eitaa logo
🇱🇧فن امینی خواه
426 دنبال‌کننده
1.2هزار عکس
181 ویدیو
93 فایل
اى خداوندى كه واپس نمى‏‌زنى ارمغانى را كه به پيشگاهت آرند، هر چند خرد و بى‏‌مقدار باشد، و هيچ كارى را بى‏‌اجر نمى‏‌گذارى، هر چند ناچيز باشد. اى خداوندى كه اندك عملى را مى‏‌پذيرى و بر آن پاداش میدهی. کانال دوم: https://eitaa.com/mahsolaat_farhangi_saaleh
مشاهده در ایتا
دانلود
﷽ 🔘 وقتی امتحان سخت شد 🔰 خداوند در سوره عنکبوت می‌فرماید: «آیا مردم گمان کرده‌اند که به حال خود رها می‌شوند همین که بگویند ایمان آوردیم، و مورد آزمون قرار نمی‌گیرند؟» ✍️🏻 خداوند مؤمنان را برای آشکار شدن صدق ایمانشان می‌آزماید. این امتحانات، به‌ویژه در شرایط پیش از ظهور، سخت‌تر می‌شود؛ مخصوصاً برای کسانی که محبت امام زمان(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) را ادعا می‌کنند. ⬅️ عمل به خودی خود ارزش ندارد؛ صداقت و پایداری در ایمان مهم است. مثل داستان حضرت ابراهیم(علیه‌السلام)، که مأمور قربانی کردن اسماعیل شد. خدا به خون اسماعیل نیازی نداشت؛ بلکه صدق و تسلیم ابراهیم را می‌خواست. 🔖صدق واقعی کجا محک می‌خورد؟ در امید به لقاء الهی. ایمان واقعی آن ایمانی است که از درون انسان، شوق به ملاقات خدا می‌جوشد و می‌رویَد. وقتی ایمان در دل جا می‌گیرد، اگر دل سالم باشد، نه بیمار، شوق لقاء الهی در آن شعله‌ور می‌شود. دل سالم نه‌تنها آماده است، بلکه بی‌تاب و مشتاق است. ▫️مثل حاج قاسم در شب آخر، که بی‌تاب بود، همه را واسطه می‌کرد و هرجا می‌توانست تیری می‌انداخت تا زودتر برسد. این همان صدق است. 📌 برگرفته از جلسات «به وقت شام، قبیله سلمان»
🔖 فدکیه دفاع از حقیقت در برابر تحریف تاریخ ✍️ مقاله‌ی «فدکیه؛ دفاع از حقیقت در برابر تحریف‌های تاریخ» به بررسی خطبه فدکیه حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها می‌پردازد. این خطبه، حاوی پیام‌های توحیدی، نبوی و اجتماعی است که در آن حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها با بیانی قاطع از حق خود دفاع کرده و تحریف‌های تاریخی را آشکار می‌کند. 📖 این مقاله به اهمیت این خطبه در حفظ اصول دین و دفاع از حقیقت اشاره می‌کند. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مطلب کامل را از لینک زیر بخوانید: [مطالعه مقاله](https://qudsonline.ir/xbPpR)
🔰 مثل نوح، موسی و عیسی ✍️🏻 سدیر صیرفی نقل می‌کند: به همراه مفضل بن عمر، داوود بن کثیر رقی، ابوبصیر و ابان بن تغلب به حضور امام صادق(علیه‌السلام) رسیدیم. دیدیم حضرت بر خاک نشسته‌اند، عبای ساده‌ای به تن داشتند، و دستشان را روی زمین گذاشته و همچون مادری که جوانش را از دست داده، با سوز دل ناله می‌کردند. اشک از چهره مبارکشان جاری بود و غم سنگینی تمام وجودشان را فرا گرفته بود. ▫️حضرت می‌فرمودند: سید من! غیبت تو آرامش را از من گرفته، قلبم را از قرار انداخته، و مرا گرفتار مصیبت‌هایی کرده که پایان ندارد. این غم سراسر وجود مرا پر کرده است. ▫️ما از این حال متأثر و نگران شدیم و پرسیدیم: آقا جان، چه حادثه‌ای قلب شما را این‌گونه سوزانده است؟ ▫️حضرت فرمودند: صبح امروز در کتاب جفر دیدم که غیبت طولانی امام قائم(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) چه فتنه‌هایی به پا خواهد کرد. دیدم بسیاری از شیعیان در این دوران مرتد می‌شوند، و شک و انکار، دل‌ها و ایمان‌ها را می‌لرزاند. ⬅️ سپس حضرت، غیبت امام زمان(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) را به داستان سه پیامبر تشبیه فرمودند: 1️⃣ تولد ایشان شبیه موسی(علیه‌السلام): همان‌گونه که فرعون برای جلوگیری از تولد موسی(علیه‌السلام)، نوزادان را کشت، دشمنان اهل‌بیت نیز برای جلوگیری از تولد قائم آل محمد تلاش کردند، اما اراده خداوند بر تحقق آن بود. 2️⃣ غیبت ایشان شبیه عیسی(علیه‌السلام): همان‌گونه که مردم درباره حضرت عیسی دچار شک و شبهه شدند، درباره امام زمان(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) هم اختلافاتی رخ خواهد داد؛ عده‌ای خواهند گفت به دنیا نیامده، یا از دنیا رفته، و عده‌ای دیگر عقاید انحرافی مطرح خواهند کرد. 3️⃣ طول غیبت شبیه نوح(علیه‌السلام): وقتی حضرت نوح(علیه‌السلام) از خداوند درخواست عقوبت کرد، خداوند جبرئیل را با هفت دانه فرستاد. جبرئیل گفت: یا نبی‌الله! خداوند به تو می‌فرماید این مردم، بندگان من هستند و من نمی‌خواهم سریعاً آنها را با صاعقه نابود کنم. مگر آنکه حجت بر آنها تمام شود و دعوت تو کامل گردد. این دانه‌ها را بکار و تا زمانی که این درختان به ثمر برسند و آماده شوند، به دعوت و تلاش خود ادامه بده. ✍️🏻 طولانی شدن غیبت امام زمان(عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) هم مانند تأخیر عذاب در دوران نوح(علیه‌السلام) است. خداوند می‌خواهد حجت بر مردم تمام شود، دعوت کامل شود و زمینه برای ظهور فراهم شود. غیبت شیخ طوسی، ج۱، ص۱۶۷. 📌 برگرفته از جلسات «به وقت شام، قبیله سلمان»
﷽ 🔰 چرا ایشان را مهدی می‌نامند؟! در روایت دارد که امام زمان را به نام مهدی می‌نامند؛ «لِأنّه يَهدي إلى كلِّ أمرٍ خَفيٍّ» [1] چون وقتی حضرت بیایند، هرآنچه را مخفی بوده ‌آشکار می‌کنند و مردم را هدایت می‌کنند به سمت هرآنچه تا آن زمان مخفی بوده و در رأس آن‌ها خودشان بوده‌اند. حضرت از اول که به دنیا آمدند مخفی بودند، مادرشان مخفیانه باردار شدند، مخفیانه زایمان کردند و حضرت مخفیانه رشد کردند و بعد هم غیبت کردند. 🔖چرا می‌گویند مهدی؟ چون هدایت می‌کند به هر امر مخفی. یکی از امور مخفی همان تابوتی است که برای یهودیان مخفی است و هرآنچه می‌گردند آن را پیدا نمی‌کنند. یکی دیگر از آن‌ها تورات و انجیل اصلی و تحریف‌‌نشده است. [1] غیبت طوسی، ص۴۷۹. 📌 برگرفته از جلسات «به وقت شام، عرصه شام، عرصه ماشیح»
متن به وقت شام جلسه سوم.pdf
412.3K
🔖 ✍️ سخنرانی به وقت شام، فصل اول، جلسه سوم
﷽ 🔰 بدحجابی و خطر براندازی اجتماعی ✍️🏻 علامه طباطبایی(رحمة‌الله‌علیه) می‌‌فرمایند: یکی از عوامل اصلی و جدی که بقای انسان در دنیا را تضمین می‌کند، جاذبه‌ای است که خداوند به زن عطا کرده و عامل بقای نسل است. خداوند به همین خاطر، اهرم قوی‌ای به نام جاذبه زن را قرار داده است. حال اگر از این جاذبه سوء استفاده شود، این خود ظلمی بزرگ است و باید به آن توجه کرد. ✍️🏻 بدحجابی به خودی خود گناه کبیره محسوب نمی‌شود، اما گناهان صغیره می‌توانند به گناه کبیره تبدیل شوند. مثلاً اگر خانمی به دلیل لجاجت، پوشش خود را نادیده بگیرد، این بی‌حجابی می‌شود گناه کبیره. ⬅️ یکی از تبعات اجتماعی بدحجابی، براندازی اجتماعی است که به ساختارهای سیاسی و اجتماعی آسیب می‌زند و همبستگی دینی میان مؤمنین را تضعیف می‌کند. ▫️در تاریخ، در مواجهه با جریان تنباکو دیدیم که انگلیسی‌ها تحت پوشش واردات تنباکو سلاح‌های سنگین وارد کشور کردند و به تضعیف جامعه اسلامی پرداختند. به همین ترتیب، امروز زیر سایه مسأله حجاب و گشت ارشاد، ساختارهای اجتماعی دچار آسیب شده و براندازی‌ بدون تیر و تفنگ رخ می‌دهد. تنباکو در آن زمان حلال بود، اما بی‌حجابی به خودی خود حرام است و در زیر سایه حجاب، همان نقشه‌ای در حال پی‌ریزی است که در گذشته با تنباکو بر ما تحمیل شد، البته با شدت بیشتر. 📌 برگرفته از جلسات «جهاد با نفس»
✍️ هر انتخاب؛ یک عاشورا * همه دعواها بر سر طاعت و معصیت خداست... 📌 برگرفته از جلسات « آنِ مانایی، تفسیر سوره محمد»
﷽ 🔰 افشای زمان ظهور؛ مانعی بر تحقق آن ✍️🏻 ابوبصیر از امام صادق(علیه‌السلام) می‌پرسد: «آیا برای این امر ظهور، زمانی تعیین شده است که ما را آسوده کند؟» امام فرمودند: «بله، اما شما آن را افشا کردید و خداوند آن را به تأخیر انداخت.» [1] ✍️🏻 در روایتی دیگر، امام صادق(علیه‌السلام) می‌فرمایند: «قرار بود ظهور در سال ۱۴۰ هجری رخ دهد، اما شما این خبر را منتشر کردید و خداوند آن را به تأخیر انداخت.» [2] ⬅️ این روایات نشان می‌دهند که افشای اسرار الهی و تطبیق زمان ظهور بدون علم یقینی، می‌تواند روند تحقق آن را به تأخیر بیندازد. حتی اگر علم قطعی هم وجود داشته باشد، نباید زمان ظهور را آشکار کرد، چراکه افشای آن سبب عقب افتادن این امر بزرگ می‌شود. [1] الغیبة نعمانی، ج ۱، ص ۲۸۸. [2] الغیبة نعمانی، ج ۱، ص ۲۹۲. 📌 برگرفته از جلسات «به وقت شام، قبیله سلمان»
✍️ وصال، پاداش آینه‌ها * اگر آینه نباشی راهت نمی‌دهند... 📌برگرفته از جلسات «آنِ مانایی، تفسیر سوره محمد»
﷽ 🔰 دوراهی اصلی ✍️🏻 همه دعواها سر طاعت خدا و معصیت خداست. در هر معرکه‌ای که معصیت خدا را انتخاب کردی، در واقع دشمن امام حسین را انتخاب کرده‌ای. امام حسین(علیه‌السلام) چیزی جدا از طاعت خدا نیست و یزید و معاویه نیز چیزی جدا از معصیت خدا نیستند. کارکردشان این است که دعوت به معصیت خدا می‌کنند، در حالی که کارکرد امام و پیغمبر دعوت به اطاعت از خداست. ⬅️ البته ممکن است کسی معصیتی انجام دهد ولی به تعبیر امام سجاد(علیه‌السلام)، از سر جهل و اشتباه باشد، چنین کسی وقتی متوجه شود برمی‌گردد و جبران می‌کند. چنین کسی دشمنی ندارد، نه با خدا نه با اهل بیت. 📌 برگرفته از جلسات «آنِ مانایی، تفسیر سوره محمد »
﷽ 🔰 ید‌الله؛ آینه‌ای برای وصال خدا ✍️🏻 در قیامت، یکی از معیارهای نزدیک شدن انسان به درگاه خداوند این است که دست انسان در عمل چه کرده است. این یکی از نقاط عطفی‌ست که از این طریق می‌توانیم خلیفه و آینه خدا شویم. ⬅️ خداوند در ملاقات خود، تنها جمال خود را می‌پذیرد و غیر او از نظر حق باطل است. ✍️🏻 آیات عمیق عرفانی قرآن، بخصوص «وَلَٰكِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ وَ مَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ» (سوره انفال، آیه۱۷)، به ما یادآوری می‌کند که هر عملی که ما انجام می‌دهیم، بایستی همچون دست خدا باشد. و در میدان نبرد با دشمنان خدا باید به یدالله تبدیل شود. ▫️به‌عنوان نمونه، سیدحسن نصرالله، شخصی است که همواره در مسیر حمایت از مظلومان دست خدا بوده است. در زمان اقتضا، دستش به حمایت از یتیمان و مظلومان و در دیگر اوقات علیه دشمنان عمل می‌کرد. این چنین افرادی، در وقت شهادت به مقام رفیع وصال الهی می‌رسند. ▫️رهبر عزیز انقلاب نیز دستی از خداوند هستند. دست‌های مجروح و دلسوز ایشان در راستای حمایت از آرمان‌های حق و عدالت، همواره نشانی از یدالله دارند. 📌 برگرفته از جلسات «آنِ مانایی، تفسیر سوره محمد »
﷽ 🔰 ایمان با غیرت زنده است، نه با تماشا ✍️🏻 در جهانِ ایمان و کفر، بی‌طرفی معنا ندارد. هرکس فقط تماشاگر باشد، ناخواسته سیاهی‌لشکر یکی از این دو جبهه است و به تقویت آن کمک می‌کند. ما وظیفه داریم غیرت و تعصب خود را در برابر حق و باطل نشان دهیم؛ همان‌گونه که حمزه، عموی پیامبر(صلی‌الله‌علیه‌وآله)، حتی پیش از ایمان آوردن، در دفاع از شخصیت پیامبر، با غیرت در برابر اهانت ایستاد. ⬅️ امروز، برخی می‌کوشند روح غیرت را در جامعه خاموش کنند و ما را به سوی بی‌تفاوتی سوق دهند. این همان چیزی است که ایمان ما را تضعیف می‌کند. ✍️🏻 خداوند در قرآن هشدار داده است که اگر در برابر تمسخر آیات الهی واکنش نشان ندهید و با عاملان آن قطع رابطه نکنید، عذاب آنها گریبان شما را نیز خواهد گرفت. ایمان، غیرتی در دل می‌آورد که نباید به سردی و سکون تبدیل شود. 📌 برگرفته از جلسات «آنِ مانایی، تفسیر سوره محمد »
﷽ 🔰 تله‌ای برای پایان عزت حقیقی ✍️🏻 مارپیچ سکوت، فضایی است که اقلیت‌ها ایجاد می‌کنند تا صدای حق خاموش شود. آنها با ایجاد ترس و واهمه، مانع واکنش اکثریت می‌شوند. درست مانند کاری که صهیونیست‌ها در دنیا می‌کنند. این گروه محدود، رسانه و قدرت را در دست گرفته‌ و جرأت حرف زدن را از دیگران سلب کرده‌اند. ⬅️ این همان اتفاقی است که در زمان حضرت زهرا(سلام‌الله‌علیها) رخ داد. کسانی که در غدیر با امیرالمؤمنین بیعت کردند، گرفتار مارپیچ سکوت شدند. جو به گونه‌ای بود که کسی جرأت اعتراض نداشت. اما سکوت، نتیجه‌ای جز ذلت ندارد. عزت از خداوند و ایستادگی در برابر باطل به دست می‌آید. ✍️🏻 اگر امروز در برابر موج ناحق سکوت کنیم، فردا چیزی جز پشیمانی و بی‌حرمتی نخواهیم داشت. باید این موج را شکست، فریاد زد و ثابت کرد که اهل حق هرگز عقب‌نشینی نمی‌کنند. 📌 برگرفته از جلسات «آن مانایی، تفسیر سوره محمد »
💠 تزکیه ؛ رمز بقای عدالتخواهی 🔶 بخش اول 🔷 یکی از پر دامنه ترین واژگان مقدّس ، واژه «عدالت» است. شعاع عدالت ، به درازای ارتباط است. هر جا که خط و ربطی بین دو موجود دیده می شود ، پای قاعده و ضابطه ای به میان می آید. این ضابطه و قاعده ، همان عدالت است. در حقیقت «عدالت» ، وصفی است که همیشه در پی «نسبت» می آید. هر جا «نسبت» معنا دارد ، «عدالت» هم منشا می یابد. دایره ارتباط و نسبت ، بسیار وسیع است. از رابطه و نسبت خدا با مخلوقاتش تا رابطه و نسبت هم کیشان و هم شهریان و تا رابطه و نسبت والدین با یکدیگر و با فرزندان ، همه و همه جولانگاه عدالت اند. آن وقت که دو طرف رابطه و نسبت ، حقوق و تکالیف متقابل را به تناسب وضع و عمل کنند ، عدالت هویدا می شود. (1) اگر تعاملات طرفینی را به دوخت و دوز تن پوش تشبیه کنیم ، مرحله نخستین ، قواره یابی است. در این مرحله ، اندازه قطعات گوناگون لباس کشف و تعیین می شود. سپس پارچه بر مبنای آن قواره ها بُرش می خورد و در وهله بعد به قد و قامت صاحب لباس ، قماش را سیمای جامه می بخشند. در منزل واپسین ، لباس بر تن خوش می نشیند و گویا با هم یکی می شوند. در تعاملات و ارتباطات نیز گام اول ، یافتن قواره هاست. در این مرحله ، اندازه ها و مرتبه هر چیزی یافت می شود. به عنوان مثال ، اگر جایی در تعامل با کسی نیاز به تلخی و درشتی بود ، اندازه و کیفیت این تندخویی باید به چه میزان باشد؟ اینجا سر و کارمان به خط کش ، شاغول و ترازو می افتد. این نیاز ، با «بینات» ، «کتاب» و «میزان» بر آورده می شود. (2) این شاخص ها ، معیار عدالت اند و حکم عادلانه ، با اینها ردیابی می شود. در مرحله دوم ، ابزارها و قوا به کار گرفته می شوند تا لباس برش خورد و به دوخت آید. در فرهنگ قرآن ، لباسی که تعاملات را پوشش می دهد «تقوا» نام دارد. (3) عدالت که سنجه اندازه ها و معیارهاست ، پیش زمینه پدیدار ساختن آن لباس است. (4) در مرحله سوم ، لباس چنان بر تن می نشیند که فرمانروا بر تخت. این مرتبه ، مرتبه ای است که تعاملات به اوج هماهنگی و سازگاری رسیده اند. این نوبت ، در زبان قرآن «قِسط» نامیده می شود. (5) همه موجودات به حسب خمیره خود که بر گوهر حقیقت خواهی و عدالت طلبی سرشته شده ، اندازه ها و معیارها را ارج می نهند و پاس می دارند. اما سوال این است چرا و چگونه نام «عدالت» از لیست بروندادها خط می خورد و در نهایت آنچه در عالم واقع رقم می خورد ، چیزی فراتر از ظلم و جور نیست؟! واقعیت این است که آدمیزاد به همان اندازه که گرایش به نگاهداشت «اندازه ها» دارد ، به «خودسری» و «سرکشی» هم کشش دارد. (6) آن وقت که دیگران باید اندازه های مربوط به مرا پاس دارند ، عدالت طلبی ام سر به فلک می گذارد و صدا بر سر می اندازد. اما آن هنگام که من باید برای اندازه های مربوط به دیگران ارزش قائل باشم ، بهانه و توجیه بسیاری برای عدالت گریزی دارم. اینجا ، به ارزش و جایگاه تزکیه می رسیم. انبیاء الهی که نقطه آمال خود را تحقق قسط در عالَم می دانند ، از تزکیه آغاز می کنند. چرا که مردمان ، زمانی با پای خود قیام به قسط می کنند که پیش از آن با دست خود زمین دل را آباد کرده باشند. آن وقت که دل ها را علف های هرزه پر کند ، تمنای جوانه رشد و عدالت نیز هرزاندیشی است. آری تزکیه و معنویت ، رمز بقای عدالت خواهی است. به تعبیر رهبر معظم انقلاب: «عدالتى که همراه با معنویت و توجه به آفاق معنوىِ عالم وجود و کائنات نباشد، به ریاکارى و دروغ و انحراف و ظاهرسازى و تصنع تبدیل خواهد شد.» (7) 🔻 پاورقی: 1️⃣ عدالت درباره ذات باری تعالی با عدالت در میان ممکنات این تفاوت را دارد که خدای متعال نسبت به هیچ یک از موجودات تکلیفی ندارد و هر آنچه خود را به آن پایبند می داند ، به اقتضای حکمت و رحمت بی پایان اوست. 2️⃣ لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَ أَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَ الْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ (حدید / 25) 3️⃣ وَ لِبَاسُ التَّقْوَى ذلكَ خَيْرٌ (اعراف / 26) 4️⃣ لا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلى أَلاَّ تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوى (مائده / 8) 5️⃣ حدید / 25 و « وَ إِنْ طائِفَتانِ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ اقْتَتَلُوا ... فَأَصْلِحُوا بَيْنَهُما بِالْعَدْلِ وَ أَقْسِطُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُ الْمُقْسِطِين» (حجرات / 9) 6️⃣ فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها (شمس / 8) 7️⃣ دیدار با رئیس جمهور و هیات وزیران دولت نهم 84/6/8
💠 تزکیه ؛ رمز بقای عدالتخواهی 🔶 بخش دوم 🔷 فرآیند تزکیه و عدالت گستری در جامعه ، هِرَم گونه است. به میزانی که طبقات فرادست و تصمیم ساز و تصمیم گیر جامعه مزین به زیور خودستانی و دادستانی باشند ، طبقات فرودست و متاثر نیز به سمت پالودگی و دادگری می روند. رهبر معظم انقلاب ، در باب تاثیر خلق و منش حاکمان بر توده مردم ، این سه حکایت الهام بخش را نقل می فرمودند: «در یکى از تاریخ ها خواندم زمانى که ولید بن عبدالملک خلیفه شده بود، چون خیلى اهل جمع کردن ثروت و جواهرات و اشیاء قیمتى بود، مردم کوچه و بازار وقتى به همدیگر مى رسیدند، مکالماتشان از این قبیل بود: آقا! فلان لباس را آوردند، شما خریدید؟ آقا! فلان نگین را فلان کس آورده، شما خریدید؟ یعنى مردم همه اش راجع به خرید و فروش وسایل و اشیاء زینتى و امثال اینها حرف مى زدند. بعد از ولید، سلیمان بن عبدالملک خلیفه شد. او اهل ساختمان سازى بود و به کاخ سازى و ساختمان سازى خیلى عشق مى ورزید. این مورخ مى گوید مردم حتّى وقتى براى نماز به مسجد مى آمدند، یکى مى گفت: آقا! شما کار ساختمانىِ منزلتان را تمام کردید؟ دیگرى مى گفت: آقا! شما فلان خانه یا زمین را خریدید؟ دیگرى مى گفت: آقا! شما آن دو اتاق را اضافه کردید؟ حرف‌هایشان همه از این قبیل بود. بعد از این دو نفر، عمر بن عبدالعزیز آمد. او اهل عبادت بود. مورخ مى گوید مردمِ کوچه و بازار وقتى به هم مى رسیدند، یکى مى گفت: آقا! راستى شما دیروز دعاى ماه رجب را خواندید؟ دیگرى مى گفت: آن دو رکعت نماز را خواندید؟ بنابراین رفتار ماها یک تأثیر قهرى در رفتار مردم دارد. » (دیدار با رئیس جمهور و هیات وزیران دولت نهم 84/6/8 )
💠 تزکیه ؛ رمز بقای عدالتخواهی 🔶 بخش سوم 🔷 سخن نهایی در این باب ، این سخنان روشنگر حضرت امام رضوان الله علیه است که به نیکی هندسه عدالت گستری و عدالت پروری در جامعه را به تصویر می کشند: «تمام گرفتاريهايى كه براى ملت ها هست براى اين است كه تزكيه در كار نبوده است. چنانچه سران قوم، آنهايى كه كشور را اداره مى كنند، تزكيه شده بودند، نفسشان تزكيه شده بود، تربيت شده بود، اين گرفتاري ها براى ملت ما پيش نمى آمد. نه آن گرفتاريها براى ملت پيش مى آمد و نه آن گرفتاريها براى خودشان. منشأ تمام اين گرفتاريها، در همه جا، اين است كه آنهايى كه متكفّل امور ملت هستند تزكيه نشده اند. يك نفر آدمى كه تزكيه نشده، سلطه بر يك ملت پيدا بكند، اين همه گرفتاريهايى كه در طول پنجاه و چند سال براى ملت ما پيش آمد، اين همه گرفتاريها را ايجاد مى كند. آن كسى كه به يك ملتى سلطه دارد، به يك ملتى حكومت دارد، اين چنانچه عدالت پرور باشد، دستگاه او عدالت پرور خواهد شد؛ قشرهايى كه به او مرتبط هستند قهراً به عدالت گرايش پيدا مى كنند؛ تمام اداراتى كه تابع آن مملكت است، تابع آن حكومت است، خواه ناخواه به عدالت گرايش پيدا مى كند. عدالت گسترده مى شود. در صورتى كه يك نفر كه به مردم حكومت مى كند مزكّى باشد و تزكيه شده باشد. اگر همه ملت تزكيه بشوند، همين دنيا بهشت آنهاست؛ تمام گرفتاريها از بين مى رود. از آن طرف، از باب اينكه حكومتهايى كه در رژيم طاغوتى بر مردم حكومت كردند حكومتهايى بودند كه تزكيه نشده بودند وقتى حكومت تزكيه نشد، شخص اول يك مملكتى به حسب حكومت تزكيه نشد، اخلاقش مزكّى نباشد، عقايد تزكيه شده نباشد، اعمال، اعمال مزكّى نباشد، همين يك نفر يك مملكت را به هلاكت مى كشاند. چنانچه شما ديديد سرچشمه مى گرفت از رضا خان تمام مفاسد و تمام قشرهايى كه دور و بَر او جمع شده بودند از خودش بودند. در پاريس كه بوديم، يك نفر- كه حالا يادم نيست كى بود- آمد پيش من نقل كرد از يكى ديگر كه او گفت كه اگر پنج نفر آدم فاسد در ايران پيدا بشود؛ اين محمد رضا هر پنج تا را انگشت رويش مى گذارد و جلبش مى كند! آن اشخاصى كه مزكّى نيستند با تزكيه شده ها سرو كار ندارند؛ نمى روند سراغ اشخاص امين. آدمى كه خودش امين نيست جنس خودش را طالب است؛ مى رود سراغ اشخاصى كه نظير خودش باشند، چنانچه اشخاص امين باشند، آنها مى روند سراغ پيدا كردن اشخاصى كه همجنس خودش باشند. و لهذا از حكومتها سرچشمه مى گيرد مفاسد و سرچشمه مى گيرد مصالح. حكومتِ عدل، تمام مصالح كشور را تأمين مى كند به اندازه قدرت. و حكومت ظلم، تمام بدبختيها را براى يك ملتى ايجاد مى كند. لهذا در آيه شريفه تزكيه را مقدّم ذكر كرده اند بر «تعليم» كتاب و حكمت، بلكه تعليم كتاب و حكمت مقدمه تزكيه است.» (صحيفه امام، ج9، ص: 134 - 135)
دستور العمل مهم برای حفظ استاد شیخ جعفر ناصری ترجیحا هر کس خودش بنویسد و یا به نیت هر فرد جدا گانه نوشته شود؛بالای سر افراد در اتاق یا بالای ورودی خانه یا همراهش قرار دهد. با اعتقاد تاثیر به دست ولایت الهی
🔹آیت الله حائری شیرازی (رضوان الله تعالی علیه)🔹 🔸و ما ادریک ماه رجب!🔸 و ما ادریک ماه رجب! رجب ماه ورودی است. زیارت امام رضا علیه السلام که مشرف میشوید، اول می رسید به بست. ارزش بست زیاد است، چون ورودی حرم است. رجب بست است، شعبان صحن است، رمضان حرم است و شب قدر، ضریح است.
اسرار ماه رجب و مراقبت و مناسک آن همراه با مراسم اعتکاف.pdf
609.3K
📖 کتاب| (دفتر اول) اسرار ماه و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب اعتکاف استاد فیاض بخش
🔈 خلاصه 💠 جلسه اول/ بخش اول 🔻دو فصل معنوی بزرگان دو فصل معنوی در سال معرفی می‌کنند که در واقع عمده سیر و رشد انسان دو فصل که دوتا سه ماه است. 🔆فصل اول:" رجب شعبان و رمضان" که فصل توحید است. 🔆فصل دوم: "ذیقعده و ذالحجه و محرم"،که فصل ولایت است. 🔻عمده سفارش ماه رجب 🔹عمده سفارش در ماه رجب ،عمره رجبیه است؛ اگر نشد زیارت امام رضا علیه السلام. 🔻 معرفی کتاب متن از کتاب ادب حضور دفتر اول نویسنده استاد محمد تقی فیاض بخش برای مطالعه معرفی می شود. 🔻عنایت مردم اهل جاهلیت به رجب 🔸رجب به معنای بزرگ داشتن، توجه کردن و اهمیت دادن است. بین مردم اهل جاهلیت به این ماه عنایت توحیدی داشتند و منتظرش بودند و اگر حاجاتی داشتند،کسی را می خواستند نفرین کنند یا دعا کنند می گذاشتند در ماه رجب انجام دهند. ما از مردم عصر جاهلیت که نباید کمتر باشیم، ما نخواهیم بهره ای ببریم. 🔻باید در ماه رجب برای ماه رمضان آماده شد 🔸در آماده شدن و سیر کردن، انسان باید مرحله به مرحله کار کند و مراحل را بشناسد و در این کار کسی را میخواهد که راه را به او نشان دهد و قدم به قدم دست انسان را بگیرد. 🔻عمل به دستور یک استاد 🔹مشکلی که هست ما معمولا بی گدار به آب می زنیم. هرچیزی و از هرجا میشنویم میخواهیم باهم عمل کنیم. یه آش شعله قلمکار درست می شودکه آسیب می زند به روح ما. انسان باید از یک کانال از یک استاد،حرف را بگیرد و آنرا کم کم پیش ببرد. 🔻 اصل کار کیفیت است 🔹اصل کار کیفیت است؛یک دعای دو خطی و ساده را باتوجه و تامل بخوانید بهتر است. مرحوم آیت الله بهاالدینی-به یک معنا- زیاد موافق این ختم صلوات هایی که گرفته می شد نبودند. می فرمودندگاهی انگار صلوات دست کم گرفته می شود فکر می کنیم نقل و نبات است. 🔸مجلس ذکر صلوات برگزار بشود ولی بدانیم که اگرقرار است این ختم صلوات، کار بکند، یکی از این صلوات ها بس است. نگاه کمیّ گرایی نباید داشت. این که می گویند امروز ده تا دعا خواندم،دیروز ۲۰تا،امروز ۵صفحه قرآن خواندم و امروز عقب افتادم. به این ها نیست. پی نوشت: ✍️ از کاربری که خلاصه جلسات را ارسال کرده است تشکر می کنیم.
🔈 خلاصه 💠 جلسه اول/ بخش دوم 🔻کار اصلی در این ماه باید ذکر خدا باشد 🔹عمده ی کار این است که متوجه خدا و ذکر و یاد او باشیم. توجه و ذکر تنها به این نیست که سجاده ای پهن بکنیم و مشغول شویم.همینی که من عصبانی میشوم، میتوانم انتقام بگیرم، زورم می رسد ،تسویه حساب کنم انجام ندهم. اینجا یاد خدا باشم. این می شود ذکر خدا؛ این می شود رشد. 🔸آقای بهجت خیلی این را می فرمودند : حقیقت عبودیت، ترک معصیت است در اعتقاد که عملِ قلب است و در عملِ جوارح. و ترک معصیت، حاصل نمی‌شود به‌طوری‌که ملکه شخص بشود، مگر با دوام مراقبه و یاد خدا در هر حال و زمان و مکان و در میان مردم و در خلوت «و لا أقول سبحان الله والحمد لله، لکنه ذکر الله عند حلاله وحرامه».(به سوی محبوب، ص۲۳) 🔹برخی گناهان را خانم ها و برخی آقایان بیشتر در معرض خطر هستند. معمولا آقایون ،از راه چشم منحرف می‌شوند. و خانم ها از راه دهان،منحرف می شوند. 🔻علت دعاها و اعمال ماه رجب این دعاهای ماه رجب و این اعمال، برای این نیست که ما را به سختی بیندازد. بلکه برای این است که جدی بشویم و در راه خدا جدیت نشان دهیم. برای خدا مهم نیست که ما این ذکر و این چهارتا کلمه را بگوئیم و بخوانیم، آن توجه و جدیت از همه چیز مهمتر است. 🔻ماه رجب ، ماه ریزش رحمت خدا گفته شده رجَبٌ شَهرُ اللّه ِ الأصَبُّ يَصُبُّ اللّه ُ فِيهِ الرَّحمَةَ عَلى عِبادِهِ‏، یعنی ماه ریزش رحمت خدا؛ یعنی رحمت مثل آبی که از ناودان زمانی که باران می بارد جاری است. اگر کسی بتواند خودش را در معرض این رحمت قرار دهد مورد توجه خداست.
🔈 خلاصه 💠 جلسه دوم/ بخش اول 🔻ما رجب آغاز سال معنوی مومنان 🔸این ماه فرصت خوبی است که برنامه ای از نو بنویسم مرحوم شیخ عباس قمی در مفاتیح، اعمال عبادی را از ماه رجب شروع می کند، گویا ماه رجب شروع سال معنویت است. اول سال نو برای اینکه نشان دهیم سالمان عوض شده و تغییر و تحولی در زندگی شده یک کارهایی انجام می دهیم. 👈آیا نسبت به ماه رجب تحولی در ما محسوس هست یا نه؟ یا همان آدم دیروزیم؟! 🔻کی قیمت وقت را می فهمیم؟ 🔹اوقات در دست ما خیلی قیمتی هستند و قابل مقایسه با هیچ چیزی نیستند . قیمت آنراوقتی که روح دارد از بدن جدا میشود میفهمیم. آرزوی خیلی ها که از دنیا رفتن اینکه، یک ثانیه به دنیا برگردند و در فضای رجب نفس بکشند یک لا اله الا الله ، یک استغفار ..بگویند. همه اخبار و جمع اعمال در همین دنیاست؛ برزخ نتیجه اعمال است. 🔻 آرزوی همه بزرگان 🔸 همه بزرگان آرزویشان این بوده که ماه رجب را درک کنند. در احوال یکی از بزرگان هست که برای غذایش لقمه هایی را آماده کرده بود که قورت دادنی باشد نه جویدنی پرسیدن چرا ؟ فرمودند حساب کردم در هر لقمه جویدنی 70 مورد تسبیح جا می مانم دیدم صرف ندارد . حالا یک عده برای شیشلیک شاندیز چه گناه ها و معصیت هایی که نمی کننند؟! برای اینکه دو لقمه چرب و نرم تر بخورند؛ برای اینکه خانه شان 4تا محله بالاتر برود. خانه ای که از خشت و گل است. 🔻بیاییم بررسی کنیم؟! 🔹بیاییم بررسی کنیم از پارسال تا امسال چقدر خود حقیقی ما پیشرفت کرده نه این جسم؟ این جسم که انتهایش قبر است. برای خاک چه فرقی میکند که کلیه و قلب و..سالم باشد یا نه؟ پوست و چهره جذاب تحویل غسال خونه دهیم؟ انقدر بودند تازه دامادها و عروس هایی که همان شب عروسی مرگشان فرا رسیده زندگی آخرش چیزی جز این نیست.
💠 زمان ظهور حضرت مهدی روحی لتراب مقدمه الفداء ❓ببخشید می خواستم بدونم آیا واقعا ظهور نزدیک است. اگر رخ می دهد یک نشانه امید بخش ذکرکنید چون تحمل این همه مشکلات برام سخت شده. ❇️ پاسخ حجت الاسلام امینی خواه: اساساً بین عالم ما و عالم بالاتر هیچ فاصله ای نیست. نه تنها ظهور نزدیک است بلکه قیامت نیز نزدیک است. قرآن می فرماید انهم یرونه بعیدا و نراه قریبا. که این آیه درباره قیامت است و قیامت قطعاً بعد از ظهور است. پس وقتی قرآن قیامت را نزدیک می داند حتماً باید ظهور را نیز نزدیک بدانیم. این از حیث ارتباط وجودی ما با حقیقت ظهور، ولی از جهت نشانه های پیش از ظهور بسیاری از بزرگان که اهل حقیقت بودند موقعیت قرار گرفتن حوادث و اتفاقات در پی هم را همان‌ موقعیتی می‌دیدند که در روایات به عنوان دوران پیش از ظهور معرفی شده است. بشارت های رهبر انقلاب در این باب بسیار امیدبخش است.
🔈 خلاصه 💠 جلسه دوم/ بخش دوم 🔻زمان را قدر بدانیم 🔸معلوم نیست چند ماه رجب دیگر یا چند ساعت دیگر فرصت داشته باشیم. الان باید عمر گرانمایه را محاسبه کرد و وقت گذاشت وگرنه ماه رمضان هم می شود: دیدن سریال،مهمانی و درگیرسحری و افطار بودن. 🔻جراحت روح در این ماه 🔹در این ماه اگر شما جراحتی به کسی وارد کنید دیه اش دو برابر است. اگر به روح جراحت وارد کنید دیه اش چند برابراست ؟ خداوند باری تعالی شبها که روح را میگیرد می داند که در روز چه جراحت هایی به جان وارد کردید. 🔻داستان مکاشفه ای از امام رضا (علیه السلام) 🔸شخصی در مکاشفه امام رضا علیه السلام را دیده بودند که امام فرموده بودند: هر فردی که نزد ایشان می آید توشه اعمال او پر از خاک روبه است. خالی می کنند انتظار دارند وقتی نزدشان می رویم با طلا و نقره برویم ولی می بینند که دوباره خاکروبه می بریم. یعنی طرف 80سال رشدی نداشته، از نماز قبلی تا بعدی رشدی نکرده. چه بسا بدتر هم می شود. یعنی نماز 20 سالگی او بهتر از نماز 30 سالگی بوده است. 🔻خدا می داند که ماخودمان را با گناه چگونه زخمی میکنیم 👈چقدر تا بحال آن حقیقت اصلی ر ا با زخم زبان ها با دل شکستگی ها با رنجاندن ها وحساسیت ها ودرک نکردن شرایط طرف مقابل ،توقعات بیخودو بی فایده، با طعنه زدن ها .... سوزاندیم ⁉️ به بچه فلانی انقدر عیدی دادی به بچه من انقدر! اول رفتی خانه مامانت! فلانی آمد خانه ات فلان غذا رو دادی! 🔻رمز موفقیت آیت الله بهجت 🔹رمز موفقیت آقای بهجت این بود که کودکی خودش را حفظ کرده بود و جنس امانتی را سالم تحویل خدا داده بود خرابش نکرده بود. 🔻چرا حال عبادت نداریم اما در و ساعت ها می چرخیم؟ 🔸نفسی که طغیان کرده به عبادت که می رسد فراری است؛ حال ندارد، خسته است ولی وقتی به غفلت ها می رسد متوجه گذر ساعت ها نیست. می بینید طرف در یک مجلس عروسی ده ها ساعت می نشیند ولی در مجلسی که یاد خداو قبرست ده دقیقه هم نمی تواند تحمل کند. 🔹بخاطر اینکه نفس تربیت نشده است.
🔊خلاصه 💠جلسه دوم/بخش سوم 🔻خالصانه برای خدا کار کنیم. 🔸انسان باید کاری که می کند برای رضای الهی باشد نه برای هوای نفس حتی نماز شبی که برای "هوای نفس" باشد انسان را عقب می اندازد. اما کاری را که بخاطر رضای خدا انجام دهیم حتی یک "شوخی" انسان را در مسیر الهی بسیار جلو می اندازد. این را باید فهمید ،جاهل متنسک نباشیم مثل خوارج که تنها چیزی که از دین فهمیدند، بی در و پیکر و بی قاعده بودن بود. 🔻چهار شب مهم سال در ماه رجب است. ۱- شب اول ماه. ۲- شب جمعه اول ماه. ۳- شب نیمه ماه. ۴- شب 27 ماه. 🔹در طول سال هم سه شب اصلی و بسیار مهم داریم: ۱- شب لیله الرغائب. ۲- شب لیله برات که شب نیمه شعبان. ۳- شب لیله القدر است. که در طول سال این سه شب اصلی تعیین کننده و "سرنوشت ساز" است. 🔻فرصت ها را قدر بدانیم. شب لیله الرغائب شب آرزوها نیست! اول از همه شب رغبت به خداوند است. اول از همه باید "رغبت به خدا" بخواهیم. نَفس ما اگر رغبت به آخرت داشته باشد نسبت به دنیا زَهد پیدا میکنیم. 🔸مکاشفه تامل برانگیز: حضرت عیسی(ع) در مکاشفه ای پیرزنی را میبیند که انواع آرایش و جواهرات بسیاری دارد. حضرت عیسی(ع) به پیرزن می‌فرمایند: آیا شوهر داری؟ پیرزن پاسخ میدهد: خیر، اما بسیار خواستگار دارم ولی کسی به وصال من نمیرسد. وقتی من را نگاه میکنند آنها را تا لب گور می آورم و پرتشان میکنم ته گور ! شیخ رجبعلی خیاط میفرمودن: هرفردی نزد ما می آید به دنبال پیر زن هستند اما این همه سخت گیری برای دنیا ؟! انسان به گوشه فرش منزلش،دانه برنجی که افتاده روی فرش یا گرد و خاک روی فرش و.... حساس است اما افسوس انسان به قضا شدن نمازش حساس نیست. ولی به سجاده نمازش وسواس دارد. به چرک روی مُهرش حساس است ولی به دل چرک گرفته و گناه آلودش حساس نیست. 🔻. 🔹چگونه فردی میرود و پنجاه بسته چای میخرد تا در قرعه کشی شرکت کند. مسابقه ای که جایزه اش به هزاران نفر نمی افتد و فقط قسمت یک نفر میشود و معلوم نیست آن جایزه برای آن فرد شَر باشد یا خیر مثل اتومبیلی که به فردی می افتد و با آن تصادف و فوت میکند. 🔶 اما "شب لیله الرغائب" شبی که به همه افراد خیر و نیکی میدهند اما شر و بدی نمیدهند. 《 یا مَنْ اَرْجُوهُ لِکُلِّ خَیْرٍ 》 اى که براى هر خیرى به او امید دارم. 《 وَ آمَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کُلِّ شَرٍّ 》 و از خشمش در هر شرى ایمنى جویم هرخیری که بخواهیم به ما می دهند دیدن آقا صاحب الزمان ، جزء یاران خاص آقا بودن ، جزءافرادی باشیم که به آقا امام رضا(ع) سلام میدهند و جواب سلام می شنوند. "مهمترین و اساسی ترین خیر عقل است" 🔻شب لیله الرغائب. 🔹 قدر بدانیم شبی که ملائکه آسمان هفتم اسمش را گذاشته اند و خود آنها دست به دعا برداشتن. خداوند به ملائکه میفرماید: امشب هر دعایی که هست بیاورید اجابتش میکنم. 🔻اندکی صحبت خودمانی. 🔸دوستان فقط هفت شب جمعه تا ماه رمضان مانده وقتی زیادی دیگر نیست. آیا با کوله باری از گناه و غفلت می خواهیم برویم مهمانی و ملاقات خدا ؟! انسان یک عروسی هم دعوت باشه از یک یا دو هفته قبلش خودش را مهیا میکند. چطور ما با دست خالی و با لباس چروکیده و کثیف و روحی پر جراحت و آلوده میخواهیم برویم مهمانی خدا 🌙
🔊خلاصه 💠جلسه چهارم/بخش اول 🔻مرحوم آیت الله سید علی قاضی طباطبائی دستورات و نکات دقیق و راه گشایی دارند که بر همه ما مطالعه فرمایشات ایشان لازم است. 🔹ایشان فرموده بودند دوستانی که با ما ارتباط دارند در ماه های رجب، شعبان و رمضان به این دستورالعمل توجه کنند: این نکته خیلی مهم است که هرچه هست توفیق و عنایتی است که به انسان میشود. اگر کاری پیش میرود،به حساب خودمان نگذاریم(من صلاحیت داشتم، من نماز شب خواندم، انفاق کردم،لقمه حلال خورده بودم،به کسی ظلم نکردم)اینطور نیست. البته خداوند به خاطر این کارهای خوب به انسان لطف میکند. 🔸انسانهای بسیاری روی کره زمین هستند که شاید ۸۰ درصد آنها اِسمی از حلال و حرام،از گناه و طاعت نشنیده باشند،چرا ما می دانیم و بسیاری نمیدانند؟ 🔻توفیق و عنایت از طرف خداوند است. 🔹حال اگر همه انسانها بدانند، انفاق خوب است،گناه بد است آیا همه موفق به عمل میشوند؟ مشکل در دانستن و ندانستن نیست، خداوند بزرگ عنایتی کرده که برای ما ساده شده است. حال چه میشود که عنایتی شاملِ حالِ انسان میشود، که آن هم حساب و کتابی دارد،بالاخره خود انسان هم ذاتِ خوبی داشته است که آن هم لطفِ خود خداوند است وما چیزی از خود نداریم.