هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
ارسال ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی
حجتالاسلام والمسلمین سید کریم خوببین خوش نظر، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و دبیر علمی همایش و اظهار کرد: این همایش در واقع بخش پژوهشی مسابقات بینالکللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران است عنوان این همایش عنوان قابل توجهی است و کار و اندیشیدن را سخت میکند و ۱۵۰ مقاله دریافت کردیم که از بین این مقالات ۵۰ مقاله ارزیابی شده و داوری انجام شد و از این تعداد ۸ مقاله شایسته تقدیر شناخته شد.
وی ادامه داد: این همایش در چهار محور کلی «ماهیت، مبانی و شاخصهها»، «قلمرو و گونهها»، «پیامدها، آسیبها و چالشها» و «راهکارها» برگزار شد.
#معاونت_پژوهشی_فناوری_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
واکاوی دلایل نظاممندی علوم انسانی قرآن بنیان
استاد دانشگاه گفت: نگاه نظاممند به موضوعات باعث میشود تا مقولههای مختلف علمی که بر پایه قرآن استخراج شده است به طور کامل تبیین شود و نیازهای علمی و حتی عملی مردم در جنبههای گوناگون به صورت کامل روشن شود.
احد داوری، پژوهشگر قرآنی و استاد دانشگاه در سیزدهمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی که امروز دوم اسفندماه در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار شد، به ارائه مقاله «واکاوی دلایل نظاممندی علوم انسانی قرآن بنیان» پرداخت و اظهار کرد: در تبیین علوم انسانی قرآن بنیان میتوان به صورت جزئی از نگاه همان علم خاص به مسئله نگاه کرد و هم میتوان با نگرش کلان و با در نظر گرفتن ارتباطات علوم مختلف با علم مورد بحث، به صورت نظاممند به بررسی و واکاوی مباحث آن علم پرداخت.
#معاونت_پژوهشی_فناوری_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
وی ادامه داد: نگاه نظاممند به موضوعات باعث میشود تا مقولههای مختلف علمی که بر پایه قرآن استخراج شده است به طور کامل تبیین شود و نیازهای علمی و حتی عملی مردم در جنبههای گوناگون به صورت کامل روشن شود؛ اگر مثال سادهای از مشکلات جامعه بزنیم به بحث عفو رهبری اشاره کنیم که عفو جدید است و از دیدگاه قضایی به تنهایی کفایت نمیکند بلکه نگاه اجتماعی، اقتصادی، سیاست داخلی و خارجی و نظامی داشته باشیم.
این پژوهشگر اضافه کرد: به شکل اتمیک نمیتوان به موضوعات علمی نگاه کرد بلکه باید دلایل نظاممند قرآنی باشیم؛ در نظاممندی باید توجه داشته باشیم که برای بررسی مسائل علمی از روش خاصی استفاده کنیم و و در کنار نگاه روشمند و روشی به قضیه به نظاممندی و نگاه جامعه نیز توجه کنیم.
داوری گفت: در بحث ادله نظاممندی، آیات قرآن، برخی از آیات و روایات و سیره برخی از علما مطرح میشود در حوزه قرآن برخی مصادیق را در این مقاله ذکر کردیم که این مصادیق و موضوعات حوزه ارتباطی چند جانبه دارند در حوزه مسائل اقتصادی در قرآن موضوعات معنوی مثل تقوا مطرح شده و یا همنشینی اقامه نماز و زکات که در آیه ۴۳ و ۱۱۰ سوره بقره آمده نشان میدهد قرآن کریم همه جنبهها را در نظر گرفته است و ارتباط نظاممندی بین نماز و زکات به عنوان مالیات اسلامی خاص برقرار است.
این پژوهشگر بیان کرد: قرآن کریم در برخی موضوعات ارتباط و نظامی برقرار کرده و یا در سیره موضوعاتی مطرح شده که به عنوان مثال در حکمت ۴۳۷ نهجالبلاغه آمده که: «وَ سُئِلَ (عليه السلام) أَيُّهُمَا أَفْضَلُ، الْعَدْلُ أَوِ الْجُودُ؟ فَقَالَ (عليه السلام): الْعَدْلُ يَضَعُ الْأُمُورَ مَوَاضِعَهَا، وَ الْجُودُ يُخْرِجُهَا مِنْ جِهَتِهَا؛ وَ الْعَدْلُ سَائِسٌ عَامٌّ، وَ الْجُودُ عَارِضٌ خَاصٌّ؛ فَالْعَدْلُ أَشْرَفُهُمَا وَ أَفْضَلُهُمَا.» در واقع حضرت علی(ع) نگاه جامعی مطرح میکنند و ارتباط میان نظام فردی و اجتماعی را در نظر میگیرند.
وی تصریح کرد: در روایتی در کتاب تهذیب الاحکام آمده که گوشت برخی حیوانات حرام است که نگاه مفسران و شارحان مختلف است و کراهت و حرام نیست برخی هم روایت را قبول نمیکنند و از روی تقیه مطرح کردند و از امام باقر(ع) پرسیدند که ایشان فرمودند: دلیل این تحریم در برهه خاصی از اسلام بود به دلیل اینکه از این حیوان به عنوان حمل و نقل استفاده میکردند پس پیامبر(ص) در جنگ خیبر گفتند حرام است و مسائل سیاسی و نظامی را به مسائل شرعی ارتباط دادند و این نظاممندی در دیدگاه اهل بیت(ع) مطرح است.
این پژوهشگر با اشاره به سیره علما و نظاممندی در نظریات شهید صدر، گفت: به عنوان مثال طرفداران نظام ولایت فقیه موضوعات حفظ نظام را که سیاسی است به عنوان مسئله شرعی قلمداد کردند و مطالعات میان رشتهای نشان میدهد میان علوم انسانی به معنای تعامل بین افراد ارتباط برقرار است و نمیتوان بدون توجه به این ارتباط نظریهپردازی کرد.
وی یادآور شد: در مسائل مختلف باید حوزههای مختلف سیاست، حکومت، فرهنگ، قومیتها، اقتصاد و سایر جنبهها را در نظر گرفت و بدون توجه نظاممند به هر یک از این موضوعات، تحلیلهای ارائه شده ناقص شده و برای زمان یا مکان یا موضوع محدودی کارایی خواهد داشت.
༻⃘⃕࿇﷽༻⃘⃕❀.
•═━🍃❀💠❀🍃━═•
🏢حوزه علمیه خواهران استان کرمانشاه برگزار می کند:
🌐فراخوان همایش ملی مهدویت و آینده پژوهی
محورهای همایش:
◀️جایگاه مهدویت در آینده پژوهی اسلامی
◀️رویکردهای آینده پژوهی اسلامی در مهدویت پژوهی
◀️آینده پژوهی اسلامی و زمینه سازی ظهور امام زمان (عج)
◀️جایگاه آینده پژوهی اسلامی در آیات قرآنی
◀️جایگاه آینده پژوهی اسلامی در روایات
◀️نقش آینده پژوهی اسلامی در تعالی جامعه دینی
◀️چشم انداز جامعه منتظر در آینده پژوهی دینی
◀️کاربردهای آینده پژوهی اسلامی در جامعه اسلامی
◀️نقش زنان منتظر در آینده سازی و تحقق تمدن نوین اسلامی
◀️آینده پژوهی روندهای جهانی منتهی به ظهور امام زمان (عج)
📆مهلت ارسال مقالات: ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۱
🎁جوایز: مندرج در پوستر فوق
🔸نحوه ارسال:
ارسال فایل word و pdf به نام کاربری زیر در پیام رسان ایتا:
✏️ @kahkeshan114
📎ارسال مشخصات زیر همراه اثر الزامی است:
نام و نام خانوادگی، کد ملی، آخرین مدرک تحصیلی، پایه تحصیلی، شماره همراه
🔺توجه: حتما منتظر تایید دریافت اثر از کاربری فوق باشید در غیر این صورت اثر شما ثبت نشده است.
🔸قالب اثر: مقاله حداقل (۳۰۰۰ کلمه)
🔸سایت همایش: kermanshah.whc.ir
🔸تلفن جهت اطلاعات بیشتر: ۰۸۳۳۴۲۸۲۸۵۲ (داخلی ۱۰۷)
با همکاری:
💠 بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود عج کرمانشاه
💠 مرکز تخصصی کلام اسلامی و تفسیر واحد کرمانشاه
💠 دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
💠 دانشکده علوم قرآنی کرمانشاه
💠 اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
در همایش پژوهشهای قرآنی مطرح شد:
سه رویکرد مواجهه با علوم صادراتی از فرهنگ و تمدن غرب چیست
پژوهشگر قرآنی با اشاره به اینکه در مواجهه با علوم صادراتی از فرهنگ و تمدن غرب همواره سه رویکرد جریان روشنفکری غربگرا، اکثریت جامعه علمی کشور و نظریه مواجهه استقلالی است، گفت: هر پژوهشگری که میخواهد از نظریه استقلالی بهرهمند شود باید علوم غربی را تنها یک پیشینه علمی دانسته و بدون گرفتن حتی ایدهای اندک، به دنبال رفع نیازهای علمی جامعه با استفاده از منابع دینی باشد که این رویکرد در تولیدات علمی ایران و هیچ کشور مسلمان دیگری قابل مشاهده نیست.
زهرا حیدری، پژوهشگر قرآنی در سیزدهمین همایش بینالمللی «پژوهشهای قرآنی» که امروز، دوم اسفندماه در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در حال برگزاری است، با ارائه مقاله «روش تفسیر استقلالی؛ تحولی بنیادین در گستره روششناسی علوم قرآنبنیان» پرداخت و اظهار کرد: روش تفسیر استقلالی یک روش به معنای واقعی کلمه است و اصطلاحات بهویژه در حوزه تفسیر و فهم قرآن عاریهای از اصول حدیث و یا علوم دیگر هستند. در این مقاله روش را تعریف کردیم و دارای چارچوب مشخص است که از نقطهای به نقطه دیگر علم ترمونولوژی را انجام دادیم و تأکید کردیم اصطلاحات علوم قرآنی نباید عاریه گرفتن از علوم دیگر و بسط معنای بدون پایه و بدون ارتباط باشد.
#معاونت_پژوهشی_فناوری_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
وی با اشاره به دلایل عدم موفقیت رویکردهای قرآنگرا(همچون قرآنیسم) ادامه داد: بنا بر گفته علامه طباطبایی، قرآن در دلالتهای خودش مستقل است، قرآنگراها نظریات شخصی خودشان را در قالب بازگشت به قرآن انجام دادند، در حالی که باید روش ارائه میکردند و ما معتقدیم باید روش ارائه دهیم و این روش برگرفته از خود قرآن باشد؛ در این مقاله مبنا را تعریف کردیم و مبنای نوشتاری را خاص کردیم و مبانی روش تفسیر استقلالی به مبنای نوشتاری بودن قرآن بر میگردد و ورود به این مهم به بنیان و مجوز استناد به ظواهر الفاظ قرآن انجام میشود.
این پژوهشگر افزود: این مقاله دو بعد نظری و عملی دارد و در بعد نظری به تعریف مبنا و اصل و در بعد عملی وارد شبکه سیاقی شدیم که بهوسیله آن میتوان ضوابط و متن علوم مختلف را از فحوای این متن وحیانی استخراج کرد؛ اما متاسفانه آنچه کم دیده شده شبکه دیدن سیاق است که پژوهشگران قرآنی باید به این مهم توجه داشته باشند.
وی با اشاره به آیات ۳۰ و ۳۱ سوره نور بیان کرد: امروزه موضوع عفاف و حجاب در جامعه بسیار مورد توجه است که برخی میگویند حجاب یک موضوع شخصی است و با سیاق در این مقاله اثبات کردیم که این حق اجتماعی است و ناقض این حق مستلزم جاری شدن حد هستند و جنبه عمومی بودن حق افراد جامعه مورد توجه باشد.
حیدری ادامه داد: در سیاق آیه هم به مردان و هم به زنان امر به حجاب شده و در واقع حجاب یک اصل انسانی و فطری است که قرآن کریم اصل حجاب را مورد قبول افراد جامعه دیده که اصلا صحبتی مبنی بر داشتن حجاب نشده است؛ حجاب امری فطری است و زنان و مردان جامعه آن را طلب و رعایت میکنند.
وی با اشاره به اینکه در مواجهه با علوم صادراتی از فرهنگ و تمدن غرب همواره سه رویکرد جریان روشنفکری غربگرا، اکثریت جامعه علمی کشور و نظریه مواجهه استقلالی است، گفت: هر پژوهشگری که میخواهد از نظریه استقلالی بهرهمند شود باید علوم غربی را تنها یک پیشینه علمی دانسته و بدون گرفتن حتی ایدهای اندک، به دنبال رفع نیازهای علمی جامعه با استفاده از منابع دینی باشد که این رویکرد در تولیدات علمی ایران و هیچ کشور مسلمان دیگری قابل مشاهده نیست.
حیدری گفت: تفاوت رویکرد سوم با دو رویکرد دیگر، تفاوت آیندهپژوهی با آیندهنگاری است، به این معنا که در آیندهپژوهی، تجارب گذشته و دستاوردهای فعلی بشری بهعنوان الگوها و عوامل تغییر و ثبات در کنار هم تحلیل شده و نمایی از آینده تصویر میشود، اما در آیندهنگاری، براساس منابع انتخاب شده توسط محققان برای ترسیم آینده، به دنیای فردا شکل داده شده یا به تعبیر دقیقتر تمدنسازی انجام میشود.
❗️هر کس از حدودی که خدا تعیین نموده تجاوز کند به خود ستم می کند.
📖سوره طلاق، آیه ۱
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
هدایت شده از بنیاد خیران و واقفان دانشگاه قرآن
فرصتی برای جاودانگی
💠یک دنیا فرصت
💫دایره وقف گسترده تر از آن است که تصور می شود. هر کجا، هر چیزی و برای هر کسی می توان وقف کرد. نگاه انسان به هر طرف که باشد، کمبودی هست که بخواهد آن را رفع کند؛ یک فرش برای نمازخانه مدرسه، یک آبسردکن وسط بازار، یک ویلچر در اماکن عمومی برای خدمت به سالخوردگان و ... تا وقف خانه، مدرسه، دانشگاه، خوابگاه دانشجویی، زمینه ازدواج و جهیزیه و کمک هزینه تحصیلی و ... .
💠امام صادق علیه السلام می فرمایند:
« قَضَاءُ حَاجَةِ اَلْمُؤْمِنِ أَفْضَلُ مِنْ أَلْفِ حِجَّةٍ مُتَقَبَّلَةٍ بِمَنَاسِكِهَا وَ عِتْقِ أَلْفِ رَقَبَةٍ لِوَجْهِ اَللَّهِ وَ حُمْلاَنِ أَلْفِ فَرَسٍ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ بِسُرُجِهَا وَ لُجُمِهَا»
🌿 برآوردن حاجت مؤمن برتر است از هزار حج مقبول با همه آدابش و از آزاد كردن هزار بنده براى رضاى خدا،و پيشكش هزار اسب در راه خدا با زينتها و دهانههاى آنها.
📚بحار الأنوار، ج ۷۱، ص۲۸۵.
🌾 مشارکت در ترویج فرهنگ قرآن کریم و اهل بیت علیهم السلام، با وقف و پشتیبانی از بنیاد خیریه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در عرصه های:
1️⃣ دانشجویی
2️⃣ آموزشی و پژوهشی
3️⃣ فرهنگی، قرآنی و تبلیغی
4️⃣ هزینه های جاری
5️⃣ هزینه های عمرانی
☎️شماره تماس:
📞
03532338601📞
05138429389💳لینک مشارکت و پرداخت آنلاین: https://b2n.ir/e60463 💳 شماره حساب بنیاد نزد بانک ملی:
0114700666005💳شماره کارت:
6037997599362333💫 لطفاً با بازنشر این پیام به دوستانتان آنها را هم در ثواب این عمل خیر مشارکت دهید. #انفاق #همه_واقف_باشیم #بنیاد_خیریه_دانشگاه_قرآن 🌐 khayeran.quran.ac.ir @khayeran_quran
بنابراین گزارش عنوان و رتبه مقالات برتر پس از داوری آثار، بدین شرح اعلام گردید:
مقاله «چرایی مرجعیت یافتگی قرآن کریم در نظریه اسلامی سازی علوم انسانی آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)» با نگارش دکتر رامین طیاری نژاد، رتبه اول
مقاله «منهجیه استنباط العلوم الانسانیه وفق لرویه القرآن الکریم من قبل المفسرین المعاصرین» با نگارش خانم دکتر مواهب الخطیب، رتبه دوم
مقاله «تحلیل رویکرد تنزیلی در حل مسأله اجتماعی در قرآن با محوریت مسأله زن » با نگارش حجت الاسلام محمدتقی احمدی پرتو، رتبه سوم
مقاله «واکاوی دلایل نظام مندی علوم انسانی قرآن بنیان» با نگارش دکتر احد داوری، رتبه چهارم
مقاله «روش تفسیر استقلالی، تحولی بنیادین در گستره روش شناسی علوم قرآن بنیان» با نگار دکتر زهرا حیدری آبروان، رتبه پنجم
مقاله «جستاری در کاربست روش نظام واره تنزیلی در رفع موانع استخراج علوم انسانی قرآن بنیان (مطالعه موردی سوره علق و بقره)» با نگارش دکتر مجید چهری و دکتر مسعود اقبالی، رتبه ششم
مقاله «راهبرد زبانی روشی کارا در تربیت انسانی قرآن بنیان (مطالعه موردی پرسشگری و تصویر آفرینی) با نگارش دکتر بهمن هادیلو، رتبه هفتم
مقاله « اثر قصه القرآنیه فی استنباط علوم الانسانیه المبتنیه علی القرآن الکریم» با نگارش خانم دکتر هیام طعمه مطلک، رتبه هشتم
از نویسندگان مقالات برتر سیزدهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی تقدیر شد
مقالات برتر سیزدهمین همایش بین المللی پژوهش های قرآنی در مراسم اختتامیه این دوره از همایش معرفی و نویسندگان این آثار، با حضور چهره های علمی و پژوهشی تقدیر شدند.
#معاونت_پژوهشی_فناوری_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir