🔻 گزیدهای از کتاب نردبان سعادت، ملا احمدنراقی
🔸 بدگمانی بیدلیل به مردم، گناه است و باید از آن پرهیز کرد. در حدیثی از امام صادق علیهالسلام روایت شده که حضرت علی علیهالسلام فرمود:
🔷امور برادر دینیات را به بهترین نحو توجیه کن تا آن جا که راه توجیه بسته شود و به خاطر سخنی که برادر دینیات گفته است، مادامی که بتوانی برای گفته او توجیهی درست کنی، به او گمان بد مبر.
📚 نردبان سعادت، ص ۳۶۳
(تلخیص و تحریر کتاب معراجالسعادة)
https://eitaa.com/olamaerabane
جواب خطورات
🔖شخصی گفت: پشت سر عارف واصل سید مرتضی کشمیری می رفتم، به ذهنم خطور کرد که مگر کسی غیر از امام معصوم هم غیب می داند؟ در این هنگام سید مرتضی برگشت و به من گفت:
آری، مومنان هم می دانند!
فهمیدم که به خطور در ذهنم جواب داد.
📚در محضر بهجت ج 2ص11
https://eitaa.com/olamaerabane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🛑🎥 استاد جاودان:
همه کارهایمان را باید حسابشده انجام دهیم ...!!!
https://eitaa.com/olamaerabane
مقام حضرت زهرا
وقتی به مقام قدسی حضرت زهرا (سلام الله علیها) معرفت یافتیم، با توجه قلبی به آن مقام قدسی، مرحله بعدی یعنی سیر به سوی عالم قدس شروع می شود.
📚کتاب مقام لیله القدری حضرت فاطمه(سلام الله علیها) ، استاد اصغر طاهر زاده
https://eitaa.com/olamaerabane
نصب سنگ یادبود مزار عالمی که بهترین شرح صحیفه سجادیه را نوشت
در سالروز میلاد سیدعلیخان مدنی شیرازی نویسنده کتاب بی نظیر ریاض السالکین در شرح صحیفه سجادیه ، نشست خبری سرپرست معاونت علمی، آموزشی و پژوهشی آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیه السلام، با موضوع اعلام برنامهها و فراخوان «همایش ملی بزرگداشت شخصیت و تبیین آراء و آثار علامه سیدعلیخان مدنی شیرازی»، در سالن اندیشه کتابخانه حرم مطهر برگزار شد
وی سپس به برنامهی نصب و رونمایی از سنگ یادبود سیدعلیخان مدنی در مکان شریف بالاسر ضریح حضرت شاهچراغ علیه السلام در روز همایش اشاره کرد و افزود: نصب این سنگ یادبود در حدود مزار سیدعلیخان به تدبیر تولیت معظم آستان مقدس احمدی و محمدی(علیهمالسلام) به گونهای تدارک شده که هر دو گروه زوار برادر و خواهر، امکان زیارت آن را داشته باشند.
https://eitaa.com/olamaerabane
💠حدیث روز💠
🌹 مال پیداشده در خواب🌹
🌼 امام محمد باقر علیه السلام:
🍃 «أَنْزِلِ اَلدُّنْيَا كَمَالٍ اِكْتَسَبْتَهُ فِي مَنَامِكَ وَ اِسْتَيْقَظْتَ فَلَيْسَ فِي يَدِكَ مِنْهُ شَيْءٌ»
🍃 «دنیا را همچون ثروتی بدان که در عالم خواب یافتهای و چون بیدار شوی، خبری از آن نیست.»
📚 بحارالانوار، ج ۷۰، ص ۱۲۶
https://eitaa.com/olamaerabane
کمال نفس
🔹شیخ اشراق میگوید: «ومن الطّرائق العبادة الدائمة، مع قرائة الوحی الالهی والمواظبة علی الصلوات فی جنیح اللیل ـ والناس نیام ـ والصّوم واحسنه ما یؤخّر فیه الافطار الی السّحر، لتقع العبادة فی اللیل علی الجوع وقراءة آیات فی اللیل مهیّجة لرقة و شوق...» .
🔹«از جمله راههای کمال نفس، عبادت با مداومت است؛ همراه خواندن قرآن و نماز شب، در آن لحظات که مردم در خوابند، و روزه، که بهترین نوع از روزه آن است که تا به هنگام سحر افطار نکند تا عبادات او در شب با شکم سبک انجام پذیرد. همچنین باید در دل شب پارهای چند از قرآن بخواند، آیههائی که صفای دل و هیجان روح را زیاد میکند...»
📙 سیمای فرزانگان، ص۱۵۸ (مختاری)
#نماز_شب
https://eitaa.com/olamaerabane
10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مرحوم حضرت آیت الله حاج شیخ علی بحرینی یزدی
♻️اجتماعی بود ،بسیار دلسوز بی تکلّف و دوستدار اهل بیت (علیهم السلام) و دوستان آنها. دلسوزی او فراگیر بود ولی به سادات احترام ویژه ای میگذاشت و در رفع گرفتاری آنها کوشا بود.
♻️همیشه به ما سفارش میکرد تقوا به دست آورید تا اهل نجات باشید و مرید صد درصد کسی جز آل محمد (صلی الله علیه و آله) نباشید. مجتهد بود و از منتظران ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) بود.
♻️بسیار اهل مطالعه و قرائت قرآن بود ولی متواضع و بی تکلّف، خوب درس میداد. با حافظه قوی خدادادی تفاصیل و ریزه کاری تاریخ اهل بیت (علیهم السلام) را میدانست.
♻️بر احکام شرعی مسلط بود و در سخنرانی بسیار از آن استفاده میکرد و میرساند. به روضه خوانی معتقد بود ، روضه خوب میخواند و خود منقلب میشد و اشک میریخت و به نوکری اباعبدالله الحسین (علیه السلام) افتخار میکرد. به روضه حضرت زهرای مرضیه (سلام الله علیها) عنایت عجیبی داشت. استادش را در خواب دیده بود؛ مرحوم آیت الله حاج شیخ مرتضی حائری را. از او پرسیده بود: شما در آن عالم کمبودی ندارید؟ فرموده بودند: افسوس میخورم چرا بیش از آنچه یاد خدا بودم، یاد خدا نکردم! به امیر المومنین علی (علیه السلام) و امام رضا (علیه السلام) عشق میورزید.
https://eitaa.com/olamaerabane
قرآن كريم ايثار را مايهی محبوبيّت الهی می داند، و از ايثارگران ستايش می كند، فاطمه زهرا (عليهاالسلام) نيز در حال گرسنگی خود و فرزندان، نان خويش را به ديگران می بخشد و در اين باره چنين می فرمايد: ما عِندَنا إلاّ قُوتُ الصبية و لكنَنا نُؤثِرُ به ضيفنا؛[بحار الانوار ج۳۶ ص۵۹] يعنی نزد ما جز غذای كودكان نيست، ليكن ما مهمانان را ترجيح می دهيم.
📚سروش هدایت ج۱ ص۲۳۴
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
https://eitaa.com/olamaerabane
آیت الله العظمی جوادی آملی:
☘حضرت زهرا سلام الله علیها در اوج بی مهری های انسانهای جاهل به دخترانشان بیش ترین محبت را از پدر بزرگوارش احساس کرد و همه آن را در زندگی به دیگران بخشید.
☘آن حضرت را حانیه نامیدند؛ یعنی بانویی که با شوهر و فرزندانش بسیار مهربان و دلسوز بود و حبیبه گفتند؛ یعنی دوست دار و محبوب رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بود و ام ابیها لقب گرفت؛ چراکه برای پدر گرامی اش نه فقط يك دختر بلکه چون مادر بود.
☘حضرت زهرا سلام الله علیها با دیگران نیز مهربان و با محبت بود؛ زیرا باور داشت که: بشر فی وجه المؤمن يوجب
لصَاحِبِهِ الْجَنَّةَ ؛ خوش رویی مؤمن نتیجه اش بهشت است.
📚بحارالانوار ج۷۲ ص۴۰۱
📚فاطمه سلام الله علیها اسوه بشر ص۱۴۶
آیت الله #جوادی_آملی
https://eitaa.com/olamaerabane
آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی:
مرحوم آقای والد مکرّم ما رضوان الله تعالی علیه، یک روز در دیدار با علمای مشهد فرمودند: من بیش از پنجاه سال است که مشغول تدریس در حوزه هستم و هزاران طلبه را تربیت کرده و بیش از پنجاه کتاب فقهی، اصولی و تفسیری تألیف کردهام؛ اما برای قیامت خود به هیچکدام از اینها امید ندارم. تنها امید من به این پیامهایی است که در این چند سال اخیر به مناسب شهادت حضرت زهرا علیهاالسلام مینویسم.
این امر در روزهای آخر عمر شریفشان کاملاً مشهود بود. دائماً در حال فکر بودند و گاهی سر بلند کرده و میفرمودند: «السلامُ علیکِ یا فاطمةُ الزهراء».
آیت الله #لنکرانی
https://eitaa.com/olamaerabane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 کلیپ تصویری: «مظلومیت حضرت زهرا علیهاالسلام» 🏴
✅حضرت آیت الله بهجت قدس سره:
▪️حضرت امیر علیهالسلام شمشیر را برداشت، خواست برود مطالبه حق فاطمه علیهاالسلام را بکند.
▪️اذان را شنید. [به فاطمه علیهاالسلام] گفت: «میخواهی این اذان پابرجا باشد یا میخواهی بروم و بکشم کسانی را که مخالفت با نورالله، با فاطمه، میکنند؟».
▪️[حضرت فاطمه علیهاالسلام] گفت: «نه! میخواهم اذان [پابرجا] باشد؛ اسلام صوری باشد».
▪️همان اسلام صوری را مراعاتکردن، کار را به جایی رساند که [با وجود این روایت که دارد] «إِرتَدَّ النَّاس بَعد رَسُول اللهِ إِلَّا ثَلَاثَة؛ مردم بعد از پیامبر به ورطه ارتداد (و انحراف از مسیر حق) افتادند، مگر سه نفر»، آن «ثلاثه»[١]، بهاندازه مثلاً پانصد میلیون شد.
🔻تقیّه این کارها را کرد. و الّا اگر از همان اول، به سب و طعن و اینها مشغول میشدیم، کجا [تعداد شیعیان] زیاد میشد؟! همین زیادیها هم از دست میرفتند!
📚 درس خارج فقه، کتاب جهاد، آبان ١٣٨٧
#پی_نوشت:
1. در برخی از نقلها عبارت «یا چهار نفر، یا پنج نفر» نیز در ذیل روایت آمده است.
https://eitaa.com/olamaerabane