هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
🟢 یک گونه رویت نشده: جامعه ای که واحد بنیادین آن خانواده باشد!
📝حسین مهدیزاده
1️⃣ از 3️⃣
چند سالی است که دارم به این موضوع فکر می کنم که وقتی اساتید و پیشکسوتان انقلاب اسلامی در #اصل_ده_قانون_اساسی نوشتند که «از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است...» واقعا می فهمیدند که چه حرف #ساختارشکنانه ای می گفتند؟!!! واقعا خودشان هم از ساختار جدیدی که آن را #میثاق ملی مردم ایران می کردند #تصوری داشتند؟ یا فقط حدس می زدند که اسلام اینگونه است و مثل خیلی ها، برایشان فقط یک شعار و رتوریک انقلابی و دینی بود؟! البته مثل همه جاها، می دانم که خیلی ها حرف برای گفتن داشتند و بعضی ها هم صرفا شعار بودند و البته در سالهای دهه 50 به طور عجیبی، آدمها، حرفهای سنجیده و پخته می زدند!
اما مطمئن هستم که اگر کمی به این موضوع بیشتر دقت کنید، وحشت و مخالفت، ذهن خیلی از شما را خواهد گرفت! و بر علیه چیزهایی که در پایین نوشته ام، حتما چیزی خواهید نوشت تا زهر برداشت بنده از این اصل قانون اساسی را بگیرد!
#جامعه یک ساختار متشکل از انسانها و امکانات و محیط است که بر محور روابط جمعی انسان (که یک موجود مختار و دارای عقل و احساس و عمل است) تشکیل شده. حالا می دانید الان به جای خانواده، چه چیزی سلول بنیادین جامعه است؟ الان بصورت علمی، شرکت ها و واحدهای #تولید جمعی محصول، در یک نظام بازار شده که به آن #firm می گویند سلول جامعه است! حالا می دانید در نظامی که firmها سلول جامعه هستند، خانواده ها، اساسا یک واحد اجتماعی #مصرف هستند و به همین دلیل هم نظام اجتماعی مدرن نمی تواند بگوید که خانواده یک واحد بنیادین برای ساخت جامعه است؟! کدام نظام اجتماعی، خرج کردن و مصرف کردن را کانون جامعه پردازی می گیرد؟ واحد بنیادین جامعه باید #مولدِ_ارزش_افزوده باشد!
در جامعه مدرن، سخن از این است که اگر شرکت ها و واحدهای موثر تولیدی در بازار رقابتی، سلول اصلی جامعه هستند، حالا علم باید توضیح دهد که ما در بنیادی ترین حالت با چند نوع ساختار اجتماعی در این مدل جوامع طرف هستیم و این یکی از سوالات بسیار مهمی است که علم باید جواب آن را بدهد تا حکومت و نهاد توسعه بر اساس آن جامعه را هدایت کنترل کند. اما خب در نهاد علم امروز ما درباره آن کم حرف زده می شود.
جامعه از واحدهایی تشکیل شده است که آنها هم باید از جنس جامعه باشند نه فرد! یعنی چی؟ یعنی یک فرد، با فردیتش، نمی تواند بنیاد یک جامعه باشد. بنیان جامعه هم باید از کوچکترین واحدهای معنادار اجتماعی تشکیل شده باشد. نکته دیگر این است که اگر یک گله کوچک یا بزرگ انسان را در کف خیابان و از بالا تماشا کنید، این یک جامعه نیست! هر وقت شما واحدهای درون آن جامعه را اسم بردید، مثلا گفتید که اینها انتظامات هستند، اینها شعار می دهند، اینها تراکت توزیع می کنند، اینها بلندگوها را مراقبت می کنند و حرکت می دهند، اینها شب قبل شعار ها را سروده اند، اینها رهبرانی هستند که به اعتبار آنها، این عده در این فضا تجمع کرده اند و... دست آخر می توانید بگویید، این یک تجمع و گله نیست و زیرپوست این پدیده ناآشنا که داری از توی هلکوپتر می بینید، یک راهپیمایی با تعداد زیادی جزئیات قرار دارد!
حالا سوال این است که وقتی می گوییم یک کشور، واحدهایش فقط استان و شهر و خیابان و محله و خانه نیست! اینها اساسا توضیح واحدهای سیاسی و کالبدی است! تا نتوانید بگویید انسانها چطور به هم خط و ربط پیدا کرده اند، هنوز اطلاعاتی که می دهید با اطلاعاتی که از یک ماشین مکانیکی می دهید تفاوت چندانی ندارد!
همانطور که در بالا گفتم، پاسخ به این سوال برای نهادهای حکمرانی و دیوانی بسیار مهم است. مثلا سازمان برنامه که پول را از طریق برنامه های توسعه و آینده نگرانه در کشور خرج تقسیم می کند، به پاسخ بالا واقعا احتیاج دارد که #جامعه_ایرانی از چه واحدهایی بنیادینی تشکیل شده است؟ اولا هم لیست واحدها را نمی خواهند، بلکه کلان ترین دسته بندی ها را احتیاج دارد که بتواند خط دهنده و مدیریت کننده مسیر حرکت باشد.
📌قسمت دوم یادداشت:
https://eitaa.com/social_theory/2393
📌قسمت سوم یادداشت:
https://eitaa.com/social_theory/2394
🆔 @social_theory
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
5 اردیبهشت 1403 روز واگذاری تیم استقلال و پرسپولیس، از #دولت-بخوانید نماینده اراده سیاسی ملت- به بانک و پتروشیمی-بخوانید صاحبان قدرت #بازار ایران را باید به عنوان روز نمادین اعلام واگذاری #رهبری_عرف_مدرنیته_ایرانی از دولت به بازار دانست.
این افتخار هم به نام #اصولگراها ثبت شد!
#مبارک شان باشد!
🆔 @social_theory
«آینده های ممکن»1️⃣
🔰انچه از جهان #آینده میشنویم یا در قالب محصولات سینمایی و ... میبینیم یک کلیشه تکراریست .
روایت اول از #توسعه و پیچیده تر شدن ماشین ها ...
و روابت دوم تخریب زیست گاه انسان و افزایش بلایای طبیعی یعنی رسیدن به زمین نامسکون است .
این نگاه تمدنیست که کل دارایی خود را در ماشین و ابزار میبیند و اعتراف دارد به رَقم توسعه ابزار ، زیست انسان دچار تحدیدات جدیست ، اما دروغ بزرگ این نوع روایت آن است که هیچ آینده ممکن دیگر را نمیخواهد ببیند و متصور شود ، مدعیست که این عاقبت سیاه ولی جذاب به لحاظ ماشینی چه خوب و چه بد تنها راه ممکن است و هیچ مسیر دیگری پیش روی انسان نیست !
چرا ؟
چون تمدن در حال افول برای خریدن زمان بیشتر باید همچنان خود را برترین و تنها راه ممکن نشان دهد ، اما آنکه مدعیه تمدن جدید است ( حامیان جمهوری اسلامی ) باید چگونه به آینده بنگرند؟!
کدام آینده ها برای او ممکن است ؟
اصلأ بدون اندیشیدن به آینده متفاوت و متناسب چطور میشود حرف از تمدن زد؟!
برای وارد شدن به این عرصه سخت چه باید کرد و از کدام راه وارد شد ...
✨امکان های ممکن
انسان خالق نیست به معنای ایجاد از عدم ، بلکه اراده تغییر ارتباط بین موجودات را دارد میتواند روابط و نسبت های جدید ، بین خود و اشیاء ، بین خود و دیگران و همچنین بین خود و خالق بر قرار کند که موجبات امکان های جدید در عالم هستی شود .
چه کسی گمان میکرد تغییر نگاه و پارادایم به جهان مادی اینهمه تحول در زندگی انسان ، روابط و جهان ایجاد کند ، ابزار هایی که روزی بشر خیالش را هم به سختی میکرد و جزئیاتش را نه .
گفته میشد نیاز مادر اختراعات است اما امروزه فیلسوفان تکنولوژی میگویند تکنولوژی مادر نیازهای انسان است .
این تغییر فهم از ان جهت است که متوجه شدیم هر حادثی حادثه دیگری می آفریند ، مثلاً بدون تکامل و ارتقاء تکنولوژی های قبل و توسعه انها هرگز هوش مصنوعی و فرا جهان های دیجیتالی متولد نمیشدند حتی اگر کسی انرا اختراع هم میکرد فضایی برای زیست ان تکتولوژی پیدا نمیشد و از بین میرفت ، برای مثال همین متاورس که صحبتش داغ است گفته میشه که برای اینترنت نسل پنج و شش (5G) است و الی اینترنت الان نمیتواند در صورت همه گیر شدن آنرا پشتیبانی کند .
و اما تکرار این مکررات برای چیست ؟
ما میدانیم که با رشد تکنولوژی قدرت های ذاتی انسان تحلیل رفته ، قدرت حافظه ، توانایی جسمی ، ارتباط حقیقی پیدا کردن و ... گسترش شبکه های ارتباطی ارتباطات حقیقی را به شدت تضعیف کرده و ارتباطات مجازی هم اصلأ نمیتوانند روح انسان و عواطف و احساساتش را تغذیه درست کنند ، تنهایی روند سعودی دارد ، زندگی ها معنای ماشین گرفته و خالی از حقیقت شده ، برعکس ادعاهای ابتدایی امروزه تقریبا همه اذعان دارند که نه تنها شبکه های اجتماعی به گسترش دموکراسی منجر نشد بلکه فاشیزم را دامن زده و توسعه اختیار تبدیل به کنترل اراده ها شده ، در اقیانوس اطلاعات گم میشویم اما کمتر به حقیقت میرسیم ، سرمایه داری نه تنها تضعیف نشده بلکه تشدید شده ...
و بسیاری دیگر که میشود شمرد .
چگونه میشود از این نگاه ماشینی خلاص شد و اینده بشر را صرفاً تکنولوژیک ندید (نه به این معنی که تکنولوژی نداشته باشیم) ...
ادامه در قسمت دوم👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/1447
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
«آینده های ممکن»2️⃣
میخواهم به یک آینده ممکن متوجه شویم و آن تغییر رویکرد انسان است از ماده به خالق ماده ، از بیرون به درون، از #دُپامین (هورمون هیجان) به آرامش ، از تست هوش به عقل ( در معنای دینی) از آزادی به آزادگی، از شلوغی به خلوت ، از دانش به حکمت و و و .
راهبان معابد ، مرتاضان اهل ریاضت ، صوفیان اهل طریقت و عالمان اهل #حکمت را دیده یا شنیده ایم که مجهز به قدرت های غیر معمول میشوند ، البته هرکدام از اینها طریقی دارند که گاه باطل و گاه صحیح است و ما نه در مقام تایید و نه در مقام رد ان هستیم ، اما مسئله وجود کسب نوعی تصرف در جهان بدون ابزار مادی به معنای ابزار مدرن است چیزی که جهان مدرن خودش را از دیدن و گفتن در مورد ان به نادانی میزند ...
روایاتی در مورد اهل بیت و یاران غیر معصومشان داریم که نشان میدهد انسان در وادی دیگری غیر سلوک در ماده هم میتواند پا بگذارد که برای دیگران غیر طبیعی به نظر میرسد اما این یک طبیعت و یک ظرفیت متفاوت از عالم است والی وقوع اش غیر ممکن بود .
قران کریم از به هم پیچیدن زمین زیر پای وزیر سلیمان نبی خبر میدهد که تخت بلقیس را در چشم بر هم زدنی منتقل کرد .
و روایت های ظهور که از همنشینی آدمیان با فرشتگان خبر میدهد .
حتی مومنین هم در این عصر نمیتوانند خودشان را از نگاه مادی و توجه به ماده رها کنند و ان بستر برایمان فراهم نیست گرچه اختیار انسان هیچوقت از او سلب نمیشود.
یک ادعا این است که تکنولوژی های مدرن همگانی و دموکراتیک است اما اینگونه امور شخصی و مهمتر برای افراد خاص است ، برخلاف ادعا تکنولوژی هم اینگونه است چند سال است خودرو اختراع شده برای استفاده انسان اما همین الان آیا همه هفت میلیارد انسان دست رسی به این امکان جدید دارند ایا به دست اوردن این امکانات سلوک و تلاش مادی نمیخواهد ایا بهترین جت های شخصی و ابر خودرو ها و ... در اختیار معدود افرادی نیست که بقیه به چنین جایگاهی نمیرسند ، ایا مطمئن هستیم اگر همین مقدار که یک فرد عادی تلاش میکند برای رسیدن به ابزارهای مادی ، برای ارتقای روحی ، معرفت حقیقی و خلوص باطنی وقت و زحمت خرج کند به بیشتر از اینها نمیرسد ؟!
البته واضح است که تفاوت بنیادینی بین این و آن است و در مثال مناقشه نیست اما چگونه میشود بستر افزایش اراده انسان را ایجاد کرد و اینده های بدیل ساخت ؟!
تلاش این متن فقط دادن یک توجه بود که کمی ذهنمان از اسارت ماشین رها شود ، آینده فقط انچه مدرنیته میگوید نیست و توسعه وجودی غیر از توسعه ماشین است ، این را هم به یاد داشته باشیم تغیرات اقلیمی بخش بزرگی از ان وابسته به نگاه آدمی و تغییر رفتار اوست و الا _ سَخَّرَ لَكُمْ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ جَمِيعًا مِنْهُ ۚ _ را وعده داده اند که إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ _ برای اهل تفکر نشانه ها دارد .
قسمت اول 👇
https://eitaa.com/ommat_Dream/1446
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
اکنون چیزیست که در گذشته ساخته ایم ،
و آینده چیزیست که اکنون میسازیم.
✍️مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
اردوغان غیر از نفاق و دورویی خودش اگر بخواهد هم نمیتواند در مقابل بدهی خارجی ۱۷۷ میلیارد دلاری دوام بیاورد .
ترکیه در حال سقوط آزاد است .
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از کانال رسمی دکتر صمصامی
6.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚖️طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هر نوع خرید و فروش ارز 💵خارج از سیستم بانکی🏦 و صرافیهای مجاز💱 و بانک مرکزی، غیرقانونی است. یعنی مثل خرید و فروش مشروبات الکلی و مواد مخدر است.
🤔چطور نهادهای مسئول، در جلوگیری از خرید و فروش مواد مخدر موفق عمل میکنند اما نمیتوانند جلوی خرید و فروش ارز در چهارراه استانبول و سبزه میدون را بگیرند⁉️
⚠️الان رهبری قیمتگذاری ارز بر عهده بازار آزاد قاچاق است و نه دولت، نه مجلس، نه قوه قضائیه و نه نیروی انتظامی به تکالیف قانونی خود درباره اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز عمل نمیکنند❗️
🗣دکتر حسین صمصامی
#ارز #قاچاق #دلار #دولت #مجلس #انتخابات #دکتر_صمصامی #ویدیو
کانال رسمی دکتر حسین صمصامی
👈همه جهت تحقق اقتصاداسلامی رسانه باشیم.
https://eitaa.com/joinchat/1802830600C66b40c86de
هدایت شده از شیپا - شبکه پیشرفت
🚙 شما هم میتونید خودرو باکیفیت با قیمت مناسب داشته باشید!!
🔴 اولین دوره رایگان معرفی طرح "آزادسازی تولید خودرو"
💎 الگویی برای حل مشکلات
✔️ قیمت بالای خودرو
✔️ کیفیت پایین خودرو
✔️ انحصار در تولید خودرو
برای دستیابی به جهش تولید خودرو با مشارکت مردم
🗓 زمان برگزاری: ۲۹ اردیبهشت تا ۱۸ خرداد
📱 بصورت مجازی (آفلاین)؛ با امکان شرکت از سراسر کشور
⏱ بصورت فشرده در ۳ ساعت
👨🎓 همراه با اعطای گواهی پایان دوره از طرف اندیشکده قصد
✅ برای ثبتنام به شناسه زیر در ایتا پیام دهید👇
@shipaa_admin
⏳ مهلت ثبتنام: ۲۸ اردیبهشت ماه
🔆 در کانال شیپا عضو شوید👇
https://eitaa.com/shipaa
🔶میز گفتگو
کارشناس اول _ واقعاً بیم آن میرود که فضای #متاورس هم تحت سلطه سرمایه داران درآید ، همان گونه که کشف قاره آمریکا به عنوان یک قاره جدید که جهان مارا گسترش میداد ، اینگونه شد ...
کارشناس دوم _ بله بلاخره قوانین #جهان واقعیه ما دارن امکان جدیدی خلق میکنن و همان انسانها به جهان دیجیتال و مجازی رنگ واقیعت میبخشن.
کارشناس اول _ بله درسته اما سرعت بالای این جهان میتواند این روند را سعودی و مخاطره آمیز کنه، هرچند به نوعی این جهان سوسیال شده چیزی که شاید مارکسیست ها در پی آن بودند ، دنیایی که با مشارکت همه ساخته بشه اما هرچند قول های سرمایه ای خود فاعل درون این جهان نیستند اما کاملا روابط ، کنترل و اطلاعات در دست آنهاست فردا همانطور که مشهوره که وقتی یک شبکه یا پلت فرم یا هر امکان دیگری رایگان در اختیار انسان قرار میگیره یعنی در اونجا خود انسان کالای خواسته شده است این فضا هم همینطوره ...
مجری _ آقای عباسی شما نظرتون چیه ؟
_والا نباید به این موضوع خرده گرفت اساسأ اگر همین قطب ها و افراد صاحب سرمایه نباشن چه کسی میتونه برای خلق چنین امکانی قدم برداره ، به یک #جهت باید ممنون این افراد هم بود ...
من _ رشته بحث از دستم در میرود و دیگه بقیه بحث رو نمی شنوم ، چه جمله ای در حالی که منتقد #سرمایه داری هستیم باید ممنون این قارون ها هم باشیم ، این چه تضاد سَمّیه ، باید ولایت سرمایه دار را بپذیریم تا جهان ما را بزرگ تر کنند و آنها هستند که واسطه فیض به دنیای ما هستند !
یاد حرف حاج آقا می افتم که در تاویل این آیه( مَنْ ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ وَلَهُ أَجْرٌ كَرِيمٌ ) میفرمود این قرض به امام است یعنی ما تمام افعال و دارایی هایمان را در اختیار امام دهیم تا برایمان مضاعف کند و واسطه #فیض در عالم شود ، باید خودمان را مجرای اراده امام قرار دهیم و دارایی های اندک خودمان را نباید حبس و دریغ کنیم ...
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از زیست شهر نوین مولّد
#کشاورزی_خانگی
❇️ ۱۰ نکته آموزشی برای داشتن بهترین کشاورزی خانگی در خانه مولد + دانلود فیلم ❇️
♦️ تعریف کشاورزی خانگی
♦️مزایای کشاورزی خانگی
♦️راهکارهای ارتقاء و افزایش بازدهی کشاورزی خانگی
♦️مزرعه پشتیبان، نهادی حیاتی برای حصول بهترین نتیجه در کشاورزی خانگی
♦️بخشهای مختلف مزرعه پشتیبان
♦️فیلم آموزش ۱۰ نکته برای آنکه بهترین کشاورزی خانگی را داشته باشیم
برای مطالعه مطالب فوق و دانلود فیلم آموزش 10 نکته برای کشاورزی خانگی بهتر وارد لینک زیر شوید:
http://zistshahr.com/5505
🌳 زیست شهر نوین مولّد 🌳
@zistshahr
رویای امت
#کشاورزی_خانگی ❇️ ۱۰ نکته آموزشی برای داشتن بهترین کشاورزی خانگی در خانه مولد + دانلود فیلم ❇️ ♦️
تصور من این است آینده همراه با تمدن دینی ، به رنگ بتن و آهن و دود نیست بلکه سبزِ سبز است .
هدایت شده از اقتصاد مردمی ایران
7.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سید یاسر جبرائیلی: ابزار مشارکت مردم در اقتصاد را نداریم
🔸لوازم مشارکت مردم در دوران جنگ فراهم بود، مردم آماده مشارکت بودند و اسلحه فردی هم داشتیم و بسیجیان سلاح به دست گرفتند و عازم جبهه شدند.
🔹در اقتصاد اما شرایط برعکس است، مردم قصد مشارکت دارند ولی در زرادخانه اقتصادی ما ابزاری برای آنها وجود ندارد.
🔸این وضعیت محصول پذیرش نظام سرمایهداری در اقتصاد کشور است، تا زمانی که در زمین بازی سرمایهداری بازی میکنیم آحاد مردم قادر به مشارکت نیستند.
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران🇮🇷
@donyaye_eghtesad_com