eitaa logo
طلبه اُ منفی
47 دنبال‌کننده
6 عکس
44 ویدیو
0 فایل
www.omanfi.blog.ir نوشته های این‌جا صرفن دیدگاه نگارنده بوده و لزومن مورد تایید اسلام نیست! محمدهادی. ع @mohammadhadi_a
مشاهده در ایتا
دانلود
8.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۳ هدیه به صلی الله علیک یا اباعبدالله در واقعه‌ی عاشورا افراد زیادی با هم خویشاوند بودند، اما حکایت با کمی متفاوت است. دو برادر، در دو سوی جبهه‌ی جنگ... علی بن قرظه در سپاه است، و خدا برای هر کس نشانه‌ی ویژه‌ای می‌فرستد تا به سعادت بازگردد. نشانه‌ای که خدا برایش می‌فرستد، شهادت برادر اوست. عَمرو بن قرظه، با اذن به میدان می‌آید و می‌جنگد. بعد از آن هم به سوی بر می‌گردد و خود را مدافع و سپر -علیه السلام- قرار می‌دهد. و با تیرهای کوفیان که هدف‌شان حسین بوده به شهادت می‌رسد. با این مرگ عاشقانه، علی می‌شود برادر شهید. چراغی برایش روشن شده، اما او از این چراغ دلش روشن نمی‌شود. جان‌بازی و جان‌فشانی برادرش را دیده، اما در سوگ برادر، مقصر را اباعبدالله می‌داند! به همین جهت زبان به اهانت باز می‌کند و به حسین حمله می‌آورد... اگر زمینه‌ی پذیرش نور نبود، هیچ چراغی روشنی بخش تاریکی‌مان نخواهد بود...
7.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۴ هدیه به صلی الله علیک یا اباعبدالله دو نفر از شخصیت‌های موثر در واقعه عاشورا عاقبتشان با هم زمین تا آسمان متفاوت است، اما در نقاطی بسیار شبیه هم بوده‌اند. آن سو و این سو ... به واسطه‌ی آن شباهت‌ها و این تفاوت، از جهات مختلف می‌شود شخصیت و رفتار این دو نفر را بررسی کرد. در روز عاشورا در چند مقطع خطاب به لشکر کوفی خطبه ایراد می‌کنند. جان‌مایه‌ی این خطبه‌ها خیرخواهی و بازداشتن آنان از جنگی است که عاقبتشان را به شر می‌کند. پس از چند خطبه، حُر که تحت تاثیر کلام قرار گرفته، نزد عمر سعد می‌آید و پیش‌نهاد می‌کند که از جنگ صرف نظر کند. پاسخی که عمر می‌دهد نشان می‌دهد اگر چه به جنگیدن اصرار دارد، اما در نظر شخص خودش، بی‌رغبت نیست که حسین را رها کند. این‌جای ماجرا نقطه‌ی اشتراک این دو نفر است. عمر سعد می‌گوید اگر به نظر خودم بود ترک جنگ می‌کردم اما چون دستور داده، ناچارم به نبرد! همین تعبد او باعث می‌شود به آن چه دریافته عمل نکند و به خواست باطل ابن زیاد تن دهد. در مقابل حر اگر چه تحت فرمان است، آن‌جا که به حقیقت می‌رسد بازمی‌گردد. حُر، حقیقت‌طلبی‌اش را در گرو تعبد به باطل نگذاشته بود. حر، آزاده بود. .
7.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۵ هدیه به صلی الله علیک یا اباعبدالله گاهی در واقعه‌ی به دنبال خودمان می‌گردیم. برای یافتن شاید بهتر باشد عبدهای عاشورا را دید. عبد یا بنده که در فارسی به آن برده و غلام هم گفته می‌شود، بر اساس قوانین عرفی، شباهتی به انسان‌های آزاد نداشته! بنده‌ها نه مالک چیزی می‌شدند، نه تغییرهای اجتماع و امثال آن روزگارشان را عوض کند، و نه از بیش‌ترشان انتظار نبرد و جنگ وجود داشته است. اما در کربلا، تعدادی از اینان نقش قابل توجه داشتند. بعضی از اصحاب که به شهادت رسیدند و خون‌شان به خون پیوست عبد بودند و قاتل بعضی اصحاب هم بندگانی بودند در سپاه ! کسی که در ظاهر نفع و ضرری در جنگ ندارد، جز جلب رضایت و به دست آوردن دل مالک و مولایش چه انگیزه‌ای می‌تواند برای جان‌فشانی داشته باشد؟ کاش اگر بنده‌ایم، بنده‌ی باشیم... .
7.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۶ هدیه به صلی الله علیک یا اباعبدالله بعضی از اهل کوفه شیعه‌ی علی بن ابی‌طالب بودند و برای نامه فرستادند و ایشان را دعوت کردند. اما با سپاه وارد کربلا شدند. حسین علیه السلام در خطبه‌هایی که خطاب به لشکر کوفی ایراد می‌کند، بعضی از این افراد را نام می‌برد و دعوتشان را یادآوری می‌کند. البته در بین این افراد بودند کسانی که در میان حرارت نبرد روز عاشورا تغییر جبهه دادند و به سپاه حسینی پیوستند و در نهایت شهید هم شدند. اما بعضی هم تا انتها در برابر ماندند. شاید اگر از زاویه‌ی دید این افراد نگاه کنیم، دوست ندارند با اباعبدالله بجنگند و فرزند علی را بکشند. منتظرند حسین تسلیم شود و بیعت کند تا همه چیز ختم به خیر شود! شاید در دل، او را متهم می‌کنند به لجاجت! شاید سرزنش می‌کنندش به خاطر این که کوتاه نمی‌آید و غائله را نمی‌خواباند! وقتی درکی از شرایط زمان وجود نداشته باشد، همین خواهد شد که بر این قوم گذشت... .
7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۷ هدیه به صلی الله علیک یا اباعبدالله بسیاری از کسانی که در مقابل ایستادند، با وعده به جنگ آمده بودند. مشهورترین‌شان هم است که با طمع به حکومت ری لشکرکشی می‌کند. دیگران هم با وعده‌های کوچک‌تر از مال و جاه... در روز عاشورا خطبه می‌خواند و آنان را برحذر می‌دارد: «فلاتغرّنکم هذه الدنیا...» مواظب باشید دنیا فریبتان ندهد! نمی‌فرماید دنیا را رها کنید که بد است! می‌فرماید دنیا هر کس را به او امیدوار باشد، ناامید می‌کند. هر که به دنیا طمع کند، دنیا طمعش را بی‌نتیجه می‌گذارد. «فإنها تَقطع رجاء مَن رکن الیها و تُخیّب طمع مَن طمع فیها» حرف امام این است که به دنیا هم نمی‌رسید. و نرسیدند... این خطاب تنها به حاضران نبود. خطاب به ما و دیگران است تا ابد. هر کس به دنیا طمع کرد و امید بست، ناامید خواهد شد... .
7.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۸ هدیه به صلی الله علیک یا اباعبدالله در شب عاشورا، در جمع یارانشان خطبه‌ای ایراد می‌کنند. در این خطبه بعد از شرح وضعیت، یاران را آزاد می‌کنند و اذن می‌دهند برای رفتن. «فانطلقوا فی حل...» کسانی که با فقه آشنا باشند می‌دانند قول امام معصوم حجت است و شنیدن این جمله از علیه السلام، کافی است تا رفتن جایز باشد از جهت شرعی. این اذن و این حلیّت دو خاصیت دارد برای اصحاب ایشان. نخست این‌که چنین جهاد و چنین شهادتی پرارزش‌تر خواهد بود و درجه‌ی اخروی‌شان را می‌افزاید. و دوم این‌که این یاران در تاریخ جلوه‌گر خواهند شد و بزرگی‌شان بر آیندگان آشکارتر می‌شود. اما همین فردای همان شب، «هل من ناصر ینصرنی» می‌گوید. کسی که یاران تحت امرش را رها می‌کند، چرا باید دنبال یار بگردد؟ جز این‌که بناست هم حجت را تمام کند و هم تا لحظه‌ی امکان آنان را به نجات و رستگاری دعوت کند؟ .
8.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
۹ هدیه به ابومهدی المهندس صلی الله علیک یا اباعبدالله قدر و منزلت همه‌ی شهدا به یک اندازه نیست. حتا همه‌ی شهدای را هم نمی‌شود در یک سطح دید. در قله، است. کسی که جدا از شهادتش، در همه‌ی لحظات، ذره‌ای نه لغزید و نه حتا تردید پیدا کرد. اما هر کسی که نمی‌شود! در تاریخ نام دو برادر آمده که با سپاه به کربلا آمدند. روز عاشورا خطبه‌های در آنان اثر نکرد. اصحاب و یاران هر کدام به نبرد می‌آمدند و پیش از آن موعظه می‌کردند، اما باز هم در آن دو تاثیر نداشت. فرزندان به شهادت رسیدند و هنوز جبهه‌ی این دو برادر در برابر است. حسین علیه السلام به شهادت می‌رسد... صدای حرم بلند می‌شود... دیر است، اما این دو برادر بیدار می‌شوند. در حمایت از حرم اهل بیت می‌جنگند و می‌شوند آخرین شهدا... دست ما از مقام عباس بن علی دور است، اما هنوز امیدواریم به صدایی که از حرم می‌آید... .
10.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. در اذن دخول مشاهد امامان معصوم شهادت می‌دهیم که این امام علیه السلام مثل زمان زندگی و حیات مادی‌اش، حالا هم جایگاه ما را می‌بیند (یرون مقامی)، سخن ما را می‌شنود (یسمعون کلامی)، و سلام ما را پاسخ می‌دهد (یردون سلامی). به خداوند عرض می‌کنیم که این پاسخ سلام رو تو بر گوش ما مخفی کرده‌ای تا نشنویم (أنک حجبت عن سمعی کلامهم)، اما یک نشانه برای ما گذاشته تا بدانیم این پاسخ‌ها را. لذتی که در مناجات و درد دل با امام به دل ما می‌افتد (و فتحت باب فهمی بلذیذ مناجاتهم). .
7.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. در محاسبه‌ی مادی امروز ما سود بردن هر کس در گرو ضرر کردن دیگری‌ست. برای این که نفعی ببریم چاره‌ای نیست جز آن‌که کسی دیگر آسیب ببیند. باید بین گرگ بودن و گوسفند بودن، زرنگ بودن و احمق بودن، یکی را انتخاب کنیم! اما در محاسبه‌ی الاهی و دنیای دینی، حکایت به عکس است. در روایتی از علی بن موسی الرضا علیه السلام آمده که اگر کسی دعا کند برای همه‌ی مردان و زنان مسلمان و مومن، به تعداد انسان‌ها از زمان حضرت آدم تا روز قیامت، برای او پاداش نوشته می‌شود. ماجرای دین و خواسته‌ی خدا، نفع جمعی است. به فکر خیر دیگران باشیم تا خیر ببینیم. اللهم اغفر للمومنین و المومنات، و المسلمین و المسلمیات... . پ.ن: در جوار حضرت خورشید، دعاگویتان بودم. .
32.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
از خون حسین تا پیراهن عثمان! در وصف رفاعه‌ها... در اینستاگرام: Alibabaeimh @omanfi