eitaa logo
طلبه اُ منفی
47 دنبال‌کننده
6 عکس
44 ویدیو
0 فایل
www.omanfi.blog.ir نوشته های این‌جا صرفن دیدگاه نگارنده بوده و لزومن مورد تایید اسلام نیست! محمدهادی. ع @mohammadhadi_a
مشاهده در ایتا
دانلود
7.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۱ رسول خدا در خطبه‌ی شعبانیه ماه را چنین وصف می‌کند: «قد اقبل الیکم بالبرکة و الرحمة و المغفرة...» پس یکی از صفات این ماه، مغفرت است. توصیه شده در روزهای پیش از ماه مبارک رمضان این ذکر را بگوییم: «اللهم ان لم تکن غفرت لنا فی ما مضی من شعبان، فاغفر لنا فیما بقی منه» بخشیده شدن هرچند از برکات است، اما کمترین بهره از این ضیافت است. از این رو در همان خطبه‌ی شعبانیه، به کسی که این حد اقل را نیابد، بدبخت گفته شده: «فان الشقی من حرم غفران الله فی هذا الشهر العظیم...» . پ.ن: مبارک‌باد بر شما آغاز یک ماه رمضان دیگر...
7.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۲ می‌دانیم که بنا نیست همه‌ی بیماران شفا پیدا کنند یا همه‌ی اسیران آزاد شوند، اما در ادعیه به ویژه ی «اللهم اشف کل مریض» و «اللهم فک کل اسیر» و... می‌خوانیم. دعایی که قرار نیست مستجاب شود، چه خاصیتی دارد؟ یکی از خاصیت‌های چنین دعایی، نشان دادن وسعت وجود و سطح دغدغه‌ی انسان است. آدمی که دغدغه و نیازش بهبودی «همه»ی مریض‌هاست، حتا آن‌ها که نمی‌شناسد و حتا کسانی که با او هم‌عقیده و هم‌مذهب و هم‌نژاد نیستند، بنده‌ای است بزرگ، نه موجودی حقیر. در این روز و شب‌های ماه که زمان «تفکر» است، این پرسش برای تامل مناسب است. به نظر شما دعاهای غیرمستجاب چه خاصیتی دارند؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. ۳ «کلا، ان الانسان لیطغی» (علق ۶) چند تاکید لفظی دارد که اگر بخواهیم درست ترجمه‌اش کنیم، چیزی می‌شود شبیه «حتمن، حتمن، حتمن هر انسانی سرکشی می‌کند» سرکشی در برابر خداوندش... این سرکشی فقط یک شرط دارد «ان رآه استغنی» (علق ۷) به محض این‌که احساس بی‌نیازی کند. چاره‌ای نداریم جز این‌که یا سرکشی کنیم، یا جلو حس بی‌نیازی و استغنایمان را بگیریم. چه چیزی مثل گدایی و خواهش این حس بی‌اساس را از بین می‌برد؟ و چه کسی جز خدا ارزش دست دراز کردن دارد؟ دعاها چه استجابتشان یقینی باشد، چه امکان استجابتشان نباشد، دست کم قاتل استغنای انسان خواهند بود...
7.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۴ «إنّا لله و إنّا الیه راجعون» این ذکر قرآنی بر خلاف تصور عمومی مخصوص مجالس ختم و از دست دادن عزیزان نیست بلکه در زمان مصیبت جاری می‌شود. «الذین اذا اصابتهم مصیبة...» و مصیبت یعنی سختی و تنگنا. از این رو هر گاه سختی بر روح انسان فشار می‌آورد جای این ذکر است. و این ذکر دو یادآوری دارد: ۱. «إنّا لله» یادمان باشد ما مال خداییم. بی‌صاحب نیستیم. و کسی که صاحبی چون او دارد سختی‌‌ای جز دوری صاحبش نخواهد داشت. ۲. «و إنّا الیه راجعون» مژده‌ی بازگشت به مالک و اصلمان هر سختی را آسان می‌کند. هر کسی کو دور ماند از اصل خویش بازجوید روزگار وصل خویش . پ.ن: این بار سحر که برسد، نبودنش هفت ساله می‌شود. لطف می‌کنید اگر صلواتی هدیه کنید به روح مادرم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. ۵ ویژگی‌های عجیبی دارد. برکات و فضیلت‌هایی که کارهای معمولی یک انسان را هم‌سطح عبادت، و عبادت‌های کوچک را هم‌تراز عبادت‌های دست‌نیافتنی می‌کند. گاهی گمان می‌شود این فضیلت‌ها برای روزه‌داران این ماه عزیز است و کسی که به هر دلیل قادر نیست روزه بگیرد بهره‌ای ندارد. پیامبر گرامی اسلام در خطبه‌ی شعبانیه خطاب به عموم مسلمانان می‌فرماید: «أنفاسکم فیه تسبیح و نومکم فیه عبادة...» (نفس کشیدن‌هایتان در این ماه تسبیح است و خوابتان در این ماه است...» این خطاب، برای همه‌ی میهمانان «ضیافة الله» است، نه تنها کسانی که توان و شرایط روزه دارند. پس معذوران از روزه نیز امیدوارند که از بهره‌مند خواهند بود ان شاء الله.
7.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۶ بعضی تصور می‌کنند برای این‌که دعایشان اجابت شود نباید زیاد بخواهند، پس بهتر است چیزهایی که اهمیت بیش‌تری دارد را بخواهند! شاید تصورشان شبیه چراغ جادویی است که تنها سه را برآورده می‌کند، نه بیش‌تر! در حالی که کاملن برخلاف این خیال است. در توصیه شده همه چیز را از خدا بخواهید، حتا خواسته‌های روزمره‌تان را، حتا نمک سفره‌تان را... در آیه ۲۰۰ سوره بقره کسی که اندک درخواست می‌کند و تنها دنیا را طلب می‌کند و از خدا می‌خواهد سرزنش شده و بعد از آن توصیه شده این طور دعا کنیم: «ربنا ءاتنا فی الدنیا حسنة، و فی الآخرة حسنه، و قنا عذاب النار» از ما می‌خواهد کم نخواهیم. زیاد بخواهیم. خوبی ، خوبی ، رهایی از آتش که غایت بهره بردن از است... همت بلند دار که مردان روزگار، از همت بلند به جایی رسیده‌اند. در دعا کردن با حسن ظن به خدا و همت بلند از او طلب کنیم.
معرفی کانال «سلمانیان کازرون» وابسته به «گروه فرهنگی تبلیغی سلمان فارسی کازرون» اعضای این گروه غالبا از فضلا و روحانیان کازرونی مقیم قم هستند. تأسیس گروه: 1383 شمسی کانال سلمانیان کازرون در این ایام به ترویج معارف شیعی به زبان و قلم فرزندان کازرون در فضای تلگرام و ایتا مشغول است. @SalmaniyaneKazeroon همراهی شما در این ماه مبارک، موجب افتخار است. اگر قابل دانستید ما را به دوستانتان معرفی کنید.
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۷ هدیه به روح شنیده‌ام سخنی خوش که پیر کنعان گفت فراق یار نه آن می‌کند که بتوان گفت () در وصلیم یا در فراق؟ یکی از تامل‌هایی که در شایسته است، فکر کردن درباره‌ی ربط و فاصله‌ی خودمان با خداست. اگرچه خدایی که می‌شناسیم از رگ قلب نزدیک‌تر است، اما گاهی خودمان باعث فراق می‌شویم. «فالنفسُ غیرُ راضیةٍ بفراقک» (دعای علیه السلام در روز عرفه) این فراق دردناک را امیرالمومنین سخت‌تر از عذاب جهنم می‌داند. «صَبَرتُ علیٰ عذابِک، فکیف أصبِرُ علیٰ فراقِک» (دعای کمیل) در فراق درد و رنج می‌کشیم یا نه؟ حدیث هول قیامت که گفت واعظ شهر کنایتی‌ست که از روزگار هجران گفت (حافظ) . پ.ن: قصد کردم این یک دقیقه‌های ناقابل را تقدیم کنم هر بار به روح مطهر یکی از جاودانانِ شهید. باشد که خاک را به نظر کیمیا کنند... .
7.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۸ هدیه به روح حضرت یونس -علی نبینا و آله و علیه السلام- بعد از ترک کردن قومشان به کام نهنگ می‌افتد. در شرایطی که امید به حد اقل می‌رسد و غم و اندوه ایشان را احاطه می‌کند «فنادیٰ فِی الظُلُمات أن لّا اله الا انت سبحانک إنّی کُنتُ مِنَ الظالمین» در تاریکی خدا را خطاب کرد که: خدایی جز تو نیست، منزهی تو و من از اهل ظلم بودم. به همین جهت به این ذکر «ذکر یونسیه» گفته می‌شود. در روایتی از امام صادق -علیه السلام- نقل شده که تعجب می‌کنم از کسی که دچار غم و اندوه است و به ذکر یونسیه پناه نمی‌برد... در ادامه‌ی این ذکر خداوند می‌گوید: «فَاستَجَبنا لَه و نَجّیناهُ مِن الغَم و کذٰلکَ نُنْجِی المؤمنین» پس او را اجابت کرذیم و از غم نجاتش دادیم. پ این چنین اهل ایمان را نجات می‌دهیم. این ذکر که راه نجات از اندوه است، دو بخش دارد؛ یکی اقرار به خدای یگانه‌ای که یگانهْ راهِ نجات و رهایی است، و دیگر اقرار به ظلم. پذیرش ظلم و خطا و پاک دانستن قادر متعال... ایمان و امید به او، و پذیرش خطا، تنها راه رهایی از غم و بلاست...
8.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۹ هدیه به روح () «این نیز بگذرد...» این ضرب المثل کوتاه برای غم و شادی کاربرد دارد. آدمی وقتی در نقطه‌ای می‌ایستد، گمان می‌کند به انتهای دنیا رسیده. اگر در خوشی باشد، اندوه را به یاد نمی‌آورد. و اگر غمگین باشد، درکی از نشاط ندارد. امیر المومنین علیه السلام می‌گوید: «الدهر یومان، یومٌ لک و یومٌ علیک» روزگار دو روز است. روزی در خدمت و موافق مرادت و روزی در برابر تو... این بیان، حکایتی است از سنت الهی. روز و روزگار به خواست خدا در میان مردم می‌گردد. مردم یعنی هر انسانی، با هر مذهبی و هر عقیده‌ای و هر نژادی... گاهی غالب است و گاه مغلوب. اگر در پیروزی‌اش مغرور شود، یا در شکست بشکند، به انتها می‌رسد، در حالی که این نهایتش نیست... «و تلک الأیام نُداوِلُها بین الناس...» (آل عمران ۱۴۰) کسی که این سنت خداوندی را بداند در هیچ اوجی و هیچ فرودی آرامشش را نمی‌بازد. چون می‌داند: چنین است رسم سرای درشت گهی پشت به زین گهی زین به پشت... ()
7.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۱۰ هدیه به روح خداوند متعال در بنیان خلقت قواعدی قرار داده که بعضی از آن‌ها مادی است. مثل قواعد فیزیک و شیمی، جاذبه‌ی زمین، واکنش‌های مواد و... در کنار این قواعد مادی بعضی قواعد معنوی و غیر مادی را نیز وضع کرده است، که به آن گفته می‌شود. همان طور که قواعد مادی مختص یک زمان و یک گروه نیست، سنت خداوندی نیز یک‌سان بوده و خواهد بود. « و لَن تَجِد لِسنتِ الله تبدیلاً...» یکی از این سنت‌ها را خدا خطاب به پیامبرش بیان می‌کند تا تاکید کند که این قاعده برای رسول الله هم استثنا ندارد. «لَو کُنتَ فَظّاً غلیظَ القلب، لَانفضوا مِن حولک...» اگر بد اخلاق و سخت‌دل بودی، از اطرافت پراکنده می‌شدند... این سنت الهی است که انسان‌های درشت‌خو و بدخلق، تنها خواهند بود... . . . پ.ن: یادم نمی‌آید از کسی خواسته باشم مطلبم را بازنشر کند. اما حالا که لطف خدا شامل شد و در دهمین شب دهمین را ارسال کردم، پیشنهاد می‌کنم اگر به نظرتان این یک دقیقه‌ها می‌تواند برای دنیا و آخرت کسی مفید باشد یا دلی را آرام کند یا بزنگاه یادآوری باشد، بفرستید به اهلش... بااسم یا بی‌اسم، با تصویر یا بی‌تصویر، متن یا صوت یا ویدیو... فرقی نمی‌کند! . . .
7.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
. ۱۱ هدیه به روح . «وَلَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَىٰ أَلَّا تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَىٰ...» (مائده ۸) دشمنی‌تان به عده‌ای باعث نشود درباره‌شان از راه عدل خارج شوید. این دستور قرآنی است. می‌توانیم به خاطر بدی‌های بعضی‌ها، با آن‌ها بد باشیم و دشمن. می‌شود اشکال‌ها و ایرادهایشان را دید و نقد کرد و طرد... اما باید پرسید همه‌ی گفتار و کردار بدها بد است؟ هنر عدالت ورزیدن اینجاست که با کسی دشمن باشیم و خوبی‌هایش را هم ببینیم. وگرنه دیدن خوبی‌های خوب‌ها و دوستان‌مان کار سخت و پیچیده‌ای نیست! جالب این‌که خدای متعال حتا درباره‌ی افعال هم این عدالت را می‌آموزد. آن‌جا که سخن از شراب و قمار می‌گوید در عین این‌که این دو را آفت انسانیت و تکامل می‌داند، خوبی‌هایشان را نیز انکار نمی‌کند و به پیامبرش دستور می‌دهد وقتی مردم از «خمر» و «مَیسِر» می‌پرسند، بگوید در این دو گناه بزرگی است و منافعی هم برای مردم دارد، اگرچه گناه و ضررش از نفعش بزرگ‌تر است... «يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِمَا إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَإِثْمُهُمَا أَكْبَرُ مِن نَّفْعِهِمَا...» (بقره ۲۱۹)