حکمت 150 نهج البلاغه فراز 1.mp3
4.02M
💠شرح #نهج_البلاغه
🔸 حکمت 150 فراز
🎙 استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
1_45051875.mp3
854.1K
سوال: 857
#بهشت_و_جهنم_را_نمیخواهم
❓ اگر دنیا و آخرت، بهشت و جهنم و... را نخواهیم و بالأخره نخواهیم در عالم وجود و هستی باشیم چه باید بکنیم؟ اگر نمی شود و جبر است، آیا این جبر با أرحم الرحمین بودن خداوند سازگار است؟
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
هدایت شده از پرسمان اعتقادی استاد محمدی
⁉️ شخصی که به جهنم میرود مدت اقامتش چقدر است و چرا یک انسان با عمر کوتاه می بایست تا آخر در جهنم باشد؟
نسبت به بهشت هر کس که وارد آن شود دیگر از آن بیرون نخواهد آمد چون بهشتیان جاودانه اند.
🔰 اما نسبت به جهنم افراد دو دسته می شوند:
1⃣ یک دسته در جهنم جاودانه باقی می مانند.
2⃣ دسته دیگر به تدریج از جهنم نجات پیدا می کنند.
✍ اما آنهایی که در جهنم جاودانه باقی می مانند کسانی هستند که کفرشان کفر عنادی و جحودی است و به آنها راه بهشت نشان داده شده اما خود قبول نکردند و ذاتشان نیز با رحمت الهی سنخیت ندارد و یک ملکه ثانویه پیدا کردند که بیشتر با غضب مسانخ است تا رحمت خدا متعال.
💠 امام کاظم علیه السلام می فرمایند:
لاَ يُخَلِّدُ اَللَّهُ فِي اَلنَّارِ إِلاَّ أَهْلَ اَلْكُفْرِ وَ اَلْجُحُودِ وَ أَهْلَ اَلضَّلاَلِ وَ اَلشِّرْكِ وَ مَنِ اِجْتَنَبَ اَلْكَبَائِرَ مِنَ اَلْمُؤْمِنِينَ لَمْ يُسْأَلْ عَنِ اَلصَّغَائِرِ.(التوحید، ج1 ص 407)
امام کاظم علیه السلام در این روایت دو نکته را فرموده است اول این که جز کافران و معاندان کسی در جهنم جاودانه باقی نمی ماند.
👌و نکته دوم این است که اگر مومنان از گناهان کبیره اجتناب کنند خداوند از گناهان صغیره آنها می گذرد.
اما اگر از گناهان کبیره اجتناب نکنند و با همان حال بدون توبه از دنیا بروند اینها وارد جهنم می شوند اما در آن جاودانه باقی نمی مانند و مدتی در آنجا می مانند تا پاک شوند و شایستگی بهشت رفتن را پیدا کنند بعد آن وارد بهشت خواهند شد.
✍ پس این معاندین هستند که در جهنم جاودانه هستند و پیامبر اکرم صلی الله علیه واله فرمودند اگر کسی ذره ای ایمان در دلش باشد از آتش جهنم بیرون خواهد آمد.
امام باقر علیه السلام نیز می فرماید: گروهی از مردم وارد آتش می شوند و خوب که در آن سوختند و خالص شدند شفاعت می رود سراغشان و با شفاعت از جهنم نجات پیدا می کنند.
البته زمان ماندگاری این افراد بستگی به جرم و گناهشان دارد اگر کم باشد زودتر و اگر زیاد باشد دیر تر که حداکثر ماندگاری این افراد در جهنم به مدت 300 هزار سال می باشد و بیشتر از آن باقی نخواهند ماند.
⁉️ اما این که چرا با عمر کمی که در دنیا کرده است باید جاودانه و خیلی بیشتر از آن را در جهنم باشد در حالی که مثلا اگر در دنیا 80 سال عمر کرده همین مقدار هم در جهنم عذاب ببیند.؟؟
🔰 برای پاسخ به این سوال باید به چند نکته توجه کرد
اول اینکه عذاب جهنم قراردادی نیست که مثلا بگویند این گناه عذابش این قدر هست. مثل جریمه های رانندگی که سرعت غیر مجاز یا سبقت و... فلان مقدار جریمه دارد.
بلکه عذاب جهنم عین همان عملی است که ما در دنیا انجام می دهیم به عبارت دیگر اعمال ما یک ظاهری دارد و یک باطنی که باطن آن در قیامت دیده می شود که مثلا خوردن مال یتیم چگونه شکلی دارد.
👈 پس عذاب جهنم یک چیز جدای از عمل ما نیست بلکه خود عمل ما است که خود را در قیامت نشان می دهد.
✳️گاهی شما در عرض چند ثانیه کار اشتباهی می کنید که تا ابد دیگر اصلاح نمی شود مثلا در عرض چند ثانیه با چاقو رگ دست خود را می زنید و برای همیشه فلج می شوید حال شما نمی توانید بگویید که چون من در عرض چند ثانیه رگ دستم را زدم نبای برای همیشه فلج شوم.
✅ از امام صادق علیه السلام نیز سوال شد چرا بعضی ها در جهنم باید جاودانه باشند؟ حضرت فرمودند: چون اینها نیتشان در دنیا این بود که اگر در دنیا جاودانه باشند تا ابد خدا را نافرمانی کنند و بهشتیان نیز مثل همین نیتی داشتند که تا ابد از خدا فرمان برداری کنند.
📚 بیانات استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
12.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 میگن اگه امام حسین علیه السلام قدرت داشتن خودشان را نجات می دادند نه این که شما دعا می کنید و حاجت می خواهید؟
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
❓نحوه ی پیدایش نسل حضرت آدم علیه السلام به چه شکل بوده است آیا خواهر و برادرها با هم ازدواج کردند؟
خود حضرت آدم علیه السلام و حوا سلام الله علیها طبق نص قرآن کریم از خاک آفریده شده اند و خداوند متعال از آن روح شریف در او دمید و انسان ایجاد شد.
🔹 نسل انسان از طریق ازدواج حضرت آدم با حوا و فرزندانی که متولد شده اند تکثیر شده است. گویا فرزندان زیادی هم از این دو بزرگوار به دنیا آمده اند و نقل شده که در هر بار زایمان فرزندان دو قلو از حضرت حوا به دنیا می آمده است.
🔰درباره ی نسل بعدی اقوال متعددی داریم:
1⃣ فرزندان آدم با بقایای نسل های انسان های پیشین که هنوز نسلشان کاملاً منقرض نشده بود و بقایایی از آن ها روی زمین زندگی می کرده اند ازدواج کرده اند و بدین ترتیب نسل انسان تکثیر پیدا کرده است.
2⃣ خداوند حوریان و همسرانی بهشتی برای فرزندان آدم ع خلق کرد و از ازدواج این ها با هم نسل بشر تکثیر شد.
3⃣ فرزندان انسان با افرادی از طایفه ی جن ازدواج کردند و نسل بشر از این طریق تکثیر پیدا کرد.
4⃣ فرزندان آدم با هم ازدواج کردند و در طبقه ی اول این اتفاق افتاد که خواهر و برادر با هم ازدواج کردند و از این طریق نسل انسان تکثیر شد.
❌ از آن جا که حرمت و حلیت تابع مصالح و مفاسد هستند چون در آن زمان ضرورت و مصلحت اقتضاء می کرد ازدواج با محارم حلال بود ولی در نسل های بعدی چون این ضرورت برداشته شد چنین ازدواجی حرام شد.
💠 روایتی از امام رضا علیه السلام بر این مطلب دلالت دارد. همچنین علامه طباطبایی ره از ظاهر آیه ی اول سوره نساء همین مطلب را استفاده کرده اند. خداوند متعال در آیه ی اول سوره نساء می فرماید: «يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً كَثيراً وَ نِساءً وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذي تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحامَ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقيبا» از ظاهر فراز «وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً كَثيراً وَ نِساءً» که یعنی از آن دو مردان و زنان زیادی را پراکنده کرد، می توان برای تقویت این نظر استفاده کرد؛ چرا که نفرموده: وَ بَثَّ مِنْهُما و مِن غیرهما.
🔰 در زمان حضرت آدم شریعتی به این معنا وجود نداشت و اولین پیامبر صاحب شریعت حضرت نوح علیه السلام است که با فاصله زمانی زیادی نسبت به حضرت آدم ع قرار دارند. در زمان حضرت آدم ع و پیش از حضرت نوح ع انسان ها بر طبق مقتضیات فطری و انسانی خودشان و آن چه پیامبرانشان بیان می کردند می بایست رفتار می کردند و بایدها و نبایدها بر طبق همین ها بود.
✳️ ممکن است شخصی اشکال کند که ازدواج با محارم با طبع و فطرت انسان ناسازگار است که در پاسخ باید گفت که چنین چیزی ثابت نشده است. پس به لحاظ ذاتی اشکالی در این ازدواج با فرض وجود مصلحت نیست.
💢 برخی ازدواج ها هم داریم که حرام است ولی ممکن است تحت شرایطی حلال شوند. مثلا ازدواج با خواهر زن حرام است ولی در صورت فوت همسر یا طلاق دادن او این حرام به حلال تبدیل می شود در صورتی که اگر حرمت ذاتی بود تحت هیچ شرایطی نباید حلال می شد.
📚 بیانات استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
هدایت شده از پرسمان اعتقادی استاد محمدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آیا بجز حضرت ابراهیم علیه السلام و پیامبر خاتم صلی الله علیه واله دیگر پیامبران هم به رتبه امامت رسیدند یانه؟
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۱۲ آبان ۱۳۹۹
میلادی: Monday - 02 November 2020
قمری: الإثنين، 16 ربيع أول 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
💠 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (100 مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (1000 مرتبه)
- یا لطیف (129 مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️1 روز تا ولادت پیامبر و امام صادق علیهما السلام
▪️18 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
▪️22 روز تا ولادت امام حسن عسکری علیه السلام
▪️24 روز تا وفات حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
▪️27 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 45روز)
✅ با ما همراه شوید...
♨️ @ostadmohamadi 👈
#تقویم_شیعه
💠 امام علی علیه السلام:
در جواب شخصى که موعظه و اندرزى از او خواست مى فرماید: از کسانى نباش که بدون عمل امید سعادت اخروى دارد و توبه را با آرزوهاى دور و دراز به تأخیر مى اندازد، درباره دنیا همچون زاهدان سخن مى گوید; ولى در آن همچون دنیاپرستان عمل مى کند. اگر چیزى از دنیا به وى برسد سیر نمى شود و اگر نرسد هرگز قانع نخواهد بود. از شکر آنچه به او داده شده عاجز است; ولى باز هم فزونى مى طلبد. دیگران را از کار بد باز مى دارد ولى خود نهى نمى پذیرد و دیگران را به کار خوب وا مى دارد; ولى خودش به آن عمل نمى کند. صالحان را دوست دارد ولى عمل آنها را انجام نمى دهد و گنهکاران را دشمن مى شمارد ولى یکى از آنهاست. از مرگ به سبب زیادى گناهان متنفر است; اما به اعمالى ادامه مى دهد که مرگ را به سبب آن ناخوش مى دارد.
ادامه دارد...
📚 نهج البلاغه حکمت 150
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
حکمت 150 نهج البلاغه فراز 1تا6mp3.mp3
19.46M
💠شرح #نهج_البلاغه
🔸 حکمت 150 فراز 1 تا 6
🎙 استاد محمدی شاهرودی
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
اگر جسم ائمه اطهار علیهم السلام نمی پوسد چرا نبش قبر نمی کنیم تا جسم آنها را ببینیم؟.mp3
581.7K
سوال: 731
#نبش_قبر_قبور_ائمه
❓اگر جسم ائمه اطهار علیهم السلام نمی پوسد چرا نبش قبر نمی کنیم تا جسم آنها را ببینیم؟
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520
⁉️ اگر مشیت و اراده خدا بر یارى مؤمنان است، چرا بسیارى از انبیاء در طول تاریخ به شهادت رسیدند؟
1⃣ اولاً
🔹پیروزى، معنى وسیعى دارد، و همیشه به معنى غلبه ظاهرى و جسمانى بر دشمن نیست، گاه، پیروزى، پیروزى مکتب است، و مهمترین پیروزى همین است، فرض کنید، پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) در یکى از غزوات، شهید شده بود، اما مى بینیم آئینش دنیا را گرفته، آیا ممکن است این شهادت را به شکست تعبیر کنیم؟
🍃مثال روشن تر این که: امام حسین(علیه السلام) و یارانش در «کربلا» واقعاً شربت شهادت نوشیدند، ولى هدف آنها این بود که چهره زشت «بنى امیه» را که مدعى خلافت پیامبر(صلى الله علیه وآله) بودند، اما در حقیقت جامعه اسلامى را به عصر جاهلیت باز مى گرداندند نشان دهند، و به این هدف بزرگ رسیدند، مسلمانان را از خطر آنان آگاه کردند و اسلام را از سقوط، رهائى بخشیدند، آیا مى توان گفت آنها در «کربلا» مغلوب شدند؟!
🍀نوع دیگر، از پیروزى داریم که پیروزى تدریجى در برابر دشمن در طول قرنها است که گاه نسلى به میدان مى آید و پیروز نمى شود، اما نسلهاى آینده دنبال کار آنها را مى گیرند و به پیروزى مى رسند (مانند پیروزى نهائى لشکر اسلام بر لشکر «صلیبیون» بعد از دویست سال!) این نیز، پیروزى براى مجموع محسوب مى شود.
2⃣ثانیاً:
🔸فراموش نباید کرد که وعده خداوند، دائر به غلبه مؤمنان، یک وعده مشروط است نه مطلق، و بسیارى از اشتباهات، از عدم توجه به این حقیقت سرچشمه مى گیرد.
🍃ما مى خواهیم: در مسیر الهى با افکار و برنامه هاى شیطانى پیش برویم، بعد تعجب مى کنیم که چرا مغلوب دشمنان هستیم، مگر ما به وعده هاى خود عمل کرده ایم که از خدا مطالبه وفا به وعده هایش مى کنیم؟!
🌴در جنگ «احد» پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) وعده پیروزى به مسلمانان داده بود، و در مرحله اول جنگ، نیز پیروز شدند، اما گروهى به فکر جمع آورى غنائم و ایجاد تفرقه و نفاق و رها کردن فرمان رسول خدا(صلى الله علیه وآله) افتادند، و در حفاظت از دستاورد پیروزى آغاز جنگ، و درّه «احد» کوتاهى کردند، و همین امر سبب شکست نهائى آنها در آن جنگ شد.
🌸آرى، خداوند هرگز قول نداده است که هر کس، نام خود را مسلمان و سرباز اسلام نهاد، و دم از جند اللّه، و حزب اللّه زد، در تمام صحنه ها بر دشمن پیروزش نماید، این وعده الهى مخصوص کسانى است که از قلب و جان، خواهان رضاى خدا و از نظر عمل در خط فرمان او باشند و تقوا و امانت را فراموش نکنند.
📚تفسیر نمونه، ج ۱۹، ص ۲۰۷.
https://makarem.ir
پرسمان اعتقادی #استادمحمدی 👇👇
🔹🔸🔹🔸🔹🔸
♨️ http://eitaa.com/joinchat/2846228496C6562595520