هدایت شده از Tvman2
♦️المانیتور/بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا:
🔸ما فکر می کنیم که ترکیه باید هواپیماهای جنگی به روز شده F-16 را دریافت کند.
🔸این برای تمام ناتو مهم است.
♦️قفقاز و رقابت قدرت های بزرگ
🔸با حمله دوم روسیه به اوکراین، رقابت قدرت در قفقاز جنوبی تشدید شده است. در مناطق مختلف اوراسیا، جایی که قدرتهای قارهای برای منابع انرژی و کنترل بخشهای استراتژیک سرزمینها رقابت میکنند، قواعد این مفهوم برای قفقاز جنوبی هنوز به خوبی مشخص نشده است. این منطقه یک نمونه مطالعاتی خوب از تشدید رقابت است، به ویژه به این دلیل که سه قدرت اوراسیا - ایران، روسیه و ترکیه - به طور فزاینده ای تلاش می کنند تا سیستم و شیوه رفتار جدیدی را برای ارمنستان، آذربایجان و گرجستان ایجاد کنند. به عبارت دیگر، مطالعه رفتار قدرت های اوراسیا در منطقه، برخی از عناصر مهم نظم جهانی در حال ظهور را روشن می کند.
🔸مطمئناً رقابت همیشه در منطقه وجود داشته است. حتی در پی فروپاشی شوروی و تک قطبی آمریکا، رقابت در قفقاز جنوبی به شکل پیشبرد پروژههای زیرساختی رقیب، حمایت از رژیمهای جداییطلب و سرعت نسبتاً بالای نظامیسازی مشهود بوده است و در طول چند سال اخیر، رقابت بارزتر شده است.
🔸چین، یک تازه وارد در منطقه است، و به دنبال دستیابی به آگاهی از پیچیدگی های ژئوپلیتیکی برای ارتقای حضور اقتصادی خود در قفقاز جنوبی و ایفای نقش بیشتر، همتراز با قدرت های منطقه است.
🔸قدرت های منطقه ای بر ایجاد سازمان های جدید منطقه ای با هدف تثبیت موقعیت خود تاکید ویژه ای دارند. هنوز بین قدرت های منطقه ای توافقی وجود ندارد که همکاری امنیتی و سازوکار حل مناقشه بیش از همه قابل قبول باشد. با این حال تحولات، نشان دهنده توانایی رو به رشد ایران، ترکیه و روسیه نه تنها برای نفوذ در منطقه، بلکه در جلوگیری از نفوذ قدرت های خارجی و در نهایت ایجاد نظم جدیدی از دریای سیاه تا حوضه خزر است.این رویکرد، مفهوم مالکیت منطقهای را احیا میکند.
🔸اساساً ایران، ترکیه و روسیه سه فضای به هم پیوسته را مدیریت می کنند که کل کریدور از آسیای مرکزی تا شرق اروپا را تشکیل می دهد. مالکیت منطقه ای چیزهای زیادی در مورد تغییر نظم جهانی و تأثیر آن بر قفقاز جنوبی می گوید. پیگیری حقوق ژئوپلیتیکی انحصاری نیز نشانه ظهور مجدد ایده حوزه های نفوذ است. این مفهوم در غرب بهعنوان یادگاری از گذشته مورد انتقاد قرار میگیرد ولی روسیه همیشه حامی سرسخت این مفهوم بوده است، چرا که جایگاه ویژه ای را در امور قفقاز جنوبی برایش تضمین می کند.
اما مسکو محتاط است که قدرت خود را دست بالا نگیرد و به محدودیت های خود توجه داشته باشد و به نظر می رسد مایل است به روندهای ژئوپلیتیک منطقه ای و جهانی واقع بینانه تر نزدیک شود و قفقاز جنوبی را نه به عنوان یک حوزه نفوذ انحصاری روسیه، بلکه به عنوان فضایی که در آن باید هم همکاری و هم با دیگر قدرت های منطقه ای رقابت کند می بیند. مسکو اکنون ترجیح می دهد با ایران و بیشتر با ترکیه در پاسخ به چالش های فزاینده گفتگو کند.در اینجا نیز روسیه به دنبال برتری است، اما میداند که در جهانی که به شدت جهانی شده و در بحبوحه تهاجم فاجعهبارش به اوکراین، مدیریت منطقه مانند امپراتوری روسیه یا شوروی در حال حاضر غیرممکن است. بنابراین، همکاری با آنکارا و تهران را برای منافع بلندمدت مسکو مناسب تر می بیند. مسکو خواهان یک سیستم ضعیف است که با قوانین سختگیرانه و منطق اتحاد سازماندهی یا تنظیم نشده باشد. روسیه همچنین تلاش خواهد کرد تا نوعی سیستم سلسله مراتبی ایجاد کند که در آن میخواهد جایگاه اصلی را در اختیار داشته باشد.جایگاهی که در آن اعتبار و قدرت نظامی هژمون تعیین کننده است و به عنوان یک مانع مؤثر از سرریز اختلافات به رقابت آشکار، عمل می کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مسئولان پرونده #قفقاز در ایران روزی چندبار این ویدئوی یاوه گوییهای #علیف را به دقت ببینند.او به صراحت خواستار اشغال زنگزور است تا کریدوری برای محاصره ایران و نابودی ارمنستان شکل دهد.این خبر است نه تحلیل.صلح با این متوهم وقتی ممکن است که او ابتدا با یک سیلی محکم حد خودش را بفهمد!
🔰@hoseineuon
شبنامه 1154 - @mrtahlilgar.mp3
10.97M
🚨مهم / بازی جدید علیف باکویی / تقابل با ارمنستان یا اقدام علیه ایران؟ از آب تبریز تا محاصره ارامنه
#شبنامه / آنالیز رفتار علیف بادکوبه ای در ماه های اخیر نشان میدهد گردانندگانِ عیاشِ قمار باز چیزی فراتر از تنش با ارمنستان را دنبال میکند / ظاهرا آنها محقق کردن اقداماتی را در ذهن می پرورانند که میتواند برای ایران پیامد هایی داشته باشد / از به چالش کشیدن ایران در مسئله منابع آب تا حذف همیشگی ارمنستان از همسایگان ایران... / در این گزارش بخشی از این مهم را مرور خواهیم کرد
7.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 یک سؤال:جنگ بین ارمنستان و آذربایجان چه ربطی به ما داره؟!
اون که به ایران حمله نمی کنه. به ارمنستان داره حمله میکنه، پس ایران چرا باید نگران باشه!؟
🔰@hoseineuon
این نکته مهمی است خصوصا شیعیان مارنولی و...
فقط اینکه حسینیون صرفا در داخل ایران نیست و یکی از شبکههای اصلی آن در بین شیعیان گرجستان هست که مشغول به فعالیت هست. و پچدر روسیه هم شبکه بزرگی از شیعیان را دارد.
در ایران فقط قرارگاه مرکزی مستقر است
🔰@hoseineuon
هدایت شده از خانه صنعتکاران ایران
فنلاند حریم هوایی خود را بروی پروازهای ناتو برای رصد روسیه باز کرد
پوتین گفته بودی تحمل نمیکنی
گفته بودی کریمه رو بزنن فلان میکنم
اینم از بهونه ها شروع کن ببینیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شاهد ها برفراز سومی
🔰@hoseineuon
هشدار. حمله هوایی در خارکیف، پولتاوا، سومی، چرنیهیو و کیف
🔰@hoseineuon