💠خطرناکتر از تحریم و تهدید(2)
در بعد نرمافزاری مهمترین تکنیکی که آمریکاییها توسعه داده و بارها به کار گرفتهاند، تکنیک دوقطبیسازی میان زندگی، معیشت و آینده مردم ایران با تفکر انقلابی و برنامههای امنیت ملی است که بر اساس این تفکر بنا شده است. روزی نیست که ما در سطوح خرد یا کلان شاهد تلاش آمریکاییها برای ترویج این ایده در ایران نباشیم که اگر مردم ایران میخواهند به طور عادی زندگی کنند، چارهای جز دست برداشتن از ایدهها و رفتارهای انقلابی ندارند و جمع میان این دو امکانپذیر نیست. هنری کیسینجر که ظاهرا هنوز هم تیم ترامپ از انبان فکری او تغذیه میکند، یک بار در توصیف این راهبرد گفته بود «ایران باید تصمیم بگیرد میخواهد یک کشور باشد یا یک نهضت». همه گزینههایی هم که آمریکا در اختیار دارد در خدمت ترویج این دوقطبی بزرگ قرار گرفته است. اکنون هدف تحریمهای اقتصادی فقط وارد کردن فشار اقتصادی به مردم نیست، بلکه ایجاد این دورنماست که با این وضعیت آیندهای وجود نخواهد داشت. هدف از معتبرسازی گزینه نظامی هم این نیست که واقعا به ایران حملهای شود، بلکه هدف این است که نوعی ترس از آینده در صورت تداوم رویارویی فعلی ایجاد شود. هدف عملیاتهای اطلاعاتی، سایبری، ترورها و خرابکاریها هم در اصل این است که نظام ضعیف یا رو به ضعف جلوه داده شود. ملاحظه میکنید که گزینههای پیشین، کارکردهای جدید پیدا کردهاند و این کارکردها بیش از آنکه عین جامعه را هدف گرفته باشد، ذهن آن را هدف گرفته است.
شاید بدبینانه به نظر برسد اما تمرکز بیش از یک دههای راقم این سطور بر مواجهه راهبردی ایران و آمریکا مملو از نشانههایی است که ثابت میکند توسعه شبکههای اجتماعی موبایلی در ایران و رواج بیسابقه و انفجاری آن و سپس انتقال کارکردهای حکومتی به مجموعههای اینترنتی که اساسا معلوم نیست به یکباره از کجا سبز شدند و به کجا متعهد هستند، در واقع زیرساخت سختافزاری کنترل افکار عمومی در ایران را فراهم آورده است. به لطف کوتاهی یا شاید هم طراحی کسانی در ایران، اکنون بخش بزرگی از زندگی مردم روی پلتفرمهایی شکل گرفته که نه از قوانین ایران تبعیت میکنند، نه تعهدی به منافع ملی یا فردی ایرانیان دارند، نه اساسا دسترسی به آنها هست و مذاکرهای با آنها میتوان کرد و نه کسی میداند برای این میلیونها نفری که زندگی مجازی خود را در محیط اختصاصی آنها ساختهاند، چه نقشهای کشیدهاند. یک لحظه فکر کنید از توئیتر و فیسبوک در سال 88 تا تلگرام و اینستاگرام در سال 98، چه راهی طی شده و فاصله چقدر است تا دریابید در این مدت دشمن چه طرحریزی ویژه و عمیقی برای به دست گرفتن زیرساخت ارتباطی افکار عمومی در ایران و حاکم کردن یک فرهنگ شبکهای بر آن انجام داده و پیادهسازی کرده است.
💠خطرناکتر از تحریم و تهدید(3)
شکل بازی اکنون اینگونه است که دشمن در فضای حقیقی همه ابزارهای خود را به کار گرفته تا فشار تولید کند و در فضای مجازی این فشار را به انواع دوقطبیها و سازشطلبیها ترجمه میکند و این بمباران ادامه خواهد داشت تا زمانی که بهزعم خودشان تاثیرات آن بر جامعه ایرانی هویدا شود.
از این منظر، ما در واقع درگیر یک نبرد ادراکی و محاسباتی عظیم هستیم. یک پروژه عملیات روانی بزرگ در کار است که هدف آن عبور دادن بخشهایی از جامعه ایرانی از ایران و نشاندن منافع آمریکا در ذهن آنها به جای منافع ایران است. ما اکنون در نقطه اوج این رویارویی قرار داریم. از یکسو جامعه ایرانی در مقابل قدم نهادن به راهی که آمریکا پیش روی آن گذاشته، سخت مقاومت کرده و از سوی دیگر آمریکا اینگونه ارزیابی میکند که اگر کمی بیشتر فشار بیاورد، بالاخره این مقاومت در جایی خواهد شکست.
کلید این بازی در امیدی است که آمریکا به غربگرایان ایرانی بسته تا سر بزنگاه فضا را دوقطبی کنند، مردم را ناامید و مأیوس کنند، مقاومت را بیحاصل جلوه دهند، خطرها را بزرگ و فرصتها را کوچکنمایی کنند و با خلق یک هیجان مصنوعی پرشدت، فشارها را به نتیجهای که آمریکا خواهان آن است برسانند.
دولت آمریکا خود بهتر از هر کس میداند نمیتواند با ایران بجنگد و اساسا همه گزینههای خود را زیر آستانه جنگ نگه داشته تا بدون جنگ به نتیجهای که میخواهد برسد اما کسانی مامورند هر لحظه فریاد و فغان کنند که جنگی در راه است. دولت آمریکا میداند گزینه تحریم بویژه با وضعی که ترامپ ایجاد کرده روز به روز ناکارآمدتر میشود اما باز صداهایی از داخل ایران برخاسته و میگوید ما توان مقاومت در مقابل تحریمها را نداریم. آمریکا میداند ایجاد یک فضای سایبر-اطلاعاتی مستقل در ایران به معنای کور کردن بخش بزرگی از توطئه طراحی شده علیه ایران است اما کسانی در داخل ایران مامورند فریاد بزنند هر کس از استقلال سایبری حرف زد طرفدار فیلترینگ است. دولت آمریکا میداند فعالیتهای اقتصادی سپاه بخش بسیار ناچیزی از اقتصاد ایران را تشکیل میدهد اما عدهای صبح تا شب توئیت میکنند و مقاله مینویسند که سپاه کل اقتصاد را تسخیر کرده و باید از آن خارج شود. آمریکا میداند ایران در منطقه خاورمیانه تقریبا سلطه 70 ساله آن را نابود کرده اما کسانی در داخل ایران چشمها را بسته و دهانها را گشودهاند که برنامه منطقهای ایران بیش از فرصت، تهدید خلق کرده است. آمریکا میداند استانداردهای FATF با یک کشور تحت تحریم چه میکند اما در داخل کسانی میگویند FATF تنها راه نجات اقتصاد ایران است. دولت آمریکا میداند مذاکرهای در کار نیست و هدف فروپاشی ایران است اما کسانی مامورند مذاکره را تنها راه ممکن نشان دهند.
من میتوانم این فهرست را بسیار طویلتر از این کنم که هست. حقایق روشنی وجود دارد که به طور مشترک توسط آمریکا و غربگرایان داخلی تحریف میشود تا افکار عمومی در ایران ولو به طور موقت و هیجانی به سمتی برود که آمریکا بتواند ضربه کاری را که 40 سال است حسرت آن را میخورد بر پیکر این کشور وارد کند.
این کانونیترین جایی است که باید از آن مراقبت کرد. بیدفاع گذاشتن ذهن ایرانیان در مقابل این شبیخون سازمانیافته، سهمگین و همهجانبه، تاریخیترین غفلتی است که اکنون میتوان مرتکب شد. انقلاب اسلامی قبل از هر جا باید در ذهنهای مردم حفظ شود، یعنی همان جایی که روز اول شکل گرفت و قدرتمند شد. آدرسهای غلط، خطرناکتر از تحریمها و تهدیدهاست و کسانی که این آدرسها را تولید و ترویج میکنند از سربازان ارتش آمریکا برای ملت ایران خطرناکترند.
هدایت شده از روزی یک حدیث🇵🇸
امام صادق علیه السلام:َ
📝 لَا يَقْبَلُ اللَّهُ مِنْ مُؤْمِنٍ عَمَلًا وَ هُوَ مُضْمِرٌ عَلَى أَخِیهِ الْمُؤْمِنِ سُوءاً
خداوند از هر مومنى که نیت بد نسبت به برادر مومنش در دل دارد هیچ عملى را نپذیرید.
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه:65 روایة:8
#حدیث
هدایت شده از افق معرفت
🌷آداب ورود به ماه مبارک رمضان(5)
💠ماه مبارک رمضان، فرصت بی بدیل برای رسيدن به کمال مطلق
از نگاه اسلام، فلسفه خلقت انسان و هدفِ در نظر گرفته شده براى او، رسيدن به كمال مطلق است. از اين رو، آنچه در منابع و متون اسلامى به عنوان رمز و راز بعثت پيامبران الهى آمده است، مقدّمه تربيت انسان و رسيدن او به مرتبه «انسان كامل» است.
بر پايه اين شناخت، براى آنان كه اسلام را باور دارند و به اين آيينْ دل بسته اند، سزاوار است كه از هر فرصتى براى رسيدن به اين هدف والا، بهره بگيرند. در اين ميان، ماه رمضان براى خداجويان سالك، فرصتى است بى همتا، كه اگر به خوبى مورد استفاده قرار بگيرد، به تعبير قرآن كريم كه مى فرمايد:
«لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ»؛
شب قدر، بهتر از هزار ماه است.
مى توان يك شبه، راه هزار ماهه را پيمود.
خداوند سبحان، در اين ماه با فضيلت، ميهمانى ويژه اى را براى تربيت روح ترتيب داده است، به گونه اى كه مى تواند در حيات معنوى انسان تحوّلى پديد آورد كه او را به سعادت ابدى برساند و كاميابى هميشگى را برايش تضمين كند.
نكته مهم در اين مسير، آن است كه انسانى كه تصميم دارد به دنياى اين ضيافت گسترده وارد شود، بداند: به كجا مى رود؟ معناى ميهمانى الهى چيست و چگونه بايد وارد آن شود؟ چه بايد انجام دهد و چگونه مسئوليّت خويش را ادا كند؟ و چگونه از آن بيرون آيد؟
شناخت همه اينها ضرورى است تا انسان از اين ميهمانى، به نحو شايسته بهره مند گردد.
اين سری از نوشته ها، ان شاء الله گامى در اين مسير است و به پرسش هاى ياد شده، با بهره گيرى از قرآن كريم و متون حديثى، پاسخ مى دهد.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
هدایت شده از روزی یک حدیث🇵🇸
امام باقر علیه السلام:
📝 مَا مِنْ إِنْسَانٍ يَطْعُنُ فِى عَيْنِ مُؤْمِنٍ إِلَّا مَاتَ بِشَرِّ مِیتَةٍ.
هیچ کسى رو در روی مؤمنی به وی زخم زبان نزند، جز این که به بدترین مرگها بمیرد.
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه:65 روایة:9
#حدیث
💠ضیافت حقیقی(1)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
✨ اول بخواهید که خدا شما را برساند؛ ما و شما را موفق كند به روزه، به احیای همه شبها، اگر می توانید همه را احیاء کنید. از كسب و كار و خوردن و خوابیدن کم کنید و همه را احیاء بدارید؛ برنامه ریزی کنید که بتوانید و خودتان را محروم نکنید.
✨ ما هر چه کنیم برای خود کرده ایم، خداوند غنی است. دلتان به خودتان بسوزد، عذرتراشی به درد نمی خورد. از حرف زدن بیجا حتی المقدور اجتناب کنید و آن اندازه که توان دارید زبانتان را بند کنید، اصلا حرف نزنید ، عصبانی نشوید، از کوچک شمردن کسی بپرهیزید که روزه را سخت بی جان میکند؛ اگر حرف گناه باشد که روزه فقط جسدی است.
✨ اقلّ روزه، نخوردن است، مبطلات ظاهری در رساله آمده، نه مبطلات باطنی، مانند صورت نماز که از روی رساله درست باشد، جانش در آنجا نیامده که انسان باید گناه نکند، دلش و همه مشاعرش باید اجتناب کند، چه اعضای ظاهری و چه مشاعر باطنی.
ادامه دارد ...
💠 با قرآن چه کردیم؟
✅حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻یک روز خدمت آیت الله بهجت رحمه الله بودیم ایشان میفرمودند: یک نفر آمد کنار محراب به من گفت: خیلی در صدد بودهام و تلاش کردهام که حضرت بقیة الله روحی و ارواح العالمین لتراب مقدمه الفداء را ملاقات کنم.
🔸آیت الله بهجت فرمودند، در این فکر رفتم که قرآن عِدلِ [همتا] امام زمان علیه السلام است، عِدلِ اهل بیت است، عِدلِ رسول خداست، عِدلِ امیرالمؤمنین است... با قران چه کردیم؟ ما چه کار کردیم برای ارتباط با این قرآنی که در اختیار ما هست ؟ فکر میکنیم حالا خدمت حضرت برسیم چه اتفاقی میافتد؟ این فرمایش ایشان بود.
🔹ملاقات امام زمان یک نصیب خاصی است برای دلهای سوخته و جانهای گداخته، هنیئاً لَهُم. ولی قرآن که در اختیار ما هست، چقدر با ادب در محضر قرآن ایستادهایم و قرآن خواندهایم و توجه کردهایم؟! ما خیلی بازیگوشی میکنیم، ما خیلی بدهکار هستیم انصافاً. به این راه بدهکار هستیم. گاهی با معادلات باطل خودمان را طلبکار نپنداریم، کافی است همین یک نعمت قرآن را از ما بازخواست کنند که با آن چه کردید؟
🔸قرآن حاصل زحمات همۀ انبیاء و رسول خدا و اهل بیت است. و میتوانستی ارتباط ایجاد کنی، میتوانستی بهره ببری، ما کم میگذاریم و کم کاری میکنیم
ادامه دارد
💠راهگشایی قرائت قرآن
✅حجت الاسلام و المسلمین شیخ جعفر ناصری:
🔻دوستان حوزوی ما که غالباً الحمدلله با ترجمه ومفاهیم قران آشنا هستند؛ گاهی سوال می شود افراد غیر حوزوی که در ارتباط با قرآن ودرک مفاهیم وترجمه آن دچار مشکل هستند و آن انس و توجه لازم برای او اتفاق نمی افتد، آنها چه کنند؟ برای همینها هم باز قرائت قرآن بهتر است [و راهگشاست].
🔸و اصلاً توجه، معنایش تحریک خیال نیست. یک نفر بگوید من همزمانی که میگویم بسم الله الرحمن الرحیم، باید بدانم یا فکر کنم یا تخیل کنم که به نام خداوند بخشندۀ مهربان، مثلاً، یا مشابهش ، خیر. توجه یک حس و حالی است که با تلاوت میآید و هر کسی که پیدا کرد متوجه میشود که یک حسی است ماوراء این صحبتها.
ادامه دارد
💠ضیافت حقیقی(2)
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🌿 در ماه مبارک رمضان، مثلا صحبت کردن اگر طوری باشد که شریعت اجازه نداده، جان روزه را خدشه دار میکند، نفرت هم همینطور.
🌿مخصوصا عصبانی نشوید مثل انسانهایی که پولشان حساب و کتاب دارد، از آن شدیدتر، زبان را مراعات کنید که خرجش نکنید؛ البته نه اینکه تلاوت و ذکر و دعا را هم انجام ندهید.
🌿 اگر توانستید کاملا حرف نزنید خیلی خوب است. روزه صمت نگیرید این نه؛ ولی در عین حال هر چه حرف نزنید روزه، جان و روح خواهد داشت.
مولوی می گوید :
سی روز در این دریا پا سر کنی و سر پا
تا در رسی ای مولا اندر گوهر روزه
شیطان همه تدبیرش وان حیله و تزویرش
بشکست همه تیرش پیش سپر روزه
روزه کرّ و فرّخود خوشتر ز تو بر گوید
در بند در گفتن، بگشای در روزه
🌿در رابطه با زبان به جلد ۷ وسائل الشیعه مراجعه کنید. روزه دار واقعی، کمر شیطان را می شکند.
بعضی روزه می گیرند و فکر تهیه افطار و بعد آنقدر می خورند که ......
دست و دهان را بشو نه بخور و نه بگو
آن سخن و لقمه جو تا به خموشان رسی
🌿امام صادق علیه السلام وقتی روزه می گرفتند، ریحان را بو نمی کردند؛ سؤال شد چرا؟ فرمودند: من کراهت دارم روزه ام را به لذتی آمیخته کنم.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠ضیافت حقیقی(3)
💠اهمیت روزهای اول
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
🌿 موقعى که روزه می گیرید، شبش، روزش، ساعاتش چگونه باید باشد؟ آن اندازه از آداب که یادگرفته ای اگر آنها را در همان روزهاى اول و مخصوصاً روز اوَل، اگر سعى کردید عمل بکنید دنبالش را هم توفیق خواهید داشت. این چیز عجیب اسرارآمیزى است! بشرط اینکه سعى خودتان را داشته باشید. اما اگر روز اول مخصوصاً و یا روزهاى اول چندان سعى نکردید آنچه را که می دانید از آداب روزه داران، خوب عمل بکنید، قساوت مخصوصى عاید می شود که بعدش تلاشتان براى مراعات آن آداب چندان به ثمر نمی رسد.
🌿 توجه داشته باشید! اگر روزهای اوَل مراعات نکردید، ولو به این شکل که بگوئید: حالا تازه ماه مبارک شروع شده و ما هم سعى می کنیم خوب روزه بگیریم، حالا اوَلش است، چنین و چنان می کنیم، آداب را رعایت می کنیم! [بعدش تلاشتان چندان به ثمر نمی رسد.]
🌿 در گفته ها آمده است و می فهمید که درماه مبارک چگونه باید بود. سعى کنید آنها را عمل کنید. مخصوصاً روز اوَل. اگر چند روز مسامحه بکنید در آنچه که می دانید چگونه باید باشید بعدش یک قساوت مخصوصى انسان را می گیرد این هم یک رمز است.
🌿 چیزهایى که می دانید در ماه مبارک باید انجام دهید آن اندازه که یاد گرفته اید که انسان در ماه مبارک چگونه باید باشد، آدابش چیست، [همان را عمل کنید]....
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
💠فرازهای از دعای صحیفه در بدو ورود به ماه مبارک
☘خدايا به حق اين ماه و به حق هر كه در اين ماه از آغاز تا انجام اطاعت تو كرد ، از فرشته مقرب يا پيغمبر مرسل يا بنده صالح و برگزيده تو ، درود بر محمد "صلوات الله علیه "و خاندان او فرست و ما را شايسته آن كرامات گردان ، كه دوستان را نويد دادى ، و برخوردار كن از آن چه براى عابدان كوشنده در عبادت مقرر داشتى ، و در صف آنان قرارمان ده كه به رحمت تو سزاوار رتبه ارجمند گشتند.
☘خدايا درود بر محمد "صلوات الله علیه "و آل او فرست ، و ما را از حيرت و شك در توحيد خود دور دار و از تقصير در ستايش و سرگشتگى در دين ، و گمراهى و بى مبالاتى در تعظيم خود حفظ كن ، تا فريب دشمن تو شيطان رجيم را نخوريم.
فرازی از دعای اول ماه مبارک صحیفه سجادیه
🌴نکته
به همراهان عزیز به جد تاکید می کنیم که دعای ورود به ماه مبارک را در صحیفه سجادیه حتما بخوانند چنانکه دعای شب اول ماه رمضان که شب آخر شعبان هم خوانده می شود بخوانند. اگر تاکنون نخوانده اند روز اول و حتی شب دوم هم که شده بخوانند چرا که تنبهاتی عجیبی در این دعاها وجود دارد.
🌻کانال افق معرفت🌻
👇👇👇
@ofogh_marefat
🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲
امام رضا عليه السلام :
فى بَيانِ عِلَّةِ الْعِبادَةِ:
لِئَلاّ يَكونوا ناسينَ لِذِكْرِهِ، 🌸و لا تارِكينَ لاَِدَبِهِ🌸، و لا لاهينَ عَنْ اَمْرِهِ وَ نَهْيِهِ🌸، اِذ كانَ فيهِ صَلاحُهُم و قِوامُهُم، فَلَو تُرِكوا بغَيرِ تَعَبُّدٍ، لَطالَ عَلَيْهِمُ الاَْمَدُ، فَقَسَتْ قُلوبُهُم؛
🌷🌷🌷🌷
امام رضا عليه السلام :
در توضيح علّت عبادت، مى فرمايد
: تا اين كه مردم، ياد خدا را فراموش نكنند و آداب او را ترك ننمايند و از امر و نهى او ـ كه اصلاح كننده آنان و مايه استوارى كارشان است ـ غافل نشوند و اگر بدون عبادت، به حال خود رها مى شدند، زمانى بر آنها مى گذشت و دل هايشان سخت مى شد.
🌺🌺🌺
عيون أخبار الرضا7، ج 2، ص 103، ح 1.
🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾🌿🌾