می دهی؟
این دیالوگ، یکی از #مغالطه های مشهور در جامعه ماست
👈این به جای اون.. اون به جای این..
نوعی بهانه جویی برای کتمان دو امر مطلوب
#مغالطه ای برای کنار زدن امر خدا
🆘 @Roshangari_ir
🌴 ويژگى هاى شب قدر(7)
💠4. نزول فرشتگان در شب قدر بر صاحب الأمر و امام زمان علیه السلام(1)
🌱امام باقر عليه السلام: شب قدر بر ما پوشيده نمى مانَد. فرشتگان در آن شب، گِرد ما مى چرخند.
🌱تفسير القمّى: به امام باقر عليه السلام گفتند: شب قدر را مى شناسيد؟
فرمود: «چگونه شب قدر را نشناسيم، در حالى كه فرشتگان در آن شب بر گِرد ما مى چرخند؟!».
🌱رجال الكشّى (به نقل از اسماعيل بن ابى حمزه): روزى، امام باقر عليه السلام سوار [بر مَركب] شد و به باغى كه اطراف مدينه داشت، رفت. من نيز سوار شدم و تا آن نخلستان همراهش بودم. سليمان بن خالد نيز با ما بود. سليمان بن خالد به امام عليه السلام گفت: فدايت شوم! آيا امام مى داند كه در روزش چه اتّفاقى مى افتد؟
فرمود: «اى سليمان! سوگند به آن كه محمّد را به نبوّت برانگيخت و او را به رسالت برگزيد، امام مى داند كه در روزش، در ماهش و در سالش چه اتّفاقى خواهد افتاد».
سپس فرمود: «اى سليمان! آيا نمى دانى كه "روح" در شب قدر بر او فرود مى آيد و او آنچه را در اين سال تا سال آينده و آنچه را در شب و روز رخ مى دهد، مى داند؟».
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌴 ويژگى هاى شب قدر(8)
💠4. نزول فرشتگان در شب قدر بر صاحب الأمر و امام زمان علیه السلام(2)
🌱تفسير القمّى: درباره اين آيه كه: «در آن شب، فرشتگان و روح فرود مى آيند» فرمود: «فرشتگان و روح القدس بر امام زمان فرود مى آيند و آنچه را از اين كارها نوشته اند، به وى تحويل مى دهند».
🌱بصائر الدرجات (به نقل از ابن بُكَير، از امام صادق عليه السلام): «در شب قدر، آنچه از: خير و شر، يا مرگ و زندگى و يا باران، در آن سال تا سال بعد خواهد شد، نوشته مى شود و در آن شب، گروه حاجيان نوشته مى شود. سپس آن تقدير به زمينيان رسانده مى شود».
گفتم: چه كسى از زمينيان؟
فرمود: «به كسى كه مى بينى!».
🌱بصائر الدرجات (به نقل از هشام): به امام صادق عليه السلام گفتم: اين سخن خداوند كه «در آن شب، هر كار حكمت آميزى فيصله داده مى شود» چيست؟
فرمود: «آن، شب قدر است. در آن شب، گروه حاجيان آنچه در آن سال (از: اطاعت و معصيت يا مرگ و زندگى) خواهد بود، نوشته (مقدّر) مى شود و خداوند در شب و روز، آنچه را بخواهد، پديد مى آورد؛ سپس آن را به صاحب زمين مى رساند».
حارث بن مغيره بصرى گويد: گفتم: صاحب زمين كيست؟
فرمود: «پيشواى شما».
🌱بصائر الدرجات (به نقل از سعيد بن يَسار): پيش معلّى بن خُنَيس بودم كه فرستاده امام صادق عليه السلام آمد.
به او گفتم: از امام عليه السلام از شب قدر بپرس. چون برگشت، به او گفتم: از وى پرسيدى؟
گفت: آرى؛ آنچه را خواستم و آنچه را نمى خواستم، به من خبر داد.
فرمود: «خداوند در آن شب، مقدّرات آن سال را حتمى مى كند. سپس آن را به سوى زمين مى افكند».
گفتم: نزد چه كسى؟
فرمود: «به كسى كه مى بينى، اى ناتوان!».
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌴 ويژگى هاى شب قدر(9)
💠5. آن شب، تا دميدن سپيده ايمن است «سَلامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ»
🌱پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: شيطان در اين شب، بيرون نمى آيد تا آن كه سپيده اش تابان شود و در آن شب، او نمى تواند كسى را فلج يا دردمند سازد، يا فسادى بر كسى وارد آورد. و در آن، جادوى هيچ جادوگرى كارگر نمى شود.
🌱امام سجّاد عليه السلام (در دعاى خويش هنگام شروع ماه رمضان): سپس از شب هاى اين ماه، يك شب را بر شب هاى هزار ماه، برترى داد و آن را «شب قدر» ناميد. در آن شب، فرشتگان و «روح» به فرمان پروردگارشان براى هر كارى فرود مى آيند. [آن شب،] ايمن و پيوسته خجسته است، تا دميدن سپيده، بر هر كس از بندگانش كه بخواهد، طبق تقديرى كه استوار داشته است.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌴 فضایل شب قدر
🌱 امام صادق عليه السلام: قَلبُ شَهرِ رَمَضانَ لَيلَةُ القَدر=
شب قدر، قلب ماه رمضان است.
🌱پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: موسى گفت: خدايا! نزديكى به تو را مى خواهم.
فرمود: «نزديكى به من، براى كسى است كه شب قدر را بيدار مى ماند».
گفت: خدايا! رحمت تو را مى خواهم.
فرمود: «رحمت من، براى كسى است كه در شب قدر بر بينوايان ترحّم كند».
گفت: خدايا! عبور از صراط را مى خواهم.
فرمود: «آن، براى كسى است كه در شب قدر، صدقه اى بدهد».
گفت: خدايا! درختان و ميوه هاى بهشتى مى خواهم.
فرمود: «آن، براى كسى است كه در شب قدر، تسبيح گويد».
گفت: خدايا! رهايى از آتش را مى خواهم.
فرمود: «آن، براى كسى است كه در شب قدر، آمرزش بخواهد و استغفار كند».
گفت: خدايا! خرسندى تو را مى خواهم.
فرمود: «خرسندى من، براى كسى است كه در شب قدر، دو ركعت نماز بگزارد».
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠لیلة القدر(1)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص شب های قدر
🌴درک لیلة القدر
🌸 درک لیلة القدر یک معنى مخصوص دارد. در لحن دعاها هست که خدایا مرا موفق بکن به درک لیلة القدر و یا مثلاً در عرف گفته مى شود: فلانى موفق به درک لیلة القدر شده یا آرزویى است براى اهلش که موفق بشوند به درک لیلة القدر.
این همه براى ما و شما لیلة القدر آمده و گذشته ولى ما درک نکرده ایم. آیا آن شبها ما نبودیم؟ چرا بودیم. بیدار نبودیم؟ چرا بیدار هم بودیم! اما آیا لیلة القدر را درک کرده ایم؟ خیر! لحن دعاهایی که درک لیلةالقدر را خواسته اند، خودش معلوم مى کند [که] این نیست که مثلاً شب لیلة القدر را انسان بیدار باشد و به عبادت هم بگذراند و آن شب هم که بیدار مى ماند و عبادت مى کند، لیلة القدر باشد، او درک کرده باشد! یعنى اولاً [آن شب] در محتملات لیلة القدر [باشد] و ثانیاً همه بیداران، آنها که در این محتملات بوده اند و زنده بوده اند و مؤمن هم بوده اند، آیا اینها لیلة القدر را درک کرده اند؟ [آنها که] هر ماه مبارک هم که می آید، ماه مبارکها را می گذرانند، آیا هر سال در ماه مبارک، لیلة القدر را درک می کنند؟ مخصوصاً اگر بیدار باشند؟ نه اینجور نیست! مخصوصاً اگر مسئله بیدارى و به عبادت مشغول شدن نباشد!
🌸 همه مؤمنین مادامی که عمر دارند هر سال یک بار لیلة القدر را [ظاهرا] درک می کنند. حالا مثلاً [اگر] شصت سال عمر داشته باشند، شصت بار لیلة القدر را درک می کنند؟ اینجور نیست. حتى آن کس که روزه می گیرد و شبهاى لیالى قدر را هم بیدار می ماند، گرچه خوب است و توفیق است، ولى این که موفق به درک لیلة القدر [شود]، آن هم چندین بار، بعید است آن لحنها این را نشان بدهد. [آنها که فکر می کنند] که: همین که در دعاهاست که خدایا ما را موفق به درک لیلة القدر بکن، این است که مؤمن باشیم، زنده باشیم، ایمان داشته باشیم و روزه هم بگیریم و شب لیلة القدر و محتملاتش را هم با عبادت زنده نگه داریم، این همان درک است، عوامانه فکر می کنند. من نمی توانم باور کنم که آن دعاها به اینجا نازل است [و مربوط به این نوع درک است]. من خودم شخصاً بعید می دانم این باشد. [از طرفی] آن که خیلى بعید است که [کسی] حتى بیدار هم نباشد، [صرفا]چون مؤمن است، به اندازه عمرش لیلة القدر را درک کرده باشد! این یکى هم که مانند ماها، شبها در لیالى قدر بیدار بوده و عبادت کرده، [این هم به اندازه عمرش لیلة القدر را درک کرده باشد!] این هم بعید است. لحن [دعاها] نشان مى دهد درک لیلة القدر چیز خاصّى است و معناى بخصوصى دارد، که [البته] عاید کسانى خواهد بود که ایمان داشته باشند و عامل باشند و روزه باشند و شبهاى لیالى قدر هم على الحساب بیدار و مشغول عبودیت، به معناى خاص باشند. این را توضیح مى دهم.
📚 بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠لیلة القدر(2)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص شب های قدر
🌴ارتباط نزول قرآن با لیلة القدر
🌻 با این توضیح که گفتیم [درک لیلة القدر] به معناى مخصوصى است. این معناى مخصوص از درک لیلة القدر - آن اندازه که من متوجه مى شوم ـ این است که، این بى ارتباط نیست با انا انزلناه فى لیلة القدر، یعنى نزول قرآن! حقیقت قرآن، حقیقت بالاى قرآن بصورت دفعی اش.
نزول دفعى قرآن [آن است که] قرآن یکباره به قلب رسول اکرم صلی الله علیه و آله [نازل شده است] که [این از] مراتب نزول قرآن است. [این نزول دفعی هم فقط] یکبار شده است، در ماه مبارک رمضان هم شده است، یک شب هم شده است که آن شب، شب قدر است، [که در آن شب، قرآن به صورت یکجا] به دل رسول الله صلوات الله علیه و آله [نازل شده است] و بعد هم بصورت تفصیل در بیست وسه سال آمده است که [این نزول تدریجی و] تفصیلی می شود: «تنزیل».
🌻 درک لیلة القدر با این مسئله نزول قرآن در لیلة القدر بى ارتباط نیست. یعنى خود نزول قرآن با لیلة القدر بى ارتباط نیست. [البته] اصل [و] مقام جمعى قرآن، نه مقام تفصیلش. قرآنِ یکجا، مقام جمعى قرآن که به رسول اکرم صلی الله علیه و آله عنایت شده است. و [قرآن] بعد از آن مقام جمعى، در طول بیست و سه سال، تنزلات تفصیلى پیدا کرده است. این نزول قرآن بى ارتباط با شب قدر نبوده است.
🌻 [این اتفاق هم تصادفی نیست] انا انزلناه فى لیلة القدر، نه این که تصادفاً [قرآن] در این شب [نازل] شد. این که بگویند فلانى در فلان روز آمده، هر روز مى آمد مى شد، اما حالا در عین حال، فلان روز آمد. [اما نزول قرآن این طور نیست،] اینجور نیست که بگوئیم شب قدر شبى است، حالا نزول قرآن هم تصادفاً در آن شب بوده [و] در واقع تقارن بوده! نه، تقارن نیست. اصلاً خود لیلة القدر با خصوصیاتى که دارد در نزول قطعى قرآن نقش دارد. یعنى در این زمان باید این قرآن به رسول الله صلی الله علیه و آله نازل بشود، در همین شب باید نازل بشود نه در غیر این شب! وقتش این شب است! این اصل مسئله لیلة القدر، حالا می ماند درک لیلة القدر.
📚 بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌴چرا شب بيست و سوم را لیله ی جُهَنى گویند؟
عبد اللّه بن انَيس از قبیله جهینة پیش پیامبر خدا (ص) آمد و اصرار کرد که فقط یک شب می توانم به مدینه آمده و احیا نگه دارم و... همه گزارش های این جریان را در زیر ببینید 👇
🌱المصنَّف (به نقل از عبد اللّه بن انَيس): پيامبر صلى الله عليه و آله به من دستور داد كه شب بيست و سوم ماه رمضان، به مدينه وارد شوم.
🌱المصنَّف (به نقل از ابو نضر): عبد اللّه بن انَيس جُهَنى گفت: اى پيامبر خدا! من مردى هستم كه خانه ام دور است. يك شب را دستور بده كه بيايم و در مدينه بمانم.
پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: «شب بيست و سوم بيا».
🌱السنن الكبرى (به نقل از عبد اللّه بن انَيس): در صحرا بوديم. گفتيم اگر با خانواده خود [به مدينه براى احيا] بياييم، بر ما سخت خواهد بود و اگر آنان را وا نهيم و خود بياييم، بر آنان تنگنا خواهد شد. مرا كه كوچك ترينِ آنان بودم، نزد پيامبر خدا فرستادند. سخن آنان را به ايشان باز گفتم. ما را دستور داد كه شب بيست و سوم بياييم.
🌱المصنَّف (به نقل از ابن جُرَيج): خبر يافتم كه عبد اللّه بن انَيس جُهَنى نزد پيامبر صلى الله عليه و آله آمده و گفته است: اى پيامبر خدا! من امانتدار كالاها و بارهاى مردمم (وى خودش كشاورزى داشت). دستور بده يك يا دو شب را [براى شب قدر] بيايم. سپس گفت: بلكه يك شب را. پس، پيامبر صلى الله عليه و آله او را فرا خواند و دو يا سه بار با او سرّى سخن گفت و به او دستور داد كه شب بيست و سوم بيايد.
از اين رو، او آن شب را در مسجد مى مانْد و تا صبح، بيرون نمى رفت و پيش از آن و پس از آن، در ماه رمضان، و نه در روز عيد فطر، به مسجد نمى آمد.
🌷گزارش های بالا از عامه بود و این هم دو گزارش از اهل بیت علیهم السلام👇
🌱امام باقر عليه السلام: جُهَنى نزد پيامبر خدا آمد و گفت: اى پيامبر خدا! من شتران و گوسفندان و غُلامانى دارم. دوست دارم كه دستور دهى يك شب را به مسجد بيايم و در نماز، حاضر شوم. و اين، در ماه رمضان بود.
پيامبر صلى الله عليه و آله او را فرا خواند و در گوش او آهسته چيزى گفت.
از آن پس، هرگاه شب بيست و سوم مى شد، جُهَنى با شتران و گوسفندان و خانواده و فرزندان و غلامانش وارد مى شد، آن شب (شب بيست و سوم) را در مدينه مى مانْد و صبح كه مى شد، با خانواده و گوسفندان و شترانش به جاى خود بر مى گشت.
🌱امام باقر يا امام صادق عليهما السلام: شب بيست و سوم، شب جُهَنى است. داستان او چنين است كه وى به پيامبر خدا گفت: خانه من دور از مدينه است. مرا يك شب دستور بده كه همان شب بيايم. پيامبر صلى الله عليه و آله هم به او دستور داد كه شب بيست و سوم بيايد.
و روایت های دیگری که در کتاب ماه خدا به تفصیل با ذکر منابع آمده است.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌴شب بيست و سوم شب قدر است
🌱پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: شب قدر، شب بيست و سوم است.
🌱الإقبال (به نقل از سفيان بن سِمْط): به امام صادق عليه السلام گفتم: شب قدر را در يك شب برايم معيّن كن. فرمود: «شب بيست و سوم».
🌱الإقبال (به نقل از عبد الواحد بن مختار انصارى): از امام باقر عليه السلام درباره شب قدر پرسيدم. فرمود: «به خدا سوگند، تو را خبر مى دهم و آن را بر تو پوشيده نمى گذارم. اوّلين شب از هفت شب آخر است». «1»
(1) ابن طاووس پس از نقل روايت مى گويد: شايد امام عليه السلام درباره ماهى حكم مى دهد كه 29 روز است (سپس می گوید:) در كتاب محمّد بن حسن قمّى ديدم پس از ذكر اين حديث از زراره چنين آورده است: آن ماه 29 روز بود.
🌱امام صادق عليه السلام: شب بيست و سوم، شبى است كه در آن هر كار حكمت آميزى فيصله مى يابد. در آن شب، گروه حاجيان و آنچه از اين سال تا سال آينده خواهد شد، نوشته مى شوند.
🌱كتاب من لا يحضره الفقيه (به نقل از سفيان بن سِمْط): به امام صادق عليه السلام گفتم: شب هايى از ماه رمضان كه اميد به آنهاست، كدام اند؟
فرمود: « [شب] نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم».
گفتم: اگر كسى را تنبلى يا بيمارى بگيرد، به كدام يك از آنها اعتماد كند؟
فرمود: « [شب] بيست و سوم».
🌱امام صادق عليه السلام: شب بيست و سوم ماه رمضان، شبِ جُهَنى است. در آن شب، هر كار حكمت آميزى فيصله مى يابد و در آن شب، بلاها و مرگ ها و اجَل ها و روزى ها و حوادث و مقدّرات، ثبت مى شوند و نيز همه آنچه خداوند متعال در آن شب تا سال آينده پديد مى آورد.
پس خوشا به حال آن كه آن شب را با ركوع و سجوده زنده بدارد و گناهانش را در برابر چشمش بياورد و بر آنها بگريد. پس هرگاه چنين كند، اميد دارم كه اگر خدا بخواهد، محروم و ناكام نگردد.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠لیلة القدر(3)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص شب های قدر
🌴لیلة القدر و حقیقت رسول الله
🌷 درک لیلة القدر هم با این مسئله نزول قرآن بى ارتباط نیست. [یعنى درک لیلة القدر با انوار قرآن که به رسول اکرم صلی الله علیه وآله نازل می شود، بى ارتباط نیست.] مقصود این است که از انوار قرآن، از حقایق قرآن و از آنچه که اصل قرآن در مقام جمعى به رسول اکرم صلی الله علیه و آله نازل شد و رسول الله شد آنچه که شد، شد قیامت، از قیامت هم بالاتر!
🌷این براى رسول الله صلی الله علیه و آله بود که نزول قرآن به رسول الله بود. نزول کل قرآن، جمعِ قرآن، به حقیقت رسول الله صلی الله علیه و آله، دو تا هستند، در عین حال هم هر دو یک حقیقت اند، نازل و منزَل هم می شود گفت.
ولى بالاخره آنچه که براى درک کننده لیلة القدر اتفاق می افتد، [مرتبط با حقیقت رسول الله است و افاضه او است و] به وساطت رسول الله صلوات الله علیه و آله می رسد. به وساطت رسول الله، به شفاعت رسول الله. چون اصل صاحب این مسئله و دقیقا صاحب قرآن، بالاصاله و باللیاقه، به عنایت خدا، رسول الله صلی الله علیه و آله است.
🌷اوست و استعداد اوست و قابلیت او، یا فقط دل اوست که [موجب می شود] در چنین شبى حقیقت قرآن بصورت جمعى، یکجا به قلب او نازل بشود. دقیقاً فقط منحصر به اوست و [هر چه] به کسى از درک کننده هاى لیلة القدر [برسد،] از طریق او خواهد بود. یعنی از آنچه که به قلب او نازل شده است، در مراتب مختلف، به وساطت او و شفاعت او ـ که شفیع کل است ـ خواهد بود. کانّه آنچه را که می شود، هم می توان گفت خدا افاضه می کند، هم می شود گفت رسول الله صلی الله علیه و آله افاضه می کند، هر دو هم درست است.
🌷 از آن انوارى که حقیقت قرآن است، مقام جمعى قرآن است، از آن مقام جمعى به وساطت رسول الله صلی الله علیه و آله و از طریق افاضه رسول الله صلی الله علیه و آله به درک کنندگان لیلة القدر در مراتب مختلف، چیزى می رسد. و با این افاضه در مراتب مختلف تحولى در وجود آنها بوجود می آید که رشحه ای است از آن تحول عجیبى که درخصوص رسول الله صلی الله علیه و آله پیش آمد.
چون قیامت شد و از قیامت هم بالاتر.
رشحه ای از آن به تناسب این طرف، به وساطت رسول الله صلی الله علیه و آله می رسد. البته می شود [این افضه و این وساطت را] به مسئلة کوثر و سقایت رسول الله صلی الله علیه و آله هم [مرتبط کنید]، مطلب به آنجاها هم می رود.
📚 بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
بصیرت:
🔵 *سخنان سید حسن نصرالله در جمع ایرانیان لبنان*🌷🌷🌷🌷🌷
🔳 قبل از پیروزی انقلاب، شیعیان لبنان مظلوم، محروم و بیپناه و بدون حامی بودند !!
فرانسه به مسیحیان کمک میکرد و مسیحیها فرانسه را امالحنونه [مادر مهربان] لقب میدهند، روسیه از ارتدوکسها حمایت میکردند و انگلیس از دروزیها، سنیها توسط سعودی و مصر حمایت میشدند.
🔲 اما شیعه هيچ حامی نداشت و از صفوی تا پهلوی هم حامی شیعیان نبودند و در معادلات داخلی لبنان در حاشیه بودند و در همه زمینههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بیسواد و فقیر بودند.
🔳 در کتابی خواندم که علامه سید شرفالدین بزرگ مرجع شیعه قصد داشت که یک مدرسه ابتدایی برای شیعیان لبنان بنا کند، حدود چهل تن از علما را جمع کرد و نامهای به رئیسجمهور نوشتند که مجوز ساخت یک مدرسه را بگیرند، چهل فقیه نتوانستند نه پولی جمع کنند و نه یک مجوز مدرسه بگیرند.
🔲 شیخ محمد جواد مغنیه، از اقوام شهید حاج عماد، که سی سال پیش فوت کرد در کتاب خاطرات خودش مینویسد که
در زمستان سه روز غذا نداشتم و امکان گرمایش هم نداشتم !! پای پیاده از صور به بیروت آمدم و پولی جمع کردم و برای تحصیل به نجف رفتم.
وضعیت شیعیان اینگونه بود.
🔳 روستاهای شیعیان نزدیک مرز رژیم غاصب صهیونیستی است، پس از ۱۹۴۸ و تشکیل رژیم غاصب اسرائیلیها هرگاه میخواستند وارد لبنان میشدند هرکاری میخواستند میکردند. هیچکس جلودار آنها نبود و مردم فرار میکردند و حامی نداشتند. به تدریج کوچ کردند و ناحیه جنوبی لبنان با یک میلیون نفر جمعیت شکل گرفت.
تنها امید ما امام موسی صدر بود که از قم آمده بود و هیچکس از او پشتیبانی نمیکرد، حتی علمای لبنان که قائل به جدایی دین از سیاست بودند میگفتند، شما ایرانی هستید، ایشان شیعیان را بیدار کرد شیعیان اصلا اعتماد به نفس نداشتند، خودباوری نداشتند همانطور که در انتخابات میگویید "میتوانیم" [خنده حضار] در اینجا همیشه عثمانیها، ابنتیمیه و عباسیها حکومت میکردند، شیعه نمیتوانستند اظهار کنند که شیعه هستند، خون آنها حلال بود.
لذا بسیاری از شیعیان سنی شدند، طرابلس ۱۰۰ سال قبل همهاش شیعه بود، شهر صيدا اكثرش شیعه بود، الآن سنی است. شهر جزین شهید اول عالم جبل لبنان از آنجا بود وقتی دختر شهید اول فوت کرد، ۷۰ فقیه شیعه بر جنازه او نماز خواندند، اکنون جزین مسیحینشین است، تعدادی از سادات، مسیحی یا سنی شدند.
🔲 خود مسیحیان میگویند ما سادات و از فرزندان علیبنابیطالب هستیم. میشل عون مسیحی رئیسجمهور فعلی سید است از فرزندان امیرالمومنین است، تاریخ ما این گونه بود، بعد از انقلاب ایران شرایط منطقه فرق کرد، وضعیت ماهم متفاوت شد، ممکن است بگویند ما رهبری امام را ترویج کردیم، تا قبل از انقلاب و شهادت سید مصطفی خمینی ره هیچ خبری نبود، پس از شهادت سید مصطفی، امام ره را شناختیم، حضرت امام، مانند خورشید بود هیچکس نمیتواند بگوید من خورشید را معرفی کردم. مردم خودشان، بدون واسطه جذب خورشید شدند ، حتی علمایی که در دل خود ما را قبول نداشتند، امام را تایید کردند، امام محمد باقر صدر، نقش زیادی در تاریخ مرجعیت شیعه داشت، شهید صدر خیلی به امام ره کمک کرد. ما با انقلاب متولد شدیم، ما موجودیت و حیات خود را با انقلاب بدست آوردیم !!
🔘 مهمترین نمونه تجربه ولایتفقیه، در خارج از کشور در لبنان به دست آمد، اگر الآن عزیز، کریم و زنده هستیم، حیات داریم؛ نه به خاطر سلاح یا پول و کمکهای ایران است، بلکه به خاطر عمل به اعتقاد به ولایت فقیه است.
🔘 اصل ولایتفقیه !! مسببالاسباب و علةالعلل میباشد . شیعیان از کشورهای مختلف میآمدند از تشکیلات، ساختار و بدنه حزبالله، تجربه ما سوال میکردند که چگونه حزبالله شدیم؟ و به آنها میگفتم: اینها جسم و بدنه حزبالله است، از روح حزبالله سوال کنید و آن اعتقاد به ولایتفقیه است، اعتقاد ما به ولایتفقیه با بسیاری از ایرانیها که ولایت را قبول دارند، فرق میکند !!
اعتقاد ما قویتر است. من چند مرحله برای اعتقاد به ولایتفقیه قائلم:
🕐 ما معتقدیم اطاعت از ولیفقیه مانند اطاعت از معصوم است !!
🕑 ما اعتقاد داریم اگر ولیفقیه فرمود:
پیشنهاد و نظر من این است [امر نکرد] ما باید اطاعت کنیم [در ایران می گویند ایشان دستور نداند پیشنهاد کردند]
🕒 ما بالاتر از قانوناساسی به ایشان اعتقاد داریم !!
[برخی میگویند در قالب قانوناساسی] ایشان میگویند بهتر است اینگونه عمل کنید، ما این نظر را تکلیف و واجب میدانیم.
🕓 ما در لبنان وقتی در شورای حزبالله بحث میکنیم اگر احتمال بدهیم اینکار را بکنیم، حضرت آقا ناراحت میشوند ... بدان عمل نمیکنیم !!! اگر احتمال بدهیم خوشحال میشوند بدان عمل میکنیم !!
🕔 ما ایشان را تلالو امام معصوم ع میدانیم.
@howzehenghelabi
🌹🌿🌹🌿🌹🌿🌹🌿