30.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️پاسخ به شبهات عاشورا 2⃣
🔸 اگر قیام امام حسین علیه السلام جلوه حماسه و شجاعت است آیا مظلوم دانستن امام حسین علیه السلام ذلیل شمردن آن حضرت نیست؟
🔸آیا می توان در عین مظلومیت عزیز بود؟
🔸 آیا شعار هیهات منا الذله در کربلا نمود پیدا کرد؟
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
🔶خط دشمن علیه حجاب؛
بیانات سال ۹۶ رهبر انقلاب
من می خواهم مسئله حجاب را ذکر کنم و اشاره کنم: پول های زیادی خرج می کنند، فعّالیّت زیادی می کنند، صدها رسانه را از انواع و اقسام رسانهها به کار می گیرند برای این که بتوانند روی این نقطه حسّاس، نقطه هویّت مستقلّ فرهنگی زن مسلمان، اثر گذاری کنند؛ دشمنان ما واقعاً خودشان را در خارج از کشور می کشند.
از طُرق مختلف؛ حالا چقدر پول خرج می شود برای اینکه بتوانند این تلویزیون ها و این رادیو ها و این فضای مجازی و این سایتهای اینترنتی را به کار بیندازند مدام تبلیغ بکن، بگو، بگو، صد بار که چه بشود؟ که نتیجهاش بالاخره این بشود که مثلاً فرض کنید چهار دختر فریب بخورند و در خیابان حجابشان را بردارند.
این همه خرج، این همه زحمت، این همه فکر، پشت سر این کار است، دارند تلاش می کنند، [امّا] تلاششان عقیم است؛ نتیجهاش این است که چهار نفر حالا چهار دختر در گوشه کناری فریب بخورند یا انگیزههای گوناگونی پیدا کنند.
بعضیشان هم ممکن است پول بگیرند حالا من نمی دانم، نمی توانم قطعاً بگویم و این روسری را از سرشان بردارند یعنی مثلاً ما چه شدیم! نتیجه همهی آن تلاش، خلاصه می شود در این نتیجهی کوچکِ حقیر.
خب، تا اینجا مسئله ای نیست؛ [امّا] آنچه بنده را حسّاس می کند، این است که ناگهان شما میبینید از دهان یک گروهی از افرادی که جزو خواص محسوب می شوند، مسئله حجاب اجباری مطرح می شود؛ معنایش این است که یک عدّه ای نادانسته حالا من می گویم نادانسته؛ ان شاء الله نادانسته است همان خطّی را دنبال می کنند که دشمن با آن همه خرج نتوانسته است آن خط را در کشور به نتیجه برساند؛ همان خط را دارند دنبال می کنند.
در بین این ها روزنامهنگار هست، در بین این ها روشنفکرنما هست، در بین این ها آخوند و معمّم هست. [می گویند] امام که فرمودند باید زن ها با حجاب باشند، همه زن ها را نگفتند! حرف بیخود! ما بودیم آنوقت، ما خبر داریم؛ چطور این جور است؟
امام در مقابل یک منکر واضحی که به وسیلهی پهلوی و دنبالههای پهلوی در کشور به وجود آمده بود، مثل کوه ایستاد، گفت باید حجاب وجود داشته باشد. در مقابل همه منکرات، امام همینجور محکم ایستاد.
همان وقت بحث تجارت مشروبات الکلی بود؛ ما در شورای انقلاب بودیم، جلسات مشترکی با دولت داشتیم، همان وقت کسانی بودند که معتقد بودند تجارت مشروبات الکلی برای کشور فایده دارد، ما از این فایده چطور صرفنظر کنیم؛ مایل بودند این تجارت ادامه پیدا بکند، از بیرون شراب بیاورند.
امام قرص و محکم ایستاد؛ در مقابل حرام الهی، امام بزرگوار میایستاد و ایستاد؛ این حرام الهی بود. حالا آقا از آن طرف درآمده [می گوید] که آقا! این گناه که مثلاً از غیبت بزرگ تر نیست؛ چرا شما در مقابل غیبت کسی را تعقیب نمی کنید، در مقابل این [کار] که مثلاً روسری را بردارد یا بیحجاب باشد، تعقیب می کنید.
ببینید چه [خطایی]؟ عدم تشخیص؛ آن چه انسان [از آن] رنج می برد، این است که تشخیص نیست. ما که نگفتیم اگر کسی در خانه خودش در مقابل نامحرم روسری اش را برداشت، ما او را تعقیب می کنیم؛ [خیر] ما او را تعقیب نمی کنیم، در خانه خودش است، کار شخصی می کند.
آن کاری که در ملأ انجام می گیرد، در خیابان انجام می گیرد، یک کار عمومی است، یک کار اجتماعی است، یک تعلیم عمومی است؛ این [خطا]، برای حکومتی که به نام اسلام بر سر کار آمده است تکلیف ایجاد می کند. حرام کوچک و بزرگ ندارد؛ آنچه حرام شرعی است نبایستی به صورت آشکار در کشور انجام بگیرد.
۱۳۹۶/۱۲/۱۷
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
34.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️پاسخ به شبهات عاشورا 3⃣
🔸 آیا ثارالله به معنای خون خداست؟ در صورت پاسخ مثبت آیا لازمه آن جسمانیت خدا نیست؟ مگر خدا ماده است که خون داشته باشد؟
🔸 آیا ثارالله تعبیر کنایی است مثل ید الله که کنایه از قدرت خداست؟
🔸احتمالاتی که در معنای ثارالله وجود دارد چیست؟
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
سالروز شهادت سبط اکبر رسول اعظم صلی الله علیه و آله و سلم امام حسن مجتبی علیه السلام تسلیت باد.
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
35.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️پاسخ به شبهات عاشورا 4⃣
🔸 چرا روز تاسوعا و عاشورا به این نام ها نامگذاری شده اند؟
🔸 اگر تاسوعا و عاشورا به معنای نهم و دهم است پس چرا به نهم و دهم هر ماه قمری تاسوعا و عاشورا گفته نمی شود؟
🔸این دو نام از چه زمانی بر نهم و دهم محرم اطلاق شده است؟ قبل از اسلام یا بعد از اسلام؟
🔸 چه اتفاقاتی در این دو روز برای امام حسین علیه السلام و اصحاب ایشان افتاد؟
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
🔰پارادایم #اقتصاد_اسلامی
✍ سال هاست مساله ضرورت #تحول_در_علوم_انسانی از جانب عالمان و اندیشمندان اسلامی طرح شده است که در این میان مقام معظم رهبری بیش از دیگران ضرورت ورود حوزه های علمیه و دانشگاه ها به عرصه تولید علم و به خصوص تولید نرم افزارهای اداره جامعه اسلامی را مطرح کرده اند.
◀️آنچه که خاستگاه طرح چنین مطالبه ای بوده از یک طرف جامعیت آموزه های اسلامی و ورود پیشوایان دینی به عرصه های مختلف علمی بوده که سبب شده خمیر مایه بسیاری از این علوم در آثار دینی قابل اصطیاد باشد و از سوی دیگر آفات و مضراتی است که علوم برگرفته شده از مبانی الحادی و غیرتوحیدی بر جوامع بشری و به خصوص جامعه اسلامی داشته است.
◀️پس از انقلاب اسلامی ایران پژوهشگران و محققان علوم اسلامی در حوزه های علمیه با کنکاش در منابع دینی موفق شده اند در برخی از قلمروهای علوم انسانی مثل بسیاری از عناصر مربوط به نظام خانواده، علوم تربیتی، مدیریت اسلامی، روانشناسی و مشاوره و ... با استفاده از اصول اسلامی و البته استفاده از تجربه های روز به گزاره هایی جدید از همان علم برسند و تدوین جدیدی از آن علم را ارائه نمایند.
◀️اخیرا مصاحبه ای از یکی از اساتید حوزه منتشر شده که ایشان اقتصاد اسلامی را از پایه نفی کرده و آن را انکار نموده است و شاهد آن را این قرار داده که «در قرآن و راویات راه حلی برای تورم ارائه نشده» و سپس نتیجه گرفته که «فرمول های اقتصادی را فقط و فقط باید در مکاتب اقتصادی دنیا جستجو کرد»!
عجیب ترین سخن نقل شده از ایشان نیز این است که «اصلا اسلام نیامده است که علم بیاورد»!
◀️به نظر می رسد ایشان در تحلیل و اظهار نظر خود به برخی امور توجه نداشته است چون ایشان علومی مثل طب و اقتصاد را از یک سنخ دانسته است در حالیکه بین طب و اقتصاد تفاوت زیادی وجود دارد چون طب از قبیل علوم تجربی است و بر پایه تجربه آزمایشگاهی بنا نهاده شده اما اقتصاد یا روانشناسی از قبیل علوم انسانی هستند که فلسفه های شناختی از انسان و جامعه بیشتر در شکل گیری آن نقش دارد.
آری؛ ممکن است گفته شود اسلام متکفل بیان علوم تجربی نیست بلکه آن را به تجربه بشری واگذار کرده است_اگر چه این سخن به این معنا نیست که در منابع دینی هیچ اثری از آموزه های مربوط به علوم تجربی نیست و نمی توان از منابع دینی برای تدوین آن علم کمک گرفت_ اما در قلمرو علوم انسانی نمی توان چنین ادعایی کرد چون علوم انسانی مستقیم یا غیرمستقیم با هدایت و سعادت جوامع انسانی ارتباط دارند.
◀️علوم انسانی هر گاه بر پایه مبانی الحادی تولید شود جامعه را به سمت الحاد و دوری از معنویت می برد و هر گاه این علوم بر پایه مبانی توحیدی شکل بگیرند می توانند جامعه و آحاد آن را به سوی تعالی، کمال و معنویت سوق دهند .
نرم افزارهای اداره جامعه نیز علومی هستند که در سعادت بخشی جامعه نقش برجسته ای دارند لذا جای تعجب است از این استاد محترم که پیامبر را مرشد معنوی می داند که آمده تا ارزش های معنوی جامعه را بالا ببرد اما علم اقتصاد اسلامی که مبتنی بر اصول اقتصاد اسلامی است و نقش بسیار مهمی در معنویت بخشی به جامعه دارد را نفی و انکار می کند و آن را خارج از رسالت اسلام معرفی می کند. همان اقتصاد اسلامی که شهید صدر«ره» آن متفکر بزرگ جهان اسلام را بر آن داشت تا کتاب #اقتصادنا را تألیف کند.
◀️ البته شاید مقصود ایشان این بوده که اقتصاد اسلامی به عنوان یک علم هنوز تولید نشده و تا رسیدن به فرمول های عملیاتی آن فاصله داریم که در اینصورت هم عرض می کنیم اتفاقا در اینجا این اشکال از سوی جوانان حوزه و دانشگاه به شما وارد می شود که پس از عمری حضور در حوزه علمیه چرا قدمی در این راستا بر نداشته اید؟ اما چه کنیم که ظاهرا سخنان ایشان در نفی کامل قابلیت های منابع دینی از تدوین علوم انسانی است که باید تأسف خورد و بر وجود چنین دیدگاه های واپسگرایانه و منفعلانه و تنبل پرورانه در حوزه های علمیه گریست.
📣امروز #حوزه_و_دانشگاه در راستای رسیدن به وحدت واقعی می بایست به #پارادایم مشترکی از تدوین علوم انسانی جدید مبتنی بر نظریات اصیل اسلامی برسند و با تشکیل کار گروه های مشترک در صدد رفع نیازهای علمی نظام اسلامی در تولید علوم اداره جامعه دینی برسند و الا علوم انسانی با ماهیت سکولار جامعه اسلامی را به سمت انحطاط فرهنگی و معرفتی خواهد برد.
📝 محمد استوار میمندی
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
🔰سخنی با مسئولان محترم نماز جمعه
✍از ابتدای شروع ویروس کرونا در کشور، یکی از برنامه هایی که تحت تاثیر این ویروس قرار گرفت نماز جمعه هایی بود که در بسیاری از شهرهای کشور به تعطیلی کشیده شد.
◀️شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با توصیه ستاد ملی مبارزه با کرونا اعلام به تعطیلی نماز جمعه ها به ویژه در شهرهای بزرگ و مراکز استان ها نمود که البته در کنار آن تعطیلی مراقد مطهر نیز قابل توجه بود.
◀️از همان ابتدا انتقاداتی به تعطیلی اماکن مذهبی و برنامه های دینی مطرح شد اما توصیه اکید مقام معظم رهبری به همراهی همه دستگاه ها و آحاد جامعه با تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا و همچنین لزوم توجه به سلامت مردم، نوعی عزم ملی در همراهی و همدلی با تصمیمات این ستاد ایجاد کرد و البته توصیه معظم له نیز به ستاد این بود که نیازهای معنوی جامعه و واقعیات برگزاری مراسم مذهبی نیز مورد نظر قرار گیرد مثل آنچه که در باب بازگشایی مساجد فرمودند.
◀️و اکنون پس از حدود ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا مسئولین محترم در بخش های مختلف به این نتیجه رسیده اند که در مواجهه با این ویروس تعطیلی مطلق، به مصلحت کشور نیست بلکه باید سبک زندگی مردم را به سمت همزیستی مسالمت آمیز با این ویروس جهت دهی کرد از این رو فعالیت های اقتصادی و اداری -با توصیه به رعایت پروتکل های بهداشتی- به روال عادی خود بازگشت. همانطور که برخی از برنامه های مذهبی مثل نماز جماعت و عزاداری های محرم نیز البته با محدودیت های خاص خودش برگزار گردید .
◀️اما در این میان از بین همه این برنامه ها همچنان شاهد تعطیلی فریضه نماز جمعه در کلان شهرها هستیم که استمرار این تعطیلی ها با اینکه رعایت اصول بهداشتی در برگزاری آن کاملا ممکن است ابهامی جدی از پشت پرده چنین تصمیمی را برای مؤمنان جامعه ایجاد کرده است.
◀️آنچه که تجربه اول انقلاب تاکنون به ما آموخته این بوده که تریبون نماز جمعه یکی از سنگرهای مهم روشنگری اجتماعی در مواجهه با نقشه های دشمن بوده و مسلم است که تعطیلی مطلق این فریضه، مطلوب دشمنان خواهد بود چرا که آنان بیش از ما پی به اثرگذاری این مناسک سیاسی عبادی برده اند.
📣به نظر می رسد در راستای سیاست همزیستی با ویروس کرونا همانطور که بسیاری از فعالیت های اقتصادی به روال گذشته بازگشته و نظام ریسک این باز شدن ها را پذیرفته لازم است نسبت به نماز جمعه که یک واجب دینی است و آثار مهم اجتماعی و معنوی نیز دارد تجدید نظر صورت گیرد مخصوصا که از مجموع ادله نماز جمعه استفاده می شود که شارع مقدس در زمان امکان اقامه نماز جمعه راضی به تعطیلی آن نیست همانطور که تعطیلی مناسک حج مورد رضایت شارع نیست.
✅بنابراین منافاتی ندارد که نماز جمعه برگزار شود اما در همان حال با برنامه ریزی و نظارت دقیق، اصول بهداشتی نیز در ضمن آن برگزار شود مخصوصا فریضه ای که فقط یک روز در هفته و آن هم یک یا دو ساعت بیشتر برگزار نمی شود.
♻️رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در ضرر ترک نماز جمعه می فرمایند:
«لینتهین اقوام عن ودعهم الجمعات او لیختمن الله علی قلوبهم ثم لیکونن من الغافلین».
ترجمه: مردم از ترک نماز جمعه بپرهیزند، در غیر این صورت بر دلهای آنان مهر زده خواهد شد، آنگاه در صف غافلین در خواهند آمد.
کنز العمال/ ج ۷/ ص۷۲۷
📝 محمد استوار میمندی
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
خبرگزاری ایکنا شعبه فارس:
یادداشت /
شارع مقدس در زمان امکان راضی به تعطیلی نماز جمعه نیست
https://fars.iqna.ir/fa/news/3926776
📎 با ما همراه باشید
ایتا:
https://eitaa.com/iqnafars
سروش:
http://sapp.ir/farsiqna
33.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️پاسخ به شبهات عاشورا 5⃣
🔸 ماهیت قاتلان امام حسین علیه السلام چه بود؟
🔸 آیا این سخن که امام حسین را شیعیانش کشتند درست است؟
🔸 نویسندگان نامه به امام حسین علیه السلام چه کسانی بودند و با چه انگیزه ای آن حضرت را به کوفه دعوت کردند؟
🔸 بافت جمعیتی کوفه در عصر امام حسین علیه السلام از چه ترکیبی تشکیل شده بود؟
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
30.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♻️پاسخ به شبهات عاشورا 6⃣
🔸 چه فرقی بین امام حسن و امام حسین علیهما السلام بود که سبب شد یکی تن به صلح دهد و دیگری قیام کند؟
🔸 چرا همانطور که امام حسن مجتبی علیه السلام به خاطر حفظ اسلام حاضر شد با معاویه صلح کند امام حسین علیه السلام چنین کاری نکرد؟
🔸 شرایطی که سبب تحمیل صلح به امام مجتبی علیه السلام شد چه بود؟
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
10.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برخی القاب امام حسین علیه السلام1⃣
«السَّلامُ عَلَى وَلِیِّ اللهِ وَ حَبِیبِهِ السَّلامُ عَلَى خَلِیلِ اللهِ وَ نَجِیبِهِ السَّلامُ عَلَى صَفِیِّ اللهِ وَ ابْنِ صَفِیِّهِ السَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِیدِ السَّلامُ عَلَى أَسِیرِ الْکُرُبَاتِ وَ قَتِیلِ الْعَبَرَاتِ».
معنای قتیل العبرات چیست؟
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc
14.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برخی القاب امام حسین علیه السلام2⃣
«السَّلامُ عَلَى وَلِیِّ اللهِ وَ حَبِیبِهِ السَّلامُ عَلَى خَلِیلِ اللهِ وَ نَجِیبِهِ السَّلامُ عَلَى صَفِیِّ اللهِ وَ ابْنِ صَفِیِّهِ السَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهِیدِ السَّلامُ عَلَى أَسِیرِ الْکُرُبَاتِ وَ قَتِیلِ الْعَبَرَاتِ».
معنای اسیر الکربات چیست؟
http://eitaa.com/joinchat/839385090C17be5777cc