⭕️✔️تقدم خداشناسی بر خود شناسی
💠قال النبی (ص) : من عرف نفسه فقد عرف ربه
💠طبق بیان علامه طباطبایی حدیث مزبور معنای لطیفی دارد و آن اینکه اگر کسی خود را شناخت، معلوم میشود که او خدای خود را قبلا شناخته است. ازین رو در روایت فعل ماضی آمده است نه مضارع.
💠توضیح سخن استاد اینکه اگر کسی به فکر هدف باشد، به فکر راه هم حتما هست. گرچه وقت رفتن ، راه مقدم است، اما هنگام عزم و تصمیم، هدف[مقدم است]. از این رو هیچ انسان عاقلی بدون تعیین هدف راه نمی افتد.
💠در سیر و سلوک، چون لقای خداوند هدف است، اگر کسی لقای خداوند را بپذیرد، فکر میکند از چه راه صحیحی به آن هدف برسد.
💠طریق اصلی برای رسیدن به هدف همان راه نفس است، بدین جهت اگر کسی به فکر خویشتن خویش باشد، معلوم میشود که او پیشتر به فکر هدف یعنی لقاء الله بوده و آن را شناخته است.
موید این سخن آیه " نسوا الله فانسهم انفسهم" است، یعنی کسی که هدف را فراموش کند راه هم از یادش می رود.
#درست_انتخاب_كنيم
#خداشناسی
#خودشناسی
انتشار محتوای سالم در فضای مجازی، صدقه ی جاریه ی انسان
@olamaorafa
📝 نامه امام زمان (عج) 💔
☀️💐 #امام_زمان (عج) درنامه ای به #شیخ_مفید میفرمایند :
👌سعی کنید اعمال شما (شیعیان) طوری باشد که شما را به ما نزدیک سازد و از گناهانی که موجب نارضایتی ما را فراهم نماید بترسید و دوری کنید.
🌟امرقیام ما با اجازه خداوند به طور ناگهانی انجام خواهد شد و دیگر در آن هنگام توبه فایدهای ندارد و سودی نبخشد.
✅عدم التزام به دستورات ما ، موجب میشود که بدون توبه از دنیا بروند و دیگر ندامت و پشیمانی نفعی نخواهد داشت.
📘احتجاج ، ج2 ، ص597 -
📘بحارالانوار ، ج3 ، ص175
@olamaorafa
🌷 آیت الله #شهید دستغیب (ره) :
🍁 در روایت آمده : اگر درجمعی ، شخصی دلش بشکند ؛ خداوند به احترام او به همه جمع نظر رحمت میکند ، ولو 20هزار نفر باشند.
@olamaorafa
◆ #متن_سخنرانی استاد رضایی ◆
🍃 چوب زدن خدا 🍃
اولیای الهی که سرعتشان به سمت خدا زیاد است ؛ کوچک ترین گناه هم از ایشان پذیرفته نمی شود. مثلا حضرت یُونس که داخل شکم نهنگ رفت؛ مگر گناهش چه بود؟ حضرت یُونس ؛ به مدت سی سال قوم خود را هدایت می کند ولی قوم یُونس راه هدایت نمی پذیرند، به همین دلیل حضرت یُونس از خدا خواست تا قومش را عذاب کند. وعدی عذاب داده شد ومثلا یک ماه دیگر عذاب نازل می شد؛ اما حضرت یُونس تا روز وعده داده شده (موعود)صبر نکرد و خیلی عصبانی شد و قوم خود را ترک کرد. و گناهش همین بود. و خدا فرمود: یُونس ؛ تو ولی خدا هستی ؛ بزرگی و باید این قوم را هدایت بکنی؛چرا زودتر از روز موعود رفتی بیرون!؟
و این آیه ای که در نماز غفیله می خوانیم: «وَ ذَالنُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِباً فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَیْهِ فَنَادَی فِیالظُّلُمَاتِ أَنْ لَاإِلَهَإِلاَّأَنْتَ سُبْحَانَک إِنِّی کنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ» و زمانی که با عصبانیت بیرون می رود و وارد شکم نهنگ می شود؛ وقتی ظلمت رو می بیند ندا می دهد: «خدایا من به خودم ظلم کردم و تو پاک هستی». در قرآن آمده است که: اگر حضرت یُونس در شکم نهنگ تسبیح خدا رو به جا نیاورده بود و توبه نکرده بود؛ تا روز بَرانگیختن در شکم ِ نهنگ می ماند. چون خداوند نمیخواهد بندگان خوبش منحرف شوند.
بر نمد چوبی که آن را مَرد زد
بر نمد آن را نَزَد بر گرد زد
زمانی که گلیمی رو چوب می زنیم و تمیزش می کنیم، نمی خوایم گلیم رو اذیتش بکنیم ، بلکه می خواهیم آلودگی هایش را بزدایم. همچنین در روایت آمده است که: مریض شدن را امری منفی نمی دانند؛ بلکه آن را خیلی هم مثبت می دانندو اگر دعا دارید بروید پیش مریض تا دعایتان بکند. بنابراین خدا نمی خواهد بندگانش را اذیت بکند بلکه می خواهد گرد و خاکش را بزداید؛ اگر مرتکب گناهی هم شدی ؛ همینجا پاکت بکند. یکی از یاران امیرالمومنین، روزی بر روی سکوی چوبی نشسته بود، سکو شکست ؛ شخص زمین خورد وسرش هم شکست ؛ امیر المومنین به دوستش کمک کرد و سر او را پانسمان کرد و بعد فرمود: «خدا را شاکریم از اینکه ؛ شیعیان ما را در همین دنیا عذاب می کند. آن شخص گفت : یا امیر مگر من چه کردم که خدا می خواهد به من چوب بزند؟ حضرت امیرالمومنین علیه السلام فرمودند: شما وقتی نشستید بر روی سکو ؛( بسم الله)نگفتید؛ در روایت آمده است که لحظه ی جان دادن انسان چون خیلی سخت است ؛بنابراین مومنین را همین جا چوب شان می زند و بر آنها سخت می گیرد تا لحظه ی مرگ راحت باشد برای مومنین؛در عوض بعضی از کفار را که در دنیا کارخوبی انجام داده است ؛ خداوند عوض خوبی کفّار را در همین دنیا می دهد. ولی در روز قیامت : به حسابش خوب رسیدگی می شود؛ پس باید انسان همیشه حواس خود را جمع کند و نگوید که حالا یک غیبتی کردیم وطرف هم حق ش بوده وگناه غیبت کردن را خیلی ساده می گیریم، درحالی که غیبت شاخ ودم ندارد....
✨🌹✨
@olamaorafa
حجه الاسلام شیخ جعفر ناصری:
🔻در روایت است: «گاهى در بهشت بر اهل بهشت يك تجلى مى شود كه سال ها اين ها در كمال و اوج لذت بى حس مى افتند؛ يك نورى تجلّى مى كند بر اهل بهشت كه نهايت لذت به آن ها دست مى دهد و اصلا بى حس مى افتند و فكر مى كنند كه خود خداى متعال با تمام زيبائيش تجلى كرده است.
🔹بعد كه به هوش مى آيند مى پرسند:« چه خبر بود؟ چى شد كه اين تجلى شد و اين نور بهشت را گرفت؟»
به آن ها گفته مى شود: «حضرت سيدالشهداء (عليه السلام) آمدند رد شدند لبخندى به اهل بهشت زدند و اين نور از دندان هاى مبارك حضرت سيدالشهداء (عليه السلام) ساطع شد.»
@olamaorafa
#امام_خامنه_ای :
این جملهٔ معروفی که مۍگویند:
آقا شما اهل بهشتیـد و به بہشت خواهید رفت، اگر ان شاءالله راهتان بدهند،این بسیار حرف بہ جایی است. ما همه آرزومند بهشتیـم، همه در دعاها بهشت را طلب مۍکنیم،گاهی طلب بهشت تنها هم ما را قانع نمۍکند، دانہ دانہ خصوصیات آن را هم در دعا مـےآوریـم؛از حورالعینش ۲ و از غذای خوبش و از لَحمِ طَیرَش ۳ و الی غیرذالک، در دعاهایمان ردیف مۍکنیم.
اما خود خدا مۍگوید ما این بهشت را برای مردم با تقوا آماده کردیـم،
این سفره را برای یڪ عده مردم خاصی انداختیـم، آنہا باید بیایند سر این سفره بنشینند و وارد این منطقه بشوند.
آنها کی هستند؟
با تقوایان.
کتاب: طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن، ص۵۰
ـــــــــــــــــــــــــ
۲-زنان بهشتی
۳-گوشت پرنده،اشاره دارد بہ آیہ۲۱سوره مبارڪہ واقعہ «وَ لَحمَ طَیرٍ ممّا یَشتَهونَ» و از هر گوشت پرنده ای کہ میل داشته باشند.
╭━━⊰❀🇮🇷❀⊱━━╮
─┅═ೋ❅🌹❅ೋ═┅─
┄┄┄┄┄❅✾❅┄┄┄┄┄
@olamaorafa
┄┄┄┄┄❅✾❅┄┄┄┄┄
💠 علت ترس ما از #مرگ چيست؟
بسياري از دلايل ترس از مرگ جهالت است . در روايتي امام جواد (ع) فرمود : مانند بچه اي است که چون خاصيت دارو را نمي داند از آن فراري است . اما آن کسي که عاقل است و مي فهمد که آن دارو او را از رنج خلاص مي کند به استقبال آن مي رود .
گاهي اوقات سبب آن جهل است و گاهي نيز تعلقات شديد به دنيا است . اگر شما روي کف دست خود چسبي بزنيد که مويي ندارد مي توانيد به راحتي و بدون درد آن را بکنيد . اما اگر آن را در جاي پرمويي ، مثلاً روي پا يا پشت دست خود بزنيد که با صدها مو گره خورده، وقتي که مي کنيد درد دارد . چه بسا انسان نسبت به امورات مختلف دنيا تعلقات شديد پيدا کرده و مانند هزاران زنجير به جان او وابسته شده است . طبيعتاً دل کندن از آنها و به سمت مرگ رفتن يعني دوري کردن از محبوب او . يک کسي خدمت پيامبر اکرم (ص) رسيد و گفت: من از مرگ مي ترسم و از آن بدم مي آيد . پيغمبر فرمود : آيا تو اموالي داري ؟ گفت بله . پيامبر فرمود: آيا در راه خدا چيزي را براي بعد از مرگ خود داده اي ؟ گفت نه . فرمود به خاطر همين مي ترسي چون به جان تو وابسته شده است .
ادامه دارد...
#مبحث_یادمرگ ۸
〖#استاد_عالي〗
@olamaorafa