هدایت شده از حوزه انقلابی
📒 بخش یازدهم سند ٢٠٣٠ : شهرهای متراکم و مدیریت شهر از طریق ابزارهای هوشمند
کنترلِ حداکثری مردم از طریق ابزارهای هوشمند و سایبرنتیک، زمینه انتخاب گری انسان ها را از بین خواهد برد و انسان ها را به ربات تبدیل خواهد کرد.
وقتی بر اساس الگوی غربی، ارتفاع سازی کردیم و شهرها را به صورت عمودی توسعه دادیم، شهرها مرتفع، پُر جمعیت و متراکم خواهد شد؛ برای مدیریتِ شهری که کم مساحت، پرجمعیت و پرازدحام و متراکم است راهی جز استفاده از ابزار های هوشمند نداریم. ( بخش ١١ سند ٢٠٣٠)
اما اگر طرح اسلام در حوزه ی شهرسازی و معماری را اجرا کردیم؛ دار واسعه یا همان خانه های وسیع و حیاط دار ساختیم و شهر در جهت افقی توسعه پیدا کرد، در نتیجه شهر پر ازدحام و متراکم نخواهد بود، همسایگی مفهوم خواهد داشت، شناخت از طریق همسایگی امکان خواهد شد، مدیریت شهری به صورت محله محور و غیرمتمرکز و با اداره ی خود مردم و دخالت خود مردم و فراهم شدن زمینه انتخاب مردم، امکان پذیر و بهینه خواهد بود. دخالت مردم در اداره، که از ایده های اصلی دولت محترم فعلی است!
اما اگر الگوی غلط توسعه عمودی شهرها و درنتیجه ساخت شهرهای متراکم را ادامه دادیم، راهی جز مدیریت متمرکز و هوشمند نداریم. کنترل هوشمندی که علاوه بر از بین بردن زمینه انتخاب و اختیار انسان، آسیب ها و مشکلات فراون دیگر در پی خواهد داشت که برخی از آن مشکلات را اکنون در مدیریت شهرها مشاهده می کنیم!
👤حجت الاسلام مهران فر
🗓شنبه، ٣٠ محرم الحرام ١۴۴٣
🌹 حوزه انقلابی
╭┅───────────┅╮
🕌 eitaa.com/joinchat/307429376Ccb9b7c02da
╰┅───────────┅╯
هدایت شده از واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 شهر نمود کالبدی تمدن
🔸 ملاک نامگذاری و ردهبندی شهرها در قرآن، نه توسعه اقتصادی، کالبد فیزیکی یا جمعیت آن نیست بلکه توسعه انسانی است. انسانهای توسعه یافته که در تعبیر قرآن، صالحاناند، در هر شهری یا کورهدهی زندگی کنند، شهری هستند و مدنی؛ و انسان توسعه نایافته که در تعبیر قرآن همان ظالمان و ناصالحاناند، اگر در کلانشهرها هم زندگی کنند، روستایی اند و فروی! (رهبری، ۱۳۸۷، ص۳۳۵).
🔸 هر تمدنی مبتنی بر نوع تفکر و روح حاکم بر آن تمدن و بر اساس تعریف و نوع نگاه آن به نیازهای انسان شهری، سیستمها و ساختارهای خود را در شهر میسازد.
🔸 یکی از زیرساختهای اصلی تمدن، شهرسازی است که به علت تجلی و نمود سیستمهای دیگر(مانند اقتصاد، امنیت و آموزش) جایگاهی ویژه در ایجاد و نمایش یک تمدن دارد. از آنجا که جسمانیت و بعد کالبدی و فضایی شهر به چگونگی برنامهریزی شهرسازان بستگی دارد، شاید بتوان نمود تفکر و نگرش یک تمدن را در نحوه و وضعیت کالبد و فضای شهرها(برنامهریزی شهری)، چگونگی مدیریت شهری و طراحی شهرسازان مورد مطالعه قرار داد.
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
مسئله این است
مسئله این است که جهان از پشت شیشه تلویزیون و گلس گوشی تلفن همراه بسیار زیباست و همه چیز آروم ، همه اهل جهان شاد ، شو ها براه ، شهرها مدرن و پر از اسمان خراش ، وفور امکانات تکنولوژیک ... .
اما ای کاش این عینک کنار میرفت و واقعیت رخ مینمود تا میفهمیدیم در چه لجنزاری هستیم.
به گزارش سازمان ملل سه میلیارد انسان در فقر زندگی میکنند ، یک میلیارد انسان در فضای باز قضای حاجت میکنند و از اب آشامیدنی سالم محرومند ... .
رسانه رو به قبله خدایگانش نجوا و نیایش میکند و از غیر ان تبری دارد .
خدایگان قدرت ، پول ، سرمایه ، شهرت ...
با زندگی ما معمولی هایی که در هفت اسمان هیچ ستاره ای نداریم کاری ندارد ، مارا نمیبیند.
لنز رسانه که قرار نیست ما پایینی های معمولی را ببیند ،
چرا چشمانمان از خیرهگی به این قاب جادو و هیپنوتیزم دیجیتال رها نمیشود !؟
✍️مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از واحد معماری و شهرسازی مصاف
🔶 آیا هزینه ساخت خانه ویلایی بیشتر از آپارتمانسازی است؟
💠 واحد معماری و شهرسازی مصاف
💠 @masaf_memari
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 معضل مسکن در ایران با ساخت خانه حل نمیشود؛ چون اصلا مشکل کمبود نیست؛ ما الان ۶ میلیون خانه اضافه داریم
👤 محمدصالح شکوهی، عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت:
🔹آیا اگر دولت رئیسی ۴ میلیون خانه بسازد، مشکل مسکن در ایران حل میشود؟ ابدا؛ مسیر خانه سازی صرف برای حل مشکل مسکن را چینیها پیش از ما رفتهاند و اکنون به اندازه جمعیت فرانسه خانه خالی دارند! با اخذ مالیات موثر بر خانههای خالی و دوم، دولت میتواند بحران مسکن را حل کند. به دلیل عدم اخذ مالیاتهای مسکنی، همین امروز در مسکن مهر پردیس شخصی با مالکیت ۵۰۰ واحد وجود دارد!
جالب است که این استاد عزیز در گوشه سمت راست تخته این حدیث را نوشته است که "من بنی فوق مایسکنه کُلّف حمله یوم القیامه"
هر کس بیش از آنچه در ان ساکن است بسازد، بار خودش در قیامت را اضافه کرده است.
میتوان از احادیث اینگونه استفاده کرد.
@social_theory