هدایت شده از دانش حیاتی
🌱بسم الرب الحکیم🌱
✍ ملازمهٔ لیبرالیسم و آگنوستیسیسم: یک اعتراف مغتنم!
🔹یکی از مبانی معرفتی لیبرالیسم—مکتبی که صورتهای فلسفی، حقوقی، سیاسی و اقتصادی دارد— آگنوستیسیسم (agnosticism) است. آگنوستیسیسم را لفظاً میتوان به مذهب تعطیل یا نادانستگرایی یا ناشناختگرایی ترجمه کرد (ترجمه مشهور اما غیردستوری آن «ندانمگرایی» است) که حال فرد یا مکتبی است که از شناخت موضوعی ابراز عجز جدی کند یا شناخت را محال بداند. از لحاظ تاریخی آگنوستیسیسم اغلب معطوف به موضوعات فلسفی و الهیاتی (وجود خدا، هدف و معنای حیات و ماهیت انسان) مطرح بوده است.
⚔ مشخصاً در طلیعهٔ عصر مدرن از قرن شانزدهم بود که قصور جریانهای مذهبی و فکری اروپا از توافق بر سر مسائل الهیاتی —که نهایتاً سر از جنگهای مذهبی خانمانسوز نیز در آورد— باعث شیوع شکاکیتگرایی (skepticism) و آگنوستیسیسم در بشر اروپایی شد.
💡نکتهٔ بسیار مهم و مربوط به ما نحن فیه این هست که لیبرالیسم ناگزیر پاسخی حقوقی و سیاسی به این وضعیت تعلیق و بحران معرفتی بود. سکولاریسم که خود از شؤون لیبرالیسم بود، با اعلام لاینحل بودن اختلافات فِرق مسیحی حکم به اخراج حُکام دینی (حالا فرقهای) از حکومت کرد و از مسیحیت جز ما یتفق علیه یعنی اعتقاد به خدا، عیسی علیه السلام و لفظ کتاب مقدس را به عنوان مذهب رسمی نپذیرفت و گرچه لیبرالهای پروتستان مانند همکیشان کاتولیک خود در دورهٔ جنگهای صلیبی و دورهٔ استعمارگری اسپانیا و پرتغال، از رویکرد تکفیری مسیحیت نسبت به دیگر ادیان نهایت استفاده را بردند، اما با گسترش الحاد از قرن نوزدهم، ناشناختگراییِ زیربنای لیبرالیسم توسعهٔ بیشتر پیدا کرد و به خود خدا و اخلاق مسیحی گسترش یافت، چنان که لیبرالیسم تبدیل به پایگاه سیاسی همهٔ جریانهای لامذهب، آتئیست و آگنوستیک از جمله حتی مارکسیستهای غیرکمونیست شد!
🔹آنچنان که در خاطرم هست، تاریخ اندیشهٔ سیاسی کمبریج به ملازمهٔ لیبرالیسم با اگنوستیسیسم تصریح داشت آنجا که میگفت لیبرالیسم در شرایط عدم توافق جوامع بشری بر ارزشهای بنیادی، ضامن حداقل ارزشهای مورد اتفاق است یعنی آزادی فردی و رفاه مادی.
💡البته از نظر ما روشن است در وضعیتی که ارزشهای الهی و دینی انکار یا مجهول شوند، اغراض دنیایی و ارزشهای مادی در جامعه انگیزهٔ غالب خواهند شد و این وضعیت بیش از همه به نفع آنها است که در شرایط هرج و مرج معرفتی و اخلاقی، میتوانند گوی سبقت را در رقابت بیرحمانهٔ مادی از دیگران بربایند. طبق این تحلیل، جامعهٔ طبقاتی سرمایهداری با تمام ضایعات و مظالمش فقط خروجی اجتماعیِ بحران معرفتی بشر مدرن است و لیبرالیسم هم توجیهکنندهٔ این وضعیت در سطح حقوقی، سیاسی و اقتصادی است.
↩️ لذا با توجه به توضیحات بالا، صحبت آقای مسعود نیلی، یکی از پدران نیولیبرالیسم در ایران، در بارهٔ عدم اولویت اخلاق در تصمیمات اقتصادی و مشخص نبودن معنای «انسان خوب»، اصلاً مایهٔ تعجب نیست و صرفاً بیانی از آگنوستیسیسمِ منطوی در تمام اَشکال لیبرالیسم است. آنچه مایهٔ تعجب و تأسف است این است که طیفی از درسخواندههای لیبرال-آگنوستیک که خودشان به حیرت و سرگردانی خودشان در مسائل فلسفی، الهیاتی و ارزشی اذعان میکنند سه دهه است که برای جمهوری اسلامی که دارای مبانی صریح الهیاتی و ارزشی و تحت رهبری یک عالم دینی است برنامهریزی میکنند! 😐
📚 لذا بطلان این تصور که دانشمندان علوم اجتماعیِ آگنوستیک میتوانند برای تمدن اسلامی برنامهریزی کنند در نظر و عمل اثبات شده است. این طایفه خود بخشی از مشکل هستند نه راهحل. این وضعیت بدون تحول در علوم انسانی قابل حل نیست و لازمهٔ این هم ورود فقها، الهیدانان و متافیزیسینهای مسلمان به علوم اجتماعی است.* جمهوری اسلامی هم دیر یا زود باید این برنامهریزان آگنوستیک را بازنشست کند.
——————
* ضمناً اتفاقاً این دقیقاً همان رویکردی است که این حقیر در کانال دانش حیاتی پیگیر هستم: منظر فلسفی و الهیاتی به مسائل اجتماعی
@criticalknowledge 🧬 دانش حیاتی
Doa Joshan Kabir Farsi.mp3
21.27M
💜🍃💜
🔺دعای جوشن کبیر به زبان فارسی
بسیار زیبا
گوش دادن به این دعا در روز های مورد نیاز به شما امیدی خواهد داد که انرژی آن قابل گفتن نیست
🔹اگر حس میکنی در مدارشی حتما با دیگران هم به اشتراک بذار.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
ما ۱۴۰۰ سال است که غصه داریم ،
۱۴۰۰ سال است که دچار ظلمیم ای امام عدل
بی تو عدل کمرش شکست و حق زیر غبارهای پی در پی گمراهی گم شد .
ای هارون محمد ، خار درچشم و استخوان در گلو ، گوساله پرستی قوم را دیدی ، سر در چاه ، اشک چشم نوشیدی ، ولی اینبار موسایی نبود که از طور برگردد ...
میدانم امشب که شب عذای تو نیست تو که فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة گفتی و رفتی ، امشب شب عذای من است که پا در گرداب نفس مانده ام ، چشمم در گمراهی ها کم سو شده ...
مرا نای گذشتن از این پل نیست کاش دستم را بگیری ...
کاش موقع مرگم چون تو بگویم فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة،
ای زاده کعبه شفاعتم کن ...
@roeyaomat
هدایت شده از زیست شهر نوین مولّد
16.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏡 #زیست_شهر_نوین_مولّد الگویی برای فضای زیست اجتماعی جدید است.
✅ در زیستشهرها برای تمام 21 کاربری شهری برنامهریزیهای مشخصی در جهت سهولت تحقق #سبک_زندگی_اسلامی انجام شده است.
✅ نظام #تولید، #توزیع و #مصرف یکی از کاربری های مهم و موثر در زیرساخت اقتصادی و معیشتی جامعه است و نیازمند تغییراتی اساسی است که در زیست شهرهای مولد، یکی از ارکان مهم طراحی بوده است.
♦️ به کانال زیست شهر نوین مولّد بپیونید و در مسیر ایجاد تحولات انقلابی در معماری و شهرسازی و سبک زندگی با ما همراه باشید
👇👇👇👇👇👇👇
@zistshahr
@zistshahr
@zistshahr
هدایت شده از دولت قوی
✅ او میگفت: نمیشود تکنولوژی غرب را گرفت و فرهنگ آن را نه!
سختافزارهای موجود غربی بر اساس نرمافزار مادیگرایی غرب است. راه نجات، خروج از ولایت تکنیک و برهمزدن وضع موجود به نفع وضعیت موعود است.
#سید_شهیدان_اهل_قلم
#سیدمرتضی_آوینی
#جهتداری_سختافزارها
#تکنولوژی
#ریاضیات
#صنعت
#کلیات
#زمانه
🆔@Asre_jadid_57
هدایت شده از اندیشکده قصد
16.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹با استراتژی گرانکن، نه خودرو ارزان میشود نه تورم مهار!
ارزش پول ملی را تضعیف نکنید
سیگنالهای گرانسازی از هرجایی به ویژه شورای رقابت در این زمینه، فرکانس جدیدی برای رانتخواری در حوزه خودرو بوده است.
آقایان شورای رقابت چرا سیاست هایی اعمال میکنید که به مردم بیشتر فشار بیاورد؟
📌دکتر حمیدرضا مقصودی
💠 اندیشکده قصد
💡 @qasdway
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
24.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سراب خوشبختی در ترکیه
از زبان آقا سعید مدیر یکی از تالارهای مجلل تهران، سه سال رفته استامبول رستوران زده، بعد سه سال برگشته.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
14.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وضعیت فرانسه را می بینید؟
سالهایی که در فرانسه زندگی کردم شاهد سبک زندگی پر تلاش و ساده زیستانه فرانسویها بودهام. واقعا سخت کار میکنند برای یک زندگی معمولی. من داخل خانه هایشان هم رفتهام. خانههایی با امکاناتی بسیار معمولی. نه خبری از مبلمانی به سبک ایران هست. نه فرش هایی مثل ما، نه گاز و یخچال و پرده های مجلل.
در فرانسه بودم که تظاهرات و اعتصابات جلیقه زردها شروع شد. وقتی با همکلاس فرانسوی ام صحبت می کردم می گفت: «واقعا پدر مادرهای ما دیگر توان کار کردن ندارند. از بس کار کرده اند از کار افتاده شده اند. حالا آمده اند قوانین بازنشستگی را سخت گیرانه تر هم کرده اند. غیر این که باید مالیات های سنگین بدهیم حالا می گویند سن بازنشستگی را باید بیشتر هم بکنیم. یعنی باید بیشتر کار کنی و به این راحتی ها بازنشسته نمی توانید بشوید. این رسما بردگی است. بردگی مدرن.»
من مردم فرانسه را که خیلی صبورند از نزدیک دیده ام. اینکه می بینید منفجر شده اند مثل کشور ما تاثیر رسانه های خارج از کشورشان نیست که برای تحریک و به خیابان آمدنشان بودجه خرج شده باشد. واقعا ستمدیده هستند و تحت فشار برای یک زندگی معمولی.
@ninfrance
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
20-09-1401_1.mp3
6.8M
🎧 آیتالله میرباقری | قطعۀ صوتی پرنکته با عنوان «اهمیت کلانروایتها»، ۱۴۰۱/۹/۲۰
🔹 گزارشهای خُرد از انقلاب اسلامی برای ایجاد امیدواری و ایجاد انگیزش کافی نیست؛ ما نیازمند کلانروایت از انقلاب اسلامی هستیم که بتواند آیندهای که انقلاب اسلامی تصویر میکند را بهعنوان یک تصویر روشن، جذاب و شورانگیز، در مقابل نسل جوان قرار دهد.
ما امروز با فقدان کلانروایت روبهرو هستیم.
🔹 در میدان مبارزه، ضربه زدهایم و ضربه خوردهایم و در مجموع، رو به پیش هستیم.
نفوذ فرهنگ انقلاب اسلامی در جهان، بعضی زنان در اروپا را محجبه کرده؛ آنها هم در داخل کشور چادر از سَرِ بعضی زنان ما برداشتند، بیدینشان نکردهاند که!
نباید دستپاچه شویم و خیال کنیم همهچیز از دست رفته؛ اینها در جبهۀ اسلام و ایمان قرار دارند.
🔹 خوشبینی به تمدّن غرب، خطرناکترین چیزی است که در جامعۀ ما وجود دارد. یکی از مهمترین ریشههای انحراف بخشی از نسل ما، تحقیرشدگی در برابر تمدّن غرب است. تحقیرشدگی در برابر غرب، بیهویتی ایجاد میکند.
ما باید چهره واقعی غرب را فراتر از چهرهای که هالیوود و توریسم ایجاد کرده، به مردم معرفی کنیم.
🔹 در فضای مجازی نیازمند دستگاه پالایش هستیم، نه فیلتر؛ البته در جاهایی فیلتر هم ضروری است و حتی در جاهایی باید عقبۀ دشمن را نابود کنید.
🔹 به جوانانی که وارد فضای مجازی میشوند، مهارت مبارزه یاد بدهید؛ نه اینکه برای پرسه زدن به آنجا بروند.
🔹 چرا سرود «سلام فرمانده» پرطرفدار شد؟
☑️ @mirbaqeri_ir
معلم بود...
تا نشستم کنارش پرسید : شنیدم ساکن قم شدی ؟
_بله!
_(کمی با شوخی ) رفتی کنار آخوند ها !
_آره ، گردش روزگار ادمو میبره جاهایی که فکرش رو نمیکنه .
_(با طعنه ) اخوندها چرا با مملکت اینطور کردن ؟؟
_چطور؟
_تورم ، گرانی وضعیت معیشت مردم واقعا مردم در سختی هستند ... .
_(کمی جدی تر) گفتم شماها که دانشگاهی هستید کردید ، یا آنها که معمم اند و حوزوی ؟
_...کار دست اخوندهاست ما چکاره ایم ؟
_... سیاست ها با برنامه ریزی دانشگاهی ها اتفاق می افتد یا حوزوی ها؟ ... مگر تا حالا وزیر اقتصاد معمم داشته ایم ؟ ... مگر حوزه کارشناس اقتصاد تربیت میکند؟مگر آن حجت الاسلام دکتر مدرک کارشناسی اش را از حوزه میگیرد یا دانشگاه ؟
_ پس اخوندها چکاره اند ؟
_ هیچی ، کلا دو تا کار دارند ، یک ماشین امضا زن طرح و ایده های شما هستند و دومی نقش فحش خور برای همان ایده های شما ، که کسی به گوشه کت و شلوارش بر نخورد !
_... خب پس مشکل از چیه باید چیکار کرد ، چرا اینهمه ، تبعیض و نابرابری وجود داره ، چرا یه عده انقدر دارن و یک عده سر تو سطل زباله میکنند ؟
_ مشکل از سرمایه داریه ... !
_ مگر بدون سرمایه میشود بلاخره باید سرمایه باشد تا تولید و ... راه بیفته ؟!
_ منظور از سرمایه داری مفهوم محوری تمدن مدرن است که در ساختار ها ، نظامات ، حتی اون اموزش و پرورشی که شما تدریس میکنید تا معماری و شهرسازی تا اقتصاد و صنعت و تولید و ... خودش را حاکم کرده و باعث نابرابری و انباشت ثروت در دست عده ای میشود .
_ ( فهم موضع من سخت شد ظاهراً) صوت زنان کنار می کشد از بحث تا عدم فهم نمایان نشود !!
بگذریم ...😔
پا نوشت : به فهم یک تحصیل کرده در جمهوری اسلامی از مفهوم سرمایه داری نگاه کنید همینقدر مضحک ...
در حالی که انقلاب اسلامی علیه کلیشه های جهان مدرن پا به میدان گذاشه و ادعای تمدن دارد ، در حالی که صدا و سیمای ان چندین سال است اعتراضات فرانسوی ها را نمایش میدهد که علیه سرمایه داری شعار میدهند تا جنبش ۹۹درصدی ها در آمریکا و ... ، اما مردم ما با هیچگونه ادبیات سرمایه داری آشنا نیستند ، حتی به اندازه مردم فرانسه ...
نمیخوام گردن کسی بیندازم اما همه در رقم خوردن این وضعیت مقصریم ، تا زمانیکه چالش های تمدن مدرن غربی و ظلم های ان تفهیم نشود ، حکومت اسلامی و مبارزه انقلاب در اذهان بی معنی و شعار سیاسی بیش به نظر نمیرسد ، و تمام کاسه کوزه ها سر جمهوری اسلامی خواهد شکست.
✍️ مهدی اخلاقی
@roeyaomat
هدایت شده از دولت قوی
✅ مهمترين امتحان معاصرِ بشر است كه بشر عقلانيت خودش را تسليم به وحي بكند.
🔅حضرت آیتالله میرباقری
🔸اينكه ما بياييم دانشهاي ديگر را مطالعه كنيم، اصلاح كنيم؛ يعني چي بخواهيم اصلاح كنيم؟ با چه روشي اصلاح ميكنيد؟ بخوانيد كتب غربيها را، غير اسلاميهايش را حذف كنيد! جامعهشناسي را اين طوري ميشود اسلامي كرد؟! يا بايد از بنياد، پارادايمهاي جامعهشناسي را و بعد «روش تحقيق» در جامعه شناسي را طراحي كنيم؛ مبتني بر اين پارادايمها و آن روش تحقيق، تحقيقات شكل بگيرد، جامعه شناسي اسلامي توليد ميشود. كاري كه غرب كرده، شما اسلامياش را بايد انجام بدهيد. پس اينكه بخوانيم و اصلاح كنيم، چيزي از درونش درنميآيد.
🔸اينكه يك علم انضمامي اضافه كنيم؛ همين علوم خوباند، بياييد يك علمي بهش اضافه كنيد كه مبادي و غايات را هم بيان بكند. باران كه ميآيد، بگويد علت غايي و فاعلياش چيست. بيماريها را علت فاعلي و غايياش را هم بگويد. اين هم علم ديني درست نميكند. اينكه ما بياييم فلسفههاي مضاف طراحي بكنيم، اين به نسبتي علم را ديني ميكند. به نسبتي كه فلسفه ما به دين منتسب است، به همان نسبت كه اين فلسفه باز در علم جاري ميشود، علم، ارزش اسلامي پيدا ميكند ولي كافي نيست.
🔸براي اينكه منظومه هماهنگِ عقلانيت بشر كه مهمترين امتحان معاصرِ بشر است كه بشر عقلانيت خودش را تسليم به وحي بكند؛ نه حسش را، تعقل خودش را؛ نه اينكه بگويد عقل دارم ميفهمم؛ بعد از اينكه فهميدم، در عمل حالا يا بندگي ميكنم يا نميكنم. نه. خود قوه تعقل، مثل چشم است. آقا! چشم، مناسك بندگي دارد ديگر، حلال و حرام دارد. خود عقل نیز، حلال و حرام دارد. حلال و حرامِ تعقل، در «روش تحقيق»اش است. عنايت فرموديد. تعبد در عقلانيت، تقواي در تعقل، غير تقواي در علم است. آقا! نماز شب ميخواند، خيلي آدم خوبي است ولي وقتي تعقل ميكند، به روش غربي تعقل ميكند؛ تعقلش اسلامي نيست. اينكه اين تعقل هم بياييم تركيب كنيم با معارف اسلامي، باز اسلامي نميشود. عرض كردم حتي اگر روش تعقل شما اسلامي نبود، موضوع تعقلتان دين باشد، اسلامي نيست، حرام است، تحريف دين است. موضوع تعقل، قرآن هست! بيست سال روي قرآن كار كرده اما با روشي كه روش تأويل است. يك كتاب نوشته، همهاش تأويل قرآن است، تأويل به رأي است. عنايت ميكنيد. جريان تقوا در تعقل، اين معناي تعبد است.
🔸 تعبد هم بايد قاعدهمند بشود، يعني از عقلانيت عبور كند. عقل بگويد قواعد بندگي در تحقيق چيست، آن هم تحقيقات شبكهاي اجتماعي. كهكشان عقلانيت اجتماعي را ميخواهد تسليم به شرع كند، نوراني كند؛ خب اين پيدا است خيلي دقتي كه ميبرد، بيش از اين حرفها است. شما ميخواهيد چكار كنيد تا بگويم چقدر دقت كنيد. اينكه گاهي ما را متهم ميكنند كه چقدر عميق ميكنيد كار را در فرهنگستان، بحث اين است كه چكار ميخواهيد كنيد؟ اگر ميخواهيد دانش غربي را تركيب كنيد با فقه ديني؛ اين، كار آساني است. تركيبسازي، خيلي كار سختي نيست. اگر ميخواهيد الگوها و مدلها را اسلاميزه بكنيد، اين كاري ندارد كه. اين اينقدر عميق نميخواهد تأمل كنيد. حتي اگر ميخواهيد فلسفههاي مضاف توليد كنيد، باز هم اين قدر زحمت ندارد. ولي اگر ميخواهيد منظومه عقلانيت بشر را تسليم كنيد، خب بايد اول روش تسليم شدنش را پيدا كنيد. براي اينكه روش تسليم شدنش را پيدا كنيد، فلسفه روش بايد پيدا كنيد. اصول بنيادي روش تحقيق كه آن اصول بنيادي، روش تحقيق را مبتني بر تعبد به شما ميدهد. ميگويد چگونه مبتني بر تعبد، منظومه روش تحقيقت را ايجاد بكن. و بعد هم بايد طراحي مديريت شبكه تحقيقات بكنيد. آن چيزي است كه فرهنگستان دنبال كرده. البته محصولاتي هم داشته. در حوزه مديريت هم فيالجمله اين به كار گرفته شده.
📕سخنرانی تمدن اسلامي و جنبش نرم افزاري
📆١٣٨٧/٠۵/١۵
#امتحان_بشر
#تسلیمشدن_عقل_به_وحی
#فلسفه_روش
#روش_تحقیق
#مناسک_عقل_و_تعقّل
#وحی
#عقل
#تجربه
#استحاله
#فرهنگستان_علوم_اسلامی_قم
#مدیریت_شبکه_تحقیقات
🆔@Asre_jadid_57