🔺این فصلهای اعتراض و اشکال ... به نظرم جذابترین بحث بود... . این کار، همافزائی بهوجود میآورد. همهٔ شما نظراتی دارید، در این مقوله فکر کردید و فکرهای بیشتری خواهید کرد؛ لیکن وقتی که در چنین مجموعهای همه گرد میآيید، با یکدیگر تبادل نظر میکنید، آنچه که فکر کردیم، عمیقتر و گستردهتر و جامعتر میشود و در نهایت انشاءاللّه ما را به یک نقطهٔ نهائی میرساند.
🔺در عرصهٔ تفکر و نظریهپردازی به تعدد آراء و تضارب آراء احتیاج داریم. اینکه میگوییم باید به نظریه برسیم و نظریهٔ ناب اسلامی را کشف کنیم، مبتنی بر یک مقدمات نسبتاً طولانی و گستردهای است. اهم این مقدمات این است که آراء متفکران تضارب پیداکند، آراء مختلفی مطرح شود و نشاط علمی است. میخواهیم با تضارب آراء بیابیم، آنچه را که حق و درست است.
🔺بنابراین تضارب آراء لازم است. حد یقف هم ندارد و بعداز آنکه به نظر نهائی و مختار برای این برههٔ از زمان رسیدیم، باز احتمال اینکه آراء و نظرات تازهای در آینده مطرح شود، هست، هیچ مانعی هم ندارد. لیکن در نهایت ادارهٔ کشور نیاز دارد به اینکه به یک جمعبندی قوی و متقن و مستدل... برسیم که بتواند بر اساس آن جمعبندی، برنامههای بلندمدت را طراحی شود.
🔸نخستین نشست اندیشههای راهبردی ۱۰آذر۱۳۸۹
📌رویداد هفتهٔ «الگوی سوم» را دنبال کنید:
تلگرام | ایتا | اینستاگرام
🔺ما باید در این بررسیها، از دارائیهای علمی خودمان که کم هم نیست، استفاده کنیم. دهها نظریه و الگوی مترقی در زمینهٔ زن و خانواده میشود استخراج کرد. اینها نظریهپردازی بشود با جوانبش، با اجزایش، تدوین بشود و ارائه بشود و تعالیم ناب و مترقی اسلام در قرآن و حدیث باید مورد استفاده قرار بگیرد.
🔸باید بدانیم در حوزهٔ نظریهپردازی، کجا جلوئیم، کجا عقبیم. جاهائی واقعاً ما جلو هستیم، در مواردی هم واقعاً عقبیم. در زمینهٔ مسئلهٔ زن، این همه منابع و تعالیم اسلامی در دسترس ماست: آیات کریمهٔ قرآن؛ چه آیاتی که مستقیماً به این مسئله ارتباط پیدا میکند و چه آیاتی که با کلیت خود با عموم و اطلاقِ خود شامل این مورد میشود، در اختیار ماست.
🔺اینها را باید تئوریزه کنیم؛ به شکل نظریهها و مجموعههای قابل تشعب و قابل استنتاج دربیاوریم و در اختیار همه بگذاریم. هم در اختیار خودمان برای برنامهریزی، هم در اختیار مخالفین، هم در اختیار استفسارکنندگان. امروز در دنیا استفسارکنندگان و سؤالکنندگان از نظرات جمهوری اسلامی که تجربهٔ سیسالهای را با خود دارد، زیاد شدهاند. مراجعه میکنند و در موضوعات مختلف میخواهند بدانند که در جمهوری اسلامی چه چیزی وجود دارد.
🔸نخستین نشست اندیشههای راهبردی ۱۰آذر۱۳۸۹
📌رویداد هفتهٔ «الگوی سوم» را دنبال کنید:
تلگرام | ایتا | اینستاگرام
🔰چالشهای نظری الگوی سوم
🔺این روزها محافل فکری و اندیشهای پیاپی درگیر تبیین ماهیت و کارکردهای الگوی سوم زن هستند. اما، مهمترین نقاط درگیری حوزهٔ نظری کجاست؟ و پرسشهای بنیادین پیرامون الگوی سوم چیست؟
🔺یکی از پرسشهای مغفول و بنیادین، نقطهٔ عزیمت پرداخت به مفهوم الگوی سوم و نقطهٔ رویش آن است.
🔺آیا ابتدا مفهوم الگوی سوم متولد شده است و این روزها میخواهیم بدانیم چطور این قبای از پیش دوخته شده را به زن امروزین بپوشانیم؟
یا ابتدا زن ایرانی این الگو را برای قامت خویش برساخته است و ما امروز در مقام بازخوانی و صورتبندی آن الگو هستیم؟
🔺به عبارت دیگر، آیا الگوی سوم زن تحمیل آمال و آرزوهای ماست به هویت زن امروز؟ آیا سنخ الگوی سوم، از سنخ الگوهای رویایی و دستنیافتنی است؟
📌رویداد هفتهٔ «الگوی سوم» را دنبال کنید:
تلگرام | ایتا | اینستاگرام
🔺یکی از نگرشهای رایج این است که الگوی سوم قرار است که شیوه رفتار و کنشگری را به زنان آموزش بدهد و محدودهٔ آن را مشخص کند.
به عبارتی در این نگاه رایج الگوی سوم، الگوی رفتاری زن است که بهعنوان یک راهنما یا توضیحالمسائل در زندگی خانوادگی و اجتماعی به او کمک میکند. از این نظر محتوا و شاخصههای الگوی سوم زن مجموعهای از تذکرات و نکات اخلاقی و هنجاری است که زن را با تعداد درخور توجهی باید و نباید مواجه میسازد.
🔸پرسش بازاندیشانه این است که آیا غایت از الگوی سوم این است که به زن نوع کنشگری و قواعد رفتاری را آموزش بدهد؟
📌رویداد هفتهٔ «الگوی سوم» را دنبال کنید:
تلگرام | ایتا | اینستاگرام
🔺یکی از مسائل مشهور مربوط به زنان چالش حضور اجتماعی زنان است. در این مسئلهٔ قدیمی تلاش میشود قلمروی حضور زنان مشخص گردد. آیا زنان باید در خانه بمانند و فعالیتهای خود را در خانه انجام بدهند یا حق حضور در جامعه را هم دارند؟
🔸 پس از انقلاب اسلامی طرفداران این نظر که زنان میتوانند در جامعه حضور داشته باشند بسیار زیاد شده، اما همچنان پرسش اصلی این است که آیا صحبت از حق حضور زنان در جامعه بحثی غلط و انحرافی نیست؟
🔺این سوال که زنان در جامعه حضور داشته باشند یا خیر آنچنان بر ذهنها سایه افکنده که برخی تصور میکنند الگوی سوم پاسخی به همین سوال است و قرار است قلمروی حضور زن را مشخص کند و چگونگی حضور زنان را توضیح بدهد.
🔸 اما آیا واقعاً الگوی سوم برای پاسخ به نحوهٔ حضور زنان در جامعه است؟
📌رویداد هفتهٔ «الگوی سوم» را دنبال کنید:
تلگرام | ایتا | اینستاگرام