👦 ⃟👧⇠¦ #مهارتهای_ارتباط_با_فرزند_بیش_فعال
🎒 ⃟✏️⇠¦ #جلسه_دهم/#بخش_هفتم
🎀ما خیلی نکات تو دوره مهارت ها داریم که نکات کلیدی و مهمه. مادری که دغدغه داره باید صوت مهارت ها و صوت کارگاه بیش فعالی رو دونه دونه چندبار گوش کنه.
🎀من خیلی از مادرها رو میشناسم که هر صوت رو سه بار یا چهار بار گوش میده.. نکته برداری میکنه. رو خودش کار میکنه. سرسری گوش نکنیم.
🎀 اینا حرف هایی نیست که من از خودم ابداع و اختراع کرده باشم. نه!!! حرف هایی هستش که تلفیقی از مفاهیم دینی و مبانی روانشناسی هست. خیلی از شما بزرگواران می تونید از اهل تخصص این فن کمک بگیرید. تو شهر هاتون روانپزشک و روانشناس های خیلی حاذق دارید. فوق دکترا دارید. میتونید فرصت دارید استفاده کنید. ولی یادمون نره یه سری نکات شاه کلیدن. شاه کلید و به هر قفلی بندازی باز میکنه. نکاتی که ما تو این دوره ده جلسه از کارگاه گفتیم اغلب شاه کلیدن .
🎀 بله یه سری زندگیها استثنائن، یه سری بچه ها استثنائن. بله یه سری بچه ها باید دارو مصرف کنن یه سری بچه ها نیاز نیست با همون رفتار درمانی والدین حل میشه. با بازی درمانی..با تفریح..با تحرک.. با ملاحظات تغذیه حل میشه.
🎀 ناامید نباشیم. ناامیدی یه جاهایی سمه. از همینجا و همین جایگاهی که هستیم با همین خطاهایی که داریم شروع کنیم. منم مثل شما خیلی خطا داشتم تو امر تربیت.. فکر نکنید که من گل و بلبل بودم ولی نباید ناامید باشیم. خدا خدای فرصت هاست .وقتی زنده ام دارم نفس میکشم بچم زنده است نفس میکشه یعنی فرصت بهم داده.
الفُرصَه تمُّر مرِّ السَحاب،
فرصت ها میگذرند مثل گذران ابرها .
🎀تا میتونیم به بچه های بیش فعال باید محبت و عشق و علاقه مان را نشون بدیم.
خدایا خودت شاهد باش من در همچین روز و ساعتی به این تعداد از بندگان خوب خودت که تو این کارگاه دور هم جمع شدیم بارها و بارها گفتم که مبنای تربیت ما باید کرامت نفس انسانی باشه..
باید محبت و توجه و ابراز علاقه باشه..خودت شاهد باش که این شاه کلید تربیت را من گفتم بارها..بارها التماس کردم که بچه بیش فعال ما تشنه توجه و محبت و ابراز علاقه ماست. تشنه اینه که دستشو بگیریم بگیم دورت بگردم عشقم. تو زندگیم رو روشن کردی نفسم. مامانی حتی کار اشتباه بکنی من شاید از کار اشتباهت ناراحت بشم ولی خودتو همیشه دوست دارم. همیشه موردتوجه منی..مورد علاقه منی. هیچی باعث نمیشه این محبت شدید من به خودت کم بشه. خدایا خودت شاهد باش که من این را گفتم .تو روز محشر دیگه هیچ کدوم از ما عذر نداریم. چرا چون یه بنده خاطی و خطاکاری مثل من اومد و گفت که محبت تو تربیت بچه های بیش فعال، ابراز محبت، گفتن؛ نوازش کلامی؛ نوازش لمسی این ها چقدر تو تربیت موثره. من اینها را گفتم دیگه باقیش با خود شما.
🎀سخته.. امتحان سخته.. به والله که سخته..من نمیگم آسونه.منتها خدا اول امتحان نمیگیره بعد درس بده. خدا اول درس میده بعد امتحان میگیره. اول به من توان پرورش و سر و کله زدن با یه بچه بیش فعال را داده بعد بهم بچه بیش فعال داده. خدای متعال نعوذبالله اول به من بچه بیش فعال نداده که بعد بگه نعوذبالله نعوذ بالله بگه حالا چیکار کنیم چیکار نکنیم ملایکه من فکر کنید من به این بچه بیش فعال دادم چیکارش کنم. نعوذبالله! اول میگه فلانی تو ظرفیت و گنجایش وسیع روحی داری برای تربیت این بچه بیش فعال..، برای مدیریت و هندل کردن این شرایط خاص و تو رو با این امتحان می کنم.
🎀چرا ما فکر می کنیم بچه بیش فعال داشتن فقط عذابه؟ یه فرصته... یه جاهایی واقعا اگر درمانده میشیم باید از مشاور کمک بگیریم. نوجوانان بیش فعال یه جاهایی باید خودشون مشاوره حضوری برن. حضوری خیلی مهمه. مشاورینی هم که داریم برا بچه هامون انتخاب میکنیم هم تخصص داشته باشند هم تعهد. چقدر مشاورین دارن با سبک باورهای غربی مشاوره میدن و بسیاری از حرام های الهی را دارند حلال جلوه میدن. برای نوجوان ها مشاور اگر انتخاب می کنید تو هرشهری تو هر استانی هستید سعی کنید هم تخصص داشته باشه هم این که تعهد دینی داشته باشه. وجدان الهی داشته باشه.
🎀 یه جاهایی واقعاً به بن بست میخوری اشکال نداره هم خودت مشاوره بگیر هم بچت ببرش مشاوره. گاهی اوقات بچه با مشاور حرف بزنه تخلیه میشه. چرا چون حرف های پدر و مادر یه جاهایی براشون تکراری شده.
🎀پس تو این امتحان الهی انشالله که همه مون سربلند باشیم .
🎀 انشالله که خدای متعال بهترین هارو براتون رقم بزنه .انشاالله که نظر ویژه آقا صاحب الزمان و آقا اباعبدالله الحسین شامل زندگیمون بشه و آخر عاقبت خودمان و فرزندانمان ختم به خیر و سعادت بشه انشالله.. به برکت صلوات بر محمد و آل محمد
الهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
و آخر دعوانا أن الحمد لله رب العالمین.
پایان(7)
🦋 #استاد_مهرفرزی
کارشناس خــ🌱 ـــانواده
•••🌸 ⃟ ❁ ⃟ ⃟اللھمعجݪاللولیڪاݪـفࢪج ⃟ ⃟ ❁ ⃟ 🌸•••
↬🔗📋@ostad_Mehrfarzi_1
بیش فعالی استاد مهرفرزی.pdf
1.33M
🔹فایل متنی جلسات بیش فعالی
👦⃟👧¦⇠#بیش_فعالی
🦋 #استاد_مهرفرزی
کارشناس خــ🌱 ـــانواده
•••🌸 ⃟ ❁ ⃟ ⃟اللھمعجݪاللولیڪاݪـفࢪج ⃟ ⃟ ❁ ⃟ 🌸•••
↬🔗📋@ostad_Mehrfarzi_1
12.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 چگونه فرزندانی باشخصیت تربیت کنیم؟
🔻با این غفلت ساده در حق بچهها جنایت نکنیم...
#تصویری
@Panahian_ir
↬🔗📋@ostad_Mehrfarzi_1
5.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☺️😊😍☺️😊😍☺️😊😍
دین همان محبت است، و محبت همان دین.( امام باقر عليهالسلام )
😊😊☺️☺️☺️❤️❤️❤️❤️❤️
@ostad_shojae
❀✾••🕊◍⃟♥️🕊❀✾••
↬🔗📋@ostad_Mehrfarzi_1
مهارت های مهرورزان
☘#خلاصه_جلسه_سیزدهم☘ (بخش یازدهم) 🎀یه سری از اسباب بازی ها هستن که مثل این برج های حلقه ای. این اس
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
☘#خلاصه_جلسه_چهاردهم☘
(بخش اول)
مهارت های زندگی👨👩👧👦
🎀ما این جلسه قول داده بودیم که در مورد خود بازی صحبت کنیم.
⁉️ببینید رشد چیه؟ ❓
✅هر انسانی از بدو تولدش تا انتهای زندگی در توقف نیست. داره رشد انجام میده.
هر کدوم از ما در هر سن و سالی که هستیم داریم رشد میکنیم. تا زمانی که سن بلوغ بچه ها اتفاق نیفتاده، روند رشدشون تدریجی هست. زمانی که بلوغ بچه ها در دوران نوجوانی اتفاق میافته رشد به صورت انفجاری اتفاق میدفته و یکدفعه ظرف یک سال میبینید که مثلاً دست و پای بچه دراز شد... اعضای صورتش ، بینیش... که در مورد این موضوع و تغییراتی که در ظاهر نوجوان اتفاق می افتد و چقدر این تغییرات اون ها را اذیت میکنه انشاالله در دوره نوجوان برای مادرانی که بچه های نوجوان دارند توضیح میدیم. ی
🎀 حتی بعد از دوره بلوغ هم ما می بینیم که بدن ما درسته که رشد ظاهریش متوقف شده ولی باز هم رشد موها، رشد بینی و گوش و اینها ادامه داره. علاوه بر این رشد روحی و معنوی ما هم ادامه داره.
🎀نگاه ما به رشد چه جور نگاهی هستش؟ ما به رشد بچه هامون دو جور میتونیم نگاه کنیم.
1⃣ یک جور که بچه ها رو مثل یک گِل فرض کنیم و بگیم که همه چیز دست منِ مادره،همه چیز دست منِ پدره، بیام و هرجور که دوست دارم دستم رو خیس کنم و این گِل رو حالت بدم... شکل بدم.همه چیز رو دست خودمون فرض می کنیم. دست عوامل خارجی و محیطی فرض می کنیم.
2⃣یا اینکه بیایم بگیم بچه من مثل یک گُل ه. من باغبان این گُل هستم. من تنها کاری که می کنم هیچ دخالتی در روان و شخصیت بچه نمی کنم. تنها کاری که می کنم این هست که محیط را فراهم می کنم تا استعدادهای بالقوه این بچه من تبدیل بشه به استعدادهای بالفعل.
🎀 این خیلی مهمه که ما به بچه مون به چشم یک گِل که میخوایم اون را به زور حالت بدیم و تبدیل کنیم به اون بچه ای که خودمون دوست داریم نگاه کنیم.
🎀یا فرزندمون رو انسانی فرض کنیم با کرامت... با عزت نفس.... که ما فقط وظیفه نگهبانی از این گُل را به عهده داریم.
🎀 اگر ما بخواهیم تقسیم بندی بکنیم و بگیم که مراحل رشد انسان از صفر سالگی تا ۱۸ سالگی به چند دوره تقسیم میشه، در بین نظریات مختلفی که گفته شده یکی از نظرات، نظرات ژان پیاژه هست که در مورد مراحل رشد انسان صفر تا ۱۸ سالگیش خیلی نظریه مهمی هست. کل دنیا داره تدریس میشه.خیلی بهش بها میدن و جزو نظریاتی هستش که تقریبا میشه گفت قابل قبول هستش در زمینه روانشناسی و رشد کودکان.
🎀 ژان پیاژه مراحل رشد بچه تا نوجوانی روبه چهار دوره و چهار مرحله تقسیم میکنه.شاید الان این چیزی که دارم میگم یک مسئله حفظی و فرار باشه.
🎀 اما اون چیزی که می خوام از گفتن این چهار تا بگم خیلی نکتهی مهمیه. ژان پیاژه میگه که بچه ها به چهار دوره تقسیم میشن بین ۰ تا ۱۸ سالگیشون.
1⃣دوره اول دوره ۰ تا ۲ سالگیه. یعنی بچه هایی که به دنیا میان تا دو سالگی، دوره "حسی حرکتی" نام داره. یعنی بچه ها از طریق حس خودشون و از طریق حرکت دنیا و آدمهای اطرافشون رو میشناسند.
❓ یعنی چی؟
✅ یعنی بچه من از طریق حواس پنجگانه ی خودش، یعنی از طریق چشیدن.. بو کردن.. دیدن.. شنیدن و لمس کردن، آدم های اطراف خودش و وسایل اطرافش و میتون بشناسه.
🎀 علاوه بر دوره حسی ؛حرکتی هم هست. یعنی لازمه ی بچه های صفر تا ۲ ساله این هستش که باید حرکت شون و جنبوجوش شون زیاد باشه.
🎀پس یکی از ویژگی های بچه های ۰ تا ۲ ساله این هستش که در دوره حسی حرکتی هستند و از طریق حس خودشون دنیا را می شناسند و بخاطر همین که میخوان همه چی رو بشناسن اونها رو میزارن دهنشون. بعد مادر میزنه رو دست بچه ش میگه
❌کثیفه این رو نخور .
چقدر سر اینکه بچه چیزی رو دهنش میزاره مدام من تماس دارم. میگه
❌ کنترل رو میزاره تو دهنش..
❌گوشی رو میزاره تو دهنش.ِ
❌هرچی می خوام به بچه ۰ تا ۲ سال م حالی کنم که این کثیفه متوجه نمیشه.
میگم اون متوجه نمیشه ، چون تو ۰ تا ۲ سالگی هست و اتفاقاً در این سن بچه از طریق حس و حرکتش دنیا رو میشناسه. شما توقع دارید که آتیش دستتون رو نسوزونه ؟ آتیش خاصیتش سوزوندنه. بچه ۰ تا ۲ سال خاصیتش این هستش که از طریق حس و حرکت دنیای اطرافش رو بشناسه.
🌺استاد خانم مهرفرزی(مدرس و مشاور حوزه ی خانواده)🍃
《کانال مهارت های زندگی》👇
@ostad_Mehrfarzi_1
ادامه دارد(1)
مهارت های مهرورزان
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹 ☘#خلاصه_جلسه_چهاردهم☘ (بخش اول) مهارت های زندگی👨👩👧👦 🎀ما این جلسه قول
☘#خلاصه_جلسه_چهاردهم☘
(بخش دوم)
🎀دوره دوم دوره ۲ تا ۶ سالگی. دورهی"ادراکی حرکتی" .
یعنی بچه ها از طریق ادراکِ خودشون و از طریق حرکت و جنب و جوش خودشون اطرافشان را میشناسند.
❓ ادراک یعنی چی؟
✅ یعنی درک کردن محیط اطراف.
ادراک، خوندن و نوشتن منظور ما نیست ها. یعنی شناخت اطراف. ما میایم میگیم که بچه های زیر ۷ سال به هیچ وجه تحت آموزش مستقیم نباید قرار بگیرند. آموزش مستقیم نباید براشون اتفاق بیفته. این رو اسلام گفته. گفته تا هفت سالگی بچه سید و سرور هست. خیلی جالبه ژان پیاژه هم که یکی از بزرگترین روانشناسان هست میاد میگه که بچه ها ۲ تا ۶ سالگی ادراک و شناخت پیدا می کنند. اما این ادراک و شناخت از طریق آموزش مستقیم؛ حفظیات یا یاد دادن اطلاعات عمومی براشون اتفاق نمیافته.
🎀پس این ادراک یعنی شناخت دنیای اطراف در ۲ تا ۶ سالگی چه جوری اتفاق میفته؟ با بازی کردن.
بچه ها ۲ تا ۶ سالگی انواع و اقسام بازی ها رو انجام میدن و از طریق اون بازی ها هست که اطرافشان را می شناسند.
🎀یکی از مادرهای گروه در پی وی گفته بود که من بچه من دوسال و نیمشه و مدام از من بازی میخواد. من نمیدونم واقعاً چه کار باید بکنم. خیلی باهاش بازی می کنم. ببینید اولاً این نکته ی خیلی مهمیه که ما بدونیم بچه های ما مابین سن ۲ تا ۶ سالگی بازی کردن از اکسیژن هوا و از آب و غذایی که براشون مهیا میکنیم مهمتره. ما صبح که بلند میشیم میریم دست و صورتمون رو میشوریم. دستشویی میریم. صبحانه می خوریم و به کارها می رسیم.ولی بچه ها چون تو دوره ادراکی حرکتی هستند در ۲ تا ۶ سالگی،
❌ دست و صورت شستن رو دست و صورت شستن فرض نمی کنند... میان دست و صورت شستن بازی فرض می کنند.
دستشویی بازی تو ذهنشون هست.
صبحانه خوردن بازی. کار بازی. همه چیز رو یک بازی میبینن و این بچه واقعاً تشنه بازی هست. منتها ما اوردیم بچه هارو چپوندیم تو یک قوطی کبریت به اسم آپارتمان و به بهانه اینکه
❌هیس پایینی اعتراض میکنه.
❌ همسایه بالایی اعتراض میکنه.
❌همسایه روبرویی اعتراض میکنه ..حتی
به بچمون اجازه توپ بازی هم نمیدیم.
🎀 توپ یکی از مهمترین اسباب های بازی هست که یک بچه باید داشته باشه. یک سره هم باید این توپ را به زمین بکوبه. بکوبه این ور اونور تا لذت ببره.. هیجان ببرهِ..
🎀من خودم زمانی که تو آپارتمان زندگی می کردم، این هم که میگم نه اینکه بگم من خوب رفتار می کردم ..عالی برخورد می کردم.. نه!!! من هم مثل همه مادرها خیلی خطا ها دارم که همزمان با هر دوره ای که می گذارم سعی می کنم خطا های خودم رو اصلاح کنم. زمانی که من در آپارتمان زندگی میکردم واقعاً به خاطر اینکه زندگی در آپارتمان سخته برای بچه ها غیر قابل تحمله مثل قفس میمونه ؛ بچه هام رو سعی میکردم حداقل می بردم کوچه.. میبردم خیابون... تا حداقل تو این فضای گرفته آپارتمان نباشند.. محدود نباشند، به خاطر ایجاد سر و صدا.
🎀 بچه های ما نیاز دارند که بازی های هیجانی انجام بدن. بازی های هیجانی هم قطعاً سر و صدا داره . هر نوع بازی هیجانی که بچه های ما انجام بدن و حالشون رو خوب کنه و نشاط شون رو زیاد بکنه براشون واجبه.
🎀 بچه ها دو تا ۶ سالگی ادراک شون... شناخت شون... نسبت به اطراف شان با بازی و حرکت ه. اگر شما بچه ای سراغ دارید که بچه مودبیه ..ساکته وزیاد بازی نمیکنه باید به سلامت عقلی و جسمی این بچه شک کرد و خیلی جالبه دو تا مورد از مواردی که اساتید ما به ما مثال میزدن میگفتند که خوب این مورد که اومده بود برای مشاوره و می گفت بچه من خیلی ساکته.. بچه حول و حوش دوسال و دو ماهش بود. یک مورد دیگه هم مثل همین مورد بچه سه سالش بود. گفتن ما هر دو مورد دیدیم بچه قشنگ یک گوشه نشسته یک ماشین داره رو زمین میکشه یا با کاغذ ساعت ها بازی میکنه. میگه بچه رو برای آزمایش های تشخیصی فرستادیم و مشخص شد هر دو بچه از نظر مغزی مشکل دارند.
🎀ببینید بچه ای که از نظر مغزی و جسمی سالم هست یکسره آتیش میسوزونه. یکسره داره میشکنه.. یکسره داره خراب میکنهِ.. یکسره داره ورجه ورجه میکنه.. یک جا نمیشینه..
🎀یک سری بچه ها هستند که بچه های درون گرایی هستند. این بچه ها اذیتشون کمتره ولی حتی همین بچه های درونگرا هم بین ۲ تا ۶ سالگی نیاز مبرم به حرکت و بازی دارند.
🌺استاد خانم مهرفرزی(مدرس و مشاور حوزه ی خانواده)🍃
《کانال مهارت های زندگی》👇
@ostad_Mehrfarzi_1
ادامه دارد(2)