خدایا شکرت، هر روز ما را بی هیچ منتی سر خوان نعمتت میهمان میکنی
چه شکر کنیم و چه فراموش.
خدایا شکرت که تو خدایی ات را میکنی حتی اگر من بندگی یادم برود.
#خدایا_شکرت
#الحمدلله_کما_هو_اهله
💠 فاسْتَبِقُوا الْخَيْرَاتِ إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُكُمْ جَمِيعًا
◽️پس در کارهای نیک از يكديگر #سبقت گیرید که بازگشت همه شما به سوی خداست.
📗#سوره_مائده، آیه ۴۸
هدایت شده از آستان قدس رضوی و حرم مطهر
#اطلاع_رسانی | سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و دانشگاه بینالمللی امام رضا علیه السلام برگزار می کنند:
1⃣ نخستین جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص)
◀️ محورهای اصلی جشنواره:
🔹توسعه و ترویج فرهنگ و اندیشه رضوی
🔸خدمت رضوی
🔹ادب حضور
🔸توسعه وقف و نذر
🔹سوغات فرهنگی زائر
✅اطلاعات تکمیلی در وبسایت جشنواره🔗
🌐sanayekhalagh.imamreza.ac.ir
@aqr_ir
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
نشست تخصصی همایش «تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای» برگزار شد
نشست تخصصی همایش «تبیین اندیشه دفاعی امام خامنهای» با حضور اساتید و پژوهشگران علوم قرآن و حدیث در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در این نشست گفت: بسیاری از امور دفاعی کشور برگرفته از دیدگاههای مقام معظم رهبری است و شناساندن آن به مراکز و مراجع علمی امری ضروری است.
وی اظهار کرد: دانشگاه تخصصی قرآن کریم این آمادگی را دارد که در عرصه تبیین اندیشهها و رویکردهای مقام معظم رهبری گامهای مؤثری بردارد و در این راستا کنگرهها و همایشهای مختلفی را تاکنون برگزار کرده است و برنامههای متنوع و کاربردی دیگری را نیز در دستور کار دارد.
#معاونت_پژوهشی_فناوری_دانشگاه
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
سروش:
🆔 https://sapp.ir/quran.ac.ir
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
حجتالاسلام والمسلمین حجازی، نماینده دبیرخانه دائمی همایش بینالمللی «تبیین اندیشههای دفاعی امام خامنهای» نیز در این نشست بیان کرد: ایدئولوژی انقلاب برگرفته از اندیشه ولی فقیه است و باید برای تمدنسازی آینده جهان اسلام و جهان بینالملل در آن تأمل شود و شئون ایدئولوژی ایشان تبیین و معرفی شود.
وی افزود: در راستای همایش بینالمللی «تبیین اندیشههای دفاعی مقام معظم رهبری» ۳۸ نشست تخصصی به میزبانی حوزه و دانشگاه برگزار شد و ۹۰۰ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این میان ۱۴۲ مقاله پذیرفته شد.
نماینده دبیرخانه دائمی همایش بینالمللی «تبیین اندیشههای دفاعی امام خامنهای» بیان کرد: امیدواریم این همایش باطلالسحری بر تبلیغات سوء دشمنان باشد که امروزه بهطور گسترده در فضای مجازی ظهور و بروز پیدا کرده است.
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
در این نشست، اسحاق طاهری سرتشنیزی، استاد تمام مجتمع آموزش عالی شهیدمحلاتی قم به ارائه مقالهای با موضوع «نگاهی نو به مسئله اصالت جنگ یا صلح با رویکردی انتقادی و با تأکید بر دیدگاه امام خامنهای» پرداخت و بیان کرد: اصالت بین جنگ و صلح همواره در جریان است و همه اندیشمندان بین این دو، یکی را برتر و دیگری را تابع قرار میدهند، اما در نگاهی دیگر، سهگانه جنگ، صلح و آمادگی دفاعی در قیاس با هم منظور میشوند و اصالت بهمعنای برتری و معنابخشی به دیگری لحاظ میشود و آمادگی دفاعی نسبت به دوگانه جنگ و صلح اصالت پیدا میکند.
وی با اشاره به معناشناسی جنگ و صلح افزود: نظریات مختلفی در این حوزه مطرح میشود؛ برای مثال، مارکوس تولیوس سیسرون جنگ را زدوخورد با اعمال نیروی فیزیکی میداند. در نظریهها، توماس هابز جنگ را فرایندی میداند که ممکن است حتی پس از توقف عملیات نیز تداوم داشته باشد. این سخن هابز از این جهت حائز اهمیت است که معنای شمول حالت پنهان جنگ را در زمان صلح میداند.
طاهری با بیان اینکه اصالت در لغت به معنای ریشه و اصل داشتن لحاظ میشود که در این معنا فرعیت و اعتباریت در مقابل آن است، تصریح کرد: هماهنگی با کلیت نظام حاکم بر طبیعت، هماهنگی با مقتضیات فطرت انسان، مستند بودن به حکم خرد، هماهنگی با مقتضیات قوه احساس، متعلق امر الهی و تکلیف بودن، ریشه داشتن در تاریخ، قابلیت درنگ و دغدغه ذهنی آدمی، خیر بودن و نقش داشتن در امنیت از معانی و تعاریف اصالت بهشمار میرود.
وی با اشاره به تحلیل یکی از معانی اصالت مبنی بر احتمال هماهنگی با کلیت نظام حاکم بر طبیعت ادامه داد: نمیتوان جنگ و صلح را نسبت به دیگری اصالت داد، زیرا همانگونه که زمینه جنگ یعنی بنیاد ناسازگاری و اختلاف در سرشت عالم طبیعت و نیز در وجود انسان عجین شده است؛ نظام حاکم بر کنشها و واکنشهای ذرات در جماد، نبات، حیوان و انسان و نیز رفتار و کنش منظم اعضا در سطوح مختلف احساس میشود، در سطح نازل در حیوان و در سطحی دیگر در انسان حاکی از وحدتی بنیادین در عالم است.
طاهری اظهار کرد: همینطور به تعبیر قرآن «صِرَاطِ اللَّهِ الَّذِي لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ أَلَا إِلَى اللَّهِ تَصِيرُ الْأُمُورُ؛ راه همان خدايى كه آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است از آن اوست هشدار كه همه كارها به خدا بازمىگردد»(سوره شوری/ آیه ۵۳)؛ جهتیافتگی تکوینی عالم بهسوی مبدئی خاص است، که فیلسوفان، متکلمان و مفسران کتب مقدس و حتی بعضی طبیعتپژوهان به آن معتقدند و بر آن تأکید میورزند ما را به اصالت صلح رهنمون میکند. پس هر یک از جنگ و صلح در متن عالم هستی ریشه دارد و از این جهت هر دو اصالت دارند.
وی با اشاره به تعبیر امام خمینی(ره) افزود: امام بدترین خیانت را برهم زدن وحدت ملی تلقی میکند و در این زمینه فرمود: «مسلمین مأمورند به دوستی، مواسات، نیکویی به یکدیگر، مودت و اخوت. و معلوم است آنچه موجب ازیاد این معانی شود محبوب است و آنچه که این اخوت را بگسلد مغبوض صاحب شرع و مخالف اوست و این کبیره موبقه اگر رایج شود در بین جمعیتی، ریشه فساد در جمعیت میدواند و وحدت و اتحاد جامعه را گسسته کند و پایه دیانت را سست کند. پس بر هر مسلم دینداری لازم است خود را از فساد و نفاق حفظ کند و دیگران را نهی از این عمل قبیح کند.» مقام معظم رهبری هم در باب آمادگی دفاعی و پیروی اندیشه امام خمینی(ره) همواره بر این نکته تأکید ویژه داشتند.
هدایت شده از دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین محمدتقی احمدیپرتو، پژوهشگر و محقق قرآنی به ارائه مقالهای با موضوع «مبانی قرآنی سنت پیروزی حق علیه باطل در بیان مقام معظم رهبری» پرداخت و اظهار کرد: یکی از مصادیق سنت پیروزی حق علیه باطل در زمان امام خمینی(ره) قابل مشاهده است که در جریانات انقلاب بهواسطه اعتقاد و باور قلبی به سنت پیروزی حق علیه باطل پیروز میدان شد و انقلاب اسلامی شکل گرفت. برخلاف برخی از اندیشمندان علوم اجتماعی غرب که به مسئله سنتهای ثابت غربی اعتقادی ندارند، در اسلام اینگونه نیست و در داستانهایی از انبیای الهی بهخوبی این سنت قابل مشاهده است.
وی با بیان اینکه جامعه ما همواره پایبند بر اصول و قواعد و سنتهای ثابت و مشخص و مبتنی بر آموزههای دینی، استوار است و این سنتها زندگی بشر را به پیش میبرند، افزود: از دیدگاه اسلام حرکت تاریخ خردمندانه و براساس قواعد و اصول خاصی است.
احمدیپرتو گفت: خداوند در آیه ۱۷ سوره رعد فرموده است: «أَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَسَالَتْ أَوْدِيَةٌ بِقَدَرِهَا فَاحْتَمَلَ السَّيْلُ...؛ خدا از آسمان آبی نازل کرد که در هر دره و رودی به اندازه گنجایش و وسعتش سیلابی جاری شد»؛ این آیه مصداقی از سنت الهی پیروزی حق علیه باطل بهشمار میرود.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر این باورند که سنت الهی یک حکم و قانون همگانی است و غفلت از سنتهای الهی خسارات فراوانی را به همراه دارد، اظهار کرد: براساس اندیشه مقام معظم رهبری، پیروزی انقلاب اسلامی به پشتوانه اعتقاد بر این سنت رقم خورد؛ سنتهای الهی باید در سیاستگذاریهای کلان کشور قرار داشته باشند.