💠قسمتی از زندگینامه امام جواد(علیه السلام)
🔴سیاست خلفای #عباسی با سیاست #اُمَویها فرق داشت. امویها خشنتر بودند ولی عباسی ها موذیتر بودند یعنی سیاستمدارانهتر عمل میکردند که فقط عده قلیلی میتوانستند دست سیاست اینها را بخوانند.
یکی از کارهایی که اینها میکردند این بود که چون میخواستند ائمّـه(علیهم السلام) را تحت نظر داشته باشند، به زور و اجبار، به آنها تحمیل میکردند که باید با این یکی از دخترانمان ازدواج کنی! بعد که ازدواج میکردند، میگفتند: دختر ما و داماد ما باید همین جا کنار خودمان باشند! برای این که به یک شکلی که مردم نفهمند آنها را تحت نظر و تحت مراقبت شدید و اذیت شدید داشته باشند. ‼️
#معتصم بالاخره سبب شد که همسر امام جواد(ع) یعنی امّ الفضل (دختر مامون) امام را مسموم کرد، آن هم با یک وضع خیلی ناراحتکنندهای. و چون برای همه مسمومکنندهها معلوم و محرَز بود که دستور خلیفه بوده، جرأت این که بدن امام را دفن کنند، نداشتند.
حتی معتصم دستور داد: بدنش را بیندازید در کوچه. دو سه روز بدن امام در میان کوچه افتاده بود. بعد به معتصم خبر دادند که یک وضع خارقالعادهای پیش آمده. هر میتی اگر سه چهار روز روی زمین افتاده باشد بدنش عفونت پیدا میکند و بدن این مرد روز به روز بر بوی خوشش افزوده میشود، و اگر مردم این موضوع را بفهمند اوضاع خیلی بد میشود.
این بود که خودش زودتر اجازه داد بدن امام را دفن کنند.
وجود مقدسش را در کنار جدّش موسی بن جعفر(ع) در همین محل معروف یعنی کاظمین(علیهما السلام) دفن کردند. و حالت ایشان از این جهت، تأسّی داشت به جدّ بزرگوارشان حسین بن علی(ع) که فرمود: مُلْقاً ثَلاثاً بِلا غُسْلٍ وَ لا کفَنٍ. و لا حول و لا قوّة الّا بالله العلی العظیم.
ام فضل بعد از خوراندن زهر به حضرت امام جواد(ع)،پشیمان شد و گریه کرد! حضرت به او فرمود چرا گریه میکنی؟ اکنون گریه تو سودی ندارد. این را بدان به سبب این جنایت به دردی مبتلا میشوی که هرگز علاج ندارد و به چنان تنگدستی افتی که جبران پذیر نباشد.
بعد از آن ام فضل به دردی مبتلا شد همه اموالش را برای معالجه آن صرف کرد ولی سودی نبخشید و با نکبت ترین وضع به هلاکت رسید.
در شهادت حضرت علاوه بر ام فضل،جعفر برادرش و معتصَم نقش داشتند.
جعفر نیز در حال مستی به چاه افتاد و جسدش را از آن بیرون آوردند و معتصم خلافتش ۶ماه بیشتر طول نکشید.
و این بود سر انجام قاتلین حضرت امام جواد(علیه السلام)❗️
#شهادت_جواد_الأئمه(ع)
🏴شهادت امام جواد(ع) تسلیت باد🏴
سائل، شبی که زائر باب المراد شد
تسبیح وار، گرم دمِ "یا جواد" شد
در اولین قدم به مراد دلش رسید...
سائل دمی که ساجد بابالجواد شد
حضرت آیت الله جوادی آملی (حفظه الله:
تفسير و نشر معارف قرآن و اهل بيت مهمترين رسالت امام جواد(ع)
آخر ذیالقعده مصادف با شهادت جانسوز ابن الرضا حضرت جواد الأئمه(ع) میباشد. آن حضرت در مدت کوتاه عمر شریف خود توانستند پرسشهای کثیر و مکرر افراد معاند و مغرض و نیز علاقمندان به معارف الهی را بطور کامل پاسخ گفته و چشمهای همگان را بسوی مقام رفیع امامت خیره سازند.
وقتی وجود مبارك امام جواد(سلام الله علیه) در دوران كودكی به مقام شامخ امامت رسید به او عرض كردند كه مگر كودك به مقام شامخی میرسد مثل نبوت یا امامت؟ فرمود: ﴿وَ آتَیناهُ الْحُكْمَ صَبِیاً﴾ كه در قرآن میخوانید این سند آن است كه اگر كسی از علم لدنی برخوردار باشد ذات اقدس الهی چنین سمتی را به او عطا میكند. بعد وقتی وارد فضای جامعه شدند مهمترین كارشان تفسیر قرآن و نشر معارف قرآن و اهل بیت بود.
ایشان در ادامه به تفسیر آیه ای از قرآن کریم در رابطه با بررسی آراء مختلف مکتب های گوناگون از لسان نورانی امام نهم(ع) پرداخته و ابراز داشتند: خدای سبحان در قرآن كریم در سوره «زمر» به همه ما امر كرد و بشارت داد و فرمود: آنها كه مكتبهای گوناگون آراء مختلف را بررسی میكنند و بهترینش را برمیگزینند به آنها مژده بده ﴿فَبَشِّرْ عِبادِ ٭ الَّذینَ یسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ﴾ وجود مبارك امام جواد(ع) برای تبیین این گونه از آیات به همه ما فرمود:
🔹 هركس گوش به حرف گویندهای میدهد دارد او را عبادت میكند! منظور از این گفتن، تنها گفتن در قبال نوشتن یا رفتن و مانند آن نیست، بلکه اعمال و نوشته دیگران را نیز شامل می شود؛ فرمود اگر كسی گوش به حرف كسی بدهد، مقاله كسی را نگاه كند، روزنامه كسی را، سخن كسی را گوش بدهد، كه بخواهد آن را بپذیرد باید بداند دارد او را عبادت میكند اگر او انشاءالله از خدا و پیغمبر بگوید، این كار او عبادت خداست و اطاعت پیغمبر، اگر خدای ناكرده او باطل میگوید او دارد شیطان را عبادت میكند. لذا این حدیث نورانی به این نكته اشاره دارد كه هرگز نباید هیچ نوشتار و گفتار و سخنی را بدون تحقیق و تفحّص بپذیریم.
#تاریخ_اهلبیت (ع)
#حضرت_امام_جواد_علیه_السلام
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«وجود مبارك #امام_جواد(سلام الله عليه) كه در آستانه شهادت آن حضرت هستيم، وقتی به حضرت عرض كردند «أَوْصِنِي»؛ ما را نصيحت و موعظه كن! فرمود: «وَ اعْلَمْ أَنَّكَ لَنْ تَخْلُو مِنْ عَيْنِ اللهِ فَانْظُرْ كَيْفَ تَكُونُ»[۱]
فرمود تو بدان در مشهد و محضر و حضور خدای سبحان هستی، حالا ببين داری چه كار می كنی"
[۱] تحف العقول، ص۴۵۵