پشت پرده
دولت دچار اشتباه محاسباتی شده و بهجای پرداختن به مشکل گرانی و دلار، به دغدغههای قشر مرفه مثل وارد
📸 دولت چهاردهم در خدمت سوپرمیلیاردرها
🔹️دولت برای گوشت و مرغ و بنزین ارز ندارد؛ برای گوشی آیفون ارز دارد
🔹️سیاست دولت گران کردن ارز است.
🔹دولت چهاردهم در ادامه سیاستهایی که به نفع پولدارها اتخاذ میکند، اعلام کرده که به دنبال رجیستر کردن گوشیهای آیفون ۱۴ و ۱۵ است که توسط عدهای به طور قاچاق وارد کشور شده است.
🔹با این تصمیم، واردات گوشیهای آیفون مدل ۱۴ به بالا که چند سالی است ممنوع شده، آزاد میشود.
🔹این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که با آزاد شدن واردات گوشیهای آیفون گرانقیمت، انتظار میرود همچون دوره ماقبل از ممنوعیت، حجم زیادی ارز برای واردات این گوشیها مصرف شود.
🔹اکنون این سوال مطرح است که چرا دولت به بهانه کمبود ارز، برای سال آینده قصد دارد ۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی کالاهای اساسی را کاهش دهد که سبب افزایش قیمت گوشت، مرغ، تخممرغ، لبنیات و سایر کالاهای اساسی خواهد شد. دولت همچنین برای کاهش مصرف بنزین و واردات آن، قصد دارد بنزین را گران کند.
#عموفیدل🔻
@orve313
هدایت شده از پشت پرده
13 آبان تاریخ 3 واقعه بزرگ در ایران
به خاطر گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دانشآموز، این روز در تاریخ انقلاب اسلامی به نام روز دانشآموز نامگذاری شده است.
روز 13 آبان که در تقویم به عنوان روز مبارزه با استکبار نامگذاری شده یادآور سه واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه دوره مختلف رخ داده و به همین دلیل این روز را در تاریخ کشور به عنوان روزی به یادماندنی به ثبت رسانده است.
(1)تبعید امام خمینی(ره) به ترکیه در 13 آبان 1343، (2)13 آبان 1357 که روز دانشآموز نام گرفت( 3) تسخیر لانه جاسوسی در 13 آبان 1358 عنوان این سه واقعه تاریخی است که نمیتوان هیچ یک را از نظر اهمیت نسبت به دیگری اولی تر دانست چرا که هر کدام در دوره وقوع تاثیر گذاری خاص خود را داشته و شرایط را به نحوی تغییر دادهاند. 1)تبعیدامام خمینی به ترکیه 13 آبان 1343
کاپیتولاسیون یا حق قضاوت کنسولی حقی است که به اتباع بیگانه داده میشود و آنها را ازشمول قوانین کشور مصون ومستثنی میکند؛ درواقع در صورت ارتکاب جرم در خاک کشور، دولت میزبان حق محاکمه آن مجرم را ندارد.
کاپیتولاسیون ریشه در استعمار دارد و کشورهای استعمارگران این قانون را به کشورهای ضعیف تحت سلطه تحمیل میکردند؛ کاپیتولاسیون درایران طی معاهده ترکمانچای برای اتباع روسیه به رسمیت شناخته شد و پس ازآن برخی کشورهای استعمارگر دیگر، این امتیاز نامشروع را بعلت ضعف حکومت های قاجاریه کسب کردند؛ اما، کاپیتولاسیون در سال 1306، تحت فشار افکار عمومی و فضای حاکم بر روابط بینالملل پس از جنگ اول جهانی لغو گردید.
هنوز بیش از 3 دهه از الغای کاپیتولاسیون نمیگذشت که محمدرضا پهلوی احیاگر مجدد آن شد. کابینه اسدالله علم در سیزدهم مهر سال 1342، به دستور شاه، پیشنهاد آمریکا مبنیبر اعطای مصونیت قضایی به اتباع آمریکایی را به صورت یک لایحه قانونی در هیتت دولت تصویب کرد.
چندی بعد این خبر به حضرت امام رسید و ایشان را به خروش و فریاد واداشت به طوری که در4 آبان 1343 ایشان طی نطقی تاریخی به رسوایی این اقدام ننگین پرداختند. فرازهایی از سخنرانی ایشان چنین بود: « ... دولت با کمال وقاحت از این امر ننگین طرفداری کرد، ملت ایران را از سگهای آمریکایی پستتر کردند.
اگر چنانچه کسی یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد، بازخواست از او میکنند؛ اگر شاه ایران یک سگ آمریکایی را زیر بگیرد بازخواست میکنند و اگر چنانچه یک آشپز آمریکایی شاه ایران را زیر بگیرد، مرجع ایران را زیر بگیرد، بزرگترین مقام ایران را زیر بگیرد، هیچ کس حق تعرض ندارد...». رژیم که در طول دو سالی که امام قیام کرده بودند، نتوانسته بود با هیچ شیوهای، ایشان را آرام کند، تنها یک راه پیش پای خود میدید و آن تبعید امام بود.
در شب 13 آبان 1343، صدها کماندو به همراه مزدوران ساواک به منزل امام در قم حملهور شدند ایشان را دستگیر و به تهران منتقل کردند و سپس با یک هواپیمای نظامی ایشان را به ترکیه تبعید کردند. این سرآغار هجرتی بود که 14 سال بعد پیروزی انقلاب اسلامی را به بار آورد.
2)روز دانشآموز 13 آبان 1357
در حالی که انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) به روزهای سرنوشت سازی نزدیک میشد همه اقشار مردم ایران از زن و مرد و پیر و جوان، سعی در ایفا کردن نقش تاریخی خود و عمل به تکلیف الهی داشتند. در این میان دانشآموزان و نوجوانان شور و حال دیگری داشتند.
صبح روز 13 آبان 1357، دانشآموزان در حالی که مدارس را تعطیل کرده بودند، به سمت دانشگاه تهران حرکت کردند تا صدای اعتراض خود را به گوش همگان برسانند.
این جوانان پر شور و خداجو، گروه گروه، داخل دانشگاه شدند و به همراه دانشجویان و گروههای دیگری از مردم در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند. ساعت یازده صبح، مأموران، ابتدا چند گلوله گاز اشکآور در میان این جمعیت خروشان پرتاب کردند؛ اما، اجتماع کنندگان در حالی که به سختی نفس میکشیدند، صدای خود را رساتر کرده و با فریاد اللهاکبر، لرزه بر اندام مأموران مسلح شاه افکندند. در این هنگام تیراندازی آغاز شد و جوانان و نوجوانان بیگناه، یکی پس از دیگری، در خون خود غلتیدند. در این روز، 56 تن شهید و صدها نفر مجروح شدند.
حضرت امام(ره) در پیامی به همین مناسبت فرمودند: «... عزیزان من صبور باشید، که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است ... ایران امروز جایگاه آزادگان است... من از این راه دور، چشم امید به شما دوختهام ... صدای آزادیخواهی و استقلال طلبی شما را به گوش جهانیان میرسانم».
به خاطر گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دانشآموز، این روز در تاریخ انقلاب اسلامی به نام روز دانشآموز نامگذاری شده است.
3)تسخیر لانه جاسوسی ـ روز مبارزه با استکبار جهانی 13 آبان 1358
#سیزده_آبان
@orve313
.
♨️ صدور کیفرخواست ۱۱ عضو حملات تروریستی داعش به شاهچراغ
🔹رئیسکل دادگستری فارس: کیفرخواست ۱۱ عضو هسته اصلی حملات تروریستی داعش به حرم شاهچراغ (ع) صادر شد.
🔹این افراد که تحت عنوان هسته اصلی داعش در ایران شناخته میشدند، در سال گذشته دستگیر شده و در اختیار مقام قضایی قرار گرفتند.
🔹دستگیرشدگان از عوامل طراح عملیاتهای تروریستی متعدد از جمله حملات به حرم مطهر شاهچراغ (ع) بودند.
🔹دستگیری این عوامل با دستور قضایی و عملیات مشترک جامعه اطلاعاتی شامل اداره کل اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه فجر استان و سازمان اطلاعات فراجا استان انجام شد که این افراد در چند نقطه کشور دستگیر شده و به شیراز انتقال پیدا کردند.
🔹پس از دستگیری اولین مظنون، ۸ عامل دیگر نیز بلافاصله و ۳ متهم دیگر نیز پس از پیشرفت تحقیقات با دستور و هماهنگی مقام قضایی دستگیر شدند.
@orve313
9.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
♨️ بازتاب وسیع سخنان دیروز رهبر انقلاب در رسانه انگلیسی؛ پاسخهای قاطع کارشناس به مجری برنامه، پروژه ضد ایرانی بیبیسی را نقش بر آب کرد!
@orve313
پشت پرده
13 آبان تاریخ 3 واقعه بزرگ در ایران به خاطر گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان دانشآموز، این روز در تاریخ
#مطالعه
💢 حمام خون
قبل انقلاب توی تهران #محله_ای بود که معروف بود به محله نهم آبان! حالا چرا نهم آبان؟ چه اتفاقی افتاده بود؟
نهم آبان روز تولد #شاهزاده بود
به میممنت میلاد شاهزاده که بعد پدر باید همه کاره مملکت میشد این محله شد نهم آبان! حالا اهمیتش چیه؟
چرا بعد انقلاب نام این #محله شد ۱۳ آبان!؟
شاه دو تا #نخست_وزیر عوض کرده بود تا اوضاع آروم بشه، بعد بحران اقتصادی بوجود اومده در دولت هویدا، هویدا رو عزل کرد و منتقد همیشگی هویدا رو سر کار آورد. اون شخص کی بود؟
اون شخص، جمشید آموزگار که همیشه منتقد سیاستهای اقتصادی هویدا بود. و کابینه جدید تشکیل داد اسم کابینه ش رو گذاشت: کابینه نجات و مدیریت بحران اقتصادی
اما جواب نداد خیلی زود استعفا داد، بحران تندتر شد و کشیده شد به سال ۵۷ شاه این شخص جعفرشریف امامی رو سرکار آورد تا بتونه آشتی ملی ایجاد کنه
#شریف_امامی معروف بود به جعفر پنج درصد، چون شهرت داشت از همه شرکت های خارجی که میان ایران سهم و رشوه میگیره، مثل رشیدیان مثل ایادی و یزدانی شاه هم میدونست. شریف امامی اسم کابینه ش رو گذاشت آشتی ملی گفت: من با #آخوندها رابطه خوب دارم و مسالمت آمیز قضیه رو حل میکنم اول هم مشروب فروشی و کاباره رو بست اما ...
اما توی دولت شریف امامی دوتا فاجعه بزرگ اتفاق افتاد. قرار بود آشتی ملی بوجود بیاد اما حکومت نظامی شد: اولین فاجعه ۱۷ شهریور و اون کشتار وسیع مردم در #میدان_ژاله تهران، کمر دولت رو شکوند. دومی چی بود؟
دومی روز ۱۳ آبان سال ۵۷ بود
دانش آموزا که اکثرا بچه #دبیرستانی بودن برای حمایت از دانشجویان دانشگاه تهران اومدن سمت دانشگاه، دانشجوها توی دانشگاه بودن و دانش آموزا میخواستن وارد محوطه #دانشگاه بشن تا جمعیت یکی بشه
ارتش درگیر شد با بچه مدرسه ای ها
اول فقط گاز اشک آور بود
بعد #دانشجوها و مردم اومدن در دفاع از دانش آموزا، اما متاسفانه پنجاه و شش نفر دانش آموز توی روز ۱۳ آبان شهید شدن
۱۴ آبان #بیانیه دادن و اون روز رو بعنوان روز دانش آموز ثبت کردن، همون قبل انقلاب خودجوش این روز ثبت شد
بعد انقلاب هم منطقه نهم آبان که به اسم پسر شاه بود شد ۱۳ آبان
کوی ۱۳ آبان در ناحیه ۳ منطقه ۲۰ تهران
الان میشه
حالا جالب اینجاست که خانم سیده فرح دیبا همون #فرح_پهلوی بعدا مصاحبه کردن که مردم کشته نشدن چون ایشون میگه مردم گوسفند میاوردن نزدیک دانشگاه قربانی میکردن و خون گوسفند رو کف دست میزدن تا بگن شاه آدم کشته ولی ایشون جنازه های توی بهشت زهرا رو نمیدید
سِربرنی پژوهشگر و استاد دانشگاه سواس لندن توی کتابش از روز سیزدهم آبان سال ۵۷ با عنوان #حمام_خون یاد میکنه
Annabelle Sreberny (1985). The Power of Tradition: Communication and the Iranian Revolution. Columbia University
#علیرضا_زادبر
@orve313
#مطالعه
امروز سیزدهم آبان است.
مکرر به واقعه تسخیر سفارت آمریکا پرداخته ام
الان قصد تکرار آن مباحث را ندارم.
پرسشم این است: چرا در تاریخ و جامعه ایرانی از زمان فتحعلی شاه قاجار برای اعتراض به اجنبی محل تجمع و اعتراض مقابل سفارت روسیه، انگلستان و بعدتر آمریکا بود!؟
.
پرسش مهمی است. جامعه ایرانی پس از شکستهای متعدد از روس و انگلیس در دوره قاجار سرخورده بود. مایوس بود. استقلال کشور آسیب دیده و بخشهای مهمی با جنگ و بدون جنگ از کشور جدا شده بود. جامعه ایرانی تنها "مکان" و "موقعیت" که میتوانست عقده تحقیر ملی خود را تخلیه کند مقابل همین سفارت خانه ها بود.
نمونه اول:
پس از عهده نامه ترکمنچای
فردی که در نماینده روسیه تزاری بود به نام گریبایدف
بعنوان وزیرمختار و سفیر در ایران انتخاب شد
شاعر
نوازنده
نمایشنامه نویس
و بسیار اهل مشروب
حافظ منافع روسیه تزاری
طبق مفاد عهدنامه زنان مسلمان گرجی ساکن ایران، در حکم اسیر روسی بودند و باید به کشورشان بازمیگشتند.
گریبایدوف زنان مسلمان را در تهران در باغی جمع کرد
آنان را از شوهرانشان دور ساخت
تعرض شد
تا به روسیه بازگردند!
به غیرت مردان تهرانی برخورد.
آن زمان مجتهد بزرگ و اول تهران
فردی بود بنام "میرزا مسیح مجتهد تهرانی"
مردان تهرانی از او طلب فتوا کردند
فتوای شرف!
مردم به سفارت حمله کردند
چند ده هزار نفر
گریبایدوف مست، گفت ایرانی ها با سکه راضی میشوند
سکه پرتاب کردند
مردان عصبی وارد سفارت شدند
گریبایدوف را کشتند!
زمان فتحعلی شاه!
چرا؟
سفارت خانه اجنبی روس، انگلیس و آمریکا در نگاه ایرانیان محل تحقیر و سرخوردگی بود. محل توطئه بود و تنها مکان در دسترس برای اعتراض به اجنبی....
سابقه تحقیر ایرانیان مهم است
تحقیر شده بودیم
سال ۵۸ هم ترس تکرار آن تحقیر در دانشجویان بود.
آمریکا شاه را بالاخره برای درمان پس از مدتی آوارگی پذیرفت و اجازه ورود داد. ترس این بود: کودتا تکرار شود!
#علیرضا_زادبر
@orve313
.
♨️ صهیونیستها نامۀ کاغذی را جایگزین ایمیل کردند
🔹شبکه عبری کان گزارش داد که با توجه به تعداد زیاد درز اطلاعات بسیار محرمانه در اسرائیل، نهادهای امنیتی و نظامی این رژیم، انتقال اطلاعات و اسناد محرمانه از راههای الکترونیکی را متوقف کردهاند.
🔹در روش جدید، اطلاعات درون پاکت و بهوسیلۀ عامل انسانی به مقامات سیاسی منتقل خواهد شد.
پ ن : و این داستان ادامه دارد تا کم کم به هشتاد سال پیش برگردند
#اسرائیل_باید_محو_شود
@orve313
🌷 رهبر انقلاب ظهر امروز در جمع خانواده شهدای اخیر پدافند: شهادت این عزیزان به دلیل دفاع از کشور و ملت در مقابله مستقیم با رژیم صهیونی شهادت برجسته و مهمی است
✏️ حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز در دیدار خانوادههای شهدای نیروی پدافند هوایی ارتش که در شرارت اخیر رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند، مقام این شهدا را عالی دانستند و گفتند: همه شهدا در جایگاه ممتاز و در جوار پروردگار از نعمت الهی برخوردار هستند اما شهادت این عزیزان به دلیل دفاع از کشور و ملت در مقابله مستقیم با رژیم صهیونیستی که خبیثترین دشمن اسلام است، شهادت برجسته و مهمی است.
✏️ رهبر انقلاب همچنین برای خانوادههای این شهدا صبر و آرامش دل مسئلت کردند و افزودند: اجر خانوادههای شهدا از شهدا کمتر نیست.
🔹️در این دیدار خانوادههای شهیدان حمزه جهاندیده، محمد مهدی شاهرخیفر، مهدی نقوی و سجاد منصوری حضور داشتند. این شهیدان از کارکنان نیروی پدافند هوایی ارتش بودند که بامداد شنبه ۵ آبان در راستای دفاع از حریم امنیت ایران، حین عملیات مقابله با پرتابههای رژیم جنایتکار صهیونی به مقام والای شهادت نائل شدند. ۱۴۰۳/۸/۱۳
@orve313
🔻نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد شد / یکی دیگر از امضاکنندگان نامه تحقیرآمیز و ضدامنیت به اوباما، پست گرفت
❌️ استعلام این افرادِ تا بن دندان مخالف نظام!! برای تصدی چنین پست هایی چگونه تایید شده!؟
و اگر نشده اینها چگونه منصوب میشوند!؟
پ ن : به چشم خود #شورای_سقیفه و نتایج آن را دیدیم که چگونه خوبان به مسلخ رفته و ضد ارزشها به منصب
@orve313
فقط یک ابله میتونه یک اشتباه (اعتماد به امریکا) رو دو بار متوالی تکرار کنه!!
دوباره حرف از پاسخ ایران است و امریکا پیک خود را (وزیر خارجه عمان) همراه با پیام "به اسرائیل حمله نکنید تا آتشبس برقرار کنیم" فرستاده تا دوباره عده ای گوش مخملی با تعویق عملیات اجازه جنایات بیشتر به سگ هار و نجس منطقه بدهند!!
@orve313